31/5/09

Πολωνία-ΕΕ-Βρετανία-Τσεχία: νέα ομάδα αντιφεντεραλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ο αρχηγός του Συντηρητικού Κόμματος της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε σήμερα από τη Βαρσοβία τη δημιουργία στο νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μιας ομάδας αντιφεντεραλιστών, με το συντηρητικό κόμμα της Πολωνίας "Νόμος και Δικαιοσύνη" (PiS) και το τσεχικό φιλελεύθερο Δημοκρατικό Λαϊκό Κόμμα (ODS).

"Για πρώτη φορά από τη διεύρυνση, μια ισχυρή κεντροδεξιά ομάδα θα εμφανιστεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και θα αποτελέσει μια εναλλακτική στις ιδέες των φεντεραλιστών", δήλωσε ο Κάμερον, ο οποίος μετέβη στην πολωνική πρωτρεύουσα για το εκλογικό συνέδριο του PiS ενόψει των Ευρωεκλογών της 7ης Ιουνίου.
"θέλουμε να απέχουμε από μια ΕΕ της γραφειοκρατίας, κλεισμένης στον εαυτό της, που σπαταλά τους πόρους της. Θέλουμε να περάσουμε σε μια ΕΕ που θα αναζητήσει μια οικονομική ανάκαμψη", δήλωσε ο Κάμερον, σύμφωνα με τις δηλώσεις του τις οποίες μετέδωσε το πολωνικό πρακτορείο PAP.
"Σήμερα οι ευρωπαϊκοί λαοί επιθυμούν μια Ευρωπαϊκή Ένωση εθνικών κρατών κι όχι τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης", σημείωσε.
Από την πλευρά του, ο αρχηγός του τσεχικού ODS και πρώην πρωθυπουργός της Τσεχίας Μίρεκ Τοπολάνεκ, ο οποίος ήταν επίσης παρών στο συνέδριο του πολωνικού PiS, δήλωσε ότι η Συνθήκη της Λισαβόνας "δεν ανταποκρίνεται στις εθνικές και ευρωπαϊκές πραγματικότητες του 21ου αιώνα", πρόσθεσε το πρακτορείο PAP.
"Θέλω μια Ευρώπη ελεύθερη, ικανή να εξελιχθεί, στην οποία κάθε κράτος θα επιλέγει μόνο του τον βαθμό συμμετοχής του στην κοινή πολιτική της ΕΕ", δήλωσε ο Τοπολάνεκ.
iKypros

2 σχόλια:

  1. O k. David Cameron αγωνίζεται για την ενίσχυση του θεσμού των εθνικών κρατών στην Ευρώπη πλήν της Ελλάδος για την οποία αγωνίζεται να την μετατρέψει σε πολυπολιτισμική κοινωνία αγωνιζόμενος για τα δικαιώματα των μουσουλμάνων λαθρομεταναστών, και των σλαβομακεδόνων. Στις 10 Σεπτεμβρίου του 2003 η εφημερίδα Guardian δημοσίευσε άρθρο του με τίτλο «The Macedonian job» όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται υποτιμητικά για την χώρα μας ως εξής: «…Yet as far as I could see, the country - and I am determined to call it Macedonia - has a perfect right to exist. The population is overwhelmingly Macedonian, with a distinctive language, culture and history. It is poorer than some of the other old Yugoslav republics, but considerably richer than Albania. The people are civilised, friendly and highly educated. Even my tour guide had an MBA.
    It is always difficult to know how to answer the question: "What will you do to help us?" But on this occasion, I had the answer. From now on I will call our esteemed EU partner "the former Ottoman possession of Greece (FOPOG)….».
    Για τον κ.Cameron δεν είμαστε Έλληνες αλλά FOPOG´s. Διερωτώμαι αν η ασπόνδυλη, «προοδευτική και δημοκρατική» Ελληνική κυβέρνηση (όποια και να είναι) σκοπεύει να του υπενθυμίσει τις απόψεις του για την χώρα μας, όταν με το καλό σαν πρωθυπουργός της Βρετανίας θα εκλιπαρεί την χώρα μας για στρατιωτικές η άλλες προμήθειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αυτο που υποστηριζει και στην Ελλαδα ο Σαμαρας,την επιστροφη στην σημασια του εθνους κρατους που αναδειχθηκε και με την προσφατη κριση.Θα "παίξει" πολυ η εννοια στις επομενες βουλευτικες εκλογες και του Ηνωμενου Βασιλειου και της Ελλαδας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.