26/8/09

Μετά τα άρβυλα ακούγεται ο ήχος των τσοκάρων

Ίσως δεν το αντιλαμβάνεστε, αλλά έχει αρχίσει μια νέα περίοδος στην Κύπρο. Η περίοδος ξεκαθαρίσματος λογαριασμών μεταξύ των Τουρκοκυπρίων και της Τουρκίας. Δεν έχω καμία αμφιβολία πλέον γι' αυτό, μετά που είδα χθες τον όχλο των ισλαμιστών που έκανε εκδήλωση στους δρόμους της Λευκωσίας και πορευόταν κατά της Συντεχνίας των Τουρκοκυπρίων Δασκάλων. Στο νησί δεν υπάρχει πλέον ξεκαθάρισμα λογαριασμών Ελλήνων και Τούρκων, αλλά Τουρκοκυπρίων και Τουρκίας.

Μετά τα άρβυλα ακούγεται ο ήχος των τσοκάρων

Ίσως δεν το αντιλαμβάνεστε, αλλά έχει αρχίσει μια νέα περίοδος στην Κύπρο. Η περίοδος ξεκαθαρίσματος λογαριασμών μεταξύ των Τουρκοκυπρίων και της Τουρκίας. Δεν έχω καμία αμφιβολία πλέον γι' αυτό, μετά που είδα χθες τον όχλο των ισλαμιστών που έκανε εκδήλωση στους δρόμους της Λευκωσίας και πορευόταν κατά της Συντεχνίας των Τουρκοκυπρίων Δασκάλων. Στο νησί δεν υπάρχει πλέον ξεκαθάρισμα λογαριασμών Ελλήνων και Τούρκων, αλλά Τουρκοκυπρίων και Τουρκίας.Άλλωστε, στον δρόμο που οδηγεί προς τη λύση, πρέπει σίγουρα να ολοκληρωθεί το ξεκαθάρισμα αυτού του λογαριασμού. Πρώτα πρέπει να υπάρξει πολιτική βούληση και ύστερα λύση, έτσι δεν είναι; Αφού αποκτήσουμε την πολιτική βούληση που χρειαζόμαστε, πρέπει να καθίσουμε μόνο οι δύο κοινότητες στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Τι δουλειά έχουμε στο τραπέζι που παρουσιάζεται σαν δική μας η πολιτική βούληση η οποία δεν μας ανήκει; Πόσο ακόμη θα υποφέρουμε αυτό το μασκαραλίκι; Η Άγκυρα να μιλάει και εμείς να κουνάμε το κεφάλι! Να καθόμαστε εμείς στο τραπέζι, αλλά η δική της σκιά να αποφασίζει για τα πάντα! Και ο σεβαστός μας ηγέτης να μας κοροϊδεύει και από πάνω, λέγοντας ότι "δεν υπάρχει επιβολή, εμείς ετοιμάζουμε το σχέδιο". Δεν ήρθε και πέρασε μάλιστα από καιρό η ώρα να τεθεί τέρμα σε αυτό το κωμικοτραγικό θέατρο;
Να που πορεύονται. Με τουρμπάνια και τσόκαρα βαδίζουν στους δρόμους της Λευκωσίας. Και ένα πανό έγραφε: "Να γνωρίζεις τα όριά σου". Σε ποιον απευθύνεται αυτό; Σε εμάς. Σε όλους εμάς. Στους Τουρκοκύπριους που μέχρι σήμερα δεν έβαλαν μεσολαβητή μεταξύ των ιδίων και του Θεού, που πάντα άκουγαν τη φωνή της συνείδησής τους. Ήρθαν από τα μακρινά χωριά της Ανατολίας. Και θα μας βάλουν σε τάξη. Θα κάνουν "τους απίστους" να αποκτήσουν πίστη. Με τζαμιά. Μαθήματα κορανιού. Με τη φωνή του μουεζίνη που ακούγεται από ένα και μόνο κέντρο. Η Λευκωσία έπαψε πια να είναι Λευκωσία. Έξω ακούγονται οι φωνές της Σεβάστειας, της Τραπεζούντας, του Καχραμάνμαρας. Μετά τους ήχους των αρβυλών, ακούγονται εκείνοι των τσοκάρων. Είναι μήπως δική μας αυτή η χώρα; Χρειάζονται χίλιοι μάρτυρες τώρα να αποδείξουν ότι είναι δική μας. Έτσι δεν είναι αδελφέ δάσκαλε; Κοίτα, σου έφεραν και μαύρο στεφάνι. "Να ξέρεις τα όριά σου", σου λένε. Μην ανακατεύεσαι στα μαθήματα του κορανιού! Άσε. Να μάθουν απ' έξω τα κεφάλαια του κορανιού στα αραβικά. Στη θάλασσα να μπαίνουν με ισλαμικά μαγιό (Σσ.: Μαγιό που αφήνουν ακάλυπτο μόνο το πρόσωπο της λουόμενης γυναίκας). Να αντηχήσει το νησί με φωνές που ευχαριστούν το Θεό! Οι μιναρέδες να γίνουν σπαθιά. Οι θόλοι τους να είναι τα κράνη. Και τα τζαμιά στρατόπεδα!

Εσύ, όμως, είσαι δάσκαλος. Μήπως σε φοβίζει ένας τέτοιος όχλος; Τι έκανες; Επέστρεψες αμέσως στον ιδιοκτήτη του εκείνο το μαύρο στεφάνι που σου έφεραν. Ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του; Η πρεσβεία της Τουρκίας. Αυτό ακριβώς σου άρμοζε. Να αφήσεις το στεφάνι εκείνο στη δική της πόρτα. Και εκείνο το σύνθημα που φώναξες: "Άγκυρα, κάτω τα χέρια από πάνω μας". Αυτές είναι οι πρώτες μεγάλες σπίθες του ξεκαθαρίσματος λογαριασμών. Θα το δείτε. Θα μεγαλώσει ο καβγάς αυτός. Και θα υποστούν τις συνέπειες βεβαίως εκείνοι που δημιούργησαν τις μέρες αυτές. Μήπως είναι μόνο τα μαθήματα κορανιού; Πρόκειται για έναν αγώνα πολιτικής βούλησης. Ένα ξεσηκωμό. Κατά του αφανισμού. Της εξαφάνισης.
Μην ξεχνάτε. Αν θα λυθεί το Κυπριακό, μόνο έτσι θα λυθεί. Πρώτα χρειάζεται να λογαριαστούμε με την Άγκυρα. Μας εξάντλησε τόσο πολιτικά όσο και οικονομικά. Ο αγώνας αυτός είναι πλέον αγώνας ύπαρξης. Οι δάσκαλοί μας, που χθες επέστρεψαν στον πραγματικό κάτοχό του, την πρεσβεία της Τουρκίας δηλαδή, το μαύρο στεφάνι που τους άφησε ο όχλος των ισλαμιστών, προέβησαν στην ενέργεια που έχει το πιο πολύ νόημα απ' όλες τις ενέργειες που έγιναν εδώ τα τελευταία χρόνια. Όμως, η κοινωνία πρέπει να βρίσκεται σε εγρήγορση έναντι εκείνων που έχουν χάσει την ψυχραιμία τους. Μπορεί να γίνει και εδώ ό,τι συνέβη στην Τουρκία. Μην εκπλαγείτε αν οι δρόμοι που οδηγούσαν στη Σεβάστεια, τώρα οδηγήσουν και προς την Κύπρο.

Σενέρ Λεβέντ
Κωδικός άρθρου: 892302
ΠΟΛΙΤΗΣ - 26/08/2009, Σελίδα: 11

7 σχόλια:

  1. Τι εννοεί ο ποιητής με την τελευταία του πρόταση : "Μην εκπλαγείτε αν οι δρόμοι που οδηγούσαν στη Σεβάστεια, τώρα οδηγήσουν και προς την Κύπρο.";

    Πώς κατορθώνει και επιζεί αυτός ο άνθρωπος;
    Ή μήπως υπάρχει κάτι άλλο απο πίσω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σενέρ, αντιλαμβάνεσαι ότι στην ουσία περιγράφεις αυτό που θα γίνει σε Αθήνα Θεσσαλονίκη Πάτρα κλπ μόλις δώσει το σύνθημα ο Ερντογάν στα λαθρομεταναστά μουσουλμανά; Και ειρήσθω εν παρόδω Δήμαρχε Θεσσαλονίκης κ. Παπαγεωργόπουλε το έχεις ανθιστεί ότι στην Θεσσαλονίκη τελευταία σαν να μην μας έφταναν όλοι οι άλλοι αρχίσαμε να γεμίζουμε και μουσλιμοΠακιστανά; Έχουν κατακλύσει τα πάντα. Κάνεις κάτι για την πόλη σου στον τομέα αυτό, εκτός από το να χαριεντίζεσαι κάθε βράδυ με τον Οραήλογλου στο TV100 κάνοντας ασκήσεις επί χάρτου για ανύπαρκτα πάρκα και άλλα ...Ελβετικά και Λουξεμβουργιανά;
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ιοπ έχεις δίκιο αυτό παρατήρησα κι εγώ!εδώ και μερικούς μήνες έχουν αρχίσει να έρχονται κι εδώ Πακιστανοί και λοιποί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=892367&-V=columns&-p

    Αυτό επρεπε sub 92 & Σαββα να βάλετε σημερα απο τον πολιτη και οχι του Σενερ.Κατα την γνωμη μου ειναι πιο ενδιαφερον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ 7:03 Γιατί όχι και αυτό;
    Σέ ευχαριστώ για την παρατηρηση σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αυτά ν' ακούν οι λεγόμενοι τουρκογενείς της Θράκης να δουν τι ωραία που φέρεται η "μητέρα πατρίδα"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. την τελευταία πρόταση κι εγώ δεν την κατάλαβα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.