29/4/09

Το ΝΑΤΟ οφείλει εδώ και πολύ καιρό, μια συγνώμη στις οικογένειες και τους συνάδελφους, όσων πέθαναν


Η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (ΔΟΔ) δηλώνει δέκα χρόνια μετά το βομβαρδισμό του τηλεοπτικού σταθμού του Βελιγραδίου από το ΝΑΤΟ ότι είναι ακόμα νωπές οι συνέπειες από το ανεπανόρθωτο πλήγμα με αποτέλεσμα τη δολοφονία 16 εργαζομένων στα ΜΜΕ από τις στρατιωτικές δυνάμεις, που αποφάσισαν να αψηφήσουν διαμαρτυρίες δημοσιογράφων και οργανώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο Τζιμ Μπουμέλα, Πρόεδρος της ΔΟΔ επεσήμανε ότι οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ δημιούργησαν ένα τραγικό προηγούμενο, όταν αποφάσισαν να πλήξουν τον τηλεοπτικό σταθμό «RTS» του Βελιγραδίου, χαρακτηρίζοντας προσβλητική την προπαγάνδα του σταθμού.
Ο Μπουμέλα ζήτησε από το ΝΑΤΟ να παραδεχθεί ως λάθος του την 23 Απριλίου 1999, όταν στη διαμάχη με το καθεστώς Μιλόσεβιτς έγινε στόχος η Σερβική κρατική ραδιοτηλεόραση.
«Οι ζωές που χάθηκαν δεν γυρίζουν πίσω, ωστόσο το ΝΑΤΟ οφείλει εδώ και πολύ καιρό, μια συγνώμη στις οικογένειες και τους συνάδελφους, όσων πέθαναν», είπε.
Η ΔΟΔ δεσμεύεται σε αυτή την επέτειο, να συνδράμει τις προσπάθειες των Σέρβων δημοσιογράφων να απονεμηθεί δικαιοσύνη για το χαμό των συναδέλφων, οι οποίοι σκοτώθηκαν στην επίθεση και να αντιπαρέλθουν τον πολιτικό διχασμό, που για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα υπονομεύει το επάγγελμα στη χώρα τους.
iKypros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.