28/6/09

Βόρεια, αλλά Μακεδονία

«Βόρεια Μακεδονία» για χρήση στους διεθνείς οργανισμούς, το συνταγματικό όνομα του κράτους στο εσωτερικό και παράλληλο ψήφισμα του ΟΗΕ που θα συνιστά το «Βόρεια Μακεδονία» για όλες τις διμερείς σχέσεις των Σκοπίων.

Η παραπάνω «φόρμουλα» προωθείται, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, προκειμένου να υπάρξει πρόοδος στο Σκοπιανό. Και ήταν στην ατζέντα προβλεπόμενης συνάντησης Μπακογιάννη-Μιλόσοσκι, στη σύνοδο του ΟΑΣΕ στην Κέρκυρα.

Η πρωτοβουλία έχει σαφώς αμερικανικό χρώμα όπως φαίνεται από την πρόσφατη παρέμβαση του αναπληρωτή υφυπουργού Εξωτερικών, Στ. Τζόουνς, με την οποία καλούσε τα Σκόπια να συζητήσουν με την Αθήνα μόνο για το όνομα και όχι για τα «αμφιλεγόμενα ζητήματα της εθνικής ταυτότητας και της γλώσσας».

**Η λύση υποτίθεται ότι γεφυρώνει τις διαφορές, καθώς προσφέρει στην Ελλάδα το ζητούμενο του γεωγραφικού προσδιορισμού και της μιας χρήσης του ονόματος διεθνώς, αλλά επιτρέπει και στα Σκόπια να χρησιμοποιούν το όνομα που θέλουν.

**Παραμένει, ωστόσο, άγνωστο αν οι δύο κυβερνήσεις θα αναλάβουν το πολιτικό κόστος μιας τέτοιας συμφωνίας, καθώς:

1 Στην ΠΓΔΜ ο πρωθυπουργός Ν. Γκρουέφσκι έσπευσε να νίψει προκαταβολικά τας χείρας του δηλώνοντας ότι οποιοδήποτε σχέδιο πρέπει να εγκριθεί με δημοψήφισμα. Μία πρόταση-ελιγμός αφού όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, η συντριπτική πλειονότητα των Σλαβομακεδόνων δέχεται μόνο «Μακεδονία».

2 Αλλά και στην Ελλάδα το εκλογικό «χαστούκι» στη Ν.Δ. και η παράλληλη άνοδος του ΛΑΟΣ, απομακρύνουν την κυβέρνηση από συμβιβαστικές ιδέες, ενισχύοντας τους οπαδούς της «δημιουργικής αναμονής» οι οποίοι θεωρούν ότι μακροπρόθεσμα η γειτονική χώρα δεν είναι «βιώσιμη» λόγω της εσωτερικής αντιαπαλότητας μεταξύ Αλβανών και Σλαβομακεδόνων.

Οπως, άλλωστε, δήλωνε και η αντιπρόεδρος του αλβανικού κόμματος DUI Τέφτα Αρίφι «η διαιώνιση της εκκρεμότητας στο θέμα της ονομασίας αυξάνει την ένταση μεταξύ των δύο εθνοτήτων».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

16 σχόλια:

  1. Η θυγατέρα του Εφιάλτη και ο ανηψιός του "εθνάρχη;;;" ας θυμούνται ότι την προδοσία πολλοί αγάπησαν τον προδότη ΚΑΝΕΙΣ.Και φυσικά είναι γνωστή η τύχη των προδοτών.Ρε μπάς και μας θεωρούν λαλάκες;;;(ρητορική η ερώτηση), νάναι καλά ο αυτοκρατορικός σύζυγος Ισίδωρος...Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ντροπή και έλεος πια.Ξεφτιλισμένοι πολιτικάντηδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το ποτάμι όταν ξεχειλίσει, σέρνει τα πάντα στο πέρασμά του..
    και δεν τον σταματάνε, ούτε τσίριζες ούτε κουκου-κουκου-εεεεεεεεεε?????
    ούτε κουκουλοφλόρι, ούτε συνδικαλιστές, ούτε πασοκεμον- ούτε νουδουλες- ούτε ουράνια τόξα, ούτε εκκλησίες, ούτε θεοί και δαίμονες..
    αυτούς που έγραψα, είναι συμμορίες που μέλη μα τους είναι "οι λαθρομετανάστες-πίσωγλεντιδες-η αλητεία-ο τρόμος-η υποταγή-και ο αφανισμός σε ότι αγαπάμε και δημιουργούμε..
    να με συγχωρήσουν, γιατί ξέχασα πολλούς να αναφέρω..

    αν αρχίσει το πανηγύρι έχει να πέσει πολύς βούρδουλας..


    την Μακεδονία μας δεν θα την κάνουμε ΚΥΠΡΟΣ-βόρια και νότια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να διεκδικήσουμε εμείς τους χώρους μέχρι την Οχρίδα. Παμε, τους παίρνουμε και συνεχίζουμε. Γιατί όλοι το κάνουν και εμείς όχι. Να τελειώνουμε με το όνομα και όλες τις άλλες βλακείες που καθομαστε και συζητάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σήμερα και ώρα 09:50 στο παιδικό τηλεοπτικό κανάλι 0-6 τι να δώ;
    Είχανε ντύσει σε παιδικό σταθμό οκτώ κοριτσάκια πέντε περίπου ετών "χανουμάκια" και τα έβαλαν να χορέψουν το ΝΤΟΥΜ-ΤΕΚ-ΤΕΚ.
    Ακούστε τώρα και τη συνέχεια.Όταν τελείωσε το τραγούδι η κλασική ξανθιά των 50+ Μαΐων με το άσπρο ταγέρ ως οικοδέποινα της εκπομπής αναφώνησε "ΜΠΡΑΒΟ ΤΑ ΧΑΝΟΥΜΑΚΙΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΧΟΡΕΨΑΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΟ ΧΟΡΟ"!Και γυρίζοντας σε ένα κοριτσάκι το ρώτησε:"Για πές μου εσύ ΧΑΝΟΥΜΑΚΙ μου ποιοί χοροί σου αρέσουν οι δημοτικοί, οι μοντέρνοι ή οι ανατολίτικοι;
    Και το κοριτσάκι απάντησε "ΔΕΝ ΞΕΡΝΩ"!
    Α...ΔΕΝ ΞΕΡΝΩ Ε; Σχολίασε με γέλιο η ξανθιά παρουσιάστρια και έδωσε στο κοριτσάκι ένα φιλί στο...στόμα!
    ΕΜΕΙΝΑ ΚΑΓΚΕΛΟ!
    Ρε παλληκάρια θα τρελλαθούμε εντελώς;
    Αφού φτάσαμε στο σημείο να ντύνουν τα παιδιά μας χανουμάκια πως περιμένουμε να αγωνιστεί η επερχόμενη γενιά για τα δίκαια του Ελληνισμού;
    Καλά αυτός ο Μακεδόνας Πρωθυπουργός με την Καππαδόκικη καταγωγή δεν έχει λίγη τσίπα πάνω του;Κουκούλωσε τα σκάνδαλα,έκλεισε τη Βουλή και σώθηκαν τα Λαμώγια,θα ξεπουλήσει τώρα και το όνομα της γης των προγόνων του;Με ποιό δικαίωμα η κυρία Μπακογάννη κάνει Εξωτερική Πολιτική σε προσωπικό επίπεδο, έχοντας μαζί της και το γιό της;
    Αλλά μέχρι εδώ, τόσα χρόνια σαν υπνωτισμένος ψήφιζα ΝΔ,από δω και πέρα και με τη ΝΤΟΡΑ ΥΠΕΞ καλλίτερα να μου κοπεί το χέρι αν τους ξαναψηφίσω!
    Καθόμουνα σα ΛΑΛΑΚΑΣ και αγωνιζόμουνα για τη ΝΔ για να συντηρεί τα πάχια του ο ΙΣΙΔΩΡΟΣ και να ζει η Ντόρα τη μεγάλη ζωή.
    ΒΡΕ ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΔΩ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΤΗΣ ΔΕΚΑΡΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ!
    Με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ-ΠΟΝΤΟ συμφωνώ απόλυτα και δεν μπορεί σαν κι αυτόν θα είναι κι άλλοι πολλοί.
    Παιδιά κοντεύω να σκάσω, πρέπει να κάνουμε κάτι να τους σταματήσουμε,αλλά τι;
    Δεν βλέπω και πνευματικούς ανθρώπους να βγαίνουν μπροστάρηδες κινητοποιήσεων.Πως αφήσαμε το Σκοπιανό αεροπλάνο να προσγειωθεί στην Κέρκυρα;
    Χθες είχα πάει στο κουρείο.Υπήρχαν μεγάλοι άνθρωποι εκεί μέσα και συζητούσαν για θέματα καθημερινότητας.Όταν ανακίνησα το θέμα του Σκοπιανού αεροσκάφους, όλοι σφύριξαν αδιάφορα και ένας μου είπε "ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ";
    Ένα σας λέω αδέλφια έχω φτάσει στα όρια,μου φαίνεται θα βγώ στο δρόμο με την Ελληνική σημαία και όποιον πάρει ο χάρος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 28 Ιούνιος 2009 1:27 μμ,
    "αυτός ο Μακεδόνας Πρωθυπουργός με την Καππαδόκικη καταγωγή "

    ούτε Μακεδόνας, ούτε Καππαδόκης(το επίθετο μπορεί να του βγήκε κι από άσχετο λόγο δε σημαίνει οπωσδήποτε, κάποια παλιά καταγωγή).
    Αθηναίος είναι, με ό,τι αυτό σημαίνει στη σύγχρονη Ελλάδα. Άσε που όταν λέει ότι είναι Μακεδόνας μπορεί να εννοεί και Σκοπιανός, αφού δέχτηκε το αεροπλάνο του Μιλόσοσκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το θεμα παντως του Βαρδαρικου δημοψηφισματος, εχει μια πολυ ενδιαφερουσα ελληνικη αντιδραση.

    Ενα αντιστοιχο Ελληνικο δημοψησισμα!

    Για σκεφτητε το!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Της Βόρειας Κορέας θα γίνει άμα περάσει αυτή η ξεφτίλα.

    Πολιτικοί άρπαγες λίγα τα ψωμιά σας.



    Νήμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αφιερωμένο σε όλους τους σχολιαστές:

    http://www.youtube.com/watch?v=RM8d_J_CmlA&eurl=http%3A%2F%2Fwww.greekalert.com%2F&feature=player_embedded


    Νήμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. γιατί σε εισαφωφικά Ισίδωρε,τι έχεις να προσάψης κι εσύ στον Εθνάρχη,για ρίξε κι εσύ έναν λίβελο όπως άλλοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. γιατί σε εισαφωφικά Ισίδωρε,τι έχεις να προσάψης κι εσύ στον Εθνάρχη,για ρίξε κι εσύ έναν λίβελο όπως άλλοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτό που είδες σήμερα φίλε ανώνυμε 1:27, τον καιρό της πάλαι ποτέ Ρούλας Κορομηλά ήταν ρουτίνα. Μέχρι Δημοτικά σχολεία με τους δασκάλους κατέβαζε πρωί πρωί στην εκπομπή της και έβαζε αγοράκια και κοριτσάκια με καθοδήγηση ημίγυμνων με τούλια κλπ χορευτριών-δασκαλισσών, τα ελληνόπουλα να λικνίζονται σαν ανατολίτισσες υποταγμένες σε χαρέμι... Ντροπή, τέτοιες γενιές μεγαλώσαμε. Πήγαινε και κ. Ιωαννίδου του κλασσικού και μοντέρνου χορού που υπέστη μετάλλαξη και με τις μαθήτριές της και παρουσιάζανε ανατολίτικους χορούς, κονόμα τρελλή γαρ... Περιδιαβάζοντας στην πόλη μου περνώντας έξω από σχολές χορού έβλεπα να έχουν μεταφέρει την μπάρα με τον καθρέφτη σε κοινή θέα από το πεζοδρόμιο και μια δασκάλα να διδάσκει τσιφτετέλι σε κυρίες, γιατί οι κυρίες δεν έπρεπε να υστερούν το βράδυ στο τσιφτετελοσκυλάδικο-πολιτιστικό κέντρο...και έπρεπε να φαίνεται για να πηγαίνουν να εγγραφούν κι άλλες...Η ζημιά που έχει γίνει στον πολιτισμό μας είναι ανυπολόγιστη και μάλλον μη αναστρέψιμη...Και ο πολύς Μίκης όταν η Παπαρίζου με τον παρτεναίρ το άλλο Ελληνόπουλο, δεν θυμάμαι το όνομά του, πήραν σε κάποια γιουροβίζιον πολύ καλή θέση (νομίζω πρώτο βραβείο; δεν θυμάμαι) το μόνο που βρήκε να πει ήταν ότι αυτό δεν ήταν Ελληνικό τραγούδι, για τον εκτουρκισμό μας και τον εξαραβισμό μας από τα γεννοφάσκια με τον χορό της κοιλιάς που είναι πια επιδημία ΚΙΧ δεν έβγαλε ποτέ!!!
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΙοΠ

    όντως η Πολιτιστική παιδεία της χώρας είναι υπο το μηδέν.
    Η μουσική μιας και υπάρχει βιομηχανία υποφέρει το περισσότερο.

    Τα σκυλάδικα και το τσιφτετέλι θα έπρεπε να απαγορευτούν για να προστατευθούν τα νέα παιδιά.
    Αν είχαμε σοβαρη Δημοκρατία θα μπορούσε να γίνει αυτό αλλά τι
    να πεις και τι να συζητήσεις με τις κουνίστρες.

    Νήμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η μόνη σωστή λύση ήταν η Σλαβομακεδονία!το πρόβλημα θα είχε λυθεί!θα ξεκαθάριζε το πολιτισμίκό-ιστορικό θέμα και θα ήταν όλα μια χαρά,αλλά φυσικά εμείς είχαμε άλλη πιο χατζαροφόρα άποψη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Συμφωνώ με το Σλαβομακεδονία αλλά θα χαλάσουμε το χατίρι του 0,00001% του ουράνιου τόξου; Και του φίλου μας του soros που θα μας εξασφαλίσει την πρωθυπουργία;

    Προδότες έρχεται η μέρα!

    Βασικά πιο πολύ συμφωνώ να σηκωθεί η Λάρισα ένα απόγευμα και να κάνουμε τα σκόπια οικόπεδο να τελειώνουμε αλλά μάλλον είναι λίγο ακραία η άποψή μου, ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. "...Η ζημιά που έχει γίνει στον πολιτισμό μας είναι ανυπολόγιστη και μάλλον μη αναστρέψιμη...Και ο πολύς Μίκης όταν η Παπαρίζου με τον παρτεναίρ το άλλο Ελληνόπουλο, δεν θυμάμαι το όνομά του, πήραν σε κάποια γιουροβίζιον πολύ καλή θέση (νομίζω πρώτο βραβείο; δεν θυμάμαι) το μόνο που βρήκε να πει ήταν ότι αυτό δεν ήταν Ελληνικό τραγούδι, για τον εκτουρκισμό μας και τον εξαραβισμό μας από τα γεννοφάσκια με τον χορό της κοιλιάς που είναι πια επιδημία ΚΙΧ δεν έβγαλε ποτέ!!!
    ΙοΠ "

    Φίλε ΙοΠ, ήταν την πρώτη φορά που μας εκπροσώπησε στη Γιουροβίζιον και πήρε την τρίτη θέση.
    Και φίλε μου δεν ήταν ο Μίκης αλλά όλοι αυτοί του συναφιού του, όλοι οι γνωστοί-επώνυμοι κριτές της πεντάρας που μόνο λάσπη ξέρουν να ρίχνουν. Αυτοί ΝΑΙ βλέπεις, έχουν βολευτεί καλά και το μόνο που ξέρουν να σχολιάζουν είναι αυτό. Τους πείραξε το τραγούδι που είχε και αγγλικούς στίχους ; Μα τα τελευταία χρόνια τα τραγούδια που στέλνουμε Γιουροβίζιον ΜΟΝΟ ΑΓΓΛΙΚΟΥΣ στίχους έχουν. Γιατί όμως δεν βγήκε κανένας από αυτούς τους "κυρίους" να πει τίποτα ; Γιατί κανένας από αυτούς τους "κυρίους" με το νεοπλουτιστικό ύφος δεν βγήκε ποτέ δημόσια να σχολιάσει, να καυτηριάσει λάθη της εκάστοτε κυβέρνησης ή κάποιου υπουργού ;
    Ολων αυτών των "κυρίων" τους έφταιξε το ωραίο τραγούδι και η τρίτη θέση αυτών των ελληνόπαιδων της διασποράς ; ΤΙΜΗ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ "ΚΥΡΙΟΥΣ" ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ....ΤΡΙΧΕΣ. ΤΙΜΗ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΠΟΥ ΤΙΜΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ/ΜΑΣ.
    ΤΙΜΗ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΧΑΣΑΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ "ΚΥΡΙΟΥΣ".
    ΤΙΜΗ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ (Εστω και στη Γιουροβίζιον).
    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ "ΚΥΡΙΟΙ" ΟΤΑΝ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ;
    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ Η ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΣ ΜΕΤΡΑΕΙ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ;
    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙΞΟΥΝ ΟΤΙ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ ;
    ΔΥΣΤΥΧΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ, ΣΕ ΕΧΟΥΝ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ !!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.