28/3/09

Κατέπεσε ελικόπτερο που συμμετείχε στην επιχείρηση διάσωσης στην Τουρκία

Ελικόπτερο τύπου Skorsky που συμμετείχε στην επιχείρηση εντοπισμού του ελικοπτέρου που είχε πέσει μεταξύ Καραμάνμαρας και Σεβάστειας και διάσωσης των έξι ατόμων που επέβαιναν σ' αυτό, κατέπεσε σήμερα τις πρωινές ώρες, τη στιγμή που επιχειρούσε προσγείωση κοντά στο τόπο του άλλου δυστηχήματος. Οι χειριστές και οι επιβάινοντες διασώθηκαν.
Το ελικόπτερο ανήκε στη Διεύθυνση Ανορθοδόξου Πολέμου (Özel Kuvvetler Komutanlığı) του τουρκικού ΓΕΕΘΑ.

6 σχόλια:

  1. Τι έγινε.. όλο ελικόπτερα πέφτουν στην γειτωνική χώρα.. περίεργο…
    Χρήστος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάτι μου θυμίζει η όλη υπόθεση,αν δεν είναι ως κύριος παράγων των ατυχημάτων οι καιρικές συνθήκες,βόμβες ηλεκτρομαγνητικού παλμού.Αλήθεια σε πιο στάδιο βρίσκονται οι καταταθείσες ευρεσιτεχνίες προς τα αρμόδια όργανα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΙΑ ΧΑΡΑ...ΕΝΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΓΓΟΛΙΑ...ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΑΘΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΠΤ ΕΥΧΟΜΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα σας,

    ...βόμβες ηλεκτρομαγνητικου παλμού?
    ...χαλαρώστε!!!
    απλά ήταν μια πτώση ε/π ...σαν τις (πολλαπλάσιες)δικές μας ή μήπως τις λησμονούμε?
    Μετά από τόσες μέρες SAR και με τέτοια πίεση που τους ασκήθηκε για την ανεύρεση των αγνοούμενων ίσως μια μηχανική βλάβη ίσως ένα λάθος των χειριστών κατά την διαδικασία της προσέγγισης και π/γ ΠΙΘΑΝΟΝ να είναι κάποια από τα αίτια της πτώσης.
    Είπα ...ΠΙΘΑΝΟΝ!

    Όταν μιλάμε για χειριστές της Αεροπορίας Στρατού της γείτονος και ειδικά αν αληθεύει η πληροφορία για πλήρωμα των OZEL KUVVETLER,ε καλό θα είναι να είμαστε πιο προσεκτικοί στις τοποθετήσεις μας.
    Πρόκειται για ιδιαίτερα αξιόλογα πληρώματα ιδιαίτερα σε αεροποβατικές επιχειρήσεις με μεγάλη εμπειρία στις οροσειρές ,και,όχι μόνο του ZAP!
    Ευχαριστώ για τον χρόνο - χώρο σας!

    Φιλικά
    aias.339m

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτοί είναι που θέλουν να πάρουν και την Έρευνα και Διάσωση στο μισό Αιγαίο; Α, καλά ας μάθουν να πετάνε πρώτα κανένα τηλεκατευθυνόμενο και μετά ας τολμήσουν αν τους βαστάει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλε Αίαντα,

    εντάξη ... δεν είναι και οι καλύτεροι πιλότοι του κόσμου ... ας μην τους υποτιμάμε, αλλά ας μην πέφτουμε και θύματα των φαντασιώσεών τους ... Μια ζωή αυτοδιαφημίζονται τα μεμέτια για εσωτερική κατανάλωση ... ας μη μας ψαρώνουν και εμάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.