26/3/09

H Ποντιακή Γενοκτονία, ο Κεμάλ και η Αυστραλία

Επίθεση από το βήμα της αυστραλιανής Γερουσίας σε βάρος του υπουργού Δικαιοσύνης της Νότιας Αυστραλίας, Μάικλ Άτκινσον, έκανε ο φιλελεύθερος ομοσπονδιακός γερουσιαστής Νότιας Αυστραλίας, κ. Φέργκιουσον, με αφορμή δηλώσεις του πρώτου για την... ποντιακή γενοκτονία!
Ο κ. Φέργκιουσον είπε ότι τον επισκέφθηκε ο πρέσβης της Τουρκίας στην Αυστραλία, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε γιατί οκ. Άτκινσον, σε εκδήλωση ομογενών, καταφέρθηκε εναντίον της Τουρκίας και του Μουσταφά Κεμάλ για τη γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού.
Ο κ. Φέργκιουσον στην ομιλία του είπε ότι "μιλάμε για πράγματα που έγιναν πριν εκατό χρόνια και δηλητηριαζόμαστε. Βιαιότητες τότε έγιναν από όλους. Σήμερα η Τουρκία είναι φίλη μας και έχουμε άριστες σχέσεις".
Ο κ. Φέργκιουσον δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ρόλο του Κεμάλ Ατατούρκ και να υπογραμμίσει ότι είναι ο ιδρυτής της σύγχρονης Τουρκίας.
"Επί Μουσταφά Κεμάλ σφαγιάστηκαν στην Καλλίπολη χιλιάδες Αυστραλοί, αλλά εκείνος αναγνώρισε την γενναιότητά τους, οπότε και εμείς τη συμβολή του στη δημιουργία της Τουρκίας" είπε ο κ. Φέργκιουσον.

www.neoskosmos.com.au
eleytherospoliorkimenos.blogspot.com

2 σχόλια:

  1. Υπάρχει μια παροιμία που λέει 100 βουρδουλιές σε ξένο δεν πονάνε.Ο καθένας που δεν τον έχει ακουμπήσει κάτι τέτοιο μπορεί να λέει ότι θέλει ..Αλλωστε είναι γνωστό ότι στα λόγια είναι όλοι εύκολοι..Θα πρεπε να ντρέπετε βέβαια άν έχει φιλότιμο αλλά η λέξη φιλότιμο μάλλον δεν είναι γνωστή στα Αυστραλιανά λεξικά..
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εδώ να δούμε αν υπάρχει λόμπυ και πόσο καλή δουλειά κάνει,ας το πληρώσει ο κύριος αυτός στις επόμενες εκλογές...ή μήπως έχει λάβει ανταλλάγματα μεγαλύτερα από το πολιτικό κόστος και δεν τον νοιάζει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.