29/6/09

Ταυτοποιήθηκαν τα λείψανα του Αποστόλου Παύλου

Στον Απόστολο Παύλο πιθανότατα ανήκουν τα λείψανα μέσα στη μαρμάρινη λευκή σαρκοφάγο, που βρισκόταν σε κατακόμβη της περίφημης και μεγαλοπρεπούς Βασιλικής, έξω από τα τείχη της Ρώμης.Τη σημαντικότατη αυτή είδηση ανακοίνωσε χθες Κυριακή ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣτ', βασιζόμενος στα στοιχεία της πρώτης επιστημονικής έρευνας που έγινε στα λείψανα.

Σύμφωνα με τον ποντίφικα, πρόσφατα οι αρχαιολόγοι ανέσυραν και άνοιξαν τη σαρκοφάγο, η οποία βρισκόταν κάτω από τη Βασιλική του Αγ.Παύλου και που εδώ και 2.000 χρόνια θεωρείτο από τους πιστός ως ο τάφος του Αποστόλου των Εθνών.

Όπως προκύπτει από τη ραδιοχρονολόγηση άνθρακα, τα λείψανα ανάγονται στον 1ο ή στον 2ο αιώνα.

«Το στοιχείο αυτό πιθανότατα επιβεβαιώνει την ομόφωνη και αδιαμφισβήτητη παράδοση που θέλει τα λείψανα του Αποστόλου Παύλου να βρίσκονται εδώ» δήλωσε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, στη διάρκεια της τελετής λήξης του Έτους Αποστόλου Παύλου.

Μέσα στη σαρκοφάγο οι αρχαιολόγοι βρήκαν κόκκους από λιβάνι, αλλά και υπολείμματα από δύο λινά υφάσματα.

Μία δεύτερη είδηση αποτελεί η ανακάλυψη και της αρχαιότερης προσωπογραφίας του Αποστόλου Παύλου στην κατακόμβη της Αγίας Θέκλας στη Ρώμη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα του Βατικανού «L'Osservatore Romano», το φρέσκο -που χρονολογείται στα τέλη του 4ου αιώνα μ.Χ.- αποκαλύφθηκε στις 19 Ιουνίου.

Οι ανασκαφές στον τάφο του Αποστόλου Παύλου άρχισαν το 2002, μετά τις έντονες διαμαρτυρίες των πιστών ότι δεν μπορούν να τον επισκεφθούν.
ΒΗΜΑ

5 σχόλια:

  1. ..επισης,τα οστα του Τζιμυ Χεντριξ,βρεθηκαν σε ντισκο της Κορινθου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. την ευλογία του Αποστόλου των Εθνών να έχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ταυτοποίηση του DNA γίνεται σε σύγκριση με συγγενικά δείγματα. Το ότι βρέθηκαν οστά του 1 ή 2ου Αι.Μ.Χ δεν δηλώνει τίποτε παραπάνω,παρά μόνον την επιθυμία του πάπα να δημιουργήσει εντυπώσεις,ίσως για να φέρει στα ίσια τις ιστορίες με την τράπεζα τους,τις παιδοφιλίες και πολλές άλλες ρουφιανιές.Όχι ότι οι δικοί μας είναι καλύτεροι.....Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τι εννοείς συγγενικά;μα δεν μιλάμε για ταυτοποίηση αλλά για χρονολόγηση των οστών,η χρονολόγηση έδειξε αυτό και συμπλήρωσε η αρχαιολογία.Κατά τα άλλα είναι θέμα παράδοσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προσοχή μην το παρουν είδηση οι σκοπιανοί και διεκδικήσουν τα οστά ή το Βατικανό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.