30/5/09

Πυρά πανταχόθεν δέχεται ο Β. Μεϊμαράκης

Πολιτικό παλαιάς κοπής που για όλα τα κακώς κείμενα φταίνε οι πολιτικοί του αντίπαλοι θυμίζει ο Β. Μεϊμαράκης με τα όσα υποστηρίζει σχετικά με τις επικρίσεις που δέχεται από την κοινωνία τόσο για τον στημένο διαγωνισμό της πρόσληψης 55 ειδικών επιστημόνων στο υπουργείο Άμυνας όσο και για την τοποθέτηση Τούρκου διοικητή στο στρατηγείο της Λάρισας.

Σχετικά με τον διαγωνισμό των ειδικών επιστημόνων, ο υπουργός Άμυνας εκ των υστέρων αναζητεί «πιστοποιητικό νομιμότητας» από το ΑΣΕΠ. Ωστόσο, δεν απαντά στο καίριο ερώτημα γιατί ο διαγωνισμός δεν έγινε μέσω ΑΣΕΠ!

Ο κ. Μεϊμαράκης πέφτει στο πολιτικό ολίσθημα και να εμφανίζει ως πολιτικούς αντίπαλούς του όσους διαμαρτύρονται ή του ασκούν κριτική περί «στημένου διαγωνισμού». Προφανώς ξεχνά ότι το «τσουνάμι» διαμαρτυριών και αποκαλύψεων προκλήθηκε όχι από την αντιπολίτευση αλλά από τους ίδιους τους διαγωνιζόμενους μέσω του διαδυκτιακού σεισμού.

Ούτε στην εποχή της «αποδεκτής» ρουσφετολογίας δεν διατυπώνονταν με τόση ευκολία η εξοργιστική άποψη ότι «Το ζήτημα δεν είναι που ανήκουν οι επιτυχόντες αλλά αν διαθέτουν τα προσόντα»! Δηλαδή ο υπουργός Άμυνας υποστηρίζει ότι αρκετοί από τους επιτυχόντες είναι ναι μεν «δικά μας παιδιά» αλλά με... προσόντα!

Τα «γαλάζια» προσόντα
Ισχυρισμός που καταρρίπτεται από τους ίδιους τους διαγωνιζόμενους καθώς παρουσιάζουν ατράνταχτα στοιχεία μέσω των οποίων αποδεικνύεται ότι τα «παιδιά» της παρέας των «Κ» που έστησε τον διαγωνισμό υστερούσαν κατά πολύ από άλλους υποψηφίους που κρίθηκαν «αποτυχόντες».

Ο υπουργός γυρίζει την πλάτη στον κυβερνοχώρο για να υπερασπιστεί τις άστοχες επιλογές της στενής ομάδας των κομματικών του φίλων. Προφανώς «προσόν» για τον Β. Μεϊμαράκη δεν είναι τα πτυχία, τα masters, οι διατριβές και η προϋπηρεσία που διέθεταν οι περισσότεροι εκ των αποτυχόντων, αλλά το «προσόν» που τελικώς από ότι φαίνεται μέτρησε περισσότερο ακόμη και από την «κομματική ταυτότητα» ήταν η διασύνδεση με την ομάδα «Κ». Με τον συγκεκριμένο διαγωνισμό, όπως προηγουμένως με τις κρίσεις στις Ενοπλες Δυνάμεις, ο Β. Μεϊμαράκης λειτούργησε ως «ομαδάρχης», ούτε καν ως παραταξιακός υπουργός. Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος για τον οποίο τα παράπονα για τον κ. Μεϊμαράκη καταφθάνουν σωρηδόν σε Ρηγίλλης και Μαξίμου?

Την ίδια ώρα στο ΠΑΣΟΚ και τον Γ. Παπανδρέου επέρριψε τις ευθύνες ο Β. Μεϊμαράκης για την εν κρυπτώ συγκατάθεση της Ν.Δ. στην τοποθέτηση και Τούρκου διοικητή στο ΝΑΤΟικό στρατηγείο της Λάρισας. Ο νυν υπουργός Άμυνας για να ξεφύγει τη στενωπό συνειδητά κάνει μια πολιτική λαθροχειρία. Υποστηρίζει ότι η δυσμενής εξέλιξη τοποθέτησης Τούρκου διοικητή στη Λάρισα είχε δρομολογηθεί το 2003 επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ και υπουργίας Γ. Παπανδρέου στο υπουργείο Εξωτερικών. Μέγα ψεύδος!

Μπορεί το 2003 η τότε κυβέρνηση Σημίτη να ενέκρινε τη νέα δομή δυνάμεων στο ΝΑΤΟ όχι όμως και την έγκριση για τοποθέτηση Τούρκου διοικητή στο στρατηγείο της Λάρισας! Το «πράσινο φως» για να έρθει Τούρκος διοικητής στη Λάρισα το έδωσε στις 7 Μαΐου του 2009 η κυβέρνηση Καραμανλή με υπουργό Άμυνας τον Β. Μεϊμαράκη. «Τελεία και παύλα».

Αντί να καταφεύγει στα παλιομοδίτικα πυροτεχνήματα και να αναζητεί ευθύνες στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που σαφώς και δεν υπάρχουν, ας απαντήσει ευθέως γιατί για ένα τόσο σοβαρό θέμα δεν συνεδρίασε το ΚΥΣΕΑ και δεν ενημερώθηκε η Βουλή; Απεναντίας η κυβέρνηση της Ν.Δ. ακολούθησε τα ολισθηρά μονοπάτια της μυστικής διπλωματίας.

Αδράνεια
Ούτε καν γνωρίζουμε εάν στην επίμαχη συνεδρίαση της στρατιωτικής επιτροπής της 7ης Μαΐου του 2009 η Ελλάδα αντιπρότεινε την ανάληψη της θέσης του υποδιοικητή στο αεροπορικό στρατηγείο της Σμύρνης, κατά την περίοδο που στο CAOC 4 της Λάρισας θα είναι Τούρκος διοικητής...

Και το αποτέλεσμα είναι οδυνηρό για την Ελλάδα και τα εθνικά της συμφέροντα. Όταν στο CAOC-4 της Λάρισας θα υπάρχει Τούρκος διοικητής, στο αεροπορικό στρατηγείο της Σμύρνης θα υπάρχει Ελληνας επιτελάρχης και όχι υποδιοικητής, θέση που έχει διασφαλίσει η Τουρκία.

Και επισήμως πλέον αυτό που επιζητούσαν εδώ και δεκαετίες Αμερικανοί και Τούρκοι θα γίνει πραγματικότητα: Ενοποίηση του εναερίου χώρου Ελλάδας και Τουρκίας από κοινού με τούρκο Διοικητή! Η δυσμενής αυτή εξέλιξη επήλθε από τους μυστικούς διπλωματικούς χειρισμούς της κυβέρνησης του Κ. Καραμανλή.

ΔΟΜΗ ΣΤΡΑΤΟΥ
Εμειναν οι εξαγγελίες

Αλλά και στο εσωτερικό μέτωπο τα πράγματα δεν βαίνουν καλώς. Για μικρότερες - οικονομικότερες και πιο ευέλικτες Ενοπλες Δυνάμεις μιλούσε την περασμένη Δευτέρα ο Β. Μεϊμαράκης στο Συνέδριο του Economist και την ίδια ώρα στην Ολομέλεια του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου παρουσιάζονταν μια «ενδιάμεση λύση» για τη δομή του Στρατού, όπου δεν γίνεται καμία μείωση εκ των επτά Σχηματισμών, των δώδεκα Μεραρχιών, των εικοσιπέντε Ταξιαρχιών και των τριάντα τριών Κέντρων Εκπαίδευσης. Δηλαδή διατηρούν τον αυτό αριθμό αντιστράτηγων, υποστρατήγων και ταξιάρχων, σε ένα Στρατό χωρίς στρατιώτες...

Ο κ. Μεϊμαράκης ξέχασε να ενημερώσει τους παρευρισκόμενους στο Συνέδριο του Economist για τον καθορισμό νέου τύπου στολής για τα μόνιμα στελέχη, για την κατασκευή της οποίας όλοι οι βαθμοφόροι θα κληθούν εντός του έτους να δαπανήσουν ένα σεβαστό ποσό!

Το 2ο γραφείο

Επιθεώρηση
Επιθεώρηση στις εγκαταστάσεις της Intracom Defense Electronics στο Κορωπί έκανε ο Manfred Eggers νέος διευθυντής του προγράμματος αντιαεροπορικών συστημάτων Patriot του NATO/MANSA.Ως γνωστό η Intracom μετά από διεθνή διαγωνισμό ανέλαβε την υποστήριξη όλων των Patriot που βρίσκονται στην Ευρώπη. Παράλληλα έχει αναλάβει συγκεκριμένο έργο στους σταθμούς εκτόξευσης των Patriot.

Φούντο
Σε αντίθεση με τους αμερικανικούς Patriot που συντηρούνται και εκσυγχρονίζονται κανονικά με ευθύνη του ΝΑΤΟ, εδώ στην Ελλάδα κάποιοι (συγκεκριμένα άτομα) φροντίζουν για την απαξίωση των αντίστοιχων ρωσικών πυραύλων S-300! Τεχνηέντως αδιαφορούν για τη συντήρηση των S-300 και καθυστερούν την πραγματοποίηση βολής, ώστε κάποια στιγμή να αχρηστευτούν και να οδηγηθούν για φουντάρισμα στη Φαλκονέρα...

Εγκλημα προμελετημένο...

Απορία
Γιατί η αντιπολίτευση δεν ασχολείται με τα τόσο σημαντικά θέματα, όπως είναι η παραλαβή των αεροσκαφών F-16 χωρίς προηγουμένως να έχει δοκιμάσει η ελληνική Πολεμική Αεροπορία το σύστημα αυτοπροστασίας «ASPIS II» ή με τη συστηματική απαξίωση των ρωσικών συστημάτων (S-300 ή SUBR);

Ζημιές
Από το κακό στο χειρότερο τα «Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα» βάσει των επίσημων οικονομικών αποτελεσμάτων για το 2008. Οι ζημίες ανήλθαν στα 125 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι συσσωρευμένες ζημιές έφτασαν το αστρονομικό ποσόν των 780 εκατομμυρίων ευρώ.

Πέρσι οι πωλήσεις έφτασαν τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ είχαν υπολογιστεί 77 εκατομμύρια!

Κτηνίατρος
Απίστευτο! Σε κτηνίατρο ανατέθηκε η Διοίκηση της Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων!

Η συγκεκριμένη θέση αρχικά είχε προταθεί σε ταξίαρχο γιατρό της Αεροπορίας, ο οποίος την αρνήθηκε με αποτέλεσμα εν μέσω του συνδρόμου της «γρίπης των Χοίρων» να καταφύγουν στη «λύση» κτηνίατρου!

Μήπως έχουν δίκιο οι απόστρατοι που με επιστολή τους στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ κάνουν λόγο για κατάντημα και προσβολή της ιστορίας μιας ένδοξης Σχολής, όπως είναι η ΣΣΑ.

Ερωτηματολόγιο
Δια- διαδυκτιακή «έφοδο» σε χιλιάδες στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων έκανε ο Μ. Καρχιμάκης, όπου τους ζητεί τις απόψεις και τις προτάσεις τους για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας - εξέλιξης και διαβίωσής τους! Συγκεκριμένα τους παροτρύνει να συμπληρώσουν ένα online ερωτηματολόγιο στο www.Karximakis.gr.

Εκ των αποδεκτών του ερωτηματολογίου ορισμένοι το είδαν θετικά άλλοι πάλι έπαθαν έμφραγμα...
ΗΜΕΡΗΣΙΑ

15 σχόλια:

  1. Πραγματικά μόλις διάβασα αυτό το κείμενο μου δόθηκε η αίσθηση ότι πρέπει να αρχίζω να τρέχω να σωθώ ή κάτι παρόμοιο...να με συγχωρείτε, αλλά γάμ@@@ τα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τι κριτηρια να ζητησει απο τους υποψηφιους ?

    ο διορισμος ο δικος του πρωτα πρωτα εγινε με κριτηρια ?

    θα μπορουσε να ειχε διοριστει και στο υπουργειο οικονομιας και να καθοριζει την οικονομικη πολιτικη της επομενη δεκαετιας

    μπηκε στο υπουργειο (οπως ο καθενας)και συμπεριφερεται λες και ειναι κοινοταρχης στην ψαρια φοραδα (να με συμπαθουνε οι κρητικοι) και διοριζει το γειτονα , τον κουμπαρο κτλ

    τι να πουμε και απο που να το πρωτοπιασουμε ?

    μια και τοφερε η κουβεντα ομως ειμαι περιεργος ,
    στην υποθεση της ζημενς που απασχολει πολλα κρατη

    εμπλεκονται τουρκοι πολιτικοι ?
    ή φοβονταν την ερνεγκον

    απο τετοια ατομα τι να περιμενεις ?

    να υποστηριξουν το εθνικο ή συλογικο συμφερον?

    ο τιτανικος βουλαζει και προσπαθουν να εξασφαλισουν τις οικογεννειες τους,

    αμα κατι παει στραβα θα συνεχισουν αντισταση απο το εξωτερικο μεχρι καποιος να τους βαλει σε αεροπλανο και αν ερθουν να προσφερουν τις υπηρεσιες τους στο ελευθερωμενο ή ενταγμενο εθνος

    *"Ο κ. Μεϊμαράκης ξέχασε να ενημερώσει τους παρευρισκόμενους στο Συνέδριο του Economist για τον καθορισμό νέου τύπου στολής για τα μόνιμα στελέχη, για την κατασκευή της οποίας όλοι οι βαθμοφόροι θα κληθούν εντός του έτους να δαπανήσουν ένα σεβαστό ποσό"

    καλα αυτο μου φανηκε πολυ κακομοιρικο,
    δε το πολυκαταλαβα εννοει οτι δημιουργησε νεες θεσεις εργασιας με τις στολες ?
    ή οτι θα φτωχυνουν τα στελεχη με την αγορα της στολης?

    ΕΔΩ ΞΕΠΟΥΛΙΟΜΑΣΤΕ!!!!!!!

    και μιλαμε για στολε και παρελασεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Ελλάδα όχι μόνο δεν διαθέτει σοβαρή και μακροπρόθεσμη αμυντική πολιτική, αλλά δεν διαθέτει καν αμυντική πολιτική.

    Η δομή του στρατού βρίσκεται στην εποχή της δημιουργίας εθνών-κρατών, των Βαλκανικών πολέμων και του Ελληνο-Ιταλικού πολέμου, για να μην πούμε στην εποχή του πολέμου Αθήνας-Σπάρτης στην Αρχαία Ελλάδα.

    Η αμυντική βιομηχανία βρίσκεται σε πλήρη παρακμή, η διπλωματία ανύπαρκτη, δεν υπάρχουν μακροπρόθεσμοι στόχοι.

    Αν σκεφτεί κανείς ότι η Ελλάδα δεν έχει κανένα μακροπρόθεσμο στόχο και αξίες και ότι γίναμε πλήρως αμερικανάκια, ίσως με αυτά τα δεδομένα, η πολιτική Καραμανλή να είναι ότι καλύτερο...ή μάλλον το λιγότερο χειρότερο...γιατί αν κάνουμε το οτιδήποτε θα δεχτούμε πολλά χαστούκια.

    Η Ελλάδα χρειάζεται σοβαρό-αξιόμαχο-μικρό-ευέλικτο-επαγγελματικό στρατό. Η στήριξη της άμυνας της χώρας δεν πρέπει να γίνεται στο πλήθος των στρατεύσιμων, αλλά στο σύγχρονο εξοπλισμό. Η Τουρκία δεν φοβάται καθόλου ακόμα και αν όλοι κρατάμε ένα καλάζνικοφ. Αντίθετα, η Τουρκία φοβάται μία σειρά S300 ή Ρωσικά αεροπλάνα Σουχόι. Σήμερα οι πόλεμοι δεν γίνονται με τις ξιφολόγχες, ούτε η Ελλάδα έχει να αντιμετωπίσει (και να πατάξει) μία Κουρδική μειονότητα 20.000.00 όπως η Τουρκία.

    Το δεύτερο πρέπει να είναι η αγορά σύγχρονου οπλισμού από την Ρωσία (S300, S400, Σουχόι, κτλ). H Ελλάδα πρέπει να μην αγοράζει καθόλου όπλα από την Δύση, γιατί η Δύση έχει στρατηγικό συμφέρον να στηρίζει την Τουρκία (κατά της Ρωσίας), και άρα, σε δεδομένη σύγκρουση Ελλάδας-Τουρκίας, τα οπλικά συστήματα της Ελλάδας που προέρχονται από την Δύση δεν θα χρησιμεύουν.

    Το τρίτο είναι η Ελλάδα να προχωρήσει σε συνολική αμυντική συνεργασία με την Ρωσία. Μόνο η Ρωσία έχει συμφέρον κατά της Τουρκίας, και η Ελλάδα πρέπει να οικοδομήσει συμμαχία με την Ρωσία.

    Το τέταρτο είναι η Ελλάδα να κερδίσει την παγκόσμια κοινή γνώμη με το μέρος της. Χρειάζεται διπλωματικός παγκόσμιος μακροχρόνιος αγώνας ενημέρωσης χωρών και λαών για τα εγκλήματα της Τουρκίας, και η προσπάθεια αναγνώρισης και αποκατάστασης.

    Το πέμπτο είναι η εγχώρια αμυντική βιομηχανία. Η Ελλάδα χρειάζεται να επενδύσει μακροπρόθεσμα σε εγχώρια αμυντική βιομηχανία, ξεκινώντας από τα εύκολα, και προχωρώντας στα ανώτερα οπλικά συστήματα. Αυτό θα αναζωογονούσε και την οικονομία.

    Το έκτο είναι ο μακροπρόθεσμος στόχος. Η νεο-Ωθομανική πολιτική της Τουρκίας είναι η εκπροσώπιση και υπεράσπιση των Μουσουλμάνων μέσα από τους Δυτικούς Θεσμούς, και μελλοντικά η δημιουργία μίας Αυτοκρατορίας των Τουρκογενών Εθνών, η οποία θα έχει επιρροή από την Ανδριατική έως την Κίνα. Η Ελλάδα πρέπει να έχει ως μακροπρόθεσμους στόχους την ένωση όλων των Ορθοδόξων χωρών, την δημιουργία Βαλκανικού κράτους από τα Ορθόδοξα Βαλκανικά κράτη, και την ένωση με την Ρωσία.

    Τέλος, το σημαντικότερο όλων είναι το πολιτιστικό. Η Ελλάδα τάχθηκε με το Δυτικό στρατόπεδο, και έχασε τα πάντα, και κυρίως την ψυχή της. Γίναμε αμερικανάκια. Χρειάζεται να ξαναγίνουμε Ορθόδοξοι. Η Ελλάδα να στηριχτεί και να στηρίζεται στην Ορθοδοξία, να στηρίξει τους Ορθόδοξους και όσους γίνονται Ορθόδοξοι στα Βαλκάνια, τον Καύκασο, στην Ανατολική Ευρώπη, τις Ρωσικές χώρες της Κεντρικής Ασίας, στις Μουσουλμανικές περιοχές της Ρωσίας και το Ρωσικό Καύκασο, την Μέση Ανατολή, και την Τουρκία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιατί να βρίζουμε μόνο τους πολιτικούς και να μήν βρίζουμε και τους εαυτούς μας που τους εκλέξαμε? Θα μπορούσαν ποτέ αυτοί να έκλεχθούν σε κάποια σοβαρή χώρα? Όταν μετά από τόσα σκάνδαλα αμφότερων των δυο μεγάλων παρατάξεων υπάρχει ένα 50-60% που τους ψηφίζει ακόμα, υπάρχει ελπίδα? Αν δηλαδή ξαναβγεί ο εν λόγω κύριος ξανά υπουργός ή κάποιος από την άλλη παράταξη με γνωστό παρελθόν, δεν νομίζω ότι θα έχει κανένα άδικο να ισχυρίζεται ότι "με ξέρατε ποιός είμαι και με ξαναβγάλατε. Άρα το επικροτείτε!".
    Επομένως γιατί σκούζουμε. Αυτούς αξίζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. MILISE GIA ONOMASIA ME GEOGRAFIKO PROSDIORISMO.EAN NAI!EXEI APOFASISTI AFTO APO TIN ND ONOMASIA GIA TIN VARDASKA ME GEOGRAFIKO PROSDIORISMO?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άντε Γιουσουφακ-Βαγγέλ θα γραφείς κι εσύ με χρυσά γράμματα στο...Μαυσωλείο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλά του τα λέει η Ημερησία αλλά εύχομαι μόνο να είναι τόσο ορμητική και όταν κυβέρνηση δεν θα είναι η ΝΔ (και είναι Κυβέρνηση της Ελληνικής Δημοκρατίας και όχι της ΝΔ...) και εκεί να μην κουκουλώνει εγκλήματα όπως κάνει το 85% του τύπου που στηρίζει...βρείτε το,δεν είναι δύσκολο...
    Επίσης πότε ήταν αυτή η εποχή της αποδεκτής ρουσφετολογίας;και γιατί τότε ήταν αποδεκτή;
    Όταν τα ρουσφέτια θα τα βαφτίζουν κάποιοι "δίκαιες αποκαταστάσεις διωχθέντων" ελπίζω να δείχνουν όλοι την ίδια ορμή με σήμερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Λυπάμαι για το ότι θα αναγκαστώ να τοποθετηθώ στο θέμα με πολιτική άποψη αλλά ο συγκεκριμένος υπουργός είναι επικίνδυνος και ακατάλληλος για αυτό το πόστο τελεία και παύλα !!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Με αφορμή το άρθρο αλλά και την υπόθεση της Siemens, είναι πολύ ενδιαφέρουσα η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ που προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για τη φυγή Καράβελα στο εξωτερικό. Σήμα από την Ουρουγουάη είχε φτάσει από το Σάββατο 23 Μαίου, με όνομα κανονικά και στοιχεία και το ΥΠΕΞ τάχιστα κινητοποίησε τις διαδικασίες κάπου 5 μέρες αργότερα αφού είχε σιγουρευθεί ότι ο κατηγορούμενος είχε φύγει και επομένως κανένα μέλος της γνωστής οικογενείας δεν θα κινδύνευε.
    Αποδεικνύεται περίτρανα και σε αυτήν την υπόθεση το σκοτεινό και ανθελληνικό ρόλο που συνεχίζει να παίζει το εν λόγω τζάκι, στο να υποσκάπτει τα πάντα σε αυτήν τη χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Jusufak Vagel, Vezyropoul Dora... και λοιπές δυνάμεις... αυτή είναι η ελλάδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλά ο Μειμαράκης,κοματάρχης το παίζει και δεν περίμενε κανένας να ενεγεί ως ΥΕΘΑ ,γιαυτό μας έφερε το Τούρκο Στρατηγό μυστικά,και τι άλλο θα δούμε;
    Η Ντόρα δεν χρειάζεται συστάσεις, αλλά ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ??? κρίμα το μπόι του?
    Οι Ιθαγενείς πότε θα βγούν απο τα κοματικά μαντριά και θα φερθούν σαν Ελληνες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Άραγε εσείς που μιλάτε για πόλεμο με μεγάλα λόγια και τους έχετε βγάλει όλους προδότες θα πάτε εθελοντικά στο πλησιέστερο στρατόπεδο σε περίπτωση πολέμου ή θα μας βλέπεται από την TV.......με πολύ πατριωτισμό ,

    PRO .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ποιος μιλάει για πόλεμο αμέτι μουχαμέτι; Για εθνική αξιοπρέπεια μιλάμε και αν το κόστος είναι πόλεμος, καλοδεχούμενος. Κι όποιος πάει να πάει να πολεμήσει θα πάει κι όποιος δεν πάει δεν θα πάει. Ο λογαριασμός θα βγεί μετά. Δεν με νοιάζει ποιος και από που θα βλέπει αλλά το αποτέλεσμα...
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το πέμπτο είναι η εγχώρια αμυντική βιομηχανία. Η Ελλάδα χρειάζεται να επενδύσει μακροπρόθεσμα σε εγχώρια αμυντική βιομηχανία, ξεκινώντας από τα εύκολα, και προχωρώντας στα ανώτερα οπλικά συστήματα. Αυτό θα αναζωογονούσε και την οικονομία

    Ανώνυμε των 11:32 αν φτιάξουμε εγχώρια αμυντική βιομηχανία πριν φτιάξουμε τα όπλα θα έχουν πουλήσει οι εφιάλτες τα σχέδια στου αντίπαλους για να κερδίσου χρήματα...

    Ο Μεϊμαράκης και ο κάθε Μειμαράκης είναι ο αντικατοπτρισμός της σημερινής ηθικής κοινωνίας και εθνικής αξιοπρέπειας.ΟΤαν οι περισσότεροι νέοι κάνουν τα αδύνατα δυνατά να μη πάνε στο στρατό για να μη ζοριστεί το κορμάκι τους και από πίσω οι μαμάδες και οι μπαμπάδες φιλάνε κατουρημένες ποδιές ή δυνατόν να μη φυλάξουν όχι μόνο σκοπιά αλλά να κάνουν σκοπιά στην είσοδο της πολυκατοικίας που μένουν, τί περιμένουμε...Ολοι να έχουν Εθνική συνείδηση? ΟΤαν οι μισοί πολιτικοί που εμείς ψηφίζουμε να μας διοικήσουν δεν έχουν καν υπηρετήσει τον Ελληνικό στρατό διερωτόμαστε γιατί λειτουργούν έτσι?Οταν, και το έχω ξαναπεί, υπήρξε υπουργός που δεν ήξερε το πόσο βαρή είναι για τον Ελληνικό στρατό η υποστολή της σημαίας και πρωθυπουργός που δεν ήξερε κάθε πότε και για πιο λόγο συγκαλείται το ΚΥΣΕΑ μιλάμε για Ελληνικό Στρατό? Οταν ο κος. Μειμαράκης σε λίγο θα του κοπεί απεριορίστων διαδρομών από τα τόσα υπουργεία που έχει περάσει, και ταυτόχρονα όταν πριν λίγο καιρό ήταν αναμεμειγμένα άτομα της οικογένειάς του με σκάνδαλα της εκκλησίας γίνεται Υπουργός ε τι ναπω απο κει και πέρα το μόνο που μου μένει να πω είναι ότι αυτή η χώρα πάει στον αυτόματο και απλά εύχομαι να μη χρειαστεί service....Την ξεπουλήσαμε και ακόμα όλοι μας όχι μόνο οι εκάστοτε που την κυβερνάνε όλοι μας ....

    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κε ανώνυμε,οι περισσότεροι απο εμάς,δηλαδή η ΄΄πλέμπα΄΄,έχουμε αξιοπρέπεια και πατριωτισμό.Δεν έχουμε ούτε κότερα ούτε off shore,ούτε βέβαια θα τη κάνουμε στο εξωτερικό.
    Τώρα εάν θα είμαστε εθελοντες,αυτό δεν αποδεικνύεται με λόγια.Έχουμε όμως παρακαταθήκες με ανάπηρο εθελοντή(πρόσφυγα) στον Α΄Παγκόσμ.
    και καταδρομέα στη Κύπρο.Η μοίρα μας είναι προδιαγεγραμμένη.
    Δεν ανεχόμαστε όμως απο κανένα
    γιουσουφάκι να μας λέει ότι μαζέυόμασταν ομαδικά στη παραλία της Σμύρνης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.