28/6/09

Αυστραλία: Αναχαίτιση σκάφους με λαθρομετανάστες

Το πολεμικό ναυτικό της Αυστραλίας αναχαίτισε πλεούμενο με σχεδόν 200 επίδοξους μετανάστες σήμερα Κυριακή στα ανοικτά των βορειοδυτικών ακτών της χώρας, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μπρένταν Ο'Κόνορ.

Πρόκειται για το 15ο σκάφος με μετανάστες που αναχαιτίζεται ή φθάνει στα παράλια της Αυστραλίας από τις αρχές του έτους.

Σύμφωνα με τον Ο'Κόνορ, σκάφος του πολεμικού ναυτικού που περιπολούσε στην περιοχή εντόπισε το σκάφος με 194 επιβαίνοντες στα ανοικτά των Νήσων των Χριστουγέννων, περίπου 2.600 χλμ. από την ηπειρωτική Αυστραλία, όπου η κυβέρνηση έχει εγκαθιδρύσει κέντρο κράτησης μεταναστών.

Οι πρόσφατες αφίξεις ώθησαν την αντιπολίτευση να κατηγορήσει την κυβέρνηση των Εργατικών ότι αντιμετωπίζει με "μαλθακότητα" το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης και της προστασίας των συνόρων. Ο Ο'Κόνορ δήλωσε πως το γεγονός πως το πλεούμενο αναχαιτίστηκε καταδεικνύει ότι η πολιτική της κυβέρνησης είναι αποτελεσματική.

"Η κυβέρνηση της Αυστραλίας είναι δεσμευμένη στη σθεναρή φύλαξη των συνόρων και είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει με τον αποτελεσματικότερο και προσήκοντα τρόπο τους λαθρέμπορους ανθρώπων", είπε.

Δεν αποκάλυψε τις εθνικότητες των επίδοξων μεταναστών στο σκάφος. Οι περισσότεροι από όσους επέβαιναν σε πλεούμενα που αναχαιτίστηκαν εφέτος προέρχονταν από εμπόλεμες ζώνες, όπως αυτές της Σρι Λάνκα, του Αφγανιστάν και του Ιράκ.

Μετά την ανάληψη των καθηκόντων του το 2007, ο πρωθυπουργός Κέβιν Ραντ μετέβαλε εν μέρει την πολιτική που είχε ονομαστεί "Λύση του Ειρηνικού" από τον προκάτοχό του Τζων Χάουαρντ--και η οποία προέβλεπε την εξέταση των αιτημάτων υποβολής ασύλου εκτός της Αυστραλίας, σε κέντρο κράτησης στη νήσο Ναούρου.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ

4 σχόλια:

  1. Έχω μία αναπάντητη απορία, γιατί δεν κάνουμε κι εμείς το ίδιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 28 Ιούνιος 2009 12:18 μμ

    δεν το κανουμε γιατι :

    *>περίπου 2.600 χλμ. από την ηπειρωτική Αυστραλία,<
    δεν εχουμε το απαραιτητο στρατηγικο βαθος οπως η αυστραλια που γυρω γυρω εχει ωκεανο

    * εκει αμα αυτοβυθιστουν εχει καρχαριες που εξαφανιζουν καθε ιχνος , ενω εδω θα βγουν σε κανα καμπιγκ

    * οι αυστραλοι δεν επιδοτουνται για τους μεταναστες ουτε εχουν ΜΚΟ μη κερδοσκοπικου χαρακτηρα

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν το κάνουμε γιατί αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις είναι ανάξιοι (βολεμένοι) και δεν έχουν το απαιτούμενο πολιτικό ανάστημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν το κάνουμε ΄γιατί απλά θα βγουν όλοι οι ''ψυχοπονιάρηδες'' στα ΜΜΕ και θα μας πάρουν το κέφάλι στεγνά και γιατί δεν υπάρχει ούτε λαός ούτε ηγεσία με παντελόνια να πάρει αποφάσεις τέτοιας βαρύτητας.
    ΤΑ παντελόνια πλέον πωλούνται μόνο για εμφάνιση σε κοσμικά γεγονότα.
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.