28/6/09

Σε συνεχή λειτουργία οι κάμερες με νέα ρύθμιση, λήψη DNA για όποιον συλληφθεί

Αθήνα: Την παρακολούθηση των πολιτών σε 24ωρη βάση με κάμερες σε συνεχή λειτουργία σε όλους τους δημόσιους χώρους, καθώς και τη δημιουργία διεθνούς τράπεζας DΝΑ με γενετικό υλικό από κατηγορουμένους ακόμη και για απλά πλημμελήματα, προωθεί τάχιστα η κυβέρνηση.

Η σχετική τροπολογία έχει κατατεθεί ήδη στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, αλλά, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές που επικαλούνται Τα Νέα, η γνωμοδότησή της δεν θα επηρεάσει την πορεία των ρυθμίσεων σε περίπτωση που θα κριθούν αντισυνταγματικές.

Στην πρώτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στην Αρχή σημειώθηκε έντονος προβληματισμός καθώς στις διατάξεις της τροπολογίας δεν προβλέπονται εγγυήσεις της εισαγγελικής αρχής. Παράλληλα ανάβει «πράσινο» φως σε οποιαδήποτε δημόσια αρχή, ακόμη και σε ΝΠΔΔ και όχι μόνον στην Αστυνομία, να εγκαθιστά και να λειτουργεί κλειστό σύστημα παρακολούθησης.

Όσον αφορά το υλικό που θα συλλέγεται από τις κάμερες, θα διατηρείται τουλάχιστον για μια εβδομάδα, ενώ προβλέπεται η δυνατότητα να κρατείται για επτά ημέρες επιπλέον ώστε να χρησιμοποιηθεί ως αποδεικτικό στοιχείο σε περίπτωση διάπραξης αδικήματος.

Τα νέα μέτρα, που αναμένεται να προωθηθούν προς ψήφιση στη Βουλή εν μέσω θέρους, είναι βέβαιο πως θα προκαλέσουν θύελλα αντιδράσεων από φορείς και μεμονωμένους πολίτες.

Πηγή: news.in.gr
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

9 σχόλια:

  1. Με το δείκτη εγκληματικότητας που έχουμε, αργήσαμε πολύ να λάβουμε αυτά τα μέτρα που είναι σε σωστή κατεύθυνση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 28 Ιούνιος 2009 12:31 μμ

    Τι λες τώρα φιλε μού στέκεις;
    Τόσα χρονια που δεν υπήρχαν όλα αυτά είχαμε θέμα;
    Ας μην απαξιωνόταν το λιμενικό προς χάριν τον φιλα προσκείμενα λαθρεμπόρων,ας μην απαξιωνόταν η αστυνομία προς real estate busyness και όλα θα ήταν μια χαρά..Αλλα την καραμέλα την πάτε αμάσητη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ta metra einai swsta. Den mporoume na gyrisoume ton xrono pisw na prolaboume tin egklimatikotita alla mporoume na antidrasoume. I lipsi DNA apo katigoroumenous einai apotelesmatiki.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σε συνδιασμό με την άποψη που λέει αφήστε την αστυνομία να κάνει την δουλειά της σωστά και να μη μπαίνουν τα ΜΜΕ σε κάθε σύλληψη σαν μαιντανοί μέσα στην μέση θα ήταν πάραααα πολύ καλή η αποτελεσματικότητα
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο μεγαλος αδερφος ερχαιτε και ειναι εδω

    δηλαδη συνφωνειται με την πληρη παρακουλουθηση τη ζωης μας;

    Με της γενετικες τραπεζες, καμερες
    παρακουλουθηση Ιντερνετ- τηλεποικινωνιων

    Αντι να σοβαρευτουν οι πολιτικοι που μας κυβερνανε και να εργαστουν στη βελτιωση του βιωτικου επιπεδου επιλεγουν το ξεζουμισμα του Ελληνικου λαου και την καστολη με τα σωματα ασφαλειας των αντιδρασεων που ειδη συμβαινουν......

    Η εγληματικοτητα, η τρομοκρατεια, η εξεγερσεις κοινωνικων ομαδων, ειναι κοινωνικα φαινωμενα και δεν αντιμετωπιζονται κατασταλτικα παρα μονο με κοινωνικοι μεθοδολογια

    Η καταστολη οδηγει μονο σε αυξησει της τρομοκρατειας, των εξεγερσεων και της βιαιοτητας της εγληματικοτητας......

    Μια δυναμικη οταν υπραχει στη κοινωνια δεν μπορει να τη σταματησεις με τη βια, αν το κανεις θα μεταλαχθει σε κατι πολυ χειροτερο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το κράτος του Όργουελ της Νέας Τάξης....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Kali idea. As afisoume na ginei tis trelis. Otan diapratetai kanena egklima na min exoume kanenan tropo na piasoume tous enoxous. Min tyxon kai yparxei kanena systima entopismou egglimatiwn giati poios kserei ti kako mporei na mas vrei me aftin tin katastoli. Genikws egglimata symvainoun epeidi exoume astynomia. San antidrasi. An katargisoume tin astynomia avrio, oi xiliades egglimaties kai maxairovgaltes tis politeias mas tha metatrapoun aftomatws se paragwgikotata atoma kai pylwnes tis koinwnias.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τίποτα δεν είναι επικίνδυνο και τίποτα ακίνδυνο όλα είναι συνάρτηση του τρόπου και του ανθρώπου που χρησιμοποιούνται και τα χρησιμοποιει.
    Δεν έχουν ανάγκη της κάμερες όταν υπάρχουν δορυφόροι που μπορούν να σε βρουν κάτω από το έδαφος μερικά μέτρα.
    Οταν υπάρχει το ΕΣΕΛΟΝ το οποίο ακούει τα πάντα που συζητώνται σε ακτίνα χιλιομέτρων.
    ΟΤαν υπάρχουν κωδικοποιημένες λέξεις κλειδιά οι οποίες με το που ενερογποιείται καταγράφεται η συνομιλία .
    Οταν το ίχνος ενός υπολογιστεί μπορεί να ταυτοποιηθεί και μετα από πολλά φορμάτ του δίσκου..
    Τι σας πείραξε ρε παιδιά η κάμερα που βλέπετε όλα αυτά που δεν βλέπετε δεν σας πειράζουν.
    Αντί να λέμε όλοι να υπάρξει μια λογική και μια ορθολογική χρησιμοποίηση των μέτρων προστασίας γιατί σε λίγο θα κοιμόμαστε με το όπλο κάτω από το μαξιλάρι και πρώτα θα πυροβολούμε και μετά θα ρωτάμε ποιος είναι λέμε για όλα αυτά?
    Δεν λέω δεν είναι καλό το μέτρο με την έννοια της καταστρατήγισης των προσωπικών δεδομένων και στιγμών. Αλλά μη τα ισοπεδώνουμε όλα με πρόσχημα βαρύγδουπες έννοιες όπως είναι ενάντια στην δημοκρατία ελευθερία προσωπικά δεδομένα....
    Δλδ τελικά μόνο η Ελλάδα είναι δημοκρατική όλα τα άλλα κράτη είναι δικτατορικά και εφόσον είναι έστι γιατί ολα τα άλλα κράτη καλά κρατούν και εμείς έχουμε΄΄΄της επι χρήμασι εκδιδομένης γυναικώς το σιδηρούν κιγκλίδωμα''?

    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.