28/6/09

Νέα δεδομένα για τη λαθρομετανάστευση

Νέα ώθηση, αλλά και δεδομένα στην αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης δίνουν οι ελληνικές και ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες, σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν από τις σχετικές συναντήσεις που έγιναν στο περιθώριο της συνόδου και τη σημερινή άφιξη του αρμόδιου κοινοτικού επιτρόπου στη χώρα μας. Τις Ευρωπαϊκές θέσεις, όμως, δεν φαίνεται να συμμερίζεται η Τουρκία που ζητά την υπογραφή συμφωνιών επανεισδοχής των λαθρομεταναστών και με τις χώρες προέλευσής τους.

Το θέμα, που τα τελευταίο διάστημα έχει λάβει διαστάσεις και εκτός από τη χώρα μας απασχολεί έντονα τόσο την Ιταλία, όσο και τη Μάλτα, μαζί με αυτό των παραβιάσεων στο Αιγαίο, έθεσε η υπουργός Εξωτερικών στον Τούρκο ομόλογό της Αχμέτ Νταβούτογλου, στη συνάντηση που ολοκληρώθηκε πριν λίγο.

Με δηλώσεις της, η κ. Μπακογιάννη είχε απευθύνει μήνυμα στην Τουρκια τονίζοντας ότι θα πρέπει να τηρηθούν οι υπάρχουσες συμφωνίες για τη λαθρομετανάστευση. Για το θέμα χθες διαπιστώθηκε πλήρης ταύτιση απόψεων στην κατ΄ ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ιταλό ομόλογό του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Ακόμη, η υπουργός Εξωτερικών, κατά την συνέντευξη της μετά το περας των εργασιών της Συνόδου στην Κέρκυρα, αναφερόμενη στο θέμα είπε ότι το συζήτησε με πολλούς καλεσμένους της «και αναφέρθηκε ως ένα από τα θέματα που πρέπει να ασχοληθεί ο ΟΑΣΕ».

«Συμφωνήσαμε», είπε, «ότι πρώτα από όλα χρειάζεται μια πιο στενή συνεργασία των κρατών, να υπάρξουν συμφωνίες επαναπατρισμού με τις χώρες που δεν έχουν συνάψει και τήρηση αυτών που έχουν συμφωνηθεί».

Αύριο, ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος και ο ευρωπαίος επίτροπος για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής Ζακ Μπαρό, θα πετάξουν με αεροσκάφος πάνω τα σημεία της ελληνικής ακτογραμμής, από τα οποία μπαίνουν στη χώρα λαθρομετανάστες.

Την ίδια ώρα, ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Εγκεμέν Μπαγίς σε δηλώσεις του στην Καθημερινή υποστηρίζει ότι η χώρα του δεν πρόκειται να εφαρμόσει το ελληνοτουρκικό πρωτόκολλο επανεισδοχής λαθρομεταναστών του 2001, εφόσον δεν υπογραφούν ανάλογες συμφωνίες με τις χώρες καταγωγής τους.

ΠΗΓΗ:news.ert.gr

10 σχόλια:

  1. Παιδιά το σκέφτηκα καλά.Για το χειρισμό της κυρίας Μπακογιάννη αναφορικά με το Σκοπιανό αεροπλάνο προτείνω να τις αποδώσουμε τον τίτλο "Air SKOPIA"!
    Ωραία συνολάκια φοράει λοιπόν η "Air SKOPIA" αλλά για πόσο ακόμα...οι εκλογές είναι κοντά.
    Ήθελα να ήξερα εκείνο το παιδοβούβαλο ο ΙΣΙΔΩΡΟΣ, τι ρίχνει μέσα του μεσημέρι-βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ἡ Τουρκία καλῶς πράττει ποὺ δὲν δέχεται νὰ τηρἠση τὰ συμπεφωνημένα, διότι εἶναι σίγουρο ὅτι ἡ λαθρομετανάστευση διανθισμένη μὲ ἀνθρώπινα δικαιώματα κάλιστα μποροῦν νὰ διαλύσουν τὴν Ἑλλάδα.
    Κύριοι βουλευταί, ξυπνῆστε διότι σὲ λίγο δὲν θὰ ὑπάρχη κράτος γιὰ νὰ ταΐση τὶς πολιτικές σας δυναστείες, ποὺ ἔχετε μὲ τόσο κόπο φτιάξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει ουσιαστικά διαφορετικές θέσεις από τα άλλα πολιτικά κόμματα στα εθνικά θέματα (Σκοπιανό και λαθρομετανάστευση).Ως δια μαγείας η ΝΔ (και το ΠΑΣΟΚ) ανακάλυψαν ότι στην Ελλάδα υπάρχουν μερικά εκατομμύρια μουσουλμάνοι λαθρομετανάστες που απειλούν την εθνική συνοχή και την πολιτισμική ταυτότητα της χώρας.Οσο για το ΛΑΟΣ πιστεύω ότι καιροσκοπεί στο θέμα αυτό. Την ηγεσία της ΝΔ μέχρι σήμερα, την απασχολούσαν οι εταιρίες σε φορολογικούς παράδεισους, τα ακίνητα του δημοσίου για real-estate business, τα αναψυκτήρια, η οικοδόμηση αυθαίρετων πολυτελών κατοικιών, η φιλοξενία λαθρομεταναστών, τα δωράκια από την Siemens, o διορισμός των συγγενών τους σε καλές θέσεις στο δημόσιο, τα δομημένα ομόλογα, η σύναψη εξωσυζυγικών σχέσεων (τουλάχιστον οι Πασόκοι ήσαν κύριοι και αποζημίωναν τις κυρίες με ένα καλό διορισμό στο δημόσιο), η δημιουργία εταιριών για να οδηγήσουν το 3ο κοινοτικό πλαίσιο στήριξης στις τσέπες τους, κλπ, κλπ, κλπ. Που να βρούν χρόνο να ασχοληθούν με την γκετοποίηση της Ελλάδος και την μετατροπή της σε τεταρτοκοσμική χώρα. Είναι δύσκολο να έχει η κύβέρνηση και ο αρχηγός της πλήρη εικόνα και αντίληψη της κοινωνίας μέσα από καλά φρουρούμενες βίλες και περιοχές, τα κότερα και τα σκάφη αναψυχής, τα πάρτι, τα εξοχικά στην Μύκονο, και την αγορά ακινήτων στο Saint-Morits. Αυτό που ενδιαφέρει την ΝΔ είναι οι καλές σχέσεις με την Ρώμη (συγνώμη τις Βρυξέλλες ήθελα να πω), αφού ο γραικυλισμός είναι επάγγελμα και εξασφαλίζει πακτωλό Συστερίων για τα οικογενειακά ταμεία των πολιτικών της εκάστοτε εξουσίας. Η ΝΔ ανακάλυψε την μαγεία των μη κυβερνητικών οργανώσεων και της «προοδευτικότητας και δημοκρατικότητας» του SIRIZA.

    Άραγε πως αντέδρασε η κ.Μπακογάννη, όταν με υπογραφή του κ. Στυλιανίδη διενεμήθη το βιβλίο ιστορίας στην Γ. γυμνασίου, όπου κείμενο του Ν. Δήμου αναφέρει ότι η Ελλάδα καταπιέζει τα δικαιώματα της Μακεδονικής μειονότητας!!!

    Τους δύσπιστους οπαδούς της, τους παραπέμπω στον διαδικτυακό τόπο: http://macedonia-greece.blogspot.com στο νήμα «ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ» όπου μπορούν να διαβάσουν τα σχετικά κείμενα του κ. Ν. Δήμου και να υπογράψουν διαμαρτυρία για αυτό το κατάντημα.

    Άραγε η κ. Μπακογιάννη, η κυβέρνηση και ο ασπόνδυλος γραικύλος αρχηγός της, που επιτρέπουν να διανέμονται αυτά τα βιβλία στους Έλληνες μαθητές, μπορεί να διαχειρισθεί το Μακεδονικό και την λαθρομετανάστευση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μάλλον διαβάζει το μπλογκ εξ ού και μεγάλη προσπάθειά της να μην χαμογελάει από το ένα αυτί έως το άλλο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑι αφού τα πράγματα είναι έτσι και όλοι μα όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουν γιατί ο κόσμος δεν ξεσηκώνεται? Γιατί δεν αντιδρά γιατί δεν φωνάζει παρά κάνουμε όλη την επανάσταση από τον καναπέ της τηλεορασής μας? ΝΑ υποθέσω δλδ ότι δεν υπάρχει ένα από όλους εμάς να βγει να μιλήσει, και να πάρει το κόσμο με το μέρος του? Και εάν εν τω μεταξύ του ορμήσουν τα ΜΜΕ για να του βρουν λαδιές να μη βρουν τίποτα ?
    Εγώ θα πω το απλό ..Δεν είναι μακριά ο χρόνος που εμείς οι ίδιοι θα διώξουμε την νεολαία στην Ε.Ε. για ένα καλύτερο αύριο και θα μείνουμε εδώ για να κρατήσουμε /οσο κρατήσουμε τα καλοκαιρινά θέρετρα που θα φτιάξουμε για το κόσμο που θα κάνει διακοπές.Στην Ελλάδα σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχει τίποτα παρα μόνο ξενοδοχεία και είναι και αμφίβολο αν είναι και Ελληνικά ...
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ Kimon

    >Οσο για το ΛΑΟΣ πιστεύω ότι καιροσκοπεί στο θέμα αυτό.<

    Τι εννοείς λέγοντας ότι "καιροσκοπεί"; Αν δεν ήταν ο ΛαΟΣ και το 7,15% που πήρε στις ευρωεκλογές, θα γινόταν σήμερα τόση φασαρία για την λαθρομετανάστευση;
    Ποιος έφερε το θέμα πρώτος στην Βουλή, που μέχρι τότε ήταν ταμπού; Από την αρχή το κόμμα αυτό έλεγε ότι υπάρχει θέμα πολυμετανάστευσης στην χώρα, ότι το θέμα είναι σοβαρό και οι άλλοι το λέγανε "ακροδεξιό" και "φασιστικό". Ως δια μαγείας ξεστραβώθηκαν και είδαν ότι έχει δίκιο; Πώς τεκμηριώνεις την αυθαίρετη άποψη ότι καιροσκοπεί;

    Όταν μιλά στην Βουλή για Β. Ήπειρο και αντιτάσσεται στο να δοθεί το "πράσινο φώς" στην ένταξη της Αλβανίας στις ευρωατλαντικές δομές, χωρίς προηγουμένη διασφάλιση των ανθρωπίνων και πολιτικών δικαιωμάτων των Ελλήνων της Β. Ηπείρου, λέτε ότι είναι υπερεθνικιστές.

    Όταν λέει ότι διαφωνεί με την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας και προτείνει δημοψήφισμα, λέτε ότι είναι εκτός πραγματικότητας.

    Όταν πρώτο αυτό εισηγήθηκε στην Βουλή να εξετασθεί το μεταναστευτικό σε ορθολογιστική βάση, λέγατε ότι είναι "φασίστες" και "ρατσιστές".

    Όταν εισηγείται μείωση των απολαβών των βουλευτών και των κρατικών ενισχύσεων των κομμάτων, λέτε και πάλι ότι λαϊκίζει.

    Τι θα ήθελες, Κίμων, για να είσαι εσύ και οι άλλοι, που πάντα κάτι κακό βλέπετε πίσω απ' ό,τιδήποτε κάνει ο ΛαΟΣ, ευχαριστημένος; Να γίνει κι αυτό ένα κόμμα όπως τα άλλα και να σταματήσει να κάνει τέτοιες "περίεργες" προτάσεις που σας βγάζουν έξω από τα ... νερά σας, διότι δεν είναι μία από τα ίδια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το παρατήρησα κι εγώ στο ρεπορτάζ της ΝΕΤ: με τον Νταβούτογλου δεν είχε το μόνιμο χαμόγελό της!Αντίθετα ο Νταβούτογλου είχε κολλήσει τη συνήθειά της κι είχε ένα ...τρομακτικό χαμόγελο!Τι να συμπεράνουμε;Λέτε να...προβληματίζεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. nativist

    Είναι πάρα πολύ θετικό για την χώρα μας, ότι το ΛΑΟΣ αφύπνισε την κοιμωμένη Ελληνική κοινωνία με τις πολιτικές του θέσεις σε θέματα που τα άλλα κόμματα έκρυβαν κάτω από το χαλί. Ο κ. Καρατζαφέρης φαίνεται ότι διαθέτει πολιτικό ένστικτο αντίστοιχο του Α. Παπανδρέου, ο οποίος την δεκαετία του 70 αντιλήφθηκε τα μηνύματα των καιρών. Θα μου επιτρέψεις όμως να έχω ορισμένες επιφυλάξεις ως προς τις πραγματικές διαθέσεις και του σκοπούς του αρχηγού του ΛΑΟΣ. Το ΛΑΟΣ είναι αρχηγικό κόμμα, όπου τις ιδεολογικές και πολιτικές θέσεις τις καθορίζει ο αρχηγός του ανάλογα με το πολιτικό ρεύμα και τις τάσεις που επικρατούν στην κοινωνία, (όπως γίνεται και με άλλα κόμματα). Ήδη υπάρχει στροφή προς τα αριστερά σε ορισμένες θέσεις του κόμματος. Η προσπάθεια του να χαρακτηρίσει, π.χ. διάφορες ομάδες σαν φασιστικές και ακροδεξιές, είναι μία πρακτική που μέχρι πρόσφατα τουλάχιστον ο κ. Καρατζαφέρης απέφευγε. Ο όρος «ακροδεξιά» στην Ελλάδα περιγράφει μία φανταστική κατάσταση η οποία είναι ανύπαρκτη πολιτικά και οργανωτικά και αποτελεί έναν φανταστικό εχθρό που επινόησε η διανόηση της αριστεράς για να δικαιολογήσει την ύπαρξη της. Δεν θα ήθελα να σε κουράσω στο θέμα αυτό με τις αναλύσεις των θεωρητικών της δεξιάς που πιστεύω ότι είναι αρκετά τεκμηριωμένες για να είναι πραγματικές. Επίσης ο κ. Καρατζαφέρης όταν ήταν Ευρωβουλευτής, έκανε επερωτήσεις στη Ευρωβουλή υπέρ των μουσουλμάνων μεταναστών για την δημιουργία νεκροταφείου στην Αθήνα, πράγμα που έχω αναφέρει με τεκμηριωμένα στοιχεία στον διαδικτυακό τόπο του κ. Σ. Καλεντερίδη. Κάποιος ίσως αντιτείνει: «και τι θα γίνει με τους νεκρούς μουσουλμάνους λαθρομετανάστες;». Το ερώτημα αυτό λογικά μπορεί να επεκταθεί κα σε άλλα θέματα που αφορούν την μουσουλμανική λαθρομετανάστευση: «Τι θα γίνει με το δικαίωμα των μουσουλμάνων μεταναστών να αποκτήσουν Τζαμί;». Γιατί να μην διορίζονται στον στρατό οι μουσουλμάνοι (μάλλον γνωρίζεις την προσφυγή του Πακιστανού δικηγόρου που επειδή δεν διορίσθηκε στην στρατιωτική δικαιοσύνη ως υπάλληλος, προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο κατά της Ελλάδος). Οι απαντήσεις στο θέμα αυτό μπορεί να δοθούν μόνο μέσα από την πολιτική θέση «Της μηδενικής ανοχής σε μουσουλμανική συνιστώσα» στην χώρα μας. Και τέτοια θέση δεν έχει εκφρασθεί ανοιχτά από τον κ. Καρατζαφέρη. Συνεπώς «η κατάκτηση της εξουσίας» αποτελεί τον «πολιτικό αυτοσκοπό» του ΛΑΟΣ μέσω ιδεολογικών παρεκκλίσεων και όχι μέσω μίας συνεπούς ιδεολογικής γραμμής. Το ΛΑΟΣ θα μπορούσε να εκπροσωπήσει τις πατριωτικές δυνάμεις στον τόπο μας, μόνο εάν αποκτήσει δημοκρατική δομή και ξεκάθαρες ιδεολογικές βάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είστε βέβαιοι ότι είναι ο νταβούτογλου;;; Εμένα μου μοιάζει σαν τον Ν.Δήμου, αφού λέει και τα ίδια.... Αντε και του χρόνου Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. η αλήθεια είναι ότι Νταβούτογλου-Δήμου δεν έχουν και μεγάλη διαφορά και δεν εννοώ την ομοιότητά τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.