28/6/09

Κίνδυνοι για τον υπαρκτό Ελληνισμό


Με πρόσχημα την αποδοχή της ετερότητας του ξένου έχουμε αποποιηθεί την ομοιότητα του ομοεθνού μας

Ηλίας Σταμπολιάδης
Στις ημέρες μας η πατροπαράδοτη ελληνική φιλοξενία έχει μετατραπεί σε αχίλλειο πτέρνα του Ελληνισμού. Η ανεξέλεγκτη σε ποσότητα και ποιότητα λαθρομετανάστευση δημιουργεί προφανείς κινδύνους για τον υπαρκτό Ελληνισμό.
* Προκαλεί δημογραφική αλλοίωση και απειλεί τη συνέχεια του γένους που ήδη φθίνει λόγω της υπογεννητικότητας των Ελλήνων και τη συνεχή, δυσανάλογη εισροή μεταναστών.
* Διασπά την αποκλειστική σχέση των Ελλήνων με τον ελλαδικό χώρο, που ανέκτησαν με θυσίες στην επανάσταση του 1821 και στους βαλκανικούς πολέμους.
* Αυξάνει την ανεργία των ελλήνων πολιτών και αναιρεί τις κατακτήσεις της ελληνικής εργατικής τάξης, υποβαθμίζοντάς τη σε τριτοκοσμικό επίπεδο, ενώ ταυτόχρονα ισχυροποιεί το κεφάλαιο. Φτάσαμε στο σημείο να θεωρούμε θύμα τον μετανάστη που αμείβεται με 30 ευρώ Χ 25 = 750 ευρώ έναντι των παιδιών μας, με πολυετή πανεπιστημιακή κατάρτιση, που αποτελούν τη γενιά των 700 ευρώ. * Με τον ισχυρισμό της αποδοχής του άλλου αφελληνίζουμε την εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες, με ακραίο παράδειγμα το βιβλίο Ιστορίας της Στ΄ Δημοτικού.
* Αποδεικνύεται αδύνατον να αφομοιωθεί από την ελληνική κοινωνία ένας τόσο δυσανάλογος αριθμός μεταναστών. Το αποτέλεσμα είναι η γκετοποίηση στις πόλεις και η αύξηση της εγκληματικότητας με τη δημιουργία μαφιόζικων κυκλωμάτων αλλοεθνών.
* Αντί για την υποσχόμενη ειρηνική «πολυπολιτισμική» συμβίωση, βιώνουμε ένα κλίμα σύγκρουσης πολιτισμών και η εξουσία αδυνατεί πλέον να εγγυηθεί την ασφάλεια και τη δημοκρατία. * Οι μετανάστες από όμορες χώρες με αλυτρωτικές βλέψεις αποτελούν εν δυνάμει κίνδυνο προς την αποσύνθεση της Ελλάδος.
Με πρόσχημα την αποδοχή της ετερότητας του ξένου έχουμε αποποιηθεί την ομοιότητα του οικείου ομοεθνού μας. Η διατήρηση της παράδοσης και η καλλιέργεια των στοιχείων που συνθέτουν την ταυτότητα του γένους και το διαφοροποιούν σαν οντότητα από τους γύρω λαούς συκοφαντείται σαν ρατσισμός.
Η φυσική αγάπη και η υπερηφάνεια για την πατρίδα, απαραίτητα στοιχεία για την επιβίωση του έθνους, καταγγέλλεται σαν εθνικισμός.
Δεν είναι, όμως, δυνατόν να αποδεχθεί κανείς τον άλλον σαν ετερότητα του Εσύ αν ο ίδιος δεν συγκροτεί μια ολοκληρωμένη οντότητα του φυσικού Εγώ. Μόνο τότε μπορεί να υπάρξει σχέση ισότητας με τον άλλον, σε αντίθετη περίπτωση η αλλοίωση του «εγώ» για να εισχωρήσει σε αυτό ο άλλος αποτελεί μηδενιστική και αντεθνική πολιτική, που δυστυχώς βρίσκει οπαδούς στην Αριστερά και τα δύο εναλλασσόμενα στην εξουσία κόμματα.
Την εποχή που υπάρχει τόσο οικολογικό ενδιαφέρον για τη βιοποικιλότητα των φυτών και των ζώων είναι να απορεί κανείς με την αδιαφορία των οπαδών του «πολυπολιτισμού» για τη εξελισσόμενη εθνοκτονία του Ελληνισμού από το ίδιο το κράτος που υποτίθεται ότι υπάρχει να τον υπηρετεί. Αλλο η μεταναστευτική πολιτική που καθορίζει ποιους και πόσους μετανάστες θα δεχθούμε και άλλο η πολιτική για τον μετανάστη που καθορίζει την ένταξη των νομίμων στο κοινωνικό σύνολο στο οποίο οφείλουν να ενσωματωθούν.
Σήμερα δίνουμε μόνιμη άδεια αλλά και υπηκοότητα με ψηφοθηρική σκοπιμότητα σε όσους κατόρθωσαν να ευρίσκονται στη χώρα νόμιμα ή παράνομα, ενθαρρύνοντας με τον τρόπο αυτόν νέα κύματα μεταναστών προς τον παράδεισο που ακόμη λέγεται Ελλάς.
Ο κ. Ηλ. Σταμπολιάδης είναι αναπληρωτής καθηγητής στο Πολυτεχνείο Κρήτης.
ΒΗΜΑ

37 σχόλια:

  1. ΕΥΓΕ

    *κριμα ομως που σε τετοιους ανθρωπους δεν δινουν θεση τα κομματα ,
    ενω και τα ΜΜΕ αυτες τις φωνες τις θαβουν

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΞΟΧΟ ΑΡΘΡΟ!
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΑΚΤΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν υπαρχει ανθρωπινο ειδος Ελληνα, Τουρκου η Πακιστανου,
    Ολοι Homo Sapiens ειμαστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δεν υπαρχει γενια τον 700 αλλα γενια των 500 ευρο αυτος που πρωτο ειπε για 700ευρο πολα εβαλε και μετα μισα ενσημα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επίσης, δεν υπάρχουν σκυλιά με ράτσες: κανις, ροντβαϊλερ, πτι-μπουλ κτλ. μόνο canes canes. Επίσης δεν υπάρχουν πιπεριές: πράσινες, κίτρινες, Φλωρίνης κλπ.
    Τελικά δεν υπάρχουν Ινδιάνοι, Κινέζοι, Νέγροι κλπ. Μόνο Μογγόλοι.

    Κι αν παρεξηγήθηκε κανείς, όπως είπε κι ο Ζουράρις: στα Π@π@ρι@ μου.

    ΓΔ

    ΥΓ. Φαίνεται ότι το blog σου φίλε Σάββα απέκτησε "ποικιλόμορφο" ακροατήριο. Συγχαρητήρια (ειλικρινά)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και φυσικά όλοι homo sapiens είμαστε, αλλά δεν γίνεται να μαζυετούν όλοι οι homo sapiens στην Ελλάδα...
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Homo Sapiens αλλά τόσο διαφορετικοί σε διάφορα ζητήματα με διαφορετική γλώσσα(βασικότατο) και μην ξεχνάμε "πόλεμος πατήρ πάντων".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλό το άρθρο και εμπεριστατωμένο.

    Στο σχόλιο του ανώνυμου 1:56, αν αυτά τα γράφει σοβαρά και δεν κάνει μαύρο χιούμορ, έχω να παρατηρήσω τα εξής :

    Φυσικά όλοι οι άνθρωποι κίτρινοι- - μαύροι - λευκοί, ανήκουν στο είδος του ελόγου όντος που ονομάζομε άνθρωπο.
    Όμως, όπως π.χ. στην συνομοταξία των αιλουροειδών στο ζωϊκό βασίλειο, υπάρχουν λιοντάρια, τίγρεις, πάνθηρες κ.λ.π έτσι και στο ανθρώπινο είδος υπάρχει η φυλετική ιδιαιτερότητα, η οποία έχει ίδια γνωρίσματα, λόγω ιστορίας, εμπειριών και δράσεων σε συγκεκριμμένο γεωγραφικό χώρο.
    Η διαφορετικότητα είναι ένας απο τους κύριους λόγους που γίνονται οι πολεμικές συγκρούσεις, αφού το κάθε φύλο ομαδοποιείται με το ομόφυλό του, ή το συγγενές.
    (Η περίπτωση των εμφυλίων πολέμων, είναι η ενδοεπικράτηση συγκρουόμενων πολιτικών.)
    Επομένως η λογική της ομαδοποίησης του ανθρώπινου είδους σε Homo Sapiens, δεν διαφέρει απο τον διεθνισμό - κυρίαρχη ιδέα των σοσιαλκομμουνιστών, και την νεότερη έκφρασή της παγκοσμιοποίημένης κοινωνίας του καπιταλιστικού συστήματος.
    Και οι δυο παραπάνω όροι είναι ήδη αποτυχημένοι.

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "Δεν υπαρχει ανθρωπινο ειδος Ελληνα, Τουρκου η Πακιστανου,
    Ολοι Homo Sapiens ειμαστε"



    Και πριν γινουμε homo sapiens ήμασταν Homo neanderthalensis και πιο πριν Homo heidelbergensis και ακόμα πιο πριν Homo erectus.Αυτό όμως δεν σημαίνει οτι έπαψαν-για την ωρα τουλάχιστον- να υφίστανται τα έθνη, παρα τις "φιλότιμες" προσπάθειες που καταβάλλουν διάφορα υπερατλαντικά κέντρα(διοτι όπως και να το κάνουμε οι "πολιτικώς ορθές" θεωρίες περι multiculturalism έχουν πατρίδα την "μαμά" Αμερική).


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΨΗΦΙΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΟΥ ΧΑΝΕΤΑΙ.
    Διενεργείται δημοσκόπηση για το αν η Μακεδονία είναι ελληνική ή όχι στο www.topix.com/forum/world/macedonia/TAAAAFN23PMGMJ147
    Σχεδόν 170000 που ισοδυναμούν με το 30% των ψήφων έχουν δώσει αρνητική ψήφο.
    Μπείτε και ψηφίστε υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας.Δεν απαιτείται ούτε εγγραφή,ούτε όνομα.Απλά πατάς VOTE και μετά YES.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ ΑΝΩΝΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΠΙΘΗΚΟ HOMO SAPIENS,ΕΑΝ ΗΤΑΝ ΕΤΣΙ ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ?
    δτ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμε 28 Ιούνιος 2009 1:57 μμ, στους Τούρκους να το πεις, που αρνούνται να γίνουν καταυλισμός προσφύγων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ ανώνυμος 1:57

    Δεν είμαστε όλοι Homo Sapiens.
    Όλοι προερχόμαστε από Homo Sapiens.
    Και όλοι οι Homo Sapiens δεν ανέπτυξαν
    κοινό πολιτιστικό και ιδεολογικό
    υπόβαθρο
    Με άλλα λόγια οι κοινωνίες διαφοροποιήθηκαν
    πολιτιστικά μέσα στο χρόνο.
    Δίχως να πιστεύω ότι κάποια πολιτιστική
    διαφοροποίηση είναι καλλίτερη η ανώτερη
    από μια άλλη,το σωστότερο κατά την
    ταπεινή μου άποψη είναι:
    «Όλοι έχουμε κοινές ρίζες αλλά δεν
    είμαστε όλοι ίδιοι.»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @1:57MM
    Ασε ρε συ με τον Ηοmo Sapio.
    Και η βιοχημεία του εγκεφάλου μας
    δεν διαφέρει και πολύ απο την βιοχημεία ενός θαλάσσιου γυμνοσάλιαγκα.
    Ακόμα εκεί είσαι. Πλάκα μας κάνεις.

    Αυτός ο υπερ-ιστορικός Αιγυπτιασμός αξίζει μόνο για μούμιες.

    Νήμα

    BACK TO THE BASICS!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Στο θέμα αυτό είμαι ο πιο ειδικός απ'όλους σας να απαντήσω καθ'ότι επιστήμων του αντικειμένου.
    Βιολογικά λοιπόν είμαστε όλοι το ΙΔΙΟ,ανήκουμε όλοι στο είδος Homo sapiens,είτε Έλληνες είτε Εβραίοι είτε Εσκιμώοι και οι γενετικές διαφορές μας είναι απειροελάχιστες!!!Βάλτε το καλά στο νου,είμαστε όλοι άνθρωποι!και αφήστε τα διάφορα ρατσιστικά!οι όποιες διαφορές είναι άλλου είδους,την βιολογία αφήστε την απέξω!
    Ο όρος "φυλή" για τον άνθρωπο δεν υφίσταται,υπάρχει ο όρος πληθυσμός!οι πληθυσμοί με τις νέες τεχνολογίες παρά τις απειροελάχιστες διαφορές μπορούν να ξεχωρίσουν από άποψη καταγωγής και μπορεί να δειχτεί και το πότε απομονώθηκαν από άλλους,αλλά αυτό δεν έχει κανέναν άλλο αντίκτυπο,αυτά που μελετάμε μπορεί να είναι μόνο μία βάση από τις 6*10 εις την έκτη που υπάρχουν,οπότε ας αφήσουμε καλύτερα τις υστερίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. λοιπόν,γιά νά τελειώνει τό παραμύθι:από τά ώς τώρα ανευρεθέντα ανθρωπολογικά ευρήματα, τό αρχαιότερον είδος ανθρώπου ορθίου-όχι πιθηκανθρώπου- αποδεδειγμένως ζούσε στήν περιοχή τής χερσονήσου τού Αίμου,εδώ πού σήμερα ονομάζουμε Ελλάδα.12εκ. έτη πρίν,τήν ίδια ώρα πού τά παλαιότερα ευρήματα παγκοσμίως δέν ξεπερνούν χρονικώς τά 5εκ. καί αφορούν σέ πιθηκανθρώπους καί όχι ορθίους.συνεπώς...τό λευκό είδος ανθρώπου προηγείται κατά τά φαινόμενα αρκετά στήν εξέλιξιν τών ειδών.αναποφεύκτως συνεπώς προηγείται σέ όλα τά επιτεύγματα ομοίως.αυτό νομίζω είναι κάτι αυταπόδεικτον γιά τόν μελετούντα ιστορία.κάποιοι χτίζαν παρθενώνες καί κουράζαν τά κεφάλια των μέ φιλοσοφία καί άλλοι χτίζαν λασποκαλύβες καί δέν ησχολούντο παρά μόνον μέ τήν επιβίωσιν.
    η Φύσις,μάνα όλων,δέν χωρίζει σέ 'ανώτερα' καί 'κατώτερα'.στό μεγάλο σώμα τού κόσμου όλα έχουν μιά αποστολή,μικρή ή μεγάλη.ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ.άλλη δουλειά κάνει όμως τό φωτόνιο,άλλη τό ηλεκτρόνιο,κτλ.ομοίως,στό ανθρώπινον είδος,τήν δουλειά τού Έλληνος,ανώτερη από απόψεως ευθύνης καί σημασίας(=φωτισμός,εκπολιτισμός τής Ανθρωπότητος)δέν γίνεται νά τήν πραγματώση άλλος λαός.Ο αληθώς ανώτερος χρέος έχει νά δίνει χείραν βοηθείας στόν κατώτερον καί νά τόν σηκώνει.όποτε διαστρέφαμε τήν αρχική αποστολή τό πληρώναμε ακριβά,διότι δέν μάς ανήκει,δέν τήν ορίσαμε εμείς,αλλά ο Θεός.όσο ο κάθε άνθρωπος δέν ανευρίσκει τά τού εαυτού του-ΓΝΩΘΙ ΣΕΑΥΤΟΝ-τήν μικρή ή μεγάλη του αποστολή εκ Θεού,στό μόνον πού καταλήγει είναι σέ τοίχους,γκρεμούς καί απορία.ομοίως συμβαίνει καί φυλετικώς,εθνικώς.
    ελπίζω νά μήν σάς μπέρδεψα.
    Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Φίλτατε από επιστημονικής άποψης λες λίαν επιεικώς βλακείες!Δεν είναι επιστήμη η ονείρωξη του Πουλιανού!Αυτά περί ορθίων και ανθρωποειδών είναι χαζομάρες,οι ανοησίες Πουλιανού έχουν καταρριφθεί,ακόμα και να ίσχυα όμως δεν σημαίνει ότι αυτό ο πληθυσμός της Χαλκιδικής είχε καμία σχέση με τους σημερινούς Έλληνες (οι οποίοι σε ένα 15% είναι σλαβικής καταγωγής και δεν εξετάζω καν την αλβανική ή άλλη πρόσμιξη,το σίγουρο είναι ότι η μη ινδοευρωπαϊκή δηλαδή μεσανατολίτικη,αφρικανική ή τούρκικη πρόσμιξη είναι της τάξεως του 0,4%)
    Από εκεί και πέρα όλοι οι σημερινοί άνθρωποι προέρχονται από την Αφρική,μάλλον από κάπου κοντά στο Κέρας της Αφρικής,και όλοι οι άνδρες της γης αποδείχτηκε γενετικά ότι προέρχονται από έναν άνδρα!Η ανθρωπότητα σαφώς δημιουργήθηκε στην Αφρική και μετά μετανάστευσε από εκεί και αυξήθηκε και πληθύνθηκε και κατακυρίευσε όλη την γη.
    Θεωρίες σαν τις ονειρόξεις Πουλιανού υπάρχουν σε κάθε έθνος,σε κάθε κράτος της γης,είναι καθαρά ρατσιστοεθνικιστικά παραληρήματα!Έχω διαβάσει όλα του τα έργα και είναι αστεία!όπως αστεία είναι και αυτά του Φάλμεράιερ που λέει ότι οι Έλληνες εξαφανίστηκαν,όπως αστείο είναι όταν η Ρεπούση στο βιβλίο που διδάσκει του φοιτητές του Παιδαγωγικού Θεσσαλονίκης λέει ότι οι Έλληνες εξαφανίστηκαν να υπάρχουν την τάδε μέρα του 146 π.Χ. που χάσαμε τη μάχη και κατακτηθήκαμε από τους Ρωμαίους!Όλα αυτά είναι αστειότητες και έχουν καταρριφθεί με χιλιάδες αποδείξεις!Η δε θεωρία Πουλιανού,αυτού του νεοπαγανιστή,λίγο διαφέρει από τις θεωρίες περί Ελ και Α του Σειρίου και όποια άλλη σαχλαμάρα βγάλει ο νους του κάθε τρελού ή επιτήδειου για να πουλήσει κανένα "βιβλίο" και να κονομήσει κανένα φράγκο από προγονόπληκτους.
    Έχω ένα τέτοι πολιτισμό (και τον εννοώ στην ολότητά του και με το Βυζάντιο μέσα και με την σύγχρονη Ελλάδα και με αυτά που κάναμε στα χρόνια της σκλαβιάς),μια συνέχεια χιλιάδων χρόνων και λέμε τέτοιες αηδίες και γινόμαστε ρεζίλι!
    Όσο για την βιολογική ανθρωπολογία σήμερα έχει σχεδόν ξεπεραστεί,μόνο η γενετική δίνει σαφείς λύσεις και απαντήσεις και φυσικά αποδείχτηκε ότι όλοι οι άνθρωποι ανήκουν σε ένα μόνο είδος τον Homo sapiens χωρίς προσμίξεις ούτε από...Ελ ούτε από άλλα ανθρωποειδή
    Συγγνώμη για την έκρηξη αλλά και ως ειδικός επιστήμων στο θέμα κάτι τέτοιες αηδίες με κάνουν να βγαίνω από τα ρούχα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Συμφωνώ απολύτως με τον αρθρογράφο και συνιστώ παράλληλα και την ανάγνωση του άρθρου του καθηγητού Κωνσταντίνου Ρωμανού "Ελλάς τέλος;"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Υπέροχες γνώσεις για κάποιον που δεν έχει γνώσεις πάνω σε αυτό το είδος κύριοι...Ομως πέρα από αυτές τις υπέροχες πληροφορίες μπορείτε να σκεφτείτε και να αναπτύξετε την λύση για το πρόβλημα του οποίο αυτή την στιγμή βλέπουμε μόνο την κορυφή? Εχετε την εντύπωση ότι αν σε λίγο καιρό είμαστε υπό την μουσουλμανική νοοτροποία θα μπορούμε όλοι να μιλάμε το ίδιο ελεύθερα ? Εγώ πέρα από το αντικείμενο με το οποίο ασχολούμαι χρόνια και είναι μακράν των περιπτώσεων που ανέλυσαν οι κ.κ παραπάνω. Ως εκ τούτου δεν μπορώ να εκφέρω άποψη ούτε για τα λεγόμενα του saphire ούτε για του Μίνως , Π ούτε για κάποιων άλλων ανωνύμων.Ομως γνωρίζω ότι τα ως αν είναι πραγματικό γεγονός άρα αντί να αναλώνεστε πείθοντας ο ένας τον άλλον με τις πολύ εμπεριστατωμένες γνώσεις σας τι θα λέγατε αν βασισμένοι στις γνώσεις αυτές λέγατε και πως θα λυθεί το πρόβλημα χωρίς να αλλάξει 100% το DNA των Ελλήνων.
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. O Sapphire εχει δικιο. Το επιβεβαιωνω κι εγω λογω επαγγελματος χωρις να δηλωσω ειδικος. Δεν υπαρχει καποια ανωτερωτητα των Ελληνων σε τιποτα σε σχεση με τους υπολοιπους ανθρωπους. Οι διαφορες στις νοοτροπιες και συμπεριφορες οφειλονται μονο στην Παιδεια, σε "μιμητισμο" παλαιοτερων ιστορικων συμπεριφορων (πχ ελληνικη ανδρεια και αρετη) και γενικοτερα σε κοινωνικους λογους αλλα οχι βιολογικους. Μην ξεχναμε οτι για τους αρχαιους, Ελληνας ηταν οποιος ελαμβανε την ελληνικη παιδεια.
    Με αυτα που λεω θα με χαρακτηρισουν αριστερο, διεθνιστη, αρνητη του ελληνικου μεγαλειου αλλα δεν ειναι ετσι. Φυσικα και εχουμε μια ιδιαιτερη συμπεριφορα και θεωρηση των πραγματων εμεις οι Ελληνες που μας διαφοροποιει απο αλλες εθνοτητες. Απλα αυτο που λεω ειναι οτι δεν οφειλεται σε κατι γενετικο.
    Βεβαια στην τελικη παιζει και τοσο μεγαλο ρολο το πού οφειλεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Εχω την εντύπωση οτι υπάρχει και μια ερευνα πανω στο μιτοχονδριακό DNA των πληθυσμών των Βαλκανίων, την οποία διενήργησε προ μερικων ετων η έδρα βιολογίας του ΑΠΘ με επικεφαλής τον καθηγητή κο Τριανταφυλλίδη.Θα ειχε ενδιαφέρον να διαβάζαμε σε τι συμπεράσματα κατέληξαν οι εν λογω επιστήμονες.


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αφού λέει πώς ό άνθρωπος ήρθε από τήν Αφρική....κατάλαβα!Καί δέν διάβασε ποτέ γιά τήν έρευνα σχετικά μέ τό DNA τών Ελλήνων,από Πανεπιστήμια τής αλλοδαπής.
    Τελικά πολλοί Ελληνόφωνοι κυκλοφορούν σ'αυτήν τήν χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. κύριε sapphire ή βαλτός είσαι ή άσχετος ή ιδεοληπτικός ή ημιμαθής. διαφέρουμε γεννετικώς από τήν μύγα 2%.είμαστε μύγες;διαφέρουμε από τόν πίθηκο πολύ λιγότερο.είμαστε πίθηκοι;γνωρίζεις τί σημαίνει αυτή η 'μικρή' διαφορά,πού λές πώς είναι ασήμαντος μεταξύ ανθρώπων; νά χαρώ τή βιολογία πού ξέρεις! όσο γιά τό πόσο ειδικός είσαι στά περί ανθρωπολογίας πές μας πού σπούδαζες,διότι εδώ μετά τόν Κούμαρη,εντελώς τυχαία,καταργήθηκε η έδρα ανθρωπολογίας διότι ο Πουλιανός ήταν επικίνδυνος γιά τά ψέμματα πού θέλουν νά διδάξουν στούς λαούς αλλά κυρίως στούς Έλληνες.τώρα πώς προκύπτει πώς στήν αφρική γεννήθηκαν οι άνθρωποι όταν η Πελαγονική οροσειρά ανεδύθη πολλά εκατομμύρια έτη πρίν τίς υπόλοιπες στεριές μόνο τά θολά κεφάλια μπορούν νά μας πούν.καί από έναν άνδρα έτσι;πολύ βολικώς παλαιοδιαθηκικό δέ σού φαίνεται αυτό;αληθώς γελάει ο κόσμος.προσωπικώς δέ θά σου ξαναπαντήσω σέ τίποτα.τά έχεις λύσει όλα.καί δέν υπάρχουν συνωμοσίες έτσι;αυτά τά λένε οι κακοί Έλληνες.περαστικά σέ όλους τούς ομοίους σου.
    Π.
    Υ.Γ.η ηλικία τού Σύμπαντος θεωρείται πώς είναι 10 εις την 24η. οι συνδυασμοί τού DNA είναι 10 εις τήν 28η.γιά νά καταλάβετε τά περί 'ποσοστόσεων' καί τήν αστειότητα αυτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ο Τριανταφυλλίδης πήρε σύνταξη,έκανε πολλές έρευνες και είναι κορυφαίος σ'αυτό,τα αποτελέσματα εύκολα τα βρίσκεται αν θέλετε
    Τις έρευνες τις αλλοδαπής τις ξέρω και της ημεδαπής,δεν υπάρχει ελληνικό DNA πάρτε το χαμπάρι γιατί θα μας πάρουν με τα λεμόνια τα σάπια
    Ιδίως αυτά που λες εσύ Π είναι πραγματικές αστειότητες,δεν υπάρχει έστω και ένας επιστήμων στον πλανήτι ολόκληρο που να τα ασπάζεται αυτά!ούτε ένας!
    Ο Πουλιανός είναι ένας ακραίος συνωμοσιολόγος με μεγάλη φαντασία,οι ονειρόξεις τους απέχουν από το να θεωρηθούν επιστήμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. όσο για τα περί ενός ανδρός είναι έρευνα του genographic project του national geographic και του family tree fundation,η μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ
    Φαντάζομαι Π εσύ θα είσαι κανένας προγονόπληκτος νεοπαγανιστής...και δεν μου λες;πως είσαι σίγουρος ότι δεν έχεις σλάβικη ή αλβανική καταγωγή;ακόμα,κι αν η ονείροξη Πουλιανού(νεοπαγανιστής) ήταν σωστή τι παραπάνω σημαίνει;τι σχέση έχουμε εμείς σήμερα μ'αυτά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ας δείτε καλύτερα τι λέει η επιστήμη γιατί Πουλιανός και θεωρίες με Ελ που ήρθαν από τον Σείριο δεν είναι μακρυά!αλλά το Έθνος δεν το κάνει η γενετική και το μεγαλείο των προγόνων ανήκει σ'αυτούς κι όχι σε μας,μην αυτοβαυκαλιζόμαστε με πράγματα που έκαναν άλλοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Τό θέμα είναι ότι σέ όποιο μέρος οι μουσουλμάνοι Homo sapiens έγιναν πλειοψηφία, τούς μή μουσουλμάνους Homo sapiens τούς καταβασάνισαν καί στό τέλος τούς εξόντωσαν καί αυτό τό γνωρίζουν καλύτερα από όλους οι Ρωμιοί Homo sapiens της Μικράς Ασίας. Καί όσοι αριστεροί Homo sapiens κόπτονται γιά τά δικαιώματα των μουσουλμάνων Homo sapiens πού εισβάλλουν στήν Ελλάδα από τήν Τουρκία, ουδέποτε ασχολήθηκαν μέ τούς Ελληνες Homo sapiens πού εξόντωσε η γειτονική χώρα. Βλέπε Κωνσταντινούπολη καί Κύπρο. Οπότε αλοίμονό μας εάν οι μουσουλμάνοι Homo sapiens γίνουν πλειοψηφία καί αποκτήσουν τήν εξουσία στήν πατρίδα μας, στήν οποία χύθηκε πολύ αίμα από τούς Ελληνορθόδοξους Homo sapiens γιά νά κρατήσουν τήν κυριότητα της. Καληνύκτα σας όσοι Homo sapiens παίζετε τό παιχνίδι της γείτονος χώρας καί καληνύκτα μας σέ εμάς καί στά παιδιά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ !
    ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΒΑΡΟΥΓΔΟΥΠΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΜΑΛΑΚΕΣ.!
    ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΘΕΟΥ ΠΑΙΔΙΑ ΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΘΛΕΑΝΕ, ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ , ΤΙΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ ,ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΟΥ 1821 , ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟ 40 ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Κ.Λ.Π.
    ΛΟΙΠΟΝ ΚΥΡΙΟΙ ΠΡΟΤΙΝΩ ΚΑΤΙ.
    ΕΠΙΣΗΜΗ ΓΛΩΣΣΑ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ! ΑΛΛΑ ΤΑ ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ.
    ΕΠΙΣΗΜΗ , ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ Ο ΤΑΟΙΣΜΟΣ!
    ΕΠΙΣΗΜΗ ΦΟΡΕΣΙΑ Η ΜΠΟΥΡΚΑ!
    ΩΧ ΣΥΓΝΩΜΗ ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΕ ΠΕΡΑΣΕΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΡΑΤΣΙΣΤΗ.
    ΣΥΓΧΩΡΕΣΤΕ ΜΕ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΤΕΛΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΕΒΑΣΤΟΤΟΥΒΛΕΙΟ.

    Α ΡΕ ΚΑΤΙ ΕΠΙΣΤΗΚΟΦΑΝΕΙΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ !
    ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΡΕ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ ΝΑ ΔΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΧΑΛΑΣΤΗΚΕΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Το blog που αναφέρεις ανώνυμε είναι πολύ καλό κατά την άποψή μου αξίζει όλοι να το δουν http://greekgenetics.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΓΙΑ ΣΤΑΘΕΙΤΑΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΖΗΤΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ ΜΟΥ ΟΙ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΜΟΥ ΚΑΤΑΒΟΛΕΣ .
    ΡΩΤΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝΕ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝ Η ΟΧΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ;
    AN ENAS ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΡΩΤΗΘΗΚΕ ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΕ ;
    ΤΙ ΔΙΑΟΛΟ ΡΕ ΣΕΙΣ ΠΑΘΑΤΕ ;
    ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΗ ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ !
    ΑΝ ΔΕΝ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΩ ΤΡΙΤΟ ΕΙΜΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ;
    ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΩ ΚΑΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ ;
    ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕΙ ΑΣ ΤΟ ΚΑΝΗ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ !

    ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ! ΔΕΝ ΕΙΑΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ;

    ΟΧΙ ΚΥΡΙΟΙ ΡΑΤΣΙΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ.
    ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ .ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ !
    ΚΑΙ ΑΝ ΕΣΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΣΤΟ ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ ΣΠΙΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΩ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ!
    ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΣΑΣ ΒΡΙΣΚΩ ! ΜΕ ΞΕΝΑ ΚΟΛΥΒΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΗΔΕΙΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ανώνυμε 30 Ιούνιος 2009 1:47 μμ για πές μας κι εσύ την δική σου θεωρία;πως νομίζεις ότι εμφανιστήκαμε εμείς οι Ελ στη γη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ζαφείρη για κοιτα τι μαλακίες κάθονται και γράφουν οι συνάδελφοι σου.Και ακόμα να τους περάσουν απο μαχαίρι οι Κρητήκαροι.Πολυ σοβαρό περιοδικό!Θα το έχω υπόψιν μου κάθε φορά που επισκέπτομαι την τουαλέτα.


    http://pt.wkhealth.com/pt/re/
    tant/abstract.00007807-
    199903000-00001.htm;
    jsessionid=
    KLgWt11fmTfrk5D4KYyCs
    CzQqQwwgYZWCKV1NKzhLwrj
    JmTFD554!-847254088!
    181195628!8091!-1?index=1&database=ppvovft&results
    =1&count=10&searchid=
    1&nav=search

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. δεν έχω όλη την έρευνα στα χέρια μου αλλά μόνο το abstract που παραθέτεις,άλλες έρευνες με ποιο εξελιγμένα μέσα διαφωνούν,ιδίως όσον αφορά την καταγωγή των Ελλήνων,δηλαδή λένε ο η καταγωγή μας σε ποσοστό 70% είναι παλαιολιθική (Τριανταφυλλίδης et al.),ειδικά για τους Κρήτες έχουν γίνει πολλές έρευνες αλλά και βερβερικο υπόστρωμα να υπάρχει που είναι το πρόβλημα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Για να δείς όλη την έρευνα πρέπει να κάνεις login.Υπάρχει και μια έρευνα που αφορά τους Μακεδόνες.Και αυτή έχει ενδιαφέρον για τις ασυναρτησίες που γράφει. Δεν μου λες, αυτο το περιοδικό δεν είναι το όργανο των απανταχού γενετιστών;Δεν πηγαίνει σε όλα τα πανεπιστήμια του κόσμου και τα δημοσιεύματα του θεωρούνται data για παραπέρα έρευνα;Εσυ να μου πεις αν υπάρχει πρόβλημα με το Βερβερικό υπόστρομα των Κρητικών. Κατα τα άλλα η γενετική είναι η επιστήμη των επιστημών και δεν επηρεάζεται απο πολιτικές σκοπιμότητες.Ειδικά οταν αυτοί που χρηματοδοτούν μια έρευνα, απαιτούν και κάτι απο αυτήν.Όπως στην περίπτωση των Σκοπιανών που χρηματοδότησαν την έρευνα του ίδιου περιοδικού για τους Μακεδόνες.Διάβασε την και μετά τα λέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Την έρευνα των Σκοπιανών που μας βγάζουν υποσαχάριους εκτός των Κρητικών που τους βγάζουν συγγενείς τους την έχω δει από παλιά!είναι γελοία,γκαραγκιοζιλίκι σκέτο,αναγκάστηκαν και την πήραν πίσω αλλά στο internet κυκλοφοροί ευραίως,είναι από τα πρώτα πράγματα που σου βγάλει αν γράψεις στο google "macedonia".
    Το συγκεκριμένω περιοδικό πρώτη φορά το βλέπω!δεν ξέρω αν το ΑΠΘ έχει καν σύμβαση μαζί του (ηλεκτονικά),στην βιβλιοθήκη σίγουρα δεν αποστέλεται,υπάρχουν άλλα πολύ σημαντικότερα και καθοριστικότερα περιοδικά που διαμορφώνουν επιστημονικές απόψεις.
    Στην Κρήτη υπάρχει ένα 5-10% άγνωστης προέλευσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Αλλά ιστορικά με δεδομένη την αραβική σφαγή και την μετέπειτα εξόντωση των Αράβων από τον Νικηφόρο Φωκά (200000 έφαγε,αφού αυτοί πρώτα είχαν σχεδόν εξαφανίσει τους Έλληνες) το νησί έμεινε έρημο και ο Νικηφόρος το επανεποίκησε με Έλληνες από την χέρσο Ελλάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.