28/5/09

«Σε διαρκή επαγρύπνηση ο ελληνικός στρατός»

"Η χώρα μας, ίσως, είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα, που τα αεροπλάνα της πετούν τόσο πολύ. 100.000 ώρες το χρόνο. Τα πλοία μας είναι 250 μέρες το χρόνο στη θάλασσα και ο στρατός ξηράς σε μια διαρκή επαγρύπνηση, λόγω της συμπεριφοράς της Τουρκίας, η οποία δαπανά περίπου τα ίδια χρήματα και ίσως περισσότερα, με τη διατήρηση του στρατού κατοχής στην Κύπρο".
Αυτά τόνισε ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο του "Εκόνομιστ". Ο Έλληνας υπουργός κάλεσε την Τουρκία να προχωρήσει σε κινήσεις που να συνάδουν με ένα κράτος-μέλος της Συμμαχίας του ΝΑΤΟ αλλά και με κράτος το οποίο θέλει να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Επανέλαβε ότι η Ελλάδα στηρίζει και ενισχύει την ευρωπαϊκή και ευρωατλαντική προοπτική και πορεία όλων των χωρών της περιοχής, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις για την ένταξή τους.
Τόνισε ότι υπάρχει μια στασιμότητα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, η οποία οφείλεται στην πολιτική και στη συμπεριφορά την οποία έχει αναπτύξει η Τουρκία. Και ζήτησε όπως γίνουν οι αναγκαίες νομοθετικές μεταρρυθμίσεις σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θρησκευτικής ελευθερίας, καθώς το Οικουμενικό Πατριαρχείο και η ελληνική μειονότητα, τόνισε, εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν δυσχέρειες, ιδιαίτερα ως προς το σεβασμό των περιουσιακών τους δικαιωμάτων.
Ζήτησε, ακόμη, όπως η Τουρκία σταματήσει τις παραβιάσεις αλλά και τις υπερπτήσεις τόσο στον εναέριο χώρο όσο και τις παραβιάσεις και παραβάσεις στα ελληνικά χωρικά ύδατα.
ΣΗΜΕΡΙΝΗ

9 σχόλια:

  1. Aν οι Τουρκική στάση αλλάξει τότε θα πω ότι ο παππούς μου δεν ήρθε με τα πόδια από την Κων/πολη το 22 αλλα πέταξε..ΜΑ τι μας λένε αντί να ζητάνε αλλαγή της Τουρκικής στάσης δεν κοιτάνε να αλλάξουν στάση οι δική μας γιατί το λεωφορείο που περιμένουν δεν θα ρθεί...ΜΑ πόσο διανοητικός καθυστερημένους μας περνάνε...ΣΤον γιο μου να το πω αυτό θα πει ότι ούτε για ιστορία σε παραμύθι δεν κάνει..Δεν βαρεθήκανε να περιμένουν από τους άλλους να κάνουν κάτι , τόσο δύσκολο είναι να πατήσουν πόδι ή τους τα έκοψαν ?
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν θα αργήσει η ώρα που θα κάνουν το μεγάλο ντου. Μην ξεχνάτε ότι κάπως έτσι κατέλαβαν τη μισή Κύπρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι Βαγγέλη πράγματι, υπάρχει μια στασιμότητα στις Ε/Τ σχέσεις. Ίσως δεν βάλαμε να παίξει πολλές φορές αυτόν τον μήνα το CD με το "Υποστηρίζωμεν...", ίσως δεν τους απασχολεί πια το δικό μας "Υποστηρίζωμεν..." μια που έρχονται τα αρνητικά μαντάτα για την ευρωπαϊκή τους πορεία από αλλού, οπότε, ε, φταίμε κι εμείς για την στασιμότητα. Ας τους "δώσουμε" κάτι να ξαναέρθει η..."κινητικότητα"... Τώρα βέβαια πολλές ερμηνείες δέχεται το να "δώσουμε" και το τι "κινητικότητα" θα προσδιορίσει αυτό... Εγώ π.χ. θα ήθελα να δώσουμε λίγη τροφή στους ιχθείς του Αιγαίου αλλά μάλλον δεν το βλέπουν έτσι τα υψηλά κλιμάκια...
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ ΞΑΝΑ:


    KILL 'EM ALL.

    Και αφήστε τα γλειφιντζούρια της ψευτό-ειρήνης σας για κανέναν άλλο λαό.

    Εμείς εδώ είμαστε!
    Νήμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πόσα χρήματα δώσατε κε Μειμαράκη για την άμυνα της Ελλάδος; ΤΙΠΟΤΑ. Και φυσικά δεν εννοώ μισθοδοσίες και χαρτί υγείας για να σκουπίζονται στην Γ.Δ.Ε. Αναφέρομαι, για ζεστό χρήμα, για αγορά ΝΕΟΥ ΑΜΥΝΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ και ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ.
    ΤΙΠΟΤΑ υπουργέ μου.

    ΣΙΓΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΡΧΗΓΕ ΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. βαρέθηκα να διαβάζω αποτυπωμένη στα σχόλια των BLOGS ,την απαισιοδοξία των Ελλήνων . Εντάξει την προηγούμενη δεκαετία , είχαμε κάποια άσχημα γεγονότα που μας πλήγωσαν όλους . Δεν πιστεύω όμως ότι αυτά αφορούν την γενική εικόνα της Ελλάδας . Δεν είμαστε τόσο χάλια . Ο Στρατός μας είναι καλύτερος από ποτέ και ο έφεδρος Έλληνας ,είναι έτοιμος . Μην τα βλέπεται όλα μαύρα . Ο χειρότερος εχθρός μας είναι η γενίκευση και δια αυτής η απαισιοδοξία .

    PRO από Συμβασιλεύουσα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η ακηθεια ειναι οτι κανεις πολιτικος δεν θελει πολεμο.
    Γιατί
    Μα γιατί βγαζουν πολυ περισσοτερα στην ειρηνη. Επαγγελματιες ειναι οι ανθρωποι και σκεφτονται για το καλο τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φιλε PRO από Συμβασιλεύουσα που τα βλεπεις εσυ ολα αυτα?
    Καλο ειναι να κραταμε το ηθικο του Λαου ψιλα,αλλα ολα εχουν και ενα οριο.Η κατασταση ειναι δυσκολη για να μην πω τραγικη.Ειδικοτερα σε θεματα επανδρωσης θεσεων.Λειπει κοσμος.Λειπει πολυς κοσμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συμφωνώ με τον 9:30.Που είναι όλα αυτά που λέει ο ΠΡΟ;;;Και δυστυχώς δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για αντιμετώπιση της κατάστασης.Ναι, καλά....τον σχεδιασμό τον γνωρίζουν αυτοί που πρεπει μόνον.......και όχι αυτοί που θα κληθούν να χύσουν το αίμα τους.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.