12/6/09

140.000 πρόσφυγες στην Τουρκία έτοιμοι να εισβάλουν στην Ελλάδα

Μεγάλο «κύμα» μεταναστών βρίσκεται συγκεντρωμένο στα παράλια της Τουρκίας περιμένοντας να περάσουν στη χώρα μας και στη συνέχεια προς άλλα ευρωπαϊκά κράτη.Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν οι ελληνικές διωκτικές αρχές, οι μετανάστες, κυρίως από Αφγανιστάν, Ιράκ και Σομαλία, που βρίσκονται συγκεντρωμένοι στα παράλια της γειτονικής χώρας, προσεγγίζουν τους 140.000.
Πρόκειται για μία ιδιότυπη «λίστα αναμονής» στην παράνομη διακίνηση μεταναστών προς την Ευρώπη, που ελέγχεται από οργανωμένα πολυεθνικά «κυκλώματα», με παρακλάδια σε όλα τα κράτη-περάσματα και ετήσιο τζίρο δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.
140.000 πρόσφυγες στην Τουρκία έτοιμοι να εισβάλουν στην Ελλάδα

Η Διεύθυνση Ασφαλείας του υπουργείου Ναυτιλίας, με συστηματική δουλειά τα τελευταία χρόνια, έχει «χαρτογραφήσει» τους «δρόμους» της παράνομης διακίνησης, αλλά και τη «δράση» των «κυκλωμάτων», καταφέρνοντας καίρια «χτυπήματα» τόσο σε επίπεδο συλλήψεων όσο και στην εξασφάλιση κρίσιμων στοιχείων, που διατίθενται και στις άλλες συναρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές στο πλαίσιο των διακρατικών συνεργασιών.

«Χτύπημα»
«Μία σύλληψη ενός σκάφους ή ακόμα περισσότερο ενός σημαντικού για τα κυκλώματα προσώπου, μπορεί να αποτελέσει καίριο χτύπημα, διότι τα κυκλώματα εξασφαλίζουν την πελατεία τους βασιζόμενα στην αξιοπιστία», εξηγεί έμπειρος αξιωματικός του Λιμενικού.

Πραγματικά, φαίνεται ότι η οργάνωσή τους δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από το πιο οργανωμένο ταξιδιωτικό πρακτορείο.

Με εξασφαλισμένη «πελατεία» από κράτη που έχουν δεχθεί βίαιες επεμβάσεις από ξένες δυνάμεις, όπως το Ιράκ ή το Αφγανιστάν, ή μαστίζονται από εμφύλιες συρράξεις, όπως η Σομαλία, οι τοπικοί ανταποκριτές εμπορεύονται το όνειρο για μία καλύτερη ζωή.

Το κόστος του ταξιδιού διαφέρει ανάλογα με τον προορισμό και τα μέσα που θα χρησιμοποιηθούν. Ομως, από στοιχεία που έχουν οι ελληνικές διωκτικές αρχές φαίνεται ότι ένα «ταξίδι» από Πακιστάν προς Αγγλία μπορεί να κοστίζει 30.000- 40.000 ευρώ, ενώ για τη Γερμανία κυμαίνεται μεταξύ 12.000-15.000 ευρώ.

Ο «δρόμος» που ακολουθείται από τους μετανάστες από το Ιράκ, το Αφγανιστάν ή τη Σομαλία είναι διαφορετικός για τον καθένα. Ομως, φαίνεται ότι έχουν τελικό σημείο συνάντησης πριν την Ελλάδα, την Κωνσταντινούπολη ή τη Σμύρνη.

Εάν ο μετανάστης φύγει από Τουρκία με μεγάλο καράβι για Ιταλία ή με ταχύπλοο ή ιστιοπλοϊκό για Εύβοια, η τιμή είναι διαφορετική.

Για τους ασθενέστερους οικονομικά υπάρχει η δυνατότητα με 400-500 ευρώ να ενταχθούν σε μία ομάδα, στην οποία θα διατεθεί πλαστική βάρκα με προορισμό τα κοντινά προς τα τουρκικά παράλια νησιά. Ομως, έχουν καταγραφεί και μεταφορές «Vip» με τη χρήση αεροπλάνων ή πλοίων της γραμμής ως συνηθισμένοι τουρίστες...

«Σε καμία περίπτωση δεν ταξιδεύει κάποιος στην... τύχη», μας έλεγαν έγκυρες πηγές.

Σε τρεις δόσεις
Το τίμημα, που οι περισσότεροι εξασφαλίζουν πουλώντας χωράφια, σπίτια και πολύτιμα αντικείμενα στις πατρίδες τους, καταβάλλεται συνήθως σε τρεις δόσεις.

Η πρώτη όταν φθάσουν στην Τουρκία, η δεύτερη όταν περάσουν στην Ελλάδα και η τελευταία στον τόπο προορισμού. «Εφτασα καλά. Το ταξίδι κράτησε πέντε μήνες. Ο Αχμέτ ήταν εντάξει», είναι μια συνήθης επικοινωνία του μετανάστη με τους συγγενείς στο χωριό του Πακιστάν απ όπου ξεκίνησε, δίνοντας «σήμα» για την εξόφληση.

Γενικά, εκτιμάται ότι ένας μέσος όρος κόστους του ταξιδιού για έναν μετανάστη είναι της τάξης των 20.000 ευρώ.

Πέρυσι, οι άνδρες του Λιμενικού συνέλαβαν περίπου 15.300 παράνομους μετανάστες που προσπάθησαν να εισέλθουν στη χώρα μας διά θαλάσσης. Αυτός ο αριθμός εκτιμάται από τις ελληνικές διωκτικές αρχές ότι αντιστοιχεί περίπου στο 70% των συνολικά διακινηθέντων από τη γειτονική χώρα.

Με πρόχειρο υπολογισμό προκύπτει ότι μόνο από αυτόν τον «δρόμο» τα «κυκλώματα» έχουν ετήσιο τζίρο της τάξης των 500 εκατομμυρίων ευρώ.

Εάν αναλογιστούμε πως, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, κάθε χρόνο περνάνε, παράνομα, συνολικά 92.000 μετανάστες από όλα τα σημεία εισόδου (Αλβανία, Βουλγαρία, Εβρο κ.α.), γίνεται αντιληπτό ότι ο «τζίρος» των κυκλωμάτων φτάνει σε ασύλληπτα μεγέθη...

ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΑΛΑΓΚΟΝΙΑΡΗΣ-ΕΘΝΟΣ

6 σχόλια:

  1. Η μετάλλαξη της Ελλάδος σε μουσουλμανική και τριτοκοσμική χώρα αντιμετωπίσθηκε μέχρι σήμερα από το πολιτικό σύστημα, με τις γνωστές
    «πολιτικές» θέσεις όπως, «Δεν
    είμαστε ρατσιστές» και, «Τέτοια θέματα θέτουν μόνο οι φασίστες». Η διαχρονική αυτή τοποθέτηση ήταν το αποτέλεσμα της ενασχόλησης του πολιτικού συστήματος εξουσίας κυρίως με τον προσωπικό του πλουτισμό αφενός, και αφετέρου λόγω του οφέλους που αποφέρει η διαχείριση χρημάτων της Ευρωπαϊκής ένωσης, των κρατικών επιχορηγήσεων σε μη κυβερνητικές οργανώσεις (που διοικούνται από πολιτικές οικογένειες και φίλους πολιτικών –π.χ Βαλιανάτος), οι επιχορηγήσεις των ιδρυμάτων του κ. Soros (π. χ. Intemedia), και βεβαίως η επωφελής διαχείριση χρημάτων ξένων μυστικών υπηρεσιών. Η πρόσφατη «αφύπνιση» όλων των κομμάτων στο πιο σοβαρό και επικίνδυνο θέμα που απειλεί την κρατική και Εθνική μας υπόσταση είναι μάλλον υποκριτική και καιροσκοπική.



    Το ΠΑΣΟΚ π.χ. με το βασικό του στέλεχος την Ευρωβουλευτή κ. Μαριλένα Κοππά, συνεχώς διαμαρτύρεται στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο επειδή η Ελλάδα δεν μεταλλάσσεται με ικανοποιητικούς ρυθμούς σε μουσουλμανική χώρα και δεν παρέχει πολιτικό άσυλο σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό μεταναστών από το Ιράκ. Έκανε και σχετική επερώτηση στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο μαζύ με μουσουλμάνους Ευρωβουλευτές με θέμα «Άσυλο και Πρόσφυγες». Η απάντηση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην ανησυχούσα κυρία για τον μη την ικανοποιητικό εξισλαμισμό της Ελλάδος είναι η εξής:


    «Η Επιτροπή εκφράζει την ανησυχία της για την κατάσταση όσον αφορά το άσυλο στην Ελλάδα και έχει έλθει σε επαφή με τις ελληνικές αρχές μετά από κατηγορίες από διάφορες πηγές περί μη συμμόρφωσης με το κοινοτικό κεκτημένο στον τομέα του ασύλου, και ιδίως με την οδηγία 2005/85/EΚ του Συμβουλίου. Η Επιτροπή βρίσκεται στο στάδιο εξέτασης όλων των σχετικών πληροφοριών και, εφόσον χρειάζεται, θα προβεί στις σχετικές διαδικαστικές ενέργειες σύμφωνα με την εξουσία που της έχει ανατεθεί από τη συνθήκη για την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, ώστε να διασφαλίσει ότι η Ελλάδα συμμορφώνεται με τις υποχρεώσεις της δυνάμει του κοινοτικού κεκτημένου στον τομέα του ασύλου.


    Σχετικά με την εφαρμογή του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 343/2003 του Συμβουλίου όσον αφορά την Ελλάδα καθώς και με την προσφυγή της Επιτροπής κατά του κράτους μέλους αυτού για μη συμμόρφωση με τον κανονισμό, η Επιτροπή θα παρέπεμπε το αξιότιμο μέλος του Κοινοβουλίου στην απάντησή της στη γραπτή ερώτηση E-6748/08 του κου Saïd El Khadraoui» .


    Η ΝΔ έχει μάλλον πολιτικές θέσεις αριστερότερες του ΠΑΣΟΚ στο θέμα της λαθρομετανάστευσης. Οι διοικητικές πράξεις του κ. Παυλόπουλου τα 5 τελευταία χρόνια που το κόμμα αυτό είναι στην εξουσία είχαν σαν αποτέλεσμα την γκετοποίηση της χώρας μας. Σε τηλεοπτική εκπομπή εχτές το βράδυ π.χ. στην ΕΡΤ 3, εκτός από τις γνωστές φράσεις περί «ανθρωπισμού», «εμείς δεν είμαστε ρατσιστές», «ακροδεξιών», κλπ, ο κ. Παυλόπουλος είπε:«Εμένα δεν μου αρέσει να τους αποκαλώ λαθρομετανάστες, αλλά μη νόμιμους μετανάστες. Προτιμώ να πάω σπίτι μου παρά να χειριστώ δυναμικά το θέμα...!».

    Ο. Κ. Καρατζαφέρης θα αποδειχθεί ότι καιροσκοπεί. Όταν ήταν Ευρωβουλευτής, οι επερωτήσεις του για το θέμα της μετανάστευσης ήταν πολύ «προοδευτικές και δημοκρατικές» για να μας πείσει για τον αγνό πατριωτισμό του.

    Φαίνεται ότι το βιολογικό και ιδεολογικό Εθνικό μας κύτταρο πεθαίνει και τελικά θα πρέπει να αποδεχθούμε για μια ακόμα φορά στην ιστορία μας την σκληρή αλήθεια ότι «Graecia finis».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ Κίμωνα «Graecia finis».
    δεν ισχύει όσο υπάρχουν Ελληνες και όχι απλά τυχαίοι άνθρωποι που γεννήθηκαν στην Ελλάδα .Οσο για τις απόψεις των κ.κ. που προσκυντε στο ΠΑΣΟΚ ΝΔ δεν περίμενα κάτι παραπάνω , η λύση είναι απλή αντί να κάνουν τα κέντρα υποδοχής στα στρατόπεδα στην Ελλάδα ας τα κάνουν στην Εκάλη , Δροσιά , Γλυφάδα , Βάρκιζα και Κολωνάκι...Νομίζω ότι θα άλλαζαν μερικώς τις απόψεις τους ...
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΄Ενθερμος υποστηρικτής της Γαλλικής επανάστασης και νοσταλγός της αμέσως μετέπειτα τρομοκρατίας του Ροβεσπιέρου και της γκιλοτίνας, περιμένω αμαν και πως, αν κάποια στιγμή με αξιώσει ο θεός να ζω σε μια ανάλογη επανάσταση στην Ελλάδα. Αν ποτέ γίνει κάτι τέτοιο και στηθούν γκιλοτίνες, θα δουλέψω τζάμπα, θα πληρώσω, νυχθημερόν, χωρίς ανάσα, θα διώξω κάθε άλλον που θα εποφθαλμιά τη θέση μου, ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για να ΜΗΝ μείνει κανένας ζωντανός.Το μην το παρέλειψες.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Thessale στον ψυχολόγο σου τα είπες αυτά;τι σου είπε;(μα μιλάμε τώρα σοβαρά για ροβεσπιερισμούς και τρομοκρατίες;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. http://www.youtube.com/watch?v=6-3X5hIFXYU&feature=related Ανοίξτε αυτήν την διεύθυνση για να ακούσετε μερικές πικρές αλήθειες.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.