30/3/09

Ας ετοιμαστούμε για σοβαρές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή

Χθες είχαμε εκλογές στην Τουρκία και το κόμμα των Κούρδων κέρδισε 8 νομούς, 50 επαρχίες και 58 δήμους.
Δηλαδή, το κόμμα του έγκλειστου "τρομοκράτη" Αμπντουλλάχ Οτζαλάν κέρδισε κατά κράτος το τουρκικό κράτος.
Η εξέλιξη αυτή, σε συνδυασμό με την επίσκεψη Ομπάμα στην Τουρκία, θα καθορίσει την πορεία των πραγμάτων στην ευρύτερη περιοχή, σε μια περιοχή που, σημειωτέον, συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα.
Αυτή τη νέα περίοδο, αυτό που αποκαλείται Τουρκία θα υποχρεωθεί να αλλάξει.
Αυτή τη νέα περίοδο, χρόνο με το χρόνο, η εθνική ομάδα και η ιδεολογία που θα χάνει έδαφος, θα είναι οι Τούρκοι και ο τουρκισμός.
Αυτή τη νέα περίοδο, χρόνο με το χρόνο, η εθνική ομάδα που θα κερδίζει έδαφος και θα αναλάβει σταδιακά πρωταγωνιστικό ρόλο στην περιοχή, θα είναι οι Κούρδοι. Οι Κούρδοι που πούλησαν στην πρώτη απότομη στροφή Έλληνες πολιτικοί χαμηλού ηθικού και πολιτικού αναστήματος, πολιτικοί που έπασχαν από γεωπολιτκή μυωπία και είχαν μειωμένες πολιτικές και εθνικές αντιστάσεις και αντακλαστικά.
Αυτή τη νέα περίοδο, η Ελλάδα θα πρέπει να αποφασίσει με ποιούς θα πάει και ποιούς θ' αφήσει.
Αυτή τη νέα περίοδο, οι Έλληνες θα πρέπει να αποφασίσουμε ποιοί είναι οι εχθροί και ποιοί οι φίλοι μας και να πράξουμε αναλόγως.

Ελπίζουμε, πάντως, η ηγεσία του ελληνικού υπουργείου εξωτερικών, η κ. Μπακογιάννη, η οποία (λίγες βδομάδες μετά την αποπομπή στελέχους του πολιτικού της γραφείου για ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ ΕΜΠΛΟΚΗ στο σκάνδαλο SIEMENS, όπως αποδεδειγμένη είναι και η εμπλοκή του αδελφού της, Κυριάκου) δεν παρέλειψε να στείλει συλληπητήριο τηλεγράφημα στον Τούρκο ομόλογό της, μια άθλια, επαίσχυντη και εθνικά επιζήμια πράξη, όταν σκοτώθηκαν κάποιοι Τούρκοι στραιτώτες σε μάχες με αντάρτες του εθνικοαπελευθερωτικού στρατού των Κούρδων, μετά τις πρόσφατες "επιτυχίες" στα θέματα της βίζας, της ακύρωσης της επίσκεψης το Ομπάμα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, της νομιμοποίησης της τουρκικής κατοχής στην Κύπρο και της συνεχιζόμενης ανοχής της άθλιας πολιτκής της Τουρκίας στο Αιγαίο, να μην προσθέσει άλλη μια "επιτυχία" στην αλυσίδα της ένδοξης πορείας της προς εκεί που έχει βάλλει στόχο, στέλνοντας άλλο ένα τηλεγράφημα στον Τούρκο ομόλογό της για την απώλεια των 8 νομών, 50 επαρχιών και 58 δήμων από τους Κούρδους τρομοκράτες!!!

9 σχόλια:

  1. Κε Σάββα αναφέρατε Ελλάδα και Ελληνες.

    Αλλο η Ελληνική Κυβέρνηση άλλο ο ελληνικός Λαός. Ερχεται ο υπερασπιστής του ΑΝΑΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απώλεια ψήφων
    Απώλεια ψήφων είχε το AKP και στο Ντιγιάρμπακιρ της νοτιοανατολικής Τουρκίας, παρότι ένας από τους στόχους που έθεσε ήταν να κερδίσει τον Δήμο αυτό από τα χέρια του φιλοκουρδικού κόμματος DTP. "Φαίνεται ότι δεν ωφέλησαν οι ηλεκτρικές συσκευές που μοίρασε το AKP", σχολίαζαν οι πολιτικοί αναλυτές κάνοντας χιούμορ.


    Το φιλοκουρδικό κόμμα αύξησε σημαντικά τα ποσοστά του στο Ντιγιάρμπακιρ, μείωσε όμως τα ποσοστά του σε ολόκληρη την Τουρκία? Ισχυει αυτό Κε Σάββα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα κ. Σάββα , ειλικρινά από τα άρθρα σας δεν ήταν λίγες η φορές που έμεινα με το στόμα ανοιχτό για την ξενδιαντροπιά κάποιων που θέλουν να λέγονται πολιτικοί που υποτάσσονται υπέρ των συμφερόντων του έθνους.Αλήθεια όμως πείτε μου εσείς έχετε δει καμμία αλλαγή πορείας αυτής της χώρας ? Εχετε δει κανέναν από όλους αυτούς είτε πράσινους είτεο κόκκινους είτε μπλέ είτε πορτοκαλί , ποσώς με απασχολεί το χρώμα όλα τα γουρούνια την ίδια μούρη έχουν, να κάνουν κάτι προς το συμφέρον της πατρίδας είτε εντός είτε εκτός? Γιατί εγώ το μόνο που βλέπω είναι έαν ξεπούλημα και μάλιστα χωρίς να ρωτήσουν κανέναν λες και αυτή η χώρα είναι τσιφλίκι τους ...
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιά μία αποτελεσματική διπλωματία, απαιτείται συν τοις άλλοις, βαθειά γνώση της ιστορίας.
    Στα πλαίσια αυτά, δεν θα πρέπει να έχουμε κατά νούν ότι, οι Κούρδοι (Τσέτες) διέπραξαν τις μεγαλύτερες αφαγές εναντίον των Ελλήνων το 1922, ως σύμμαχοι των Τούρκων;

    Έστω και αν αναλάβουν γεωπολιτικό ρόλο στην περιοχή, δεν θα θελήσουν μακροπρόθεσμα να του προσδώσουν βάθος και ισχύ, εξερχόμενοι στο Αιγαίο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Aνώνυμε φίλε
    δεν ξέρω πόσο καλά γνωρίζεις την ιστορία της Ανατολής και διάφορες πτυχές της, για να την επικαλείσαι, με επιχειρήματα, μάλιστα, που τα κυκλοφορούσαν διάφοροι κύκλοι στα υπουργεία, για να πείσουν τους Έλληνες πολιτικούς και διπλωμάτες ότι φίλοι μας είναι οι Τούρκοι και όχι οι Κούρδοι.
    Δεν θέλω να σου πω ποιοί ήταν εκείνοι οι κύκλοι για να μην σε στεναχωρήσω.
    Το σωστό λοιπόν είναι ότι από τα τέλη του 19ου αιώνα, μερικοί Κούρδοι φύλαρχοι συμφώνησαν με το οθωμανικό κράτος και έβαλαν τους πολεμοχαρείς Κούρδους των φυλών τους και ΟΧΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ να συμμετέχουν σε διωγμούς Αρμενίων.
    Ήταν τότε που συγκροτήθηκαν τα Συντάγματα Χαμιντιέ (Hamidiye Alaylar, ihttp://tr.wikipedia.org/wiki/Hamidiye_Alaylar%C4%B1).
    Στη διάρκεια της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Ανατολής, μερικοί Κούρδοι πάλι συμμετείχαν σε διωγμούς και σφαγές Ελλήνων, που είχε ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΣΕΙ το οθωμανικό κράτος.
    Την ίδια στιγμή, όμως, κάποιοι άλλοι Κούρδοι, η συντριπτική πλειοψηφία, βοηθούσαν τους Έλληνες που περνούσαν από διάφορες περιοχές του Κουρδιστάν, βαδίζοντας προς το θάνατο στα καραβάνια του θανάτου.
    Αν διαβάσεις το βιβλίο "Ούτε τ' όνομά μου" (Εκδόσεις Γκοβόστη), θα μάθεις ιστορία, την οποία επικαλείσαι.
    Εγώ την έμαθα από τους συγγενείς μου, που συμμετείχαν στα καραβάνια του θανάτου, από την Αμάσεια στο Ντιγιαρμπακίρ και μετά στην Τρίπολη του Λιβάνου. Εκείνοι μου μίλησαν για τη βοήθεια των Κούρδων, χάρη στους οποίους διασώθηκαν, όσοι διασώθηκαν.
    Την ίδια περίοδο, to 1921 και ενώ ήταν σε εξέλιξη οι επιχειρήσεις του ελληνικού στρατού στο μέτωπο της Μικράς Ασίας, οι Κούρδοι Αλεβίτες της φυλής Κότσγκιρι, περιοχή Ντέρσιμ-Ερζινγκιάν-Σεβάστειας, επαναστάτησαν εναντίον της κυβέρνησης του Μουσταφά Κεμάλ, προσφέροντας τεράστια βοήθεια στο δοκιμαζόμενο ελληνικό στρατό.
    Τελικά, η επανάσταση του Κότσγκρι πνίγηκε στο αίμα από τα συντάγματα εθελοντών του Τοπάλ Οσμάν, σε ένα διάλειμμα των σφαγών του στον Πόντο.
    Αν ψάξει κανείς καλά, ίσως βρει ότι πίσω από εκείνη την επανάσταση, που έχασαν τη ζωή τους πάνω από δέκα χιλιάδες Κούρδοι, να κρύβεται η Ελλάδα. Λέω, ίσως.
    Πάντως, για κείνα τα γεγονότα και τη συμμετοχή κάποιων Κούρδων σε διωγμούς και σφαγές Αρμενίων και Ελλήνων, ο Αμπντουλλάχ Οτζαλάν ζήτησε εξ ονόματος των Κούρδων που εκπροσωπεί συγνώμη από την Ελλάδα και δήλωσε ότι όταν απελευθερωθεί το Κουρδιστάν, το πρώτο μνημείο που θα στηθεί, είναι αυτό της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου και της Ανατολής.
    Τέλος πάντων, αυτά για την ιστορία και τη διπλωματία.
    Όσον αφορά το επιχείρημά σου, και σωστός να ήταν ο ισχυρισμός σου, αυτό τί σημαίνει, ότι δεν πρέπει να σταθμίσουμε τί μας συμφέρει τώρα;
    Δηλαδή, οι Γερμανοί που κατέστρεψαν την Ελλάδα πριν από πενήντα χρόνια, δεν είναι σύμμαχοί μας;
    Τί λογική είναι αυτή;
    Επίσης λές ότι αν οι Κούρδοι αναλάβουν γεωπολιτικό ρόλο στην περιοχή, θα ζητήσουν έξοδο στο Αιγαίο.
    Σωστά και αυτό τί σημαίνει.
    ότι θα θεωρούμε τους Κούρδους εχθρούς και τους Τούρκους τη Γενοκτονίας, της εθνοκάθαρσης, της κατοχής της Κύπρου και των προκλήσεων στο Αιγαίο θα είναι οι φίλοι μας και θα τους στέλνουμε συληπητήρια τηλεγραφήματα;
    Συγνώμη αν διακρίνεις φίλε μου επιθετικότητα στο κείμενο, αλλά, αν υπάρχει, αυτό δεν αφορά εσένα, αλλά τυος εγκάθετους, που οδήγησαν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού και συνεχίζουν, για τη ρίξουν στο βάραθρο.

    φιλικά

    Σάββας Καλεντρίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ κ. Καλεντρίδη
    Ευχαριστούμε ιδιάιτερα για τις πληροφορίες και αναλύσεις των κειμένων σας.

    Εχω την αίσθηση ότι μεγάλο μερος του λαού μας δεν έχει ιδέα περί αυτών των θεμάτων και μάλλον ζει σε μιά κατάσταση απάεθειασ ...

    Μήπως θα είχε νόημα η σύσταση κάποιου μηχανισμού (π.χ. ενωση) με σκοπό την ευρήτερη ενημέρωση του Ελληνικού λαού. Π.χ. με την ενοικίαση διαφημιστικού χώρου σε εφγημερίδες, περιοδικά, κτλ και την ανάρτηση απλών κειμένων (π..χ. bulleted)?

    Ευχαρτιστώ!
    Αρκάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΘΕΜΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 2005 ΟΤΑΝ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΙΡΑΚ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΕΓΙΝΑΝ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΙΡΚΟΥΚ ΑΠΕΣΠΑΣΑΝ ΠΟΣΟΣΤΟ ΓΥΡΩ ΣΤΟ 65%, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΚΑΝΕΙΣ ΟΥΤΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ. ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΙΡΑΚ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημέρα κ.Σάββα,

    Νομίζω ότι θα ήταν χρήσιμο, σε όλους εμάς που διαβάζουμε καθημερινά το ιστιολόγιο σας, να μάθουμε την πηγή της παρακάτω αναφορά σας.

    ''ο Αμπντουλλάχ Οτζαλάν ζήτησε εξ ονόματος των Κούρδων που εκπροσωπεί συγνώμη από την Ελλάδα και δήλωσε ότι όταν απελευθερωθεί το Κουρδιστάν, το πρώτο μνημείο που θα στηθεί, είναι αυτό της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου και της Ανατολής.''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλημέρα σε όλους
    Αρκά, αυτό που δεν μπορώ να αντέξω είναι ο παραγοντισμός και τα ζητήματα γραφειοκρατίας που προκύπτουν μετά από τη δημιουργία Ενώσεων, Ομάδων, Συλλόγων, Κομμάτων κλπ.
    Ξέρεις, αρχίζει το γιατί αυτός και όχι εγώ, πώς τα λέει έτσι αυτός, θα τα έλεγα καλύτερα εγώ, ίντριγκες, δολοπλοκίες κλπ.
    Δεν λέω ότι πρέπει να ζούμε σαν τα άγιρα θηρία στα βουνά, αλλά άς βολευτούμε με αυτό το ανοικτό και δημοκρατικό βήμα, ας το διαδώσουμε-διευρύνουμε και στο μέλλον βλέπουμε.
    Ανώνυμε 12;52
    η δήλωση του Οτζαλάν δημοσιεύθηκε στο περιοδικό "Η Φωνή του Κουρδιστάν" που κυκλοφορούσε στα ελληνικά, μέχρι την παράδοσή του.
    Αν βρω το συγκεκριμένο τεύχος, θα το αναρτήσω.

    φιλικά

    Σάββας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.