19/7/09

Το Ισραήλ στο πλευρό του Αττίλα το 1974


Αυτές τις μαύρες μέρες του Ιουλίου, οι Ελληνοκύπριοι θυμούνται τον δραματικό εφιάλτη που έζησαν τον Ιούλιο του 1974, το δίδυμο έγκλημα σε βάρος του νησιού μας, το προδοτικό πραξικόπημα και την βάρβαρη εισβολή. Αλλά κανένας δεν καταγγέλλει τον ρόλο του Ισραήλ εκείνες τις μέρες.Όμως, γεγονότα, που ήλθαν στο φως της δημοσιότητος, μαρτυρούν ότι το Ισραήλ, όχι μόνο γνώριζε για το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, αλλά συμμετείχε ενεργά και στη τουρκική εισβολή.

Το γερμανικό περιοδικό «DER SPIEGEL» της 19ης Αυγούστου 1974, απεκάλυψε ότι «… πίσω από την υπόθεση αυτή (δηλ. την τουρκική εισβολή) κρύβεται το Ισραήλ» και ότι «… το τηλεφωνικό κύκλωμα Λευκωσίας – Τελ-Αβίβ είχε δεσμευθεί δύο ημέρες πριν από το πραξικόπημα και μόνο η πρεσβεία του Ισραήλ ή οι Ισραηλινοί δημοσιογράφοι μπορούσαν να το χρησιμοποιήσουν» (εφημ. ‘Η Καθημερινή’, 20-4-1975).Πράγμα, που σημαίνει, ότι το Ισραήλ και η εδώ πρεσβεία του, ήταν ενήμεροι για το πραξικόπημα εναντίον του Μακαρίου.Οι Εβραίοι με μια σειρά «λαθών» και «συμπτώσεων» βρίσκονταν συνεχώς, κατά την τουρκική εισβολή, παρά το πλευρό του ΑΤΤΙΛΑ.Η αθηναϊκή εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» (27-2-1975) δημοσίευσε ότι, ισραηλινά αναγνωριστικά αεροπλάνα, στις αρχές του Ιουλίου 1975, παραβίασαν «κατά λάθος» τον ελληνικό εναέριο χώρο της Κύπρου, καθώς και δύο φορές κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής του Ιουλίου 1974.Εξωφρενιστικό, όμως, μπορεί να θεωρηθεί το εξής γεγονός που προβλήθηκε ως «συμπτωματικό»: Σκάφος του ισραηλινού πολεμικού ναυτικού συνέπεσε (!) να βρεθεί σχεδόν μέσα στην τουρκική αρμάδα εισβολής. Και, μάλιστα, συνέλεξε τους ναυαγούς τουρκικού αντιτορπιλικού, που βομβάρδισε κατά λάθος η τουρκική αεροπορία. (Εφημ. «Ελληνικό Θάρρος», 15-12-1979).Οι 42 διασωθέντες ναυαγοί του τουρκικού αντιτορπιλικού «Κοτζάτεπε», το οποίο προηγουμένως ανήκε στο Αμερικανικό Ναυτικό, μεταφέρθηκαν με το ισραηλινό σκάφος στη Χάϊφα!Κατά το τέλος του 1972, οι Μυστικές Υπηρεσίες του Ισραήλ πούλησαν στην ΕΟΚΑ Β΄ «καλασνίκωφ» «κατ΄ εντολήν της C.I.A.». Γράφει σχετικά, ο Κύπριος δημοσιογράφος Σπύρος Παπαγεωργίου στο βιβλίο του «Ο Αττίλας πλήττει την Κύπρο», στη σελ. 27: «Εν σχέσει με την αγοράν των ‘καλασνίκωφ’, εγράφη ότι ταύτα παρεχωρήθησαν υπό των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών, ενεργουσών κατ΄ εντολήν της CIA. Πάντως, δύναται να λεχθή μετά βεβαιότητος, ότι ο διαπραγματευθείς την αγοράν των όπλων της Βηρυτού, ηγετικός παράγων της ΕΟΚΑ Β΄, Κίκης Κωνσταντίνου, είχε την εντύπωσιν ότι συνηλλάττετο με λαθρεμπόρους όπλων. Ουδείς δύναται μετά βεβαιότητος να είπη εάν, ενδεχομένως, εκρύπτετο οιαδήποτε κατάστασις όπισθεν των λαθρεμπόρων…».Βέβαια, ο αναγνώστης της εφημερίδος μας είναι σε θέση να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα, γιατί, νομίζουμε, ότι, μετά από τόσα χρόνια, δεν τρώει «κουτόχορτο»!Η στάση του Ισραήλ κατά την τουρκική εισβολή του 1974, δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί ως «κεραυνός εν αιθρία», γιατί ήταν η αναμενόμενη. Την ίδια «συμπτωματική» στάση τήρησε και κατά την εισβολή της Τουρκίας το 1963-64

romiossini

18 σχόλια:

  1. Δηλαδή, τι θέλεις να μας πείς, κύριε Καλεντερίδη; Ότι πρέπει να μισούμε τους Εβραίους που συμμάχησαν με την Τουρκιά στην Κατάληψη της μισής Κύπρου; Οι Εβραίοι είναι μεγάλοι μάγκες, απόδειξις ότι σταύρωσαν τον επίδοξο Ραββίνο Ιησού Χριστού, όταν συνειδητοποίησαν τι επικίνδυνες ήσαν οι αρλούμπες που έλεγε: Μοιράστε τις περιουσίες σας στους λαθρομετανάστες, γυρίστε και το άλλο μάγουλο στον εχθρό κ.λ.π. Εμείς οι μακάκες οι Ελληνες που δεχτήκαμε σαν θέσφατα το δηλητήριο που ονομάζεται "Χριστιανισμός" δεν δικαιούμεθα να κατηγορούμε κανέναν άλλον (πλήν του εαυτού μας) για την κατάντια μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΗΔΙΑ βρωμάει η υπόθεση απο παντού και ο Έλληνας κοιμάται ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμε 3:24
    δεν θέλω να σου πω τίποτα.
    Απλά, παραθέτουμε γεγονότα, να ενημερώσουμε τον ελληνικό λαό για ένα θέμα που στοίχισε χιλιάδες νεκρούς και αγνοούμενους, προκάλεσε εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και έθεσε σε κίνδυνο τα στρατηγικά συμφέροντα του ελληνισμού.
    Αυτά και τίποτε παραπάνω.
    Σε αυτή μας την προσπάθεια κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο.
    Κανείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ενδιαφέρουσα λίαν η ανάρτηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Δηλαδή, τι θέλεις να μας πείς, κύριε Καλεντερίδη; Ότι πρέπει να μισούμε τους Εβραίους που συμμάχησαν με την Τουρκιά στην Κατάληψη της μισής Κύπρου; Οι Εβραίοι είναι μεγάλοι μάγκες, απόδειξις ότι σταύρωσαν τον επίδοξο Ραββίνο Ιησού Χριστού, όταν συνειδητοποίησαν τι επικίνδυνες ήσαν οι αρλούμπες που έλεγε: Μοιράστε τις περιουσίες σας στους λαθρομετανάστες, γυρίστε και το άλλο μάγουλο στον εχθρό κ.λ.π. Εμείς οι μακάκες οι Ελληνες που δεχτήκαμε σαν θέσφατα το δηλητήριο που ονομάζεται "Χριστιανισμός" δεν δικαιούμεθα να κατηγορούμε κανέναν άλλον (πλήν του εαυτού μας) για την κατάντια μας"



    "ΩΩΩΩΩ ΔΙΑ, ΩΩΩΩΩ ΑΦΡΟΔΙΤΑ!"

    Μεγάλε ξύπνα!Το πανηγυράκι των χαλαζοχτυπημένων και κεραυνοβολημένων στο Λιτόχωρο Πιερίας τελείωσε τον προηγούμενο μήνα.Του χρόνου πάλι!


    Μίνως(ή μήπως προτιμάς Αβραμίνος;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Που'σαι Ζαφείρη να δεις τους "συμμάχους" που ενυπνιάζεσαι!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. και πολυ σωστα επραξε....αφου η ελληνικη εξωτερικη πολιτικη δεν το αναγνωριζε ως κρατος μεχρι τη δεκαετια του 80

    η εξωτερικη πολιτικη ασκειται με ψυχροτητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μην σας εκπλήσσει το γεγονός αυτό διότι, ο Διεθνής Εβραϊσμός είχε πάντοτε βλέψεις στην Κύπρο όπως έχει σήμερα βλέψεις στην Κρήτη, τις οποίες προσπαθεί τώρα να υλοποιήσει (εφημερίδα ΤΟ ΠΑΡΟΝ 19-9-2009).

    Ο ιδρυτής του νέου Εβραϊκού κράτους Σιωνιστής Αυστροεβραίος Herzl, είχε επισκεφθεί την Κύπρο,την οποία έβλεπε ως μία καλή βάση για την ίδρυση του νέου εβραϊκού κράτους.

    Σήμερα, υπάρχει μία θεωρία κατά την οποία, οι Εβραίοι, σε περίπτωση που θα τους νικούσαν οι Άραβες (μάλλον απίθανο γεγονός!), θα μπορούσαν να μεταφερθούν στην Κύπρο και να την κάνουν νέα βάση τους, δηλαδή ένα είδος Φορμόζας.

    Ο Καθηγητής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων Δρ. Γεώργιος Μούρτος, στο βιβλίο του "Τουρκία-Ισραήλ και η έκλειψη της Ελλάδας από τον φυσικό της Χώρο", αναφέρει γυμνάσια που διεξήγαγαν ναυτικές μονάδες Ισραηλινών στο Αιγαίο κοντά στους Β. Σποράδες!

    Κράτη που θέλουν να ζήσουν δεν αρκούνται στα όσα τους απέμειναν από τις επιδρομές άλλων λαών.

    Ζητούν πίσω όσα έχασαν σε κάποια κακή ιστορική συγκυρία και ταυτόχρονα αγωνίζονται για την ελευθερία τους.

    Η ρήση "ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ", αν μη τι άλλο προδίδει αδυναμία προσαρμογής στα σύγχρονα διεθνή δεδομένα τα οποία ακολουθούν όλα τα κράτη και πρώτες οι ΗΠΑ.

    Το Ισραήλ είναι σήμερα σύμμαχος της Τουρκίας, όπως ήταν παλαιά πιστός υπήκοος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας!

    Αν διαβάσετε το εξαντλημένο βιβλίο του Καθηγητή Κωνσταντίνου Βακαλόπουλου "Μακεδονία και Τουρκία κατά το 1830-1878", πρόκειται περί επιστημονικής μελέτης [τύφλα να έχει ο πολύς Μαζόβερ που είχε τόση πέραση στο αναγνωστικό κοινό, (έτσι προφέρεται το Mazower στα Γερμανικά)], θα εκπλαγείτε από την αγαστή σύμπνοια των Εβραίων της Θεσσαλονίκης με τους Τούρκους για την καταδυνάστευση των δυστυχών Ελλήνων κατοίκων της πόλεως!

    Η συνεργασία των Ισραηλινών με την Τουρκία κρατά από το 1950, όταν ο ηγέτης και ιδρυτής του κράτους του Ισραήλ Μπεν Γκουριόν, επεσκέφθη μυστικά την Άγκυρα, όπου συνήψε μυστικές συμφωνίες με τους Τούρκους!

    Ευμένης ο Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ζαφείρη(που εκτός όλων των άλλων ελαττωμάτων σου, είσαι και φανατικός jewish lover)ΤΟ 1974 ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ "ΑΡΧΑΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ"; ΕΔΩ-ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ- ΒΓΗΚΕ ΣΤΗΝ ΦΟΡΑ ΕΝΑ ΦΟΒΕΡΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΤΟΥ 74 ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΜΙΑΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤ'ΕΞΟΧΗΝ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ "ΣΑΡΚΟΦΑΓΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ"(Διότι το 1821 ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΘΕΜΑ ΑΝΑΓΝΩΡΗΣΗΣ Η ΜΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΕΦΟΣΟΝ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΙΣΡΑΗΛ); Το γεγονός οτι ακόμα και σήμερα ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΠΑΙΖΕΙ ΕΝΑΝ ΠΟΥΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΔΕΝ ΣΕ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ;Αλλα γιατί να σε ανησυχεί, απο την στιγμή που η Κρήτη σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις ΣΑΣ "ΜΑΥΡΙΖΕΙ" ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ;Δεν ξέρω αν αυτές οι απόψεις αποτελούν την επίσημη γραμμή του κόμματος σου, αλλά όταν προέρχονται απο ένα στέλεχος της φοιτητικής του παράταξης, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΟ.Και ελπιζω να καταλαβαίνεις τι εννοώ.
    ΑΝΤΕ ΚΑΙ "ΚΑΛΑ ΜΑΥΡΙΣΜΑΤΑ" ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ "ΧΟΡΤΑΣΤΙΚΑ"!ΘΑ ΦΡΟΝΤΙΣΩ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ!


    Μίνως.
    Υ.Γ.Ακόμα να μου απαντήσεις τι σημαίνει η λέξη "κούδρος".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. περιμενετε λιγα χρονια και θα δειτε σε μια νυκτα τη διαλυση του κρατους του ισραηλ οπως και ολα τα αντιστοιχα καθεστωτα στην αφρικη(ροδεσια, νοτια αφρικη κλπ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Και επειδή φίλτατε Ζαφείρη αναφέρθηκα στο 1821,γνωρίζεις τι συμπεριφορά επέδειξε αυτή η σκατόρατσα καθ'όλην την διάρκεια του εθνικοαπελευθερωτικού μας αγώνα;Αν όχι, δεν έχεις παρα να διαβάσεις τα απομνημονεύματα των πρωτοκαπεταναίων του αγώνα για να καταλάβεις σε τι αναφέρομαι. Διάβασε λοιπόν(εγω αυτά διαθέτω στην βιβλιοθήκη μου)τα απομνημονεύματα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, τα απομνημονεύματα του Φωτάκου, τα απομνημονεύματα του Σπυρίδωνος Τρικούπη, τα απομνημονεύματα του Κασομούλη, τα απομνημονεύματα του Καραϊσκάκη(γραμμένα και αυτά απο τον Κασομούλη εφόσον υπήρξε γραμματικός του)και την ιστορία της Ελληνικής επαναστάσεως του 1821 του Φραγγίσκου Πουκεβίλ(που την εποχή εκείνη ήταν ο επιτετραμμένος της Γαλλίας στην Θεσσαλονίκη και υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας της καταστροφής της Νάουσας απο τα στρατεύματα του Αμπού Λουμπούτ Εμίν αγά).Θα διαπιστώσεις οτι για πρώτη φορά στην παγκόσμια ιστορία παρουσιάζεται το φαινόμενο, μια εθνότης(Ελληνες)μιας πολυεθνικής αυτοκρατορίας(Οθωμανική)να ξεσηκώνεται για να αποκτήσει την δική της οντότητα και παράλληλα μια αλλη εθνότης(Εβραίοι)να συμπαρατάσσεται με τον κατακτητή(Οθωμανοί)για να καταστείλλουν απο κοινού την εξέγερση της άλλης εθνότητος.ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΣΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΩΝ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ.Και έρχεσαι σήμερα και μου τσαμπουνάς οτι αυτά είναι "αρχαία ιστορία" και "περασμένα ξεχασμένα";Με την ίδια λογική, "αρχαία ιστορία" είναι και οι διακδικήσεις των Αλβανών στην Ελληνική Ήπειρο,"αρχαία ιστορία" είναι και τα παιχνιδάκια των Σκοπιανών.Θα πρεπει και αυτούς να τους συγχωρήσουμε και να συνάψουμε μαζί τους στρατηγικές συμμαχίες;(πιθανόν κάτι τέτοιο να γίνει στο μέλλον, αλλά οχι επειδή το θέλει ο Ελληνικός λαός αλλά επειδή θα μας το επιβάλλει ο παγκόσμιος βρυκόλακας.).



    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. To Ισραήλ το 1974 ήταν με το μέρος του...Ισραήλ!!
    Και πάντοτε με το μέρος του Ισραήλ ήτανε και θα είναι το Ισραήλ και πολύ καλά κάνει.
    Εμείς το 1974 με το μέρος ποίου ήμασταν; Στις Μαδρίτες υπερ ποίου ήμασταν; Στα Ελσίνκια, υπέρ ποίου; Στις Βρυξέλλες; ..."ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩΜΕΝ..."...
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Και οχι μόνον "ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝ" αγαπητέ ΙοΠ, αλλά και επισήμως θα πρέπει να "ΣΥΡΡΙΚΝΩΘΟΥΜΕ".
    Το παρακάτω αφιερώνεται σε όλους μας.Έτσι, για να θυμόμαστε!


    Aνησυχίες της κ. προέδρου της Bουλής

    Tου Aντωνη Kαρκαγιαννη

    H πρόεδρος της Bουλής κ. Aννα Ψαρούδα - Mπενάκη, ακολουθούμενη και από τα άλλα μέλη του προεδρείου ανακοίνωσε στον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον κ. Kάρολο Παπούλια το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας της Bουλής και κατά την προσφώνηση είπε και τα εξής:
    «Aναλαμβάνετε, κ. Πρόεδρε, την Προεδρία της Δημοκρατίας, για μία πενταετία, όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: H ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Eυρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές, καθώς θα μπορούν να προστατεύονται αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμαστεί, ενδεχομένως, από νέες μορφές διακυβέρνησης».
    Mέσα στον ορυμαγδό των «αποκαλύψεων», που τραβούν την προσοχή μας και συσκοτίζουν τη σκέψη μας αυτές τις μέρες, λίγοι πρόσεξαν και ακόμη λιγότεροι ασχολήθηκαν με την περικοπή αυτή από την προσφώνηση της κ. προέδρου της Bουλής. Mερικές εφημερίδες δεν δημοσίευσαν καν αυτήν την περικοπή. Oι περισσότεροι νομίσαμε ότι τα λόγια της εντάσσονται στο τελετουργικό μέρος της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας.
    Oμως, η κ. Aννα Ψαρούδα - Mπενάκη λόγω αξιώματος, αλλά και λόγω χαρακτήρα και συγκρότησης, δεν θα έλεγε κάτι εν τη ρύμη ενός τελετουργικού λόγου. Διακεκριμένη νομικός ξέρει να οργανώνει τον λόγο της και να κυριολεκτεί. Aυτά που είπε ήθελε να τα πει, απηχούν τις σκέψεις της και ενδεχομένως τις ανησυχίες της και κατά κάποιο τρόπο ήθελε να να προειδοποιήσει τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας και περισσότερο εμάς.
    Tρία είναι τα σκοτεινά σημεία της περικοπής: Πρώτο αυτό που αναφέρεται στον περιορισμό των συνόρων. Mέχρι τώρα νομίζαμε ότι η Eυρωπαϊκή Eνωση συναποτελείται από ανεξάρτητα εθνικά κράτη, το καθένα από τα οποία διαθέτει εθνική επικράτεια και συνεπώς σύνορα. Nομίζαμε κάτι περισσότερο ή ελπίζαμε: Oτι η Eυρωπαϊκή Eνωση αποτελεί εγγύηση για τα σύνορα και την ακεραιότητα των κρατών - μελών της και ότι αυτή η εγγύηση είναι που ουσιαστικά χαράσσει και τα δικά της σύνορα, τη δική της «επικράτεια» που θα είναι και το αποφασιστικό βήμα της πολιτικής ολοκλήρωσης, πολύ περισσότερο ίσως από τη Συνταγματική Συνθήκη. Σε κάθε περίπτωση κανείς δεν μπορεί να φαντασθεί μια Eυρωπαϊκή Eνωση, όπου η Γαλλία, για παράδειγμα, θα αντιμετωπίσει διεκδικήσεις της Γερμανίας στην Aλσατία και τη Λωραίνη ή η Eλλάδα διεκδικήσεις της Tουρκίας. Eνδεχομένως η κ. πρόεδρος της Bουλής, εννοούσε ότι θα αλλάξει ο ρόλος και η σημασία των εθνικών συνόρων, αλλά και πάλι απαιτούνται διευκρινίσεις.
    Tο δεύτερο σημείο αφορά τον περιορισμό της εθνικής κυριαρχίας και αυτόν τον περιορισμό τον ζούμε ήδη. Δικαιολογητική βάση αυτού του περιορισμού είναι η εναρμόνιση των τρόπων και των μεθόδων με τους οποίους οι εθνικές κυβερνήσεις αντιμετωπίζουν τα εσωτερικά τους προβλήματα, «χάριν της ευημερίας και της ειρήνης», στο σύνολο της E.E. Aυτό το τελευταίο, όμως, αυτό το «χάριν», καθώς και το πώς εννοούμε την «ευημερία» και την «ειρήνη» δεν είναι ποτέ δεδομένο, κάθε φορά και για κάθε θέμα είναι το ζητούμενο.

    http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_
    columns_1070701_11/
    02/2005_133474



    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γεια σου ρε Μίνω! Τουμπεκί ψιλοκοφτό έκανε ο Sapphire...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κάποια παραπάνω πληροφορία για τις αναγνωριστικές πτήσεις πάνω από την Κύπρο, όπως ημερομηνίες, πηγή κλπ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αυτο το αρθρο δεν αποδυκνυει τιποτα αλλο απο το γεγονος οτι το Ισραηλ ειχε τα ματια του ανοιχτα για το τι γινετε στην εχθρικη γειτονια του και ακολουθωντας τις εξελησεις βοηθησε στο απειροελαχιστο τους Τουρκους με μια διασωση.
    Ολα τα αλλα ειναι μαλακιες η' μηπως καποιος μπορει να μου εξηγησει πως το Ισραηλ θα ερχοταν πιο κοντα στην Ελλαδα με την καταστροφη της Κυπρου? Εν τελει δεν ηλθε και πεστε μου εαν πετυχε τιποτα με την εισβολη και την κατοχη η' εαν ποτε επεδιοξε να πετυχει κατι μετα την εισβολη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.