31/3/09

Ιστορία και εθνοκάθαρση. Παρατηρήσεις σε μια δήλωση (2)

Aρμένιοι που απαγχονίστηκαν από τους μηχανισμούς των Νεοτούρκων

του Γιώργου Πολυχρονίδη
Ο κύριος Ηρακλείδης αναφέρεται στό βιβλίο τού Κωστόπουλου "Πόλεμος καί Εθνοκάθαρση".
Στό βιβλίο αυτό, ο Κωστόπουλος αρνείται ανοιχτά ότι στόν Πόντο έγινε εμπρόθετη εξόντωση τών Χριστιανών, κεντρικά σχεδιασμένη από την Οθωμανική κυβέρνηση τών Νεοτούρκων.
Ούτε κάν αναφερεται στούς Ιστορικούς Πολυχρόνη Ενεπεκίδη, Χάρη Τσιρκινίδη, Κώστα Φωτιάδη καί Τανέρ Ακσάμ, πού μέ ατράνταχτα ντοκουμέντα αποδεικνύουν πώς η εξόντωση των Χριστιανών ηταν κεντρικά προγραμματισμένη από τούς Νεότουρκους, καί υλοποιήθηκε από τήν "Ειδική Οργάνωση" τού κόμματός τους.
Ο Κωστόπουλος, μάλιστα, τά βάζει καί με τον ΟΗΕ, γιά τόν τρόπο πού ορίζει την γενοκτονία.
Ο "ευαίσθητος" κατά τα άλλα Κωστόπουλος, θεωρεί οτι ο ορισμός τού ΟΗΕ είναι πολύ χαλαρός, καί τό παρακάνει..

Τά πραγματα είχαν ως εξής:

1. Στην Μικρά Ασία τού 1919, δέν υπήρχε κανένα Εθνικό Τουρκικό Κράτος. Υπήρχε Οθωμανική Αυτοκρατορία.
Τουρκικό Εθνικό κράτος δημιουργήθηκε από τόν Κεμάλ πασά, αφού εξόντωσε καί εκδίωξε τούς Χριστιανούς πολίτες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

2. Η απόφαση γιά τήν εξόντωση τών Χριστιανών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, πάρθηκε στά συνέδρια τών νεοτούρκων στήν Θεσσαλονίκη, τό 1908, 1909, καί 1910, πρίν από τούς βαλκανικούς πολέμους 1912-13, πρίν από τόν Α παγκόσμιο 1914-18, καί πρίν απο την Μικρασιατική Εκστρατεία τού 1919.

3. Ηταν η εποχή τής δημιουργίας των Εθνών κρατών.
Αυτά δημιουργήθηκαν, ακριβώς διότι η Οθωμανική Αυτοκρατορία στάθηκε ανίκανη να εξασφαλίσει ισοπολιτεία ανέμεσα στούς υπηκόους της.
Τά νέα Εθνη κράτη ηταν η πρόοδος εκέινη την εποχή.
Τό διαμελιζόμενο κουφάρι της Οθωμανικης Αυτοκρατορίας εξέφραζε τήν καταπίεση, την αντίδραση καί την οπισθοδρόμηση.

4. Επί της διαμελιζόμενης Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, είχαν ισότημα δικαιώματα όλοι οι λαοί πού ζούσαν σ αυτήν.
Από τά 8.000.000 πού την κατοικούσαν, τό 1.700.000, τουλάχιστον, ήταν Ελληνες.

5. Αρα, στούς Ελληνες θα έπρεπε να αναλογούν τό 20% τών εδαφών τής Μικράς Ασίας.
Τό έδαφος πού παραχωρήθηκε από τούς συμμάχους ως ζώνη ευθύνης τού Ελληνικού Στρατού γύρω από την Σμύρνη, ήταν μόνο τό 6% από τό 20% πού αναλογούσε στούς ελληνες.

6. Οι Ηρακλείδης καί Κωστόπουλος εξισώνουν δύο ανόμοια πράγματα:

α) Τήν προγραμματισμένη από τό Οθωμανικό κρατος καί παρακράτος εξόντωση τών Χριστιανών από τό 1914-1924, προκειμένου να προκύψει ένα ομοιογενες Τουρκικό Εθνικό κράτος, μέ
β)τίς βαρβαρότητες στρατιωτών καί αξιωματικών τού Ελληνικού στρατού στην Μικρα Ασία, πού σέ καμια περίπτωση δέν απηχούσαν κεντρικά μεθοδευμένο σχέδιο Εθνοκάθαρσης.

Δίνουν συγχωροχάρτι στην γενοκτονία, αφού δέν την παραδέχονται, καί απαξιώνουν τόν Εθνικό απελευθερωτικό αγώνα, αγνοώντας την Προοδευτική πολιτική καί κοινωνική του σημασία.
Στό όνομα τού αντιεθνικισμού, χρησιμοποιούν τά επιχειρήματα τών ρατσιστών στρατοκρατών της Αγκυρας, καί ρίχνουν νερό στόν μύλο της Τουρκικής σωβινιστικής της Επιθετικότητας.

5 σχόλια:

  1. «Δυστυχώς, το ελληνικό σχολείο είναι ακόμα παγιδευμένο στην εθνικιστική προπαγάνδα του 19ου αιώνα, δηλαδή σε εθνικούς μύθους που νομιμοποιούν τη θυσία πολύτιμων ζωών χάριν άψυχων εδαφών και που δικαιολογούν ηθικά πολέμους σαν αυτούς που διεξήγε συστηματικά ο ελληνικός στρατός στις αρχές του εικοστού αιώνα αιματοκυλίζοντας τα Βαλκάνια σε περιοχές όπου το ελληνικό στοιχείο αποτελούσε ισχνή μειοψηφία». «Η παραχαραγμένη ιστορία που μας διδάσκουν ονομάζει απελευθερωτικούς όλους τους πολέμους του ελληνικού κράτους και άρα εμφανίζει στρεβλά ως αμυντική την επεκτατική των κρατικών συνόρων εθνική πολιτική. Διαιρεί τον κόσμο σε «εμάς» τους Έλληνες και τους «άλλους» λαούς, αποδίδοντας σε «εμάς» τους Έλληνες μόνο δίκαια, ενώ στους «άλλους» δολοπλοκίες και «συμφέροντα».
    ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝ.

    ...Στό όνομα τού αντιεθνικισμού, χρησιμοποιούν τά επιχειρήματα τών ρατσιστών στρατοκρατών της Αγκυρας, καί ρίχνουν νερό στόν μύλο της Τουρκικής σωβινιστικής της Επιθετικότητας.
    Δεν είναι έτσι αγαπητέ μου.Πρόκειται για τον ρόλο των γνωστών διανοουμένων αυλικών που υμνολογούν τα ιδεολογικά τους αφεντικά. Να είμαστε ξεκάθαροι είναι ιδεολογικοί Δωσίλογοι και έτσι πρέπει να χαρακτηριστούν και να αντιμετωπιστούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Internalization, is an Ego defence mechanism, in which rational is used to provide justification of unacceptable individual drives.
    If a psychotic needs to prove that has done no wrong doing, that does not imply that no therapy will be provided.
    (psyc.101)

    Thank you

    Angelo.ca

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατί κατ’ ανάγκη τα έθνη να αντιμετωπίζονται σαν ψυχωτικά άτομα που χρειάζονται την θεραπεία κάποιων πεφωτισμένων επιστημόνων; Η συλλογική μνήμη που μένει μέσα απ’ τις διηγήσεις άραγε είναι τόσο λάθος και πρέπει να ανασκευαστεί μέσα στα πλαίσια μιας «επιστημονικής» προσέγγισης και διαμόρφωσης της ιστορίας στις σημερινές πολιτικές απαιτήσεις; Γιατί στην Αμερική δεν μπορούν να ξεφύγουν από την θεώρηση ότι ακόμα και η ιστορία κατασκευάζεται; Δεν είναι έτσι. Εγώ από προσωπική εμπειρία και δεν είμαι 100 ετών μπορώ να σας διηγηθώ ιστορίες ακόμα από τους διωγμούς των Νεότουρκων έναντι των χριστιανών της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Όπως μπορώ να μιλήσω και για εγκλήματα ελλήνων στρατιωτών στην Μικρά Ασία. Που όμως οι πρόσφυγες που σφαγιάστηκαν πονούσαν το ίδιο και γι’ αυτά όταν τα διηγούνταν. «Έγινε μεγάλο κακό τότε παιδί μου»… Αυτή ήταν η κατάληξη κάθε διήγησης. Αλλά πάντα υπάρχει η αιτία για όλα αυτά πάντα υπάρχουν οι εγκληματίες πάντα υπάρχουν τα θύματα πάντα υπάρχουν και οι συνειδητές επιλογές και διαταγές εθνοκάθαρσης και δεν ήταν η δική μας πλευρά που τις έδωσε. Ξέρουμε πολύ καλά την ιστορία δεν μπορούν να την ανασκευάσουν ακόμα και αν οι αυτόπτες μάρτυρες έφυγαν απ’ την ζωή. Στην Αμερική έχουν κάνει ένα μεγάλο λάθος επειδή είναι νέος λαός. Νομίζουν ότι η ιστορία γράφεται και μαθαίνεται στα βιβλία δεν έχουν ανακαλύψει την αξία του θρύλου στην διαμόρφωση της αντίληψής της ιστορίας. Γι’ αυτό και προσπαθούν να μας ταΐσουν αυτές τις άνοστες σούπες. Αλλά σε μας η ιστορία δεν γράφεται. Μιλάμε γι’ αυτήν και μας γίνεται βίωμα που πάει από γενιά σε γενιά γιατί έχουμε άλλους δεσμούς και άλλες αντιλήψεις για έννοιες όπως η κοινωνία και οι σχέσεις μεταξύ των γενεών. Το μόνο που μπορούν να προκαλέσουν με τους πληρωμένους εγκάθετους που προσπαθούν να μας «θεραπεύσουν» ψυχολογικά μέσω της ανακατασκευής της ιστορίας είναι αποστροφή και στο τέλος θα χάσουν όποιο έρεισμα τους απομείνει ακόμα στην ελληνική κοινωνία. Ας αλλάξουν λοιπόν την αντίληψή τους για εμάς γιατί προσβάλουν τον πολιτισμό και την αισθητική μας με την αντιμετώπιση του «ψυχωτικού βαλκάνιου» που μας επιφυλάσσουν.-

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οσο η ιστορία όλης αυτής της περιόδου δεν διδάσκετε σωστά από τα Ελληνικά σχολεία. Οσο εμείς οι ίδιοι δεν φροντίζουμε να την μαθαίνουμε στα παιδιά μας.Οσο το Ελληνικό κράτος κωφεύει και εμείς δεν αντιδρούμε.Οσο στηλιτεύουμε όσους πέθαναν γιατί απλά δεν υποστηρίζουμε , ο καθένας όπως μπορεί και όσο μπορεί , την προσχεδιασμένη Γενοκτονία που έγινε και όχι μόνο.Οσο επιτρέπουμε Ελληνίδες καθηγήτριες να γράφουν στα βιβλία της Ιστορίας των παιδιών του δημοτικού ότι στο λιμάνι της Σμύρνης έγινε συνωστισμός ...και αντιδράσαμε κατόπιν εορτής και με πολύ χαλαρά μέτρα κατ'εμέ. Διότι η εν λόγω κυρία δεν θα έπρεπε να διδάσκει καν στο πανεπιστήμιο .Για αυτά τα όσο που ανέφερα και για εκατοντάδες ακόμα θα υπάρχουν οι Κωστόπουλοι της κάθε γενιάς να λένε αυτά που λένε , να τα δημοσιεύουν να τα υποστηρίζουν και να βρίσκουν και ανταπόκριση.
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. συνέχεια στα "όσο ... που να ... " της Χριστίνας:

    όσο θα υπάρχουν άνθρωποι που θα διώκουν (επανειλημμένα) καθηγητή που τολμά να αναφέρεται σε Ελληνική Ψυχή, σε Αλύτρωτες Έλληνες της Βορείου Ηπείρου, της Ανατολικής Θράκης, της Ανατολικής Ρωμυλίας, του Πόντου... [δεκαετίες '80-'90]...

    όσο θα υπάρχουν φιλόλογοι που στην ώρα της Ιστορία πρώτα διδάσκουν στα παιδιά μας την ιστορία του κόμματος [ποιανού άραγε;;;] και τα εκπαιδεύουν σε ασκήσεις επαναστατικής γυμναστικής...

    .....


    ΕΓΩ θα πω: ΤΟΣΟ θα υπάρχουν και ΑΛΛΟΙ ΤΟΣΟΙ που θα ΚΑΝΟΥΝ αυτό που κρίνουν ΣΩΣΤΟ απέναντι στον εαυτό τους, την πατρίδα και το έθνος.

    Καρατζόβα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.