1/4/09

Σενέρ Λεβέντ: Πάλι ξεγελούν τους φίλους μας στο νότο

H ε/φ «ΠΟΛΙΤΗΣ» δημοσιεύει μετάφραση του εξαιρετικά ενδιαφέροντος άρθρου γνώμης του Σενέρ Λεβέντ στη σημερινή «ΑΦΡΙΚΑ», το οποίο έχει τίτλο «Πάλι ξεγελούν τους φίλους μας στο νότο» και αναφέρει τα εξής:
«Η εφημερίδα ‘Πολίτης’ μίλησε, λέει, με κάποιους από τον στενό κύκλο του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ. Δεν μπορώ να ξέρω με ποιους. Δεν έγραψε όνομα η εφημερίδα. Όμως, όποιοι και αν είναι αυτοί, έδωσαν στην εφημερίδα πληροφορίες που προκαλούν έκπληξη σε σχέση με τις εκλογές μας. Ειδικά για τη στάση της Τουρκίας. Η Τουρκία, λέει, υποστηρίζει συνεργασία ΚΕΕ-ΡΤΚ εδώ, δηλαδή σύναψη συνασπισμού μεταξύ των δύο αυτών κομμάτων. Αν δεν ήθελε λύση στο νησί, δεν θα υποστήριζε, λέει, το ΡΤΚ. Αντίθετα, θα δημιουργούσε έναν συνασπισμό από κόμματα που αντιτίθενται στη λύση. Η συμπερίληψη του Έρογλου στην κυβέρνηση, λέει, θα στοχεύει στη στήριξη της λύσης και από το ΚΕΕ.
Οι φίλοι μας οι Ελληνοκύπριοι στο νότο, όπως συμβαίνει πάντα, φαίνεται να μην μπορούν να αντιληφθούν και πολύ την κατάσταση στο βορρά. Ή τους ξεγελούν ενσυνείδητα οι εδώ πηγές τους. Σκαρφίζονται απίστευτα σενάρια για να αποδείξουν για ακόμη μία φορά ότι η Τουρκία υποστηρίζει τη λύση. Ή ποιος ξέρει, λένε αυτό που επιθυμούν να είναι αλήθεια, όχι τις πραγματικότητες. Κύκλοι προσκείμενοι στο ΡΤΚ αναφέρονται σε συνασπισμό ΚΕΕ-ΡΤΚ. Αλλά αυτό μοιάζει να είναι μια επιθυμία και μήνυμα που δίδεται στην Άγκυρα. Άλλη είναι η ουσία της υπόθεσης.
Από πού συμπέραναν οι κύκλοι οι προσκείμενοι στον Ταλάτ ότι η Άγκυρα υποστηρίζει το ΡΤΚ σε αυτές τις εκλογές; Μήπως το ψιθύρισε αυτό ο Ερντογάν στο αφτί του Ταλάτ κατά τη συνάντησή τους στην Άγκυρα; Δεν είδαμε ένα τέτοιο σημάδι μέχρι τώρα εμείς. Κατά τις προηγούμενες εκλογές ήταν ξεκάθαρη η στάση της Άγκυρας σε σχέση με το ΡΤΚ και δεν άφηνε χώρο για καμμία αμφιβολία. Είχε δείξει τη στήριξή της πολύ ενεργά. Και κατεύθυνε μια σημαντική πλειονότητα των εκ Τουρκίας να το ψηφίσουν. Οι επιχειρήσεις αυτές είχαν επιτυχή κατάληξη και η Άγκυρα εκτόξευσε το ΡΤΚ από το 20% σε ποσοστά πέραν του 40%. Η Άγκυρα είχε αποφασίσει να δρέψει τους καρπούς του ‘ναι’ στο δημοψήφισμα μαζί με το ΡΤΚ. Τροχοδρόμησε την πολιτική τού ‘εμείς είπαμε ναι και οι Ελληνοκύπριοι είπαν όχι’. Και έτσι κατάφερε να ξεπεράσει ακόμη πέντε χρόνια χωρίς λύση στην Κύπρο. Απέκτησε ισχύ αφού ως κατοχική δύναμη απέκτησε και ‘πιστοποιητικό αθωότητας’ στη διεθνή σκηνή. Ξαφνικά έγινε η πλευρά ‘που υποστήριζε τη λύση’. Και έκανε αυτά που δεν μπόρεσε να κάνει μέχρι σήμερα στο νησί. Λεηλάτησε και τις ελληνοκυπριακές περιουσίες που είχαν μείνει. Μετέφερε άλλο τόσο πληθυσμό εδώ. Ύστερα έφερε και το μεγάλο κεφάλαιο της Τουρκίας. Έφτιαξε ξενοδοχεία πέντε αστέρων. Σε αντάλλαγμα γι’ αυτό δεν επέστρεψε το Βαρώσι, ούτε και απέσυρε έστω και έναν στρατιώτη.
Όμως, η αποστολή του ΡΤΚ ήταν μέχρι εδώ. Τέλειωσε η περίοδος τού ‘εμείς είπαμε ναι και εκείνοι είπαν όχι’. Τώρα χρειάζεται να ξεπεράσει ακόμη πέντε χρόνια χωρίς λύση η Τουρκία. Γι’ αυτό το κατάλληλο κόμμα δεν είναι το ΡΤΚ. Βεβαίως, μπορεί να είναι και αυτό, αλλά αρμόζουν πιο πολύ εκείνοι που είναι γνωστοί ως ‘οπαδοί της μη λύσης’. Οι φίλοι που προέβησαν σε εκείνη την αξιολόγηση στην εφημερίδα ‘Πολίτης’ σίγουρα δεν γνωρίζουν ότι το βαρύ πυροβολικό του Ταγίπ Ερντογάν σεργιανίζει εδώ και μαζεύει ψήφους για τον Τουργκάι Αβτζί. Αν το ήξεραν, μήπως θα πίστευαν τις πληροφορίες που τους έδωσαν οι προσκείμενοι στον Ταλάτ κύκλοι; Ο κύριος πράκτορας της Τουρκίας εδώ τώρα είναι ο Τουργκάι Αβτζί και το κόμμα του. Άλλωστε εκείνοι το ίδρυσαν πριν δύο χρόνια. Και το έκαναν το νέο συνεταίρο του ΡΤΚ. Τώρα μαζεύουν ψήφους γι’ αυτό το κόμμα από τους ψηφοφόρους από την Τουρκία για να εδραιώσουν τη θέση του στην κυβέρνηση. Κάλυψαν όλα τα έξοδα του Αβτζί για τις εκλογές, λένε. Ξεκίνησαν, λέει, ακόμη και εκλογικά λεωφορεία για τον Αβτζί από την Τουρκία. Οι εμπειρογνώμονες του Ερντογάν προβλέπουν συνασπισμό ΚΕΕ-ΚΕΜ (του Αβτζί) εδώ και όχι ΚΕΕ-ΡΤΚ. Διαπίστωσαν ότι το ΚΕΕ διαθέτει ένα ποσοστό ψήφων αρκετό για να του εξασφαλίσει αυτοδυναμία στην κυβέρνηση. Θα το μειώσουν λίγο και θα τσοντάρουν τον Τουργκάι Αβτζί στην κυβέρνηση. Το ΡΤΚ δεν υπάρχει καθόλου σε αυτό το λογαριασμό. Μάλιστα, λένε ότι και ο Σερντάρ Ντενκτάς θα κολλήσει στο (εκλογικό) όριο. Τα υπόλοιπα σκεφτείτε τα μόνοι σας».

1 σχόλιο:

  1. Α Π Ο Γ Ν Ω Σ Η θα έπρεπε να διακατέχει τον λαό. Για τα προσόντα, τις γνώσεις, την οξυδέρκεια, τη σοφία και, τελικά, την πολιτική των πολιτικών του ηγετών. Απόγνωση θα έπρεπε να αισθάνεται ο κυπριακός Ελληνισμός, ακούγοντας τι δήλωναν χθες κομματικοί και πολιτικοί ηγέτες, για το ότι ο πρωθυπουργός των Τούρκων κατακτητών Ερντογάν… «εξήλθε αποδυναμωμένος από τις δημοτικές εκλογές στην Τουρκία» κι αντί να κατακτήσει το… 48% που στόχευε, έπεσε στο 39%! Απόγνωση, όταν, στο τριακοστό πέμπτο έτος της συνεχιζόμενης τουρκικής σκλαβιάς και της διχοτόμησης που επιβάλλει, επιδρομέας στην Κύπρο, ο Αττίλας, ακούς αρχηγό κόμματος της Κυπριακής Δημοκρατίας να δηλώνει με πάσαν σοβαρότητα, για τον επί επτά χρόνια πρωθυπουργό του Αττίλα, ότι «δεν είναι βέβαιος αν ο κ. Ερντογάν ενδιαφέρεται για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού»! Εάν μετά από μίαν επταετία πρωθυπουργίας Ερντογάν, ο εν λόγω πάνσοφος Κύπριος πολιτικός ηγέτης, ουκ ηδυνήθη εισέτι να είναι βέβαιος γι’ αυτό το ζωτικότερο και το στοιχειωδέστερο, πόσες δεκαετίες άραγε χρειάζεται ακόμα, για να καταλήξει σε… βεβαιότητα αν ο Ερντογάν μπορεί και να ενδιαφέρεται όντως για… «δίκαιη λύση» του Κυπριακού;
    Α Ξ Ι Ο Τ Ι Μ Ο Ι συμπολίτες. Οι ηγέτες που, οι κομματιζόμενοι εξ υμών, εκλέγετε και αναδεικνύετε στις ηγεσίες των κομμάτων μας, στο Εθνικό μας Συμβούλιο, στη Βουλή μας, στην Κυβέρνησή μας, στον έβδομο κατά σειρά χρόνο της πρωθυπουργίας, 2002-2209, του κ. Ερντογάν, ΔΕΝ ξέρουν, ΔΕΝ έμαθαν, ΔΕΝ μελέτησαν, ΔΕΝ μπόρεσαν να εκτιμήσουν και ΔΕΝ κατέληξαν ΑΚΟΜΑ σε… βεβαιότητα, αν ο εν λόγω πρωθυπουργός των Κατακτητών «ενδιαφέρεται ή όχι για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού»!!! Και, αφού οι ίδιοι δεν έχουν ακόμα αποκτήσει τοιούτην βεβαιότητα, πώς, άραγε, θα πείσουν την περιβόητη διεθνή κοινότητα, την περιλάλητη Ευρωπαϊκή Ένωση, τον… Πάπα στο Βατικανό τζιαι την Μαρικκούν που τα Λεύκαρα, για τα δίκαια της Κύπρου και ποιοι «σατανάδες» εξακολουθούν να τα σφαγιάζουν επί 35 συναπτά έτη;
    Ε Ι Ν Α Ι , εν μέρει, ορθή η διάγνωση ότι, «κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν». Είναι, επίσης, στην ολότητά της ορθή και αποδεδειγμένη η διάγνωση ότι, με τέτοιους ηγέτες που διαθέτει ο Ελληνισμός, ήταν και είναι και θα εξακολουθήσει να είναι επόμενο, να αλωνίζουν ανενόχλητοι, αποενοχοποιημένοι και επιβραβευόμενοι οι Τούρκοι κατακτητές: Στον ΟΗΕ, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στη Διεθνή Κοινότητα, αλλά πρωτίστως και κυρίως στα Μυαλά των «κκούπρους ρουμλάρ» ηγετίσκων που η… μεγαλύτερη έγνοια τους είναι μήπως και αποδυναμωθεί εκλογικά ο πρωθυπουργός των Κατακτητών και να μην αποδυναμωθεί «εκλογικά» ο εδώ εκπρόσωπος των Κατακτητών Μεχμέτ Αλί Ταλάτ!!
    Λ.ΜΑΥΡΟΥ - ΣΗΜΕΡΙΝΗ
    Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.