29/6/09

Επίσκεψη Μπαρό – Παυλόπουλου σε κέντρο μεταναστών

Για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ελληνική κυβέρνηση με τον ολοένα και μεγαλύτερο αριθμό μεταναστών που καταφθάνουν στην Ελλάδα, έκανε λόγο ο αρμόδιος αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζακ Μπαρό, ο οποίος επισκέφτηκε κέντρο μεταναστών στη Σάμο.

Παράλληλα, σημείωσε ότι πρόκειται για γενικότερο πρόβλημα, για το οποίο «χρειάζεται συνεργασία με τις τρίτες χώρες καταγωγής και διέλευσης, ώστε να βρεθεί λύση στο θέμα, που στοιχίζει ανθρώπινες ζωές».

Ωστόσο, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει υποχρέωση να προσφέρει άσυλο στους αλλοδαπούς, ακολουθώντας τις αρχές της κοινοτικής αλληλεγγύης.

Ο κ. Μπαρό έφτασε στη Σάμο συνοδευόμενος από τον υπουργό Εσωτερικών και τον γγ γραμματέα του υπουργείου, τον υφυπουργό Υγείας, τον προϊστάμενο του Ινστιτούτου Μεταναστευτικής Πολιτικής, και τοπικούς παράγοντες.

Ο κ. Παυλόπουλος, από την πλευρά του, έδειξε ικανοποιημένος για «την πλήρη εικόνα», που είχε ο αρμόδιος Επίτροπος σε ό,τι αφορά το Κέντρο της Σάμου, αλλά και για τους όρους, με τους οποίους η Ελλάδα κάνει την δουλειά της πάνω σε ένα πανευρωπαϊκό θέμα.

«Είναι αντιληπτό πως η Ελλάδα δέχεται αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο αριθμό των μη νόμιμων μεταναστών. Κάνει τεράστιες προσπάθειες να επιταχύνει τις διαδικασίες ασύλου, αλλά όπως εξήγησα στον κ. Μπαρό, και το δέχεται και ο ίδιος, δεν λύνει το γενικότερο πρόβλημα, που αφορά τους μη νόμιμους μετανάστες, οι οποίοι δεν ζητούν άσυλο», τόνισε ο υπουργός.
ΣΚΑΙ

10 σχόλια:

  1. Ρε βλαμένε αν θεωρείς ότι είμαστε υποχρεωμένοι να τους υποδεχτούμε και να τους δώσουμε άσυλο να τους πάρεις σπίτι σου, μαζί με τον ξεφτίλα Πάκη, το λαλάκη και τους άλλους γκιόζηδες!
    Ο πακούλης τι να έλεγε; Ότι εγώ τους θέλω όλους αλλά αυτοί οι κακοί Έλληνες ψηφίζουν ΛΑΟΣ και πρέπει να τους κοροιδέψουμε λίγο;
    Ξύπνα καραμανλήηηηη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. >Ωστόσο, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει υποχρέωση να προσφέρει άσυλο στους αλλοδαπούς, ακολουθώντας τις αρχές της κοινοτικής αλληλεγγύης. <

    αφου υπαρχει κοινοτικη αλληλεγγυη να βγαλουμε και κανα εισητηριο για την υπολοιπη ευρωπη ,

    ολη την 'φιλοξενια' η ελλαδα θα προσφερει ?

    οσο για τον ακη ,
    βαλαμε το λυκο να φιλαει τα προβατα ,
    αυτος εκπροσωπει το εθνικο συμφερον ?

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είπε κι άλλα ο κ. Παυλόπουλος. Δεν έχουμε λέει άλλα προλήματα με την Τουρκία παρά μόνο να τηρήσει αυτά που έχει υπογράψει για την λαθρομετανάστευση. Τώρα υπουργός του Λουξεμβούργου είναι ο κ. Παυλόπουλος...υπουργός του... λιχτενστάιν...της Ανδόρας...δεν ξέρω... ο κ. Παυλόπουλος ξέρει ποιας χώρας υπουργός είναι;
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όλοι αυτοί οι γραβατωμένοι θα λύσουν το πρόβλημα;;;;Γνωρίζουν ότι τα φαρμακεία των νοσοκομείων έχουν αδειάσει από τις παροχές προς τους λαθρομετανάστες;;; Ότι μας πιάνουν κορόϊδα οι δουλέμποροι;;Ομως έξω από τον χορό(ο μπαρόζο εννοώ)πολλά τραγούδια λένε.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Όλοι αυτοί οι γραβατωμένοι θα λύσουν το πρόβλημα;;;;"
    όχι βέβαια φίλε ανώνυμε!ακούς εκεί γραβατωμένοι!εμείς οι χλαμυδοφόροι θα το λύσουμε!ή προτιμάς φουστανελοφόροι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πάντως τον Πάκη δεν τον θέλω για υπουργό Εσωτερικών καθόλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θα προτιμούσα τον Μαρκογιαννάκη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν μπορώ να καταλάβω πως ο Καραμανλής έβαλε τόσο ανίκανους ανθρώπους σε θέσεις κλειδιά είναι κάτι το απίστευτο !!
    Θεωρώ ότι ακόμα και ο Αλαβάνος θα είχε κάνει καλύτερες επιλογές !

    Αναρωτιέμαι εάν είναι τόσο ηλίθιος ή τόσο ανίκανος??

    Zed

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ε όταν βάζεις τόσο μα τόσο ανίκανους, δεν μπορεί, κάποια..."ικανότητα" θα έχεις να τους διαλέγεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο ΠΑΚΗΣ είναι αυτός που γονάτισε την Ελληνική Οικονομία με το να κάνει σε κάθε Δήμο της Ελλάδας άλλους 4 αργόμισθους!!! Φανταστείτε στον π.χ. Δήμο Κολοπετινίτσας με 200 κατοίκους να πληρώνονται 3 με 4 ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΑΙΟΙ που δεν μένουν ούτε εκεί αλλά σε κάποια μεγαλούπολη με 1000 περίπου ΕΥΡΩ!!!!
    Τι τους θέλει ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΡΕΦΑ;;;;
    ΑΘΡΟΙΣΤΕ ΤΑ ΠΟΣΑ και σκεφτείται ότι βγαίνουν από τη ΔΕΗ κ.λ.π που πληρώνουν οι αγρότισσες!!!!
    Ωραίος επιστήμων ΤΟΥ ΜΩΛΟΥ ΕΙΝΑΙ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.