31/8/09

Λόγια του... αέρα στο Αιγαίο Διαπραγματεύσεις για τις τουρκικές πτήσεις

Το βιογραφικό της Τίνα Κάινταναου, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, προϊδεάζει για το τι μπορεί η Αθήνα να περιμένει από τη νέα Αμερικανίδα αναπληρώτρια υφυπουργό Εξωτερικών. Θεωρείται «βετεράνος» στα Βαλκάνια, καθώς έχει υπηρετήσει στη Βοσνία, στη Σερβία και στο πλευρό του Αμερικανού πρέσβη Κρίστοφερ Χιλ στα Σκόπια. Η Κάινταναου, μάλιστα, η οποία ήταν επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής στην Πρίστινα, έγινε το 2008 η πρώτη πρέσβειρα των ΗΠΑ στο Κόσοβο.Σημειώνεται ότι η Τίνα Κάινταναου αναλαμβάνει το πόστο του Μάθιου Μπράιζα (που προορίζεται για πρεσβευτής στο Αζερμπαϊτζάν) και θα είναι από εδώ και στο εξής η αρμόδια του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την Ελλάδα, την Τουρκία και την Κύπρο.

Διαπραγματεύσεις μεταξύ εμπειρογνωμόνων Ελλάδας και Τουρκίας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ με στόχο τη «νομιμοποίηση» των πτήσεων τουρκικών αεροσκαφών στο Αιγαίο αρχίζουν από τον επόμενο μήνα.
Όπως διαφάνηκε την περασμένη εβδομάδα και από την επίσκεψη του νέου γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ σε Αθήνα και Άγκυρα Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ δεν κρύβουν ότι αναζητούν ρόλο μεσολαβητή μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για τη μείωση της έντασης στο Αιγαίο.

Παράλληλα, το μήνυμα της Ουάσιγκτον για την ανάγκη μείωσης της έντασης στο Αιγαίο και εξομάλυνσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων αναμένεται να καταστήσει σαφές η νέα αναπληρώτρια υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τίνα Κάινταναου, η οποία επισκέπτεται αυτήν την εβδομάδα την Αθήνα και την Άγκυρα. Θα συναντηθεί μάλιστα αύριο με την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ έχει ζητήσει συναντήσεις και με άλλα κυβερνητικά στελέχη, μεταξύ των οποίων με τον υπουργό Άμυνας Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Μείωση της έντασης
Κατά την περιοδεία του κ. Ράσμουσεν σε Αθήνα και Άγκυρα, αντικείμενο των συζητήσεων αποτέλεσε η μείωση της έντασης στις σχέσεις των δύο χωρών που δημιουργεί, όπως αναφέρεται από την πλευρά ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, προβλήματα στη λειτουργία της Συμμαχίας στην περιοχή. Το μοντέλο που έχει επεξεργαστεί το ΝΑΤΟ και έχει επιχειρήσει ξανά να επιβάλει στο Αιγαίο προβλέπει την υποβολή από την Άγκυρα μόνο ορισμένων στοιχείων της πτήσης για τα αεροσκάφη της και μάλιστα όχι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, αλλά στο ΝΑΤΟϊκό Αεροπορικό Κέντρο της Λάρισας. Με το πρόσχημα ότι οι τουρκικές πτήσεις γίνονται για σκοπούς της Συμμαχίας (ασκήσεις κ.λπ.), ο κ. Ράσμουσεν ζήτησε από την Ελλάδα να υιοθετηθούν, μεταξύ άλλων, οι προτεινόμενες διαδικασίες προκειμένου να μειωθεί η ένταση.

Ερωτηματικά
Παρ΄ όλο που η Αθήνα αντέταξε- κυρίως σε επίπεδο υπουργείου Άμυνας- ότι οι κύριες πηγές έντασης είναι άλλες, συμφώνησε στο να γίνουν συζητήσεις στις Βρυξέλλες σε «τεχνικό επίπεδο» μεταξύ εμπειρογνωμόνων. Κίνηση που, όπως εκτιμούν διπλωματικοί και στρατιωτικοί αναλυτές, ανοίγει τον δρόμο για συνδιαχείρηση του Αιγαίου υπό την αιγίδα και διαιτησία του ΝΑΤΟ.

Ένας ακόμη λόγος για τον οποίο προκαλούνται ερωτηματικά σχετικά με την αποδοχή της διαδικασίας αυτής είναι- όπως έλεγαν στρατιωτικές πηγές- ότι η ελληνική πλευρά γνωρίζει ότι η Τουρκία δεν είναι διατεθειμένη να κάνει πίσω όσον αφορά τις αξιώσεις πλήρους συνδιαχείρισης που προβάλλει, παρά τα βήματα καλής θέλησης που έχει κάνει η Ελλάδα.

Η νέα απεσταλμένη

Το βιογραφικό της Τίνα Κάινταναου, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, προϊδεάζει για το τι μπορεί η Αθήνα να περιμένει από τη νέα Αμερικανίδα αναπληρώτρια υφυπουργό Εξωτερικών. Θεωρείται «βετεράνος» στα Βαλκάνια, καθώς έχει υπηρετήσει στη Βοσνία, στη Σερβία και στο πλευρό του Αμερικανού πρέσβη Κρίστοφερ Χιλ στα Σκόπια. Η Κάινταναου, μάλιστα, η οποία ήταν επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής στην Πρίστινα, έγινε το 2008 η πρώτη πρέσβειρα των ΗΠΑ στο Κόσοβο.

Σημειώνεται ότι η Τίνα Κάινταναου αναλαμβάνει το πόστο του Μάθιου Μπράιζα (που προορίζεται για πρεσβευτής στο Αζερμπαϊτζάν) και θα είναι από εδώ και στο εξής η αρμόδια του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την Ελλάδα, την Τουρκία και την Κύπρο.
ΝΕΑ

23 σχόλια:

  1. Εχει ενημερωσει κανεις τους << εταιρους>>, οτι οσο πιο πολυ ισχυροποιουν την Τουρκια, τοσο πιο ανεξελεγκτη γινεται, δημιουργωντας προβληματα και στους ιδιους τους πατρωνες της?
    Η Τουρκια συνεχως θα διεκδικει μεχρι να φτασει η εξουσια της τουλαχιστον ως το Ταιναρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ..."...και θα είναι από εδώ και στο εξής η αρμόδια του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την Ελλάδα, την Τουρκία και την Κύπρο...".
    Δηλαδή θα είναι επιφορτισμένη να μεταβιβάζει τις απαιτήσεις-διαταγές της Τουρκίας σε Ελλάδα και Κύπρο, να ελέγχει την υλοποίησή τους και να μας κάνει και ντα αν δυσανασχετούμε...
    Α ρε Dora... πόσο διευκολύνετε η εργασία σου!! Τελικά η πιο εύκολη δουλειά του κόσμου είναι να είσαι ΥΠΕΞ στην Ελλάδα. Δεν κάνεις τίποτα, όλα έρχονται πακέτο και πηγαίνουν με αυτόματο πιλότο ΗΠΑ-Τουρκίας, και γυρνάς και τον κόσμο, χαμόγελα κλπ ζωή χαρισάμενη...
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ονοματάκι της φανερώνει και την καταγωγή της...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. >Το ονοματάκι της φανερώνει και την καταγωγή της...<

    Δηλαδή, "Εβραία" κι αυτή; Και πώς το ξέρεις εσύ;

    Σάββα, πρόσεξε το ιστολόγιό σου, διότι πάει να ξεπεράσει τον Πλεύρη και τον Irving.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η Τουρκια συνεχως θα διεκδικει μεχρι να φτασει η εξουσια της τουλαχιστον ως το Ταιναρο.

    ΛΑΘΟΣ: θέλει να φθάση έως την Βιέννη, τον Ειρηνικό και το Πουατιέ.

    Ε ο Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμε 11:35
    ευχαριστώ για την υπενθύμιση, νομίζω όμως ότι η σύγκρισή σου είναι τουλάχιστον ατυχής.
    Το ιστολόγιο έθεσε πολιτικά το θέμα του ρόλου που παίζει το Ισραήλ και ο εβραϊκός παράγοντας (λόμπι) στην πορεία των εθνικών μας θεμάτων.
    Δηλαδή, το ότι ο Κίσσιγερ είναι εβραϊκής καταγωγής σε σχέση με τα θρησκευτικά του πιστεύω, αυτό δεν αφορά κανέναν και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να το θίγει.
    Νομίζω όμως ότι ο κάθε Έλληνας, ψύχραιμα και χωρίς προκαταλήψεις, έχει το δικαίωμα να κρίνει αν οι εγκληματικές πράξεις του Κίσιγγερ στο Κυπριακό εντάσσονται σε ένα ευρύτερο σχέδιο που συμμετέχει και το Ισραήλ.
    Το ίδιο συμβαίνει και με τον αναιδέστατο πολιτικά Μάθιου Μπράιζα, την εμπλοκή του Σόρος που θέλει να μας μάθει ιστορία και ένα σωρό άλλους.
    Δηλαδή, κατά την άποψή σου, θα πρέπει να λοβοτομηθούμε και να φιμωθούμε για να μην θίξουμε τί;
    Τιμούμε τους Εβραίους που χάθηκαν στο Ολοκαύτωμα, τιμούμε τους Εβραίους που πρόσφεραν και προσφέρουν στην ανθρωπότητα, είμαστε απέναντι σε εκείνους που στρέφονται εναντίον των εθνικών μας συμφερόντων.
    Δηλαδή, για παράδειγμα, εσύ τί προτείνεις;
    Να κάνουμε την πάπια όταν Τουρκία, Ισραήλ και εβραϊκό λόμπι στις ΗΠΑ συνεργάζονται στενά και ανοικτά εις βάρος της Κύπρους και της Ελλάδος;
    Όσον αφορά τα υπερβολικά και άδικα πολλές σχόλια που κάνουν οι επισκέπτες του ιστολογίου εις βάρος των Εβραίων, στο σημείο αυ΄το έχεις δίκιο και μας προβληματίζει ως ιστολόγιο το θέμα αυτό.
    Όμως, να ξέρεις, είναι πολύ δύσκολο ζήτημα η λογοκρισία.
    Πάντως, όσα σχόλια επαναφέρουν μνήμες ναζισμού, τρώνε ψαλίδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @31 Αύγουστος 2009 11:35 πμ

    Και εσύ πως ξέρεις ότι δεν είναι; Η κατάληξη του ονόματός της είναι εβραϊκή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @31 Αύγουστος 2009 12:53 μμ
    Το νταχάου δηλαδή είναι εβραϊκή ονομασία;

    Πέρα από τις χαζομάρες πάντως ο χειμώνας προβλέπεται ιδιαιτερα δύσκολος...Ειδικά αν πάμε σε εκλογές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @31 Αύγουστος 2009 1:48 μμ

    http://en.wikipedia.org/wiki/Henry_Morgenthau,_Jr.

    Να υποθέσουμε πως και αυτός είναι γερμανός; Άντε τώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγορι ειναι η κοριτσι;
    Η φωτογραφια με μπερδευει λιγακι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αὐτὴ ἡ παντοδυναμία τοῦ Ἰσραὴλ καὶ ὅτι πάντα σὲ ὅτι μᾶς πάει στραβά, πάντα κρύβεται ἀπὸ πίσω ἕνας ἑβραῖος μοῦ μοιάζει σὰν μεταφυσικὴ ἀνησυχία κάποιων.
    Ἔλεος ρέ παιδιά, βρεῖτε μία ἄλλη διέξοδο γιὰ τὶς μεταφυσικές σας ἀνησυχίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Απηγορευμενο απο το U-Tube.
    Για το αρχειο σας.
    Οι καλοκαγαθοι Ισραηλινοι δολοφονουν εν ψυχρω Παλαιστινιο δεμενο πισθαγκωνα και με δεμενα τα ματια.
    Πιθανως να εχουν καινουργια παραγγελια για ανθρωπινα οργανα απο Νεα Υερσεη.

    http://snardfarker.ning.com/video/banned-on-youtube-israeli

    Και αυτοι εναγωνιως προσπαθουν να μας πεισουν οτι υποφερουν μεσω των αιωνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το ονομάτης με παραπέμπει σε ρουμανία χωρίς αυτό να σημαίνει οτιδήποτε.Υπήρξαν και ελληνικής καταγωγής στην διπλωματική δύναμη των ΗΠΑ αλλά δεν νομίζω ότι έπραξαν υπερ ημών..Πλην του Κου Λάλα ,φυσικά, που τον έδωσαν οι δικοί μας οι φούστηδες στους αμερικάνους.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΝΕΑ...τώρα τα λένε έτσι,αν σε λίγο καιρό γίνει το ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση θα το παρουσιάζουν ως μεγάλη επιτυχία της Ελλάδας τώρα που στο τιμόνι είναι ο ειρηνιστής Παπανδρέου και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα...τότε να δούμε τι δημοσιεύσεις θα κάνεις sub...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αγαπητέ Σάββα,

    Εδώ αναφέρομαι: "Όσον αφορά τα υπερβολικά και άδικα πολλές σχόλια που κάνουν οι επισκέπτες του ιστολογίου εις βάρος των Εβραίων, στο σημείο αυ΄το έχεις δίκιο και μας προβληματίζει ως ιστολόγιο το θέμα αυτό."

    Μερικοί έχουν ξεφύγει και από την αντίθεση στο εβραϊκό λόμπι, πέρασαν στον σκέτο αντισημιτισμό.

    Ο/Η konion, 31 Αύγουστος 2009 5:59 μμ, λέει ακριβώς το ίδιο.

    Πρέπει όλοι να καταλάβουν ένα πράγμα: Το Ισραήλ και το εβραϊκό λόμπι που στέκεται πίσω του, κάνει εξωτερική πολιτική βάσει των συμφερόντων του, όπως εκείνο τα αντιλαμβάνεται. Καλό θα ήταν να τους μιμηθούμε σ' αυτό.
    Εγώ επίσης εκτιμώ το ότι μία χούφτα άνθρωποι, μετά από 2000 χρόνια στην διασπορά, μετά από πολλούς διωγνούς και την καταστροφή του Ολοκαυτώματος, κατάφεραν να κάνουν δικό τους κράτος και να το ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ με νύχια και δόντια. Άλλο ένα παράδειγμα προς μίμηση. Μήπως κάποιοι, κάνοντας σύγκριση, αισθάνονται σύμπλεγμα κατωτερότητας βλέποντας τα δικά μας χάλια, που ακόμη και οι Σκοπιανοί μας φτύνουν κι εμείς λέμε ότι βρέχει;
    Σε ΚΑΜΜΙΑ περίπτωση "μίσος κατά των Ελλήνων" (sic) δεν υπαγορεύει την πολιτική του κράτους αυτού. Ούτε π.χ. ο Κίσσινγκερ είναι "ανθέλλην". Αν τα συμφέροντα της Αμερικής ήταν με την Ελλάδα, θα ήταν "φιλέλλην". Δεν πιστεύω σε ευρύτερο ανθελληνικό εβραϊκό σχέδιο.

    Άλλωστε, μας είχαν προτείνει στρατιωτική συνεργασία κι εμείς την απορρίψαμε.

    Δες το σχόλιο του 31 Αύγουστος 2009 6:05 μμ και πες μου αν αυτό είναι πολιτικό ή ρατσιστικό. Αλλά εδώ έφθασαν μερικοί να "ξεθάψουν" τα "Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών". Μα είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Σε λίγο θα βάλουν αποσπάσματα από το "Mein Kampf". Αυτό εννοούσα με το ότι το ιστολόγιο (όχι εσύ και οι συνεργάτες σου, αλλά οι σχολιαστές) πάτε να ξεπεράσετε τον Πλεύρη.

    Έχουμε κανέναν λόγο να ρίχνουμε νερό στον μύλο των "καλοθελητών" (ΕΣΠΕ & CIA), οι οποίοι πάνε άρον άρον να μας βγάλουν ρατσιστές; Ήσαν ποτέ οι Έλληνες ρατσιστές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Σαγιαν,
    της 1 Σεπτέμβριου 2009 11:54 πμ, ακου να σου πω δυο πραγματα καθ' οτι εγω εγραψα το σχόλιο στις 31 Αύγουστου 2009 6:05 μμ.
    Δεν σ' αρεσει που σου ξεβρακωνουνε τους εγκληματιες που τοσο πολυ υποστηριζεις;
    Κατουροξυδο.
    Αυτο ειναι και το προβλημα σας.
    Η ΑΛΗΘΕΙΑ.
    Σου προτεινω να πας στο ψυχιατρο σου αμεσως γιατι εχεις μεγαλο προβλημα ακρατειας (η ακρατητη αγαπη σου προς το απαρχαϊντ και δολοφονικο κατασκευασμα) και κοιτα και το γενεαλογικο σου δενδρο καλυτερα. Μπορει νασαι και επιζησας του ολοκαυτωματος και να δικαιουσαι τιποτα εκκατομυρια μαρκα απο την Μερκελ. Τοσοι και τοσοι τα πηρανε γιατι οχι κι εσυ;
    Συμβουλεψου για την περιπτωση αυτη τους κατωθι "οργανισμους" και δοχεια απορριματων.
    ADL, AIPAC, SPLC, PNAC, Board of Deputies of British Jews, SWC, JDL, Brookings, AEI, Council of Foreign Relations, και μη ξεχασεις να ζητησης την συμβουλη της Charlotte Knobloch και οπωσδηποτε του γνωστου και μη εξεραιτεου ΕΠΣΕ.
    Αντε καλη δυναμη και δεν θελω ποσοστα απο τυχον εισπραξεις.
    Και μετα ολοταχως στην τρυπα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @31 Αύγουστος 2009 11:35 πμ.-
    Μην υπερβάλεις αγαπητέ μου φίλε.
    Το ιστολόγιο και όλοι οι συντελεστές του τονίζουν πάντοτε σε όλους τους τόνους,πως ο φυλετισμός δεν έχει καμία θέση εδώ μέσα.Ουδεμία ανάρτηση υπήρξε ποτέ, που να παραπέμπει έστω και στο ελάχιστο,σε παρομοιώσεις που καταθέτεις. Μιας και το ανέφερες όμως, η δική μου άποψη, είναι πως θα πρέπει να έχουμε σφαιρική γνώση, για να μπορούμε να εξάγουμε ασφαλή συμπεράσματα και να μορφώνουμε άποψη.Π.χ., θα σου πρότεινα να διαβάσεις το τελευταίο βιβλίο του Ν. ΄Ιρβιγκ για τον Γκαίρινγκ.Είναι πολύ μακράν αυτού που πιθανόν νομίζεις...Μάλιστα μελέτησε εαν μπορείς και τις διεθνεις κριτικές για το συγκεκριμένο βιβλίο.Πέραν των όσων άλλων,εμπεριέχονται πολλά σημαντικά κοινωνιολογικά στοιχεία, αντικειμενικά και το ψυχολογικό προφίλ πολλών ηγετών της εποχής εκείνης.
    Προσωπικά διαθέτω και αρκετά βιβλία του κ. Κ. Πλεύρη και μελετώ όποτε μπορώ σε βάθος τις απόψεις του. Παρομοίως και όποτε έχω την δυνατότητα, μελετώ και τους επικριτές τους και τις σιωνιστικές ιδεολογίες και τον εβραϊκό φυλετισμό.Μην ξεχνάμε όμως πως ο Πλεύρης δικαιώθηκε στο δικαστήριο για αντισημιτισμό και αν δεν κάνω λάθος και ο ΄Ιρβινγκ αποφυλακίστηκε μετά από έφεση και δικαίωση του...
    Ολες οι απόψεις θα πρέπει να εκφράζονται.΄Εχουμε το δικαίωμα της αποκλειστικής επιλογής, όπως και το δικαίωμα της έκφρασης και φέρουμε ευθύνη και για τα δύο.
    Το ιστολόγιο,μόνο πολιτικά κείμενα δημοσιεύει και τίποτε άλλο!ΤΕΛΟΣ!
    Μην βάζουν "κάποιοι" λόγια και πρακτικές που δεν υφίστανται...
    Αδικούν το ιστολόγιο και τους αναγνώστες του.
    Θα γράψουν και ακραίοι και πρέπει να τους ακούσουμε και αυτούς νομίζω.Να δούμε γιατί εξηγούν τα πολιτικά θέματα μέσα από την δική τους οπτική γωνία.Είναι ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα αυτό.Προσωπικά με ενδιαφέρει πολύ, αλλά πέρα από όλα αυτά, η λογοκρισία είναι όντως δύσκολη...
    Κι εγώ πολλές φορές κάνω τις αναρτήσεις των σχολίων των αναγνωστών.Είναι ορισμένες φο΄ρες τόσο μεγάλος ο όγκος τους, που εύκολα μπορεί να ξεφύγει και κάποιο που όντως θα πρέπει να λογοκριθεί.
    Να είσται επιοικείς στο θέμα αυτό και συνεργάσιμοι, καθώς δεν είμαστε τέλιοι και λάθη μπορούν να γίνουν από αβλεψία...
    Μην προτρέχετε λοιπόν κάθε φορά να αποδώσετε χαρακτηρισμούς κλπ που ουδεμία σχέση έχουν με το ιστολόγιο και τους διαχιεριστές του.
    Να υπενθυμίσετε στους διαχειριστές κάποιου τέτοιου είδους συγνωστό ατόπημα και λάθος και εαν δεν υπάρξη επανόρθωση, δικαίως να διμαρτιρηθείτε. Αποφεύγεται αντανακλαστικά σχόλια με ένταση. Γράψτε την άποψή σας χωρίς ακραίες εκφράσεις...
    Είναι δύσκολο κάποιες φορές και μάλιστα το γράφω πρώτα για τον εαυτό μου και μετά για όλους τους άλλους, καθώς έχω πέσει κι εγώ πολλες φορές σε αυτό το λάθος...
    Πέραν των άλλων, αναγνώστης είμαι κι εγώ και μετά όλα τα άλλα.
    Ενώτητα μας χρειάζεται παιδία..
    Φιλικά
    ΄Ομηρος Φωτιάδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αγαπητε Σαββα,

    Διαμαρτυρωμαι εντονα στο σχολιο του επισκεπτη που κανει στις
    1 Σεπτέμβριος 2009 11:54 πμ.
    Μας επιπληττει ο κ. αυτος λεγοντας οτι:
    "Μερικοί έχουν ξεφύγει και από την αντίθεση στο εβραϊκό λόμπι, πέρασαν στον σκέτο αντισημιτισμό".

    Δεν καταλαβα δηλαδη ποιος του εδωσε αποκλειστικη αδεια να οριοθετηση τη σχεση μεταξυ "αντιθεσης στο εβραϊκο λομπυ" και αντισημιτισμου.
    Ουτε μπορω να καταλαβω τι εστι "αντισημιτισμος". Δηλαδη οι Αραβες δεν ειναι σημιτες;
    Μ' αλλα λογια αν καταλαβα καλα ο κ. αυτος ειναι απολυτα περιχαρης αν καποιος ειναι αντι-αμερικανος, αντι-αγγλεζος, αντι-ρωσσος, αντι-τουρκος, αντι-αυστραλος, η ακομα και ανθελληνας, αλλα προς Θεου απαγορευεται ο "αντισημιτισμος". Οταν προκειται για τους Εβραιους ομως, γιατι οταν προκειται για τους Αραβες και ειδικοτερα τους Παλαιστινιους, θα αγαλιαζεται η υποτιθεμενη ψυχουλα του.

    Ο εν λογω κ. μας προσταζει οτι
    "Πρέπει όλοι να καταλάβουν ένα πράγμα: Το Ισραήλ και το εβραϊκό λόμπι που στέκεται πίσω του, κάνει εξωτερική πολιτική βάσει των συμφερόντων του, όπως εκείνο τα αντιλαμβάνεται. Καλό θα ήταν να τους μιμηθούμε σ' αυτό".
    Ευτυχως δηλ. που δεν ειμαστε Παλαιστινιοι αλλοιωτικα θα μας τουφεκιζε εν ψυχρω με κανα Ουζι.
    Ειναι τοσο τυφλος για το "ισραηλ του" που δεν βλεπει οτι αυτο το εγκληματικο συνοθυλευμα που αποκαλει και κρατος, κανει πολιτικη υπερ των συμφεροντων του και των συμφεροντων της Τουρκιας και ΕΝΑΝΤΙΟΝ της Ελλαδος, ενω συναμα εθνοκαθαριζει την Παλαιστινιακη Γη απο τους δικαιους κατοχους της, απο το 1944.
    Ο κ. αυτος μας λεει και για αλλα "ιστορικα τραγελαφικα γεγονοτα" και παθησεις μιας "χουφτας ανθρωπων" που υποφερουν τουλαχιστον τα τελευταια 2000 χρονια.
    Στη φουρια του να μας κατατροπωσει μας κανει και μια αναλυση του "συμπλεγματος κατωτεροτητας" που εχουμε εναντιον των Σκοπιανων χωρις να βλεπη ποιοι εβραιοπληκτοι υποστηριζουν τα Σκοπια στην Αμερικη, γιατι φενεται το εβραιϊκο σκουφι του επεσε μπρος τα ματια του.
    Δεν ξεχναει να μας αναφερει τον Κισσινγκερ, σαν δικηγορος υπερασπισης του σε δικαστηριο της Καμποζης, οτι ειναι ενας αγιος ανθρωπος...
    ["O Eλληνικος Λαος ειναι αναρχικος και δυσκολα εξημερωνεται. Γι αυτον τον λογο πρεπει να τον χτυπησουμε βαθεια στον Πολιτισμο του: Τοτε ισως μπορουμε να τον συμμορφωσουμε. Εννοω, φυσικα, να χτυπησουμε την Γλωσσα τους, την Θρησκεια τους, τον Πολιτισμο και την Ιστορια τους, ετσι ωστε να εξουδετερωσουμε την ικανοτητα τους να αναπτυχθουν, να διακριθουν, η να υπερυσχισουν; ετσι θα τους εμποδισουμε να ειναι εμποδιο στα στρατηγικα και ζωτικα μας σχεδια στα Βαλκανια, στην Μεσογειο, και στην Μεση Ανατολη"....].
    και θαταν φιλελλην αν τα συμφεροντα της Αμερικης συνεπιπταν με εκεινα της Ελλαδας. (Ποιας Αμερικης ρε αθλιε; Η Αμερικη ειναι υποχειριο των εβραιων εδω και μια εκατονταετια. Αυτοι οι "βασανισμενοι μεσα απ τα 2000 χρονια" την εσυραν και την σερνουν στους πολεμους κατα των εχθρων του διεθνους εβραϊσμου).

    Συνεχιζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Συνεχεια...

    Και μετα ώ του θαυματος "ξεθαψαμε" και τα Πρωτοκολλα!
    Ο "τυφλος οδηγος" δεν βλεπει οτι και ο ποιο δυσπιστος Θωμας θα πιστεψη οτι τα προτωκολλα ειναι πραγματικα καθ' οτι εφαρμοζονται στις ημερες μας.
    Και βεβαια δεν παραλειπη να μας πεταξη και μια ολιγην απο Χιτλερ (βασικο συστατικο για να δεση η σουπα) αλλα εκεινο που μου αρεσει ειναι το κερασακι στην τουρτα με το "αταμ" που μας ριχνει για ΕΠΣΕ και λοιπα κουραφεξαλα, ο "συνδετημονας και πολιτικη αγωγη" του Δημητρα και της Γκιλμπερτ.

    Και το ερωτηματικο ειναι το εξης. Αυτο το υποκειμενο που πολλακις απεκαλεσα "κυριο" ζει στην Ελλαδα;
    Κι αν ναι ποια η θεση του σε μια πιθανη συρραξη μεταξυ Ελλαδας και Τουρκιας; Ιστορικα ξερουμε οτι οι Τουρκοι δεν αγγιξαν στο παρελθον τις Μουσουλμανικες και Εβραϊκες συνοικιες.
    Μηπως αν θυμηθουμε τα λογια του Κικερωνα οτι [...."Ένα Έθνος μπορεί να επιβιώσει με τους αγαθούς του, ακόμα και με τους φιλoδοξους του. Αλλά δεν μπορεί να επιβιώσει από προδοσία εκ των έσω. Ο εχθρός έξω από τις πύλες (του Έθνους) μας φοβίζει λιγότερο, γιατί φαίνεται και σηκώνει την σημαία του στ' ανοιχτά. Αλλά ο Προδότης κινείται μεταξύ αυτών (των πολιτών) εντός των πυλών, ελεύθερα, οι πανούργοι ψίθυροι του θροΐζουν μέσα σ όλα τα μονοπάτια, και ακούγονται μέχρι στις αίθουσες της ίδιας της Κυβέρνησης.
    Ο Προδότης εμφανίζεται όχι σαν Προδότης’ μιλάει με τόνους γνώριμους στα θύματα του, εξομοιώνεται μ' αυτούς και με τις ανησυχίες τους, κάνει έκκληση στην ανηθικότητα που υπάρχει στο βάθος της ψυχής όλων των ανθρώπων.
    Σαπίζει την ψυχή του Έθνους, δουλεύει μυστικά και ανώνυμα την νύχτα για να διαβρώσει τα υποστηρίγματα της πόλης, διαφθείρει τους εκλεγμένους ηγέτες, ώστε να μην μπορούν άλλο πια να αντισταθούν.
    Έναν δολοφόνο, είναι να τον φοβάσαι πολύ λιγότερο".....]
    μηπως πρεπει να υπενθυμισουμε στον εν λογω Εφιαλτη να ξεκουμπιστη απ τα ιερα αυτα χωματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. α)προφανώς κάποιοι δέν έχουν κάνει τόν κόπον νά μελετήσουν ούτε τήν Ελληνική γραμματεία,γιά νά δούν πώς από τήν αρχαιότητα οι Πανέλληνες γνώριζαν καλώς ποιοι ήσαν οι εχθροί των καί τί αντιπροσώπευαν,καί φυσικά τό ίδιον έπραξαν καί γιά τήν παράδοσιν τών εχθρών,Tanah καί Ταλμούδ.κατά τά άλλα έχουν καί άποψιν γιά κάτι πού αγνοούν.τά 'πρωτόκολλα' δέν είναι παρά η κορυφή τού παγόβουνου. η παγκόσμια κυριαρχία καί η εξόντωσις τών Ελλήνων-τό μόνον αληθινό δι'αυτούς εμπόδιον-ήταν πάντοτε επιδίωξις τού εβραϊκού ιερατείου.καί βεβαίως τούς αναγνωρίζουμε πώς έχουν υπομονή καί σχέδιον,όπως αναγνωρίζουμε τήν δική μας αδράνεια καί τύφλωσιν τά τελευταία χρόνια.

    β)στά περί φυλετισμού,βεβαίως είναι επιλογή καί αυτονοήτως σεβαστή νά μήν περιλαμβάνεται στό ιστολόγιο.οφείλουμε όμως νά καταθέσουμε πώς οι Έλληνες ήσαν ΠΑΝΤΟΤΕ φυλετιστές,πίστευαν εις τό αίμα καί τήν ποιότητα ή όχι αυτού. ουδέποτε υπήρξαν 'ρατσιστές' μέ τόν τρόπον πού σήμερα έχει επικρατήσει νά νοείται.δηλαδή,ο Έλλην ΠΟΤΕ δέν θά έσφαζε κάποιον επειδή είναι μαύρος,κίτρινος,κτλ. άν τόν έσφαζε θά ήταν γιά άλλους λόγους.ποίοι είναι αυτοί;σάς παραπέμπω στόν παππού Όμηρο:ο Πόλεμος είναι επιβεβλημένος-εν ω γενικώς είναι κάτι σφοδρώς ανεπιθύμητον καί χαρακτηρίζεται άφρων όστις τόν επιδιώκει γιά άλλους λόγους από αυτούς πού θά αναφερθούν πιο κάτω-όταν συντρέχουν λόγοι ΕΠΙΒΙΩΣΕΩΣ,ΔΙΚΑΙΟΥ,ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ,ΤΙΜΗΣ.Μόνον τότε.Καί γιά νά δούμε καί τό σήμερα,αλήθεια,άν οι Έλληνες στά επόμενα 10 έτη σφάξουν τούς αλλοφύλους εισβολείς πού ρημάζουν παντοιοτρόπως τήν χώρα των γιά νά επιβιώσουν οι ίδιοι καί η εθνοφυλετική οντότης πού αντιπροσωπεύουν,θά είναι 'ρατσιστές';
    Περικλής(Π.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. τρί-α που-λα,τρια πουλά-κια κάθονταν...πάνω σε μια χελώνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Οπερ, εδει, δειξει.
    Οταν τους ξεγυμνωσεις με αποδεικτικα στοιχεια, αυτοι σφυριζουν αδιαφορα η σου πετουν τη γνωστη λασπη τους, του ρατσιστη, του αντισημιτη, του ναζι (καρφακι δε μου καιγεται) και μετα τραγουδουν για πουλακια και κουνελακια.

    Δεν παρελειπουν ομως να υποστηριζουν δολοφονους μικρων παιδιων.
    Και απαιτουν ο κοσμος να τους παιρνη στα σοβαρα.
    Αυτη ειναι η ψυχοσυνθεση τους.
    Καμαρωστε τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.