31/3/09

Μια απάντηση στο ερώτημα "ποιοί ρίχνουν νερό στο μύλο του αντισημιστισμού".

Πρωτοφανής και προκλητική ανοησία πριν από τον ποδοσφαιρικό αγώνα της Ελλάδας με το Ισραήλ...
Ανώτερος αξιωματικός του ισραηλινού στρατού, διοικητής των μονάδων στη σφαγή της Γάζας, πριν τον αγώνα με την Ελλάδα, κάλεσε τους παίκτες της εθνικής ομάδας του Ισραήλ να πολεμήσουν όπως πολέμησαν στη Γάζα και όπως πολέμησαν οι Μακαβαίοι εναντίον των Ελλήνων στο ιστορικό παρελθόν...
Το σχετικό δημοσίευμα της Χααρέτζ.

21 σχόλια:

  1. Η Απάντηση είναι μία. Δεκάδες Παλαιστινιακές σημαίες στο Παγκρήτιο.
    Ως επίσης και μπλουζάκια ίδια με αυτά που φορούσαν οι στρατιώτες τους στην Γάζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αρα κύριε Σάββα όταν σε κάποια παλαιότερη ανάρτηση που αφορούσε τους Εβραίους αντέδρασα και γω έτσι και είχατε , δικαίως , διαφωνήσει με την αντιμετώπισή μου τελικά έχω την εντύπωση ότι η λογική που λέει ότι τον ''εχθρό'' τον πολεμάς με τα δικά του όπλα είναι πιο αποτελεσματική από τον διάλογο και την αντιμέτώπιση με χαμηλούς και επιχειρηματολογικούς κανόνες.ΓΙατί αυτοί ξεκινάνε και ρίχνουν το λάδι στην φωτιά απλά είναι σαν κόμπρες χτυπάνε και φεύγουν την κάνουν ..πετάνε το μελάνι και μετά το αναποδογυρίζουν..όπως έλεγε και η γιαγια μου η συγχωρεμενη ντορμέδες..και η ευχή της πριν πεθάνει ήταν ''παιδί μου από τα δικά μας τα μέρη μάθαμε να μη σκύβουμε το κεφάλι να μιλάμε την αλήθεια και ας είμαστε μόνοι''..
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Hρεμία παιδιά
    Μην ξεχνάτε ότι την καταγγελία την κάνει ένα έντυπο του Ισραήλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ...και εξεγειρώ τα τέκνα σου Σιών επί των τέκνων των Ελλήνων ..(Ζαχαρίας κεφ. 9, στ)
    ------------------
    βαστάει χρόνια αυτή η κολώνια ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αρπακόλα και θα κρατήσει ακόμα περισσότερα..Αν κάποιος διαβάσει περί Σιωνισμού και το βιβλίο τα πρωτόκολλα της Σιών καθώς και μερικά ακόμα
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Hρεμία παιδιά
    Μην ξεχνάτε ότι την καταγγελία την κάνει ένα έντυπο του Ισραήλ."


    Kαι ότι ηλίθιοι υπάρχουν παντού. Είδατε τίποτε το μεμπτό στην συμπεριφορά των φιλάθλων στο γήπεδο; Να μην κάνουμε ... αρπακολατζήδηκες δουλειές, sub92.

    Σας κάλυψα όλους, ... εκτός της Χριστίνας.

    Καλή μέρα Χριστίνα! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ιδιαίτερα προκλητικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας του Ισραήλ, Αβί Λουζόν, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Radio 103».

    Ο ισχυρός άντρας του Ισραηλινού ποδοσφαίρου χαρακτήρισε «αστεία» την εθνική ομάδα της Ελλάδας,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ετοιμάζουν προβοκάτσια λοιπόν.
    Δεν πιστεύω το απίθανο υπουργείο
    εσωτερικών να έχει αφήσει τον
    έλεγχο μόνο στην τοπική αστυνομία;

    Σειρά πρόσφατων "περιστατικών":
    δηλώσεις ηλιθίων περί αυτονομίας
    της Κρήτης και δημοψηφίσματος,
    σημαίες της Κρητικής Πολιτείας
    στην έξοδο των αγροτών στον
    Πειραιά, βιβλίο "Κρήτη μου"
    απο Τουρκάλα και τώρα αυτό.
    Για να μην πάμε πιο παλιά με την
    Γαύδο.

    Που το πάνε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Nativist έχεις απόλυτο δίκιο δεν με κάλυψες καθόλου.Καλημέρα και σε σένα.Το ζήτημα δεν είναι τι έκαναν οι φίλαλθλοι που πολύ σωστά λες ότι φερθηκαν πολιτισμένα..Αλλωστε οι περισσότεροι φέρονται πολιτισμένα όσο τα συμφέροντα τους δεν θίγονται.Για το Σιωνιστικό θέμα δεν ξέρω τα πάντα όμως επειδή νεώτερη ούσα συναναστράφηκα με πολλούς ακόμα και τώρα όχι τόσους.Διαφόρων κοινωνικών και οικονομικών στρωμάτων, μάλιστα όταν σπούδαζα πολλές φορές έκανα και εργασίες μαζί τους.Ενα θα πω όσο ήρεμοι και συναινετικοί και διαλακτικοί και λαοπλάνοι και πολλά μπορώ ναπω , φαίνονται τόσο ύπουλος λαός είναι.Πέραν του ύπουλος είναι λαός απίστευτα ενωμένος με παρωππιδες και δει θρησκευτικές και τέλος όλοι μηδενός εξαιρουμένου δεν΄συμπαθούν τους Ελληνες .Σε κάποιο σημείο δε στο Βιβλίο τα ΠΡωτόκολλα της Σιών αναφέρονται και γεγονότα που αφορούν την Ελλάδα προγενεστερα της ημερομηνίας που έγιναν. ΘΑ κλείσω δε λέγοντας και αυτό είναι της πάσης γνωστό και ιδιαίτερα σε όσους έχουν έστω και λίγο ασχοληθεί με τον Σιωνισμό.Αρχη τους είναι η υποδούλωση των πάντων και όποιος έλθει εναντίον τους τον εξαφανίζουν, χωρίς να σημαίνει πάντα η εξαφάνιση πόλεμο, υπάρχουν και άλλοι τρόποι.Επειδή λοιπόν την καραμέλα του ολοκατώματος την έχω βαρεθεί και έχω και άπειρε ενστάσεις , δεν είναι της παρούσης να αναφέρω, και το ότι δεν είναι όλοι έτσι αλλά είναι και αλλιώς θα πω το εξής και το οποίο ισχύει για μένα και αυτά που μαθαίνω στα παιδιά μου. ΛΑός ο οποίος ανεξαρτήτος συμφέροντος, χωρίς να σημαίνει πως αν εχει δικαιολογείται, έχει σαν στόχο την εξαφάνιση άλλου λαού με μόνο σκοπό το ίδιον όφελος και μάλιστα όχι μόνο την εξαφάνιση αλλά και την γενοκτονία και πολλά άλλα χειρότερα, και ας με διαψεύσουν σε αυτό που λέω όσοι από τον λαό αυτό θέλουν ...αρκεί μόνο να διαβάσεις λίγο απο Ταλμουθ, είναι λαός που απλά πρέπει να τον έχεις πάντα σε απόσταση ασφαλείας και να φέρεσα πάντα με καλυμένα τα νώτα σου χωρίς να έχεις μόνιμα αμυντική διπλωματία..
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Άμα είναι να απαντάμε στις γραφικότητες με γελοιότητες όχι δεν μας χρειάζεται… Το έχουμε ξαναπεί οι έλληνες δεν ήταν ποτέ αντισημίτες. Άλλωστε δεν έχουμε κάτι να χωρίσουμε μ’ αυτούς. Η σχετική φιλολογία αναπτύχτηκε στους ελληνιστικούς χρόνους και μπορεί κάποιος πολύ καλά να καταλάβει για ποιο λόγο έχουν αυτή την προκατάληψη. Είναι ο φθόνος του «περιούσιου λαού» απέναντι σε κάποιον που εκ των πραγμάτων είναι ανώτερος. Αλλά το 2009 να μιλάμε με όρους του 2ου π.χ. αιώνα ε… τι να πούμε… Αυτό μόνο με όρους ψυχοπαθολογικούς μπορεί να ερμηνευτεί και τέτοιοι δεν είμαστε εμείς. Αλλού ας ψάξουν τις ψυχώσεις οι επιστήμονες που ασχολούνται μ’ αυτά.-

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Tο πότε και το γιατί αναπτύχθηκε κάτι Ελευθέριε Β. δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να κρίνεται να λογοκρίνεται και να αντιμετωπίζεται αναλόγως.Το αν ο Ελληνικός λαός ως λαός είναι ανώτερος δεν καταλαβαίνω πως το συμπαιρένεις την σημερινή εποχή που μιλάμε.Συνήθως ένας λαός κρίνεται από τις πράξεις του αρα αν μιλάμε για το σήμερα θα έλεγα ότι κατα πάσα πιθανότητα μόνο ανώτερος δεν είναι. Αν μιλάμε για το παρελθόν και το απότερο παρελθόν θα συμφωνήσω.ΟΣο για τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τις γραφικότητες των άλλων θα έλεγα ότι κατα την ταπεινή μου άποψη τον συνομιλητή τον αντιμετωπίζεις καλύτερα όταν του αντιστρέφεις τα επιχειρήματα του , όταν του αποδεικνύεις την γραφικότητα των λόγων του και όταν τον αντιμετωπίζεις με τα ίδια όπλα που σε χτυπάει.
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χριστινα εχεις εν μερει δικιο για το πως πρεπει να αντιμετωπιζουμε τον συνομιλητη μας. Αλλα στο δευτερο σου κειμενο αν δεν κανω λαθος, μαλλον ξεφυγες λιγο νοηματικα για λογους μαλλον υπερβαλλοντα ζηλου. Καποια στιγμη δεν καταλαβαινα την ενοτητα των παραγραφων. Γι αυτο προτεινω να χαλαρωνεις λιγακι πριν απαντησεις και να μην γραφεις εν βρασμω. Επι του θεματος, θα μου επιτρεψετε να εκφρασω την γνωμη μου. Κατ΄ αρχας δεν τιθεται θεμα για ανωτεροτητα των εθνοτητων. Σε καμια περιπτωση ειτε ειμαστε κογκολεζοι ειτε ελληνες ειτε τουρκοι ειτε εβραιοι. Βιολογικα και πνευμετικα ειμαστε ισοι με εξαιρεσεις τις διαφοροποιησεις μεταξυ φυλων που περιοριζονται και αυτες μονο στην βιολογικη διαφορετικοτητα. Τα χαρακτηριστικα καθε λαου διαμορφωνονται βαση των εκαστοτε συνθηκων. Το μισος που εχει δημιουργηθει για τους εβραιους ειναι αμεσα συνδεδεμενο με τις δικες τους κινησεις-συμπεριφορες, αλλα και με κατα καιρους γεωπολιτικες διεκδικισεις-αντιπαραθεσεις, συγκρουομενα συμφεροντα κ.α. Οι εβραιοι καταλαβαν νωρις οτι δεν μπορουν να βασιζονται σε κανεναν παρα μονο στις δικες τους δυναμεις. Απο την στην στιγμη αυτην μπηκαν οι βασεις για ο,τι σημαινει για τον κοσμο σημερα ο Εβραιος. Πλεον εχουν καταφερει να ελεγχουν καιριες θεσεις απ οπου μπορουν να καθορισουν την τυχη εκατομυριων ανθρωπων.. Π.χ κυβερνησεις, αλλα πολιτικα και οικονομικα μεσα, θρησκευτικα και στρατιωτικα θεματα. Ειναι λογικο λοιπον να υπαρχει ενα μισος προς αυτο που μας κυβερναει χωρις την θεληση μας. Θα ερθω να συμφωνησω στο οτι ειναι ενας λαος που θελει προσοχη εφοσον εχει καλλιεργειθει στο υποσυνηδητο του οτι παντου εχει εχθρους. Και ο φοβος οπως και η επεκτατηκοτητα δεν ειναι οι καλυτεροι οδηγοι για μια ειρηνικη συνηπαρξη στον κοσμο αυτον. Τωρα για την ανοησια αυτην του αξιωματικου ή οτι αλλο ητανε ε... θεωρω πως ειναι ανθρωπινος παραλογος εγωισμος και δεν πρεπει να καταδικαστει ολο το εθνος απο μια βλακωδη προτροπη. acrilist

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο Εβραϊκός λαός έχει υποστεί τα πάνδεινα στην ιστορική του διαδρομή,αν κάποιους πρέπει να κατηγορούμε είναι οι Σιωνιστές,δηλαδή οι σκληροπηρυνηκοί των Εβραίων που ελέγχουν τις περισσότερες χώρες μέσο του Μαμωνά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. "Η ριζα του κακου".
    Το 'πε κι' ο Θεοδωρακης.

    Και που να παρουν χαμπαρι οι Αμερικανοι (κι αρχιζουν να ξυπνανε σιγα-σιγα) ποιοι ηταν πισω απ την 11η Σεπ 2001.
    Θα γινη το ελα να δεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Απο ποτε οι ισραελοεβραιοι εχουν συνδεθει ποδοσφαιρικα με την Ευρωπη; Απο που κι ως που;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. το Γενεαλογικό δένδρο της Νέας Τάξης Πραγμάτων
    http://freelakon.pblogs.gr/2009/03/to-genealogiko-dendro-ths-neas-taxhs-pragmatwn.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αποικιοκρατία.
    Αυτή είναι η λέξη που περιγράφει με τον πιο απόλυτο τρόπο τα συμβαίνοντα στην Ελλάδα τού σήμερα. Η λέξη, που αντιπροσωπεύει έναν παλιό εφιάλτη των λαών και που όλοι θέλουν να ξεχάσουν, κάνει τη θεαματική επανεμφάνισή της στην αυγή της νέας χιλιετίας.
    Η Ελλάδα τη στιγμή αυτή βρίσκεται υπό καθεστώς ξένης κατοχής.
    Όπου και να στρέψει κανείς το βλέμμα του, θ' αντικρίσει την ίδια τραγική κατάσταση. Σχεδόν το σύνολο του ελληνικού κεφαλαίου δεν βρίσκεται απλά υπό την εκμετάλλευση των ξένων, αλλά υπό την ιδιοκτησία τους.

    Η Ελλάδα σήμερα, βρίσκεται υπό καθεστώς ξένης κατοχής.
    http://freelakon.pblogs.gr/2009/03/h-ellada-shmera-brisketai-ypo-kathestws-xenhs-katohhs.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ισως Αcrilist να΄έχεις δίκιο για το συγκεκριμένο, όμως όσο αφορά το θέμα που αναπτύσσεται πιο πάνω και το οποίο με διαφορετικές εκφάνσεις αλλά πάντα αφορά τις ενέργειες και αντιδράσεις του συγκεκριμένου λαού έχω αναπτύξει τις απόψεις μου και σε άλλες αναρτήσεις και ο συγκεκριμένος σχολιασμός απλά έγινε επί συνόλου (στην δεύτερη παράγραφο) . Οσο αφορά δε για μεμονομένες περιπτώσεις όπως λές στο τέλος κάποτε το πίστευα όμως αν υποθέσουμε ότι η κυβέρνηση που ηγείται κάθε κράτους είναι η απεικόνιση του λαού της ή αν μη τι άλλω της πλειοψηφίας του λαού της τότε δεν μιλάμε για μεμονομένες καταστάσεις.Τέλος Αcrilist ένας λαός ο οποίος παρά το γεγονός ότι μεγάλο μέρος του είναι πολύ μορφωμένο δεν μπορεί σε καμμία περίπτωση να είναι τόσο δογματικό σε ότι έχει σχέση με την θρησκεία.(είτε εκτός είτε εντός ΙΣαρήλ) .Υποτίθεται ότι η μόρφωση διευρήνει τους ορίζοντες ..Αρα για να έχει την μόρφωση και η διεύρηνση στους ορίζοντες που έχει να ξεκινάει και να τελειώνει μόνο και μόνο στην ''υποδούλωση''των άλλων λαών είτε οικονομική, στρατιωτική πολιτική, αλλά κατά τα άλλα ό,τι πει ο θεός και αυτό στην πλειοψηφία του εκεί και ακριβώς σε αυτό το σημείο εγώ θέτω ένα πολυ μα πάρα πολύ μεγάλο ερωτηματικό για όλα όσα αφορούν αυτό το λαό είτε απο θέμα ανωτερότητας - κατωτερότητας φυλής είτε για ό,τι άλλο :)
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. χμ.. Εξαιρετικα Χριστινα.. Το θεμα της μορφωσης εχει δυο οψεις.

    Η μορφωση απ την μια εκφραζει (και ετσι πρεπει να ειναι) αυτο που προειπες, την διευρυνση της σκεψης. Απ την αλλη η μορφωση μεσα σε "καλουπια" οπως γινεται στην Αμερικη εχει ακριβως τα αντιθετα αποτελεσματα και ακομα χειροτερα καθως συνηθως η μορφωση καλουπη ειναι υψηλου εππιπεδου και της δινει αλλο κυρος. Αυτο παρασερνει και τους διαφορετικα μορφωμενους να θεωρουν οι ιδιοι τον εαυτο τους λιγοτερο μορφωμενους και πολυ χειροτερα μορφωμενους. Κατ αυτον τον τροπο "θεοποιηται" η καλουπωμενη μορφωση. Στην περιπτωση μας ενδεχεται η δικη τους μορφωση να εχει αυτην την μορφη. Εκτος αυτου μην ξεχνας οτι κανενας δεν μπορει να ελεγξει τι διδασκονται τα παιδια παρα μονο το κρατος και οι συντακτες των βιβλιων.

    Οσον αφορα το ποσο μπορει η κυβερνηση να αντιπρωσοπευει το λαο, πιστευω οτι υπαρχουν και ολοι μας ξερουμε οτι αυτο δεν ειναι απολυτο με συγκεκριμενα παραδειγματα (Ελλαδα 2004 και φυσικα 2009). Η εκλογη μιας κυβερνησης δεν σημαινει την απολυτη ταυτιση του λαου με αυτην ουτε βεβαια μπορει καποιος να προβλεψει ολες τις ενεργειες και τις αποφασεις που προκειται αυτη να παρει σε βαθος τετραετιας.

    Τωρα για τα αλλα ανεπτυξα την γνωμη μου και επειδη γραφω απο κινητη συσκευη δεν εχω την ευκαιρια περετερω αναπτυξης. ΠΑρακαλω συγζωρεστε τυχον ορθογραφικα λαθη.

    Acrilist

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Η μόρφωση από μόνη της δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα παραπάνω και τίποτα λιγότερο απο καλουπομένες σκέψεις και γνώσεις ανθρώπων που μέσω ανακαλύψεων έφτασαν σε συμπεράσματα τα οποία προσπαθούν να τα περάσουν στις επόμενες γενιές .Οταν λοιπόν εννοώ μόρφωση εννοώ και αγωγή και πολλά άλλα .Η πανεπιστημιακή μόρφωση από μόνη της δεν μπορεί να διδάξει έναν άνθρωπο πέρα από συγκεκριμένες έννοιες πάνω στην επιστήμη που ασχολείται.Ετσι λοιπόν μορφωμένος άνθρωπος είναι εκείνος που μπορεί να έχει εμπεριστατωμένη άποψη και τεκμηριωμένη όχι μόνο για την επιστήμη που ακολουθεί αλλά και για την ίδια την ζωή και την κοινωνικότητα κ.α. Συνεχίζοντας για την σχέση κυβέρνηση και λαού θα συμφωνήσω εν μέρει μαζί σου διότι μπορεί να μη ταυτιζόμαστε απόλυτα με τους εκάστοτε κυβερνόντες αλλά έχουμε την δυνατότητα να τους δείξουμε την δυσαρέσκεια μας με πολλούς τρόπους πέραν της ψήφου, αρκεί να μην είμαστε παρτάκηδες και ωχαδερφιστες (ίδιον γνώρισμα της πλειοψηφίας των Ελλήνων που έχουν την άποψη ‘’ρε δε πα να καεί το σπίτι του γείτονα το δικό μου να μη καεί’’).
    Κλείνοντας Arcilist θα σου πω απλά την άποψη μου με μια πρόταση και μόνο που δεν είναι δικιά μου
    Η ελευθερία μου τελειώνει εκεί που αρχίζει του διπλανού μου και θα προσθέσω ο μορφωμένος και χωρίς παρωπίδες άνθρωπος μπορεί να θέσει τα όρια του στον εαυτό του.
    Δεν δέχομαι για κανένα λόγο τον οποιονδήποτε λαό να μιλάει για γενοκτονία και ολοκαύτωμα ,αδικαιολόγητο, που του έχει γίνει και να δικαιολογεί την στάση του για ακριβώς τις ίδιες ενέργειες τις οποίες εφαρμόζει σε άλλους λαούς και μάλιστα για πάρα πολλά χρόνια.
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Δεν ακουσαμε τιποτα απ τις "ΑΠΟΨΕΙΣ" ακομα.
    Πουστε ρε παιδια;
    Μηπως αλλαζετε ονοματα πιο συχνα και απ την Ιμελντα Μαρκος (καλη της ωρα της κοπελας) οταν αλλαζε παπουτσια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.