30/6/09

Ο αρχηγός ΓΕΝ στη Ρωσία για τα χόβερκραφτ

Για τη καλυτερη υποστηριξη των γιγαντιαιων Πλοίων Ταχείας Μεταφοράς - χοβερκραφτ που εχει αγορασει η Ελλαδα απο τη Ρωσια για την ταχεια μεταφορα μεγαλων οπλων και στρατιωτικων τμηματων στα νησια συζητησαν οι Αρχηγοι των Πολεμικων Ναυτικων των δυο χωρων που συναντηθηκαν στη Αγια Πετρουπολη.
Ο ελληνας Αρχηγος ΓΕΝ Αντιναύαρχος Καραμαλικης επισκεφτηκε επισημα τη Ρωσια με αφορμη την επίσημη τελετή έναρξης της διεθνούς εκθέσης (που πραγματοποιείται στην Αγία Πετρούπολη) International Maritime Defence Show 2009 (IMDS 2009), την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009,

Την επίσημη τελετή χαιρέτησαν με ομιλίες τους μεταξύ άλλων και ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Sergei Ivanov, η Κυβερνήτης της Αγίας Πετρούπολης κυρία Valentina Matvienko, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας κ. Manturov καθώς και ο Αρχηγός του Ναυτικού Ναύαρχος Vladimir Visotskiy.

Συνεργασια Ναυτικων

Μετά την τελετή έναρξης ο κ. Καραμαλικης ξεναγήθηκε στους χώρους και τα περίπτερα της έκθεσης ενώ επισκέφθηκε και ένα αερόστρωμνο αποβατικό σκάφος (Πλοίο Ταχείας Μεταφοράς - χοβερκραφτ) τύπου ZUBR του Ναυτικού της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Ο Αρχηγός του ΓΕΝ είχε κατ’ ιδίαν επίσημη συνάντηση με το Ρώσο ομόλογό του, Ναύαρχο Vladimir Visotskiy, παρουσία του Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή της Ρωσικής Κρατικής Εταιρείας Αμυντικών Εξαγωγών Rosoboronexport. Μεταξύ των θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος που συζητήθηκαν για τη διεύρυνση της συνεργασίας των δύο Ναυτικών, ήταν τα θέματα υποστήριξης των κατεχομένων από το Ελληνικό ΠΝ, Πλοίων Ταχείας Μεταφοράς τύπου ZUBR ενώ έγινε επίσημη πρόσκληση στο Ρώσο Αρχηγό να επισκεφθεί την Ελλάδα εντός του 2010 την οποία και αποδέχθηκε.

Οι ευθυνες για τα ανταλλακτικα

Για τις καθυστερησεις στην υπογραφη συμβασης οσον αφορα την ροη ανταλλακτικων και της εν γενει εφοδιαστικης υποστηριξης οι δυο πλευρες διατυπωνουν διαφορετικες εκδοχες ως προς το ποιος εχει την μεγαλυτερη ευθυνη. Η ρωσικη πλευρα λεει οτι ο Στρατος Ξηρας αντιμρτωπισε ταχεως ολα τα σχετικα προβληματα μολις αποφασισε να προωθηση θεσμικη λυση για τα ανταλλακτικα των Αντιαεροπορικων TOR M-1

. Συμφωνα με το ΓΕΝ μεχρι τελος του 2009 τα 3 απο τα 4 χοβερκραφτ θα ειναι ετοιμα- για το 4ο, που ειναι Ουκρανικης κατασκευης δεν εχει βρεθει ακομα λυση.

Ο Αρχηγός του ΓΕΝ συναντήθηκε επισης με την Κυβερνήτη της πόλης και πρώην Πρέσβειρα της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αθήνα, κυρία Valentina Matvienko, ενώ είχε και συναντήσεις με τον Αρχηγό του ΓΕΝ της Ιταλίας Ναύαρχο Paolo La Rosa καθώς και τον Υπαρχηγό του Ολλανδικού Ναυτικού Υποναύαρχο Willem Nagtegaal.
ΝΕΑ

8 σχόλια:

  1. Κατι δεν καταλαβα καλα.. Λεει οτι τα 3 απο τα 4 θα ειναι ετοιμα μεσα στο 2009? Εγω γιατι ξερω οτι εχουν παραδοθει ολα απο το 2001?

    Βασικα και στην σελιδα του ΠΝ αυτα λεει.

    Μηπως εννοει κατι αλλο? Τα εστειλαν για επισκευη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η φωτογραφία είναι λάθος.
    http://image03.webshots.com/3/2/88/47/18428847kcfhgTJmGL_ph.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νομίζω ότι τα Zubri τα πήραμε από την Ουκρανία.... ή κάνω τόσο λάθος;;;Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επιτέλους κάτι κινείται!

    Η Ελλάδα πρέπει να ξεκινήσει συνολική στρατηγική συμμαχία με την Ρωσία, με μακροπρόθεσμο στόχο την ένωση των Ορθόδοξων χωρών.

    Η Ελλάδα δεν ανήκει στην Δύση. Η Δύση μας κατέστρεψε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΣΤΕΝΟΤΕΡΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΣΟΥΣ,ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΠΑΝΤΟΣ ΕΙΔΟΥΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΧΕΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ....ΝΑΙ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΝΑΤΟ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ!!!!!ΑΝ ΜΑΣ ΜΠΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΝΑΤΟ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 30/6/09 6:29 μμ

    Τότε θα έρθει να μας σώσει το Ισραήλ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να επιστρεψω στο αρχικο μου ερωτημα.. (Το πρωτο comment)

    Απο ποτε ειναι το αρθρο? Τα Zubr εχουν παραδοθει απ το 2001. Ναι οντως η φωτο δεν μιαζει με αυτα που εχουμε. sub92 Φωτισε μας/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τα αερόστρωμνα έχουν παραδοθεί εδώ και χρόνια, πλην όμως παρουσιάζουν προβλήματα λειτουρικότητας που σχετίζονται κυρίως με έλλειψη ανταλλακτικών.
    Περισσότερα δεν μπορούμε να πούμε, γιατί είναι ζητήματα επιχειρησιακά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.