28/4/09

Αίτηση ένταξης στην ΕΕ υπέβαλε η Αλβανία

Αίτηση ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπέβαλε την Τρίτη (28/4) η Αλβανία, δήλωσε ο προεδρεύων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και πρωθυπουργός της Τσεχίας, Μίρεκ Τοπολάνεκ, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό της βαλκανικής χώρας, Σαλί Μπερίσα.

Η αίτηση αυτή έρχεται μια ημέρα μετά την επίσημη επίσκεψη του έλληνα πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στην Αλβανία, ο οποίος υποστήριξε τόσο Κοινοβούλιο της χώρας όσο και στη συνάντηση με τον Αλβανό ομόλογο του την ευρωπαϊκή προοπτική Αλβανίας.
Η Αλβανία ακολουθεί το παράδειγμα του Μαυροβουνίου, το οποίο υπέβαλε αίτηση για την ένταξή του στην ΕΕ τον Δεκέμβριο και ίσως πράξει το ίδιο και η Σερβία, εφέτος.

Η Αλβανία, μια χώρα 3,2 εκατομμυρίων κατοίκων και από τα φτωχότερα κράτη της Ευρώπης, θα χρειαστεί χρόνια για να ολοκληρώσει τη διαδικασία ένταξής της στην ΕΕ
Cosmo.gr

4 σχόλια:

  1. Οσο για την παναγιωταρεα την εχω γνωρίσει προσωπικά, εκτός των άλλων είναι αγενέστατη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ Δημήτρης Τ

    Τι σχέση έχει η Παναγιωταρέα με το άρθρο; Μου διέφυγε κάτι;

    ______________________________________

    Η Ελλάδα, για μία ακόμη φορά, έδωσε ρεσιτάλ δουλοπρέπειας. Έδωσε το πράσινο φως στην Αλβανία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, χωρίς την παραμικρή επιφύλαξη για την ΚΑΤΟΧΗ της Β. Ηπείρου και την απροκάλυπτη καταπάτηση των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας από το αλβανικό κράτος.

    Ας διαβάσομε αυτό να θυμόμαστε:

    ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ: ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οσο για την Παναγιωταρέα...σημαίνει οτι κάτι είχα γράψει νομίζω και μετά έγραψα για την παναγιωταρέα, το πιο πιθανό να είχα γράψει οτι ο Μπαμπιωιώτης, αυτός για μένα ο αμφιλεγόμενος άνθρωπος θα έπρεπε να κοιτάξει λίγο τους Πομάκους που χρόνια ζητούν Ελληνικό σχολείο και οχι Τουρκικό που τους προσφέρει η..Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και για το ΝΑΤΟ και για την ΕΕ, η Ελλάδα πρώτα έπρεπε να λύσει πολλά προβλήματα που έχουμε με την Αλβανία, καιρός να δείξουμε και εμείς οτι έχουμε μνήμη και δύναμη σαν η παλαιότερη χώρα στα βαλκάνια μέσα στους Δημοκρατικούς αυτούς θεσμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.