30/4/09

Προσπάθεια συγκερασμού αζέρικων και τουρκικών προσκομμάτων για TGI

THN πραγματοποίηση τετραμερούς συνάντησης Αζερμπαϊτζάν-Τουρκίας-Ελλάδας-Ιταλίας προκειμένου να διασφαλιστεί η προμήθεια του αγωγού TGI με φυσικό αέριο αζέρικης προέλευσης, συνεχίζει να επιδιώκει η ελληνική κυβέρνηση έχοντας εξασφαλίσει τη σύμφωνη γνώμη και της ιταλικής πλευράς. Το ζήτημα φαίνεται να βρίσκει προσκόμματα τόσο στη στάση της αζέρικης κυβέρνησης, όσο και στην τουρκική επιδίωξη να αποκτήσει τον έλεγχο του αερίου που θα διέρχεται από το έδαφός της και όχι απλώς να λαμβάνει τα fees διέλευσης.
Ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης που εκτιμά ότι η επίτευξη της τετραμερούς συμφωνίας αποτελεί αναγκαία και ικανή συνθήκη για την προώθηση του έργου, έθεσε το θέμα για μια ακόμη φορά κατά τη διάρκεια των επαφών που είχε στην Κωνσταντινούπολη, στο περιθώριο ενεργειακού συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε χθεςΟ κ. Χατζηδάκης συναντήθηκε με τον Τούρκο υπουργό Ενέργειας κ. Guler και όπως δήλωσε, είχε την ευκαιρία να επαναλάβει στην Τούρκο ομόλογό του ότι τόσο για την ελληνική, όσο και για την ιταλική πλευρά ο αγωγός TGI αποτελεί έργο προτεραιότητας για την προώθηση του οποίου απαιτείται τετραμερής συνάντηση προκειμένου να ρυθμιστούν τα θέματα που απομένουν και να προχωρήσει η υλοποίηση του αγωγού με βάση τα χρονοδιαγράμματα.

Παράλληλα, στο περιθώριο του συνεδρίου ο κ. Χατζηδάκης συναντήθηκε με τον κοινοτικό επίτροπο, αρμόδιο για θέματα ενέργειας, A. Piebalgs, με τον οποίο συζήτησε τόσο το θέμα του TGI, όσο και το θέμα του ελληνοβουλγαρικού αγωγού που προχωρεί, αλλά και των άλλων αγωγών που ενδιαφέρει την Ελλάδα και κυρίως τον αγωγό South Stream, ο οποίος επίσης αποτελεί έργο πρώτης προτεραιότητας.
ΕΞΠΡΕΣΣ

2 σχόλια:

  1. Η Ελλάδα να πάψει να προωθεί τους αμερικανο-τουρκικούς αγωγούς και να πάψει να αναβαθμεί την Τουρκία.

    Η Ελλάδα πρέπει να προωθήσει την ενεργειακή συνεργασία με την Ρωσία, τον αγωγό south stream, και την συνεργασία με την Βουλγαρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Ντόρα και το τσιράκι της (χατζηδάκης) υποβαθμίζουν το στρατηγικό για την Ελλάδα αγωγό South Stream, και προωθούν τον ΤGI, προφανώς εκτελώντας εντολές των αφεντικών τους.
    Ο αγωγός TGI σημαίνει πλήρη εξάρτηση απο την Τουρκία η οποία διαπραγματεύεται τη διαχείρηση του αερίου που θα διέρχεται(δηλαδή να δίνει όποτε θέλει και όσο θέλει), όταν λοιπόν γίνει η κρίση με τούς Μογγόλους που πλησιάζει,θα μας στραγγαλήσει ενεργειακά με ότι αυτό συνεπάγεται.
    ΔΗΛΑΔΗ Η ΚΥΡΙΑ ΥΠΕΞ ΚΑΙ Ο ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΚΟΠΤΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΕ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ.
    Η ευθύνη είναι πλέον στα χέρια του ναρκωμένου αυτού λαού,άν ποτέ ξυπνήσει και φύγει απο τα κοματικά μαντριά(μπλέ-πράσινα) και άν ποτέ βάλει μπροστά τη Πατρίδα απο το προσωπικό ρουσφέτι και βόλεμα.
    Η ντόρα, ο κυριάκος και σε λίγο ο γιός της(είναι σύμβουλος στη μάνα του στο ΥΠΕΞ)εκλέγονται πρώτοι σε ψήφους.
    ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.