27/3/09

O Mενέντεζ εκφράζει ενστάσεις για το νέο υφυπουργό εξωτερικών

Αβεβαιότητα επικρατεί μεταξύ των μελών της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της Γερουσίας για την επικύρωση του διορισμού του υποψήφιου υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για ευρωπαϊκές υποθέσεις, Φίλιπ Γκόρντον, μετά τις αμφιβολίες που εξέφρασε στην χθεσινή ακρόαση ο γερουσιαστής Μενέντεζ για το κατά πόσο θα έχει ισοζυγισμένες απόψεις και δεν θα υποστηρίζει την Τουρκία.
Ο κ. Μενέντεζ είχε μία κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον κ. Γκόρντον, στην οποία ωστόσο οπρώην ακαδημαϊκός του Ινστιτούτου Μπρούκινγκς και συγγραφέας πολλών άρθρων υπέρ της Τουρκίας, απέφυγε να πείσει το δημοκρατικό γερουσιαστή της Νέας Ιερσέης, ότι οι συμβουλές που θα δίδει στον πρόεδρο και την υπουργό Εξωτερικών θα δεν θα είναι επηρεασμένες από τις απόψεις που εξέφρασε ως ακαδημαϊκός και αναλυτής.
Ο κ. Μενέντεζ σχολίασε αρνητικά άρθρα του κ. Γκόρντον κατά της αναγνώρισης από τις ΗΠΑ της Αρμενικής Γενοκτονίας, τις αντιδράσεις του για την καταψήφιση του σχεδίου Ανάν από τους Ελληνοκυπρίους και τις απόψεις του για το ρόλο της Τουρκίας. Εκείνο ωστόσο που έβαλε φωτιά στη συνεδρίαση, ήταν όταν ο κ. Μενέντεζ διάβασε ένα απόσπασμα από το προεκλογικό πρόγραμμα του Ομπάμα και ζήτησε από τον κ. Γκόρντον να το σχολιάσει.
«Συμφωνείτε με τη δήλωση που λέγει, «μία πολιτική διευθέτηση του κυπριακού που θα τερματίσει την τουρκική κατοχή της Βόρειας Κύπρου και θα επιδιορθώσει την τραγική διαίρεση της νήσου …», ρώτησε τον κ. Γκόρντον ο Μενέντεζ.
Ο κ. Γκόρντον υποστήριξε είπε ότι συμφωνεί, ωστόσο ισχυρίστηκε ότι την άποψη για κατοχή την έχει η κυπριακή κυβέρνηση και κάποιοι ειδικοί.
«Υπάρχει μία τουρκική παρουσία στο βόρειο τμήμα της Κύπρου η οποία δεν είναι αποδεκτή από την κυπριακή κυβέρνηση και αποτελεί αντικείμενο των διαπραγματεύσεων που υποστηρίζουμε για λύση του κυπριακού», ήταν απάντηση του κ. Γκόρντον, ο οποίος δεν άλλαξε την τοποθέτησή του ούτε κι όταν ο κ. Μενέντεζ του υπέδειξε ότι πρόκειται για την διακήρυξη του ιδίου του προέδρου.
Ο γερουσιαστής Μενέντζεζ ζήτησε επίσης από τον κ. Γκόρντον να προσκομίσει στοιχεία για τα χρήματα που αυτός και οι οργανισμοί για τους οποίους εργάστηκε ως αναλυτής έχουν λάβει από χώρες στις οποίες θα έχει ευθύνη ως υφυπουργός.
Πηγή: Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων - Strategy-Geopolitics

3 σχόλια:

  1. ευτυχως που υπαρχει και ο Μενεντεζ γιατι αν περιμεναμε απο την Ντορα να ξυπνησει και να ασχοληθει με την εξωτερικη πολιτικη χαθηκαμε..
    που καταντησαμε να περιμενουμε απο τους ξενους να μας υπερασπιστουν γιατι οι δικοι μας ειναι αχρηστοι.
    Μανος Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το έχω απορία. Το ξέρουν και τα πεντάχρονα ότι ο Senator Menendez
    υποστηρίζει σθεναρά τις ελληνικές θέσεις. 'Εχει σχέσεις με την εκεί ομογένεια του Jersey απ'ότι φάινεται.
    Τον έχει καλέσει κάποιος πολιτικός
    στην Ελλάδα ή τον έχουν ευχαριστήσει επίσημα απο την Ελλάδα ή τον πληροφορούν για κάποια θέματα;
    Αμφιβάλλω αλλά τέλος πάντων.

    Δεν θα ήταν άσχημο αν θέλει κάποιος να γράψει ένα ευχαριστήριο email στον γερουσιαστή γι'αυτά που έχει προσφέρει και συνεχίζει να προσφέρει.
    http://menendez.senate.gov/


    το έχω κάνει ήδη.
    Νήμα

    Υ.Σ.Εδώ το δέντρο εδώ και το δάσος;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μας έχουν κρυφό καζουςμπέλι οι τούρκοι αν τολμήσουμε να φέρουμε τον Μενέντεζ εδώ!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.