30/5/09

Τις ΗΠΑ «δείχνει» το Ιράν για το χτύπημα στην επαρχία Ζαχεντάν

Τεχεράνη: Τις ΗΠΑ κατηγορεί το Ιράν ότι βρίσκονται πίσω από τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε την Πέμπτη σε τέμενος της επαρχίας Ζαχεντάν, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους 23 άνθρωποι και τουλάχιστον 80 τραυματίστηκαν.
Τοπικός αξιωματούχος δήλωσε ότι τα μέλη της οργάνωσης που ευθύνεται για την επίθεση είχαν προσληφθεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες.«Επιβεβαιώθηκε ότι αυτοί που βρίσκονται πίσω από την τρομοκρατική ενέργεια στο Ζαχεντάν προσελήφθησαν από την Αμερική...» δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Fars ο Τζαλάλ Σαγιάχ, αξιωματούχος των υπηρεσιών του κυβερνήτη της επαρχίας του Σιστάν-Μπαλουτσιστάν.Σύμφωνα με τον ίδιο, τρεις άνθρωποι έχουν συλληφθεί.

Οι ΗΠΑ αρνούνται κάθε ανάμιξη στην έκρηξη σε τέμενος στο ΙράνΤο αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ αρνήθηκε σήμερα Παρασκευή τους ισχυρισμούς Ιρανού αξιωματούχου, ο οποίος κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι αναμείχθηκαν στην χθεσινή έκρηξη σε τέμενος σιϊτών μουσουλμάνων στην Ζαχεντάν, στο νοτιοανατολικό Ιράν, που προκάλεσε τον θάνατο τριάντα ανθρώπων.
«Καταδικάζουμε αυτήν την τρομοκρατική επίθεση με τον ισχυρότερο δυνατό τρόπο. Δεν υποστηρίζουμε καμία μορφή τρομοκρατίας στο Ιράν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Ιάν Κέλι.
Capital.gr,Φιλελευθερος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.