28/3/09

Συμμαχία Ρωσίας-ΗΠΑ ενάντια του οπίου

Την καταστολή του λαθρεμπορίου οπίου ζήτησε η Ρωσία, η χώρα με τη μεγαλύτερη κατανάλωση ηρωίνης στον κόσμο, στη διεθνή διάσκεψη που διεξάγεται στη Μόσχα για την κατάσταση στο Αφγανιστάν και τα μέσα για τη σταθεροποίηση της χώρας αυτής.
Για την επίτευξη του στόχου αυτού, ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ πρότεινε την προώθηση της συνεργασίας με τις περιφερειακέςδυνάμεις και τις υπό αμερικανική ηγεσία δυνάμεις στο Αφγανιστάν.
"Το λαθρεμπόριο ναρκωτικών του Αφγανιστάν έχει μετατραπεί σε σοβαρή απειλή για την ασφάλεια των χωρών της κεντρικής Ασίας και τη Ρωσική Ομοσπονδία", σημείωσε κατά την έναρξη της διάσκεψης της Μόσχας, η οποία διεξάγεται υπό την αιγίδα του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (Ρωσία, Κίνα και τέσσερις χώρες της κεντρικής Ασίας).
"Η Ρωσία είναι έτοιμη για δραστικά κοινά βήματα που θα αποσκοπούν στην εξομάλυνση της κατάστασης στη χώρα αυτή", πρόσθεσε.
Η Ρωσία ανησυχεί για μεγαλύτερη επέκταση του λαθρεμπορίου ναρκωτικών στο Αφγανιστάν αν οι υπό αμερικανική ηγεσία συμμαχικές δυνάμεις στη χώρα αυτή "χάσουν τη μάχη" κατά των Ταλιμπάν.
Στη διάσκεψη στη Μόσχα μετέχουν ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, όπως και αξιωματούχοι από τις ΗΠΑ, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, το Ιράν και το Πακιστάν. Την Κίνα εκπροσωπεί υφυπουργός Εξωτερικών.
Μολονότι το Κρεμλίνο αντιτίθεται στην επέκταση των αμερικανικών συμφερόντων στην κεντρική Ασία, στην περίπτωση του Αφγανιστάν επιθυμεί να επεκτείνει τη συνεργασία του με τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.
iKypros

1 σχόλιο:

  1. Είχα δει παλιά ενα ντοκυματέρ του Υβ Κουστώ, σχετικά με τα σκληρά ναρκωτικά.
    Το ντοκυματέρ κατέληξε στό εξής συμπέρασμα, δεν θα λήξει ποτέ αυτή η κατάσταση, γιατί ο μισός πτωχός πληθυσμός της γής, ζει απο την καλλιέργεια των ναρκωτικών, όπως καλλιεργούν αλλού τα σιτηρά, και ό άλλος μισός πληθυσμός της ζης,ο λεγόμενος "πλούσιος" ζητά ναρκωτικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.