31/3/09

Ερωτήματα προκαλεί ανακοίνωση των Σκοπίων

Ερωτήματα προκαλεί αναακοίνωση του υπουργείου εξωτερικών των Σκοπίων σχετικά με την απαντητική επιστολή της υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, Ντόρας Μπακογιάννη, στον ομόλογό της Αντόνιο Μιλόσοσκι. Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι για πρώτη φορά η κα Μπακογιάννη παραδέχεται ότι αντικείμενο εκκρεμότητας αποτελεί και η εθνική ταυτότητα του μακεδονικού λαού.
Στην ανακοίνωση αρχικά επισημαίνεται ότι «η επίσημη Αθήνα απέρριψε την πρωτοβουλία του υπουργού Εξωτερικών Αντόνιο Μιλόσοσκι,η οποία υπό τη μορφή τριών συγκεκριμένων προτάσεων στις 13 Μαρτίου 2009 κατατέθηκε προς την υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας». Στη συνέχεια προστίθεται ότι «για πρώτη φορά στην επίσημη διπλωματική αλληλογραφία μεταξύ των δύο χωρών, η κα Μπακογιάννη παραδέχεται ότι εκτός από το όνομα του κράτους,αντικείμενο εκκρεμότητας αποτελεί και η εθνική ταυτότητα του μακεδονικού λαού»..
Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ,η κα Μπακογιάννη, στην επιστολή της προς τον κ. Μιλόσοσκι,σημειώνει: «Σχετικά με το ζήτημα του ονόματος,το οποίο αποτελεί την ουσία των προβλημάτων στις οποίες προσκρούουν οι σχέσεις μεταξύ των χωρών μας, η Ελλάδα έχει προβεί σε σημαντικό βήμα προς τα εμπρός αποδεχόμενη μία erga omnes σύνθετη ονομασία,η οποία μπορεί επίσης να συμπεριλάβει και τον όρο Μακεδονία,με προσδιορισμό που θα διευκρινίζει τη διαφορά μεταξύ της χώρας και του λαού σας και της ελληνικής Μακεδονίας και του πληθυσμού της.Αυτό αποτελεί σημαντική μετατόπιση από την αρχική μας θέση,με την ελπίδα ότι αυτό θα μπορεί να αποτελέσει βάση για την επίτευξη κοινώς αποδεκτής λύσης».
Flash.gr - Strategy-Geopolitics

12 σχόλια:

  1. Δώσε θάρρος στο χωριάτη να σ'ανέβει στο κρεββάτι...Και ποιον ρώτησε η κα. Μπακογιάννη για την σύνθετη ονομασία και απο που καιως που να κάνουμε πίσω και μισό χιλιοστό σε μια κυβέρνηση ενός κράτους επιεικώς προκλητικη που τα θέλει μονά ζυγά δικά της.Απο που και ως που να προδώσω την ιστορία μου ένεκα μια ανισσόροπης ισσοροπίας στα βαλκάνια με συγκεκριμένη ημ/νια λήξεως κατα τα φαινόμενα.
    Καλά λέω εγώ όλοι προδότες και δοσίλογοι είναι
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χωρίς να αποδέχομαι το ρόλο και τα έργα της ΥΠΕΞ, τα οποία είναι λίαν αρνητικά για τα ελληνικά συμφέροντα σε όλα σχεδόν τα ζητήματα που έχει χειρισθεί, δεν μπορώ να κατανοήσω το Σκοπιανό σχόλιο. Χωρίς να γνωρίζω τη διπλωματική ορολογία και γλώσσα, δεν καταλαβαίνω από που συνάγεται αυτό που ισχυρίζονται.

    Εάν κάποιος το καταλαβαίνει, παρακαλώ για την υπόδειξή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ενδιαφέρον παρουσιάζει πάντως το ότι το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων των Σκοπίων αναφέρει πως για πρώτη φορά η κυρία Μπακογιάννη παραδέχεται σε επίσημη διπλωματική αλληλογραφία ότι πέρα από το θέμα της ονομασίας η εκκρεμότητα με την Αθήνα αφορά και τη «μακεδονική ταυτότητα». Ελληνικές διπλωματικές πηγές απέρριπταν κατηγορηματικά την εκδοχή αυτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ιδεοτελή ερμηνεία δείχνει απο πλευράς ΠΓΔΜ αλλά με την Μπάκο όλα να τα περιμένει κανείς ειδικά στην σημερινή συγκυρία (δελφίνοι, διαδοχή και λοιπά).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν θέλω να είμαι αρνητικός ή απαισιόδοξος αλλά το να περιμένει κανείς από την Θεοδώρα Μητσοτάκη θετική εξέλιξη στο σκοπιανό είναι σαν να έχει βάλει τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα ...

    Μερικές από τις πρόσφατες επιτυχίες του ΥΠΕΞ:

    - Αναγνώριση των Σκοπίων με το δικό μας όνομα από αρκετές χώρες μεταξύ των οποίων και η Ινδία !
    - Μη επίλυση του προβλήματος της VISA με ΗΠΑ
    - Αεροναυτικά γυμνάσια των Εβραίων σε Ελληνικά νερά
    - Απομάκρυνση από την Ευρώπη
    - Πολύ κακές σχέσεις με Γερμανία
    - Καμία αντίδραση στις πολύ αρνητικές εκθέσεις για Θράκη, μειονότητες κλπ
    - ...

    Προσωπικά δεν ανήκω ούτε σε κόμμα ούτε σε παράταξη αλλά αυτή η παράταξη που στηρίζει και εκπροσωπείται από την παρούσα κυβέρνηση αφού κατέστρεψε τα πάντα στο εσωτερικό είμαι βέβαιος (από την ποιότητα των στελεχών της) ότι θα ξεπουλήσει τα πάντα στο εξωτερικό εκλιπαρώντας την όποια υποστήριξη από σκοτεινά η όχι κέντρα!

    Κρίμα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλά τα λες Χριστίνα και εσείς όλοι οι υπόλοιποι φίλοι.
    Την βλακεία όπως και το λάθος τα συγχωρώ, το κουτοπόνηρο στυλ όμως της Dora Hanum σε καμμία περίπτωση. Αυτή η οικογένεια "Κατσικοπόδαρου" και τα "Κατσικοποδαράκια" της μας έχει στιχοιώσει. Πόσα κακά έχει φέρει σ΄αυτόν τον τόπο. Ουαί κι αλλοίμονο γιατί έχει και συνέχεια.
    Πολλοί άλλοι εκ των διαφόρων κομμάτων είναι απλώς....βλάκες αλλά όλοι αυτοί οι κουτοπόνηροι είναι ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΝΤΑΙ ΠΑΣΕΙ ΘΥΣΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΙΝΑ.............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Διάβασα σε έναν τοίχο γραμμένο

    Ο άνθρωπος παντρεύεται από
    έλλειψη γνώσης, χωρίζει από
    έλλειψη υπομονής και
    ξαναπαντρεύεται από έλλειψη
    μνήμης..
    Ανώνυμος

    ΘΑ το αναγάγω ως εξής

    Ο άνθρωπος ψηφίζει από
    έλλειψη γνώσης,
    αλλάζει την ψήφο από
    έλλειψη υπομονής
    και ξαναψηφίζει το πρώτο κόμμα που ψήφισε από έλλειψη μνήμης..
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εάν συνεχίσουν έτσι μόνο μια λύση υπάρχει: διάσπαση με κάποιον μυστικό τρόπο σε τεμάχια απο τα οποία το ένα πηγαίνει σε εμάς.
    Δεν βλέπω να βγαίνει άκρη με αυτούς και τους χρηματοδότες τους με τον διάλογο... που ουσιαστικά είναι μονόλογοι.

    Ας φτύσουμε τον Νίμιτς για να γίνει κάτι επιτέλους.

    Νήμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όλα όσα γίνονται σήμερα έχουν περιγραφεί με κάθε λεπτομέρεια πριν 10-12 χφόνια στα άρθρα μου για το μέλλον της Μακεδονίας και της δυτικής Θράκης. Αρκεί η "επίσκεψη" στο www.kavathas.gr, και η πληκτρολόγηση των "Μακεδονία" ή "Θράκη" στο ψαχτήρι για να δεί κάποιος τι ετοιμάζουν. η "διεθνής κοινότητα", το Ίδρυμα Σόρος, οι δεκάδες ΜΚΟ και όσοι είναι στο payroll αυτων των ευαγών ιδρυμάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πέρα από τα παιχνίδια του ΥΠΕΞ τους, δεν είναι και αυτό πραγματικό ζήτημα; Δηλαδή, εμείς δεν αποδεχόμαστε ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ (σκέτο) ταυτότητα, όπως και οι Βούλγαροι. Είναι βλακώδες, 2,6 εκατομμύρια Έλληνες Μακεδόνες να δεχτούν να προσδιορίζονται το ίδιο με 1,3 Σλάβους! Άρα, ΕΙΝΑΙ ζήτημα για επίλυση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Διαβάζοντας την επιστολή του ΥΠ.ΕΞ. δεν βλέπω πουθενά να αναφέρεται ότι αντικείμενο εκκρεμότητας αποτελεί και η εθνική ταυτότητα του λαού των Σκοπίων.Η ιδιοτελή ερμηνεία της επιστολής απο τον γνωστό Α.Μιλόσοσκι τα μόνα ερωτήματα που μπορεί να προκαλεί είναι το τι άλλο μπορούν να σκεφτούν οι γείτονες μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. erga omnes. Το 1992 το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, μας έβγαλε στούς δρόμους να φωνάξουμε "Η Μακεδονία είναι Ελληνική".

    Πήρα και γω την γριούλα μάνα μου, άρρωστη, και τρέξαμε να κάνουμε το καθήκον μας, έτσι να δώσουμε και μείς το παρόν, σαν τους προγόνους μας, που έδωσαν την ίδια τους την ζωή για την Ελλάδα.

    Τι να της γράψω σήμερα εκεί "απάνω" που είναι?,συγνώμη μάνα, αλλά τώρα erga omnes, τι να της εξηγήσω, αφού ούτε και γω ξέρω, θα με ρωτήση, γιατί πάντα ρωτούσε, αν είναι απόφαση των πολιτικών αρχηγών, υπο τον πρόεδρο της Δημοκρατίας?, τι να της απαντήσω?, αφού τέτοια απόφαση δεν πάρθηκε,... να πω οτι ξέρω ?, δηλαδή, όταν μάνα εσυ "έφυγες", οι πολιτικοί μας άφησαν για λίγο το θέμα να ξεχαστεί, επανήλθαν, πολύ αργότερα, έχοντας αυθαίρετα αποφασίσει να παραχωρήσουν το Μακεδονία, και τώρα ψάχνουν να βρούν να βάλουν κάτι μπροστά στο Μακεδονία. Αυτό θα της πώ, συν κάτι για μια κόκκινη γραμμή, και οτι κατάλαβε, κατάλαβε, άλλωστε κάπου εκεί θα είναι και εκείνος ο Μακεδόνας ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, που είχε δακρύσει, όταν τον είχαν ρωτήσει για το θέμα, αυτός σίγουρα θα ξέρει να απαντήσει στην συχωρεμένη την μάνα μου.
    Με αγάπη
    Ο γιός σου
    Δημήτρης Τ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.