20/3/09

Στις τουρκικές υποχρεώσεις το θέμα των αγνοουμένων


Διά του Κοινοτικού Επιτρόπου Διεύρυνσης Ολι Ρεν (φωτο), η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλεί την Αγκυρα να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στην 4η Διακρατική Προσφυγή της Κύπρου εναντίον της Τουρκίας, της 10ης Μαϊου 2001, για το θέμα των αγνοουμένων,
«Η Τουρκία είναι υποχρεωμένη να εξασφαλίσει συνθήκες αποτελεσματικής διερεύνησης γιατη διακρίβωση της τύχης των Ελληνοκυπρίων αγνοουμένων που εξαφανίσθηκαν σε συνθήκες απειλητικές για τη ζωή τους», γράφει ο κ. Ρεν σε επιστολή του προς την Οργάνωση Συγγενών Κυπρίων Αγνοουμένων Ηνωμένου Βασιλείου.
Εξάλλου, ο Επίτροπος Προεδρίας Γιώργος Ιακώβου, σε απαντητική του επιστολή στην Οργάνωση για το θέμα των αγνοουμένων, τονίζει ότι «αποτελεί επείγουσα υποχρέωση της Τουρκίας να ανταποκριθεί στην απόφαση του Δικαστηρίου πλήρως και τάχιστα».
Σε σχέση με την ομολογία του Τούρκου ηθοποιού Ατίλα Ολγκάς ότι είχε σκοτώσει 10 Ελληνοκύπριους, από τους οποίους ένας τελούσε σε αιχμαλωσία, που επίσης έθετε στην επιστολή της η Οργάνωση, ο κ. Ιακώβου γράφει ότι το θέμα πρέπει να διερευνηθεί «για τη διαπίστωση των πραγματικών γεγονότων».
SHMERINH

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.