29/5/09

Σε υψηλό ρεκόρ τα ποσοστά ανεργίας στην Τουρκία

Δυσκολίες στην αποπληρωμή των χρεών τους μπορεί να αντιμετωπίσουν την προσεχή περίοδο τα νοικοκυριά της Τουρκίας, σύμφωνα με προειδοποιήσεις της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας. Έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα η τράπεζα αποκαλύπτει ότι η τουρκική οικονομία έχει παρουσιάσει σημαντική επιβράδυνση, με αποτέλεσμα τα ποσοστά ανεργίας να έχουν αυξηθεί σε επίπεδα ρεκόρ.

Ως αποτέλεσμα της δυσμενούς αυτής κατάστασης, η κεντρική τράπεζα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, προβλέποντας άνοδο των μη εξυπηρετούμενων δανείων, ενώ τα νοικοκυριά κινδυνεύουν και από συσσωρευμένα χρέη από πιστωτικές κάρτες. Η έκθεση πάντως επισημαίνει ότι παρά τις δυσμενείς προβλέψεις τα οικονομικά των τουρκικών τραπεζών είναι σε πολύ καλή κατάσταση, ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις απειλές αυτές.

Τις αρνητικές προβλέψεις έρχεται να επικυρώσει και το ΔΝΤ το οποίο προβλέπει ότι η οικονομία της γείτονος θα καταγράψει φέτος συρρίκνωση 5,1% και ότι η μείωση του ΑΕΠ πιθανόν να αγγίξει διψήφια ποσοστά κατά το πρώτο τρίμηνο.
NAYTEMPORIKH

2 σχόλια:

  1. Ε , πώς να αφήσουμε να δυσφημιστεί η μαμά μας η Τουρκιά; Πρωί πρωί τα κανάλια είπαν ότι βάσει στοχείων της Γιουροστατ η Ελλάδα είναι πρώτη σε ποσοστό στην Ευρωζώνη που δεν μπορούν τα νοικοκυριά να αποπληρώσουν δόσεις δανείων κάρτες και νοίκια. Μη χάσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τώρα που η Ρωσία σήκωσε κεφάλι, η Δύση έχει αναβαθμίσει απεριόριστα την Τουρκία, και για αυτό, όσο κρίση και να έχει η Τουρκία, η Δύση θα την βοηθήσει με πολλούς τρόπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.