28/6/09

Τούρκος υπουργός: «θα λειτουργήσει ξανά η Σχολή της Χάλκης»

">«Η Θεολογική Σχολή στη Χάλκη θα επαναλειτουργήσει. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη και η γενικότερη τάση». Αυτό δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας Ερτουγρούλ Γκιουνάι, μιλώντας χθες στο τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι 24.

«Η υπόθεση της Σχολής δεν ταιριάζει στο υπάρχον πανεπιστημιακό σύστημα αλλά θα βρεθεί μια φόρμουλα. Δεν υπάρχει πολιτικό πρόβλημα. Οι εργασίες γίνονται σε επίπεδο τεχνικό. Ποιό θα ήταν προτιμότερο, να αναλάβουν καθήκοντα σε διάφορους θρησκευτικούς θεσμούς στην Τουρκία άτομα που έχουν εκπαιδευτεί στη χώρα μας ή εκπαιδευμένοι σε άλλες χώρες; Κατά την άποψή μου, πιο λογικό είναι να αναλάβουν καθήκοντα αυτοί που έχουν εκπαιδευτεί στη χώρα μας. Το ίδρυμα αυτό ήταν ανοιχτό. Έκλεισε εξαιτίας των εντάσεων στην Κύπρο. Πρέπει πλέον να πούμε νέα πράγματα. Ό,τι ανήκει στο χθες, παρήλθε μαζί με το χθες».

Ο Γκιουνάι είπε ακόμη ότι σύντομα θα επισκεφτεί την Τουρκία ο νέος Πατριάρχης Μόσχας, με τον οποίο θα έχει συνάντηση. Πρόσθεσε μάλιστα ότι στη συνάντηση αυτή θα παραβρεθεί και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

ΝΕΑ

5 σχόλια:

  1. εκεί πού μάς χρωστούσανε μάς πήραν καί τό βόδι...τί νά πεί κανείς...
    Π.
    Υ.Γ.οι Ρώσσοι είναι...φίλοι μας... χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εύχομαι η λειτουργία αυτής της σχολής να μην σημαίνει ότι η πατρίδα μας θα δεθεί χειροπόδαρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κακώς έχουμε δώσει διαστάσεις εθνικού θέματος στην επαναλειτουργία της Θ.Σ.Χ. Η Ελλάδα δεν έχει να ωφεληθεί απολύτως τίποτε απ' αυτήν.
    Οι Τούρκοι, έχοντας καταλάβει ότι οι κυβερνήσεις μας πιέζουν για το θέμα αυτό, διότι ξέρουν ότι μόνον αυτό μπορούν να επιτύχουν και να το πουλήσουν για εσωτερική κατανάλωση, το ... συζητούν έναντι ανταλλαγμάτων στην Θράκη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ και δεν καταλαβαίνω προς τι η φασαρία;;;Μόνον τούρκοι υπήκοοι μπορούν να εγγραφούν και από αυτούς τους ελάχιστους, ίσως, ένας γίνει πατριάρχης... γιατί δεν μου καίγεται καρφί;;;;;Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το θέμα πρέπει να αποσυνδεθεί τώρα από τα ελληνοτουρκικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.