29/4/09

Λιβύη: Ενδιαφέρον για το πετρέλαιο της Κυπρου


Ο Υπουργός Πετρελαίου της Λιβύης Shokri Ghamen δήλωσε την Τετάρτη ότι η χώρα του ενδιαφέρεται να επενδύσει στον επόμενο διαγωνισμό εξόρυξης πετρελαίου που θα προκηρύξει η Κύπρος.
Επίσης, ο κ. Ghamen πρόσθεσε πως συζητήθηκε και το ενδεχόμενο συμμετοχής της Λιβύης στο Ενεργειακό Κέντρο της Κύπρου, αλλά και αυτό της μεταφοράς φυσικού αερίου.
«Αυτό φυσικά, θα οδηγήσει σε ακόμη περισσότερες εμπορικές σχέσεις, οι οποίες χρειάζεται να ενισχυθούν μέσω συναντήσεων των επιχειρηματιών των δύο χωρών και των Εμπορικών Επιμελητηρίων», είπε και απηύθυνε πρόσκληση στον κ. Πασχαλίδη για επίσκεψη στη Λιβύη και συνέχιση του γόνιμου, όπως τον χαρακτήρισε, διαλόγου, που ξεκίνησε στην Κύπρο.
Από την πλευρά του, ο Υπουργός Εμπορίου δήλωσε ότι μέσα από τη σημερινή συνάντηση διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν μεγάλες προοπτικές στον τομέα της ενέργειας του εμπορίου και των επενδύσεων.
Ο κ. Πασχαλίδης ανέφερε, επίσης, ότι συζητήθηκε και η δυνατότητα απευθείας αεροπορικής σύνδεσης μεταξύ Λιβύης - Κύπρου ή μέσω κάποιων άλλων αεροδρομίων, ενώ εξέφρασε την ελπίδα να ανταποκριθεί σύντομα στην πρόσκληση του Υπουργού για πραγματοποίηση επίσκεψης, μαζί με τους τεχνοκράτες του Υπουργείου Εμπορίου, στη Λιβύη.
Ερωτηθείς αν υπάρχει ενδιαφέρον από πλευράς Λιβύης για συμμετοχή στο Ενεργειακό Κέντρο της Κύπρου, ο κ. Πασχαλίδης απάντησε θετικά, λέγοντας πως θα μελετήσουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
''Επίσης, μελετούν το ενδεχόμενο να είναι στον κατάλογο των χωρών που ενδιαφέρονται να μας προμηθεύσουν με φυσικό αέριο. Οπως επίσης, η Λιβύη ενδιαφέρεται να λάβει μέρος στον επόμενο γύρο αδειοδοτήσεων στο θέμα των πετρελαίων της Κύπρου'', πρόσθεσε και τόνισε πως η Λιβύη έχει μεγάλες δυνατότητες από πλευράς τεχνολογίας στον τομέα της εξόρυξης πετρελαίου από τη θάλασσα.
ΣΗΜΕΡΙΝΗ

1 σχόλιο:

  1. Η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει σε στρατηγική συμμαχία (σε όλους τους τομείς) με την Λιβυη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.