30/5/09

Ειρήσθω: Όρμα, Χριστόφια…

Α Π Ε Ι Λ Ε Σ χρήσης πολεμικής βίας, απειλές πολέμου, βάσει προετοιμασμένων από καιρό και δοκιμασμένων με ΤΑΜΣ σχεδιασμών, μεθοδεύει η Άγκυρα, εναντίον των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, στη θαλάσσια κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, όπου αναζητούνται υποθαλάσσια κοιτάσματα πετρελαίου. Την προαγγελία, για ζύγισμα των αντιδράσεων, την ανέθεσε το τουρκικό κράτος στην εφημερίδα «Χουριέτ». Που δημοσίευσε και ανώνυμους Τούρκους κρατικούς αρμοδίους να απειλούν, με τον «εκεί» (σ.σ. στις νότιες θάλασσες της Κύπρου) στόλο του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, ακόμα και… αμερικανικές εταιρείες, αν… τολμήσουν ν’ αναλάβουν τα κυπριακά κοιτάσματα!
Π Ρ Ο Κ Ε Ι Τ Α Ι για τη γνωστή, δοκιμασμένη και, δυστυχώς, αποδοτική τουρκική τακτική του στρατιωτικού πειθαναγκασμού. Διά της οποίας πέτυχε, απειλώντας η Τουρκία, χωρίς να ρίξει ντουφεκιά και δίχως να διακινδυνεύσει σύγκρουση, να εξαναγκάζει σε συμμόρφωση την Ελλάδα, των εν Αθήναις δειλών κυβερνώντων, υποταγμένων στα «φοβικά σύνδρομά» τους: Σε μακροχρόνια αποφυγή άσκησης μεγάλου μέρους των ελλαδικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο…
Α Λ Λ Α, οι τουρκικές απειλές χρήσης βίας, για τις νότιες θάλασσες της Κύπρου, ιδιαίτερα στην παρούσα συγκυρία των σχέσεων της υποψήφιας για ένταξη Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και συνεχιζομένων των «απευθείας διαπραγματεύσεων» Χριστόφια - Ταλάτ για το Κυπριακό, ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ στην κυπριακή κυβέρνηση «χρυσή ευκαιρία» αξιοποίησής τους. Για να εκτοξεύσει η Κυπριακή Δημοκρατία τη διπλωματική της επίθεση. Και να αποδυθεί, επιτέλους, σ’ έναν αποφασιστικό αγώνα διεθνούς αποκάλυψης, καταγγελίας και στριμώγματος του τουρκικού επεκτατισμού. Ο οποίος συνιστά πραγματική απειλή κατά της ειρήνης και της ασφάλειας ΕΝΤΟΣ Ευρωπαϊκής Ενώσεως. Και, επειδή, ο κύριος, ο πραγματικός και δεδηλωμένος του στόχος είναι η επέκταση του τουρκικού ελέγχου -ΚΑΙ διά του πολεμικού στόλου- ακόμα και στις νότιες θάλασσες της Κύπρου, γι’ αυτό και δεν επιτρέπει τη δίκαιη λύση του Κυπριακού.
Ε Ν Α Π Ο Κ Ε Ι Τ Α Ι στον βαθμό δεξιοτεχνίας, ευψυχίας και αποφασιστικότητας της κυβέρνησης Χριστόφια (μίας εκ των 27 της ΕΕ), ν’ αδράξει ΤΩΡΑ την ευκαιρία που προσφέρουν οι τουρκικές απειλές χρήσης πολεμικής βίας, για να στριμώξει την Άγκυρα. Με άμεση, καλά σχεδιασμένη εκπομπή των διπλωματικών πυρών. Προσκαλώντας, ταυτόχρονα, την Ελλάδα σε ενεργοποίηση του Δόγματος του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου, καθώς και τη Γαλλία και τη Ρωσία, στις αμυντικές συμφωνίες που έχουν συνομολογήσει με την Κύπρο.
ΣΗΜΕΡΙΝΗ

4 σχόλια:

  1. " Με άμεση, καλά σχεδιασμένη εκπομπή των διπλωματικών πυρών. Προσκαλώντας, ταυτόχρονα, την Ελλάδα σε ενεργοποίηση του Δόγματος του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου,"

    μα τι ειναι αυτα που φανταζονται,

    αυτες τις μερες θα επισκεφτει o ΑΓΕΝ την τουρκια

    "στο πλαίσιο των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, τα οποία αποφασίστηκαν κατά τη διάρκεια της τετραήμερης επίσημης επίσκεψης του αρχηγού του τουρκικού πολεμικού ναυτικού στην Ελλάδα τον περασμένο Οκτώβριο."

    στηριζουμε τη ενταξιακη πορεια της τουρκιας στη ευρωπη ακολουθωντας την πολιτικη της πισινας και των μηδενικων προβληματων του νταβουτουγλου

    που πανε να μας μπλεξουν οι Κυπριοι αμα θελουν συμμαχους να κοιταξουν

    "καθώς και τη Γαλλία και τη Ρωσία, στις αμυντικές συμφωνίες που έχουν συνομολογήσει με την Κύπρο."

    εμεις δε θελουμε μπλεξιματα αρκετα εχουμε στο αιγαιο,

    τωρα ειδικα που ραβουμε και ταγερ για την επισημη επισκεψη

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Τουρκια ριχνει αδεια για να πιασει γεματα. Νομιζω οτι δεν υπαρχει κρατος που θα μπορουσε να εναντιωθει στις ΗΠΑ και τα συμφεροντα των εταιρειων πετρελαιου. Οι ερευνες θα ολοκληρωθουν και μακαρι εχοντας σαν παραδειγμα την Κυπρο να ξεκινησουν παρομοιες διαδικασιες για τα κοιτασματα του Αιγαιου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φοβικό Σύνδρομό? Έτσι πίστευα κι εγώ και έλεγα δεν μπορεί κάποια στιγμή κι ο δειλός όταν πιέζεται πέραν ενός σημειου ξεσπάει και καμιά φορά πολυ περισσότερο από τον λογικά σκεπτόμενο και δράττοντα.
    Δυστυχώς όμως, διαπίστωσα, ότι δεν είναι φοβικό το σύνδρομο. Είναι το σύνδρομο της εξαγοράς, το οποίο στερεί ακόμα και την πιθανότητα της απέλπιδας αντίδρασης. Οι παράγοντες που λαμβάνουν τις αποφάσεις, έχουν ταχθεί αλλού σε σημείο που δεν είναι δυνατόν να φανταστεί κανείς.
    Τα άρθρα του Λεβέντ που αναρτήθηκαν πρόσφατα στο ιστολόγιο το λένε ξεκάθαρα. Δίπλα στην πισίνα, όπως παρατήρησε πολύ εύστοχα και ο οικοδεσπότης της ιστοσελίδας. Παρουσιάζουν ουσιαστικά το σημείο στο οποίο έχουν φτάσει οι αργυρώνητοι.
    Περιμένουμε να αντιδράσει ο "σύντροφος" Δημήτρης ή η Θεοδώρα, ή ο ΥΠΕΘΑ της Ελλάδος, ή μήπως ο Υπουργός Παιδείας της Κύπρου, ή..., ή... και τελειωμό δεν έχουν.
    Ας μην γελιόμαστε, ότι η χώρα έχει αλωθεί. Εδώ φτάσανε στην Αθήνα οι Τούρκοι και δεν αντέδρασε κανείς. Στα πετρέλαια της Ανατολικής Μεσογείου θα αντιδράσουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θερμή παράκληση. Αναρτήστε τα σχόλια έγκαιρα. Το να προκύπτει συζήτηση από αυτά είναι πολύ θετικό. Όταν κάνουν 10 ώρες για να αναρτηθούν, χάνεται ένα πολύ ενδιαφέρον κομμάτι της υπηρεσίας που παρέχετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.