29/6/09

Αρνητική στάση της Αγκυρας για παράνομη μετανάστευση και παραβιάσεις

Σκληρή στάση τηρεί η Αγκυρα στα θέματα των παραβιάσεων στο Αιγαίο και της εισόδου από την Τουρκία χιλιάδων παράνομων μεταναστών, ζητήματα που κυριάρχησαν στη συνάντηση της Ντόρας Μπακογιάννη με τον Τούρκο ομόλογό της Αχμέτ Νταβούτογλου, μετά τη Σύνοδο του ΟΑΣΕ στην Κέρκυρα, την Κυριακή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που μετέδωσε το Mega, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας τήρησε αρνητική στάση και για τα δύο θέματα που τέθηκαν κατά τη συνάντηση, τουλάχιστον όπως προκύπτει από τις δηλώσεις που έκανε ο Αχμέτ Νταβούτογλου σε Τούρκους δημοσιογράφους.

Ειδικότερα, βάσει αυτών των πληροφορίων, η υπουργός Εξωτερικών έθεσε το ζήτημα των παραβιάσεων που σημειώνονται σε Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι, για να λάβει την απάντηση από τον Τούρκο ομόλογό της ότι θα πρέπει να ξεκινήσει διμερής διάλογος εφ' όλης της ύλης για το Αιγαίο.

Ακόμη, στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης, ο Αχμέτ Νταβούτογλου επισήμανε ότι και η Τουρκία αντιμετωπίζει πρόβλημα.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων Βρυξελλών-Αγκυρας, Εγκεμέν Μπαγίς, ξεκαθάρισε: «Αρνούμεθα να γίνουμε ο μεγαλύτερος καταυλισμός προσφύγων του κόσμου. Θέλουν για γείτονα, ένα πλήρες κράτος-μέλος της ΕΕ ή μία χώρα με δυσκολίες που είναι σε θέση να μεταδώσει τις δυσκολίες στην ευρύτερη περιοχή;».

Για το ίδιο θέμα υποστηρίζει ότι η Αγκυρα δεν θα εφαρμόσει το πρωτόκολλο όσο δεν υπογράφουν αντίστοιχες συμφωνίες οι χώρες καταγωγής των μεταναστών.

Τη Δευτέρα, σε μια προσπάθεια να δείξει η Αθήνα το μέγεθος του προβλήματος με την παράνομη μετανάστευση, ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος θα συνοδεύσει τον αρμόδιο για θέματα Δικαιοσύνης, Ασφάλειας και Ελευθερίας, Ευρωπαίο Επίτροπο Ζακ Μπαρό στο κέντρο υποδοχής στη Σάμο, καθώς και στα παράνομα περάσματα στον Έβρο.

Εξ άλλου, όπως έγινε γνωστό, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε την πρόσκλησή του στην κ. Μπακογιάννη να επισκεφθεί την Αγκυρα, την οποία η υπουργός Εξωτερικών αποδέχθηκε.

Newsroom ΔΟΛ

16 σχόλια:

  1. Όταν θα παραβιάζουν το Αιγαίο όσο θα είναι στην Άγκυρα τι θα κάνει; Θα μείνει ή θα φύγει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα μείνει φίλε μου, θα μείνει.
    Δεν την απασχολούν τέτοια πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα σε όλους καλή βδομάδα,
    Αν δεν σκληρήνει και η Ελληνική στάση όχι μόνο με λόγια αλλά και έργα οι Τούρκοι θα συνεχίσουν να αποθρασύνονται.
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ προτείνω μια ολοκληρωτική και ανέξοδη λύση στο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης...να τοποθετηθούν στις ακτές των νησιών μας τεράστιες φωτογραφίες του Μητσοτάκη.Όταν θα ξεκινούν από την Τουρκία οι Λαθρέμποροι και αντικρίζουν τον Ψηλό,θα αυτογκαντεμιάζονται,θα γίνεται από ηλιοφάνεια ξαθνικά κοσμοχαλασμός και θα επιστρέφουν από εκεί που ήρθαν άπρακτοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΓΩ ΛΕΩ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΓΓΟΛΙΑ....ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΑΝ ΠΑΛΙ ΘΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΣΚΑΦΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΟΥΣ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πριν λίγο στο ραδιόφωνο του Alpha είπε πως την διαβεβαίωσε ο Νταβούτογλου πως θα τα κοιτάξει και τα δύο.

    Δηλαδή και το θέμα της λαθρομετανάστευσης αλλά και αυτό των παραβιάσεων.

    Επίσης είπε πως δημοσιεύονται στο τύπο ανυπόστατα και υπερβολικά σενάρια και αυτό δεν είναι καθόλου καλό γιατί στην εξωτερική πολιτική της χώρας δεν χωράνε μικροπολιτικές διαθέσεις.

    Από τους μικρόψυχους στους μικροπολιτικούς...
    Σας κάλυψαν οι τοποθετήσεις της κυρίας Ντόρας;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Kαι γιατί να μην είναι αρνητική η στάση της Τουρκίας στα θέματα των παραβιάσεων και της λαθρομετανάστευσης;;;
    Μήπως πρόκειται να υποστεί κυρώσεις;;;
    Το θέμα της ανεξέλεγκτης λαθρομετανάστευσης και της αδυναμίας απορρόφησης τόσων μεταναστών από την ελληνική κοινωνία τώρα το θυμήθηκαν που είδαν τα ποσοστά να παίρνουν την κατιούσα.Και να δούμε αν θα γίνει κάτι στο τέλος.Να φιλοξενήσουν μετανάστες και οι βόρειες χώρες της Ευρώπης.Τα θεωρητικά μαθήματα ανθρωπισμού και δικαιωμάτων είναι εύκολα και χωρίς κόστος.Στην πράξη να τους δούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ἡ Ἑλλάδα πρέπει ἀργὰ καὶ σταθερὰ νὰ σκληρύνη τὴν διπλωματική της γλῶσσα. Αὐτὸ σὲ βάθος χρόνου θὰ δώση στὴν Ἄγκυρα νὰ καταλάβη ὅτι ἡ στάση τῆς Ἑλλάδος ἀλλάζει σιγά - σιγά.
    Παραλλήλως πρέπει νὰ ἀντιμετωπισθῆ ἡ λαθρομετανάστευση ἀποτελεσματικά, φύλαξη συνόρων, προώθηση μεταναστῶν μακριά ἀπὸ ἐδῶ κι ὅπου θέλει ἂς εἶναι μὲ τὸ τελευταῖο καὶ ὡς ἔμμεση ἀπειλὴ πρὸς ἄλλα εὐρωπαϊκὰ κράτη.
    Ἡ λαθρομετανάστευση θὰ μᾶς διαλύση ὡς κρᾶτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σχετικά με τους λαθρομετανάστες.

    Το 1991 πήρα μετάθεση στη Καστοριά μετά από 13 μήνες θητείας στη Σάμο.
    Το επόμενο ακριβώς βράδυ πήγα με άλλους πολλούς σε φυλάκια ή σε σκηνές ώστε να αποτρέψουμε την είσοδο των τότε λαθρομεταναστών από την Αλβανία.

    Τότε είχα αποδείξεις μιας και έβλεπα από πρώτο χέρι ποιοι και με ποιους τρόπους τα έπιαναν ώστε να περνάνε "άνετα" τους αλβανούς κατά χιλιάδες, και εμείς απλά να έχουμε γνωριστεί μαζί τους από το μέσα-έξω.

    Σήμερα δεν έχω ιδία άποψη, ωστόσο γνωρίζοντας την "Ελληνική" συνείδηση ορισμένων που βασίζεται στα παρακάτω:

    1. Έλα μωρέ εγώ θα βγάλω το φίδι από τη τρύπα?

    2. Άντε να κάνουμε και εμείς μια αρπαχτή ώστε να πιάσουμε τη καλή...

    3. Εγώ εκεί που μένω δεν θα έρθουν ποτέ...

    πιστεύω ότι είναι πολλά τα λεφτά και έχουν μοιραστεί ακόμα και σε υψηλόβαθμα πόστα, όπως τότε, ώστε να μπαίνουν μέσα.

    Εδώ όμως τα ΜΜΕ το κάνουν γαργάρα αντί να ξεσκεπάσουν αυτούς που τα κονομάνε από αυτή τη κατάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δηλαδή Ντόρα μου όταν δεν περνάν τα Φ-16 πάνω από την δική σου μπουγάδα και περνάν από την δική μου και διαμαρτύρομαι, αυτό είναι μικροπολιτική; Ποια θα είναι η μεγάλη πολιτική; Να καταφύγουμε στον ΟΗΕ και στην Ε.Ε. και στις ΗΠΑ και να συντάξουμε ωραία και επικοινωνιακά τις διαμαρτυρίες όταν θα μας πάρουν κανα δυο νησιά;
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χαμογέλα στον μογγόλο ντορούλα, μπας και πεί καμιά καλή κουβέντα στη χίλαρυ κερατού και γίνεις πρωθυπουργός! Το χειρότερο είναι πως ότι ερωτήματα και να θέσουμε (δεν ντρέπονται; δεν σκέφτονται; είναι ηλίθ...ιοι; κτλ) τις απαντήσεις τις ξέρουμε! Ζητείται τσίπα, αγοράζω όσο όσο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μα αυτό το έχω επισημάνει.. όσο έκανε αποτρεπτική περιπολία το Πολεμικό Ναυτικό ούτε ένας δεν βγήκε στα νησιά μας.Μόλις αποσύρθηκε...... πλακώσανε.. τι κάνει νιαου-νιαου ;;;ο κροκόδειλος θα μας πεί το λιμενικό.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. "Χαμογέλα στον μογγόλο ντορούλα..."!
    Χαμογελά στον μογγόλο η Ντορούλα;;;;προδοσία!προδοσία!αίσχος και όνειδος!να συλληφθούν τώρα όλοι οι νεοδημοκράτες και να εκτελεστούν στο Σύνταγμα!ντροπή,αίσχος,Ρουβά-Ψινάκι οι άντρες δεν φοράνε φούστες ου ου ου
    Ακούς εκεί να χαμογελάει κιόλας;αντί να φορέσει την χλαμύδα και την περικεφαλαία και ως άλλη Αθηνά να πάρει το δόρυ και να τους πετσοκόψει έχει το θράσσος και χαμογελάει!ούτε ένα φτύσιμο δεν του έριξε,έτσι για την τιμή των όπλων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μην το γελάς. Οι το πάλαι ποτέ φέροντες περικεφαλαίες και χλαμύδες δημιούργησαν τις βάσεις του πολιτισμού που ακολουθεί το μεγαλύτερο μέρος της οικουμένης σήμερα και όλοι αποτίουν φόρο τιμής και σεβασμό στην εποχή της περικεφαλαίας και της χλαμύδας... Εμείς δηλαδή με τα φέσια και τους φερετζέδες τι κάνουμε; Όλοι οι αναφερόμενοι στην νέα Ελλάδα μόνο, στην καλύτερη, ειρωνικό-συγκαταβατικό χαμόγελο μας επιφυλάσσουν. Παράδειγμα προς αποφυγή είμαστε!! Δεν κάναν έτσι εύκολα τα "γιούργια" οι της περικεφαλαίας και της χλαμύδας, αν αναφέρεσαι στο "μα τι θέλετε να κάνουμε; πόλεμο;" Κι αυτοί πριν φτάσουν εκεί το μελέταγαν καλά το θέμα, αλλά το σημερινό μπάχαλο δεν το είχαν. Μακάρι να τους φτάναμε στο μικρό νυχάκι από το μικρό τους δαχτυλάκι.
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Βρε οι αρχαίοι χλαμυδοφόροι μια χαρά ήταν,οι σύγχρονοι που βγήκαν από τους πανηγυρισμούς του euro έχουν...μερικά προβληματάκια...και ούτε καν τους κοιλιακούς του Leonidas,έτσι για ξεκάρφωμα να δείξουν καταγωγή :)

    Στο "πάση θυσία ειρήνη" δεν πιστεύω καθόλου,να εξαντλήσουμε τις δυνατότητες αλλά από ένα σημείο και πέρα δεν γίνεται διαφορετικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Συμφωνώ, το ερώτημα (όχι σε σένα βέβαια) είναι είμαστε έτοιμοι για εκείνο το "από ένα σημείο και πέρα" που δεν θα γίνεται διαφορετικά...
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.