1/6/09

Αυξάνονται οι επιθέσεις εναντίον Ινδών φοιτητών στην Αυστραλία

Πρόβλημα στις διπλωματικές σχέσεις της Αυστραλίας με την Ινδία, τείνουν να δημιουργήσουν οι ρατσιστικές επιθέσεις που έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα σε Ινδούς φοιτητές που σπουδάζουν στην χώρα. Το φαινόμενο των ρατσιστικών, βίαιων και απρόκλητων επιθέσεων εναντίον Ινδών φοιτητών, έχει ξεσπάσει εδώ και καιρό φτάνοντας τα είκοσι περιστατικά μέσα σε ένα μήνα, ενώ οι περισσότερες από αυτές συμβαίνουν στη Μελβούρνη.
Ήδη, το υπουργείο Εξωτερικών της Ινδίας κάλεσε τον Αυστραλό πρέσβη στο Νέο Δελχί για να του εκφράσει την ανησυχία και την δυσαρέσκειά του, γεγονός που υποχρέωσε τον Αυστραλό πρωθυπουργό, Κέβιν Ραντ, να τηλεφωνήσει στον Ινδό ομόλογό του κ. Σινγκ και να τον διαβεβαιώσει πως θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην επαναληφθεί τέτοιο φαινόμενο.

Νωρίτερα τον αποτροπιασμό του για τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις εναντίον φοιτητών ινδικής καταγωγής που σπουδάζουν στη Μελβούρνη, εξέφρασε, και ο υπουργός Εξωτερικών της Ινδίας Κρίσνα, καλώντας παράλληλα τις αυστραλιανές αρχές να προστατεύσουν τους Ινδούς φοιτητές που σπουδάζουν στην Αυστραλία.

Επίσης, ζήτησε από τον ύπατο αρμοστή της Ινδίας στην Αυστραλία να πάει στην Μελβούρνη για να ερευνήσει από κοντά το φαινόμενο, ενώ, την ίδια στιγμή, τα ΜΜΕ της Ινδίας σε πρωτοσέλιδά τους "βαφτίζουν" την Αυστραλία ως επικίνδυνο μέρος για τους Ινδούς φοιτητές.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας, Στίβεν Σμιθ, καταδίκασε, με τη σειρά του, τις επιθέσεις, ενώ έσπευσε να πει ότι η Αυστραλία είναι ασφαλής χώρα για τους φοιτητές ινδικής καταγωγής και η μόνη πόλη στην οποία παρατηρείται έξαρση των βίαιων επιθέσεων είναι η Μελβούρνη.

Ο Σμιθ δήλωσε ότι οι αυστραλιανές Αρχές κάνουν ό,τι είναι δυνατό να συλλάβουν τους δράστες και δημιουργήθηκε ειδική ομάδα αστυνομικών η οποία θα ερευνήσει το φαινόμενο σε βάθος και θα παράσχει στήριξη και βοήθεια στους φοιτητές ινδικής καταγωγής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το φαινόμενο αυτό θέτει σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα των αυστραλιανών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, μιας και η εκπαίδευση αποτελεί ένα από τα πιο ισχυρά εξαγώγιμα προϊόντα της χώρας. Οι ξένοι φοιτητές συνεισφέρουν κάθε χρόνο στην αυστραλιανή οικονομία 26,7 δισ. δολάρια περίπου. Στην Αυστραλία σπουδάζουν αυτή τη στιγμή 93.000 φοιτητές ινδικής καταγωγής με τους 38.000 από αυτούς να βρίσκονται στη Βικτώρια.
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.