30/5/09

Αμερικανικά μαχητικά F-22 στην Ιαπωνία

Έφτασε σήμερα στην Ιαπωνία το πρώτο από τα 12 υψηλής τεχνολογίας αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη F-22, λίγες ημέρες μετά την πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας.Το αεροσκάφος, που ανήκει στη νέα γενιά μαχητικών αεροσκαφών, προσγειώθηκε στην αεροπορική βάση Καντένα της Οκινάβα, όπου θα παραμείνει για τέσσερις μήνες.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα διαβεβαίωσε αυτήν την εβδομάδα τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Τάρο Ασο για την δέσμευση της Ουάσινγκτον απέναντι στην ασφάλεια της Ιαπωνίας.

"Η κίνηση αυτή δείχνει την αμερικανική δέσμευση προς την Ιαπωνία, ως ένα σημαντικό εταίρο στην περιοχή και επίσης σηματοδοτεί την αποφασιστικότητα των ΗΠΑ να εγγυηθούν την σταθερότητα και την ασφάλεια σε όλη την περιοχή του Ειρηνικού", επισημαίνεται σε ανακοίνωση της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Το αεροσκάφος απογειώθηκε από τη βάση του στο Λάνγκλεϊ της Βιρτζίνια.

Η Βόρεια Κορέα μετά την πυρηνική δοκιμή προχώρησε σε εκτοξεύσεις πυραύλων μικρού βεληνεκούς. Πληροφορίες σήμερα αναφέρουν ότι προετοιμάζεται για την εκτόξευση πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς.

Η ανησυχία για τις προθέσεις την Πιονγιάνγκ έχουν κάνει πολλούς να ζητούν από την Ιαπωνία να αναπτύξει την ικανότητά της να επιτεθεί σε βάσεις του εχθρού σε ενδεχόμενη επίθεση, παρά το αντιπολεμικό της Σύνταγμα, το οποίο γράφτηκε μετά την ήττα της στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το ιαπωνικό σύνταγμα απαγορεύει την χρήση στρατιωτικής δύναμης για την επίλυση διεθνών διενέξεων, καθώς και την διατήρηση μόνιμου στρατεύματος, εκτός από περιπτώσεις αυτοάμυνας.

Σε αυτό το πλαίσιο ο ιάπωνας υπουργός Άμυνας τόνισε σήμερα ότι η χώρα του δεν θα αρχίσει τις εχθροπραξίες εναντίον της Βόρειας Κορέας, αλλά είναι έτοιμη να αμυνθεί.

"Έχουμε δηλώσει πως η Βόρεια Κορέα, λόγω αυτών που έχουν συμβεί στο παρελθόν, αποτελεί απειλή. Όμως δεν θα αναλάβουμε καμιά πρωτοβουλία, εκτός αν οι άλλες χώρες ενεργήσουν πρώτες", επισήμανε ο Γιασουκάζου Χαμάντα.
SIGMALIVE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.