31/3/09

Οι Έλληνες της Αμερικής επιτέλους οργανώνονται σε σωστή βάση και συνεργάζονται με τους Αρμενίους


Επέτειος τής Ελληνικής Γενοκτονίας, που θα πραγματοποιηθεί απέναντι στα Ηνωμένα Έθνη την Δευτέρα, 6 του Απριλίου 2009, 12 -2 ΜΜ
Επικοινωνία: Ιωάννης Φιντανάκης τηλ. 1-973-464-0211
Νέα Υόρκη- Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Θρακιωτών έχει ορίσει την 6η Απριλίου σαν Διεθνή Ημέρα Μνήμης τής Ελληνικής Γενοκτονίας τής Ανατολικής Θράκης. Το Δεκέμβρη τού 2007, ο Διεθνής Σύνδεσμος για την Γενοκτονία (IAGS) ανεγνώρισε αυτή τη Γενοκτονία δηλώνοντας:
«ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΑΥΤΟ που είναι η πεποίθηση του Διεθνούς Συνδέσμου Γενοκτονίας, ότι η εκστρατεία τής Οθωμανικής Αυτοκρατορίας κατά τών χριστιανικών μειονοτήτων, μεταξύ 1914 και 1923, συνιστούσε μια γενοκτονία κατά τών Αρμενίων, Ασσυρίων, Ποντίων και Ελλήνων τής Ανατολίας. Περαιτέρω να γίνει κατανοητό, το ότι ο εν λόγω Σύνδεσμος καλεί την κυβέρνηση τής Τουρκίας να αναγνωρίσει αυτές τις γενοκτονίες κατά αυτών των πληθυσμών, να εκδώσει μια επίσημη απολογία, και να λάβει άμεσα και ουσιαστικά βήματα προς την αποκατάσταση.»

Οι πολίτες είναι ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχουν στην Επέτειο τής Ελληνικής Γενοκτονίας που θα πραγματοποιηθεί στο Πάρκο Ράλφ Μπάντς (Ανατολικά τής 1ης Λεωφόρου, μεταξύ 42 και 43 δρόμους) την Δευτέρα, 6 Απριλίου 2009, 12 – 2 μμ.
Ωργανώνεται από την Παν-Θρακική Ένωση Αμερικής «ΟΡΦΕΥΣ», τον Φιλανθρωπικό Ελληνοαμερικανικό Οργανισμό, σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Αμερικής (HLA), έναν πατριωτικό Ελληνικό οργανισμό.
Το θέμα της Επετείου είναι «Σταματήστε τόν Κύκλο Άρνησης το 2009».
Οι Ελληνο-Αμερικανοί και οι υποστηρικτές τους, θα συγκεντρωθούν για να αποτίσουν φόρο τιμής στα εκατομμύρια των Ελλήνων που αφανίσθηκαν από την νεοσύστατη κυβέρνηση των Νεοτούρκων τής Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και την Εθνικιστική κυβέρνηση τής μοντέρνας Τουρκίας, καθοδηγούμενη από τον Μουσταφά Κεμάλ, σε όλη την ιστορική Θράκη, μια περιοχή που συμπεριλαμβάνει την Κωνσταντινούπολη (που τώρα οι Τούρκοι ονομάζουν Ιστανμπούλ), την Ανατολική Θράκη, και τα νησιά Ίμβρο και Τένεδο.
Κατά τήν διάρκεια τής Επετείου θα εορτασθεί η επιβίωση τής Ελληνικής φυλής, η πλούσια κληρονομιά της και τη συμβολή της στον πολιτισμό. Ο Ιωάννης Φιντανάκης, ο Πρόεδρος τής Παν-Θρακικής Ένωσης τής Αμερικής «ΟΡΦΕΥΣ», θα προεδρεύσει τών εκδηλώσεων.
Ανάμεσα στους συμμετέχοντες στην Επέτειο θα είναι επιζήσαντες τής Ελληνικής Γενοκτονίας μετά τών οικογενειών τους, ηγέτες κοινοτήτων, αλλά και ηγέτες από την ανθρωπιστική, πολιτισμική και εκπαιδευτική κοινότητα. Διακεκριμένοι ομιλητές θα είναι, ο καθηγητής Θεοφάνης Μαλκίδης, διδάκτωρ Κοινωνικών Επιστημών στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, μέλος του Διεθνούς Συνδέσμου Μελετητών της Γενοκτονίας, (IAGS) και μέλος του Διεθνούς Συνδέσμου για τα Δικαιώματα και την Ελευθερία τών Ανθρώπων. Είναι επίσης συγγραφεύς πολλών επιστημονικών άρθρων και βιβλίων, συμπεριλαμβανομένων τών "Η πολιτική της Ελλάδας και της Τουρκίας για την Θράκη».
Ο Θεοχάρης Κεκής, μέλος τού Ελληνικού Ποντιακού Σωματείου "Παναγία Σουμελά" τής Βοστώνης, θα παρουσιάσει τα πρώτα επιστημονικά πορίσματα μιας έρευνας, με τίτλο «1955 Διωγμός και 1964 Απελάσεις τών Ελλήνων στην Κωνσταντινούπολη, και Μερικές Παρατηρήσεις κατά τη διάρκεια του Ταξιδιού μου προς την Τουρκία και τον Πόντο το 2008».
Άλλοι ομιλητές θα είναι ο Δημήτρης Μολοχίδης, Γενικός Γραμματεύς τής Παν-Ποντιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά και η Καρίν Βιραζιά, Γενική Διευθύντρια τής Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής τής Αμερικής (ANCA), στην Ανατολική Περιφέρεια. Η Αρμενική Εθνική Επιτροπή είναι ο μεγαλύτερος και πιο σημαντικός οργανισμός τών Αρμενίων στην Αμερική.
Ο Τζιοβάννι Ντι Νάπολι, στην παρουσίαση τού Νουόβο Πάτρια Μεριντιονάλε (Νέα Νότια Πατρίδα), θα παράσχει μια εμπεριστατωμένη ιστορική αναφορά στις Τουρκικές σφαγές και στις απαγωγές γυναικών και παιδιών που έγιναν από τους Τούρκους στη Νότιο Ιταλία.
Η Σοφία Γεωργίου, τού Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Κοινότητας του Αγίου Σπυρίδωνος στο Ουάσινκτον Χάϊτς, θα μιλήσει για την εμπειρία της ως επιζήσασα τής Ελληνικής Γενοκτονίας στην Κωνσταντινούπολη, και θα είναι διαθέσιμη για συνεντεύξεις στα Μέσα Ενημέρωσης, για να παράσχει άμεση μαρτυρία τών εμπειριών της και τής προσφυγιάς της από εκεί κει πέρα.
Οι επώδυνες επιπτώσεις τής τρομερής και φρικτής μαζικής καταστροφής, που σαν μάρτυρες έζησαν, είναι καταλυτικές στην παγκόσμια ιστορία.
Η Παν-Θρακική Ένωση Αμερικής «ΟΡΦΕΥΣ» είναι προσβάσιμος στο διαδίκτυο:
http://panthracian.blogspot.com
Περισσότερες πληροφορίες τής Θρακικής Γενοκτονίας και ενημερώσεις για την εκδήλωση ευρίσκονται στούς κάτωθι διαδικτυακούς συνδέσμους:
www.ThracianGenocide.org
Συμμετέχετε στην ομάδα τού Φέϊς Μπούκ:
http://www.facebook.com
Παρακαλείσθε, όπως διανείμετε ευρέως το διαφημιστικό Βίντεο "Σταματείστε τον Κύκλο τής Άρνησης 2009»

4 σχόλια:

  1. Δλδ. να αρχίσω να ελπίζω ότι κάτι μπορεί να γίνει και απο την μεριά της Ελλάδος στο επίπεδο της διπλωματικής οδού ή το συγκεκριμένο υποργείο θα κοιμάται για καιρό ακόμα τον ύπνο του δικαίου φοβούμενο μη ξυπνήσει και πρέπει να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα?
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο χαίρομαι να βλέπω να οργανώνεται ο Ελληνισμός για τα συμφέροντά του και σε καίρια θέματα!
    Τώρα το πόσο βοηθάει το ΥΠΕΞ είναι ένα άλλο μεγάλο θέμα. Πρέπει να μην υπάρχει κανένα κόμπλεξ και καμία ενοχή για αυτά που απαιτούμε
    και που έχουν να κάνουν με την Ιστορία μας.

    Πρέπει ν ξεκινήσει και στην Ελλάδα να περνάει στην συνείδηση του κόσμου ότι οι γενοκτονίες δεν γίνονται για να τις καταπίνουμε αλλά να τις δώσουμε να τις καταπιούν αυτοί που τις έκαναν.



    Νήμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γράφει ο Ευμένης ο Καρδιανός:

    "στο επίπεδο της διπλωματικής οδού ή το συγκεκριμένο υποργείο θα κοιμάται για καιρό ακόμα τον ύπνο του δικαίου φοβούμενο μη ξυπνήσει και πρέπει να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα"

    Μακάρι να συνεχίσει να κοιμάται και να μην ξυπνήσει και χαλάσει όλες τις φιλότιμες πατριωτικές προσπάθειες που καταβάλουν οι ¨Ελληνες της Αμερικής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπαρχει μια ψηφοφορια για την αναγνωριση της γενοκτονιας των Αρμενιων.Ψηφιστε ΝΑΙ στο http://www.msnbc.msn.com/id/21253084.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.