29/5/09

Εθνικά επικίνδυνη πράξη

Το σκηνικό είναι ήδη γνωστό. Βουλευτής της κυπριακής δεξιάς συντάχθηκε με Ευρωπαίους συναδέλφους του, οι οποίοι ξύπνησαν ένα πρωινό και ανακάλυψαν ότι στη Ρόδο και την Κω, όχι μόνο υπάρχει «τουρκική μειονότητα», αλλά -το πλέον χείριστο- και ότι καταπούνται τα δικαιώματά της.

Γράφει ο Μιχάλης Ιγνατίου
mignatiou@aol.com

Το σκηνικό είναι ήδη γνωστό. Βουλευτής της κυπριακής δεξιάς συντάχθηκε με Ευρωπαίους συναδέλφους του, οι οποίοι ξύπνησαν ένα πρωινό και ανακάλυψαν ότι στη Ρόδο και την Κω, όχι μόνο υπάρχει «τουρκική μειονότητα», αλλά -το πλέον χείριστο- και ότι καταπούνται τα δικαιώματά της. Η είδηση του «Εθνους» έπεσε σαν βόμβα στο κυπριακό πολιτικό σκηνικό. Στην Ελλάδα αντέδρασε μόνο ένας πολιτικός. Ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Νικιτιάδης. Οι υπόλοιποι σώπασαν. Η σιωπή τους είναι αδικαιολόγητη και ένοχη.
Ο βουλευτής είναι ο κ. Χρήστος Πουργουρίδης. Εκλεγμένος πολιτικός άνδρας με τον Δημοκρατικό Συναγερμό (ΔΗΣΥ), ένα κόμμα που όταν δημιουργήθηκε από τον Γλαύκο Κληρίδη, πουλούσε εθνικοφροσύνη και αρνείτο στα μέλη του να κρατούν κυπριακές σημαίες. Η πιό γνωστή φράση που άκουγε κανείς από τους «συναγερμικούς» ήταν ότι στις φλέβες τους έρρεε ...γαλάζιο αίμα!
Ηταν τέτοιο το πάθος τους για την Ελλάδα, που αρκετοί από αυτούς τυφλώθηκαν και υποστήριξαν ακόμα και τη χούντα των συνταγματαρχών. Ο κ. Πουργουρίδης ανήκε στην «εθνικιστική» ομάδα του ΔΗΣΥ. Οι παλαιότεροι θυμούνται την δράση του στο Λονδίνο μετά το ιωαννιδικό πραξικόπημα εναντίον του Μακάριου. Θυμούνται επίσης τις πολεμικές του κραυγές και εκκλήσεις για να πάρουμε τ’ άρματα εναντίον των κατοχικών στρατευμάτων.
Πέρασαν πολλά χρόνια από τα τραγικά γεγονότα του 1974, όταν η Κύπρος προδομένη έπεφτε στα χέρια των Τούρκων εισβολέων. Ο κ. Πουργουρίδης και το κόμμα του έρριξαν πολύ νερό στο κρασί τους. Οι θέσεις τους άλλαξαν. Ξαφνικά το μέλος του Κυπριακού Κοινοβουλίου, που ορθά κατηγορούσε τους Βρετανούς και τους Αμερικανούς για τη διχοτόμηση της Κύπρου, «συνειδητοποίησε» ότι ούτε το Λονδίνο φταίει για το διπλό έγκλημα, και πολύ περισσότερο ούτε η Ουάσιγκτον.
Το 2004 αναδείχθηκε σε υπέρμαχο του αντιδημοκρατικού κειμένου των Ηνωμένων Εθνών και σε πολέμιο αυτών που απέρριψαν το σχέδιο Ανάν, και το οποίο στην ουσία παρέδιδε την Κύπρο στους Τούρκους. Αποκορύφωμα της αλλαγής του, από εθνικόφρονα τουρκοφάγο σε υποστηρικτή των βρετανο-αμερικανικών θέσεων, ήταν η τελευταία του πράξη εναντίον της Ελλάδας.
Είναι σημαντικό το γεγονός ότι ούτε η Τουρκία -μέχρι τώρα τουλάχιστον- παραπονέθηκε ποτέ επίσημα για την συμπεριφορά του ελληνικού κράτους έναντι της «τουρκικής μειονότητας» της Ρόδου και της Κω. Και δεν το έπραξε διότι γνωρίζει πως δεν συμβαίνει καμία παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων καμίας «τουρκικής μειονότητας».
Ομως, η (επιεικώς) βλακώδης πράξη του κ. Πουργουρίδη και της παρέας του προσφέρει ένα ισχυρό όπλο στην Αγκυρα για να πλήξει την Ελλάδα. Είναι «το κερασάκι στην τούρτα» που αναζητούσε η Τουρκία, και το οποίο δεν τόλμησε να της προσφέρει καμία χώρα, ούτε αυτές οι Ηνωμένες Πολιτείες που συνήθως χρησιμοποιούν τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για να εκβιάζουν λαούς και κυβερνήσεις.
Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ ξεπέρασε κάθε όριο. Το κόμμα του τον αποδοκίμασε -και καλώς έπραξε. Ομως, ο κ. Πουργουρίδης έγραψε την ανακοίνωση του ΔΗΣΥ στα παλαιότερα των υποδημάτων του. Και είναι στο σημείο αυτό που κρίνεται το κόμμα του Νίκου Αναστασιάδη και ο ίδιος. Θα τολμήσει να τον στείλει στο σπίτι του;

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Η κ. Ελσα Παπαδημητρίου έσπευσε να υποστηρίξει την απαράδεκτη πράξη του Κύπριου πολιτικού. Να υποθέσουμε ότι η βουλευτής της ΝΔ δέχεται την ύπαρξη «τουρκικής μεινότητας» στη Ρόδο και στη Κω; Εάν ναί, ποιά είναι η θέση του υπουργείου Εξωτερικών;
HMERHSIA

6 σχόλια:

  1. Το 1974 - βαποράκι της Χούντας.

    Το 2004 - βαποράκι του ΑΝΑΝ.

    Το 2008 - βαποράκι του ΑΚΕΛ.

    Το 2009 - βαποράκι της Τουρκίας.

    μια συντομη αναφορα του...εθνικοφρονα ..βολευτη.

    και τρεχουν στα μνημοσυνα των ηρωων της εοκα οι πατριδοκαπηλοι...
    manos141

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένας Ιδιαίτερος Έλληνας άφησε την τελευταία του πνοή στην Ουάσιγκτον.
    Ο Λάμπρος Παπαντωνίου. Ας πάει στο καλό..

    Απόμεινε μόνο, ο Μιχάλης Ιγνατίου, να ασκεί εκεί πέρα (και εδώ, και εδώ..) Δημοσιογραφία με το Δ κεφαλαίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι προδοτικές συμπεριφορές που έχουν γίνει πλέον ενδημικές στα ελληνικά τεκταινόμενα, με τον μανδύα το προοδευτισμού, έχουν μία απλή εξήγηση.
    Το χρήμα είναι αυτό που βρίσκεται πάντοτε από πίσω, ειδικά όταν γίνεται λόγος για επαγγελματίες πολιτικούς και για στάσεις/κινήσεις/αλλαγές στρατοπέδων οι οποίες προσομοιάζουν αυτές των ποδοσφαιριστών.
    Αυτό δεν είναι απαραίτητα ένα δυσοίωνο συμπέρασμα, ειδικά όταν θα συνειδητοποιήσουμε ότι αντίστοιχες μεθόδους πρέπει να ακολουθήσουμε και εμείς στο εξωτερικό για την προώθηση των δικών μας θεμάτων. Η πολιτική ήταν πάντοτε άρρηκτα συνδεδεμένη με την ισχύ και στη σημερινή εποχή ισχύ έχει αποκλειστικά και μόνο το χρήμα.

    Το θέμα είναι ότι θα χρειαστούν τεράστια κονδύλια για κάτι τέτοιο, ειδικά όταν πρίν από τους ξένους θα πρέπει να εξαγοράσουμε/μεταγράψουμε πρώτα μία πολύ μεγάλη μερίδα της ελληνικής πολιτικής σκηνής η οποία "τήδε κείτεται τοίς ξένων χρήμασι τρεφόμενη".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η προσπάθεια ανάδειξης ανύπαρκτου θέματος, δηλαδή καταπίεσης της μουσουλμανικής κοινότητας σε Κω και Ρόδο, από τον ψευτοεθνικόφρονα οσφυοκάμπτη Πουργουρίδη, μπορεί να δημιούργησε σάλο, όμως δεν έπεισε κανέναν.
    Θα γινόταν πιστευτός, αν ανέφερε ημερομηνία επίσκεψης στα νησιά, το δείγμα των ερωτηθέντων και την τεκμηρίωση των συμπερασμάτων του.
    Πομφόλυγες εκ του μακρόθεν, "είναι έπεα πτερόεντα".
    Κάποιος θα μπορούσε να του πει, επίσης χωρίς τεκμηρίωση, ότι εξετέλεσε διατεταγμένη εντολή ξένων κέντρων εξουσίας.
    Ο μη κύριος αυτός, τουλάχιστον στο νησί της Κω δεν εθεάθη. Εκτός και ήρθε ιγκόγκνιτο, νύχτα για να κάνει έρευνα.
    Η παρέμβαση στη βουλή του κ. Νικητιάδη έγινε άμεσα, και γράφτηκε την προηγούμενη εβδομάδα στον τοπικό τύπο της Δωδεκανήσου.
    Ο Μ. Ιγνατίου έχει καλή πληροφόρηση.

    Για τον φίλο SKAL.

    Φίλε όπως θα έχεις παρατηρήσει, οι παρεμβάσεις των σχολιαστών είναι πολυπληθείς σε θέματα εθνικά, σε θέματα που άπτονται των ζητημάτων της Ελληνικής πολιτικής. Σίγουρα αυτό δεν σημαίνει, ότι δεν πρέπει να έχουμε σφαιρική εικόνα των τεκταινομένων στις περιβάλλουσες χώρες και λιγότερο σε όλο τον πλανήτη. Δεδομένου των δύσκολων συγκυριών που διατρέχουμε, γνώμη μου είναι να δώσεις περισσότερη ακόμη έμφαση στην ανάδειξη ειδήσεων που προβληματίζουν, αφυπνίζουν και συσπειρώνουν τους Έλληνες. Παρατηρώ ότι πολλοί αξιόλογοι συνσχολιαστές έχουν κοινές ανησυχίες και το μπλόκ αυτό ήδη αποτελεί ένα δίκτυο αντίστασης, χωρις να θέλω να σε κολακέψω.

    ο δικός σας
    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. To ΔΗΣΥ τι ανακοίνωσε;ο ίδιος τι είπε;δεν απολογήθηκε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτοί που βλέπουν Τούρκους σε Ρόδο και Κω , θα πρέπει να βλέπουν και Έλληνες στην ...Καραντενίζ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.