31/7/09

Μήνυμα Ντόρας προς τα Σκόπια και την Τουρκία

Αυστηρό μήνυμα προς τα Σκόπια και την Τουρκία έστειλε χθες η υπουργός Εξωτερικών κυρία Ντόρα Μπακογιάννη (φωτογραφία) μιλώντας στην 7η Γενική Συνέλευση της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ενωσης Ελληνισμού, οι εργασίες της οποίας ξεκίνησαν χθες στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής.

Σε μια ημέρα όπου κατεγράφησαν παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τρεις σχηματισμούς που αποτελούνταν από 16 συνολικά τουρκικά αεροσκάφη και σημειώθηκαν τρεις εμπλοκές, η κυρία Μπακογιάννη επεσήμανε ότι η Ελλάδα δεν παύει να δίνει με αποφασιστικότητα και με ρεαλισμό τη μάχη για τα εθνικά θέματα, διασφαλίζοντας στο ακέραιο τα συμφέροντα της χώρας. «Ταυτόχρονα, επιδιώκουμε σχέσεις φιλίας και αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας με όλους τους γείτονές μας... Δυστυχώς, εξαίρεση αποτελεί η πΓΔΜ. Η πολιτική των κυβερνώντων στα Σκόπια μέχρι στιγμής στερεί από τη χώρα και τον λαό της το ευρωατλαντικό μέλλον τους» είπε η υπουργός Εξωτερικών και επανέλαβε ότι το μήνυμα στους γείτονες ήταν και είναι σαφές: «Δεν μπορούν να συνεχίζουν την πρακτική του αλυτρωτισμού, δεν μπορούν να εξακολουθούν να παραχαράσσουν την Ιστορίακαι να μην έχουν συνέπειες. Το ευρωπαϊκό και ευρωατλαντικό μέλλον τους προϋποθέτει λύση στο ζήτημα του ονόματος. Συνεχίζουμε να δίνουμε μια δύσκολη και απαιτητική διαπραγματευτική μάχη στο πλαίσιο του ΟΗΕ. Οι θέσεις μας είναι γνωστές, το ίδιο και οι απαραβίαστες κόκκινες γραμμές μας. Λύση με ονομασία σύνθετη, με γεωγραφικό προσδιορισμό, με ισχύ έναντι όλων. Λύση προς όφελος όλων, λύση προς ένα μέλλον συνεργασίας και ασφάλειας».

Παράλληλα, μιλώντας για την Τουρκία, η κυρία Μπακογιάννη ανέφερε ότι «Ευρώπη α λα καρτ δεν υπάρχει για κανέναν» και σημείωσε με έμφαση: «Η εκπλήρωση των δεσμεύσεων, η έμπρακτη επίδειξη ευρωπαϊκής συμπεριφοράς, είναι ο μόνος δρόμος που οδηγεί την Τουρκία στην Ευρώπη. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη, τέσσερις λέξεις:πλήρης προσαρμογή, πλήρης ένταξη. Καμία παρέκκλιση, καμία λευκή επιταγή». Σε αυτό το σημείο συνέδεσε την ευρωπαϊκή ένταξη της Τουρκίας με τη λύση του Κυπριακού.

ΒΗΜΑ

8 σχόλια:

  1. Τρεμουν απο τον φοβο τους πλεον τα Σκοπια και η Τουρκια μετα απο αυτες τις δηλωσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 'αυστηρό μήνυμα':'Σύνθετη ονομασία μέ γεωγραφικό προσδιορισμό γιά τήν πγδμ καί είμαστε ανυποχώρητοι σέ αυτό'!!!ρε γελάει ο κόσμος μαζί σας. καί αφού γέλασε,γέλασε,γέλασε, είπε νά κάνει καί τό ΧΡΕΟΣ πρός τήν Πατρίδα-καί όχι στό ξωφλημένο,διεφθαρμένο καί χρεωκοπημένο κράτος/παρωδία-τιμωρώντας όλους τούς γελοίους παλιάτσους πού μασκαρεύτηκαν αρχηγοί καί διαχειριστές του.ρε σείς οι Απόκριες τελείωσαν.καί πολύ κράτησαν...
    Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ξέχασα τό άλλο ανέκδοτο:'πλήρης συμμόρφωσις σημαίνει πλήρης ένταξις γιά τήν τουρκία.αλλιώς δέν θά γίνει δεκτή στήν Ε.Ε.'. αντιλαμβάνεστε φυσικά τήν μαχητικότητα τής φράσεως...τούς έκανε τή μούρη κρέας.καί ρωτώ:έστω πώς μπαίνει όπως εμείς-τάχα-θέλουμε η τουρκιά στήν Ε.Ε. δηλαδή ελεύθερη διακίνησις καί εγκατάστασις στήν επικράτεια τής Ε.Ε. !ειρηνική κατάληψις τής Ελλάδος σε dt χρόνο!!!εγώ δέν καταλαβαίνω καλά ή κάποιοι μάς περνάνε γιά ζώα;πλησιάζει η ώρα τής τιμωρίας τους...μή μασάτε.
    Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανατρίχιασα τώρα με αυτά που είπε δλδ μέχρι στην ραχοκοκαλιά μου έφτασε ο φόβος....Τι θα λέγατε κυρία Μπακογιάννη τα λόγια να τα κάνετε και καμια πράξη λέω εγώ τώρα...Αντί να τρώτε χρόνο στην μεταφορά των τηλεγραφημάτων όπως τότε με τον θέμα του σκανδάλου που καθυστέρησε τι θα λέγατε αντι να κάνετε press conference για απάντηση να κάνετε action conference on air.
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έχεις κάνει ανυπολόγιστη ζημιά στην χώρα, χειρότερη κι απ' του Γιωργάκη, εφάμμιλη με του Pan-Kάlos...
    Εγώ, αν έκανα τέτοια τρομερά λάθη στη δουλειά μου θα με είχαν διώξει και θα μου είχαν κάνει και μήνυση. Ποιά είσαι; Τι γνώσεις έχεις; Με τι προσόντα κρατάς ένα τέτοιο υπουργείο; ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΚΑΤΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΦΥΓΕ ΤΩΡΑ, ΔΕΝ ΣΕ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟ Ο ΤΟΠΟΣ...
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ποιά σύνθετη και μπαρμπούτσαλα;Ρε άντε να χαθείτε άχρηστοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΙ ποια είναι ΙοΠ Μητσοτάκεικο είναι τι να λέμε τώρα ...δεν βλέπεις τον πατέρα της μηδένισε κοντέρ και άρχισε από την αρχή ...
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θεωροῦν τήν Ἑλλάδα τσιφλίκι τους καί τούς πολῖτες της ἀγελάδες γιά ἄρμεγμα μιά κι αύτό κάνουν. Χρωστάει λεφτά ἡ κυβέρνηση στά δημόσια ταμεῖα, ἔχει ἀπλήρωτους χιλιάδες δημοσίους ὑπαλλήλους ἤ δημοσίου δικαίου, ἔχει νά δώσει λεφτά σέ νοσοκομεῖα καί φαρμακοποιούς ἕνας Θεός ξέρει πότε καί δέν τούς καίγεται καρφί. Εἶναι ἐπικίνδυνοι ἀπό τήν πλήρη ἀλαζονία πού τούς διέπει καθώς καί τήν πλήρη ἀνικανότητά τους. Βέβαια δέν ξεχνῶ καί τόν Τζέφρυ.

    Ἰόλαος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.