28/7/09

Ενόχλησε τους Τούρκους η... «αργκό» της Ντόρας

«Νταηλίκια στην Ευρώπη δεν χωράνε». Τα λόγια αυτά, από τη συνέντευξη της υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» ,πρόταξαν χθες οι τουρκικές εφημερίδες, κάνοντας λόγο για «αργκό» και «ασυνήθιστο ύφος» από πλευράς Μπακογιάννη.

«Μπακογιάννη προς Μπαγίς: Δεν σηκώνει νταηλίκια η Ευρώπη», ήταν χθες ο τίτλος του σχετικού ρεπορτάζ της «Μιλιέτ», η οποία υπογράμμισε τη «σκληρή απάντηση της Μπακογιάννη» προς τον Τούρκο υπουργό άνευ χαρτοφυλακίου Εγκεμέν Μπαγίς, ο οποίος πρόσφατα είχε πει ότι «απέχουν από τη σοβαρότητα οι ηρωικές δηλώσεις προς τα μέσα ενημέρωσης». Αναφερόταν σε δηλώσεις της υπουργού, η οποία είχε καλέσει την Τουρκία να κάνει πράξη τις δεσμεύσεις της ως προς το πρόσθετο πρωτόκολλο Ε.Ε. - Τουρκίας, περί ανοίγματος των τουρκικών λιμανιών και αεροδρομίων σε κυπριακά πλοία και αεροσκάφη.

Ολες οι εφημερίδες υπογραμμίζουν τα λόγια της Μπακογιάννη, ότι «κατανοώ τις πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές διεργασίες σε μια χώρα του μεγέθους, της γεωγραφικής θέσης και της Ιστορίας της Τουρκίας. Κατανοώ, αν θέλετε, και την εσωτερική πολιτική πραγματικότητα και τον αγώνα του κυρίου Ερντογάν. Νταηλίκια, όμως, στην Ευρώπη δεν χωράνε» και ότι «η Τουρκία οφείλει να τηρεί τα συμφωνηθέντα. Δεν έχει καλή παράδοση σ' αυτό. Αλλά στην Ευρώπη δεν υπάρχει άλλος τρόπος».

Η «Τζουμχουριέτ» κάνει λόγο για «προειδοποίηση της Ελληνίδας υπουργού», ενώ η «Ραντικάλ» σημειώνει το «ύφος αργκό» της Μπακογιάννη.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

12 σχόλια:

  1. Μια και μόνο κουβέντα της Ελληνίδας Υπουργού Εξωτερικών σε [ας πούμε] έντονο ύφος,ταρακούνησε τους γείτονες που - όπως φαίνεται -είναι συνηθισμένοι σε υποχωρητικότητα από μέρους μας που ίσως να εκλαμβάνεται και λίγο ως αδυναμία.
    Πιστεύω πως κάνοντας πράξη την τακτική που προτείνει ο κύριος Παπαθεμελής για περισσότερο αποφασιστικές και δυναμικές κινήσεις, θα τους συνέτιζε περισσότερο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Περιμενει εκλογες το Χανουμακι..???

    Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αφοδεύσαμεν, με την αργκώ (ένθεν και ένθεν του Αιγαίου, ο καθένας για τους λόγους του) και η λέμβος έκλινεν!!! Ποιος σε λογαριάζει κυρία; Άντε σπίτι, αρκετή ζημιά έκανες και μας έφερες με την πολιτική σου στα πρόθυρα πολέμου...
    ..."ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩΜΕΝ..."...
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να πω μπράβο της, γιατί έτσι ακούν οι Τούρκοι, άντε Ντόρα και σε ανώτερα, στην επόμενη συνάντηση στείλτους στο διάβολο.
    ΔΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αχ βρε παιδιά, από λόγια, καλά πάμε... Από πράξεις, μηδέν. Ας επεκτείνουμε επιτέλους τα χωρικά μας ύδατα στα 12 νμ και τότε θα δούμε πράγματι αν το “casus belli” είναι απλώς νταηλίκι. Άλλωστε και η ίδιες οι λέξεις «νταής» και «τσαμπουκάς» τουρκικές είναι (Σάββα, κάνω λάθος;).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ντορα φερε τη μαρικα πισω

    ειναι μεσα στις δυνατοτητες σου

    θα την σφαξουν οι τουρκοι και θα αφησει ορφανο

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Διαισθάνθηκε την ταφόπλακα που αιωρείται καιρό τώρα πάνω από την πολιτική της καριέρα και είπε να σώσει την κατάσταση όσο είναι καιρός. Έστω και έτσι καιρός ήταν να κάνει σωστά τη δουλειά της. Μην γελιέται όμως έχει πολύ και δύσκολο δρόμο μπροστά της για να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα (που μόνη της δημιούργησε) γύρο από το όνομά της στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής... Είναι αυτό που λέει ο λαός "καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα". Καταλάβατε κυρία Ντόρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΒΡΕ ΒΡΕ ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΡΙΚΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κριμα οι καλοι τροποι της οικογενειας,τωρα τι θα πει ο μπους,η κοντολιζα και η καινουργια φιλεναδα της η χιλαριτσα ?.Πως θα κανουν παρεα με τετοιο λεξιλογιο ?.Για να σοβαρευομαστε τωρα,με τα λογια εγω εχω δειρει τους μισους φουσκωτους του Πειραια,με τα εργα ομως ?. Κατεβαζω το γυαλι του κρανους μην με δουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αντε ΝΤΟΡΙΤΑ ρίξτε ένα πουλάκι που θα τολμήσει να ξαναμπεί και βυθίστε ένα απο τα μπαούλα θα τολμήσουν να μπουν σε όποια θαλάσσια σύνορα έχουμε. Την προηγούμενη φορά έφθασαν στην ΤΖΙΑ.
    Να ξέρεις η επόμενη θα είναι στο PASALIMAN.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Επικοινωνιακές και για εσωτερική Κατανάλωση
    οι δηλώσεις Ντόρας από τις Βρυξέλλες

    του Σπύρου Χατζάρα

    Η σουηδική προεδρία και η Επιτροπή δεν είπαν τίποτα στην συνέντευξη τύπου που ακολούθησε το Συμβούλιο των Υπουργών εξωτερικών, για το ζήτημα των Τουρκικών υπερπτήσεων πάνω από ελληνικό και ευρωπαϊκό έδαφος, ούτε για το θέμα των ερευνών στην ελληνική και κυπριακή υφαλοκρηπίδα. Ούτε για την λαθρομετανάστευση είπαν τίποτα.

    Συζήτησαν, όπως είπαν, για την Σομαλία, το Ιράν, τις εκλογές στην Μολδαβία,τον Καύκασο, τις εκλογές στην Αλβανία,την πΓΔΜ, το Αφγανιστάν , την κλιματική αλλαγή, ως και τις Καναδικές βίζες για τους Τσέχους.
    Για Τουρκία και Αιγαίο τίποτα.

    Πότε μίλησε η κ.Ντόρα (Makedonski) στο Συμβούλιο; Μπορεί να δώσει τα πρακτικά; Η μήπως μίλησε στο πόδι και εκτός πρακτικών στο γεύμα;

    Το "επικοινωνιακό πραξικόπημα" της Ντόρας, σχεδιάστηκε να εκδηλωθεί την ίδια ώρα με την συνέντευξη της Προεδρίας, ώστε οι Έλληνες ανταποκριτές, να μην μπορούν να ρωτήσουν την Προεδρία και την Επιτροπή για να διασταυρώσουν τις δηλώσεις τις Ντόρας.


    http://www.styx.gr/index.cfm?Action=RTCL&CLiD=2398

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Θα πάθει μεγάλη προσωπική πλάκα στις εκλογές οψέποτε...
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.