9/8/09

«Πόλεμος» Bουλγάρων με τα Σκόπια



H υπουργοποίηση του Bούλγαρου ιστορικού Nτιμιτρόφ, που δηλώνει ότι είναι ψέματα τα περί «μακεδονικής εθνότητας

«Κόκκινο πανί» έγινε για τα Σκόπια ο νέος υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου και υπεύθυνος για τους Βούλγαρους της Διασποράς Μπόζινταρ Ντιμιτρόφ, ο οποίος θεωρείται από τους μεγαλύτερους πολέμιους του «μακεδονισμού» της ΠΓΔΜ. Ο Ντιμιτρόφ υπήρξε μέχρι πρόσφατα διευθυντής του Εθνικού Μουσείου Ιστορίας της Βουλγαρίας στη Σόφια και είναι ο συγγραφέας του βιβλίου με τίτλο «Τα Δέκα Ψέματα του Μακεδονισμού», το οποίο αναφέρεται στις ιστορικές αναλήθειες που προβάλλει η ΠΓΔΜ.

Τα Σκόπια αντιμετώπισαν με εμφανή σκεπτικισμό την πρόσφατη εκλογή του νέου συντηρητικού πρωθυπουργού της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ. Η Βουλγαρία ήταν η πρώτη χώρα που αναγνώρισε επίσημα την ΠΓΔΜ με το όνομα «Μακεδονία» το 1991, αλλά αρνείται μέχρι σήμερα να αναγνωρίσει «μακεδονικό έθνος» και «μακεδονική γλώσσα», υποστηρίζοντας ότι οι Σλαβομακεδόνες και η γλώσσα τους είναι υποσύνολα του βουλγαρικού έθνους και της βουλγαρικής γλώσσας.

Η επιλογή του Μπ. Μπορίσοφ να υπουργοποιήσει τον ιστορικό Μπ. Ντιμιτρόφ αλλά και να του προσφέρει προσωπική στήριξη όταν κατηγορήθηκε πως είχε σχέσεις με τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας την περίοδο του κομμουνισμού σχολιάστηκε από τους γείτονές του: «Δεν έχει την πρόθεση να ελαφρύνει την ένταση μεταξύ των δύο χωρών» έγραψε η εφημερίδα των Σκοπίων «Ουτρίνσκι Βέσνικ».

Η εφημερίδα χαρακτηρίζει στο άρθρο της τον Μπ. Ντιμιτρόφ ως έναν από τους «μεγαλύτερους κατήγορους του μακεδονικού έθνους». Αλλη σκοπιανή εφημερίδα, η «Βρέμιε», χρησιμοποίησε βαρύτατους χαρακτηρισμούς, γράφοντας ότι η υπουργοποίηση Ντιμιτρόφ ανέστησε τον βουλγαρικό φασισμό.

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα έντονης καχυποψίας από τα Σκόπια και με προδιαγεγραμμένη για πολλούς την αλλαγή στάσης της Σόφιας απέναντι στην ΠΓΔΜ, μετά την εκλογή του Μπορίσοφ, η πρώτη κρίση στις σχέσεις Σόφιας-Σκοπίων εκδηλώθηκε σε χρόνο-ρεκόρ και σε λιγότερο από μία εβδομάδα από την ορκωμοσία της νέας βουλγαρικής κυβέρνησης.

H 23χρονη Σπάρσκα Μίτρεβα, από την περιοχή της Γευγελής κοντά στα σύνορα της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα, η οποία έχει βουλγαρική υπηκοότητα και διαβατήριο καταδικάσθηκε σε τρίμηνη φυλάκιση και κλείσθηκε στη φυλακή για διαφορά που είχε με τον σύζυγό της, με τον οποίο είναι σε διάσταση. Η κατηγορία ήταν ότι εμπόδιζε τον τελευταίο να βλέπει το μόλις 2 χρόνων παιδί τους, το οποίο οι αρχές αποφάσισαν να φιλοξενηθεί σε ίδρυμα. Η καταδίκη και ο εγκλεισμός στη φυλακή της Μίτρεβα για μια ενδοοικογενειακή διαφορά θεωρήθηκε ως μεθόδευση των αρχών της ΠΓΔΜ επειδή η 23χρονη, αν και πολίτης της ΠΓΔΜ, έχει πάρει τη βουλγαρική υπηκοότητα. Κάτι που έχει γίνει από δεκάδες χιλιάδες πολίτες της ΠΓΔΜ τα τελευταία χρόνια, ενισχύοντας έτσι τα επιχειρήματα των Βουλγάρων περί βουλγαρικής προέλευσης των σλαβόφωνων κατοίκων της ΠΓΔΜ. Το θέμα πολύ γρήγορα οδήγησε σε ανοικτή αντιπαράθεση των δύο χωρών.

«Πρέπει να μάθουν να σέβονται τους κανόνες της EE»

Ενδεικτικο του κλίματος που επικρατεί είναι ότι την περασμένη Τρίτη κλήθηκε στο βουλγαρικό ΥΠΕΞ η επιτετραμμένη της ΠΓΔΜ και της υποβλήθηκε διάβημα διαμαρτυρίας. Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια το υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας έσπευσε με έντονο τρόπο να βάλει τη νέα του ατζέντα σχετικά με την ΠΓΔΜ.

«Βούλγαροι πολίτες ή "Μακεδόνες" πολίτες με βουλγαρική συνείδηση υφίστανται διοικητικές, αστυνομικές και άλλες πιέσεις, λόγω της συνείδησής τους» αναφέρονταν στο διάβημα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ενώ διατυπωνόταν η προειδοποίηση πως η στάση της Βουλγαρίας για την ενταξιακή πορεία της ΠΓΔΜ στην Ε.Ε. θα εξαρτηθεί από την πρακτική της τελευταίας στα παραπάνω ζητήματα.

Η θέση αυτή, που ποτέ δεν είχε διατυπωθεί ανοικτά με τόσο έντονο τρόπο από τη Σόφια, προκάλεσε προβληματισμό στα Σκόπια, ενώ το θέμα έγινε πρώτο με καθυστέρηση μίας μέρας σε αρκετές εφημερίδες. «Η Βουλγαρία απειλεί να μπλοκάρει την ένταξή μας στην Ε.Ε.» έγραψαν στο πρώτο θέμα τους οι εφημερίδες «Βρέμιε» και «Βέτσερ», ενώ ανάλογα ήταν τα δημοσιεύματα στις πρώτες σελίδες και των άλλων εφημερίδων.

Το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, που φάνηκε να αιφνιδιάζεται από τις εξελίξεις, επιχείρησε να υποβαθμίσει το θέμα. Αντίθετα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Βουλγαρίας έσπευσε να δηλώσει με νόημα ότι η νέα κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί και να υποστηρίξει τους πολίτες που έχουν βουλγαρική συνείδηση και ζουν στο εξωτερικό, ενώ για τα Σκόπια είπε πως «είναι καλύτερα να τους μάθουμε να σέβονται τις απαιτήσεις και τους κανόνες της Ε.Ε.».

Την ίδια ώρα Βούλγαροι ευρωβουλευτές δήλωσαν ότι θα φέρουν το θέμα καταγγέλλοντας τη συμπεριφορά της ΠΓΔΜ στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.
Οι πολίτες της ΠΓΔΜ που έχουν πάρει τα τελευταία χρόνια βουλγαρικά διαβατήρια και βουλγαρική υπηκοότητα έχουν ξεπεράσει τις 32.000, ενώ οι αιτήσεις ξεπερνούν τις 50.000. Η νέα κυβέρνηση έχει υποσχεθεί ότι θα απλοποιήσει τις διαδικασίες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η πόλη Ντέλτσεβο στο ανατολικό μέρος της ΠΓΔΜ, όπου το ένα τρίτο των κατοίκων έχει πάρει ήδη βουλγαρικά διαβατήρια και πολλοί κάτοικοι κυκλοφορούν με αυτοκίνητα που φέρουν βουλγαρικές πινακίδες.

MΠOZINTAP NTIMITPOΦ

Δίνει 1 εκ. € αν του φέρουν έστω και ένα ιστορικό έγγραφο

Τον περασμένο Νοέμβριο η ενέργεια του Βουλγαρικού Πολιτιστικού Πληροφοριακού Κέντρου στα Σκόπια να παρουσιάσει σε εκδήλωση και να μοιράσει ένα βιβλίο με τον τίτλο «Τα δέκα ψέματα του Μακεδονισμού» προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, ενώ πολλά ΜΜΕ έκαναν λόγο για βουλγαρική προβοκάτσια.

Τα στοιχεία

Συγγραφέας του βιβλίου, στο οποίο φιλοξενούνται άρθρα Βούλγαρων, Σέρβων και άλλων επιστημόνων καθώς και ντοκουμέντα από διάφορες βαλκανικές χώρες, που αμφισβητούν τη λεγόμενη «μακεδονική» ταυτότητα και αρνούνται την ύπαρξη «μακεδονικού έθνους» ως διαφορετικού από το βουλγαρικό, είναι ο σημερινός υπουργός άνευ Χαρτοφυλακίου Μπ. Ντιμιτρόφ. Ο καθηγητής της Ιστορίας στο πανεπιστήμιο του Κλήμεντος της Οχρίδας στη Σόφια χαρακτηρίζεται από τους Σκοπιανούς ως ο μέγας πολέμιος του «μακεδονισμού» της χώρας τους και είναι αυτός που είχε προσφέρει στους ιστορικούς της ΠΓΔΜ το ποσό του 1 εκατομμυρίου ευρώ αν του έφερναν έστω ένα έγγραφο που να αποδεικνύει την ύπαρξη μακεδονικού κράτους ή έθνους την περίοδο του Μεσαίωνα.
«Τα ιστορικά στοιχεία μάς λένε ότι το «μακεδονικό έθνος» δημιουργήθηκε τεχνητά από τους κομμουνιστές το 1944. Δεν υπάρχει κανένας τρόπος που θα μπορούσε να αναχθεί στον Μέγα Αλέξανδρο, όπως ισχυρίζονται οι ιστορικοί της χώρας. Δεν μπορώ να απαγορεύσω σε κανέναν να αισθάνεται ‘Μακεδόνας’, διότι αυτό είναι δικαίωμα προσωπικής επιλογής, αλλά η Ιστορία μάς λέει κάτι άλλο» δηλώνει ο Μπ. Ντιμιτρόφ.

Κατά την παρουσίαση των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης ο Μπ. Ντιμιτρόφ τόνισε πως η νέα κυβέρνηση θα φροντίσει για τους Βούλγαρους στην ΠΓΔΜ, ανάμεσα στα άλλα με την εκτύπωση βιβλίων και εφημερίδων, την παροχή υποτροφιών σε φοιτητές κ.ά. Μετά την υπόθεση της Μίτρεβα φέρεται να δήλωσε ότι ένας από τους τρεις λόγους που η Βουλγαρία μπορεί να αποσύρει τη στήριξη της ΠΓΔΜ για ένταξη στην Ε.Ε. είναι η συμπεριφορά της στους Βούλγαρους που κατοικούν σ’ αυτή.

Η Αθήνα παρακολουθεί, αλλά κρατά αποστάσεις

Με ενδιαφέρον αλλά από απόσταση παρακολουθεί η Αθήνα την αντιπαράθεση μεταξύ των Σκοπίων και της Σόφιας, που έρχεται να επιβεβαιώσει τα αδιέξοδα στα οποία μπορούν να οδηγήσουν οι τυφλοί εθνικισμοί.
Η επιδίωξη της σκοπιανής πλευράς να δημιουργήσει τεχνητή «μακεδονική» ταυτότητα με σαφή, έστω και συμβολική, παραπομπή στο ενιαίο του γεωγραφικού χώρου της Μακεδονίας δεν στρέφεται μόνον εναντίον της Ελλάδας αλλά και εναντίον της Βουλγαρίας, η οποία δεν αναγνωρίζει «μακεδονική» ταυτότητα.
Η κυβερνητική αλλαγή στη Βουλγαρία που ανέδειξε δυνάμεις που φλερτάρουν με τον βουλγαρικό εθνικισμό, ήρθε σε δύσκολη για τη σκοπιανή ηγεσία συγκυρία.
Για τα Σκόπια, η αντιπαράθεση με τη Βουλγαρία δεν είναι η καλύτερη εξέλιξη καθώς ξαφνικά διαπιστώνουν ότι από τα ανατολικά σύνορα υπάρχει υπαρκτή βουλγαρική απειλή, από τα δυτικά διατηρείται πάντα ζωντανός ο αλβανικός μεγαλοϊδεατισμός, ενώ και στον Βορρά υπάρχει το απειλητικό αλβανικό ριζοσπαστικοποιημένο στοιχείο της Νότιας Σερβίας.
Σε αυτό το ρευστό σκηνικό, μια λογική ηγεσία στα Σκόπια θα στρεφόταν προς την Ελλάδα ως το μοναδικό στήριγμα της σταθερότητας και ακεραιότητας της χώρας. Αλλά η παρέα του κ. Γκρούεφσκι δεν φαίνεται να ανήκει σε αυτήν την κατηγορία ηγεσιών.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΕΛΙΔΗΣ

Πηγή www.ethnos.gr

18 σχόλια:

  1. Σε όσους μπορούν να υποσχεθούν ότι είναι νηφάλιοι και δεν θυμώνουν εύκολα.
    Δοκιμασία αντοχής νεύρων.

    Eδώ θα κριθείτε όλοι όσοι διατείνεστε ότι είστε ήρεμοι.

    www.bulgarmak.org/alexander.htm

    καταπραϋντικά στο πλησιέστερο φαρμακείο της γειτονιάς σας !!!

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Βούλγαροι πράτουν τα αυτονόητα για το συμφέρον τους.
    Καλό θα ήταν να πάρουν παράδειγμα και τα δικά μας τα λαμόγια παντός κόμματος και να αρχίσουν να εξυπηρετούν τα δικά μας συμφέροντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Η Αθήνα παρακολουθεί, αλλά κρατά αποστάσεις"

    Η Αθήνα στην κοσμάρα της.

    Οι αντίπαλοι της, της γεμίζουν την φαρέτρα με βέλη, και η Αθήνα νομίζει ότι έχει φαγούρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εμεις αντι να καλεσουμε κανα βουλγαρο ,
    αφησαμε να προσγειωθει το αεροπλανο που εγραφε μακεδονια στην κερκυρα ...

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αααααχχχχχχ.......

    Όπως για την Τουρκία έχουν την Γαλλία να εμποδίσει την ένταξη της πρώτης στην Ε.Ε., έτσι και για τα Σκόπια θα έχουμε τη Βουλγαρία.

    Well done Dorothy!

    Μήπως ήρθε η ώρα να ζητήσουμε αναγνώριση της ελληνικής μειονότητας στα Σκόπια επίσημα;

    Α, και κάτι ωραίο:
    Τα Σκόπια όπως και κάθε άλλη χώρα είναι διαιρεμένη σε διοικητικά τμήματα - περιοχές, όπως λειτουργεί σε εμάς ο νόμός, η επαρχία, κτλ. Μία από τις περιοχές αυτές λέγεται ΠΕΛΑΓΟΝΙΑ και βρίσκεται Βόρεια και Ανατολικά από την Μεγάλη Πρέσπα. Η Πελαγονία (τι ωραίο ελληνικό όνομα!) ήταν περιοχή της Άνω Μακεδονίας την εποχή του Φιλίππου και βρισκόταν λίγο νοτιότερα εντός της σημερινής Ελλάδας μέχρι το μέσο περίπου της περιοχής των Σκοπίων. Στην περιοχή αυτή βρίσκεται και ο μεγαλύτερος πληθυσμός της ελληνικής μειονότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αργικέραυνε,
    τό γελοιοδέστερο αυτού τού ανεγκέφαλου "βουλγαρομεκεδόνικου" μπλόγκ, δέν είναι αυτά πού λέει για τόν Μέγα Αλέξανδρο, αλλά εκεί πού λέει για μας τούς Πόντιους, ότι είμαστε ασκημόφατσες, λές καί οι Βούλγαροι είναι οι ομορφότεροι άνθρωποι τού κόσμου....
    Επίσης, γιά να παρουσιάσει τούς Ελλληνες ως εκφυλισμένο γένος, βάζει φωτογραφίες ηλιθίων, λές καί δέν υπάρχουν εξυπνότεροι Ελληνες, ή ότι δεν κυκλοφορούν ηλίθιοι στην Βουλγαρία...
    Σάββα, αναρωτιέμαι: Ποιός καλοθελητής τούς έδωσε φωτογραφία σου, προφανώς από κάποια παλιά στρατιωτική ταυτότητα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σχετικά με το αξίζει να σημειωθεί ότι το άτομο, το οποιο εμφανίζεται ως ιδιοκτητης του site είναι Έλληνας πολίτης από τον νομο Πέλλας και ονομάζεται Νικόλαος "Στοΐδης" (Στογιάνωφ)

    http://www.e-grammes.gr/2001/08/stoidis.htm

    http://www.ardin.gr/node/1574

    http://www.who.is/whois/bulgarmak.org/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στο Eurobasket της Πολωνίας o πρώτος αγώνας είναι εναντίον των Σκοπίων.
    Εγώ λέω ότι θα έχουμε παρατράγουδα με σημαίες, συνθήματα, πανό, κασκόλ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητέ Vripol.

    Βλέπω δεν άντεξες και τα είδες όλα. Φυσικό επακόλουθο να εστιάσεις στο λήμμα Πόντος-Πόντιοι, όπως και εγώ όταν το πρωτοείδα. Γιατί επέμεινες αφού σας προειδοποίησα να μην το δείτε ;

    Πέρα απο τις σαχλαμάρες που γράφουν, έπρεπε να βγάλεις και κάποια συμπεράσματα και να τα αναφέρεις στο μπλόκ. Σε εγκλώβισε όμως ο θυμός και παρεκτράπηκες σε άλλη ατραπό.

    Λοιπόν : Το πρώτο που έπρεπε να παρατηρήσεις, είναι ότι έχουν μίσος για μας τους Πόντιους. Γεννιέται αυτόματα η ερώτηση...γιατί ;
    Απάντηση :
    Αν δεν υπήρχαν οι Πόντιοι στην Μακεδονία- Θράκη, τα πράγματα θα ήταν πολύ εύκολα για τους Σκοπιανούς, τους Βουλγαρους, τους Αμερικάνους και τους λοιπούς "φίλους και συμμάχους".

    Ακρίτες ήταν οι πρόγονοί μας στον Πόντο και ξανά Ακρίτες στην Ελλάδα. Το έχει η μοίρα μας φαίνεται να φυλάμε Θερμοπύλες.

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ποιος είναι ο Βούλγαρος Υπουργός Μπόζινταρ Ντιμιτρόφ που έχει ανοιχτό πόλεμο με τους Σκοπιανούς ?

    Ιστορικός που υποστηρίζει ότι οι "Κύριλος και Μεθόδιος είναι Βούλγαροι" αλλά και ότι οι "Βούλγαροι είναι οι εκπολιτιστές των Σλάβων".

    Ιστορικός που έχει γράψει το βιβλίο "Οι Βούλγαροι οι πρώτοι Ευρωπαίοι"!!!!

    Ιστορικός που υποστηρίζει ότι "ο Χαν Κοβράτ μαζί με συνταξιδιώτες από την Περσία εγκαταστάθηκε στην Βορειοδυτική ΠΓΔΜ τον 7ο αιώνα , οι οποίοι είναι απευθείας απόγονοι από τους μικτούς Περσο-μακεδονικούς γάμους που έγιναν επί Αλεξάνδρου και μετά, και οι οποίοι είναι οι λεγόμενοι Πρώτο-Βούλγαροι."!!!

    Ιστορικός που λέει ότι "οι Σκοπιανοί είναι απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων, έχουν κάθε ηθικό δικαιώμα να φέρουν το όνομα Μακεδόνας και εθνικά δικαιούνται μετά από Βούλγαροι να ονομάζονται Μακεδόνες."

    Σχετικός σύνδεσμός εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εμείς να δίναμε κανα διαβατήριο, ούτε που το σκεφτόμαστε. Όλες οι κινήσεις των Βουλγάρων, στο έπακρο ορθές στρατηγικά. Κρίνοντας από τα δεδομένα, μάλλον η Ελλάδα είναι η πλέον αδύναμη χώρα στην περιοχή.
    Είναι δυνατόν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η ταπεινή μου γνώμη είναι και με τους Βούλγαρους πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι μην ξεχνάμε οτι και αυτοί ονειρεύονται την Μακεδονία μας, επίσης ότι είναι τουρκικής καταγωγής
    ΔΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 'Ενα καλό video. Δείτε, διαδώστε:

    http://www.youtube.com/watch?v=Nmr_Wbg0QG4

    Εμείς τι ξέρουμε και τι κάνουμε.


    Νήμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αργικεραυνε

    έτσι όπως έχουν πλέον τα πράγματα , και μέσα στην Αθήνα να μένεις, αν είσαι Έλληνας, πρέπει να φυλάς Θερμοπύλες . Θέλω να πω πως οι εχθροί είναι πλέον στο εσωτερικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 4:05 απο μια άποψη έχεις απόλυτο δίκαιο. Τον εξωτερικό εχθρό τον γνωρίζεις και μπορείς να τον αντιμετωπίσεις. Φυσικά η μάχη θα δοθεί στα σύνορα ή αν θέλεις στην περιφέρεια της χώρας.
    Τον εσωτερικό εχθρό όμως πρέπει να τον φοβόμαστε περισσότερο, γιατί αποκαλύπτεται την τελευταία στιγμή και σ΄ αυτό έχει πλεονέκτημα.

    Υπάρχει και άλλες παράμετροι :

    α) να φυλαχθείς απο τους ξεπουλημένους στον ξένο παράγοντα "συμπατριώτες" ;

    β)τον υπάρχοντα ήδη στη χώρα, φαινομενικά ήσυχο εργαζόμενο ξένο στοιχείο, το οποίο την κατάλληλη στιγμή θα κινηθεί ως Δούρειος ίππος;

    γ) τους συντονιστές αποσταθεροποίησης ξένων πρακτόρων και υπηρεσιών που δρουν χρόνια ανενόχλητα ;

    Τελικά εχθροί υπάρχουν είτε έξω, είτε μέσα και η εγρήγορση πρέπει να είναι συνεχής, αδιάλειπτη και αποτελεσματική.

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αργικεραυνε,
    ναι, αυτά που λες εννοώ και χωρίς να εξαιρώ κάποιο, χειρότερο από όλα είναι το (α)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ρε....
    μέχρι και ο Βελόπουλος (ο βουλευτής του Λα.Ο.Σ) είναι αναγνώστης του ινφογνώμων ιστολογίου.

    Στη σημερινή του εκπομπή (Ελληνιστί, 17:00-18:00, στο ΤηλεΑστυ)είχε τον τίτλο και την φώτο από το θέμα αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Σε όσους μπορούν να υποσχεθούν ότι είναι νηφάλιοι και δεν θυμώνουν εύκολα.

    OXI ΔΕΝ αντεξα, και θύμωσα με τους βούλγαρους πολύ, πρώτα κατηγορούν, λοιδορούν, κατά των Ελλήνων και της Μακεδονίας μας, και ερμηνεύουν κατά το δοκούν την ιστορία, προσπαθώντας να μας πείσουν οτι αυτοί οι τουρκικης καταγωγης, είναι οι καλύτεροι ιστορικοί και ερμηνευτές της τότε εποχής και οτι είναι οι πρώτοι αρχαίοι κάτοικοι της περιοχής. Αρα Κορπαντζώφ τι σου φταίξαμε? και μας άφησες τους βάρβαρους και πλημμύρησαν την Ευρώπη.
    ΔΤ

    στην συνέχεια αναφέρονται στήν Ελληνική ιστορία, λες και δεν την ξέρουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.