28/8/09

Mε αφορμή τις πτήσεις των Heron πάνω από τα ελληνικά νησιά

του Σάββα Καλεντερίδη
Μετά από τη δημοσίευση της είδησης για πτήσεις των ισραηλινής κατασκευής μη επανδρωμένων αεροπλάνων τύπου Heron πάνω από την ελληνική επικράτεια, έχουν γραφτεί στο ιστολόγιό μας μερικά σχόλια που παρουσιάζουν την αδυναμία της Ελλάδος να αντιμετωπίσει την Τουρκία, ως απόρροια της άρνησης και της αργοπορίας της χώρας μας να συνάψει στρατηγικές σχέσεις με το Ισραήλ.
Πρώτα απ' όλα, θα πρέπει να τονίσουμε ότι δεν πρέπει να αποκλείεται συμμαχία με καμία χώρα του κόσμου, αρκεί να υπάρχουν οι προϋποθέσεις, που τις λέει η ίδια η λέξη: συμ=μαχώ, δηλαδή συμπαρατάσσομαι και μάχομαι από κοινού εναντίον κάποιου εχθρού. Άρα, θα πρέπει να εντοπιστούν κοινά στρατηγικά συμφέροντα για να ακολουθήσει σύναψη στρατηγικής σχέσης.
Υπάρχουν όμως οι προϋποθέσεις αυτές στην περίπτωση της Ελλάδας και του Ισραήλ, το οποίο Ισραήλ έχει ήδη συνάψει στρατηγική συμμαχία με την Τουρκία, μια συμμαχία που στρέφεται πλέον ανοιχτά εναντίον της χώρας μας;
Για όσους, λοιπόν, προσπαθούν να πείσουν και να παρασύρουν πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες, αλλά και τον απλό κόσμο ότι με μια στρατηγική συμμαχία θα λύσουμε το πρόβλημα Τουρκία, έχουμε να πούμε τα εξής:
Πρώτον, σε ό,τι αφορά τα Heron, το πρόβλημα δεν θα λυθει αν πάρουμε και μεις το αντίστοιχο σύστημα από το Ισραήλ, γιατί τα τουρκικά μη επανδρωμένα θα συνεχίσουν να πετάνε πάνω από το Αιγαίο και από τον Έβρο, συλλέγοντας πολύτιμες πληροφορίες που θα ισχυροποιήσουν τη θέση της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα.
Τί θα έχουμε πετύχει;
Απλά, θα έχουμε κάνει κατά μερικές εκατονταδες εκατομμύρια δολάρια πλουσιώτερο το Ισραήλ και θα δώσουμε δουλειά σε μερικές δεκάδες ή εκατοντάδες ισραηλινούς.
Δεύτερον, η πολυδιαφημιζόμενη από πολλούς, κυρίως ανωνύμους, 'στρατηγική συμμαχία' της Ελλάδος με το Ισραήλ, θα διαρρήξει τις παραδοσιακά καλές σχέσεις της Ελλάδος με τις αραβικές χώρες και απλά θα ενισχύσει τη θέση του Ισραήλ για να ζητά και να παίρνει πιο πολλά από την Τουρκία, παρουσιάζοντας τις σχέσεις του με την Ελλάδα ως φόβητρο, και μετά, αντίστοιχα, για να ικανοποιήσει τις δικές μας ανησυχίες, θα ζητά και θα παίρνει πιο πολλά από την Ελλάδα και ούτω καθ' εξής. Κανονικός φαύλος κύκλος.
Δηλαδή, με άλλα λόγια, θα κληθούμε να συνάψουμε μια στρατηγική σχέση με το Ισραήλ, το οποίο θα συνεχίσει να διατηρεί στρατηγικές σχέσεις με την Τουρκία, με αποτέλεσμα αντί να βγούμε κερδισμένοι από τη σχέση αυτή, να βγούμε διπλά χαμένοι, αφού από τη μια πλευρά δεν θα εξουδετερώσουμε την τουρκική απειλή -το αντίθετο μάλιστα- και από την άλλη θα απωλέσουμε το όποιο πλεονέκτημα έχουμε από τις σχέσεις μας με τον αραβικό κόσμο.
Υπό την έννοια αυτή και κάτω από τις παρούσε συνθήκες, δεν υπάρχει πιο μεγάλη μπαρούφα και ταυτόχρονα παγίδα για την Ελλάδα, από τη φιλολογία που έχει αναπτυχθεί γύρω από την ανάγκη σύναψης στρατηγικών σχέσεων με το Ισραήλ.
Πώς το αιτιολογώ;
Η Τουρκία και το Ισραήλ έχουν βαθιές σχέσεις (σχέσεις μάνας-παιδιού) που δεν είναι δυνατόν και δεν πρόκειται να διαρραγούν ποτέ και από καμμία δύναμη. Αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν όλοι όσοι ασχολούνται με την πολιτική και με τα πολιτικά πράγματα στην Ελλάδα. Για όσους θέλουν να ενσκύψουν και να εντρυφήσουν στο θέμα, ας μελετήσουν την εσπευσμένη επίσκεψη του τουρκοεβραίου επιχειρηματία Ζακ Καμχί στην Ιερουσαλήμ, τότε που ορισμένοι στο Ισραήλ και τις ΗΠΑ προσπάθησαν να τιμωρήσουν την Τουρκία για την απίστευτη απρέπεια του Ερντογάν απέναντι στον πρόεδρο του Ισραήλ, Σιμόν Πέρες. Μετά από εκείνη την επίσκεψη μπήκε ο 'κάθε κατεργάρης στον πάγκο του', σταμάτησε κάθε ενέργεια για να τιμωρηθεί η Τουρκία και έκτοτε συνεχίζεται απρόσκοπτα η στρατηγική συμμαχία Τουρκίας-Ισραήλ, η οποία στην παρούσα φάση έχει ως στόχο να διαρρήξει την ενότητα του χώρου μεταξύ Κύπρου και Ελλάδος.
Η εξάλειψη του ελληνισμού από τη Μικρά Ασία από τους νεοτούρκους και τον Κεμάλ, η κατάσταση στο Κυπριακό, η συνεργασία ΗΠΑ-Τουρκίας-Ισραήλ και το "λάθος" του υπουργείου άμυνας του Ισραήλ νοτίως του Καστελορίζου, η αμφισβήτηση στο Αιγαίο, η αμβισβήτηση της ελληνικότητας της Μακεδονίας και αυτή καθ' αυτή η ανάδειξη του Σκοπιανού, αποτελούν τη βάση πάνω στην οποία είναι χτισμένη η στρατηγική συμμαχία Τουρκίας-Ισραήλ και η μόνη θέση που μπορεί να έχει η Ελλάδα σ' αυτήν είναι του υποτελούς.
Κάτω από αυτό το πρίσμα, αποτελεί άμεση εθνική επιταγή ο εντοπισμός, η εξουδετέρωση και η λογοδοσία όλων των πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων που οδήγησαν στην επαίσχυντη και εθνικά επικίνδυνη συνεργασία της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας με την πολεμική αεροπορία του Ισραήλ, το περασμένο καλοκαίρι.
Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή και την Ανταλλαγή των πληθυσμών, που ήταν ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα που έγιναν στην ιστορία της ανθρωπότητας, αργά, σταθερά και μεθοδικά, εδώ και δεκαετίες, εξυφαίνεται μια συνωμοσία εις βάρος των ιστορικών και στρατηγικών συμφερόντων του Ελληνισμού στη γραμμή Κύπρος-Καστελόριζο-Κρήτη-Ρόδος-Αιγαίο-Θράκη-Θεσσαλονίκη-Σκόπια, μια συνωμοσία που έχει οδηγήσει ήδη στο κρεματόριο την Κύπρο και έχει προχωρήσει τα ύπουλα σχέδιά της και στους υπόλοιπους στόχους.
Η παρουσία τις μέρες αυτές του Γ.Γ. του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα και οι αποστάσεις που παίρνει από την απαράδεκτη για σύμμαχο συμπεριφορά της Τουρκίας είναι η κραυγαλέα απόδειξη της θανάσιμης απειλής που αντιμετωπίζει η χώρα μας.
Ο Ελληνισμός δεν έχει άλλη επιλογή από το να αποκαλύψει όλες της πτυχές αυτής της υπόθεσης και να προετοιμασθεί κατάλληλα για να τις αντιμετωπίσει.
Στην παρούσα φάση, ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστεί η συμμαχία Τουρκίας-Ισραήλ σε βάρος των ελληνικών συμφερόντων, είναι να αποκαλυφθούν οι πτυχές και οι πραγματικές διαστάσεις της τουρκοϊσραηλινής συμπόρευσης και συνεργασίας στο μέτωπο Κύπρος-Καστελόριζο-Κρήτη-Ρόδος-Αιγαίο-Σκόπια. Μόνο η αποκάλυψη μπορεί να ασκήσει πίεση στο Ισραήλ για να αλλάξει στάση και όχι το άνοιγμα των ελληνικών ουρανών στην ισραηλινή πολεμική αεροπορία. Φυσικά δεν παραβλέπονται οι άλλες διεθνοπολιτκές πτυχές του όλου ζητήματος, οι οποίες όμως δεν αποτελούν αντικείμενο της ανάρτησης αυτής.
Η υπόθεση αυτή δεν είναι εύκολη, γιατί εκτός από τους φανερούς 'παίκτες' σε αυτή την ιστορία, υπάρχουν και οι κρυφοί, αυτοί που δρουν ύπουλα στον ελληνικό κρατικό μηχανισμό, στα υπουργεία Παιδείας, Άμυνας, Ενημέρωσης, στα ίδια τα ΜΜΕ, στα Πανεπιστήμια, στην ίδια την κοινωνία, προωθώντας τα σχέδια που αναφέρθηκαν παραπάνω.
Πρέπει λοιπόν να αγωνιστούμε, για να κρατήσουμε την πατρίδα μας πραγματικά ελεύθερη και το Αιγαίο ελληνικό.
Ο αγώνας αυτός δεν θα είναι εύκολος και θα έχει πολλές παγίδες, με πρώτη και καλύτερη την παγίδα του 'αντισημιτισμού', μια παγίδα που είναι στημένη και κρυμένη κάλα και έχει πολλούς 'παίκτες' και άπειρα μέσα και κεφάλαια, για να αποκρούει κάθε απόπειρα αποκάλυψης και εξουδετέρωσης των σχεδίων που εξυφαίνονται εις βάρος του ελληνισμού.
Εμείς, στο ιστολόγιο αυτό, δεν θα πέσουμε στην παγίδα αυτή, γιαυτό και καλούμε τους φίλους και σχολιαστές μας να σχολιάζουν πολιτικά και με επιχειρήματα τα τεκταινόμενα, για να μη δώσουμε επιχειρήματα σε εκείνους που μας περιμένουν στη ...γωνία.

217 σχόλια:

  1. Εύγε!!!!!!!
    Συγχαρητήρια Σάββα για την ανάλυσή σου! Οτιδηπότε άλλο θα μείωνε την βαρύτατη αξία της και το περιεχόμενό της.

    Σε ότι αφορά δε κάποιους "κλαψιάρηδες" που μόλις βλέπουν μια λέξη ενάντια στο Ισραήλ, αρχίζουν τα "μοιρολόγια" και τις κατηγορίες για "αντισημιτισμό","ρατσισμό" κλπ, καλύτερα να μην βγάλουν άχνα...
    Το κείμενο είναι καθαρά πολιτικό.ΤΕΛΟΣ!
    ΄Οποιος τολμήσει πάλι να διαστρεβλώσει την ΑΛΗΘΕΙΑ εξαπολύοντας ανιπόστατες κατηγορίες,θα τα ακούσει πολύ άσχημα...
    Εδώ είμαστε και περιμένουμε...
    Ομηρος Φωτιάδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να λελεύω σε πούλι'μ Ομηρε!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εκπληκτική, σύντομη ανάλυση. Εύγε!
    Το θέμα είναι πως θα συνασπιστούμε όλοι εμείς για να διώξουμε τους προδότες από τον τόπο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ζφείρη το εκπληκτικό κειμενο του Σαββα αφιερώνεται σε σενα και στους ομοϊδεάτες σου.Διαβάστε το προσεκτικά και ίσως οφεληθείτε!Και αυτα δεν τα γράφει ο ουτιδανός Μίνως, αλλα ενας θέσει καλός γνώστης του γεωπολιτικού status της περιοχής.



    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εἶμαι ἀπαισιόδοξος διότι:
    1) Ἡ κατάσταση ἀπραγίας, δοσιλογισμοῦ κ.λπ. καλλιεργεῖται χρόνια στὴν Ἑλλάδα καὶ δυστυχῶς θέλει καὶ χρόνια γιὰ νὰ ἀλλάξη.
    2) Ἐμεῖς οἱ ἴδιοι πέφτουμε θύματα τῆς καταστάσεως ψηφίζοντας τὰ συγκεκριμένα κόμματα.
    3) Μᾶς ἔχουν κάνει πλύση ἐγκεφάλου καὶ κανεὶς δὲν ἀντιδρᾶ, παρὰ μόνο ὅταν θίγεται ὁ εὐδαιμονισμός του.
    Οἱ παραπάνω λόγοι εἶναι ἐπιγραμματικοὶ καὶ δυστυχῶς δείχνουν τὴν κατάπτωση τοῦ ἔθνους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εύγε!!!!!!!
    Συγχαρητήρια Σάββα για την ανάλυσή σου! Οτιδηπότε άλλο θα μείωνε την βαρύτατη αξία της και το περιεχόμενό της.Προσυπογράφω το σχόλιου του Κου Ομήρου.
    Μια απλή ερώτηση θα ήθελα απλά να κάνω;
    Μηπως θα ηταν καλυτερα αυτα τα συμβάντα
    να μην ερχονται στην δημοσιότητα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν ξερω αν εισαι 2πλος πρακτορας της μοσαντ οπως σε κατηγορουσε εκεινο το αθλιο πλασμα (οι νεκροι δεδικαιοντε λεει η θρησκεια μας γιαυτο δε συνεχιζω), παντως τα βαζεις με πολυ μεγαλα ψαρια. Δε θα σου πω εγω να προσεχεις -το ξερεις μονος σου-. Καιρος να ειποθουν αληθειες:
    1. Η επιχειρηση (και Ελληνικων βλ. ΜΕΓΚΑ) καναλιων να αναδειχτουν "Τουρκοκρητικοι" και να στηθουν καποιοι ηλιθιοι στη μεγαλονησο να ζηταν οτι και οι Σκωτσεζοι (ο νοών νοείτο) ειναι η οχι μερος της προσπαθειας αποσπασης της Κρητης απο τη μητερα Ελλαδα και αποδοσης της εν καιρω στους "Περιούσιους";
    (προς επιρωσιν http://www.newstatesman.com/north-america/2009/08/military-bases-japan-italy δειτε πως η Κρητη ειναι "κατι αλλο" από Ελλάδα. Μάθετε και για την αντίδραση των παρευρισκόμενων σε εκδήλωση πριν 2 μηνες στην Κρήτη οπου συγγραφέας υποστήριζε πως οι Μινωίτες δεν ήταν Ελληνικά αλλα..αρχαία Σιωνιστικά φύλλα!!!)
    2. Ειναι αλήθεια οτι η πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Ραις υποστήριζε στη διδακτορική της διατριβή οτι κακώς τα Δωδεκάνησα εδόθησαν στην Ελλάδα με το τέλος του Β' Παγκοσμίου πολέμου ενώ επιχειρηματολογεί γιατί έπρεπε να δωθούν ως "δώρο" στο νεοσύστατο τότε κράτος του Ισραήλ; Δεν το εχω επιβεβαιώσει, θελω τη βοήθειά σου σε αυτό.
    3. Η "πτώση" του 2θέσιου Τουρκικού F-16 τον Οκτώβρη του 1996 (http://www.enkripto.com/2009/07/8-1996.html και http://strategy-geopolitics.blogspot.com/2008/05/blog-post_2161.html)από το παλικάρι Θ.Γ. όταν του "σκαλίζαν" τον "μικρό" (το Νο2 του σχηματισμού) έγινε ή όχι με την ύπαρξη ως πλήρωμα και τη βοήθεια Ισραηλινού εκπαιδευτή που συμμετείχε έτσι ενεργά σε επιθετική ενέργεια εναντίον της χώρας μας; Μάλιστα όταν τον ψαρέψαν οι δικοί μας μετά την πτώση δε μιλούσε Τουρκικά και όχι βέβαια από το σοκ. Ο Τούρκος εκπαιδευόμενος του ίδιου F-16 αναπάυεται στον πάτο της θάλασσάς μας έκτοτε.

    Μπορώ να γράφω μέχρι αύριο παρόμοια γεγονότα που καταδεικνύουν την ύπουλη (όπως πάντα και όχι παλικαρήσια) ενεργό συμετοχή των "Περιούσιων" σε ενέργειες εναντίον της χώρας μας ως μέρος σχεδιασμών πέραν του Ατλαντικού όμως όπως και σύ καταλαβαίνεις δε μπορούν να βγούν όλα στη φόρα εκτός από κάποια που είναι ήδη γνωστά.

    Έλληνες καιρός να καταλάβετε ότι ήρθε η ώρα να κρατάμε και κάνα καλό "κομμάτι" σπίτια μας και να χάσουμε και κάνα κιλό. Ο νοών νοείτο (πάλι). Οι φλόγες γλύφουν τα σπίτια μας (για να χρησιμοποιήσω και ένα επίκαιρο από τις τακτικές εναντίον μας)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συγχαρητηρια Σαββα,διαβαζω σχεδον καθημερινα τις αναρτησεις και τα σχολια,υπαρχουν αρκετοι ελληνες πατριωτες περα ομως απο ευστοχες αναλυσεις,καταψηφιση κομματων που δρουν εναντια στο συμφερον το ατομικο καθε ελληνα και κυριως ολοκληρου του εθνους τι αλλο μπορουμε να κανουμε?θα θελα πολυ να δω αποψεις στο θεμα αντιδρασεις ολων αυτων,πρεπει να κανουμε κατι εστω εμεις οι απλοι ελληνες δεν παει αλλο τοσο υποταγη θελω να ειμαι ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ δεν γουσταρω που εδω και 30 χρονια ειμαι ραγιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Επειδή η επανάληψις θεωρείται η μήτηρ της μαθήσεως...

    http://www.tovima.gr/
    default.asp?pid=2&artid=
    102843&ct=78&dt=13/09/1998


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν φτάνουν οι ανεξέλλεγχτες ορδές λαθρομεταναστών που μας στέλνουν τα μεμέτια, οι ενεξέλλεχτοι φωτογράφοι (πράκτορες) της ΜΙΤ στην χώρα μας, αλλά πλέον το λένε καθαρά για το ενδιαφέρον τους για την χώρα μας στέλνοντας HERON πάνω απο τα Ελληνικά νησιά.
    Το είδαν συπτωματικά πάνω απο την Χιό. Ποιός μας διαβεβαιώνει ότι δεν έκανε το ίδιο μέρες πρίν στην Λήμνο-Λέσβο-Σάμο-Κώ-Ρόδο????
    Δεν το έστειλαν πάνω απο την Αρμενία - Γεωργία- Ιράν- Συρία- Βουλγαρία. Η Ελλάδα τους ενδειαφέρει και μόνο ΑΥΤΗ.
    ΒΡΩΜΆΕΙ ΜΠΑΡΟΎΤΙ που έλεγε και ο αείμνηστος Θοδωρής(Γέρος του Μωριά).
    Αδέλφια, τα συμφέροντα είναι πολλά και μεγάλα για την περιοχή μας.
    Προσπαθώ με το φτωχό μου το μυαλό να καταλάβω τι γίνεται αλλά δεν μπορώ.Ευτυχώς που με τα διάφορα blogs που διαβάζω , άρχισα να ξυπνάω.
    Μπράβω Κε Καλντερίδη και οι υπόλοιποι που μας δίνεται την πραγματική όψη του νομίσματος και δίχως φραγή και προκαταλήψεις.
    Εύχομαι το G3 που κρατώ ποτέ να μην το χρειαστώ.Για καλό και όχι για κακό βγήκε απο το ντουλάπι που ήταν πατατημένο αλλά όχι σκουριασμένο.
    Εδώ στην παραμεθόριο σας διαβάζουν καθημερινά αρκετοί να το ξέρετε και πέρνουν κουράγιο.
    Κουράγιο γιατί τουλάχιστον ενημερώνονται απο κάποιους που ενδιαφέρονται και ενημερώνουν εμάς για να μην κοιμώμαστε. Οι πολιτικοί δυστυχώς θα μας ενημερώσουν κατόπιν εορτής και τετελεσμένων γεγονότων.
    Το τελευταίο που επικρατεί εδώ είναι ότι εάν ο Καραμανλής πάει για εκλογές τον χειμώνα , τοτε περίμενε και το ΜΠΑΜ.
    Ο ΛΥΚΟΣ (γκρίζος) στην αναμπουμπούλα χαίρεται.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ιάσπη
    δεν τα βάζω με κανέναν και δεν έχω κόλημα με κανέναν και φυσικά ούτε με τους Εβραίους.
    Απλά, η Κύπρος και η Ελλάδα είναι σε κίνδυνο και νομίζω ότι πρέπει να γίνουν προσπάθειες για να την προστατέψουμε.
    Αυτό κάνω και τίποτε παραπάνω και επαναλαμβάνω, δεν τα βάζω με κανέναν.
    Δεν κινούμαι εναντίον κανενός, απλά, ως Έλληνας πολίτης προσπαθώ να προστατέψω τα συμφέροντα της χώρας μου και του ελληνισμού.
    Δεν κινούμαστε εμείς εναντίον οποιουδήπτε, άλλοι κινούνται εναντίον μας.
    Όσο για τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνω, σ' ευχαριστώ για την υπόδειξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το σχόλιο αυτό δεν έχει σχέση, με τα γραφόμενα του του Κυρίου Καλεντεριδη, αλλά είναι ενδιαφέρον, αλλά και ανησυχητικά έτσι το παρέθεσα.


    Ανησυχία στην Πόλη. Ετοιμάζουν νέα Σεπτεμβριανά;

    Οι πράσινες και κόκκινες λωρίδες από μπογιά που εντοπίστηκαν σε εξωτερικούς τοίχους σπιτιών Ελλήνων και Αρμενίων της Κωνσταντινούπολης, λίγες ημέρες πριν από τη μαύρη επέτειο των Σεπτεμβριανών, έχουν προβληματίσει τις δύο κοινότητες καθώς και το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, σε σπίτια σε διάφορες περιοχές της Πόλης όπου ζουν χριστιανοί υπάρχουν λωρίδες πράσινης μπογιάς, ενώ στα σπίτια των Αρμενίων υπάρχουν λωρίδες κόκκινης μπογιάς. Οι χριστιανοί έμειναν έκπληκτοι όταν... είδαν στα σπίτια τους λωρίδες πράσινης μπογιάς, φέρνοντας αμέσως στη μνήμη τους τις καταστροφές της 6ης και 7ης Σεπτεμβρίου του 1955, τότε που ο τουρκικός όχλος προκάλεσε βίαια επεισόδια κατά των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης. Μάλιστα βουλευτής του τουρκικού κοινοβουλίου κατέθεσε πριν από λίγες ημέρες επίσημη αίτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας Μπεσίρ Αταλάι, ζητώντας να του δοθούν οι ανάλογες εξηγήσεις για το τι συμβαίνει.


    Επίσης ο ίδιος βουλευτής δήλωσε ότι πρόσφατα έλαβε ένα αυξανόμενο αριθμό καταγγελιών από χριστιανούς σχετικά με παρενοχλήσεις και διακρίσεις.Να αναφερθεί ότι οι αρμενικές και ελληνικές χριστιανικές κοινότητες ζουν στην Κωνσταντινούπολη εδώ και πολλούς αιώνες, όμως τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί πάρα πολύ οι εκδηλώσεις μίσους και τα εγκλήματα εναντίον τους. Στην Κωνσταντινούπολη σήμερα ζουν περισσότεροι από 50.000 Αρμένιοι και περίπου 2.500 Ελληνες.


    Προχθές ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος επισκέφθηκε τον νέο διευθυντή Ασφαλείας της Πόλης Χουσεΐν Τσαπκίν. Η επίσκεψη δεν αποκλείεται να συνδυάζεται με το συγκεκριμένο γεγονός. Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του Πατριαρχείου, τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο συνόδευσαν στη συνάντηση ο πρωτοσύγκελος του Πατριαρχείου Στέφανος και ο εκπρόσωπος των μειονοτήτων της Γενικής Διεύθυνσης Βακουφίων Παντελής Βίγκας.


    Πηγές: HABER TURK, ΕΣΠΡΕΣΣΟ, ROMFEA

    Θρακιώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγαπητέ IASPIS, ας τολμήσουν οι "Περιούσιοι" να κουνήσουν το κωλαράκι τους στην Κρήτη και θα τους φαει "ο μελας όφις"!Ειδικά στα Χανιά θα πάθουν μεγάλη νίλα!Ουαί και αλοίμονο σ'αυτούς και στους συνεργάτες τους(ή άλλως πως τους "χρήσιμους ηλίθιους").


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ξέρω ότι δεν παρεξήγησες αυτά που έγραψα.

    Όπως πάντα κάνεις καλά αυτό που πρέπει. Δε μίλησα για κόλλημα αλλά είσαι απο τους πολύ λίγους που τολμούν να θίξουν "ταμπού" ενώ οι υπόλοιποι εθελοτυφλούν κι ας γλύφει η φωτιά τα σπίτια μας όπως προανέφερα.

    Με συγχωρείς αν πήρες σαν ειρωνία ή υπόδειξη ή οτι άλλο την προτροπή μου- ξέρω ότι δεν την έχεις ανάγκη!
    (Η μόνη ειρωνία ήταν προς κάποιον ο οποίος δε ζει για να το συνεχίσει και είχε εκστομίσει εύκολα και χωρίς επιχειρήματα κάποιες προσβλητικές κατηγορίες εναντίον σου...)

    Αυτοί κινούνται εναντίον μας-εμείς τους ξεμπροστιάζουμε και αμυνόμαστε.

    Περιμένω αν ξέρεις κάτι για το PhD της Ράις!

    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ευχαριστώ πολύ γι' αυτό το κείμενο.
    Ε ξ α ι ρ ε τ ι κ ό! Διαφωτιστικό!

    Νήμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Allo i simachia, allo i sinergasia,
    -to israli poulai amintiko exoplismo se opiodipoten.
    -to amintika proionta ine sinchorona
    -i tourkia ehi nero.

    Ean theloume, pernoume kai emis apo tous israilinous, pou sigoura tha to kaname, gia na min ta halasoum me tous ilithious tous arawes.

    Safos ine pou i israilini agapane perisotero tous ellines apos tou paliotourkos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΑΝ ΑΝΑΤΡΕΞΕΤΕ ΣΕ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΑΥΤΗ ΤΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΘΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΤΕ ΜΙΑ ΕΝΤΟΝΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΚΑΥΚΑΣΟ,ΚΑΘΩς ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΓΙΑ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΟ ΙΡΑΝ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΝΤΙΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΑΖΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΟ ΙΡΑΝ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΘΕΙ ΤΗ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΝΑ ΑΡΠΑΞΕΙ ΚΙ ' ΑΥΤΗ ΚΑΠΟΙΕΣ ΝΗΣΙΔΕΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ ΣΕ 1 ΜΕ 2 ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΕΞΕΛΙΧΘΟΥΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εγώ ότι είχα να πω το είπα...το κείμενο μιλάει μόνο του!
    Απλά επαναλαμβάνω, για να μην ξεχνιόμαστε και αναφέρομαι στις "γνωστές μοιρολογίστρες"...
    Μην αρχίσετε ξανά τις κλάψες, όπως έχετε μάθει να κάνετε,μόλις γράψει κάποιος αρνητικό για το Ισραήλ, και ξεπερνάτε και τον Γκέμπελς στην προπαγάνδα, γιατί θα φάτε τέτοιο βρυσίδι,που δεν το φάγατε στην ζωή σας...Τέλος πια με τα παπατζιλίκια!
    Από την άλλη μεριά, οι αντισημήτες,ρατιστές κλπ θα ακούσετε ένα "εμβατήριο" ανάλογο με τα μπινελίκια που θα ακούσουν οι "κλαψιάρες", αν πάτε να δώσετε "άλλη χρειά" στο κείμεο.
    Να το σεβαστείτε όλοι καθώς είναι ένα πατριωτικό-πολιτικό κείμενο χωρίς τις μαλακίες που εσείς σκέφτεσται...
    Μας τα έχετε πρήξει τόσα χρόνια με τις μαλακίες σας και τις διαστρεβλώσεις σας...είσται ίδιοι και έτσι σας αντιμετωπίζουμε.
    Μάθετε να διαβάζετε χωρίς παροπίδες και φίλτρα πλέον...
    Ετσι για να μην ξεχνιόμαστε και αρχίσουμε πάλι τις αηδίες...
    Ομηρος Φωτιάδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. "Safos ine pou i israilini agapane perisotero tous ellines apos tou paliotourkos."


    Αυτά σας μαθαίνουν εκεί στο America;Και τι σας "ποτίζουν" για να τα μάθετε πιο εύκολα;


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αν δεν πάρετε εσείς οι αγνή πατριώτες αξιωματικοί της ΕΥΠ, του στρατού και της Αστυνομίας τα ηνία τις χώρας στα χερια σας, τότες ΕΛΛΑΣ ΤΈΛΟΣ

    Με δεδομένο ότι οι πολιτικές εξελίξεις τρέχουν ... και καθίσταται επίκαιρο το παρακάτω ρηθέν... Έχει λεχθεί??? Αντέδρασε κάποιος;;;
    http://makelio.blogspot.com/2008/11/blog-post_3827.html

    Δεν είναι τυχαία τα λόγια του Καρατζαφέρη στην εκπομπή του!
    Για να πεις κάτι τέτοιο η´θα είσαι ενημερωμένος από την Ο.E.A. η´ από την Αγγλική στοά που προωθούν τον φίλο του Καρατζαφέρη, Γλίξμπουργκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Για ποιόν να πολεμήσει κανείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Που είστε ρε "ποντίκια" εξαφανιστήκατε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Σάββα μην με λογοκρίνεις γιατί θα με πιάσει το μπαφραλίδικο....και θα την πληρώσει ο Τοπάλ Οσμάν...κατάλαβες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Σάββα εύγε. Μου θύμισες τον Σάββα που ξέρω και εκτιμώ, τον φίλο και αγωνιστή. Καλά έκανες και τα είπες έξω απο τα δόντια. Έκλεισες όλα τα παράθυρα και τις τρύπες των αμφιβολιών κάποιων, που πίσω απο την ανωνυμία τους προσπαθούν να σε χαμηλώσουν. Ο θαρραλέος βγαίνει έτσι μπροστά, ο δειλός κρύβεται στα μετώπισθεν. Έτσι ο δειλός αν η έκβαση είναι θετική, έρχεται χωρίς ντροπή να πάρει μερίδιο και να μοιρασθεί την επιτυχία. Αν είναι αρνητική, πάλι θα ΄κερδίσει συνεργαζόμενος και με τον εχθρό, και λέγοντας στους άλλους ότι η δική του εκτίμηση βγήκε σωστή.

    Συμφωνώ με το συμπέρασμα που βγαίνει απο το άρθρο σου "με το Ισραήλ φιλία δεν γίνεται". Διαχρονικά είμασταν και θα είμαστε αντίπαλοι. Το απέδειξαν οι Ντονμέδες με την δράση τους, το βίωσαν και οι πρόσφυγες στο πετσί τους, για να μην πάω πιο παλιά.

    Έχουν σχέση (Μάνας και παιδιού), όπως πολύ σωστά παρομοιάζεις.

    Χωρίς όμως να ισοπεδώνουμε τα πάντα, πιστεύω ότι εννοείς τους Σιωνιστές και την ιδεολογία τους. Υπάρχουν και εκεί διαφορετικοί που διαδηλώνουν υπέρ των Παλιστινίων, ενάντια στην πολιτική της εξόντωσης των, ενάντια στην κατασκευή πυρηνικών όπλων κ.λ.π.

    Όσο για μας είμαστε προσκυνημένοι και σ΄ αυτούς.

    27 Ιανουαρίου επισήμως στα Ελληνικά σχολεία γίνονται εκδηλώσεις μνήμης του ολοκαυτώματος των Εβραίων (συμφωνία Γ. Παπανδρέου τέως ΥΠΕΞ).
    Αντίστοιχα στο Ισραήλ υπάρχει ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων και των Μικρασιατών ;
    Έχω την εγκύκλιο που στέλνεται στα σχολεία της Βθμιας εκπαίδευσης που λέει κι άλλα.

    Σάββα συνέχισε να κάνεις αυτό που ξέρεις.
    Με εκτίμηση

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Κύριε Σάββα, συγχαρητήρια για την ανάλυσή σας. Συγχωρέστε με, αλλά μου θυμίζει το παραμύθι με τον γάτο και τα ποντίκια που κάποιο ποντίκι είχε την φαεινή ιδέα να βάλουν στον λαιμό του γάτου ένα κουδούνι για να τον ακούν τα ποντίκια όταν έρχεται προς το μέρος τους αλλά η ιδέα κατέρρευσε όταν διαπίστωσαν ότι κανείς δεν ήταν διατεθειμένος να περάσει το κουδούνι στον λαιμό του γάτου...
    Βλέπεται εσείς κάποιον έλληνα πολιτικό να έχει το σθένος να προβεί στο ξεμπρόστιασμα του Ισραήλ; Έχουμε πολιτικούς έστω και με ελάχιστο σθένος; Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Πώς μπορούμε να περάσουμε το κουδούνι στον λαιμό του γάτου;

    Καλή δύναμη.

    Με εκτίμηση.
    ΦΙΛΙΠΠΟΣ - ΚΟΖΑΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Κύριε Φωτιάδη επειδή είμαι και γω αντισημιτική μέχρι το κόκκαλο θα ήθελα να μου εξηγήσετε τι εννοείτει αν κάποιος από τους αντισημιτικούς πάει να αλλάξει την χροιά του κειμένου αυτού θα ακούσει αντίστοιχα εμβατήρια τι εννοείται.Ρωτάω γιατί το να είσαι αντισημιτικός δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να διαγνώσεις την ορθότητα του κειμένου και την εγκληματική ενέργεια την οποία θα τελέσει ο οποιοσδήποτε σε περίπτωση διαστρέβλωσης της οποίας έννοιας.Πέραν αυτού όμως θα συνεχίσω να λέω ότι όσο οι Ελληνες δεν κοιτάνε την Ελλάδα και συμμαχούν όχι με βάση την έννοια της λέξεως αλλά με βάση το ίδιον συμφέρον του εκάστοτε πολιτικού ο οποίος μπορεί να είναι απο ανεγκέφαλος έως ηλίθιος όχι απλά δεν θα έχουμε Ελλάδα αλλά θα ψάχνουμε και τους Ελληνες ανα το κόσμο.
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Εγώ θα διαφωνήσω με τους προηγούμενους σφουγγοκωλάριους του Καλεντερίδη. Το κείμενο του Σάββα είναι σχολική έκθεση χωρίς κανένα νόημα. Τί μάς λέει ο θαυμαστής του κομμουνίσταρου Οτσαλάν; Ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα εκτός από το να περιμένουμε τον Τούρκο και τον Εβραίο να εισβάλουν μέσα. Όχι, κύριε Καλεντερίδη... Ο Μέγας Ίων Δραγούμης (αλήθεια, γιατί ποτέ δεν μάς έχεις πει την γνώμη σου γι' αυτόν;) ήταν υπέρμαχος της Ελληνοτουρκικής Ομοσπονδίας, διότι οι "Λευκοί" Τούρκοι είναι φυλετικά Έλληνες. Αντίθετα, απεχθανόταν τους φίλους σου τους Κουρδους, οι οποίοι κατέσφαξαν τους Έλληνες ως "Τσέτες" το 1922 και ως "κομμάντος του Αττίλα" το 1974. Ομολογώ ότι διαβάζω δυό φορές την ημέρα το ιστολόγιό σου, για να διδάσκομαι ως πού μπορεί να φτάσει έναν ικανό άνθρωπο όπως ο Καλεντερίδης ο τυφλός φανατισμός και το μίσος. Ελπίζω να δημοσιεύσεις το σχόλιό μου για να ακουστεί και μιά διαφορετική φωνή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ώστε ο ίων Δραγούμης ζήτησε ομοσπονδία με τους "λευκούς" τούρκους; Δεν το ήξερα. Από αυτόν ενεπνεύσθη και ο δικτάτωρ Παπαδόπουλος και έκανε και αυτός πρόταση ομοσπονδίας Τουρκίας-Ελλάδας; Δεν ξέρω πολλά πράγματα για τις ΕλληνοΙσραηλινές σχέσεις. Από εδώ αρχίζω και μαθαίνω μερικά και ομολογώ ότι εκπλήσσομαι δυσάρεστα...Ξέρω όμως πολύ πολύ καλά ότι δεν θέλω καμμία ομοσπονδία με λευκούς ή οποιουσδήποτε άλλους Τούρκους και αν είναι να δεχθώ κάποια είδους συνεργασία με κάποιους Τούρκους αυτοί πρώτα θα πρέπει να δεχθούν ότι δεν είναι τέτοιοι. Όσο για τους Κούρδους δεν τους έχω καμμία εμπιστοσύνη. Είναι πολύπαθος λαός, τους θαυμάζω για τους αγώνες τους αλλά όπως και το '22 που μου έσφαξαν το μισό σόϊ πιστεύοντας ότι το κάνουν γιατί θα κερδίσουν κάποιες ελευθερίες, δεν ξέρω τι θα τους εμποδίσει να δράσουν κατά της πατρίδας μου αν τους υποσχεθεί κάτι ανάλογο σήμερα η Ιστορία, άσχετα αν θα τραβάν πάλι τα μαλλιά τους μετά, όπως το '22...
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Σαββα, μακάρι να ήταν όλοι η υψηλά ιστάμενη όπως εσένα γνήσιοι πατριώτες, και να συναπτόταν η συνεργασίες και συμμαχίες με γνώμονα το εθνικό συμφέρων, αλλά δυστυχώς δεν είναι έτσι. Το άρθρο σου είναι όπως όλα τα άρθρα σου πολύ καλά, προπάντων τεκμηριωμένα και άκρος κατατοπιστικά.
    Μέσα για την συλλογή πληροφοριών, είτε με τεχνικά μέσα, είτε με ανθρώπινο δυναμικό υπάρχουν πολλά.
    Επιμένω και πάλι ότι αυτό που υπάρχει περίσσιο στην πολίτικη μας ηγεσία είναι η ατολμία, ερασιτεχνισμός, αντί σωστού προγραμματισμού, στόχους (για παράδειγμα θεσμοθέτηση ΑΟΖ, 12 Μίλια...),υποτελείς στάση απέναντι στο Νατο, την Αμερική ... από φοβία, μην πάθουμε χειρότερα. Γιατί δεν βασίζεται η κυβέρνηση στον Λαό αλλά στα εκάστοτε συμφέροντα (μασονικά, σιωνιστικά, προσωπικά...). Ο Λάος είναι πάντα έτοιμος για θυσίες, αλλά όχι να ξανά προδοθεί όπως στην Κύπρο.

    Θρακιώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Όλα αυτά μπορούν να συμβούν, ΜΟΝΟ αν η Ελλάδα υποκύψει και ΔΕΝ κάνει πόλεμο κατά της Τουρκίας.
    Ένας πόλεμος Ελλάδα-Τουρκίας, θα σημάνει αυτόματα και διάλυση της Τουρκίας.
    Αν μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει πόλεμος μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας, αυτό οφείλεται κυρίως στους Τούρκους διπλωμάτες οι οποίοι πάνω απ' όλα γνωρίζουν καλά Ιστορία και αντιλαμβάνονται πιό θα είναι το τέλος της Τουρκο-Ισραηλινής συμμαχίας γιά την δική τους πατρίδα.
    Επομένως, το μπαλάκι είναι στα χέρια της δικής μας πλευράς.
    Δυστυχώς όμως, το κρατάνε, η Ντόρα ο Κωστάκης ο Γιωργάκης και τα λοιπά διακοματικά λαμόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. κυριε καλεντεριδη ηλπιζα οτι χουντικες αποψεις οπως του ΕΛΛΗΝ VS CHAOS δεν θα ακουγονταν στο blog σας...
    αλλα αμα εχεις ελληνες με τετοια σκουριασμενα μυαλα που πιστευουν οτι ο στρατος και η αστυνομια θα σωσουν την ελλαδα παιρνοντας τα ηνια..καλυτερα να μας κατακτησουν οι τουρκοι και να μας διοικουν αυτοι, να ξερουμε τουλαχιστον ποιον εχουμε απεναντι μας..
    απο φασιστες και χουντικους τι μπορει να περιμενει κανεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ανώνυμε 28 Αύγουστος 2009 3:30 μμ
    δεν μπορούμε να κάνουμε λογοκρισία, από τη στιγμή που δεν υπάρχουν ύβρεις και ανυπόσταστες κατηγορίες ενατνίον φυσικών προσώπων.
    Οι απόψεις μου για τη Χούντα είναι γνωστές και διακηρυγμένες:
    Πρόδωσαν τη δημοκρατία και την Κύπρο.
    Τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Αγαπητέ Σάββα
    Δύο παρατηρήσεις για το ιστολόγιο:
    1)Λιγότερη "Κυπρο-κλαψούρα" από το Sub92...κουράστηκαμε. Κάθε μέρα η ίδια ιστορία, αδελφέ μου..Άλλαξε τροπάριο, ΕΛΕΟΣ!
    2)Όμηρε, ο Σάββας δε χρειάζεται "λιβάνι"...Κόψε τα σιρόπια και ασχολείσου με το spy-news...

    Χαιρετίσματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Μα αφού δεν ήταν Heron.....

    Τα Heron έχουν προβλήματα γιατί οι Τούρκοι ενσωμάτωσαν δικά τους ηλεκτρονικά....

    Η πώληση τους πάγωσε...

    Εχουν μερικά νοικιασμένα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ. ΑΛΛΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ ΤΑ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΑΠΕΙΡΕΣ ΦΟΡΕΣ, ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΣΕΙ ΗΔΗ ΣΤΟ "ΤΡΥΠΑΚΙ". «Ο αγώνας αυτός δεν θα είναι εύκολος και θα έχει πολλές παγίδες, με πρώτη και καλύτερη την παγίδα του 'αντισημιτισμού', μια παγίδα που είναι στημένη και κρυμμένη καλά και έχει πολλούς 'παίκτες' και άπειρα μέσα και κεφάλαια, για να αποκρούει κάθε απόπειρα αποκάλυψης και εξουδετέρωσης των σχεδίων που εξυφαίνονται εις βάρος του ελληνισμού.» "ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ". ΕΧΕΙ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ Η ΛΕΞΗ ΑΥΤΗ ΚΑΙ Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΜΜΕ "ΠΑΡΑΘΥΡΑΤΟΥΣ" Κ.Ο.Κ. ΤΙ ΟΜΩΣ ΣΥΜΑΙΝΕΙ; ΠΟΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΧΕΙ ΛΟΓΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΗΣ; ΟΙ ΝΑΖΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΤΑΝ ΓΕΡΜΑΝΟΙ. ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΝΑΖΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΑΜΑΧΟΥΣ ΣΤΗΝ ΓΑΖΑ, ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ, ΣΤΟ ΙΡΑΚ, ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ. ΜΗΠΩΣ ΟΜΩΣ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ Ν` ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΝΤΙΕΛΛΗΝΙΣΜΟ; ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕMΦΑΝΕΙΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΜΦΙΒΟΛIA, ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ. Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ, ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ,ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙΡΟΣ. Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΖΩΝΤΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΘΞΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΗΣΑΝ .ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΘΕΜΑ. ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΥΧΙΩΝΤΑΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΙ ΣΕ ΟΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΧΩΝΕΨΟΥΝ ΠΩΣ ΤΗΝ ΥΠΕΡΩΧΗ ΑΥΤΗ ΕΝΝΟΙΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΠΡΩΤΟΙ ΑΥΤΟΙ. ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΣΑΝ ΣΤΗΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΩΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΠΛΩΣ ΣΥΜΠΛΕΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΦΥΛΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΙΔΟΠΟΙΩΝ ΓΝΩΡΙΣΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΩΣ ΩΣ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤ` ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΡΑΤΟΥ Σ, ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΑΤΤΕΙ ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ, ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ.
    ΠΟΥ ΞΑΝΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΤΕΤΟΙΑ ΚΛΟΠΗ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΡΕΥΛΩΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ; «Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ. ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΤΟΙΚΗΣΑΝ ΗΤΑΝ ΙΣΡΑΗΛΙΤΕΣ!! ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΖΟΥΣΑΝ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΡΙΝ ΤΑ ΕΠΙΚΟΙΣΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΚΥΠΡΙΟΙ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΥΝΑΣΤΕΥΑΝ ΤΟΥΣ «ΑΘΩΟΥΣ» ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΥΣ.»
    ΚΑΘΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥΤΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΙΣΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΗΣ. ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΣΥΝΕΧΙΖΩΜΕΝΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ, ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΥΤΗΡΙΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ. ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΕΛΛΗΝΙΣΜΟ. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΕΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ.
    ΞΕΡΟΥΝ ΟΜΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΩΣ ΔΥΣΚΟΛΑ ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η «ΑΣΥΜΕΤΡΗ» ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΜΑΣ. ΘΑΡΡΟΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑΡΡΟΣ.

    777

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Εγω ταλεγα και τα λεω απο καιρο!
    Ο Σαββας ομως με αποπαιρνε.
    Να που τα τοτε, αλλα και σημερινα λογια μου βγαινουν αληθινα.
    Η λυση στα προβληματα της ακριβεστατης αναλυσης του κ. Καλεντεριδη βρισκεται στα χερια των Ελληνων της Αμερικης.
    Αλλα που; Το 95% του Ελληνισμου ειναι αχρηστοι, αμορφωτοι, φιγουρατζηδες και ακοινωνητοι κατσαπλιαδες. Πραγματικοι λαδοποντικοι. ("Κονομημενοι" και μη). Απο το 1.5 περιπου εκατομμυριο Ελληνοαμερικανους αμφιβαλω αν εχουν βγαλει εκλογικο βιβλιαριο οι 200 χιλιαδες.
    Αυτο το ξερουν και η Γερουσια και το Κονγκρεσσο οποτε τους γραφουν κανονικα.
    Αν οι Ελληνοαμερικανοι ειχαν το ενα τριτο (επαναλαμβανω το ενα τριτο)της πολιτικο-οικονομικης δυναμης πουχουν οι Εβραιοι, να εκβιαζουν δηλαδη το Κονγκρεσσο και την Γερουσια για συμφεροντα υπερ της Πατριδας, τοτε το Ισραηλ και προπαντων η Τουρκια θατανε αμελητεες ποσοτητες.
    Δυστυχως ομως και το επισημο Ελληνικο Κρατος παραβλεπει αυτο το σημαντικωτατο για την εξωτερικη πολιτικη του στοιχειο και αδιαφορει παντελως για την Ομογενεια. Αλλα και οταν ενδιαφερεται συνεργαζεται με κατι αχρειους, οι οποιοι επανειλλημενως εχουν αποδειχθει τελειως ανεπαρκεις για να λυσουν τετοιου ειδους προβληματα.
    Οποτε, τ' εχεις Γιαννη, τι 'χα παντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. @28 Αύγουστος 2009 2:59 μμ
    Μίλα καλύτερα ρε γελοίε!
    Εσύ φαίνεται είσαι εκτός θέματος σε αυτή την σχολική έκθεση και όχι ο Καλεντερίδης.

    >''"Λευκοί" Τούρκοι είναι φυλετικά >Έλληνες ''

    Μπράβο τους. Τρέχα γύρευε δηλαδή.

    Και η πολιτική της Τουρκίας η ΤΩΡΙΝΗ πια είναι δηλαδή αφού οι ''λευκοί'' είναι Έλληνες;
    Αλήθεια οι ερυθρόδερμοι Τούρκοι τι φρούτο είναι δηλαδή;

    Την ακούσαμε την ''διαφορετική'' φωνή.
    Ε και;
    So What? που λεει και ο Μαύρος Miles Davis

    'Οσο για τους Κούρδους. Σεβασμός σε όποιο λαό αγωνίζεται για την αυτοδιάθεσή του.


    Νήμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. “Η Τουρκία και το Ισραήλ έχουν βαθιές σχέσεις (σχέσεις μάνας-παιδιού) που δεν είναι δυνατόν και δεν πρόκειται να διαρραγούν ποτέ και από καμμία δύναμη…”

    Το συμπερασμα ειναι σωστο περα για περα. Και οι Ελληνικες αυταπατες οφειλουν να περιοριστουν. Απο κει και περα ομως υπαρχει μεγαλο πεδιο διαβαθμησεων και τοπικων ‘κερδων επι τη βασει στοχευμενων κινησεων και διπλωματικης ενορχηστροσης.
    Σε πρωτη φαση και στο αντιποδα των σχεσεων μας με τους αραβες τα οφελη μας ειναι πενιχρωτατατα.Ετσι λοιπον και εμεις μπορουμε και θα πρεπει να μανουβραρουμε με τους Ισραηλινους και Αραβες κυριως δε με το θεμα του Ιραν θεμα στομ οποιο δεν θα πρεπει να εχουμε δογματικες σχεσεις αλλα το οτιδηποτε πολιτικο οφελος θα προσφερουμε στους Ισραηλινους θα πρεπει να ζητησουμε αντιστοιχο τιμημα.
    Βεβαι θα ηταν αυτοκτονια να δωσουμε πιστη οτι οι σχεσεις μας με το Ισραηλ μπορει να εχει μακρα διαρκεια η οτι μπορουμε να τους εμπιστευομαστε σε καθε περιπτωση.

    Οσον αφορα το Heron καταριψη χωριος δευτερη κουβεντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. “Η Τουρκία και το Ισραήλ έχουν βαθιές σχέσεις (σχέσεις μάνας-παιδιού) που δεν είναι δυνατόν και δεν πρόκειται να διαρραγούν ποτέ και από καμμία δύναμη…”

    Το συμπερασμα ειναι σωστο περα για περα. Και οι Ελληνικες αυταπατες οφειλουν να περιοριστουν. Απο κει και περα ομως υπαρχει μεγαλο πεδιο διαβαθμησεων και τοπικων ‘κερδων επι τη βασει στοχευμενων κινησεων και διπλωματικης ενορχηστροσης.
    Σε πρωτη φαση και στο αντιποδα των σχεσεων μας με τους αραβες τα οφελη μας ειναι πενιχρωτατατα.Ετσι λοιπον και εμεις μπορουμε και θα πρεπει να μανουβραρουμε με τους Ισραηλινους και Αραβες κυριως δε με το θεμα του Ιραν θεμα στομ οποιο δεν θα πρεπει να εχουμε δογματικες σχεσεις αλλα το οτιδηποτε πολιτικο οφελος θα προσφερουμε στους Ισραηλινους θα πρεπει να ζητησουμε αντιστοιχο τιμημα.
    Βεβαι θα ηταν αυτοκτονια να δωσουμε πιστη οτι οι σχεσεις μας με το Ισραηλ μπορει να εχει μακρα διαρκεια η οτι μπορουμε να τους εμπιστευομαστε σε καθε περιπτωση.

    Οσον αφορα το Heron καταριψη χωριος δευτερη κουβεντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. "Ο Μέγας Ίων Δραγούμης... ήταν υπέρμαχος της Ελληνοτουρκικής Ομοσπονδίας"


    "Ο Μέγας Ίων Δραγούμης" ήταν και υπέρμαχος της Ελληνο-Αλβανικής Ομοσπονδίας(στο βιβλίο του "Οσοι ζωντανοί" αυτό προτείνει μετα παρρησιας και μετ'επιτάσεως).Θα πρεπει δηλαδή σήμερα να θεωρούμε τους Αλβανούς "αδέλφια" μας;Χώρια που υπήρξε και φανατικός βασιλόφρων.Και αυτα τα γραφω χωρις να θέλω να θίξω ουτε και κατ'ελάχιστον τον πατριωτισμό του ο οποίος υπήρξε αναμφισβήτητος και ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ.


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ερωτησις:
    Επειδη δεν ειμαι απο τους ειδικους περι αεροπλανων επανδρωμενων και μη, αυτα τα μη επανδρωμενα, θα πετουν με την χρηση καποιου τηλεχειρισμου ετσι;
    Το ερωτημα μου λοιπον ειναι ποιος ειναι στην προκειμενη περιπτωση ΑΥΤΟΥ του HERON ο τηλεχειριστης; Τουρκος για Εβραιος; Καθ' οτι το Ισραηλ ειναι εκεινο που κατεχει και παραγει την τεχνολογια αυτην.

    Και μετα μωρε, κεινα τα αεροπλανα που επεσαν στους Διδυμους Πυργους της Νεας Υορκης, μηπως και τοτε ειχε εφραμοστει η ιδια τεχνολογια;
    Λεω μηπως; Γιατι εκει δολοφονηθηκαν καπου 3000 αθωοι και ηταν και το πατημα για τις γεννοκτονιες που υποκεινται σημερα οι Αραβικοι Λαοι της Μεσης Ανατολης.
    Επαναλαμβανω: Μηπως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. skal,

    ΕΥΓΕ

    ελπιζω να ερθει συντομα η ωρα που καθε κατεργαρης θα πιασει τον παγκο του,

    ελπιζω να βρεθουν αρκετοι να στηριξουν την προσπαθεια προς αυτη την κατευθυνση ,
    κανενας δεν περισευει
    o καθενας οπως μπορει

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. @28 Αύγουστος 2009 3:45 μμ,-
    ΄Οπως όλοι σχεδόν είπα συγχαρητήρια στο Σάββα για το κείμενο...τα υπόλοιπα είδες που απευθείνονται...
    Με τι θα ασχοληθώ και ποιόν θα λιβανίσω ή θα πετροβολήσω είναι δική μου υπόθεση, και δεν χρειάζομαι συμβουλάτορες...
    Εσύ γιατί ζορίστηκες δεν κατάλαβα δηλαδή...
    Αν χρειάζεται ή όχι "λιβάνι" ο Σάββας μπορεί να τι ξέρω καλύτερα από εσένα...σε ενόχλησε που είπα συγχαρητήρια για το κείμενο?
    Επίσης, δεν είδα να γράφεις κάτι για το κείμενο...
    Εαν ήθελες να γράψεις για "λιβάνισμα" θα μπρούσες να βρείς άλλα σχόλιά μου, τα οποία θα μπρούσαν να εκληφθούν ως "λιβάνισμα"...επίσης, για τον Sub και το Κυπριακό...Για βρές κανέναν άλλον αναγνώστη που να λέει αυτά που λές εσύ?
    Αν θέλεις μην τα διαβάζεις...έχει τόσα άλλα εδώ μέσα να διαβάσεις...
    Κι αν θέλεις μην διαβάζεις και τίποτα...
    Διάβασε το spynews μιας και το αναφέρεις...πολύ λίγα έχει για την Κύπρο και χωρίς "λιβάνι" μάλιστα για κανέναν!!!
    Να αυξηθούν και οι αναγνώστες του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. @Χριστίνα.-
    Κοίταξε να δεις..επειδή δεν καταλαβαίνω όπως το γράφεις το "αντισημητικός", νομίζω παραπέμπει στο τέως Πρωθυπουργό Σημίτη..ένα ενδεχόμενο λοιπόν...
    Δεύτερο, να αναφέρεσε στον "αντισημιτισμό" μιας και ως "αντισημιτικισμός" δεν αναφέρεται πουθενά....
    Σχετικά και με το πρώτο και με το δεύτερο, ορθά κοφτά σου λέω πως είμαι τα δύο...κι αν είναι το συμφέρον της πατρίδος μου,να είμαι και με τους δύο θα είμαι και δεν θα είμαι το επόμενο δευτερόλεπτο, αν συμβεί το αντίθετο...
    Σε παλιότερα δημοσιεύματα,οπόταν αναφέρονταν κάτι για το Ισραήλ ως κράτος, αμέσως παρεμβαίναν οι συμπαθούντες να εξαπωλύσουν κατηγορίες για "αντισημιτισμό" και οι "αντισημίτες" να τον επιβεβαιώσουν αμέσως και κατόπιν να πλακώνονται μεταξύ τους, διαστρεβλώνοντας τα κείμενα και τα μηνύματά τους.
    Ακριβώς σε αυτο αναφέρομαι...Σαφέστατα θα υπάρχουν και μερικές εξαιρέσεις από αυτούς που θα κατανοούν πως τέτοιου είδους κείμενα είναι πολιτικά με σοβαρά μηνύματα και όχι θεωρίες και καταγγελίες για φυλετικά ζητήματα.
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Προς Χριστίνα:
    Διαβάζω τα σχόλιά σου και συμφωνώ πολύ συχνά μαζί σου αλλά όχι τώρα.
    Όλα τα "αντί-κάτι" συνεπάγονται παρωπίδες και αυτές μας εμποδίζουν να δούμε σφαιρικά τα πράγματα. Ο απλός λαός του Ισραήλ μπορεί να ταυτιστεί πολύ καλύτερα με την ελληνική κουλτούρα παρά με την τούρκική. Το αν οι κυβερνήσεις τους ακολουθούν τον αντίθετο δρόμο, δε θα με κάνει αντισημίτη, απλά όπως έκανε ο Σάββας θα σταθμίσω την κατάσταση για το συμφέρον της Ελλάδας.
    Προς νήμα:
    Δε θα δώσω αυτόματα το σεβασμό μου σε οποιονδήποτε αγωνίζεται για αυτοδιάθεση παρά μόνο εάν αυτό ταυτίζετε με το συμφέρον της Ελλάδας (δες π.χ. σλαβομακεδόνες). Στην προκειμένη περίπτωση λοιπόν, ναι, είμαι υπέρ των Κούρδων χωρίς να ξεχάσω το ότι σφάξαν τους προγόνους μου.

    Φ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Παρά το γεγονός ότι κύριε Φωτιάδη το επιχείρημα που θέτετε στην παρούσα φάση είναι ισχυρό και έχετε δίκιο μου είναι αδύνατον να πιστέψω ότι ένας λαός όπως είναι ο Ισραηλινός μπορεί σε αποφάσεις που αφορούν την ασφάλεια του Ισραήλ , γιατί έτσι θα φανεί η όποια απόφαση της ηγεσίας του, θα αντιδράσει.Δεν ξέρω αν είναι παρωπίδες τα ''αντι-κατι'' όπως λέτε ή απλά είναι έλειψη εμπιστοσύνης σε έναν λαό που απο εμφανίσεως του στο πλείστον φέρθηκε διπρόσωπα.
    Τουλάχιστον όσου Ισραηλινούς γνώρισα εν Ελλάδι προσωπικά από διάφορα επίπεδα πλην του πολιτικού και στρατιωτικού εννοώ απλό λαό, το μοναδικό συμπέρασμα που έβγαλα ήταν, ότι την νοοτροπία της αντίδρασης σαν μια γροθιά την είδα παντου και αυτό μου έφτανε.Αν πάλι αυτό με κάνει να έχω παρωπίδες ίσως έχετε δίκιο θα το ψάξω γιατί δεν θα ήθελα να παρασύρω και άλλους .
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. @28 Αύγουστος 2009 2:59 μμ.-
    Σιγά ρε φίλε μας τρόμαξες!
    Εκτός από ψευτόμαγκας είσαι άσχετος...
    Ο Καλεντερίδης και πολλοί άλλοι υποστηρίζουν τον Οτσαλάν γιατί είναι "κουμμουνίσταρος" ή γιατί μάχεται τους Τούρκους?Ερώτημα θέλει?
    Που μιλάει ο Δραγούμης για "Λευκούς Τούρκους" και δεν το ξέρουμε?Για πές μας?
    Είσαι και ανιστόριτος...ο Δραγούμης πέθανε στις 20 ιουλίου 1920...μετά την Μικρασιατική καταστροφή..μεταθάνατον τα είπε για τους Κούρδους για το 1922?
    Κι έτσι να είναι (που δεν είναι) οι Ιταλοί εισβάλαν στην Ελλάδα και οι Γερμανοί, τι έγινε τώρα τα ξεχάσαμε?Και οι ΄Αραβες επί Βυζαντίου και τόσοι άλλοι, εκεί δεν ισχύει η θεωρία σου?
    Κια η Αθήνα πολεμούσε με την Σπάρτη...κοκ
    Μιας και ανακάλυψες και "Λευκούς Τούρκους" για πές μας ποιοί είναι να τους μάθουμε κι εμείς...και ξέρεις και κάτι άλλο, πές πως υπάρχουν κλπ, επειδή είναι "Λευκοί" πάει να πει πως δεν έχουν Τουρκική συνείδηση?
    Το σχόλιό σου, κάνει "μπάμ" από μακρία, πως είναι γραμμένο με εφαλτήρια εκ "του αντιθέτου" από αυτά που γράφεις...και ο νοών νοείτω...
    Είπα κι εγώ..."που είσται ρε ποντίκια" και μας βγήκανε και οι αρουραίοι...
    Τι δουλειά έχουν στο κείμενο ρε οι Κούρδοι,ο Δραγούμης και οι εμπριμέ Τούρκοι? Τους Ισραηλινούς τους ξέχασες...Γιατί???
    Σφουγκοκολάριοι των αξίων Ελλήνων θα είμαστε και θα τους κάνουμε και αέρα και γούστο μας καπέλο μας, εσύ πιανού αρχίδια κάνεις αέρα? κανενός ραβίνου που δεν έχεις ιδέα για την Ελληνική ιστορία...
    "Δεν μας είπες την γνώμη σου για τον Δραγούμη"...την έχει πει βρέ κόπανε,αλλά εδώ πολιτικό κείμενο έγραψε...
    Αισιχτιρ από εκεί επιτέλους...\
    Σφουγγοκολάριος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. @ΙοΠ.-
    Υπήρξαν Κούρδοι που μας σφάξανε και άλλοι που πολέμησαν μαζί μας το 22.
    Το 22 οι Τούρκοι δεν είχαν ισοπεδώσει 4.500 Κουρδικά χωριά και δεν είχαν σκοτώσει εκατοντάδες χιλιάδες Κούρδους...
    Οι καιροί άλλαξαν...οι Κούρδοι δεν ξαναπέφτουν θύματα και το μάθημα το έμαθαν καλά.
    Να μην ξεφεύγουμε από το θέμα της ανάρτησης.
    Φιλικά
    Ομηρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Κύριε Φωτιάδη έχετε δίκιο
    Οχι δεν μιλώ για τον Σημίτη σε καμμία περίπτωση άλλωστε δεν σχολιάζω άτομα που δεν σέβομαι.Μπορεί εκ παραδρομής να έγραψα λάθος τον όρο αλλά μιλώ για τους Ισραηλιτες .
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. "Ομολογώ ότι διαβάζω δυό φορές την ημέρα το ιστολόγιό σου, για να διδάσκομαι ως πού μπορεί να φτάσει έναν ικανό άνθρωπο όπως ο Καλεντερίδης ο τυφλός φανατισμός και το μίσος. Ελπίζω να δημοσιεύσεις το σχόλιό μου για να ακουστεί και μιά διαφορετική φωνή..."
    κάτι μου θυμίζει αυτή η τακτική...ειδικά όταν έχει και την λέξη "ομολογώ"...
    Γράψε μωρή κότα στα ίσια τι θέλεις να πεις και άσε κα "κυκλάκια" και τα "κορδελάκια" που είδες τον φανατισμό και το μίσος, όρνιαθ λιράτη...άντε το "καπελάκι σου" και στα "παιδιά του Λόφου"...
    Βλάκα....
    Ελπίζω να δημοσιευθεί το σχόλιό μου για να ακουστεί και μια διαφορετική άποψη, για τις κότες που κυκλοφορούν στο διαδύκτιο και να μάθει το κοινό, πως μιλάνε έτσι σαν αδερφές όταν ενοχλούνται, και προσπαθούν να περάσουν τα μηνύματά τους...
    Στα είπα εγώ βρέ κότα στο πρώτο μου σχόλιο...λές και είμαστε βλάκες και δεν καταλαβαίνουμε..."κλάψες","μίξες" και "μοιρολόγια" μιας ζωή...
    Καθίστε αγκαλίτσα με τους Τούρκους καθίστε...άλλωστε ταιρίαζεται σε όλα.
    Κο κο κο κο εσείς κικιρίκου εμείς!
    Κότα...ε κότα....
    Ηλήθιε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Συγχαρητηρια στον Σαββα.Αποτελει στις μερες μας φαρο ενημερωσης (μεσα στον σκοταδι των ΜΜΕ)αλλα και υγειους πατριωτισμου(ΟΧΙ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ που προσωπικα απεχθανομαι).Χαιρομαι ιδιαιτερα που υπαρχειε στη σελιδα πολυς κοσμος που θελει να ενημερωνεται και δεν εχει αγνοια για το τι συμβαινει οπως οι περισσοτεροι.Στα καθεκαστα τωρα ειναι φανερο πως οι απεναντι εχουν προγραμμα και σχεδιο και οσο μας βλεπουν ετσι τοσο προετοιμαζονται για το ΜΠΑΜ.Αυτα τα βλεπει και ενα μικρο παιδι πιστευω.Αν δεν τα βλεπουν οι πολιτικαντηδες τι να πω πιο πολυ για προδοτικη φανταζει η σταση τους ή δειχνουν σαν να γνωριζουν ηδη και δεν κανουν τιποτα.Αλλα εχουμε πει σκυλος που γαβγιζει δε δαγκωνει,αν ειμαστε εμεις ετσι οπως πρεπει δεν εχουμε να φοβηθουμε κατι,μην ξεχνατε οτι ολα ειναι στο χερι του απλου λαου ο οποιος χρειαζεται να βρει μια εξοδο ή εναν εκφραστη.Ε ρε και καποιος που δε θα ναι τοσο ψυχραιμος θα βρεθει θα πατησει κανα κουμπακι και τοτε θα τα δουμε τα καρντασια αν θα ξεμυτησουν παλι στο Αιγαιο...


    Υ.Γ Ευχαμαι οι νεοι αρχηγοι των Ε.Δ να κανουν αυτα που πρεπει χωρις τυμπανοκρουσιες σεβομενοι το καθηκον τους αν και ο Γραψας φαινεται πως ηθελε αλλα δε τον αφησν.
    Δημητρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Μένω άναυδος μπροστά στη βαθειά ανάλυση του ΣΚΑΛ.

    Δυστυχώς είναι πολύ λίγες τέτοιες φωνές. Τα σχόλια περιττεύουν γιατί θα είναι πολύ ασήμαντα δίπλα στο μεστό λόγο.

    Μόνο ΜΠΡΑΒΟ και ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στον Σάββα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. @Χριστίνα.-
    Χριστίνα, έχεις δίκιο σε όσα λές και δεν με κατάλαβες...
    Κι εγώ είμαι αντισιωνιστής και μάλιστα σφοδρός...έχει και εβραίους που είναι αντισιωνιστές και τους κηνυγάνε οι "άλλοι"...
    Δεν σε κατηγόρησα για κάτι.
    Το ίδιο θα ήταν το κείμενο εάν στην θέση του Ισραήλ ήταν η Ιταλία,η Ισπανία κλπ δεν έχει καμία σχέση με τους Εβραίους ή την λέξη "Ισραήλ"...αναφέρεται σ΄ενα "κράτος"
    Εγινα αντιληπτός νομίζω
    Φιλικά
    Ομηρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Βλεπετε φιλοι μου τους Σαγιανιμ πως ξεβρακωνονται μονοι τους;

    Λιγο τυρι βαλτους και βγαινουν απ τις τρυπες τους να τ' αρπαξουν, γιατι παντα αρπακτικα ορνεα εισαν αυτοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. "παρουσιάζουν την αδυναμία της Ελλάδος να αντιμετωπίσει την Τουρκία, ως απόρροια της άρνησης και της αργοπορίας της χώρας μας να συνάψει στρατηγικές σχέσεις με το Ισραήλ."
    - Ελπίζω να μην αναφέρεστε σε εμένα!

    Τα UAV είναι απαραίτητα σε οποιαδήποτε χώρα και όχι μόνο για στρατιωτικούς σκοπούς. Ένα UAV στρατιωτικών προδιαγραφών δεν χρησιμοποιείται μόνο για πόλεμο, αλλά και για άλλους σκοπούς. Δείτε για παράδειγμα τα Super Puma έκδοσης CSAR που χρησιμοποιούνται και για SAR. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν εκτός από το Στρατό, την Αεροπορία και το Ναυτικό, από το Λιμενικό, την Αστυνομία, την Πυροσβεστική, και από διάφορα υπουργεία και οργανισμούς.
    Η αγορά υψηλών δυνατοτήτων UAV από την Ελλάδα είναι απαραίτητη και έχει αργήσει ήδη πολύ. Τα UAV βρίσκονται σε Τουρκική υπηρεσία από τη δεκαετία του '90. Όσο για το Harpy, η Ελλάδα πρέπει να βρει τρόπο 1) να έχει τη δυνατότητα εντοπισμού UAV μέσω αγοράς κατάλληλων συστημάτων ή αναβάθμισης υπαρχόντων - αν πράγματι υπάρχει πρόβλημα εντοπισμού τους. 2) Η αντιμετωπισή τους. Εδώ δεν χρειαζόμαστε τόσο κάποια αγορά (αφού έχουμε διάφορα μέσα καταρίψης/αναχαίτισης), όσο η πολιτική απόφαση με συγκεκριμένους κανόνες εμπλοκής.


    "παραδοσιακά καλές σχέσεις της Ελλάδος με τις αραβικές χώρες" και "θα απωλέσουμε το όποιο πλεονέκτημα έχουμε από τις σχέσεις μας με τον αραβικό κόσμο"

    - Που έχουμε βοηθηθεί από τις αραβικές χώρες, αλλά και τις μουσουλμανικές γενικά στα εθνικά μας δίκαια και ειδικά στη Κύπρο; Συρία και Λίβανος (και το Ισραήλ βέβαια) έχουν πάρε-δώσε με τα κατεχόμενα. Η Αίγυπτος κάνει "νερά" με το θέμα της ΑΟΖ.
    Δηλαδή, είναι πιο πολύ φίλοι οι Άραβες και οι μουσουλμάνοι με τους Έλληνες παρά με τους Τούρκους; Γιατί οι μουσουλμανικές και αραβικές χώρες έχουν δεχτεί τα κατεχόμενα σαν παρατηρητή στον Οργανισμό Ισλαμικής Συνδιάσκεψης;


    "...αργά, σταθερά και μεθοδικά, εδώ και δεκαετίες, εξυφαίνεται μια συνωμοσία εις βάρος των ιστορικών και στρατηγικών συμφερόντων του Ελληνισμού στη γραμμή Κύπρος-Καστελόριζο-Κρήτη-Ρόδος-Αιγαίο-Θράκη-Θεσσαλονίκη-Σκόπια,...": Μπορώ να το δικαιολογήσω για το Ισραήλ μόνο κάτω από το πρίσμα των τεράστιων οικονομικών συμφερόντων Ισραηλινών, Τουρκικών και Αμερικανικών εταιριών και του αναχώματος προς τις μουσουλμανικές και αραβικές χώρες. Η συνωμοσία από το Ισραήλ εναντίον του ελληνισμού μου φαίνεται ίδια με την συνωμοσία της λευκής και μαύρης αδελφότητας των Νεφελίμ, όπως αναφέρει ο Λιακόπουλος. Βέβαια και τα δύο δεν τα θεωρώ απίθανα! Πάντως είναι πολύ θολά τα πράγματα ως προς το ποιος και γιατί έχει συμφέρον ενάντια στον ελληνισμό.

    -- Το άρθρο γενικά είναι αρκετά καλό σαν άποψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Κατ'αρχάς θα ήθελα να συγχαρώ τον κ .Καλεντερίδη για το άρθρο , γιατί λέει αλήθειες..!!!Κατα 2ον, αυτοί που βρίζουν και λένε όποιον γράφει τη γνώμη του σφουγγοκολάριο, είναι μεγάλοι κλασσικοί ψευτό-μαγκες του διαδικτύου..!!Αν οι ύβρεις και οι διαμάχες που γίνονταν σε διαδικτυακές συζητήσεις γίνονταν και έξω...θα είχαμε νεκρούς...αλλά εγώ δεν έχω δεί κανέναν νεκρό!γιατί πολύ απλά όσοι μιλάνε με βρισιές και προσβολές στο διαδύκτιο είναι αυτοί που δεν έχουν το θάρρος να τα πούν στην καθημερινή τους ζωή και στον πραγματικό κόσμο..!!επιπλεόν δεν γνωρίζω προσωπικά κανέναν απο τους γράφοντες ωστε να έχω ανάγκη να γλέιψω...!!!
    Ας πάμε λίγο και στην ουσία,η οποία είναι η επι χρόνια ξεκάθαρη και δηλωμένη στρατηγική συμμαχία Τουρκίας-Ισραήλ και τα αντικρουόμενα συμφέροντά τους με αυτά του Ελληνισμού. Τελεία και Παύλα.Το να έχεις αντίθετη άποψη με το Ισραήλ και να έχεις και αντίθετα συμφέροντα δεν είναι ποινικό αδίκημα,έλεος πια με αυτή την "απο που άραγε?" ορμόμενη λαίλαπα Εβραιοφιλίας την οποία μας προβάλουν ως μοναδική σωστή στάση ζωής. Όποιος έχει αντίθετα συμφέροντα με την πατρίδα μας, είναι απέναντι μας, είτε λέγεται εβραίοι, είτε λέγεται κινέζοι είτε λέγεται σομαλοί. Η κριτική σκέψη και η σωστή προετοιμασία είναι η μόνη λύση όπως τονίστηκε. Όποιος και αν είναι ο εχθρός που εποφθαλμιά το έθνος μας και ειδικά όταν είναι προαιώνιος και έχει δείξει τις διαθέσεις του...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. “Η Τουρκία και το Ισραήλ έχουν βαθιές σχέσεις (σχέσεις μάνας-παιδιού) που δεν είναι δυνατόν και δεν πρόκειται να διαρραγούν ποτέ και από καμμία δύναμη…”

    Συμφωνώ απολύτως, την Τουρκία το '23 την δημιούργησαν οι Εβραίοι και αυτοί την κυβερνούν έκτοτε.Άλλωστε ποιοι Τούρκοι; Μόνο για μουσουλμάνους της οθωμ.αυτ. μπορούμε να μιλάμε, οι οποίοι ήταν πολλών διαφορετικών εθνικοτήτων και επιμειξιών, χωρίς καμιά κοινή αναφορά στο παρελθόν, παρά μόνο ένα κοινό στοιχείο στο τότε παρόν(τη θρησκεία).
    Από τους τρεις λαούς της οθωμανικής αυτοκρατορίας που είχαν στα χέρια τους το εμπόριο (Έλληνες,Αρμένιοι,Εβραίοι),μόνο τους Εβραίους δεν πείραξαν οι Νεότουρκοι κι ο Μουσταφά Κεμάλ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Εγώ βλέπω "συμμάχους" μας όπως η Σουηδία, η Μεγάλη βρετανία, κτλ να μας αντιμετωπίζουν χειρότερα απ'ότι μας αντιμετωπίζει το Ισραήλ. Κάποιοι από εσάς επειδή "οι Εβραίοι είναι κακοί και κάνουν κακά πράγματα" δεν θέλουν να ακούνε για Ισραήλ. Ε, λοιπόν όλοι έχουν κάνει ή κάνουν ή συνεχίζουν να κάνουν εγκλήματα σε μικρό ή μεγάλο βαθμό. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να συνεργαστούμε μαζί τους αν είναι προς το εθνικό συμφέρον ή να τους "συγχωρήσουμε", ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ.
    Για παράδειγμα: οι ΗΠΑ είπαν ψέματα για τα όπλα μαζικής καταστροφής του Ιράκ, προκειμένου να εισβάλουν. Η Ελλάδα λοιπόν τι έπρεπε να κάνει; Να φύγει από το ΝΑΤΟ; Να σταματήσει τις διπλωματικές σχέσεις; Να πάψει να συνεργάζεται σε πολλούς τομείς με τις ΗΠΑ; Επειδή οι Γάλλοι, οι Άγγλοι, οι Ισπανοί, οι Ολλανδοί και οι Πορτογάλοι έκαναν μεγάλα εγκλήματα κατά την αποικιοκρατία (μέχρι πολύ πρόσφατα) θα πρέπει να σταματήσουμε να έχουμε σχέσεις μαζί τους; Επειδή η Κίνα έχει υπό κατάληψη το Θιβέτ δεν θα πρέπει να συνεργαστούμε μαζί τους; Γιατί συνεργαζόμαστε με τους Γερμανούς, τους Αυστριακούς, τους Βούλγαρους οι οποίοι έκαναν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και εγκλήματα πολέμου στον Β'ΠΠ; Γιατί έχουμε σχέσεις με την Ν. Αφρική, που έκανε τόσους πολέμους επί απαρχάιντ και εμπλέκεται σε συγκρούσεις σε όλη την αφρικανική ήπειρο; Γιατί είμαστε "σύμμαχοι" με τους Γάλλους που πραγματοποίησαν πυρηνικές δοκιμές στα τέλη του '90; Γιατί έχουμε σχέσεις με την Κίνα, την Ινδία, τις ΗΠΑ, την Μ.Β. και τη Γαλλία που έχουν πυρηνικά όπλα; Γιατί έχουμε σχέσεις με τα καθεστώτα της Κούβας και της Λιβύης;

    Θα πρέπει λοιπόν να σταματήσουμε να έχουμε σχέσεις με τους "κακούς";
    - ΟΧΙ, γιατί δεν ήταν/είναι εθνικά συμφέρον! Γιατί μπροστά στο οικονομικό, πολιτικό, γεωπολιτικό, εθνικό, εμπορικό, κτλ συμφέρον όλα πάνε περίπατο!!!!!
    Άλλωστε δεν συμμετέχουμε σε κανά διαγωνισμό για το ποιος λαός ή είναι ο πιο άγιος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Περί μελλοντικής συνεργασίας Ελλάδας-Ισραήλ:

    Η άποψή μου είναι ότι η Τουρκία - που συνεχώς αναβαθμίζεται - σε κάποια στιγμή (όχι πολύ μακρινή) τα συμφέροντά της θα έρθουν σε σύγκρουση με τα ισραηλινά στην Μέση Ανατολή και Ανατολική Μεσόγειο. Αυτό θα συμβεί διότι, καθώς η Τουρκία θα αποκτά όλο και μεγαλύτερη δύναμη (γεωστρατηγική, πολιτική, οικονομική, στρατιωτική), θα ξυπνήσει το "μητρικό" της ένστικτο για την προστασία του τουρκογενή και μουσουλμανικού πληθυσμού εκτός Τουρκίας "από την Αδριατική έως το σινικό τοίχος". Το κράμα λοιπόν του παντουρκισμού και του νεοοθωμανισμού θα δημιουργήσει συνθήκες επιθετικές και πιεστικές ενάντια σε κάθε χώρα που έχει πληθυσμό τέτοιο και ιδιαίτερα σε μη μουσουλμανικές χώρες, όπως η Ινδία, η Κίνα, η Μογγολία, η Ρωσία, το Ισραήλ, οι χώρες της Κεντρικής Ασίας, διάφορες βαλκανικές χώρες, χώρες και περιοχές του Καυκάσου. Η ουσιαστική ρήξη της τωρινής στρατηγικής συνεργασίας θα έρθει όταν η Τουρκία δεν θα έχει ανάγκη το Ισραήλ και θα εξαρτάται σε πολύ λιγότερο βαθμό από τη Δύση σε σχέση με τώρα. Η Τουρκία δεν θα έχει ανάγκη την Ε.Ε. Χώρες όπως το Πακιστάν, η Συρία, η Αίγυπτος, το Αζερμπαϊτζάν και άλλες θα συμμαχήσουν με την Τουρκία - ίσως με τη μορφή αναβάθμισης του αραβικού συνδέσμου - για τους δικούς τους περιφερειακούς λόγους. Αυτή τη στιγμή η Ευρώπη, η Αμερική και το Ισραήλ έχουν ανάγκη την Τουρκία με τον αναβαθμισμένο ρόλο της. Στόχος τους η Τουρκία να διατηρεί πίεση στη Ρωσία, στο Ιράν κατά προτεραιότητα, αλλά και προς Ινδία και Κίνα.

    Η Ελλάδα (και η Κύπρος) θα πρέπει να προετοιμαστεί για αυτό το ενδεχόμενο κάνοντας βήματα συνεργασίας με τις χώρες που έχουν ή θα έχουν σοβαρά προβλήματα από την "νεοοθωμανική" Τουρκία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Για την Ελλάδα το πιο σημαντικό είναι να υπάρξουν οι κατάλληλοι άνθρωποι στις κατάλληλες θέσεις την κατάλληλη στιγμή. Τότε θα έρθουν και οι σωστές αποφάσεις και οι εθνικά συμφέρουσες.

    Πραγματικές συμμαχίες και πραγματικοί φίλοι δύσκολα υπάρχουν.

    Και όπως είπες: "Πρέπει λοιπόν να αγωνιστούμε, για να κρατήσουμε την πατρίδα μας πραγματικά ελεύθερη και το Αιγαίο ελληνικό."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. 777,
    μια φιλική διόρθωση :
    λέμε "α ν θ ε λ ληνισμός", όχι "αντιελληνισμός" .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Φίλε Φ,

    ''Δε θα δώσω αυτόματα το σεβασμό μου σε οποιονδήποτε αγωνίζεται για αυτοδιάθεση παρά μόνο εάν αυτό ταυτίζετε με το συμφέρον της Ελλάδας (δες π.χ. σλαβομακεδόνες).''

    Το περίμενα αυτό! :-)
    Αυτοί έχουν ήδη κράτος απο το '90.
    Οι Κούρδοι όχι!
    Αυτό είναι μεγάλη διαφορά. Επίσης δεν αγωνίζονται για αυτοδιάθεση την οποία τους στερήσαμε εμείς.
    Αυτό είναι ένα κράτος καθαρά κατασκεύασμα και ιδιαίτερη περίπτωση.
    Θα μιλούσα για αυτοδιάθεση αν ΟΛΟΙ εκεί ΜΕΣΑ είχαν ''σλαβομακεδονική'', συνείδηση το οποίο δεν ισχύει.
    Επίσης αυτοί όχι μόνο δεν αγωνίζονται για αυτοδιάθεση αλλά διεστραβλώνουν την Ιστορία και επιθυμούν να προσαρτήσουν εν καιρώ και ελληνικά εδάφη.
    Αυτο δεν είναι αυτοδιάθεση. Η χειραφέτηση ενός έθνους απο κάτι δυναστικό.

    ''Στην προκειμένη περίπτωση λοιπόν, ναι, είμαι υπέρ των Κούρδων χωρίς να ξεχάσω το ότι σφάξαν τους προγόνους μου.''

    Και εγώ επίσης!
    Πάντως για να σεβαστώ κάποιου τον αγώνα που κάνει δεν χρειάζεται να έχω συμφέρον. Σέβεσαι και χωρίς να έχεις συμφέρον. Τό ότι κάποιος σηκώνει κεφάλι είναι το συμφέρον και ο παραδειγματισμός!
    π.χ διάφορα κινήματα και Λαοί κατα καιρούς έχουν ξεσηκωθεί ανα τους αιώνες.

    Νήμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Μήπως η λύση τού προβλήματος επιβίωσης τής χώρας μας είναι νά "γίνουμε" Ισραήλ?

    Γιατί οί Εβραίοι, άν μή τι άλλο, είναι ζωντανό παράδειγμα επιβίωσης (καί όχι μόνο), μιάς μικρής χώρας σέ εχθρικό περιβάλλον.

    Νά μάθουμε νά "ξυνόμαστε" μόνοι, αφού ούτως ή άλλως, στά δύσκολα κανείς δέν θά 'ρθει νά μάς ...ξύσει.

    Ούτε συμμαχίες αμφίβολης αξιοπιστίας λοιπόν, ούτε αναζήτηση οποιουδήποτε είδους προστατών.

    Καί άν καί απογοητευμένος από τά μέχρι τώρα δείγματα γραφής πολιτών καί πολιτικών αυτού τού τόπου, θέλω νά ελπίζω ότι ποτέ δέν είναι αργά.

    Μόνοι μας λοιπόν. Μπορούμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Καλησπέρα και συγχαρητήρια κύριε Καλεντερίδη!!!

    1. Περιεκτική ανάλυση με την οποία συμφωνώ.

    2. Η απορία μου είναι τί μπορεί να κάνει ο ελληνικός στρατός (γιατί για την εξωτερική πολιτική το αναπτύξατε...)

    3. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από εμένα και τη γυναίκα μου. Μόλις τελειώσαμε το βιβλίο σας για την παράδοση Οτσαλάν...

    Καρατζόβα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Βρε πως τσούζουν σε μερικούς οι αλήθειες …. Τρελαίνονται όταν δεν ακούνε αυτά που θέλουν ….δε πειράζει ….περαστικά τους !!!! Πάνω από όλα η ΕΛΛΑΔΑΡΑ ΜΑΣ και μετά έχουμε για τα άλλα !!!

    Εύγε κ.Σαββα !!!

    ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Τί μπορούμε να κάνουμε όμως δεν λέει κανείς.Τις αιτίες τις γνωρίζουμε,τους εφιάλτες επίσης.. γιατί δεν αλλάζει κάτι;
    Όλα πουλημένα είναι,ναί..πώς αλλάζουμε την κατάσταση αίναι αυτό που θα πρέπει να σχολιάσουμε και να βρούμε τρόπους αντίδρασης.
    Αυτό μας έχει φάει τους Έλληνες..η πάρλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. ki egw me ti sira mou thelw na kanw merika sxolia kai an yparxei xronos kai oreksh apo tous kyrious Kallederidi kai Fwtiadh na apadhsoun, tha imoun eygnwmwn.

    1)Opws pada, aksia diavasmatos h apopsh sas kurie Kallederidi alla gia pio logo katakrinete thn askhsh pou eixan kanei oi Israilinoi me thn aeroporia mas? nomizw oti itan apolyta typikoi. Tha ithela dieykriniseis epi tou thematos. Den eixe pesei stin adilipsi mou kati to mepto tote. Fysika mporei na kanw kai lathos. Tha ithela ti voitheia sas.

    2) Kyrie Fwtiadi, tha elega oti den einai kai toso dimokratiko na epemvainete prin kan xreiastei epemvash enadia se osous prospathoun na kalypsoun to Israil. Elpizw toulaxiston thn epomenh pou tha kanete paremvasi toso 'viastika' na to kanetai me kalytero tropo kai oxi me vrisies, giati kapioi profanws prospathoun na krathsoun ena epipedo s ayto to blog kai den nomizw oti tous kanete kai toso kalo me thn aparadekti symperifora sas.

    Eyxaristw

    Laikos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Θα μιλήσω εντός θέματος αλλά ταυτόχρονα αφαιρετικά γιατί σε αυτές τις αναλύσεις δεν μου αρέσουν ούτε οι θυμικές αντιδράσεις ούτε οι προσωπικές αντιπαραθέσεις. Δεν είναι ούτε θέμα «αντισημιτισμού» των ελλήνων ούτε ανθελληνισμού των ισραηλινών.

    Εγώ θα ξαναμιλήσω για ένα σύστημα ασφαλείας που εδώ και 20 χρόνια σχεδιάζεται και σταδιακά τίθεται σε εφαρμογή από την Αμερική. Αυτό σύστημα ασφαλείας έχει δύο βασικούς πυλώνες στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο ένας πυλώνας είναι το Ισραήλ και ο άλλος η Τουρκία. Με το Ισραήλ δεν έχουμε τίποτα να μοιράσουμε τουλάχιστον εμφανώς και δεν θα επεκταθώ σε πράγματα τα οποία δεν είναι γνωστά από ανοιχτές πηγές πληροφόρησης. Με την Τουρκία έχουμε πάρα πολλά προβλήματα.

    Μπορεί όμως κανείς να θεωρήσει βάσιμα ότι αν δεν υποταχτούμε στις απαιτήσεις της Τουρκίας θα μπορούσαμε να έχουμε στρατηγική σχέση με τον ένα εκ των δύο πυλώνων του ίδιου συστήματος επιβολής υπερεθνικής εξουσίας; Τώρα ως προς την Αμερική και τον ρόλο της θα πρέπει να τονίσουμε ότι το σύστημα ασφαλείας που στήνουν από κάποιους χρηματοδοτείται και κάποια συμφέροντα εξυπηρετεί. Δεν νομίζω κανένα μας να αφορά άμεσα η εθνικότητα ή το θρήσκευμα αυτών των συμφερόντων. Αλλά αυτό που μας αφορά άμεσα είναι οι επιπτώσεις που θα έχουν οι επιλογές αυτών των συμφερόντων στην καθημερινή ζωή την δική μας και των γενιών που έρχονται μετά από μας. Από τις επιλογές αυτών των συμφερόντων γίνεται πασιφανές ότι αυτοί που χρηματοδοτούν όλο αυτό το σύστημα δεν λαμβάνουν υπ’ όψιν τους καθόλου ούτε τα ήδη εγκατεστημένα και αναγνωρισμένα διεθνώς συμφέροντα της ελληνικής πολιτείας που έχουν κατακτηθεί με το αίμα γενεών ελλήνων. Αυτό όμως είναι αιτία πολέμου.

    Καθαρά ξάστερα και χωρίς περιστροφές έχουμε δύο επιλογές. Ή υποτασσόμαστε στο σύστημα ασφαλείας αυτό παραχωρώντας εθνική κυριαρχία ή το ανατρέπουμε ακόμα και με πολεμικά μέσα. Τι είναι προτιμότερο; Εγώ προσωπικά θεωρώ ότι μπορούμε να φέρουμε σε πέρας επιτυχώς την δεύτερη επιλογή. Τώρα για το ίδιο το γεγονός εγώ δεν ενδιαφέρομαι ιδιαίτερα αν ήταν Ισραηλινό UAV ή όχι. Το ερώτημα που με απασχολεί είναι γιατί ακόμα η στρατιωτική ηγεσία δεν έχει εντολές για αυτόματες διαδικασίες ακύρωσης της απειλής. Πόσο ακόμα θα περιμένουμε την πολιτική μας ηγεσία να δράσει και να εκδώσει τις διαταγές αυτές; Όσο για την μη ανίχνευση του στόχου από τα ραντάρ εφ’ όσον αναγνωρίστηκε οπτικά θα μπορούσαν να το καταρρίψουν ακόμα και εντός του τουρκικού εναέριου χώρου αφού η τουρκική ενέργεια θεωρείται πολεμική που επισύρει πολεμικά αντίμετρα από τον θιγόμενο και σ’ αυτή την περίπτωση ισχύει μόνο το δίκαιο του πολέμου που προβλέπει μόνο την αποφυγή πρόκλησης άσκοπων απωλειών σε αμάχους. Αλλά φυσικά εγώ θεωρώ ότι τα περί μη ανίχνευσης είναι δικαιολογίες για την πολιτική απόφαση μη κατάρριψης.-

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Σάββα,

    Κάνεις κι εσύ λόγο για "παραδοσιακά καλές σχέσεις της Ελλάδος με τις αραβικές χώρες". Πού τις είδες;

    Αυτό που βλέπω εγώ είναι ότι η Ελλάδα δεν έχει συμμάχους. ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Ισραήλ, Άραβες, όλοι υποστηρίζουν την Τουρκία.
    Αν ξεκινήσουμε απ' εδώ, πρέπει να αρχίσουμε να ψαχνόμαστε για το τι δεν πάει καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Και κάτι για το οποίο όλοι θα αισθανθούμε καλύτερα:

    Σύμφωνα με το περιοδικό "Ελληνική Αμυνα & Ασφάλεια" το ελληνικής σχεδίασης και κατασκευής Μη Επανδρωμένο Αεροσκάφος (UAV) ΠΗΓΑΣΟΣ ΙΙ βρίσκεται στα πρόθυρα ένταξης σε υπηρεσία μετά από επιτυχή αξιολόγησή του σε αποστολές τακτικής αναγνώρισης. Το πράσινο φως για τη μαζική παραγωγή θα δοθεί με την επιτυχή συμμετοχή του στην ετήσια άσκηση Ηλεκτρονικού Πολέμου (ΗΠ) "Δούρειος Ίππος" στο Κέντρο Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ) στα τέλη Νοεμβρίου. Ο ΠΗΓΑΣΟΣ ΙΙ θεωρείται εφάμιλλος σύχρονων UAV κατηγορίας MALE (Μέσου Ύψους Μακράς Αυτονομίας) με 5 φορές χαμηλότερο κόστος. Έχει μέγιστο βάρος απογείωσης 250kg και εμβέλεια πάνω από 100νμ. Φέρει πλήρως σταθεροποιημένο ηλεκτροπτικό/υπέρυθρο (EO/IR) αισθητήρα λήψης εικόνας και δυνατότητα μετάδοσης σε πραγματικό χρόνο, 2 γυροσκόπια, συστήματα Παγκόσμιας Τοποθέτησης GPS, αδρανειακής καθοδήγησης INS και αναγνώρισης ΙFF καθώς και συστήματα διεξαγωγής Ηλεκτρονικού Πολέμου απροσδιόριστου τύπου.

    Δείτε φωτογραφία: http://bp2.blogger.com/_5Y4nWDsZYro/RzGxq8OIAxI/AAAAAAAAA5c/7TZfDVK9psk/s1600-h/pegasus2_2.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Άρθρο από 25 Ιανουαρίου 2009:

    Τη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών για την επιτήρηση δασικών εκτάσεων κατά τους καλοκαιρινούς μήνες θα προτείνει η πολεμική αεροπορία στην πυροσβεστική υπηρεσία.

    Περισσότερα στο: http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=25/01/2009&id=10798

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. "Safos ine pou i israilini agapane perisotero tous ellines apos tou paliotourkos."


    Αυτά σας μαθαίνουν εκεί στο America;Και τι σας "ποτίζουν" για να τα μάθετε πιο εύκολα;


    Μίνως.

    Kitaxe File, ean i orizontas sou ftani mono mehri tin miti sou, den ine diko mou prowlima.

    Zo stin kentriki europi, eho kai ewraious filous. Kai i agapi tous gia tin ellada ine entiposiaki.

    Sto israil litourgoune radiofoniki stathmi pou pezoun mono elliki mousiki.
    Distihos i prokatalipsis stin elliniki kinonia ine tromaktikes kai adikes.
    To tropos zois tou neou israelinou in idios me ton diko mas. Kala tha itan afti pou spernoun to mizos na perasoun merikes pradies to Tel Aviv.
    I kalitera i pio exipni na dokimasoun na grafoun se isralilino tehniko panepistimio opos to Israel Institute of Technology.
    Sto kato kato ean imaste toso tromeri ergatiki giati den petaxame tous tourkos apo tin kipro akoma?.
    To Israil sigoura tha tous ihe gamisi ean tha itan stin thesi mas.

    Pantalos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Μακάρι...ειλικρινά!!! Φιλικά!
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Συγνώμη, εγώ είμαι που μίλησα για αντισημιτισμό γιατί κάποιος τά 'βαζε με τους "οβριούς", επειδή το αεροπλάνο είναι κατασκευής Ισραήλ ! Θεωρώ σκόπιμο να ξεχωρίζουμε το "άγριο κράτος" του Ισραήλ από τους εβραίους στο θρήσκευμα, ή στην καταγωγή. Ειδικά να ξεχωρίζουμε λέω τους ελληνόφωνους με ελληνική εθνική συνείδηση που προσπαθουν καιρό να τους προσεταιριστούν οι υπηρεσίες και απο τις ανακοινώσεις τους φαίνεται πως δεν "μασούν". Ελπίζω και οι όποιες δικές μας υπηρεσίες να είναι παρούσες σ' αυτή τη μάχη, αλλά δεν το πολυπιστεύω...
    Υπάρχουν βεβαίως ενεργούμενα των ξένων υπηρεσιών σε νευραλγικά πόστα όπως της σύνταξης σχολικών βιβλίων, ή στα κουμάντα των τηλεπικοινωνιών, των μέσων ενημέρωσης, κλπ, όπως και στο στρατό φαντάζομαι, αλλά σεις γνωρίζετε καλύτερα....
    Επί της στρατιωτικοπολιτικής ουσίας των ελληνοϊσραηλινών σχέσεων συμφωνώ με κάθε λέξη από την τοποθέτηση του οικοδεσπότη εδώ και έχω κατ' επανάληψη επισημάνει κι εγώ ότι "συνεχίζεται απρόσκοπτα η στρατηγική συμμαχία Τουρκίας-Ισραήλ, η οποία στην παρούσα φάση έχει ως στόχο να διαρρήξει την ενότητα του χώρου μεταξύ Κύπρου και Ελλάδος".
    Με τον πρετεντεράκο και τους όποιους πράκτορες-εισπράκτορες της δημοσιογραφίας ειλικρινά όλα μας χωρίζουν ! ))
    Επαναλαμβάνω το "ζουμί" ως προς τα ηλεκτρονικά συστήματα. Η Ελλάδα έχει εξαιρετικούς επιστήμονες και θα μπορούσαμε νά είμαστε μπροστά από το Ισραήλ και στην τεχνολογία αν δεν εμπόδιζαν με σκοπούμενη κακοδιοίκηση-διαλυτική δράση οι πολιτικοί ηγέτες "μας". Πιστεύω τα ίδια συμβαίνουν και στις Ε.Δ...
    Ούφφφ ! συγχίστηκα πάλι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Προς Άγνωστο 28 Αυγούστου 5:10
    Δεκτή και φυσικά έχεις δίκιο Ανθελληνισμός είναι το σωστό. Αλλά κάποιες φορές που όλα αυτά που θες να γράψεις σπρώχνονται να βγουν γρήγορα απ` το μυαλό, τότε τα λαθη ειναι σίγουρα.

    777

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. βάλε θέμα για τους Εβραίους και το Ισραήλ και όλοι έχουν άποψη!!!! Από τα τόσα πολλά σχόλια (σχετικά ή άσχετα) δεν προλαβαίνουν να μπουν νέες ειδήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Ποκοπικο μου ξεμυτισες παλι!
    Πισω στην τρυπα σου αμεσως!

    Βλεπω οτι ολοι οι θαμωνες της ιστοσελιδας του "Γκαργκαβραμελ" επειασαν δουλεια εδω επι 24ωρου βασεως.
    Πισω στις τρυπες σας Ελληνοφωνοι προβοκατορες!
    Ξερουμε ποιοι ειστε και τι εκπρωσωπειτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Απλή και κατανοητή ανάλυση γιά τον πάσα ένα.
    Δίνει την πραγματική και όχι την εικονική αλήθεια.
    Τα πάντα όλα σε λίγες αράδες...
    Είναι κρίμα που οι φορείς τέτοιων βαθειά πολιτικών
    και πατριωτικών απόψεων περιορίζονται στη συγγραφή
    κειμένων ή βιβλίων και (ας όψεται ο αντιδημοκρατικός
    εκλογικός νόμος) δεν βρίσκονται στη Βουλή.
    Τρεις τέτοιοι αν υπήρχαν, θα μιλούσαμε γιά αντροπή
    του κοινοβουλευτικού στημένου σκηνικού στη χώρα μας.

    Εμείς, ΟΧΙ να μην αγοράσουμε UAV από το Ισραήλ,
    γιά να μην μας παίζουν την κολοκυθιά με τους Τούρκους
    όπως επισημαίνει ο Σάββας.
    UAV έχουμε από παληά και ξέρουμε πως μπορούν
    να κατασκευαστούν και στην Ελλάδα.
    Άλλωστε, οποιοδήποτε σύστημα βασισμένο στο αμερικανικό
    GPS μπορεί να αποδειχθεί άχρηστο και επικίνδυνο
    εάν οι φίλοι μας πέραν του Ατλαντικού, μας κόψουν
    την παροχή πληροφοριών.
    Ας αναπτύξουμε σε συμπαραγωγή με ευρωπαίους
    άλλα λογισμικά που να βασίζονται στο μελλοντικό
    σύστημα δορυφορικής
    πλοήγησης-καθοδήγησης της ΕΕ ( Galileo) που δεν
    θα παρέχει κατ' επιλογήν πληροφορίες, αλλά θα διατίθεται
    συνεχώς και με ασφάλεια στους χρήστες του χωρίς
    παρεμβολές, διακοπές κλπ.
    Υ.Γ. Να εγκαταλείψουμε τελείως το GPS και να εντάξουμε όλα τα οπλικά μας συστήματα σε στεριά, αέρα και θάλασσα στο Galileo.
    Το ίδιο θα κάνουν και οι Ρώσοι, εάν αγοράσουν το γαλλικό πολεμικό πλοίο που αναφέρεται αλλού στο παρόν ιστολόγιο.
    GPS ας χρησιμοποιούν μόνο οι...ταξιτζήδες !!!
    (Κίτσος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Προς Νήμα
    Δε διαφωνούμε ουσιαστικά για τους Κούρδους, αλλά εσύ έχεις έναν πολύ ειδικό ορισμό για την "αυτοδιάθεση" ο οποίος της δίνει μία θετική διάσταση.
    Στην περίπτωση των Κούρδων -με τους οποίους έχουμε στην παρούσα φάση ένα κοινό εχθρό- τα πράγματα από ελληνικής άποψης είναι απλά.
    Σε άλλες όμως περιπτώσεις είναι πολύ πιο δύσκολο να πάρεις το μέρος του "εξεγερμένου" ή του "δυνάστη" γιατί μπαίνουν πολλοί παράγοντες μέσα.
    Πάμπολλα παραδείγματα στην Ευρώπη: Κόσοβάροι, Βάσκοι, Κορσικανοί ή ακόμα γκαγκαβούζηδες κτλ.
    Γνώμονας για την Ελλάδα με τον αν θα συνταχτεί ή όχι, πρέπει να είναι το συμφέρον της.

    Φ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. @Laikos.-
    Αγαπητέ φίλε μου υατά θα ίσχυαν,εαν δεν υπήρχε το κάκιστο προηγούμενο σε αναρτήσεις στις οποίες υπάρχει αρνητική κριτική για το Ισραήλ,να προστρέχουν εντεύθεν και εντεύθεν, υποστηρικτές και κατήγοροι,να δίνουν φυλετική και ιδεολογική διάσταση διαστρεβλώνοντας το θέμα.
    Οπως θα διεπίστωσες,παρά την "προληπτική μου" ακαραία κίνηση, δεν έλειψαν αυτά τα φαινόμενα...θα διεπίστωσες και πάλι,πως κατόπιν το θέμα εξετράπει,μακριά από το αντικείμενο του θέματος και του περιεχομένου της ανάλυσης...
    Αν βρείς ένα σχόλιό μου, μια ύβρι μου σε κάποιον που σχολίασε το θέμα με διαφορετική άποψη από αυτήν τοπυ συντάκτη του, είτε υποστηρίζοντας την Τουρκία είτε το Ισραήλ να μου το πείς να το ξέρω κι εγώ...
    Παλαιότερα,προσωπικά ακολούθησα την τακτική που επικαλείσαι,αλλά να είσαι σίγουρος,πως αυτην ακριβώς την τακτική εκμεταλεύονται...
    Διάβασε προσεκτικά και θα δεις...δυό λέξεις έγραψα για "συγχαρητήρια" και μόνο και άλλος μιλάει για "λιβάνισμα", άλλος για την Κύπρο,άλλος για "σφουγγοκολάριους", "κομμουνισταράρες", "Λευκούς Τούρκους","κομμουνισταράδες","Κούρδους", νεφελίμ και ελοχίμ και ότι θέλεις...
    Καλυπτόμενοι από την ανωνυμία κάποιοι (ευτυχώς λίγοι) προσπαθούν να ευτελίσουν και να απαξιώσουν το θέμα ή τον συντάκτη του ή όσους ταυτίζονται και με δύο...Γνωστή τακτική και δοκιμασμένη.
    Κάποια στιγμή θα πρέπει να μάθουν, πως αυτές οι αθλιότητες "μας τελίωσαν"...
    Και δεν είναι και έξυπνοι...αφού προκαταβολικά έκανα ένα λανθασμένο σχόλιο,σύμφωνα με την άποψή σου,θα έπρεπε να μην γράψουν τα "γνωστά" τους,αλλά να επικεντρωθούν στην δική μου βλακεία...
    Είδες όμως το αποτελέσμα?
    Κι επειδή "συμπαθώ" το ισραήλ "οφλαμός αντί οφθαλμού"...
    Ενα τέτοιου είδους υψηλής πολιτικής κείμενο, να μην το σχολιάζουν και να γράφουν τις αηδίες τους...
    Ετσι κάνουν πάντοτε για να στρέψουν "αλλού" το ενδιαφέρον...πάγια τακτική...κι αν δεν δημοσιευθεί το σχόλιό τους, αρχίζουν τις ιστορίες για λογοκρισίες κλπ.
    Ρεαλιστικά η κατάσταση είναι αυτή.Με τα λαμόγια αυτά,επίπεδο δεν μπορεί να κρατηθεί...
    Τουλάχιστον η πλειοψηφία των αναγνωστών, να ασχοληθεί με το θέμα της ανάρτησης και να προσπεράσει και αυτούς και εμένα που τους αντιμάχομαι. Τι να τους πω δηλαδή, "αξιότιμοι κύριοι λαμβάνω την τιμή να ζητήσω την άδειά σας,να σας πω πως διαφωνώ και δεν κατανοώ την λέξη "σφουγγοκολάριος"?
    ΄Η με έχεις για κανένα "κάφρο" που να μην αντιλαμβάνω τα όσα λές και στερούμε χρηστής και ευπρεπούς εν γένει συμπεριφοράς...?
    ΄Οταν σου πετάνε πέτρες κι εσύ λουλούδια, το αποτελέσμα θα είναι να σου τα αφήσουν και στον τάφο σου...
    Στην σαπίλα πρέπει να σηκώσουμε ανάστημα κι αν το θέλέις για να διατηρηθεί το επίπεδο πρέπει να βγούνε έξω τα ζωύφια αυτά...παρακάλεσε τα εσύ και να δούμε...
    Εγώ έτσι φρονώ πως πρέπει να αντιδράσω, στην παραπληροφόριση και την πουστιά...άλλο να λές κάποιον "ομοφυλόφιλο" κι άλλο "πούστη"...άντε τώρα να μου ορμήσει και ο Βαλιανάτος...
    Απλάθα πω αυτό που έλεγε ο αείμνηστος Μακρυγιάννης.-
    "Πούστηδες και παλληκάρια γίναμε μαλιά κουβάρια"...
    φιλικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. "Θεωρώ σκόπιμο να ξεχωρίζουμε το "άγριο κράτος" του Ισραήλ από τους εβραίους στο θρήσκευμα, ή στην καταγωγή"


    Αυτό εξυπακούεται,αλλα γιατί σας αρέσει να παιζετε με τις λέξεις;Το κράτος του Ισραήλ ποιοί το ίδρυσαν ;Οι Τάταροι ή οι Βιετναμέζοι;
    Και γιατί σε ενοχλεί η λέξη Οβριός εφόσον στην Κρήτη έτσι τους λέμε.


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Τρόπους αντίδρασης δεν βλέπω να προτείνει κανείς όμως.Τελικά μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο εκτός απο την μάχη του καναπέ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Διάβασα με προσοχή το πολύ ενδιαφέρον άρθρο και τα σχόλια. Νομίζω ότι τα πράγματα δεν είναι ασπρόμαυρα. Ίσως πρέπει να διδαχτούμε λίγο από την τουρκική διπλωματία που παίζει σε πολλά ταμπλό, αφού η στάση της είναι και φιλοαραβική (βλ. "ξέσπασμα" Ερντογκάν), αλλά και φιλοϊσραηλινή. Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να διαλέξουμε με ποιά μεριά θα είμαστε. Θα υποστηρίζουμε και τους δύο όσο χρειάζεται για να προσπίσουμε τα δικά μας συμφέροντα. Η αλήθεια είναι πάντως ότι η φιλοαραβική μας πολιτική ως τώρα δεν είχε απτά αποτελέσματα στην εξωτερική μας πολιτική. Η Τουρκία έχει πλεονέκτημα ως μουσουλμανική χώρα και το εκμεταλλεύεται κάλλιστα. Νομίζω ότι πρέπει να επενδύσουμε σε μία πιο στενή σχέση τόσο με την Συρία και το Ιράν, όσο και με το Ισραήλ, όσο παράταιρο και αν ακούγεται αυτό. Με κανέναν τους δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτε.
    Ορφέας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Ευχαριστώ για την απάντηση κ. Φωτιάδη :)
    Οσο για την μάχη του καναπέ Ανώνυμε 7:15 θα σου πω μια άποψη
    Εγώ δεν μπαίνω σε αυτό το ιστολόγιο πολύ καιρό μερκούς μήνες όμως έχω παρατηρήσει κάθετη άνοδο επισκεψιμότητας αυτό σημαίνει ότι κάποιοι αν μη τι άλλω διαβάζουν.
    Ολα ξεκινάνε από την σκέψη μετά πάνε στην έκφραση μετά πάνε στην οργάνωση και μετά ότι ήθελε προκύψει.Δεν μπορεί όλο και κάποιος θα βρεθεί που για άλλους θα είναι τρελλός για άλους απλά πατριώτης για μας :)
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Προσωπικά θα έλεγα ότι θέλω την Τουρκία στην ΕΕ
    γιά έναν και μοναδικό λόγο:
    Γιά να διαλυθεί στα εξ ών συνετέθει !!!
    Βέβαια εάν θα έπρεπε να ψηφίσω σε δημοψήφισμα θα
    το έριχνα εναντίον, διότι πού ξέρεις;
    Δεν είμαστε δα και θεοί να ξέρουμε πώς μπορεί να είναι
    η συνέχεια !!!
    Οι Τούρκοι του βαθέως κεμαλικού κράτους δεν θέλουν
    με τίποτα να μπει η χώρα τους στην ΕΕ ...
    Να βγάλουν τα μάτια τους με τα ίδια τους τα χέρια;;;!!!
    Τώρα, είναι καλύτερα γι' αυτούς αφού κάνουν εναντίον
    των λαών που κατοικούν εκεί ό,τι γουστάρουν χωρίς
    να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν.
    Ποιοί θέλουν να μπει και γιατί;
    Θέλουν οι Αμερικάνοι (και από κοντά και οι ...Εγγλέζες)
    επιζητώντας να ξαναστήσουν το γνωστό σκηνικό του
    προσοδοφόρου Ψυχρού Πολέμου με την Ρωσία.
    Και η Τουρκία θέλουν να αποτελέσει τον πολιορκητικό
    τους κριό στις κεντροασιατικές χώρες της πρώην ΕΣΣΔ.
    Το ρίσκο να μην τους βγούν τα σχέδια και να διαλύσει
    η χώρα αυτή, τους αμερικανούς δεν τους πολυαπασχολεί.
    Ξέρουν να τα βρίσκουν και με τους....Κούρδους !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. @ Skal

    "να τιμωρήσουν την Τουρκία για την απίστευτη απρέπεια του Ερντογάν απέναντι στον πρόεδρο του Ισραήλ, Σιμόν Πέρες. Μετά από εκείνη την επίσκεψη μπήκε ο 'κάθε κατεργάρης στον πάγκο του', σταμάτησε κάθε ενέργεια για να τιμωρηθεί η Τουρκία και έκτοτε συνεχίζεται απρόσκοπτα η στρατηγική συμμαχία Τουρκίας-Ισραήλ, η οποία στην παρούσα φάση έχει ως στόχο να διαρρήξει την ενότητα του χώρου μεταξύ Κύπρου και Ελλάδος."

    Σαββα, πως είσαι σίγουρος οτι η δηθεν "εχθρικές" δηλώσεις του Ερντογκάν κατά Ισραήλ, δεν ανασκευάστηκαν αμέσως μετά με μυστική συνομιλία Ερντογκάν-Πέρες?
    Καλή προσπάθεια να μας πείσουν τα μεμέτια(κα κυρίως να πείσουν τους ανίδεους αγράμματους μουσουλμάνους) οτι ειναι οι προστάτες και φυσικοί ηγέτες του μουσουλμανικού κόσμου.. Λυπάμαι αλλα δεν θα τσιμπήσω, οσοι θελετε μπορείται να κοιμαστε τον ύπνο του δικαίου!!! Αυτο θελουν να σας πλασαρουν ΗΠΑ και ΙΣραήλ, ενω αυτοι τα εχουν βρει με τουρκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Αν και ειναι ασχετο το σχολιο μου με την αναρτηση θα το γραψω.
    Βρεθηκα στο Καστελοριζο μετα απο χρονια τις ημερες που οι μογγολοι μαζευαν πεταλιδες με τις φρεγατες τους.
    Οι κατοικοι δεν ανησυχουσαν καθολου περι αυτου αλλα δεν τους αρεσε το οτι οι απεναντι στην τουρκια οπως μου ειπαν εχουν αρχισει και τους μισουν, κατι που παλια δεν γινοταν.
    Και κατι αλλο.
    Γιατι η ταμπελα που ελεγε οτι ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗς ΕΥΡΩΠΗΣ δεν υπηρχε?Ξερει κανεις κατι για αυτο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Μεγάλο πρόβλημα οι "φανεροί παίκτες" αλλά άλλο τόσο οι "κρυφοί παίκτες" που δυστυχώς, έχουν παρεισφρύσει παντού στη χώρα μας. Αυτούς πώς θα τους αντιμετωπίσουμε; Γιατί όσο μένουν, τόσο τρέφουν τα ανθελληνικά συμφέροντα. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Ελεος αδελφια.Αν για ενα αρθρο-εκτιμηση χρειαζονται 80 σχολια,με συγχωρειτε αλλα παπαρολογουμε.Φαντασθειτε να χαραζαμε και εξωτερικη πολιτικη,θα μιλαγαμε μεχρι δευτερας παρουσιας.Μηπως λεω μηπως τα πραγματα ειναι απλα σαν το αυγο του Κολομβου ? και χρειαζεται ΜΟΝΟ αναγνωση ιστοριας για να βγαλουμε συμπερασματα?.ΚΑΝΕΙΣ δεν ειναι δεδομενος συμμαχος στο γεωπολιτικο παιγνιδι,μονο εμεις οι μακακες συνεχιζουμε προσκολημενοι σε πατροπαραδοτες φιλιες,το βλεπουμε καθημερινα στα προβληματα με σκοπια,Κυπρο,Αιγαιο,λαθρομεταναστες.Ποσες χωρες ιδιως αραβικες εχουν αναγνωρισει τα σκοπια?[μονο οι Καλας ειναι στο πλευρο μας].Ποσες χωρες 35 χρονια κανουν την παπια για το εγκλημα της Κυπρου?.Για ποια αδελφια Σερβους καναμε θυσιες?.Ποιοι ανεστησαν δια της οικονομιας την Αλβανια?.Ακομα και οι Αρμενιοι συμμαχησαν με την τουρκια και ισως αυριο ειναι εναντιον μας.Που ειναι οι βαθεια δημοκρατες Σκανδιναυοι που μας αντιμετωπιζουν εχθρικα και αδικα.Μην μιλησω για τους ξανθους Ρως και τους αλλους ομοθρησκους.Εθνος αναδελφον ειμαστε και μας φταιει μονο η μακακια του εγκεφαλου μας.Παντα οι αλλοι μας φταινε που κυττανε το συμφερον τους.70% εθνικισμο εχει η πολυφυλετικη τουρκια και εδω οποιος μιλησει για πατριδα τον καινε ζωντανο.Μακαρι να ειχαμε ενα ντοβουτογλου να χαραξει πολυδιαστατη εθνικη πολιτικη,που πριν δεκα χρονια θα γελαγαμε εαν μας την παρουσιαζαν.Να σοβαρευτουμε διοτι τα παντα ρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΠΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Ο ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΟΤΙ Ο ΙΔΙΟΣ , Η ΙΣΧΥΣ ΤΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ . ΠΑΝΤΑ Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΦΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΜΠΡΟΣ . ΑΛΛΟ ΣΤΡΑΤΗΓΗΜΑ Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ . ΑΜΕΣΗ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΗΣ ΑΜΜΙΣΘΙ ( ΕΞΟΔΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΣ ) ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ , ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΜΜΑΤΩΝ , ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΕΠΙ ΕΝΟΣ ΨΗΔΟΔΕΛΤΙΟΥ , ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΕΞ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ ΠΧ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΜΥΝΑΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΝΑΞΙΩΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ . ΕΔΡΑ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΦΘΑΡΜΕΝΑ ΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΙΝΔΟ ΣΕ ΜΕΡΟΣ ΑΜΟΛΥΝΤΟ . ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΥΡΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. Αγαπητέ Κε. Καλεντερίδη:

    Επιτρέψτε μου να διαφωνήσω σε αρκετά σημεία της ανάλυσής σας σε ό,τι αφορά τις σχέσεις Ελλάδας-Ισραήλ και τον συσχετισμό τους με τον στρατηγικό άξονα Η.Π.Α.-Ισραήλ-Τουρκίας. Το γεγονός παραμένει ότι λόγω της έλλειψης σταθερής, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ, κι ευέλικτης, Ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, ιδιαίτερα υπό την παρούσα κυβέρνηση (άν χαρακτηρίζεται ως «κυβέρνηση»), οι σχέσεις Ελλάδας-Ισραήλ είναι πάντοτε απροσδιόριστες κι αμφιταλαντευόμενες.

    Ο στρατηγικός άξονας Η.Π.Α.-Τουρκίας-Ισραήλ είναι γνωστός από τα τέλη της δεκαετίας του ’80. Είναι γνωστό ότι ο Κος. Ρίτσαρντ Πέρλ (Richard Perle) πρώην ΥΦΥΠΕΘΑ Η.Π.Α., επί κυβ. Η.Π.Α. Ρόναλντ Ρήγκαν και αργότερα πληρωμένος εκπρόσωπος συμφερόντων Ισραήλ – Τουρκίας στις Η.Π.Α. (paid lobbyist), ήταν ένας από τους βασικούς αρχιτέκτονες αυτού του στρατηγικού άξονα. Ο Κος. Πέρλ και ο ΥΠΕΘΑ Η.Π.Α. C. Weinberger είχαν επισκεφθεί την Άγκυρα αμέσως πριν από την κρίση του Αιγαίου τον Μάρτιο 1987 (ο τότε Τούρκος Πρωθυπ. Οζάλ απουσίαζε στο Χιούστον, Τέξας, Η.Π.Α., γιά καρδιοχειρούργηση). Το Ισραήλ έχει μία στρατηγική σχέση με το στρατιωτικό «βαθύ κράτος» της Τουρκίας, π.χ., πωλήσεις διαφόρων οπλικών συστημάτων όπως τα ανεπάνδρωτα επιθετικά αεροχήματα αντι-ραντάρ HARPY και HAROP (ή HARPY II), ανακαίνιση Α/Φ F-4E 2020 Phantom – Terminator κ΄ F-5A/B της Τουρκικής ΠΑ, (άχρηστη και πολυδάπανη) ανακαίνιση αρμάτων M60A3 Τουρκικού ΣΞ, πώληση – ενοικίαση ανεπάνδρωτων αναγνωριστικών αεροχημάτων HERON, ασκήσεις Ισραηλινής ΠΑ εντός Τουρκικής επικράτειας, κ.λ.π.

    Τα αντι-Ισραηλινά (μάλλον αντι-σιωνιστικά) αισθήματα του Τουρκικού Μουσουλμανικού πληθυσμού είναι γνωστά, π.χ., τρομοκρατικές βομβιστικές επιθέσεις εναντίον Εβραϊκών συναγωγών στην Τουρκία, κ.λ.π. Αυτό το φαινόμενο δεν περνά απαρατήρητο ούτε στο Ισραήλ ούτε στις Η.Π.Α. Μετά την ρητορική έκρηξη του Ερντογκάν στο Νταβός σχετικά με την Ισραηλινή επίθεση στην Γάζα, η Τουρκία έχει «αποκλεισθεί» από τον παρελθόντα ρόλο της στις μελλοντικές ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις Ισραήλ-Συρίας.

    Παρά τα συνεχή Τουρκικά διαβήματα, ποτέ δεν επετεύχθηκε «άνοιγμα» της Ισραηλινής φωτοαναγνωριστικής δορυφορικής τεχνολογίας προς την Τουρκία. Οι άριστες σχέσεις της Τουρκικής στρατοκρατείας με την Σουνιτική Ισλαμική στρατοκρατεία του Πακιστάν (η οποία κατέχει πυρηνικά όπλα και άλλα ΟΜΚ), δεν περνούν απαρατήρητες από το Ισραήλ που στην δεκαετία του ’80 είχε προτείνει στρατηγικό πλήγμα με την συνεργασία της Ινδίας εναντίον του Πακιστανικού προγράμματος πυρηνικών όπλων.

    Οι Τουρκικές πολιτικές σχέσεις και τεράστιο οικονομικό εμπόριο με τον Αραβικό κόσμο είναι γνωστά. Όσον αφορά όμως τους Κούρδους του Β. Ιράκ, η Τουρκία έχει ταύτιση των συμφερόντων της με Συρία και Ιράν παρά με το Ισραήλ που λόγω ιστορικών και πολιτικών λόγων έχει επανιδρύσει σχέσεις με τους Κούρδους του Β. Ιράκ.

    Υπάρχουν πάμπολλα «κοινά σημεία» Ελλάδας-Ισραήλ. Τα εκμεταλλεύονται οι εκάστοτε Ελληνικές κυβερνήσεις τόσο στην Μεσόγειο όσο και στην εσωτερική πολιτική ζωή των Η.Π.Α.; Όχι βέβαια. Όλοι οι Αμερικανοί ξέρουν γιά το Εβραϊκό Ολοκαύτωμα του Β΄ ΠΠ. Πόσοι Αμερικανοί γνωρίζουν ότι η Ελλάδα είχε 475.000 νεκρούς στον Β΄ ΠΠ; Το Ολλανδικό κοινοβούλιο που έκανε μία έρευνα σχετικά με τους εμφυλίους πολέμους της πρώην Γιουγκοσλαβίας επεσήμανε την Ελληνική αλλά και την ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ βοήθεια προς τους Σέρβους. Μήπως το Ισραήλ ήδη είχε δεί την διείσδυση των φανατικών Ισλαμικών στοιχείων τύπου Άλ Κάϊντα στα Βαλκάνια όταν άλλοι εθελοτυφλούσαν;

    Το Ισραήλ έχει αρνηθεί Τουρκικά αιτήματα γιά την εγκαθίδρυση επισήμων γραφείων «εμπορικής – διπλωματικής εκπροσώπησης» των Τουρκοκυπρίων εντός του Ισραήλ. Κι ενώ εσείς κατακρίνετε την ευμεγέθη άσκηση «’Ενδοξος Σπαρτιάτης 2008» μεταξύ της Ελληνικής και Ισραηλινής ΠΑ στην Κρήτη, η άσκηση αυτή είχε στρατιωτικά και πολιτικά ωφέλη γιά την Ελλάδα. Το να «χρωματίζουμε» την Ισραηλινή στάση έναντι Ελλάδας και Κύπρου ως «φιλο-Τουρκική» και να γράφουμε γιά «συνωμοσίες» είναι σχετικά εύκολο. Το θέμα όμως «σηκώνει» περισσότερη ανάλυση και πιό ακριβείς αναφορές στις διάφορες λεπτομέρειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. Εδώ και μήνες τα τουρκικά UAV φωτογραφίζουν τα νησιά μας

    Οι περισσότερες πτήσεις στα Δωδεκάνησα!


    Πριν από μερικές ημέρες «βγήκε στο φως» η πτήση που πραγματοποίησε πάνω από την Χίο (ένα μεγάλο και καλά εξοπλισμένο στρατιωτικά Ελληνικό νησί) ένα στρατιωτικό αεροπλάνο, Ισραηλινής κατασκευής, ειδικό για αεροφωτογραφήσεις και συλλογή πληροφοριών.
    Ο σάλος που ξέσπασε, ιδιαίτερα μεγάλος και πολλοί αναρωτήθηκαν τι συμβαίνει με την κυβέρνηση και τον στρατό, γιατί δεν καταρρίπτονται αυτά τα αεροσκάφη, γιατί αφήνουμε να μας φωτογραφίζουν τόσο εύκολα οι Τούρκοι;
    Τα ερωτήματα εύλογα εάν αναλογιστούμε πως τα UAV συλλέγουν πληροφορίες για πιθανούς στρατιωτικούς στόχους και η πτήση του πάνω από Ελληνικό νησί δηλώνει ευθαρσώς πως συγκεντρώνονται από την Άγκυρα και τον τουρκικό στρατό πληροφορίες στρατιωτικού τύπου και εγκαταστάσεων βασικών υποδομών (δρόμοι, γέφυρες, υδραγωγεία, τηλεπικοινωνιακοί σταθμοί, σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής, λιμάνια, ακτές, στρατιωτικές εγκαταστάσεις – στρατόπεδα και αποθήκες- κ.α.).
    Το αεροπλάνο, για το οποίο «διέρρευσε» η πληροφορία, δεν είναι το μοναδικό το οποίο «συνελήφθη» να πετάει σε υψηλό υψόμετρο και να φωτογραφίζει οτιδήποτε βρίσκεται κάτω από αυτό!!! Τα περιστατικά τέτοιων «επιθετικών» τουρκικών πτήσεων που έχουν καταγραφεί είναι πάρα πολλά και έχουν δημιουργήσει ανησυχία σε αρκετούς από αυτούς που γνωρίζουν την ύπαρξή τους.
    Τους τελευταίους 6 μήνες (τουλάχιστον) και με ιδιαίτερη ένταση μάλιστα το τελευταίο 20ήμερο, έχουν πραγματοποιηθεί πάρα πολλές πτήσεις τέτοιων αεροσκαφών. Μάλιστα, αυτές οι πτήσεις γίνονται κατά μήκος ολόκληρης της οριογραμμής (θαλάσσιας και χερσαίας) στα ανατολικά σύνορα της χώρας μας, με την Τουρκία (από το Καστελόριζο έως την Ορεστιάδα)!!! Έχει διαπιστωθεί η ταυτότητα των κατασκοπευτικών αυτών αεροσκαφών και έχουν ταυτοποιηθεί οι χώροι απογείωσής τους.
    Οι πτήσεις γίνονται ολοένα και συχνότερα, ημέρα και νύχτα και κατά το τελευταίο διάστημα έχουν «εστιασθεί» στην περιοχή των Δωδεκανήσων και ιδιαίτερα στην περιοχή μεταξύ Σάμου και Ρόδου, ενώ έχουν καταγραφεί πτήσεις πάνω και από το Καστελόριζο.

    Το ότι όμως η Ελληνική πλευρά γνωρίζει επακριβώς την ύπαρξη των «αόρατων» (είναι ορατά και με ραντάρ παρά τις ό,ποιες διαφορετικές τοποθετήσεις) «εναέριων κατασκόπων» αυτόματα έχει καταργήσει ουσιαστικά την οποιαδήποτε χρησιμότητά τους. Οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις στις περιοχές των πτήσεων ήταν «έτοιμες» κάθε φορά που η Άγκυρα συνέλεγε πληροφορίες. Κάποιες πληροφορίες που αναφέρουν κατάρριψη που έγινε πριν από μερικούς μήνες και που ανάγκασε την στρατιωτική ηγεσία της Τουρκίας να ζητήσει από το Ισραήλ (χώρα όπου κατασκευάζονται τα UAV της Τουρκίας) αντικατάσταση της «απώλειας» λόγω «ατυχήματος», δεν είναι δυνατόν να διασταυρωθούν, παρά το γεγονός πως η «απώλεια» δηλώθηκε στον αγώνα κατά του ΡΚΚ που μέχρι και σήμερα διεξάγεται στο εσωτερικό της Τουρκίας.
    Τα αεροσκάφη αυτά είναι πολύ ελαφρά, έχουν μεγάλη διάρκεια πτήσεως και φέρουν εξοπλισμό για αεροφωτογραφήσεις υψηλής ανάλυσης. Οι ταχύτητες που αναπτύσσουν είναι πολύ μικρές και πετάνε σε μεγάλα ύψη. Σκοπός των πτήσεών τους είναι αποκλειστικά η συλλογή πληροφοριών από θέσεις – στρατιωτικούς στόχους.
    Τι κάνει όμως η Ελλάδα; Γιατί ανέχεται αυτές τις πτήσεις και δεν καταρρίπτει τα «παρείσακτα» αυτά αεροσκάφη; Τι απαντήσεις έχουν να δώσουν τόσο η πολιτική ηγεσία (κυρίως αυτή) της χώρας, όσο και το ΓΕΕΘΑ;
    Αν μη τι άλλο, δεν πρέπει να ενημερωθούν οι κάτοικοι των περιοχών που «φωτογραφίζονται» προκειμένου να γνωρίζουν και να προσέχουν και οι ίδιοι για παράξενες κινήσεις ή καταστάσεις στις οποίες μπορεί τυχαία να βρεθούν; Ποια είδους πολιτική επιτρέπει την ανοχή σε αεροφωτογραφήσεις της Τουρκίας, σε ευαίσθητα εθνικά σημεία, σε χρονική στιγμή μάλιστα κατά την οποία εκδηλώνει μία διαρκώς αυξανόμενη επιθετικότητα;

    Συνεχίζεται εδώ http://kostasxan.blogspot.com/2009/08/uav.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. ''Σε άλλες όμως περιπτώσεις είναι πολύ πιο δύσκολο να πάρεις το μέρος του "εξεγερμένου" ή του "δυνάστη" γιατί μπαίνουν πολλοί παράγοντες μέσα.
    Πάμπολλα παραδείγματα στην Ευρώπη: Κόσοβάροι, Βάσκοι, Κορσικανοί ή ακόμα γκαγκαβούζηδες κτλ.
    Γνώμονας για την Ελλάδα με τον αν θα συνταχτεί ή όχι, πρέπει να είναι το συμφέρον της.''
    Φίλε Φ.

    Συμφωνώ υπάρχουν σύνθετες καταστάσεις και όχι ευδιάκριτες πάντα.
    Πάντως το αίτημα για αυτοδιάθεση των εθνών εαν δεν υποκινείται απο εξωτερικούς παράγοντες και για δικά τους συμφέροντα -που συμβαίνει -δηλαδή είναι ατόφιος αγώνας ενός έθνους (περά απο το αν βρει συμμάχους στην συνέχεια)- το βλέπω σαν αίτημα για αληθινή δήμο-κρατία.

    ''Γνώμονας για την Ελλάδα με τον αν θα συνταχτεί ή όχι, πρέπει να είναι το συμφέρον της.''

    Συμφωνώ.
    φιλικά,
    Νήμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. H MONI PERIPTOSI NA SYMAXISOUME ME TO ISRAIL EINAI H TSIXANT STIN TOURKIA KI EPIKRATISI AKREON ISLAMISTON.SE AFTI TIN FASI OI EBREOI EINAI SYMAXOI TON TOURKON .SE SXEDIO YMIAYTONOMISI TON KOURDIKON PERIOXON YPARXI SXEDIO EKMETALEFSIS AGROTIKON PERIOXON APO EBREOUS .OI OPOII EXOUN ARXISI NA AGORAZOUN TERASTIES EKTASIS STIN OURFA .GAGOUTI OURFA TIN LENE TORA OI TOURKOI.GIA NA SYGOUREPSOUN TIS AGLONATOIKES BASIS TIS KYPROU TO EBRAIKO LOMBY ORGANOSE STIN USA TIN YPOSTIRIKSI TIS EISBOLIS TON TOURKON.KI STA IMIA OI TOYRKOI EIXAN UAV KI EVLEPAN TA PANTA STO BRAXO.XRIAZOMASTE AMESA UAV KATA PROTIMISI OXI ISRAILINA.OI ROSOI EXOUN KALI TEXNOLOGIA 10.0000 20.0000 PODIA .PROSFATA OI TOURKOI PROSPATHISAN NA TA APOKTISOUN .XRIAZOMASTE DIKIA MAS TEXNOLOGIA .TO IDIO GIA PYRABLOUS A/A A/E E/A MIKROU KI MEGALOU VELINEKOUS EXTES.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. Ανώνυμε φίλε 28 Αύγουστος 2009 8:34 μμ
    Διάβασα με προσοχή το σχόλιό σου.
    Επαναλαμβάνω, οι σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ είναι βαθειές και δεν έχουν μόνο πλούσιο παρελθόν, έχουν και μέλλον.
    Για παράδειγμα, είναι σε εξέλιξη δυο πολύ σημαντικά προγράμματα:
    Το ένα είναι η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Τζευχάν-Χάιφα και το άλλο η κατασκευή αγωγού μεταφοράς νερού, που θα στρωθεί παράλληλα με αυτόν του φυσικού αερίου.
    Οι αγωγοί αυτοί είναι υποθαλάσσιοι και θα πρέπει περάσουν από την ΑΟΖ της Συρίας και του Λιβάνου ή από την ΑΟΖ της Κύπρου.
    Ένας από τους λόγους που διαμελίστηκε η Κύπρος το 1974 και επιδιώχτηκε και συνεχίζεται η προσπάθεια για 'λύση' του Κυπριακού στη λογική του σχεδίου Αννάν ήταν-είναι ακριβώς αυτός, δηλαδή η άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου στα ζητήματα αυτά και συγκεκριμένα στο ζήτημα της εκμετάλλευσης των υποθαλλάσιων κοιτασμάτων και της αδειοδότησης διέλευσης των αγωγών από το βυθό της κυπριακής ΑΟΖ με βάση τα συμφέροντα του Ισραήλ, της Αγλγίας, των ΗΠΑ και φυσικά της Τουρκίας.
    -Εαν, λοιπόν, το Ισραήλ δεχτεί να ορίσει την ΑΟΖ μεταξύ Ισραήλ-Κύπρου και δείξει έμπρακτα ότι αναγνωρίζει τακυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου, τότε ναι, αξίζει να επανεξετάσει κανείς τη στάση του απέναντι στο Ισραήλ και να δει με άλλο μάτι το ενδεχόμενο σύναψης στρατηγικών σχέσεων.
    -Εαν το Ισραήλ αρνηθεί να συμμετέχει από κοινού με ΗΠΑ και Τουρκία στις άθλιες ασκήσεις που γίνονται στην ελληνική ΑΟΖ νότια του Καστελορίζου, χαρακτηρίζοντάς την μάλιστα τουρκική, τότε ναι, αξίζει να επανεξετάσει κανείς τη στάση του απέναντι στο Ισραήλ και να δει με άλλο μάτι το ενδεχόμενο σύναψης στρατηγικών σχέσεων.
    -Αν το Ισραήλ, αντί να παίζει κρυφτούλι και να παίζει με τις λέξεις, αναγνωρίσει τις γενοκτονίες των Αρμενίων, των Ασσυρίων και των Ελλήνων του Πόντου και της Ανατολής (αφού αποτελεί πρωταρχικό καθήκον του Ισραήλ και κάθε Εβραίου να μάχεται την αδικία και το ρατσισμό και τις γενοκτονίες που έγιναν κυοφορούνται ή βρίσκονται σε εξέλιξη) τότε ναι, αξίζει να επανεξετάσει κανείς τη στάση του απέναντι στο Ισραήλ και να δει με άλλο μάτι το ενδεχόμενο σύναψης στρατηγικών σχέσεων.
    Αν το εβραϊκό λόμπι στις ΗΠΑ και αλλού πάψει την άθλια συμπόρευσή του με τους Τούρκους και την Τουρκία, μια συμπόρευση που στην ουσία ενθαρρύνει την Τουρκία να ασκεί τις γνωστές απαράδεκτες πολιτικές της στη γραμμή Κύπρος-Αιγαίο-Θράκη και τηρήσει τουλάχιστον ουδέτερη στάση στα θέματα που απασχολούν τις ελληνοτουρκικ΄ς σχέσεις, τότε ναι, αξίζει να επανεξετάσει κανείς τη στάση του απέναντι στο Ισραήλ και να δει με άλλο μάτι το ενδεχόμενο σύναψης στρατηγικών σχέσεων.
    Τα ανωτέρω είναι μερικές από τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες θα μπορούσε να εξεταστεί το ενδεχόμενο σύναψης στρατηγικών σχέσεων με το Ισραήλ.
    Τα υπόλοιπα, ασκήσεις του τύπου 'Ένδοξος Σπαρτιάτης' και θολές φωνές για στρατηγική συμμαχία με το Ισραήλ, τη στιγμή που συνεχίζονται οι αθλιότητες του Ισραήλ και του εβραϊκού λόμπι εναντίον της Ελλάδος και της Κύπρου, είναι τουλάχιστον ακατανόητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. @omiros.-

    Pragmati padws yparxh kakisto prohgoumeno me anartiseis prostasias tou Israil oxi mono edw alla pagosmios sta blogs kai opoudipote mporei na dimiourgithei diamorfwsh gnomhs. einai ki ayto mia dynamh kai to kanoun arketoi...

    Bebaia apo thn allh, an kaneis "prolhptikes" akariaies kiniseis gia na apotrepseis diafora pou grafodai me sfougokolariako style, tote eimai apolyta sumfonos. Oxi mono gia to epipedo aytou tou idous twn anartisewn alla kai giati prospathoun na apaksiwnoun kai na eytelizoun otidipote den tous akougetai kai toso kala.

    Fysika to epipedo tou kathenos dokimazetai upo oles tis synthikes asxeta me to prosopiko tropo pou dialegei o kathenas mas na ekfrastei.

    Etsi ki alliws i analisi tou Savva exei pada ena prosopiko xrwma, opws kai epipedo. Gi ayton akrivws to logo yparxoun kai 100 anartiseis, me tis opoies anagastika tha asxolithei opios diavasei to kimeno. Mesa se toses anartiseis tha yparxoun kai zwyfiakia...nomizw osoi asxolountai merika xronia me ta blogs edws kai ektws synorwn mporoun toulaxistwn na ta "myrizoun" an den einai,opws poly syxna symvainei, pasifani.

    Fovou' ton Balianato.

    Filika

    laikos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. Τουρκικός αναθεωρητισμός

    -Πού αποδίδεις την εξουθένωση και αποδυνάμωση της Ελλάδας;
    Είναι τα ίδια νοσηρά φαινόμενα που διαβρώνουν και την Κύπρο. Η ειδοποιός διαφορά είναι ότι η Ελλάδα θα υποστεί κάποια μεγάλη ζημιά, κάποιο ίσως ακρωτηριασμό. Η Κύπρος, όμως, κινδυνεύει να υποστεί ολοκληρωτικό αφανισμό.(Απο antibaro.gr και Παναγιωτη Ηφαιστο 6-08-09). Κρισιμη καμπυλη τροχεια για τον Ελληνισμο.Ο κινδυνος ειναι πλεον ορατος,οπως και το θεατρο των επιχειρησεων.Η Κυπρος μενει γυμνη απο στρατο(Χριστοφιας) και θα πεσει σχεδον αμαχητι.Για να κλειδωσουν τη νικη τους, θα κρατησουν σε ομηρια ελληνικο εδαφος στην κατοχη τους(ή κατι απο Αιγαιο ή κατι απο Θρακη).Οι Ανουβιδες ομως πρεπει να εχουν κανει λογαριασμο χωρις τον ξενοδοχο.Γιατι ο ξενοδοχος ειναι εδω και τους περιμενει.Θα δουμε.. Υ.Γ. Ευγε Σαββα,ευγε σε αυτους που συλλογιουνται ελευθερα. (13)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. πολυ καλο και γεματο σχολιο Σαββα
    μπραβο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. Τα 100 σχόλια είναι μια καλή απάντηση σε έναν εγκάθετο που πρόσφατα είχε χλευάσει τον skal ότι ως συγγραφέας δεν πιάνει μία και οι αναρτήσεις του περνούν απαρατήρητες.

    Στο θέμα μας, δεν υποστηρίζω καμία στρατηγική συμμαχία με το Ισραήλ, θα ήταν λυκοφιλία. Επίσης, δεν υποστηρίζω συμμαχία με Ρώσους, θέλω να βγούμε από το στρατιωτικό σκέλος του αμερικανόδουλου ΝΑΤΟ, δεν περιμένω τίποτα από Ευρωπαίους, συμπάθεια για τους Κούρδους μόνο ως εχθρών του εχθρού μου και τίποτα παραπάνω, καμία συμπάθεια για Άραβες. Θα μου πει κανείς: και ποιους συμπαθείς; Απάντηση: τους Έλληνες, να στηριχτούμε μόνοι μας στις δυνάμεις μας. Και τι προτείνω, απομόνωση; Όχι, δεν είναι όλα άσπρα ή μαύρα. Προτείνω να μπει σε πρώτο πλάνο η διπλωματία και η σοβαρή πολιτική. Τα τελευταία χρόνια δεν έχουμε εθνική εξωτερική πολιτική, αναλωνόμαστε μόνο σε ανακοινώσεις διάψευσης. Όταν η Σλοβενία εμποδίζει την είσοδο της Κροατίας στην ΕΕ και οι Γαλλογερμανοί δεν θέλουν την Τουρκία, εμείς στρώνουμε χαλί στην Τουρκία. Θέλω πολιτικούς με αρχ... και όχι αρχ... πολιτικούς. Επίδειξη πυγμής εκεί που πρέπει (πχ άμεση κατάρριψη του Heron), συνοδευόμενη από ουσιαστική διπλωματία, να δείξουμε ότι υπάρχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. κ. Καλεντεριδη, στο σχολιο σου (28 Αύγουστος 2009 9:31 μμ) μας αναφερεις παρα πολλα εαν, εαν, εαν, εαν. Και συμφωνω.
    Να προσθεσω ομως κι εγω το "εαν" του Καραγκιοζη που λεει κι ο Λαος.
    Εαν λοιπον το απαρχαϊντ και θνησιγενες κρατος του Ισραηλ και οι ανα την υφηλιον υποστηρικτες του εβραιοι και λοιποι κολαουζοι τους, κανουν αυτα που αναφερεις οτι κανουν την σημερον και δη εναντιον της μικρης Πατριδας μας, τι μας κανει να πιστευουμε οτι οι αει αθωοι εβραιοι (τοτε δεν υπηρχε Ισραηλ)δεν εκαναν παρομοια τερτιπια στη Ευρωπη και ειδικωτερα στην Γερμανια, απο τις αρχες του 20ου αιωνα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. Στο Ισραήλ τα τελευταία χρόνια πληθαίνουν οι φωνές αντίδρασης στον Θεοκρατικό – Φαρισαϊκό σκοταδισμό που έχει καταντήσει έναν λαό έρμαιο ψυχώσεων και συμπλεγμάτων “φυλετικής” ανωτερότητας. Όλο και περισσότεροι διανοούμενοι και δημοκρατικοί πολίτες ερευνούν το παρελθόν τους με ελεύθερο πνεύμα, μακρυά από τον μισόζωο σκοταδισμό που ηθελημένα περιθωριοποιεί και ποτίζει θρησκευτικό μίσος Ισραηλινούς και Εβραϊκή διασπορά. Νέοι αρνούνται να πιάσουν τα όπλα, αντιστέκονται στα ιερατεία, επιζητούν τον πολιτισμό και την ειρήνη. Το παραμύθι του “περιούσιου” λαού που οπλίζει χέρια και νομιμοποιεί γενοκτονίες φθίνει όπως ήταν αναμενόμενο. Οι Ισραηλινοί, 2000 χρόνια μετά προσπαθούν να αποτινάξουν το πέπλο του μίσους ανατρέχοντας στην αληθινοί τους ιστορία.

    Όπως ακριβώς τα τελευταία χρόνια και οι Έλληνες. Ποτισμένοι με τις φοβικές διδαχές των εδώ ιερατείων προσπαθούν να σπάσουν τα δεσμά του σκοταδισμού που επιβλήθηκε με αίμα και αδελφοκτόνες εμφύλιες εκστρατείες όπου στόχος ήταν τα πεφωτισμένα πνεύματα, η γνώση και η αλήθεια.

    Όπως ακριβώς οι ορδές του “μέγα” Θεοδοσίου έσφαζαν τους Ελληνίζοντες (!) Έλληνες, έτσι και πριν 2,000 χρόνια οι φαρισαϊκές ορδές προέβησαν στην εξολόθρευση των Ελληνίζοντων Εβραίων που απειλούσαν έμπρακτα τη σκοταδιστική τους εξουσία, βασισμένη στην αμάθεια. Όντας νικητές, έχρισαν και αυτοί τους δικούς τους Αγίους (κατά τα πρότυπα του Θεοδοσίου), τους Μακαβαίους που ήταν και ο βραχίωνας της σφαγής των “αντιφρονούντων”.

    2,000 χρόνια μετά πολλά έχουν αλλάξει. Οι μιαροί “Ελληνίζοντες” Εβραίοι μάλλον κέρδισαν αφού η αμαρτωλή τους συμπεριφορά είναι πλέον πλειοψηφία στο μικρό Ισραήλ. Οι Ισραηλινοί ακούνε μουσική (!), σπουδάζουν θετικές επιστήμες και πιστεύουν ότι η Γη γυρίζει. Πηγαίνουν στο γιατρό χωρίς να φοβούνται τον λιθοβολισμό. Διαβάζουν και άλλα βιβλία εκτός από τους “νόμους”. Τους αρέσει το Θέατρο, ακόμα και οι Αρχαιοελληνικές τραγωδίες (τι ντροπή…), μα το χειρότερο,αναζητούν τις πραγματικές (Ελληνικές) τους ρίζες. Ανασκαλεύουν τη γλώσσα τους και ανακαλύπτουν την Ελληνικότητα της αναγκάζοντας τους σκοταδιστές να καίνε βιβλία όπως άλλοτε. To “Hebrew is Greek” του Joseph Yahuda παρότι εξαφανίστηκε, αλωνίζει πλέον ελεύθερο στο διαδίκτυο προσβάσιμο στον οποιονδήποτε. Χιλιάδες Ισραηλίτες κάθε χρόνο επισκέπτονται την Ελλάδα, φανερά πλέον, κάνοντας περιήγηση στην Πελοπόνησο, αναζητώντας τον Παπού Λυκούργο. Ο Izhar και ο Yoav πλέον δεν δέχονται “απειλές και πιέσεις” όταν διδάσκουν το “Δωρικό αυγό”. Η εξουσιαστική προπαγάνδα του Ιώσηπου (Βασιλικό γένος και αυτός ο φαρισαίος) μπαίνει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας αφού η σφαγή ενός Εβραίου επειδή πηγαίνει στο Λύκειο και γυμνάζεται δεν θεωρείται καθόλου “θεόπνευστο έργο”. Ανακαλύπτει τον πλούτο του Πλάτωνα και του Πυθαγόρα παρακούοντας τις εντολές των πάμπλουτων ρασοφόρων που βλέπουν πλέον το χρυσοφόρο σύστημα τους να κλονίζεται για πρώτη φορά μετά από 2,000 χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  103. "Death - that's the only thing that disturbs me. It doesn't frighten me; it arouses my curiosity. It is a puzzle that I, like many others, have tried to solve without success. I do not fear it because I attribute little value to a life without a purpose. And if I should have to sacrifice my life to attain its goal, I'll do so willingly." (At age 17)
    YONI NETANYAHU (=ΙΩΝΑΘΑΝ ΘΕΟΔΩΡΟΥ)αδελφός του Ισραηλινού Πρωθυπουργού Βενιαμίν Θεοδώρου (=NETANYAHU)
    Source taken from Israel Insider.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  104. Ανώνυμε 29 Αύγουστος 2009 8:40 πμ
    Κανείς λογικός άνθρωπος δεν τα έχει με τους απλούς ισραηλινούς ή με τους απλούς απανταχού εβραίους.
    Πολιτικά μιλάμε, πολιτικά.
    Μακάρι οι άνθρωποι αυτοί να επηρεάσουν τα κέντρα εξουσίας στη Ισραήλ και τον κόσμο, να αλλάξει το Ισραήλ πολιτική, να αλλάξει τη στάση του το εβραϊκό λόμπι, για να πάρει και ο ελληνικός λαός το μήνυμα.
    Στη συνέχεια, βλέπουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  105. @28 Αύγουστος 2009 8:34 μμ
    Αγαπητέ φίλε.-
    Το Ισραήλ στα μέσα της δεκαετίας του ΄80, όντως ανέμενε την ανταπόκριση της Ελλάδας στις προσδοκίες του για συνεργασία, κυρίως σε ότι αφορά την αγορά όπλων εκ μέρους μας και την αμυντική βιομηχανία. Η Ελλάδα δεν ανταποκρίθηκε...΄Ηταν αδύνατον, μιας και ούτε το κράτος του Ισραήλ είχαμε αναγνωρίσει και οι σχέσεις μας με τους ΄Αραβες ήταν πολύ ένθερμες. Θυμάσαι νομίζω τις σχέσεις Παπανδρέου-Αραφάτ...Κύριος στόχος τότε του Ισραήλ, ήταν η ανακοπή της «αφανούς συνεργασίας» της Ελλάδας με τους ΄Αραβες και μάλιστα με «ύποπτα στοιχεία» για τρομοκρατική δράση...Αν θέλεις μπορώ να επεκταθώ στο σημείο αυτό...Κοντολογίς αναφέρω τις μαρτυρίες του εκλιπόντος Αρχηγού της ΕΥΠ Κ. Τσίμα (βλπ. http://www.men.gr/128/tsimas/) ως ένα απλό παράδειγμα...
    Μάλιστα τότε η «συμμαχία» Ισραήλ-Τουρκίας, περιελάμβανε σημαντικά άρθρα συνεργασίας στον τομέα «ανταλλαγής πληροφοριών» η οποία από τότε μέχρι τώρα έχει επαυξηθεί και σε άλλους τομείς. Το Ισραήλ ειδικά την δεκαετία του ΄80 είχε πολύ μεγάλη ανάγκη την Τουρκία, καθώς υπήρχε έντονη ένταση μεταξύ των Αραβικών χωρών και του Ισραήλ. Στο «ισοζύγιο συμφερόντων» του Ισραήλ, σαφέστατα τα δεδομένα ήταν λίαν ετεροβαρή σε σχέση με την Τουρκία...Σε καμία περίπτωση το Ισραήλ, δεν θα προτιμούσε μιας μορφής «συμμαχία» ή «συνεργασίες» με την Ελλάδα, για να δυσαρεστήσει την τόσο σημαντική για την άμυνά του Τουρκία.
    Γράφεις, « Παρά τα συνεχή Τουρκικά διαβήματα, ποτέ δεν επετεύχθηκε «άνοιγμα» της Ισραηλινής φωτοαναγνωριστικής δορυφορικής τεχνολογίας προς την Τουρκία» Οι πληροφορίες φέρουν τα ακριβώς αντίθετα από αυτό που λες...
    Σε ότι αφορά τις «τρομοκρατικές επιθέσεις» στην Τουρκία σε βάρος Ισραηλινών στόχων, αυτές δεν έγιναν από αμιγώς Τουρκική Ισλαμική φονταμενταλιστική οργάνωση, αλλά από την Αλ Κάϊντα η οποία και τις οργάνωσε. Σαφέστατα τα τελευταία έτη το αντιαμερικάνικο κλίμα έχει ενταθεί στην Τουρκία, όσο και το αντισιωνιστικό. Αυτό συνέβη μετά το 2003, και την άρνηση της Τουρκίας να επιτρέψει στις ΗΠΑ να εισβάλουν στο Ιράκ. Μέχρι και την παραγωγή 2 κινηματογραφικών ταινιών είχαμε εκ μέρους της Τουρκίας. Παράλληλα όμως είχαμε και μεγάλο αντιτουρκικό κλίμα στις ΗΠΑ... Αριστοτεχνικά η Τουρκία πάντοτε κατά το δοκούν, «παίζει» το χαρτί αυτό, στις εύκολα τεράστιες κατευθυνόμενες μάζες της, για να κατευνάσει το εις βάρος της κλίμα και να αντιστρέψει τους όρους και τα δεδομένα, όπως και τελικά τα κατάφερε. Τα αποτελέσματα της περελκιστικής αυτής πολιτικής, φάνηκαν με την επίσκεψη Ομπάμα στην Τουρκία. ΄Όχι μόνο η Τουρκία δεν αποκλείστηκε από την Μέση Ανατολή, αλλά προωθήθηκε και προωθείται από την ίδια την Αμερική με τον πλέον εμφανή τρόπο...Οι «εκρήξεις Ερντογάν» και οι «τσαμπουκάδες» του προς τον Ισραηλινό Πρόεδρο, είχαν ένα και μοναδικό σκοπό...Την ενίσχυση του ρόλου της Τουρκίας στην Μέση Ανατολή, και να την φέρουν ποιο κοντά στους ΄Αραβες...Μην ξεχνάμε πως η Τουρκία διεκδικούσε και διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στις ειρηνευτικές δυνάμεις στον νότιο Λίβανο, μετά τον πόλεμο του 2006, τις συνομιλίες με Συρία, Ιράν κλπ, και έπρεπε να προβεί σε κινήσεις οι οποίες θα οδηγούσαν τους Άραβες πλησιέστερα σε αυτήν...
    συνέχεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  106. Πέραν των «τσαμπουκάδων» ο Ερντογάν δεν έκανε κάτι άλλο...Απολύτως τίποτα! Προεδρεύει στα ανώτατα όργανα των Η.Ε. γιατί δεν προέβη σε καταγγελίες ή άλλες ενέργειες?
    Η Τουρκία διαθέτει την ικανότητα να προσεγγίζει τους ΄Αραβες, αλλά διαχρονικά, τόσο οι σχέσεις της με το Πακιστάν, που αναφέρεις, όσο και με τις άλλες Αραβικές χώρες, δεν έχουν οδηγήσει ποτέ σε κάποιο σημαντικό αποτέλεσμα με γεωπολιτικές διαστάσεις. Μάλλον αυτές οι σχέσεις της καλλιεργούνται και συντηρούνται, προς όφελος του Ισραήλ, παρά των Αραβικών Χωρών...
    Η διαχείριση των τόσο σημαντικών υδάτινων πόρων του Τίγρη και του Εφράτη, δίδει στην Τουρκία τεράστια ευχέρεια κινήσεων προς όλες τις πλευρές. Η Τουρκία φυσικά με ρεαλισμό, «εξαργυρώνει» το τεράστιο γεωπολιτικό της πλεονέκτημα με τον καλύτερο τρόπο, κυρίως εκμεταλλευόμενη την τεράστια ισχύ του Ισραήλ στις ΗΠΑ. Μήπως τελικά θα πρέπει να εμβαθύνουμε περισσότερο στα αίτια, που εδώ και τόσες δεκαετίες δεν έχουμε ουδεμία πρόοδο στο Κυπριακό και τα άλλα σοβαρά μας προβλήματα. Φυσικά συμπεριλαμβανομένης και της ανικανότητάς μας, την οποία κυρίως εκμεταλλεύεται η Τουρκία.
    Η κατασκοπευτική δράση των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ στην Κύπρο για λογαριασμό της Τουρκίας είναι γνωστή...Μια μικρή έρευνα θα καταδείξει τουλάχιστον 2-3 περιπτώσεις σοβαρής μορφής και έκτασης κατασκοπευτικής δράσης...
    Για να φτάσει μια χώρα να κατασκοπεύει μια άλλη, με εν ενεργεία στελέχη της για λογαριασμό μιας άλλης, ξέρεις αγαπητέ μου φίλε, τι προϋποθέτει μια τέτοιου είδους συνεργασίας??? Δεν μιλάμε για ανταλλαγή πληροφοριών...Μιλάμε για μια αληθινή και πραγματική «συμμαχία» και μάλιστα σε τομείς στρατιωτικής φύσεως, σε περιοχές με μεγάλη ένταση κλπ.
    Για να διακινδυνεύσει τέτοιου είδους επιχειρήσεις το Ισραήλ, για λογαριασμό της Τουρκίας, οι «αφανείς» και «εμπιστευτικές» συμμαχίες πρέπει να είναι τεράστιες...
    Υπάρχει φαινομενικά «ένα τεράστιο αγκάθι» στις σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ, και αυτό είναι το Κουρδικό ζήτημα...Μέχρι τώρα δεν φαίνεται να επηρεάζει τις σχέσεις των δύο χωρών, όπως πολλοί διατείνονται...Αντίθετα μάλιστα, το Ισραήλ με μεγάλα ερείσματα στο Βόρειο Ιράκ, προωθεί μεθοδικά την «ομοσπονδιοποίηση» του Κουρδιστάν με την Τουρκία. Επίσης, το Ισραήλ έχει σημαντική επιχειρηματική δράση και παρουσία στην Ν/Α Τουρκία, την οποία δεν έχει η ίδια η Τουρκία! Γεγονός που προδιαθέτει, για υποκειμενικές υποθέσεις, πως θέλει να έχει πρωτεύοντα ρόλο τόσο στους αγωγούς ενέργειας, αλλά και στην διαχείριση των υδάτινων πόρων. ΄Αλλωστε σε σημαντικό βαθμό, το πρόγραμμα «GAP» χρηματοδοτείται από Ισραηλινά κεφάλαια. Οι μεθοδικές αυτές κινήσεις του Ισραηλινού παράγοντα, εντός του Τουρκικού εδάφους, δεν γίνονται χωρίς την συναίνεσή της φυσικά. ΄Ολη η υποκειμενική αυτή πάντοτε θεώρηση, ωθεί στο συμπέρασμα της ύπαρξης ενός στρατηγικού σχεδίου Ισραήλ-Τουρκίας και φυσικά των ΗΠΑ, για τον έλεγχο των αγωγών ενέργειας και των υδάτινων πόρων της Μέσης Ανατολής...
    συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  107. Το πόσο στενή είναι η «συμμαχία» Ισραήλ-Τουρκίας, μπορούμε να το δούμε στις κοινές τους δράσεις στα μεγάλα «Κέντρα Εξουσίας». Στις ΗΠΑ έχουμε γεγονότα όπου μέσα από τα όργανα του Εβραϊκού λόμπι (βλπ.AIPAC κλπ) η Τουρκία διενεργεί μέχρι και κατασκοπευτική δράση και επιχειρήσεις «επηρεασμού» με χρηματισμό Γερουσιαστών, και άλλων αξιωματούχων (βλπ. μαρτυρίες της Σιμπέλ Εντμόντς, τέως πράκτορα του FBI).
    Δεν βλέπω ποιο όφελος είχαμε από την διενέργεια κοινών ασκήσεων με το Ισραήλ...Την εκπαίδευση στο εναέριο ανεφοδιασμό? Τον χρειαζόμαστε άλλωστε? Μα τέτοιου είδους εκπαιδεύσεις έχουμε κάνει και με άλλες χώρες και μπορούμε να κάνουμε με Ευρωπαϊκές χώρες, που έχουμε πλήθος συνεργασίες και συμφέροντα...
    Κάθε χρόνο το Ισραήλ ασκείται στα μεγάλα πεδία ασκήσεων του Ικονίου με την άσκηση «Αετός της Ανατολής» και ουδόλως έχει ανάγκη, τον δικό μας εναέριο χώρο...Συνολικά να εκτιμήσουμε τις προθέσεις του Ισραήλ, μέσα από ασκήσεις διακλαδικού χαρακτήρα, όλων των όπλων του, θα δούμε πως θέλει να κάνει εμφανή την παρουσία του στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου πραγματοποιεί εσχάτως κοινά γυμνάσια κατά καιρούς με άλλες χώρες. Προφανώς πέραν των άλλων γνωστών λόγων, οι πρόσφατες εξαγγελίες της πρωτοβουλίας του «Μεσογειακού Διαλόγου» επιβάλλουν τέτοιου είδους κινήσεις εκ μέρους του Ισραήλ.
    Σημαντικότατος παράγων τα τελευταία έτη, για την ενίσχυση του άξονα «Ισραήλ-Τουρκίας» είναι οι γεωπολτικές επιδιώξεις της Γαλλίας, η οποία τόσο στην Κύπρο, όσο και στους Λίβανο, Συρία κλπ επιθυμεί να ανακάμψει και να έχει στρατηγική παρουσία, γεγονός που προκαλεί «πονοκέφαλο» στο Ισραήλ αλλά και την Τουρκία.
    Μην ξεχνάμε πως με την κρίση του Λιβάνου, η συνεργασία Γαλλίας-Κύπρου-Ελλάδας, έθεσε εκτός «πεδίου» την Τουρκία και το Ισραήλ...
    Σε άλλο θέμα τώρα...Στην περίπου 7.000 χιλιάδων έκθεση των Ολλανδών, για την Βοσνία, όντως γίνετε αναφορά στην βοήθεια της Ελλάδας και του Ισραήλ.
    Το Ισραήλ ή μάλλον «ισραηλινοί κύκλοι» βοήθησαν τους Σερβοβόσνιους στις αρχές του πολέμου και όταν αυτός μαίνονταν στις περιοχές της Κροατίας, την Κράϊνα, το Βούκοβαρ, και την Ανατολική Σλαβονία. Τότε κάνανε την εμφάνισή τους τα περίφημα «Τάγματα των Ούστασι» Κροατών, τα οποία επανέφεραν τις μνήμες του Β΄ΠΠ, όταν παρόμοια τάγματα οργανώθηκαν από Κροάτες και συμμάχησαν με τα Γερμανικά SS. Κροατικές φασιστικές οργανώσεις όπως «η Μαύρη Λεγεώνα», «Μαύροι Κύκνοι» κλπ, πολέμησαν κατά των Σερβοβόσνιων στις περιοχές αυτές με τα επιμάνικα της σβάστικας, γεγονός που ξύπνησε ανεπιθύμητες μνήμες στους απανταχού της γης Εβραίους...
    Η βοήθεια των Ισραηλινών, εν τέλει ήταν άχρηστη, καθώς περιορίστηκε στην δωρεά μερικών εκατοντάδων φορητών όπλων UZI και miniuzi, κυρίως στους παραστρατιωτικούς του περιβόητου «Καπετάν Αρκάν» (Ζέλικο Ραζνιάτοβιτς)
    ο οποίος εργάζοταν κυρίως για το προσωπικό του όφελος και μόνο. Παρείχε έναντι αδράς αμοιβής, πληροφορίες για την δομή και την δημιουργία των «μαύρων ταγμάτων των Ούστασι», μιας και το Ισραήλ, πιθανολογούσε πως μπορεί να δημιουργηθεί μελλοντικά τρομοκρατικό κίνημα από τους παραστρατιωτικούς αυτούς Κροάτες. Κάτι άλλο που δεν είναι ευρέως γνωστό, είναι η μεγάλη παρουσία των Εβραίων στην Σερβία γενικότερα και η σημαντική τους παρουσία στο Σεράγεβο...Ο Αλία Ιζεμπέγκοβιτς, είχε ισοπεδώσει το εβραϊκό νεκροταφείο της πόλης και έκλεισε το εβραϊκό μουσείο της πόλης.
    Στο μουσείο αυτό υπήρχε ένα πάρα πολύ σημαντικό χειρόγραφο ιστορικής σημασίας για τους Εβραίους, οι οποίοι κινήσαν γη και ουρανό, για να μην το χάσουν. Φυσιολογικό ήταν να ζητήσουν την βοήθεια των αντιπάλων τους Σέρβων. Ουδεμία βοήθεια έλαβε η Σερβία από το Ισραήλ στις κατοπινές διεθνείς της προσπάθειες...Το ενδιαφέρον του Ισραήλ, περιορίστηκε σε αυτούς τους τομείς.
    συνεχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  108. Φυσικά και στα ακραία ισλαμικά στοιχεία, τα οποία για να λέμε την αλήθεια, επιθυμούσε το Ισραήλ να πάνε στην Σερβία, και να «εκκενωθεί» η περίμετρός του από μερικές χιλιάδες επίδοξων «μαρτύρων»...΄Αλλωστε οι Σέρβοι αποδείχθηκαν ικανότατοι στο να εξοντώνουν χωρίς καμία αναστολή μαζικά τους Μουτζαχεντίν αυτούς...γεγονός που εφέλκυσε την Ισραηλινή συμπάθεια, αλλά μέχρις εκεί...τίποτα περισσότερο... Καμία διείσδυση ή από αυτά που αναφέρεις φίλε μου υπήρξε των Ισραηλινών στην Βοσνία... Δεν θέλω να αναφέρω ποιος έλεγχε όλο το λαθρεμπόριο και την μαύρη αγορά στην Σερβία για 6-7 χρόνια, γιατί θα με πείτε συνομωσιολόγο...
    Το ότι το Ισραήλ αρνήθηκε την ίδρυση γραφείου εμπορικού των κατεχομένων στο έδαφός του, δεν είναι για μένα προσωπικά και σημαντικό γεγονός...Διπλωματικής φυσικά όχι...Κάνεις κάποιο λάθος εδώ...Πουθενά στο κόσμο δεν έχουν επίσημη «διπλωματική αντιπροσωπεία» οι Τουρκοκύπριοι...
    Ξέρεις γιατί δεν άνοιξε φίλε μου? Γιατί η πρόταση έγινε με πρωτοβουλία των Τουρκοκυπρίων χωρίς την συναίνεση της ΄Αγκυρας...Η ΄Αγκυρα δεν θα επιτρέψει ποτέ στους Τουρκοκύπριους να ιδρύσουν, ούτε ποδοσφαιρική ομάδα στο εξωτερικό από μόνοι τους...Η ΄Αγκυρα θέλει αυτή να εκπροσωπεί παγκοσμίως τους Τουρκοκύπριους και οι λόγοι είναι αυτονόητοι...
    Δεν θα ήθελα να επεκταθώ για την πολιτική του Ισραήλ για τα Σκόπια και τις επιδιώξεις του για την Θεσσαλονίκη την «Εβραϊκή Μητρόπολη των Βαλκανίων» όπως την αποκαλούν...
    Θα ήθελα να σταθώ στο σημείο, των όψιμων θιασωτών της Ελληνο-Ισραηλινής συμμαχίας, της θεωρίας αυτής, που βλέπουμε να εμφανίζεται μεθοδικά και με σθένος τα τελευταία 2-3 χρόνια, από φορείς όπως το ΕΛΙΑΜΕΠ και συγκεκριμένους δημοσιολόγους...
    Κατά σύμπτωση, είναι οι ίδιοι που προσπάθησαν με εισηγήσεις τους και ενέργειές τους, να μας πείσουν για την ορθότητα του «Σχεδίου Ανάν», κάνουν συνεχώς έμμεσες εκπτώσεις στο Σκοπιανό και αποδέχονται την «διπλή ονομασία», συμμετέχουν σε διάφορα «προγράμματα συμφιλίωσης » με την Τουρκία, εκφράζουν απόψεις για την λαθρομετανάστευση του τύπου «θα μας λύσει το δημογραφικό πρόβλημα» και σπανίως παρά την ευρυμάθειά τους αναφέρονται στο πρόβλημα της Θράκης... Καθηγητές, διεθνολόγοι, και μάλιστα και σε στρατιωτικές και άλλες σχολές...
    Φυσικά ο καθένας μπορεί να έχει τις απόψεις τους. Αποδεκτό, αρκεί αυτές να είναι προϊόν υγιούς προβληματισμού και όχι αργυρώνητου επηρεασμού...
    ΄Εχει δίκιο ο Καλεντερίδης που μιλάει πως όλοι αυτοί πρέπει να λογοδοτήσουν...Να τους ανακαλύψουμε δεν χρειάζεται...είναι γνωστοί.

    Συμπερασματικά, το Ισραήλ δεν θα είχε να κερδίσει τίποτα από την Ελλάδα, πέραν της προβολής της Εβραϊκής διασποράς...Είμαστε ανίκανοι για εξωτερική πολιτική και παντελώς αναξιόπιστοι διεθνώς...Σε τι θα μας χρειάζονταν το Ισραήλ? Για τις σχέσεις μας με τους ΄Αραβες? Η Τουρκία παίζει πολύ καλύτερα από μας αυτό παιχνίδι για πολλούς και διάφορους λόγους και αυτό είναι εμφανές τουλάχιστον τα τελευταία 2 χρόνια...
    Δεν έχουμε κανένα έρεισμα στην Μέση Ανατολή, ούτε έχουμε σύνορα με χώρες που διατηρεί σοβαρά συμφέροντα το Ισραήλ... Στα Βαλκάνια? Πολύ καλύτερα το Ισραήλ μπορεί να εξυπηρετηθεί επιτόπια με τις ίδιες τις χώρες παρά με εμάς...΄Αλλωστε και η Τουρκία έχει σοβαρή και ισχυρή παρουσία στα Βαλκάνια.
    συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  109. Η Κύπρος είναι όντως σημαντική για το Ισραήλ και ειδικά για την ΑΟΖ που περιγράφει ο κ. Καλεντερίδης. Εκεί τα συμφέροντά του ταυτίζονται απόλυτα με την Τουρκία. Γιατί να μην προωθήσει το Σχέδιο Ανάν που το εξυπηρετεί?΄Η άλλες ενέργειες και προτάσεις που αποδυναμώνουν την Κυπριακή παρουσία.
    Καλύτερα να διαπραγματεύεσαι με έναν παρά με δύο...κι ο ένας είναι η Τουρκία...
    Τουρκία και Ισραήλ έχουν τεράστια αμοιβαία συμφέροντα για στρατηγική συμμαχία τα οποία εξυπηρετούν απόλυτα και τις επιδιώξεις των ΗΠΑ.
    Είναι απολύτως φυσιολογικό το Ισραήλ να παρέχει κάθε είδους «εξυπηρετήσεις» στην Τουρκία και το αντίστροφο, μιας και πρόκειται για ισχυρούς συμμάχους δοκιμασμένες σχέσεις με στρατηγικό βάθος, και την «ευλογία των ΗΠΑ».
    Έχει απόλυτο δίκιο ο Καλεντερίδης όταν μιλάει για σχέσεις «υποτέλειας» μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ, σε μια πιθανή μελλοντική συνεργασία...Προσωπικά δεν βρίσκω κανένα λόγο που ωθούσε το Ισραήλ σε συνεργασίες με την Ελλάδα...
    Για συμμαχία ούτε λόγος να γίνεται φυσικά, δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις...
    ΄Αλλωστε το Ισραήλ είναι ένα σοβαρό κράτος με ρεαλισμό και σχεδιασμό. Γνωρίζει πάρα πολύ καλά την Ελληνική πραγματικότητα, η οποία αποκλείει κάθε προοπτική μακροχρόνιας συνεργασίας, μιας και είμαστε τόσο αναξιόπιστοι που δεν αποτελούμε ούτε καν αντικείμενο ενασχόλησης στο ελάχιστο για τις σοβαρές Χώρες...

    Γράφεις φίλε μου, «Το να «χρωματίζουμε» την Ισραηλινή στάση έναντι Ελλάδας και Κύπρου ως «φιλο-Τουρκική» και να γράφουμε γιά «συνωμοσίες» είναι σχετικά εύκολο». Ούτε για συνομωσίες διαπίστωσα εγώ στο στην ανάλυση ούτε «χρωματισμούς» ή «αποχρωματισμούς»...αυτά τα κάνουν οι κύριοι που προανέφερα...
    Η στάση του Ισραήλ, δεν είναι «φιλοτουρκική»...Το Ισραήλ όπως και κάθε σοβαρή Χώρα, δεν στηρίζει την πολιτική του στις «φιλίες»...Την στηρίζει στα συμφέροντα και το Ισραήλ έχει κάθε συμφέρον να στηρίξει όπου μπορεί την Τουρκία και το αντίστροφο...
    Είναι σχέσεις «συμμαχίας»...και μάλιστα ισχυρής....
    Φιλικά
    ΄Ομηρος Φωτιάδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  110. "ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ"
    Ετσι και βγεί τώρα καμία "κότα" από τις χθεσινές ή από "άλλο κοτέτσι" και πει πως "λιβανίζω" τον Καλεντρίδη, ειλικρινά θα φάει ξύλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  111. Βέβηλοι,
    σας απλώσαμε το χέρι...αλλά εσείς ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ Ρουφιάνοι της Φυλής σας και Κρετίνοι ενός μοναδικού πολιτισμού που σας κληροδότησαν οι ένδοξοι Πρόγονοί σας...εξακολουθείτε να δολοφονείτε τον Ελληνισμό.
    Εντάξει και χαλάλι σας, αφού δεν θέλετε την υποστήριξή μας...φαγωθείτε μόνοι σας.
    Το κεφάλαιο Ελληνίζοντες Εβραίοι...ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟ!
    Σεβόμενοι το συντάκτη του Ιστολογίου κ. Σάββα Καλεντερίδη, ο οποίος μας έκανε την τιμή να δημοσιεύει τα σχόλιά μας αλλά διαπιστώνοντας εκ των υστέρων ότι διακατέχεται από απύθμενο μίσος προς κάθε τι Ελληνίζων Εβραϊκό σας αποχαιρετούμε δια παντός.
    Λυπούμαστε μονάχα για το μέλλον αυτής της Πατρίδας στην οποία είχαμε την τιμή να γεννηθούμε...γιατί δεν είμαστε ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ!
    Στο Ισραήλ λένε:O Έλληνας ο Αχάριστος...
    Στην Τουρκία λένε:Ο Έλληνας ο Πρόστυχος...
    Στην Ελλάδα λένε:Ο Έλληνας το Λαμώγιο!
    Ε...ΟΧΙ... ΑΥΤΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΤΟ ΡΑΓΙΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ!
    ΑΝΤΕ...ΓΕΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  112. είπαμε νέο! μην σπάζεσαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  113. @29 Αύγουστος 2009 11:50 πμ.-
    Ποιόν ή ποιούς εκπροσωπείς εσύ ρε φίλε?
    Ποιός σου ζήτησε βοήθεια και ποιά είναι αυτή που επικαλήσε εδώ μέσα και δεν την βλέπω?
    Εσύ έχεις μίσος και φαίνεσαι...
    Υπάρχουν κι άλλες χώρες που έχουν άποψη για την Ελλάδα, αυτές βρήκες εσύ?
    Ξέρεις τι λένε στο Ιράν,Συρία,Παλιαστίνη για σας?
    Κρατήθηκες-κρατήθηκες τον "έβγαλες" από μέσα σου το κύριο με την γαμσή την μύτη...τον τσιγκούνη...
    Αχ αχ ξύλο που θέλετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  114. @29 Αύγουστος 2009 11:50 πμ.-
    Ούτε να διαβάζεις δεν ξέρεις...τι σχέση το θέμα με αυτά που γράφεις?
    Δεν μπορείτε ούτε μια πολιτική ανάλυση εναντίων σας να διαβάσετε...
    Για το ψυχιατρείο είσται...
    Τώρα όπως σε βλέπω καλά, ή από την μια πλευρά είσαι ή από την άλλη, και θέλεις να δημιουργήσεις σύγχυση...
    Ετσι είσασταν πάντα "εσείς"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  115. Ραγιάς είσαι και φαίνεσαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  116. Πω πω πω ζόρια που τραβάνε μερικοί για το Ισραήλ....
    Ερωτευμένοι με μας είναι!
    Αντε πρός τους μογγούλους τους φίλους σας που τα βρίσκεται μια χαρά και είστε κολυτάρια!
    Αφήστε μας στην ησυχία μας εμάς...
    Χαμάς-Χαμάς πήδ..ας κι εμάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  117. Ποιόν ή ποιούς εκπροσωπείς εσύ ρε φίλε?= Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΔΙΚΑΣΕ ΤΟΝ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ!
    Ποιός σου ζήτησε βοήθεια και ποιά είναι αυτή που επικαλήσε εδώ μέσα και δεν την βλέπω?=Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΑΠΕΚΑΛΕΣΕ ΤΟ ΜΑΡΚΟ ΜΠΟΤΣΑΡΗ ΔΟΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΘΟΣΟΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΣΕ ΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΡΚΑΛΒΑΝΟΥΣ ΑΛΒΑΝΙΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ!
    Εσύ έχεις μίσος και φαίνεσαι..=Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕ ΠΙΣΩΠΛΑΤΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ!
    Για το ψυχιατρείο είσται...=Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ ΤΟΝ ΙΩΝΑ ΔΡΑΓΟΥΜΗ!
    Υπάρχουν κι άλλες χώρες που έχουν άποψη για την Ελλάδα, αυτές βρήκες εσύ?
    Ξέρεις τι λένε στο Ιράν,Συρία,Παλιαστίνη για σας?=Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΚΩΝΙΟ ΣΤΟ ΣΩΚΡΑΤΗ!
    Κρατήθηκες-κρατήθηκες τον "έβγαλες" από μέσα σου το κύριο με την γαμσή την μύτη...τον τσιγκούνη...=Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ!
    Αχ αχ ξύλο που θέλετε...=Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΠΕΤΑΞΕ ΤΟΝ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ!
    Για το ψυχιατρείο είσται...=Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΕ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΑ ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ "ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΑ ΜΑΣ!"
    Τώρα όπως σε βλέπω καλά, ή από την μια πλευρά είσαι ή από την άλλη, και θέλεις να δημιουργήσεις σύγχυση...
    Ετσι είσασταν πάντα "εσείς"...=Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΚΟΥΛΑ ΠΟΥ ΚΑΡΦΩΝΕ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΙΣΣΑΡΙΑΝΗ!
    Ραγιάς είσαι και φαίνεσαι...=Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΜΑΝΙΑΚΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ!
    Αφήστε μας στην ησυχία μας εμάς...=Ο ΕΛΛΗΝΑΣ Ο ΩΧΑΔΕΡΦΙΣΤΗΣ!
    Χαμάς-Χαμάς... κι εμάς!=ΟΕΛΛΗΝΑΣ Ο...ΠΡΟΣΤΥΧΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  118. Προς 29 Αύγουστος 2009 11:50 πμ .


    "CHUTZPAH"

    Ζαφείρη και Ζουλουλάνδιε,το φιλαράκι σας "εχωλιάσθε"(όπως λένε και οι Πόντιοι).Δώστε του μια χούφτα lexotanil να ηρεμήσει.


    Μίνως.
    Υ.Γ.Ποιός θα το περίμενε οτι αυτή η παράθεση του Σαββα θα εκανε κάποιους να εμφανιστούν στο προσκήνιο "όπως η ψείρα στον γιακά"!Συγχαρητήρια Σάββα!Και άλλα τέτοια!ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΟΛΩΝ ΗΜΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ(στο γένος).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  119. 29 Αύγουστος 2009 11:50 πμ

    >Το κεφάλαιο Ελληνίζοντες >Εβραίοι...ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟ!

    ΕΣΥ και αυτούς που αντιπροσωπείς (μιας κια μιλάς στον πληθυντικό)
    να ξεχάσεις το Ελληνίζοντες.
    Η είσαι 'Ελληνας (δλδ έχεις ελληνική παιδεία ΟΛΗ! ΟΧΙ ΤΗΝ ΜΙΣΗ και όπως σας συμφέρει)ή όχι τι μαλακίες είναι αυτές.
    'Ακου Ελληνίζοντες δηλαδή όπως ακκίζοντες ή όπως μαλακίζοντες;

    Τράβα ρε απο 'δω!
    'Ενας 'Ελληνας όχι ελληνίζοντας ΚΑΤΙ!
    Νήμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  120. ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑΣ=ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ, Ή ΕΙΣΑΙ ΤΟΥΡΚΑΛΑΣ!
    ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΡΟΣΤΥΧΟΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΤΟΥΡΚΟΕΒΡΑΙΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  121. Ετσι είμαστε εμείς οι ΕΛΛΗΝΕΣ αγαπητέ μου φίλε με την γαμσή μύτη...
    Φαντάσου και να μην τρωγόμασταν μεταξύ μας!
    Η τακτική μας είναι αυτή! Να σκοτώνουμε τους αρίστους δικούς μας για να βγούνε άλλοι μετά!
    Κι τελιωμό δεν έχουν!
    Ωραία η βοήθειά σου!
    Μασαλάχ!
    Σαλαμ αλεκουμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  122. Παιδία δεν σταματούμε την πλάκα?
    Να επικεντρωθούμε στο θέμα της ανάρτησης.
    Ομηρος Φωτιάδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  123. Κόψτο μεγάλε γιατί θα βγάλω το αεροζόλ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  124. Νατα τα πουλάκια μας!
    Εκδηλώθηκαν!
    Από ποιά από τις 12 είσαι ρε φίλε?
    Εσκενάζυ, σεφραδίμ?
    Σεφραδίμ ήρθαν στην Ελλάδα.
    ΄Η είχες παπού στο ΄Αουσβιτς δεσμοφύλακα και μας κάνεις τον εβραίο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  125. Εγώ παιδία είμαι σιωνιστής!
    Μην πιστεύεται τον κύριο αυτόν.
    Το κάνει για να μας ενοχοποιήσει!
    Εμείς μόνο τους Τούρκους βάζουμε να σας διδάσκουν Οθωμανικό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  126. Το άγλαμα του Πάνα το έχεις δει?
    Είναι χωρίς περιτομή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  127. Μίνωα,

    για να προτείνεις lexotanil κάτι θα ξέρεις εσύ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  128. 29 Αύγουστος 2009 1:20 μμ


    Ε ΡΕ ΤΡΙΠΟΛΙΤΣΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ!

    Όλα αυτα τα περιστατικά που αναφέρεις, ειναι δική μας υπόθεση(cosa nostra που λένε και οι Ιταλοί).Μόνοι μας "βγάζουμε τα μάτια μας", μόνοι μας τα "ξαναβρίσκουμε"!Δεν έχουμε ανάγκη απο κολαούζους ή συμπαραστάτες στο αλληλοφαγωμα μας!Απο την απώτατη αρχαιότητα, έτσι λειτουργούμε!Και παρ'όλα αυτά ΕΠΙΒΙΩΝΟΥΜΕ!Αλλα φαινεται οτι ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ!


    Μίνως.
    Υ.Γ.Θέλεις να διαβάσεις κάτι ακόμα πιο "πρόστυχο";Μεταβίβασε τις ευχές μας για ταχείαν ανάρρωσιν στον κο Σταυρουλάκη(του ΚΙΣ).Μάθαμε οτι περνάει δύσκολες ώρες ο άνθρωπος!Πες του ακόμα οτι τον περιμένουμε "πως και πως" να κατέβει στα Χανιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  129. 29 Αύγουστος 2009 8:40 πμ

    Αναφέρεσαι στους λεγόμενους "ρεφορμιστές" Εβραίους. Η καλύτερη μου φίλη(μια Αμερικανο-Εβραία που μένει στην Πενσιλβανια)ανήκει σ'αυτό το άτυπο κίνημα. Είναι αυτοί που πρώτοι αμφισβήτησαν την "παγκοσμιοποίηση" διοργανώνοντας τεράστιες διαδηλώσεις σε όλες σχεδόν τις μεγαλουπόλεις των ΗΠΑ(αν τις ειδες εσυ απο τηλεοράσεως, άλλο τόσο τις ειδα και εγω.Ας ειναι καλά το you-tube!).Όπως βλέπεις, "το καλό να λέγεται"!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  130. "για να προτείνεις lexotanil κάτι θα ξέρεις εσύ..."


    Βρε καλά ειχα υποψιαστεί απο την αρχή τι "κουμάσι" είσαι!Αντε με το φιλαράκι σου να κλαίτε παρέα!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  131. Καταρχήν ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΩ τα συμπεράσματα αυτής της εξαιρετικής ανάλυσης. Τρέφω εκτίμηση για το πρόσωπο του κ. Καλεντερίδη, παρόλο που δεν είχα την τιμή να τον γνωρίζω προσωπικώς, και η εκτίμηση αυτή αφορά τόσο το ήθος του ανδρός και την εν γένει στάση του μέχρι τώρα όσο και τις μεστές, συγκροτημένες και τεκμηριωμένες θέσεις του σε ο,τι αφορά τη γεωπολιτική. Θέσεις, με τις οποίες δεν είμαι πάντοτε σύμφωνος, όμως απο τις αντι-θέσεις προκύπτουν πολλές φορές ενδιαφέρουσες συν-θέσεις. Υπό προϋποθέσεις...

    Και βασική προϋπόθεση είναι να είμαστε κόσμιοι και να σεβόμαστε τον συνομιλητή μας ακόμα κι αν εκφράζει μια άποψη που εμείς θεωρούμε ανόητη, απαράδεκτη, ανθελληνική ή ο,τιδήποτε άλλο.. Είναι δικαίωμα του καθενός να εκφράζει την όποια γνώμη του, αρκεί αυτό να γίνεται κόσμια. Αν διαφωνεί κάποιος “φλογερός υπερπατριώτης” (λογου χάρη ο κ. Φωτιάδης) με αυτή την προϋπόθεση, ας μας πει αν αποδέχεται την ύπαρξη της Ελληνικής Δημοκρατίας ως Κράτους, αν αποδέχεται τους Νόμους της (απο τους οποίους δεν εξαιρούνται τα ιστολόγια) και το Σύνταγμά της που θεμελιώνει αυτό το δικαίωμα. Αλλά πάνω απ' όλα ας μας πει αν αποδέχεται τον ΔΙΑΛΟΓΟ ως στοιχείο της Ελληνικής Φυλής και του Πολιτισμού μας για να καταλάβουμε κι εμείς κατά πόσον ο ίδιος είναι πραγματικά ΕΛΛΗΝΑΣ. Στην Παιδεία πάντοτε, διότι Έλληνα δεν σε κάνει το διαβατήριο. Απειλές ότι θα “φάτε βρυσίδι” (δεν γνώριζα ότι..τρώγεται) και αγοραίες εκφράσεις τύπου “που είσται ρε ποντίκια”, “πιανού αρχίδια πιάνεις”, “είστε σφουγκοκολαριοι” κλπ. εκτός απο την κακομεταχείριση της ορθογραφίας του γραπτού Ελληνικού λόγου και αποκάλυψη του μορφωτικού επιπέδου και ήθους του συντάκτη, δεν έχουν να προσφέρουν τίποτε το εποικοδομητικό στη συζήτηση. Είναι κρίμα για το ιστολόγιο αυτό να περιπέσει σε τέτοιο επίπεδο ή μάλλον δάπεδο..

    Επί της ουσίας τώρα. Ως γνωστόν, ο κύριος στόχος άσκησης της εξωτερικής πολιτικής ενός κράτους είναι η εξασφάλιση της επιβίωσής του και, ενδεχομένως, της αύξησης της διεθνούς του επιρροής. Η κύρια επιδίωξη της νέας εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας, από την πλευρά της, αλλά και ο τελικός της στόχος, είναι η αναβίωση του ηγεμονικού της ρόλου, ως πάλαι ποτέ Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, έστω στο περιορισμένο τοπικό ή περιφερειακό επίπεδο. Ωστόσο, η πολυπόθητη αναβάθμιση του γεωπολιτικού ρόλου της Τουρκίας είναι αδύνατη χωρίς τη βελτίωση της οικονομικής της κατάστασης. Στις σημερινές συνθήκες της παγκοσμιοποίησης των κυριότερων αγορών αγαθών και κεφαλαίων, η όποια οικονομική ανάπτυξη δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς τη
    στενή συνεργασία ή θεσμική εκπροσώπηση μιας «αναπτυσσόμενης» οικονομίας στα κυριότερα διεθνή οικονομικά fora.

    Από την άλλη πλευρά, η τουρκική εξωτερική πολιτική απέναντι στο Ισραήλ διακρίνεται από σαφήνεια και ακρίβεια απαιτήσεων και στόχων. Οι διαμορφωτές αποφάσεων της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής, αξιοποιούν την ορθή κατανοήση εκ μέρους τους της πραγματικότητας στην Μέση Ανατολή για να αποκομίσουν οικονομικά αλλά και πολιτικά οφέλη. Δεδομένης και της γεωγραφικής εγγύτητας της Τουρκίας με τη Μέση Ανατολή προστίθεται άλλος ένας σημαντικός λόγος ενδιαφέροντος της Άγκυρας, μιας και η ευρύτερη περιοχή θεωρείται, από τους ιθύνοντες του τουρκικού ΥΠΕΞ, ως η πλέον πρόσφορη, λόγω της εγγενούς της αστάθειας, για μελλοντικές οικονομικές, αλλά και πολιτικές «επενδύσεις». Επιπλέον, η αναθέρμανση των τουρκοισραηλινών σχέσεων έρχεται να «καλύψει τα νώτα» της τουρκικής ηγεσίας, κουρασμένης από τις πολυετείς άκαρπες διαπραγματεύσεις για την ένταξη της χώρας της στην ΕΕ. Σε περίπτωση που, μακροχρόνια, η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας αποβεί ατελέσφορη, η ειδική στρατηγική σχέση με το Ισραήλ, πιθανόν θα μπορέσει να καλύψει τα κενά ισχύος, που θα δημιουργηθούν από την ενδεχόμενη απόσυρση της Άγκυρας από τον ευρωπαϊκό «προθάλαμο».
    Ταυτόχρονα, το βραχυχρόνιο αποτέλεσμα του τουρκικού ανοίγματος προς τα υπόλοιπα γειτονικά κράτη πλην Ελλάδος (η περίφημη zero problem policy του κ. Νταβούτογλου), μπορεί να μεταφραστεί σε αύξηση της διαπραγματευτικής ικανότητας της Άγκυρας, τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

    ΝΚΛ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  132. Αντίθετα, η θέση και ο ρόλος της Ελλάδας στη νέα γεωπολιτική θεώρηση των ΗΠΑ βαίνουν μειούμενοι, λόγω της γενικότερης αναπροσαρμογής της στάσης της υπερδύναμης απέναντι στα Βαλκάνια. Επιπλέον, ο «ευρω-ατλαντικός» προσανατολισμός της εξωτερικής πολιτικής της Αθήνας δεν καθιστά ιδιαίτερα διακριτά τα περιθώρια χειρισμών ώστε να διαμορφωθεί μια «ειδική σχέση» με άλλους «μεγάλους παίκτες» όπως είναι η Ρωσία. Η εγκλωβισμένη εξωτερική πολιτική της Ελλάδος αδυνατεί να εκμεταλλευτεί τις φιλοδοξίες της σημερινής ηγεσίας του Κρεμλίνου να διαδραματίσει κάποιο σημαντικό ρόλο στην περιοχή της Χερσονήσου του Αίμου και αποδυναμώνει με το στείρο φιλοατλαντισμό της κάθε προσπάθεια της Ρωσίας όσον αφορά στους μακροχρόνιους στόχους της συνεργασίας της με την Ελλάδα. Η Ρωσία, λοιπόν, υπό το φως των σύγχρονων πολιτικών εξελίξεων
    στα Βαλκάνια, στο μόνο που μπορεί να προσδοκά στην περιοχή είναι ο ρόλος ενός δευτερεύοντος εμπορικού εταίρου.

    Έτσι, η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να συνεχίσει να ζει και να αντιμετωπίζει κυρίως, τη συμβατική συγκεκριμένη απειλή όπως διαμορφώθηκε και αναπτύχθηκε τα τελευταία πενήντα χρόνια από τη γείτονα Τουρκία, η οποία εξακολουθεί κατά τρόπο επεκτατικά ηγεμονικό επιχειρώντας να «φινλανδοποιήσει» τον διεθνή της περίγυρο, σε σχέση, κυρίως με το Αιγαίο και την Ανατολική Λεκάνη της Μεσογείου ειδικότερα την Κύπρο. Η «φινλανδοποίηση» σημαίνει εν προκειμένω την υπαγωγή πολιτικών συστημάτων και κρατών στην ηγεμονική πολιτική βούληση υπέρτερης γειτονικής ή περιφερειακής δύναμης. Για να πετύχει αυτό χρησιμοποιεί την απειλή του «στρατιωτικού πειθαναγκασμού» επιστρατεύοντας τη στρατιωτική ισχύ για να υποχρεώσει την Ελλάδα και την Κύπρο σε ουσιαστικές και μειωτικές για το δικό τους εθνικό συμφέρον υποχωρήσεις. Η Αθήνα και η Λευκωσία πέραν της απαραίτητης στρατιωτικής αποτρεπτικής ισχύος έναντι της Τουρκίας (οποία και χρησιμοποιούν με φειδώ) βάζουν στο παιχνίδι και το Ευρωπαϊκό χαρτί, δηλαδή το δρομολόγιο της Άγκυρας προς την Ευρώπη με την ΕΛΠΙΔΑ (εκεί φτάσαμε) αυτή η δέσμη των μέτρων να «εξημερώσει» το θηρίο δηλαδή να εκσυγχρονιστεί πολιτικά και δικαιικά ως σύστημα και συμπεριφορά η γειτονική μας χώρα.


    ΝΚΛ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  133. 130 φθασανε τα σχολια και βαλε.
    Παντως εγω μ'ολο το συμπαθειο Σαββα, προτεινω μια σαρδελα προαγωγης στον Ομηρο.

    Δεκανεας Φωτιαδης!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  134. Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε πως η Ελλάδα οφείλει να απεμπλακεί άμεσα απο την ατελέσφορη φιλοατλαντική της πολιτική και να κάνει τη δική της υπέρβαση σχεδιάζοντας και υλοποιώντας μια πιο ρεαλιστική και πολυδιάσταση εξωτερική πολιτική δίνοντας βαρύτητα στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, της οποίας η σημασία έχει αναβαθμιστεί δραματικά. Οι καλές σχέσεις της Ελλάδος με τα αραβικά κράτη και η προσφορά των καλών της υπηρεσιών ως αξιόπιστου μεσολαβητή στο Μεσανατολικό μπορούν να αποτελέσουν μια καλή αρχή προς τούτο. Επιπλέον, η πραγμάτωση μιας στρατηγικής συμμαχίας με τη Ρωσία, σε ΟΛΑ τα επίπεδα θα αποτελέσει ένα συντελεστή εξισορρόπησης των συσχετισμών δυνάμεων στην Βαλκανική και θα προσδώσει στην Ελλάδα δυνατότητας διείσδυσης και άσκησης επιρροής σε περιοχές υψηλής γεωπολιτικής αξίας όπως αυτές του Καυκάσου. Οι άριστες διμερείς σχέσεις με τη Αρμενία αλλά και η πάγια υποστήριξη της Ελλάδος στο Κουρδικό ζήτημα μπορούν και πρέπει να ευνουχίσουν τις ηγεμονικές βλέψεις της Άγκυρας.

    ΝΚΛ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  135. @ΝΚΛ.-
    Κι αυτά που έγραψα τα έγραψα συνειδητά και φέρω την ευθύνη...Δεν τα έγραψα ανώνυμα...Κι αν δεν κατάλαβες είχα και έχω τους λόγους μου...μιας και μιλάς για "πολιτισμό" και "διάλογο" εσύ γιατί δεν αντέχεις ακόμη και τέτοιου είδους διάλογο?
    Θέλεις να με κάνεις να απολογηθώ? Δεν θα σου κάνω την ΄χαρη φίλε μου...
    Κι αν διάβασες καλά τα "βρισίδια" μου, δεν είχαν σκοπό να κάνω τον υπερπατριώτη...άλλο σκοπό είχαν...

    "Βασική αρχή να είμαστε κόσμιοι"...τι σχέση έχουν τα δικά μου σχόλια με την ανάλυση του Καλεντερίδη και το λές αυτό?
    ΄Εχεις τον "σκοπό" σου όπως φαίνεται...
    Εγώ τα λέω στα ίσια...εσύ πετάς απειλές του τύπου, "πως και τα ιστολόγια έχουν νόμους" ...γιατί με είδες να γράφω ανώνυμα? Τρόμαξε φίλε μου τώρα...ειδικά από το δικό σου "υψηλό επίπεδο"...
    ΄Οπως φαίνεται το πρόβλημά σου είμαι εγώ και η τακτική μου,που αν κατάλαβες καλά την επέλεξα για να σταματήσουν "κάποιοι" να χαλάνε τον διάλογο, αλλά μάλλον εσύ "ξέρεις" για ποιό λόγο προσπαθείς να με απαξιώσεις και δεν ενοχλεί καθόλου.
    Καταλαβαίνω περισσότερα από όσα νομίζεις και τα μηνύματά τους, όσο καλά καλυμμένα κι αν είναι...
    Το δικό μου το επίπεδο είναι δαπέδου και άστο ήσυχο,ασχολήσου με το δικό σου που είναι υψηλότερο...

    Σχετικά με την ανάλυσή σου τώρα.
    Προσωπικά εξάγω το συμπέρασμα, πως είναι πολύ θεωρητική και κατά κάποιον τρόπο, στρέφει αλλού τα αίτια της προσέγγισης Τουρκίας-Ισραήλ...Κάνεις αναφορά ως κυριάρχη αιτία, τον οικονομικό τομέα...Νομίζω είναι λάθος...
    Οι στενές σχέσεις (και όχι προσέγγιση) και οι στρατηγική συμμαχία Τουρκίας-Ισραήλ, προϋπάρχει της παγκοσμιοποίησης...
    Δεν είναι προσέγγιση φίλε μου...
    Εγώ ο αγράμματος, αισχρός και επαίσχυντος από το δάπεδο που βρίσκομαι, κατενόησα στον βαθμό που μπορώ την ανάλυση, η οποία και είναι συγκεκριμένη και γραμμένη με ρεαλισμό. Μιλάει όχι απλά για "συμμαχία", όχι για "αδελφικές σχέσεις" αλλά σχέσεις "μητέρα και παιδιού"...Εσύ με την τόσο ωραία σύνταξη, ομολογουμένως(χάρην εντυπωσιασμού ή όχι εσύ το ξέρεις.Να είσαι σίγουρος με μεγάλη ευκολία μπορώ να κάνω το ίδιο)που αντελήφθεις στην ανάλυση να γίνεται λόγος, για την Χερσόνησο του Αίμου, την ΕΕ, την Ρωσία κλπ.
    Για την ουσία της ανάλυσης τις σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ και σχετικά με την Ελλάδα, δεν είδα να γράφεις κάτι...
    Η ανάλυση "λακτίζει κέντρα" και κάνει λόγο για "σχέσεις υποτέλειας", ζητά "να λογοδοτήσουν" οι θιασώτες της Ελληνοισραηλινής άσκησης κλπ, αυτά πως τα προσπέρασες, μιας και για πρώτη φορά γράφονται τόσο καθαρά από κάποιον και συγκεκριμένα...
    Κάνεις αναφορά για "ειδική σχέση" με σκοπό να μπει η Τουρκία στην ΕΕ...Μα η σχέση Ισραήλ-Τουρκίας, προυπάρχει ακόμη και της ίδιας της ΕΕ και μάλιστα παραμένει αδιάρικτη...
    Ανάλωσες τόσο πολύ χρόνο για να ασχοληθείς με μένα , τον υβριστή τον επιδαπέδιο και όπως είδα την λέξη "ΙΣΡΑΗΛ" την αναφέρεις μόνο μια και μοναδική φορά στο μακροσκελές σου κείμενο...
    Στα επίμαχα σημεία της ανάλυσης κουβέντα...
    Να σου πω κάτι φίλε μου, με όλο το συμπάθιο?
    Νομίζω πως δεν σε ενόχλησαν οι διαμάχες μου με κάποοιους εδώ μέσα και ο τρόπος μου...Σ΄ενόχλησε η δική μου μακροσκελής ανάλυση, ειδικά εκεί που κάνω λόγο για τους "θιασώτες" της Ελληνοισραηλινής προσέγγισης...
    ΄Οσο βλάκας κι αν σου φαίνομαι,έχω αντιληπτιή ικανότητα, τέτοιου είδους ενέργειες να τις αντιλαμβάνομαι πανεύκολα...
    Επί της ουσίας η ανάλυσή σου, δεν νομίζω πως έχει σχέση με την ανάλυση του Καλεντερίδη...
    Ως άποψη από μόνης της κάτι προσπαθεί να πει,αλλά σε σχέση με το αντικείμενο του θέματος δεν το νομίζω...
    Δεν σου το γράφω αυτό από εμπάθεια ή για να αντιπαρέλθω όσο κι αν είμαι του δαπέδου...
    ΄Αλλη φορά θα προσέχω να λέω "όρχις" και όχι "αρχίδι" για το σφουγγοκολάριοι δεν βρίσκω λέξη μιας, αν μπορείς βοήθησέ με εσύ με το επίπεδο και τις πολλές γνώσεις και τα πολλά τα κύριε...
    Ομηρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  136. @29 Αύγουστος 2009 4:57 μμ.-
    Δεν μου αρέσουν οι σαρδέλες φίλε μου, θα προτιμούσα καμιά ρέγγα...
    Πάντως ούτε ασπόνδυλο ούτε μαλάκιο είμαι σαν κάποιους εδώ μέσα που πουλάνε πνεύμα και φύκια για μεταξωτές κορδέλες και στην ουσία δεν λένε απολύτως τίποτα...
    Γνωστή τακτική..."τι καλός που είσαι, τι καλά που τα γράφεις, δημοκρατικότατος,αλλά διαφωνώ με όσα γράφεις, συνεχίζουν οι παπαριές μετά, με πομπώδες ύφος, αρχίζουμε να προτάσουμε το ήθος και την παιδεία, για να βρίσουμε με πλάγιο τρόπο τους άλλους"...Διαίρειν και βασίλευε...Γνωστή η τακτική αυτή!
    Χάρηκα πολύ όμως, γιατί φαίνεται πως με την τακτική αυτή ζορίστηκαν όπως φαίνεται κάποιοι λιμοκοντόροι...που πουλάνε πνεύμα μέσα από την ανωνύμια σε αυτούς που γράφουν επώνυμα...
    Καλή η παιδεία το ύφος και το ήθος, αλλά στην ουσία μηδέν και στο βάθος....θυληπρέπεια...για να μιλάω και την γλώσσα τους...
    Υποδεκανέας
    Φωτιάδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  137. "Η καλύτερη μου φίλη(μια Αμερικανο-Εβραία που μένει στην Πενσιλβανια)ανήκει σ'αυτό το άτυπο κίνημα".
    ΚΑΙ ΣΥ ΤΕΚΝΟΝ...ΜΙΝΩ;

    ΥΓ: Και μετά σου λέει με ποιο τρόπο η Κρήτη γέμισε από "άτυπα κινήματα"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  138. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  139. ΝΚΛ
    Για να αντιληφθείς τους πραγματικούς λόγους που οδήγησαν τον Όμηρο σε αυτή την 'προληπτική' ενέργεια, θα πρέπει να ξέρεις τί έχει προηγηθεί σε ανάλογες αναρτήσεις.
    Εκτός αυτού, τα κίνητρα του Όμηρου έχουν να κάνουν με μια υψηλή έννοια, τη φιλία και νομίζω ότι θα πρέπει να είμαστε επιεικείς στις κρίσεις μας.
    Ο Όμηρος είναι φίλος μου και πολύτιμος συνεργάτης-συνδιαχειστής του ιστολογίου.
    Όσον αφορά τις επί της ουσίας παρατηρήσεις του στο δικό σου σχόλιο, παρότι το κείμενό σου είναι μεστό (γι' αυτό το ανήρτησα), δεν απαντά ή μάλλον δεν είναι απόλυτα συναφές με τη δική μου ανάλυση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  140. Πώ πώ στο πρώτο μπάμ δεν θα ξέρουμε πού να πρωτοστρέψουμε τις κάννες των όπλων μας.Ρέ τί βδέλλες είναι τούτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  141. Gi ' auton pou egrapse oti oi Israilinoi sympathoun perissotero tous Ellines apo o,ti tous Tourkous: Den to amfisvitw,se pistevw.Omws esy anaferesai stous polites, stous aplous Evraious, me tous opoious kanenas mas den ehei provlima, enw to arthro kai to olo thema ehei na kanei me tin politiki tou Israil kai genika tin politiki.Dystyhws , oi kyverniseis tou Israil kai to evraiko lobby stis USA den rwtoun ton israilino lao poion sympathei!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  142. Δεν πρόκειται να απαντήσω στα επιθετικά σχόλια του κ. Φωτιάδη καθότι σε καμία περίπτωση δεν είμαι διατεθειμένος να τον αναγορεύσω σε συνομιλητή μου απο τη στιγμή που διατηρεί την ίδια προκλητική συμπεριφορά. Επίσης σταματώ τα "κύριε" εφόσον ενοχλείται. Προφανώς πιστεύει οτι δεν ανταποκρίνεται στον χαρακτηρισμό του "κυρίου" και άλλωστε το αποδεικνύει..

    Είπα ευθύς εξ' αρχής οτι ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΩ την ανάλυση σου κ. Καλεντερίδη. Εγώ απλώς παρέθεσα την δική μου άποψη για τους λόγους που οδήγησαν την Τουρκία σε στρατηγική συμμαχία με το Ισραήλ και το πώς κατα τη γνώμη μου διαμορφώνονται οι ισορροπίες στην περιοχή αλλά και τι πιστεύω οτι θα έπρεπε να πράξει η πατρίδα μας. Δεν προσπαθώ να πείσω κανένα, απλή παράθεση είναι..

    Σέβομαι την έννοια της φιλίας αλλά σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούνται ύβρεις, προσβολές και επιθέσεις σε άλλους χρήστες μόνο και μόνο επειδή δεν μας αρέσει η άποψή τους. Οι εξίσου υψηλές έννοιες της ευπρέπειας, της ελευθερίας της έκφρασης και της φιλοξενίας (στο ιστολόγιο) θεωρώ πως το απαγορεύουν. Φιλικά,

    ΝΚΛ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  143. Μπραβο τεμετερον Σαββα Καλεντεριδη!
    Εχουμε παθος και αγαπη εμεις οι ποντιοι,δεν την παραταμε την Πατριδα!
    Στο θεμα μας τωρα.
    -ΝΤΟΝΜΕΔΕΣ.
    Εβραιοι της Θεσ/κης,10-15.000, οι οποιοι δεν εξισλαμισθηκαν βιαια,αλλα με την θεληση τους πριν τους Βαλκανικους πολεμους,αυτοι μετα με την ανταλλαγη πληθυσμων πηγαν Τουρκια,
    οπου μεχρι και σημερα κατεχουν πολυ μεγαλη οικονομικη και πολιτικη εξουσια,απο τοτε ειναι συννεταιροι τουρκοι και εβραιοι.
    -UVA.
    Σημαντικο οπλο για τον μοντερνο πολεμο,ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ.
    Οι πρωτες ερευνες ξεκινησαν αρχες δεκαετιας '60 στην Σοβιετικη Ενωση,απο εκει μεσω καποιων εβραιων επιστημονων πηρε τις πρωτες πληροφοριες
    το Ισραηλ και ξεκινησε τις μελετες για τα UVA.
    Τωρα τα ρωσσικα UVA,4-ης γεννιας,
    φερουν πυραυλους Α/Α,Α/Ε,Λεηζερ,κ.α.
    με ειδικα ραδαρ ανιχνευουν μη φιλια
    UVA,με ειδικο ηλεκτρονικο "χτενισμα",και τα εξουδετερωνουν.
    Σωστοι οι πιο πολλοι στην κουβεντα εδω,αλλα,ΠΡΕΠΕΙ να αποφασιστε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ,ειδικα στα ηλεκτρονικα οπλα,μπορει η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΕΛΛΑΔΑ,να πολεμησει και να νικησει με Ισραηλινο(αμερικανικο)softwear,η πρεπει να εχουμε κατι αλλο,π.χ.ρωσσικο,ας πουμε;
    Πατριωτες,αποφασιστε και πραξτε συντομα γιατι νομιζω μας τοχουν "ετοιμο το κοστουμακι" ...
    Ναστε καλα,kim philby

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  144. Πενήντα έμπειροι πυροσβέστες από το Ισραήλ κατέφθασαν το πρωί της Δευτέρας στην Ελλάδα προκειμένου να συνδράμουν με τις ελληνικές αρχές στην προσπάθεια κατάσβεσης των πυρκαγιών που μαίνονται στην χώρα.

    Επικεφαλής της ισραηλινής αντιπροσωπείας είναι ο Μοσέ Σουίσα, αρχηγός της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Ιερουσαλήμ.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σε συντονισμό και υπό την καθοδήγηση των Ελληνικών Αρχών, η ισραηλινή ομάδα θα μεταφερθεί στην περιοχή της Πελοποννήσου για να βοηθήσει στο έργο της πυρόσβεσης εκεί.

    Επίσης, 10 Ισραηλινοί ιατροί που ειδικεύονται στην θεραπεία εγκαυμάτων βρίσκονται σε επιφυλακή στο Ισραήλ για να έρθουν ανά πάσα στιγμή στην Ελλάδα προκειμένου να βοηθήσουν τους έλληνες συνάδελφούς τους στο έργο τους εάν οι ελληνικές αρχές κρίνουν ότι θα υπάρξει ανάγκη.

    Σε δηλώσεις της η υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Τζίπι Λίβνι εξέφρασε την μεγάλη λύπη της για τις απώλειες ανθρώπινων ζωών καθώς και για τις καταστροφές λέγοντας ότι το Ισραήλ θα βοηθήσει την Ελλάδα με οποιονδήποτε τρόπο μπορεί να αντιμετωπίσει την παρούσα κρίση.
    27/08/2007

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  145. Σε αυτό το σημείωμα θα αναπτύξω μια άλλη μεταπολιτευτική “παλιατζούρα” αυτήν του αντι-ισραηλισμού.

    Δεν χρειάζεται παρά να δει κάποιος τα μέσα ενημέρωσης κρατικά και ιδιωτικά, έντυπα και ηλεκτρονικά. Παντού μια ανακλαστική αντίδραση σε ο,τιδήποτε κάνει το Ισραήλ, μια συνεχής αποσιώπηση του ρόλου των ακραίων ισλαμιστών, συνεχείς αγιογραφίες του Αραφάτ και άλλων στην καλύτερη περίπτωση αμφιλεγόμενων Παλαιστίνιων και μια κρυφή χαρά κάθε φορά που πλήττεται ισραηλινός στόχος.

    Δεν θα πρέπει να μας εκπλήσσουν όλα αυτά, το μεταπολιτευτικό πολιτικό σύστημα στα έξαλα ’80s έφερνε τον Αραφάτ σε συνέδρια πολιτικών κομμάτων, όπως φωτογραφιζόταν ενίοτε με τον Κάραζιτς στα ’90s. Ήταν ένα ένσημο προοδευτικότητας το να είσαι φιλοπαλαιστίνιος, με τον ίδιο τρόπο που προοδευτικό ήταν να θεωρεί κάποιος πως οι κομμουνιστές αγωνίζονταν για την δημοκρατία στον εμφύλιο.

    Αντί να επιδιωχθεί μια πολιτική πρόσδεσης της χώρας μας στα δυτικά συμφέροντα (στα οποία όταν η Ελλάδα προσδενόταν έβγαινε νικήτρια), η Ελλάδα επεδίωξε μια νεφελώδη ειδική σχέση με τον αραβικό κόσμο, η οποία δεν ήταν αποτέλεσμα μιας ψύχραιμης υπολογιστικής ανάλυσης. Αντίθετα εντασσόταν πλήρως στην μικροπολιτική εκμετάλλευση κοινωνικών ανακλαστικών που αναδύθηκαν μετά την πτώση της χούντας, δηλαδή αντί-ιμπεριαλισμός, αντί-δυτικισμός, «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο» κλπ. Σε αυτό το πλαίσιο η ενστικτώδης αντίδραση απέναντι στο Ισραήλ έγινε δεύτερη φύση με το ίδιο τρόπο που δεύτερη φύση έγινε ο αντιαμερικανισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  146. Στην πραγματικότητα τα οφέλη της ειδικής σχέσης με τον αραβικό κόσμο υπήρξαν μηδαμινά. Ούτε φθηνότερο πετρέλαιο πληρώνουμε, παρόλο που ο κύριος Γιώργος Καρατζαφέρης ζήτησε ειδική έκπτωση από τον Αχμαντινετζάντ, ούτε βέβαια πολύ-υποστηριχθήκαμε στο Κυπριακό από τους Άραβες. Τουναντίον η Τουρκία παίζει το χαρτί του Ισλάμ όσον αφορά το κυπριακό στις διάφορες ισλαμικές διασκέψεις. Την ίδια στιγμή δυο από τα σημαντικότερα αραβικά κράτη, η Αίγυπτος και η Ιορδανία έχουν ειρηνικές σχέσεις με το Ισραήλ, άρα δεν πιάνει πολύ ο αντι-ισραηλισμός μας, τουλάχιστον σε επίπεδο επίσημης πολιτικής. Ενώ ο Ερντογάν γίνεται διαμεσολαβητής σε αραβο-ισραηλινές κρίσεις δείχνοντας ποιος είναι το γεωπολιτικό αφεντικό στην γειτονιά, έχοντας ήδη στο παρελθόν η Τουρκία καλλιεργήσει στρατηγικές σχέσεις με το Ισραήλ.

    Παρόλο που οι σχέσεις Ελλάδας-Ισραήλ δεν είναι κακές σε επίπεδο πολιτικών, σε επίπεδο κοινής γνώμης συνιστά πολιτική αυτοκτονία το να βγει ο πρωθυπουργός και μέσα στο πλαίσιο των καλώς εννοούμενων συμφερόντων της χώρας να τερματίσει μια και καλή αυτήν την ανύπαρκτη ελληνο-αραβική σχέση και να προωθήσει μια πολιτική στενής συνεννόησης Ελλάδος-Ισραήλ. Ή για να γίνει πιο κατανοητό, αν στο όνομα της προώθησης των ελληνικών εθνικών συμφερόντων έπρεπε ο πρωθυπουργός της χώρας να μην καταγγείλει τις ισραηλινές επιχειρήσεις στην Γάζα, ξέρουμε με βεβαιότητα ότι την ίδια στιγμή θα είχε ξεκινήσει ένας οχετός λαϊκισμού από αντιπολίτευση και ΜΜΕ.

    Δεν λέω πως το Ισραήλ έχει ηθικό ή οποιοδήποτε άλλο δικαίωμα να δολοφονεί αμάχους (αν και έχει δικαίωμα στην άμυνα και στην ύπαρξη του ως ανεξάρτητο κράτος), αλλά μπροστά στην εξυπηρέτηση του ελληνικού εθνικού συμφέροντος γιατί θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει τι γίνεται στην Γάζα. Μπορεί όσα γράφω να είναι δυσάρεστα, αλλά η διεθνής πολιτική δεν είναι χώρος στον οποίο ανταμείβεται το «αγάπα τον πλησίον» όπως μας δίδαξε ο Ρισελιέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  147. Η ανάγκη μιας Realpolitik

    Από τα παραπάνω γίνεται σαφές πως τάχιστα οφείλουμε να εγκαταλείψουμε τα μεταπολιτευτικά δόγματα εξωτερικής πολιτικής. Αντί μιας υπολογισμένης πολιτικής ισχύος (που δεν σημαίνει πόλεμος, αντίθετα ιστορικά οι πολιτικές ισχύος έχουν αποδειχτεί εξαιρετικές στο να παρέχουν σταθερότητα και ειρήνη) η Ελλάδα πίστη στο δόγμα του «δεν διεκδικούμε-δεν παραχωρούμε», λέει προς όλες τις κατευθύνσεις, αφήστε μας στην ησυχία μας και κάπως θα μπαλώσουμε την εξωτερική μας πολιτική. Έτσι το μεταπολιτευτικό σύστημα δεν συζητά τα ελληνικά γεωπολιτικά διλήμματα, τα αφήνει κάτω από το χαλί ελπίζοντας να ικανοποιήσει ταυτόχρονα τους «σύμμαχους» και μια κοινή γνώμη (παίζοντας με τα ταπεινότερα μεταπολιτευτικά ένστικτα και φοβίες που έχει κληροδοτήσει στο νεοελληνικό εποικοδόμημα) που δεν πολυασχολείται επί της ουσίας αλλά έχει εθιστεί στο να θεωρεί το δίδυμο ΗΠΑ-Ισραήλ ως την ενσάρκωση του κακού επί της Γης.

    Ωστόσο, το διπλωματικό κρυφτούλι δεν μπορεί να κρατάει για πάντα. Όσο θα κρατάμε αυτήν την αμφισημία απέναντι στις συμμαχικές μας υποχρεώσεις, τόσο θα υποβαθμίζεται ο σχετικός μας ρόλος στην περιοχή και τόσο θα αναβαθμίζεται η Τουρκία και οι πρόθυμοι των Βαλκανίων. Εντέλει, εφόσον δεν μπορεί ο κάθε πολιτικός να εισπράξει το πολιτικό κόστος του να βγει στην κοινή γνώμη και να θέσει ξεκάθαρα το δίλημμα «ή με την Δύση ή σύμμαχοι με την Χεζμπολάχ-Χαμάς-αραβικό κόσμο κλπ» ας παραιτηθεί. Αν προκρίνει την δεύτερη λύση που θα του εξασφαλίσει ίσως την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ας μας πείσει εμάς τους δύστροπους για τα οφέλη της συμμαχίας Ελλάδος-Χαμάς-αραβικού κόσμου και για το τι θα κάνει ο αραβικός κόσμος σε περίπτωση που τουρκικά F16 αρχίσουν να βάλλουν κατά της Ελλάδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  148. Προσοχή σε αυτό το σημείο δεν λέμε πως η Ελλάδα οφείλει να ταυτίζεται αναγκαστικά με το Ισραήλ, αλλά δεν μπορεί η πολιτική ηγεσία να άγεται και να φέρεται από ιδεολογήματα χρήσιμα για επιφυλλίδες και ιδεολογικές αναζητήσεις της δεκαετίας του ‘70. Ταυτόχρονα δεν μπορεί η κοινή γνώμη να μπολιάζεται μόνιμα με το δηλητήριο μιας ανακλαστικής αντιπαλότητας με μια χώρα με την οποία έχουμε ενδεχομένως κοινά συμφέροντα. Διότι Ελλάς και Ισραήλ είναι οι δυο πιο ευημερούσες χώρες της ανατολικής Μεσόγειου, οι μόνες λειτουργικές δημοκρατίες μεταξύ δεσποτικών καθεστώτων και δυο χώρες που μπορούν να λειτουργήσουν συμπληρωματικά σε ένα ευρύτερο πλαίσιο της Δυτικής πολιτικής και αμυντικής στρατηγικής. Και βέβαια έχουμε παρόμοιους κίνδυνους που μας απειλούν, δηλαδή χώρες εχθρικές ή εν δυνάμει εχθρικές με αξιώσεις απόσπασης εθνικού εδάφους.
    Και όσο εμείς δεν αντιλαμβανόμασταν τα παραπάνω λόγω ψηφοθηρικών σκοπιμοτήτων, τα αντιλαμβανόταν η Τουρκία χτίζοντας προνομιακές σχέσεις με το Ισραήλ..

    Έως ότου γίνουν αυτά κατανοητά θα συνεχιστεί η μόδα των πορειών στις πρεσβείες σε σημείο που θα ανοίξουν καντίνες έξω από αυτές για να εξυπηρετούν πεινασμένους διαδηλωτές και το πολιτικό σύστημα θα σφυρίζει αδιάφορα. Η «προοδευτική» δημοσιογραφία θα συνεχίζει να αγνοεί (ή να κάνει πως αγνοεί) ότι ο Νίξον ήταν έτοιμος να βοηθήσει με όπλα τον Χουσεΐν της Ιορδανίας το 1970 (βάζοντας το Ισραήλ να κάνει την βρώμικη δουλειά) για να δολοφονήσει μερικούς χιλιάδες Παλαιστίνιους, εν ονόματι των οποίων πριν λίγα χρόνια υποτίθεται ότι πολεμούσε. Και προσθέστε σε όλα αυτά την κατάληψη της Γάζας από τους Αιγυπτίους, τους Λιβανέζους Φαλαγγίτες για να ολοκληρωθεί η προπαγάνδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  149. "Η καλύτερη μου φίλη(μια Αμερικανο-Εβραία που μένει στην Πενσιλβανια)ανήκει σ'αυτό το άτυπο κίνημα".
    ΚΑΙ ΣΥ ΤΕΚΝΟΝ...ΜΙΝΩ;

    ΥΓ: Και μετά σου λέει με ποιο τρόπο η Κρήτη γέμισε από "άτυπα κινήματα"...

    Μάλλον με μπερδεύεις με αλλον!Ουδέποτε καταφέρθηκα εναντίον του λαού των ...Χαζαρων!Και η φίλη μου αποτελεί μέρος αυτού του λαού.Και επιπλέον είναι και ενεργός πολίτης!Ρε δεν λες που υπάρχουν και αυτοί οι αμφισβητίες και "ισορροπούν" κάπως την "ζυγαριά"!Διαφορετικά θα μας ειχαν ήδη φάει τα Σιωνιστικά κτήνη!Μια προσωπικότητα του χωρου των "ρεφορμιστών" ειναι ο Νόρμαν Φιλκενσταίν, ο οποίος εγραψε το βιβλίο "Η βιομηχανία του ολοκαυτώματος".Οπου το βρεις διάβασε το για να δεις οτι υπάρχουν και ανθρωποι που αντιδρούν.Περιττό βεβαια να αναφέρω οτι απο την ημέρα που κυκλοφόρησε το βιβλίο, ο συγγραφέας "δεν ειδε Θεού πρόσωπο".Τον "έχουνε ταράξει" στην μήνυση και στην αγωγή!Και όλα αυτά,απο τους "δικούς" του.



    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  150. 29 Αύγουστος 2009 6:59 μμ

    Μήπως αναφέρεσαι σε κάτι τέτοιο;

    http://en.rian.ru/video/20090824/155909204.html


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  151. "...το δίδυμο ΗΠΑ-Ισραήλ ως την ενσάρκωση του κακού επί της Γης'


    Γνωρίζω οτι διαφωνείς με την παραπάνω πρόταση(η οποία ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΚΑΤΑ 100% ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΑΔΙΚΩΣ ΝΑ "ΧΡΥΣΩΣΕΙΣ ΤΟ ΧΑΠΙ"), για αυτό και εκανες τον κόπο να μας παραθέσεις την αποψη σου για μια "Realpolitik".Ασε φίλε, απο "Realpolitik" ειμαστε χορτάτοι!Απο την εποχή του Σημίτη του "μεγαλοπρεπούς", αυτήν "τρώμε στην μάπα" και ειδες τι χαϊρι καναμε!
    Θεωρώ τουλάχιστον άκομψο(για να μην χρησιμοποιήσω κάποια φράση πεζοδρομιακού τύπου και λειτουργήσει ο νόμος περι ασέμνων)απο μέρους σου,να προσπαθείς να δικαιώσεις τους ΣΦΑΓΕΙΣ ΑΜΑΧΩΝ.
    Αυτό, ό,τι και να κάνεις(κάνετε), δεν πρόκειται να το "καταπιεί" ποτέ ο Ελληνικός λαός.


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  152. Προς τους μεν και τους δε
    Θερμή παράκληση,
    να περιοριστούμε σε θέματα πολιτικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  153. Μήπως κανείς που γνωρίζει Τουρκικά μπορεί να μου μεταφράσει την επικεφαλίδα της εικόνας;
    Όχι αυτό που λέει για την Εβραϊκή γενναιότητα...ΟΧΙ...ΟΧΙ...το άλλο που λέει για τον Ακατανόμαστο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  154. Το περιοδικό TURKSOLU εκδίδεται από κύκλους της τουρκικής εθνικιστικής αριστεράς (εθνικοσοσιαλιστές) που εμπλέκονται στην υπόθεση ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ.
    Το περιοδικό καλύπτει την συνάντηση Σαρόν-Ενρτογάν και κατηγορεί τον Ερντογάν ότι η στάση του δεν είναι η στάση του Μουσταφά Κεμάλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  155. Έτσι πες μας Σάββα, για να καταλάβουμε την "πηγή" σου...και τώρα μήπως μπορούμε να σε ρωτήσουμε που βρίσκεται ο κύριος που σφύγγει το χέρι του Λαζού...διότι οι Λαζοί ήταν πάντα ρευστοί συνειδησιακά απέναντι στους Έλληνες και μάλιστα κάποιοι έκαναν και κουμπαριές και τι ειρωνεία...ΟΙ ΚΟΥΜΠΑΡΟΙ ΤΟΥΣ ΠΗΡΑΝ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥΣ.
    Αν κρίνουμε από τη φωτογραφία, ερείζουμε για "περσινά ξυνά σταφύλια!".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  156. Και μερικά κείμενα Εβραίων "ρεφορμιστών" απο το αριστερό "Άρδην".

    http://www.ardin.gr/taxonomy/
    term/37?page=1

    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  157. Διαβάστε και αυτό.Παλι απο το "Άρδην".

    http://www.ardin.gr/node/555

    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  158. Και οι εν Ελλάδι χορτασμένοι κολαούζοι του διεθνούς Σιωνισμού.Πάλι απο το "Άρδην".


    http://www.ardin.gr/node/528


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  159. Ιδού και το αμαρτωλό σωματείο που ειναι υπεύθυνο για το αισχος του βιβλίου ιστορίας της 6ης δημοτικού που τοσο σαλο ξεσήκωσε(και ορθώς) στην Ελλάδα.


    http://www.ardin.gr/node/532


    Μίνως.
    Υ.Γ.Πάντως "όποια πέτρα και αν σηκώσεις", αυτούς θα βρεις απο κάτω!Μπράβο τους!Τους αξίζουν συγχαρητήρια!Εμείς "κοιμόμαστε με τα τσαρούχια"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  160. Μην νομίζουν κάποιοι ότι δεν απαντάω για οποιοδήποτε άλλο λόγο εκτός του φόρτου εργασίας των ημερών και του γεγονότος ότι για ένα τόσο σημαντικό θέμα θα έπρεπε να αφιερώσω αρκετή ώρα,πράγμα που θα το κάνω ακόμα και με mail,από εκεί και πέρα,ας προσέξουν κάποιοι πως μιλάνε και ας ετοιμάσουν από τώρα στοιχεία για τα περί Εβραίων και Κρήτης οι μεν και για το ρόλο και την γνώμη πολλών δικών μας (πολιτικών,διανοουμένων αλλά κυρίως του Πατριαρχείου...που προϊστατε εκκλησιαστικώς της Κρήτης Μίνωα...) για την σχεδιαζόμενη Νέα Οθωμανκή "αυτοκρατορία",γιατί δεν φτάινε οι άλλοι αν εμείς τα γουστάρουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  161. Η Αλήθεια βρίσκεται πάντα κάπου στη μέση.
    Μου έκανε εντύπωση το σχόλιο κάποιου "ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΥ" πριν από καιρό και το παραθέτω αυτούσιο όπως είναι.Με προβλημάτισε στο ότι ή δεν είναι καλά ή έχει το "απόλυτο" δίκιο...διαβάστε:
    «Όταν είσαι λησμονημένος ή παρημελημμένος ή σκοπίμως εκμηδενισμένος και μειδιάς εσωτερικώς, υπερήφανος δια την ύβριν, αυτό είναι νίκη.
    Όταν η καλωσύνη σου κακολογείται, όταν αι επιθυμίες σου πολεμώνται, η καλαισθησία σου προσβάλλεται, η συμβουλή σου περιφρονείται, αι γνώμαι σου γελοιοποιούνται, συ δε δέχεσαι αυτά με σιγήν υπομονής και αγάπης, αυτό είναι νίκη.
    Όταν ημπορείς να αντιμετωπίζεις την κενήν ανοησίαν, τον παραλογισμόν, την διανοητικήν αναισθησίαν και υπομένεις όλα αυτά, όπως τα υπέμεινεν ο Ιησούς, αυτό είναι νίκη.
    Όταν ποτέ δεν αρέσκεσαι να περιαυτολογής ή να απαριθμείς τα ιδικά σου έργα ή να επιδιώκεις επιμόνως επαίνους, όταν δύνασαι αληθώς να αρέσκεσαι να είσαι άγνωστος, αυτό είναι νίκη.
    Βασιλεύς Γεώργιος ο Β΄ των Ελλήνων.»
    Αυτά για τους μεν και τους δε(...ν)!
    Σάββα προχώρα...δημιουργείς ρεύμα αφύπνησης!Είμαστε μαζί σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  162. Σάββα με αυτήν την ανάρτηση έσπασες όλα τα ρεκόρ. Δεν έχει ξαναγίνει ποτέ σε άλλο μπλόκ. Έλεος. Δείξε λίγη μεγαλοψυχία. Άδειασαν τα άλλα μπλόκ και μαζεύτηκαν όλοι εδώ. Ο αθέμιτος ανταγωνισμός...διώκεται ! Άλλη μια τέτοια ανάρτηση και λειτουργείς με όρους μονοπωλιακούς. Θα πάθει "συμφόρηση" ο ινφογνώμων από τόσους επισκέπτες.

    Νομίζω ότι μέχρι εδώ καλά είτανε. Ελπίζω να είμαι ο τελευταίος που κλείνει την πόρτα και τα παράθυρα.

    Αν τώρα κάποιοι παραβιάσουν την είσοδο και συνεχίσουν, ας έχουν και μέρος της ευθύνης, απο την γεωμετρική αύξηση επισκεψιμότητας του ιστολογίου.

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  163. "και ας ετοιμάσουν από τώρα στοιχεία για τα περί Εβραίων και Κρήτης οι μεν..."


    Ελα κάτω εξυπνάκια, αλλα να με προειδοποιήσεις πότε θα'ρθεις για να σου ετοιμάσω και την ανάλογη υποδοχή.Θα γνωρίσεις την Κρητική φιλοξενία απο την ανάποδη(κυριολεκτικώς).Και δεν σκοπεύω να ετοιμάσω τίποτα("υπέρτατε κριτή"!)!Το μόνο που πρόκειται να ετοιμάσω θα ειναι η υποδοχή που σου έταξα.Όποτε σου γουστάρει, κόπιασε!

    "CHUTZPAH".


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  164. @ΝΚΛ.-
    Καταρχήν εσύ ξεκίνησες πρώτος τις απαξιώσεις και το υβρεολόγιο εναντίων μου...
    Δεν υπήρξε προηγούμενο σχόλιό σου στο θέμα,ούτε καμία μεταξύ μας ανταλλαγή σχολίων...
    Σου επαναλαμβάνω,πως κατανοώ πλήρως και το πνεύμα και την τακτική σου...
    Ξεκίνησες με πομπώδες ύφος και εκλεπτισμένη ευγένεια, ένα ειρωνικό υβρεοόγιο του "σαλονιού" εις βάρος μου, χωρίς να σου δώσω προσωπικά ουδεμία αφορμή και ζητάς και τα ρέστα από πάνω...
    Εκανα τα δικά μου σχόλια στην δική σου ανάλυση και δεν είδα να απαντήσεις...επικεντρώνεσαι στην αντιπαράθεση και μόνον...
    Ούτε κανέναν έβρισα για την άποψή του...
    Σε όσους προσπαθούν να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα του κειμένου με τους γνωστούς τρόπους οι μέν "είσται ρατσιστές" οι δε "είσατι φασίστες" και δεν ασχολούνται με το αντικείμενο του θέματος, σε αυτούς απευεθίνομαι και καλά κάνω...
    Δεν ξέρεις τι έχει γίνει εδώ μέσα στο παρελθόν γιαυτό τα λές...
    Κι συντεταγμένη πολιτεία, οπόταν κρίνει σκόπιμο χρησιμοποιεί δυνάμεις καταστολής και στρατεύματα για να επιβάλλει την τάξη και να προασπίσει την ακεραιότητά της...
    Τόσο δύσκολο είναι αυτό να το καταλάβεις φίλε μου?
    Επιμένω μιας και δεν απάντησες ούτε στο προηγούμενο σχόλιό μου, πως δεν σε ενόχλησαν τα ακραία μου σχόλια, αλλά τμήματα της δικής μου ανάλυσης στο θέμα και προσπαθείς με άλλο τρόπο να εκφράσεις την αντίθεσή σου...Κι άλλοι φίλοι εδώ μέσα γράψαν υβριστικά σχόλια...εγώ αντανακλαστικά και "προληπτικά" αν θέλεις επενέβην για να μην δοθεί συνέχεια και αρχίσουμε τα γνωστά που έχουμε δει στο παρελθόν...
    Κι όπως βλέπω σε κάποιο μεγάλο βαθμό είχε αποτελέσμα η τακτική αυτή...Σε άλλες περιπτώσεις, τα πρώτα σχόλια που είχαμε ήταν "φασίστες-ρατσιστές" και μετά "εβραίοι σιωνιστές" κλπ...Τουλάχιστον αυτό δεν έγινε...
    Κι αν είδες απεκάλεσα κάπου και τις δύο αυτές ακραίες πλευρές "ποντίκια" καθώς περί τροκτικών πρόκειται, που πέραντης στείρας ιδεολογίας και της εμπάθειάς τους, δεν βλέπουν τίποτε άλλο, και δεν αφήνουν να εξελιχθεί κανένας διάλογος κατόπιν...Το ζήσαμε αυτό πολλές φορές αγαπητέ μου φίλε...

    Εγώ δεν σου μίλησα πρώτος και ούτε σου ζήτησα να συνομιλήσουμε...
    Εσύ το έκανες και ξεκίνησες τις ύβρεις με το δικό σου τρόπο φυσικά...
    Σου ζήτησα εγώ να γίνεις συνομιλητής μου?
    Θέλεις να απαντήσω κι εγώ στον Σάββα και να απευθείνομαι σε σένα?
    Να τα λέω "στην νύφη για τα ακούσει η πεθερά"?
    Με τον τρόπο που ξεκίνησες να γράψεις την λέξη "κύριε" απευθεινόμενος σε μένα, ενοούσες την έννοια που έχει στην "πεζοδρομιακή καθομιλουμένη" και άσε φίλε μου τις λοιπές ευγένειες και τις περικοκλάδες...
    Με τον τρόπο που το μλές σαφέστατα και δεν θέλω να με αποκαλείς "κύριο" και δεν είμαι φυσικά...
    Δεν είμαι μαλάκας για να το καταλάβεις καλύτερα όσο κι αν θέλεις εσύ να καταδείξεις με τον δικό σου τρόπο...
    Λοιπόν "κύριε" εμένα όταν με λένε μαλάκα χωρίς λόγο γιατί μαζί σου δεν ξεκίνησα διάλογο με ενοχλεί...εσένα μπορεί να μην σε ενοχλεί...
    Κι εγώ με "κυρίους" σαν εσένα δεν έχω καμία διάθεση να συνομιλώ.
    Ούτε κανενός την άποψη κατέκρινα ουτε κανέναν κατέκρινα και έβρισα επειδή έχει διαφορετική άποψη από εμένα...
    Ψεύδεσαι ασύστολα, δεν απαντάς στα δικά μου επιχειρήματα στις απόψεις σου και με λογίδρια και τύπους προσπαθείς να δείξεις πως έσυ είσαι κάποιου επιπέδου, ενώ στην ουσία έχεις μια ψεύτικη συμπεριφορά και δεν μιλάς σαν άντρας στα ίσια...
    Αυτά τα αναφέρω για την δική σου συμπεριφορά και όχι για την άποψή σου στο θέμα. Απλά σου απαντώ στην προσπωπική επίεθση που ξεκίνησες πρώτος σε εμένα.
    Δεν επιθυμώ να έχω μαζί σου ουδεμία άλλη συνομιλία, εκτός να θέλεις να μιλάμε αληθινά, χωρίς περικοκλάδες, υπεκφυγές και πάνω από όλα ανδρισμό και χωρίς ψεύδη...εγώ δεν έβαλα λόγια που δεν είπες, όπως έκανες εσύ για να κερδίσεις τις εντυπώσεις...
    Καλό σου βράδυ
    Φιλικά
    ΄Ομηρος ΦΩτιάδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  165. Φίλε ΝΚΛ,
    πολύ καλά στα λέει ο ΄Ομηρος...
    Διάβασα τα σχόλια όλα. Πρώτος ξεκίνησες την φασαρία μαζί του.
    Ο ΄Ομηρος είναι και του σαλονιού και του λιμανιού...
    Εσύ βρίζεις με πολύ χειρότερο τρόπο από όλους, καθώς προσπαθείς με ακραία υπεροψία και εμφανέστατη ειρωνεία να απαξιώσεις τον άλλον, ενώ δεν έχει αναφερθεί σε σένα..
    Προσπαθείς με διπλωματικό τρόπο και ευγενικό να βρίσεις για λόγους που σίγουρα δεν είναι αυτοί που επικαλείσε, αλλά "διαφορετικοί"...
    Εγώ ως τρίτος το κατάλαβα...
    Κι ο ΄Ομηρος το κατάλαβε...
    Κρύβεις επιμελώς τις προθέσεις σου, δεν απαντάς στις παρατηρήσεις του πολιτικού σχολίου που έκανες και σου απάντησε...
    Ερχομαι κι εγώ με την σειρά μου, να σε ρωτήσω...Εχει σχέση το δικό σου κείμενο με την ανάλυση Καλεντερίδη?
    Προφανώς όχι,,ή έκανες κόπια από κάποιο άλλο κείμενο και έβαλες και δυό-τρείς λέξεις δικές σου, μιας και ξαφνικά "κόβεται"...
    Ο κύριος στόχος σου είναι ο ΄Ομηρος και η τακτική του την οποία ο ίδιος εξήγησε ευθείς εξ αρχής και μόνον εσύ βρέθηκες να την παρεξηγήσεις...
    Αρα μάλλον τα κίνητρά σου είναι παντελώς διάφορα από αυτά που επικαλείσαι...
    Κι άλλοι εδώ εξέφρασαν ακραίες θέσεις και ύβρεις...γιατί επικεντρώθηκες στον ΄Ομηρο? Μάλιστα χωρίς να σου απευθεινθεί πρότερα...
    Είσαι συνήγορος των υπολοίπων?
    Βάζεις με τόση δολιότητα τις θέσεις σου για να φέρεις σε δύσκολη θέση τον Κελεντερίδη και να τον διχάσεις με τον ΄Ομηρο...
    Είναι τόσο εμφανές αυτό...
    Ειλικρινά είσαι πολύ πονηρός και δόλιος, αλλά σε καταλάβανε...
    Δεν πέρασε η προπάσπάθειά σου...
    Δυστυχώς εξέλειπε ο ανδρισμός...
    ΄Οπως είδα προτίμησε ο ΄Ομηρος να εκτεθεί, για να διατηρηθεί ο διάλογος και να έχεις εσύ το δικαίωμα αναίτια να τον βρίσεις με τον δικό σου τρόπο φυσικά, ο οποίος μου είναι εντελώς απεχθείς και αηδιαστικός, καθώς έχει και "περίβλημα ευγένειας"...
    Ειλικρινά μου προκαλεί ναυτία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  166. Ρε φίλε με τις ανεμοφιλολογίες σου που μας κάνεις και τον θεωρητικό της γεωπολιτικής, ξέρεις από τι έχει ανάγκη η Πατρίδα μας?
    Από άνδρες με φρόνημα και ανδρεία και όχι από θεωρητικούς του γλυκού νερού.
    Από σταράτες απόψεις και όχι από χαζομάρες.
    Αν θέλεις να πεις τον άλλο μαλάκα να τον λές μαλάκα, όχι κύριο...
    Ξύνεις την πλάτη σου στην γλίτσα του τσοπάνη μου φαίνεται...

    Εδώ αν έβλεπες παλία, μόλις κάποιος έγραφε υπέρ ή κατά του Ισραήλ, αμέσως, μέσα σε δευτερόλεπτα άρχιζαν οι ρατσιστές τα δικά τους και οι άλλοι τα δικά τους και τα κάνανε μπάχαλο...
    Μιλάμε για ανθρώπους εντελώς κωλλημένους που δεν καταλαβαίνουν άλλη γλώσσα, από αυτήν του πεζοδρομίου...
    Κι αυτή χρησιμοποίησε ο Φωτιάδης, όπως σου είπε συνειδητά, για να κοπεί αυτό το νοσηρό φαινόμενο...
    Δύσκολο είναι να το καταλάβεις?
    Πέτυχε όμως!
    Κι εσύ μπόρεσες να γράψεις έτσι τα σχόλιά σου, γιατί θα σε έτρωγε κι εσένα ρο μαύρο φίδι...
    Θα άκουγες της χρονίας σου...
    Αλλά εσείς οι φιλόλογοι έτσι είστε...κοιτάτε το δέντρο και χάνετε το δάσος...
    Εγώ στην θέση του θα σε έβριζα στα ίσια,για την ειρωνεία σου και την υπεροψία σου, που είναι κατά πολύ χειρότερα από τις βρισιές...
    Κάνεις την παρθένα αλλά είσαι μια που...α!!!
    Φαίνεσαι....
    Κόψε την πλάκα λοιπόν...σε πήραμε χαμπάρι...
    άντε καλό Σ/Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  167. ΄Ομηρε άφησε τον άνθρωπο ήσυχο...
    Καταλάβαμε όλοι μας που το πάει...
    Εχεις δίκιο...αλλά δεν τόλμησε τελικά να αποκαλύψει τις πραγματικές του προθέσεις...
    Φαίνεται κάτι θέλει να πει...αλλά τελικά βρίζει εσένα, χωρίς να προηγηθεί το παραμικρό από σένα...
    Λιγάκι ύποπτο αυτό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  168. Δηλαδη ο "ντροπαλος, ευγενης αλλα και πανουργος εβραιος" πουχε πει και καποιος!
    Εεεεε, σχολιαστη στις 30 Αύγουστου 2009 και ωραν 1:21 πμ συμφωνεις;
    Βρε μηπως οι χασμπαρικοι της Πρεσβειας εχουν παρει αποκοπη τα σχολια εδω μεσα;

    Σας βλεπουμε αχρειοι, σας βλεπουμε.
    Αυτα πηγαινετεε να τα κανετε στους Αμερικανους οχι εδω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  169. Σάββα, καλά έκανε ο ΄Ομηρος και ενήργησε έτσι!
    Είναι η πρώτη φορά που κρυφτήκαν σε σημαντικό βαθμό τα γνωστά λαμόγια...
    Κι ο ευγενικός κύριος, προβατόσχημος λύκος μου φαίνεται...
    Τα γράφει γιατί ζορίστηκε πάρα πολύ από όσα έγραψε ο ΄Ομηρος και θέλει να τον απαξιώσει για να σας χωρίσει...
    Μεγάλη πουτανιά εγώ διέγνωσα πάντως στο κύριο αυτό,κι ας το παίζει και φωστήρας!
    Ο ΄Ομηρος παλληκαρίσια και στα ίσια τα λέει και συγχαρητήρια!
    ΄Οσο για το επίπεδό του, ας διαβάσει ο ευγενής αυτός παλιότερες αναλύσεις του και να τις συγκίνει με τις δικές του μπούρδες...
    Δυστυχώς Σάββα, δημοσίευσες μια θεωρία, χωρίς να βγάζει κανένας νόημα τι θέλει να πει...
    Αλήθεια γιατί αναφέρει μόνο μια φορά την λέξη "Ισραηλ"...?

    Γιάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  170. Μινωίτη βλέπω "διαβάζεις" ότι σε συμφέρει... Και ότι "διαβάζεις" απλώς το "διαβάζεις" ΔΕΝ ΤΟ ΜΕΛΕΤΑΣ.

    Από το πολύ καθισιό "διαβάζοντας" θα πάθει τζιζ ο απαλός ποπός σου, και τότε θα ψάχνεσαι για πέη με κομμένα πετσάκια. Και είμαι σίγουρος ότι θα βρεις που έχεις "κονέ" στην Ανατολική Μεσόγειο και προτείνεις σε άλλους ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  171. Αμα θές ευγένειες και αδερφές τράβα στο Κολωνάκι ρε φίλε ΝΚΛ...
    Εδώ μέσα να μιλάς όπως αισθάνεσαι και αληθινά...
    Να μην ειρωνεύεσαι..
    Είσαι και εγωιστής και υπερόπτης...
    Απαντάς σε όσα σε βολεύουν ε?
    Γνωστή τακτική και "ποιοί" την χρησιμοποιούν...
    Τελικά λιγάκι τα ζόρισε τα πράγματα σήμερα ο Φωτιάδης και βγήκανε οι ψείρες στον γιακά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  172. Από εδώ τα είχατε, απο εκεί τα είχατε,προσπαθήσατε με μεγάλη πονηριά κάποιοι εδώ μέσα, να κάνετε τον Σάββα ή τον ΄Ομηρο να γράψουν κάτι για να πιαστείτε και αρχίσετε τις γνωστές "ολόκαυτες κλάψες"αλλά δεν σας πέρασε...
    Πολύ το ευχαριστήθηκα...
    Ο Φωτιάδης δεν την πάτησε!
    Δεν τσίμπησε τις ειρωνίες!
    Θα θέλατε να γράψουν για να τους χαρακτηρίσετε "αντιεβραίους", "ρατσιστές" και δεν σας βόλεψε που ο ΄Ομηρος τα έβαλε και με τις δύο πλευρές...Αν έβριζε τους αντιεβραίους τσιμουδιά δεν θα λέγατε...
    Αυτό σας έσκασε στην κυριολεξία!
    Είναι ποιό γάτα από όσο φαίνεται ο ΄Ομηρος!

    Σάββα, μπράβο! Για το κείμενο σου και την τακτική αυτή!
    Το βουλώσαν όλοι τους,αλλά όπως βλέπω την πλήρωσε ο ΄Ομηρος,αλλά δεν βλέπω να τον νοιάζει κιόλας...
    Μάλλον ο σκοπός του αυτός ήταν...
    Να τους τραβήξει αυτός πάνω του για να την γλυτώσει το κείμενό σου απο΄τα γνωστά λαμόγια...
    Οσο δε για τον "ΚΥΡΙΟ" καλά στα είπε βρε ρεμπεσκέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  173. Ετσι οπως παμε θα πατησουμε τα 200.
    Προσοχη μη μας δωση κληση κανας τροχαιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  174. "Από το πολύ καθισιό "διαβάζοντας" θα πάθει τζιζ ο απαλός ποπός σου, και τότε θα ψάχνεσαι για πέη με κομμένα πετσάκια. Και είμαι σίγουρος ότι θα βρεις που έχεις "κονέ" στην Ανατολική Μεσόγειο και προτείνεις σε άλλους ..."


    Εσένα προσωπικώς σε έχω χε@@@νο!
    (φαντάσου την παραπάνω φράση με φωνή αλα Τραμπάκουλα του Χάρι Κλίν)


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  175. "Απαντάς σε όσα σε βολεύουν ε?"


    Μα αγαπητέ, αυτή ειναι η πάγια τακτική τους!Για παράδειγμα,δεν είδες πόσο προσπάθησα να αποσπάσω κάποιο σχόλιο(θετικό ή αρνητικό δεν εχει καμια σημασία.Ενα σχόλιο θέλω βρε αδελφέ!)για το βιβλίο του Μπρεζίνσκι απο τον "έτερο Καππαδόκη" της "παρέας των λύκων" και αυτό που κάνει ειναι να "σφυράει κλεφτικα";



    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  176. Και ολίγη ιστορία για τους αδαείς.
    ............................

    Πώς επινοήθηκε ο Ιουδαϊκός λαός; Αποδόμηση μιας μυθικής ιστορίας
    Συγγραφέας:
    Σλόμο Ζαντ

    Οι Ιουδαίοι αποτελούν έναν λαό; Σε αυτό το πανάρχαιο ερώτημα, ένας Ισραηλινός ιστορικός παρουσιάζει μια καινούργια απάντηση: Σε αντίθεση με την επικρατούσα άποψη, η διασπορά δεν γεννήθηκε με την εκδίωξη των Εβραίων από την Παλαιστίνη, αλλά από αλλεπάλληλους προσηλυτισμούς στη Βόρεια Αφρική, τη Νότια Ευρώπη και την Εγγύς Ανατολή, γεγονός που κλονίζει ένα από τα θεμέλια της σιωνιστικής σκέψης, αυτής που ήθελε τους Εβραίους, απόγονους του βασιλείου του Δαυίδ και όχι –δεν αρέσει στον Θεό!– κληρονόμους των Βέρβερων πολεμιστών ή των Χαζάρων ιππέων.

    Κ άθε Ισραηλίτης γνωρίζει, χωρίς καμιά σκιά αμφιβολίας, ότι ο ιουδαϊκός λαός υπάρχει από τότε που έλαβε την Τορά (Πεντάτευχο)2 στο Σινά, και ότι είναι ο άμεσος και αποκλειστικός του απόγονος. Ο καθείς είναι πεισμένος ότι αυτός ο λαός, φεύγοντας από την Αίγυπτο, εγκαταστάθηκε στη «Γη της Επαγγελίας», όπου συγκροτήθηκε το ένδοξο βασίλειο του Δαυίδ και του Σολομώντα, το οποίο χωρίστηκε κατόπιν στα βασίλεια του Ιούδα και του Ισραήλ.

    Επίσης, ουδείς αγνοεί ότι γνώρισε την εξορία δύο φορές: μετά την καταστροφή του πρώτου ναού, τον 6ο π.Χ. αιώνα, και μετά την καταστροφή του δεύτερου ναού, το 70 μ.Χ. Ακολούθησε γι’ αυτόν μια περιπλάνηση περίπου δύο χιλιάδων χρόνων: Οι δοκιμασίες του τον οδήγησαν στην Υεμένη, το Μαρόκο, την Ισπανία, τη Γερμανία, την Πολωνία και ως τα βάθη της Ρωσίας, αλλά κατόρθωσε πάντοτε να διατηρήσει τους δεσμούς αίματος ανάμεσα στις απομακρυσμένες κοινότητες. Έτσι, η ενότητά του δεν διαταράχθηκε. Στο τέλος του 19ου αιώνα, ωρίμασαν οι συνθήκες για την επιστροφή του στην αρχαία πατρίδα. Χωρίς τη ναζιστική γενοκτονία, εκατομμύρια Εβραίοι θα είχαν φυσιολογικά επανεποικίσει την Ερέτζ Ισραέλ («τη γη του Ισραήλ»), γι’ αυτούς ένα όνειρο είκοσι αιώνων.

    Παρθένος, η Παλαιστίνη περίμενε τον προπατορικό της λαό για να ξανανθίσει. Διότι του ανήκε, σ’ αυτόν και όχι σ’ εκείνη την αραβική μειονότητα, τη δίχως ιστορία, που έφτασε εκεί κατά τύχη. Δίκαιοι ήταν λοιπόν οι πόλεμοι που δόθηκαν από τον περιπλανώμενο λαό για να επανακαταλάβει τη χώρα του. Και εγκληματική η βίαιη αντίθεση του τοπικού πληθυσμού.

    Από πού προέρχεται αυτή η ερμηνεία της ιουδαϊκής ιστορίας; Είναι το έργο, από το δεύτερο μισό του 19ου αιώνα, ταλαντούχων ανακατασκευαστών του παρελθόντος, η γόνιμη φαντασία των οποίων επινόησε, πάνω στη βάση θραυσμάτων θρησκευτικής μνήμης, ιουδαϊκής και χριστιανικής, μια αδιάσπαστη γενεαλογική αλληλουχία για τον εβραϊκό λαό. Η πλούσια ιστοριογραφία του ιουδαϊσμού περιέχει, βεβαίως, μια πληθώρα προσεγγίσεων. Όμως, οι πολεμικές στους κόλπους της ουδέποτε έθεσαν υπό αμφισβήτηση τις ουσιοκρατικές ιδέες που εκπονήθηκαν κατά κύριο λόγο στα τέλη του 19ου αιώνα και τις αρχές του 20ου. Όποτε εμφανίζονταν ανακαλύψεις ικανές να διαψεύσουν την εικόνα του γραμμικού και αδιάσπαστου παρελθόντος, δεν έβρισκαν σχεδόν καμία απήχηση. Η εθνική επιταγή, σαν μια μασέλα γερά κλεισμένη, εμπόδιζε κάθε είδους αντίρρηση και παρέκκλιση από την κυρίαρχη αφήγηση.

    Οι ειδικές αρχές παραγωγής της γνώσης πάνω στο ιουδαϊκό παρελθόν –τα τμήματα τα αφιερωμένα κατ’ αποκλειστικότητα στην «ιστορία του ιουδαϊκού λαού», χωρισμένα από τα τμήματα της ιστορίας (που στο Ισραήλ ονομάζεται «γενική ιστορία»)– συνεισέφεραν τα μέγιστα σε αυτή την περίεργη ημιπληγία. Ακόμη και η συζήτηση, νομικού χαρακτήρα, για το «ποιος είναι Εβραίος;» δεν απασχόλησε εκείνους τους ιστορικούς. Κατ’ αυτούς, Εβραίος είναι κάθε απόγονος του λαού που εξαναγκάστηκε σε εξορία πριν δύο χιλιάδες χρόνια.
    συνεχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  177. Αυτοί βεβαίως οι «διαπιστευμένοι» ερευνητές του παρελθόντος δεν παίρνουν μέρος ούτε και στη διαμάχη των «νέων ιστορικών», που ξεκίνησε στα τέλη του ’80. Στην πλειονότητά τους, οι συμμετέχοντες σε αυτή τη δημόσια συζήτηση, ευάριθμοι φυσικά, προέρχονταν από άλλους κλάδους, ή μάλλον από ορίζοντες εξω-πανεπιστημιακούς: κοινωνιολόγοι, ανατολιστές, γλωσσολόγοι, γεωγράφοι, ειδικοί στις πολιτικές επιστήμες, ερευνητές στη λογοτεχνία, αρχαιολόγοι, διατύπωσαν καινούργιες σκέψεις πάνω στο ιουδαϊκό και σιωνιστικό παρελθόν. Στις γραμμές τους περιλαμβάνονταν επίσης και πτυχιούχοι σχολών του εξωτερικού. Όσο για τα «τμήματα ιουδαϊκής ιστορίας», δεν κατόρθωσαν να έχουν άλλη αντίδραση πέρα από απαντήσεις φοβισμένες και συντηρητικές, τυλιγμένες με μια απολογητική ρητορική στη βάση των καθιερωμένων ιδεών.

    Ο ιουδαϊσμός είναι θρησκεία προσηλυτιστική

    Εν ολίγοις, σε εξήντα χρόνια η εθνική ιστορία ελάχιστα ωρίμασε, ενώ, απ’ ό,τι φαίνεται δεν πρόκειται, ούτε στο άμεσο μέλλον, να εξελιχθεί. Παρ’ όλα αυτά, τα γεγονότα που έρχονται στο φως από τις έρευνες θέτουν σε κάθε έντιμο ιστορικό ερωτήματα εκπληκτικά εκ πρώτης όψεως, αλλά θεμελιώδη και ουσιαστικά.

    Η Βίβλος μπορεί να θεωρηθεί ως ένα βιβλίο ιστορίας; Οι πρώτοι σύγχρονοι Εβραίοι ιστορικοί, όπως ο Ισαάκ Μάρκους Γιοστ ή ο Λεοπόλντ Ζουντζ, στο πρώτο μισό του 19ου αιώνα, δεν την έβλεπαν έτσι. Στα μάτια τους, η Παλαιά Διαθήκη παρουσιαζόταν ως ένα βιβλίο συστατικής θεολογίας των εβραϊκών θρησκευτικών κοινοτήτων μετά την καταστροφή του πρώτου ναού. Χρειάστηκε να φτάσουμε στο δεύτερο μισό του ίδιου αιώνα για να βρεθούν ιστορικοί, κατά πρώτο λόγο ο Χάινριχ Γκρατς, φορείς μιας «εθνικής» οπτικής της Βίβλου: Μετέτρεψαν την αναχώρηση του Αβραάμ για τη Χαναάν, την έξοδο από την Αίγυπτο, ή ακόμα και το ενωμένο βασίλειο του Δαυίδ και του Σολομώντα, σε αφηγήσεις ενός παρελθόντος γνήσια εθνικού. Οι σιωνιστές ιστορικοί δεν έπαψαν, έκτοτε, να επαναλαμβάνουν αυτές τις «βιβλικές αλήθειες», κάνοντάς τες καθημερινή τροφή της εθνικής εκπαίδευσης.

    συνεχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  178. Όμως, να που κατά τη δεκαετία του ’80 η γη σείεται, κλονίζοντας τους ιδρυτικούς μύθους. Οι ανακαλύψεις της «νέας αρχαιολογίας» διαψεύδουν την πιθανότητα μιας μεγάλης εξόδου τον 13ο αιώνα π.Χ. Επίσης, ο Μωυσής δεν ήταν δυνατόν να βγάλει τους Εβραίους από την Αίγυπτο και να τους οδηγήσει στη «Γη της Επαγγελίας», για τον απλούστατο λόγο ότι αυτή εκείνη την εποχή… βρισκόταν στα χέρια των Αιγυπτίων! Δεν έχει βρεθεί εξάλλου κανένα ίχνος μιας εξέγερσης σκλάβων στην αυτοκρατορία των Φαραώ, ούτε μια γρήγορη κατάκτηση της Γης Χαναάν από ένα ξένο στοιχείο. Ούτε βέβαια υπάρχει κάποιο σημάδι ή ανάμνηση από το λαμπρό βασίλειο του Δαυίδ και του Σολομώντα. Οι ανακαλύψεις του περασμένης δεκαετίας δείχνουν την ύπαρξη, εκείνη την εποχή, δύο μικρών βασιλείων: του Ισραήλ, του πιο ισχυρού, και του Ιούδα, τη μετέπειτα Ιουδαία. Οι κάτοικοι αυτής της τελευταίας δεν υπέστησαν βέβαια καμία εξορία τον 6ο π.Χ. αιώνα: Μόνο οι ελίτ των πολιτικών και των διανοουμένων αναγκάστηκε να εγκατασταθεί στη Βαβυλώνα. Από αυτή την αποφασιστική συνάντηση με τις περσικές θρησκείες θα γεννηθεί ο ιουδαϊκός μονοθεϊσμός.

    Τελικά, έλαβε πράγματι χώρα η εξορία του έτους 70 μ.Χ.; Παραδόξως, αυτό το «θεμελιώδες γεγονός» στην ιστορία των Ιουδαίων, απ’ όπου έλκει την καταγωγή της η διασπορά, δεν έγινε η αφορμή για κανένα απολύτως ερευνητικό έργο. Για έναν λόγο εντελώς πεζό: Οι Ρωμαίοι ουδέποτε εξόρισαν κάποιον λαό, σε ολόκληρη τη ανατολική πλευρά της Μεσογείου! Με εξαίρεση τους αιχμαλώτους που κατέληγαν δούλοι, οι κάτοικοι της Ιουδαίας συνέχισαν να ζουν στα εδάφη τους, ακόμη και μετά την καταστροφή του δεύτερου ναού.

    Οι περισσότεροι από τους σιωνιστές στοχαστές δεν το αγνοούσαν, βέβαια. Έτσι, ο Γιντζάκ Μπεν Ζβι, μελλοντικός πρόεδρος του κράτους του Ισραήλ, όπως επίσης και ο Δαυίδ Μπεν Γκουριόν, ιδρυτής του κράτους, το έγραφαν μέχρι το 1929, έτος της μεγάλης παλαιστινιακής εξέγερσης. Και οι δύο αναφέρουν σε πολλές περιπτώσεις ότι οι χωρικοί της Παλαιστίνης είναι οι απόγονοι των κατοίκων της αρχαίας Ιουδαίας3. Ελλείψει λοιπόν μιας εξορίας από την εκρωμαϊσμένη Παλαιστίνη, ποια είναι η προέλευση των πολυάριθμων Εβραίων που κατοικούν γύρω από τη Μεσόγειο ήδη από την αρχαιότητα; Πίσω από το παραπέτασμα της εθνικής ιστοριογραφίας, κρύβεται μια εκπληκτική ιστορική πραγματικότητα.

    Από την εξέγερση των Μακκαβαίων, τον 2ο π.Χ. αιώνα, μέχρι εκείνη του Μπαρ-Κοχμπά4, τον 2ο μ.Χ. αιώνα, ο ιουδαϊσμός υπήρξε η πρώτη προσηλυτιστική θρησκεία. Οι Ασμοναίοι είχαν ήδη προσηλυτίσει διά της βίας τους Ιδουμαίους στον νότο της Ιουδαίας και τους Ιτουραίους της Γαλιλαίας, προσαρτημένους στον «λαό του Ισραήλ». Ξεκινώντας από εκείνο το ιουδαϊκο-ελληνικό βασίλειο, ο ιουδαϊσμός εξαπλώθηκε σε ολόκληρη την Εγγύς Ανατολή και στα παράλια της Μεσογείου. Τον 1ο μ.Χ. αιώνα εμφανίστηκε, στο σημερινό Κουρδιστάν, το ιουδαϊκό βασίλειο της Αδιαβηνής, που δεν θα είναι το τελευταίο που θα «εξιουδαϊστεί»∙ και άλλα θα το κάνουν στη συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  179. Τα γραπτά του Ιώσηπου Φλαβίου δεν συνιστούν τη μοναδική μαρτυρία του προσηλυτιστικού ζήλου των Εβραίων. Από τον Οράτιο ως τον Σενέκα, από τον Ιουβενάλιο ως τον Τάκιτο, αρκετοί Λατίνοι συγγραφείς δεν έκρυψαν τον φόβο τους. Η Μισνά και το Ταλμούδ5 επιτρέπουν την τακτική του προσηλυτισμού –αν και, μπροστά στην αυξανόμενη πίεση του χριστιανισμού, οι σοφοί της ταλμουδικής παράδοσης θα εκφράσουν τις επιφυλάξεις τους σχετικά.

    Η νίκη της θρησκείας του Ιησού, στις αρχές του 4ου μ.Χ. αιώνα, δεν βάζει τέλος στην εξάπλωση του ιουδαϊσμού, αλλά απωθεί τον ιουδαϊκό προσηλυτισμό στα περιθώρια του πολιτισμένου χριστιανικού κόσμου. Τον 5ο αιώνα εμφανίζεται λοιπόν, στον χώρο της σημερινής Υεμένης, ένα ακμαίο ιουδαϊκό βασίλειο, των Χιμιαριτών (ή Ομηριτών), οι απόγονοι του οποίου θα διατηρήσουν την πίστη τους μετά τη νίκη του Ισλάμ και μέχρι τη σύγχρονη εποχή. Επίσης, οι Άραβες χρονικογράφοι μάς μαθαίνουν την ύπαρξη, τον 7ο αιώνα, εξιουδαϊσμένων βερβερικών φυλών. Αντιμέτωπη με την αραβική πίεση, που πλήττει τη Βόρεια Αφρική στα τέλη του ίδιου αιώνα, εμφανίζεται η θρυλική φιγούρα της Εβραίας βασίλισσας Ντίχια ελ-Καχίνα, που θα αποπειραθεί να την αναχαιτίσει. Οι εξιουδαϊσμένοι Βέρβεροι θα πάρουν μέρος στην κατάκτηση της ιβηρικής χερσονήσου και θα θέσουν τα θεμέλια της ιδιαίτερης συμβίωσης μεταξύ Εβραίων και μουσουλμάνων, χαρακτηριστική της ισπανο-αραβικής κουλτούρας.

    Ο πιο χαρακτηριστικός μαζικός προσηλυτισμός σημειώνεται μεταξύ Μαύρης Θάλασσας και Κασπίας∙ αφορά το απέραντο βασίλειο των Χαζάρων, τον 8ο αιώνα. Η εξάπλωση του ιουδαϊσμού από τον Καύκασο έως τη σημερινή Ουκρανία γεννά πολλαπλές κοινότητες, που οι μογγολικές επιδρομές του 8ου αιώνα απωθούν μαζικά προς την Ανατολική Ευρώπη. Εκεί, μαζί με τους Ιουδαίους που έρχονται από τις σλαβικές περιοχές του Νότου και τα τωρινά γερμανικά εδάφη, θα θέσουν τις βάσεις της μεγάλης γίντις κουλτούρας6.

    Αυτές οι αφηγήσεις για την πολλαπλή καταγωγή των Εβραίων εμφανίζονται, με τρόπο λίγο- πολύ διστακτικό, στη σιωνιστική ιστοριογραφία μέχρι περίπου τη δεκαετία του ’60. Στη συνέχεια θα περιθωριοποιηθούν προοδευτικά, μέχρι να σβήσουν από τη δημόσια μνήμη του Ισραήλ. Οι κατακτητές της πόλης του Δαυίδ, το 1967, όφειλαν να είναι οι απευθείας απόγονοι του μυθικού του βασιλείου και όχι –προς Θεού– οι κληρονόμοι των Βέρβερων πολεμιστών ή των Χαζάρων ιππέων. Οι Εβραίοι διατείνονται λοιπόν ότι πρόκειται για «έθνος» ιδιάζον, το οποίο, μετά από δύο χιλιάδες χρόνια εξορίας και περιπλάνησης, κατέληξε να επιστρέψει στην Ιερουσαλήμ, την πρωτεύουσά του.
    συνεχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  180. Οι θιασώτες αυτής της γραμμικής και αδιάσπαστης αφήγησης δεν επιστρατεύουν μονάχα τη διδασκαλία της Ιστορίας, αλλά επικαλούνται επίσης και τη Βιολογία. Ήδη από τη δεκαετία του ’70, στο Ισραήλ, μια σειρά από «επιστημονικές» έρευνες πασχίζει να αποδείξει, με όλα τα μέσα, τη γενετική γειτνίαση των Εβραίων όλου του κόσμου. Η «έρευνα περί της καταγωγής των πληθυσμών» αποτελεί έκτοτε ένα πεδίο αναγνωρισμένο και δημοφιλές της Μοριακής Βιολογίας, ενώ το χρωμόσωμα Υ αρσενικό έχει καταλάβει τιμητική θέση στο πλευρό της Εβραίας Κλειούς7, σε μια φρενήρη εκστρατεία αναζήτησης της μοναδικότητας της προέλευσης του «περιούσιου λαού». Αυτή η ιστορική σύλληψη συνιστά τη βάση της ταυτοτικής πολιτικής του κράτους του Ισραήλ, και είναι ακριβώς εκεί που εστιάζεται το πρόβλημα. Διότι, πράγματι, σύμφωνα με αυτήν, ο ιουδαϊσμός ορίζεται με κριτήρια αποκλειστικώς εθνοκεντρικά και ουσιοκρατικά, δίνοντας τροφή σε φυλετικές διακρίσεις που κρατούν σε απόσταση τους Εβραίους από τους μη Εβραίους - Άραβες, όπως και Ρώσους μετανάστες ή οικονομικούς μετανάστες.

    Το Ισραήλ, εξήντα χρόνια μετά την ίδρυσή του, αρνείται να θεωρήσει τον εαυτό του ως μια δημοκρατία που υπάρχει για τους πολίτες της. Σχεδόν το ένα τέταρτο του πληθυσμού του δεν θεωρούνται Εβραίοι και, σύμφωνα με το πνεύμα των νόμων του, αυτό το κράτος δεν είναι το δικό τους. Από την άλλη όμως, το Ισραήλ εμφανίζεται πάντοτε ως το κράτος των Εβραίων όλου του κόσμου, παρ’ όλο που δεν πρόκειται πλέον για καταδιωγμένους και πρόσφυγες, αλλά για πολίτες με πλήρη δικαιώματα, που ζουν σε απόλυτη ισότητα στις χώρες όπου διαμένουν. Με άλλα λόγια, μια εθνοκρατία δίχως σύνορα δικαιολογεί τις αυστηρές διακρίσεις που εφαρμόζει απέναντι σε ένα τμήμα των πολιτών του, επικαλούμενο τον μύθο του αιώνιου έθνους, που επανασυστήθηκε για να συγκεντρωθεί στη «γη των προγόνων του».

    Το να γραφτεί λοιπόν μια καινούργια εβραϊκή ιστορία, πέρα από το σιωνιστικό πρίσμα, δεν είναι διόλου εύκολη υπόθεση. Το φως που διαθλάται αποκτά έντονα εθνοκεντρικά χρώματα. Διότι οι Εβραίοι πάντοτε σχημάτιζαν θρησκευτικές κοινότητες, συγκροτημένες ως επί το πλείστον διά του προσηλυτισμού, σε διάφορα μέρη του κόσμου, άρα δεν αποτελούν ένα «έθνος» φορέα μιας ίδιας και μοναδικής καταγωγής, που μετακινείτο στα πλαίσια μιας περιπλάνησης είκοσι αιώνων.
    συνεχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  181. Η ανάπτυξη κάθε ιστοριογραφίας, όπως, γενικότερα, και η διαδικασία του εκσυγχρονισμού, περνούν κάποτε, ως γνωστόν, από την επινόηση του έθνους. Αυτό απασχόλησε εκατομμύρια ανθρώπους κατά τον 19ο αιώνα και ένα μέρος του 20ού. Το τέλος αυτού του τελευταίου είδε τα όνειρά τους ν’ αρχίζουν να διαλύονται. Όλο και πιο πολλοί ερευνητές αναλύουν, ανατέμνουν και αποδομούν τις μεγάλες εθνικές αφηγήσεις και ιδιαίτερα τους μύθους της κοινής καταγωγής, τόσο αγαπητούς στα χρονικά του παρελθόντος. Οι ταυτοτικοί εφιάλτες του χθες θα δώσουν τη θέση τους, αύριο, σε άλλα όνειρα ταυτότητας. Όπως κάθε προσωπικότητα φτιαγμένη από ρευστές και ποικίλες ταυτότητες, έτσι και η Ιστορία είναι, και αυτή μια ταυτότητα σε κίνηση.

    Μετάφραση από τα Γαλλικά: Ελένη Ζαχαροπούλου

    Σημειώσεις:
    1. Ιστορικός, καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Τελ-Αβίβ, συγγραφέας του Πώς επινοήθηκε ο εβραϊκός λαός, που κυκλοφορεί τον Σεπτέμβριο στη Γαλλία και θα εκδοθεί στην Ελλάδα από τις Εναλλακτικές Εκδόσεις, ο Σλόμο Σαντ γεννήθηκε το 1946 στο Λιντς της Αυστρίας και έζησε τα δύο πρώτα χρόνια της ζωής του στα στρατόπεδα Εβραίων. προσφύγων της Γερμανίας. Το 1948, οι γονείς του μεταναστεύουν στο Ισραήλ, όπου και μεγάλωσε. Ξεκίνησε σπουδάζοντας Ιστορία στο πανεπιστήμιο του Τελ-Αβίβ και συνέχισε με κοινωνικές επιστήμες στο Παρίσι. Από το 1985, διδάσκει Ιστορία της σύγχρονης Ευρώπης στο πανεπιστήμιο του Τελ-Αβίβ. Στα γαλλικά, κυκλοφορούν επίσης τα έργα του: L’illusion du politique. Georges Sorel et le débat intellectuel 1900 (La Découverte, 1984), Georges Sorel en son temps, (Seuil, 1985), Le XXe siécle a l’ écran (Seuil, 2004), Les mots et la terre. Les intellectuels en Israël (Fayard, 2006). (σ.τ.μ.)
    2. Ιδρυτικό κείμενο του ιουδαϊσμού, η Τορά ή Πεντάτευχος –η εβραϊκή ρίζα yara σημαίνει διδάσκω– συντίθεται από τα πέντε πρώτα βιβλία της Βίβλου: Γένεσις, Έξοδος, Λευιτικόν, Αριθμοί και Δευτερονόμιον.
    3. Δαυίδ Μπεν Γκουριόν και Ισαάκ Μπεν Ζβι, Eretz Israel στο παρελθόν και στο παρόν (1918, στα γίντις), Ιερουσαλήμ, 1980 (στα εβραϊκά), και Μπεν Ζβι, Ο πληθυσμός μας στη χώρα (στα εβραϊκά), Βαρσοβία, Εκτελεστική Επιτροπή της Ένωσης Νεολαίας και του Εθνικού Ιουδαϊκού Ταμείου, 1929.
    4. Δεύτερη μεγάλη εξέγερση των Εβραίων εναντίον των Ρωμαίων υπό τον Σίμωνα Μπαρ Κοχμπά (132-135 μ.Χ.), η οποία, μετά από ταπεινωτικές ήττες των Ρωμαίων, κατέληξε σε ήττα και σφαγή των επαναστατών στο κάστρο Μπετάρ. Οι Εβραίοι θεωρούσαν τον Μπαρ-Κοχμπά ως τον αυθεντικό Μεσσία. (σ.τ.ε.)

    5. Η Μισνά, θεωρούμενη ως το πρώτο έργο της ραβινικής φιλολογίας, ολοκληρώθηκε τον 2ο μ.Χ. αιώνα. Το Ταλμούδ αποτελεί τη σύνθεση του συνόλου των ραβινικών συζητήσεων σχετικά με τον νόμο, τα έθιμα και την ιστορία των Εβραίων. Υπάρχουν δύο Ταλμούδ: της Παλαιστίνης, γραμμένο μεταξύ του 3ου και του 5ου αιώνα, και της Βαβυλώνας, που ολοκληρώθηκε κατά τα τέλη του 5ου αιώνα.

    6. Ομιλούμενα από τους Εβραίους της Ανατολικής Ευρώπης, τα γίντις είναι μια γλώσσα σλαβογερμανική, που περιέχει επίσης λέξεις προερχόμενες από τα εβραϊκά.

    7. Ως γνωστόν, στην ελληνική μυθολογία η Κλειώ ήταν η μούσα της Ιστορίας.

    http://www.ardin.gr/node/198
    ......................

    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  182. μινω 3 στα 4 σχόλια σου είναι για να την λες στους άλλους...

    όλοι έχουν άποψη - σωστή ή λάθος και τουλάχιστον ας την ακούμε... ακόμα και αν διαφωνούμε κάθετα.

    Μίλα με στοιχεία και πηγές όπως κάνεις σωστά σε πολλές περιπτώσεις.

    Σκύλος που γαβγίζει δεν δαγκώνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  183. Πρόσεξε πως μιλάς Μίνωα!εγώ ποτέ δεν σε έβρισα ούτε σε χαρακτήρισα όπως κάνεις εσύ συνεχώς!Τον παραλογισμό ότι οι Εβραίοι θέλουν να πάρουν την Κρήτη ακόμα δεν τον τεκμηρίωσες!είναι δυνατόν με μηδέν πληθυσμό εβραίων στην Κρήτη να την πάρουν οι Εβραίοι;
    Αν κινδυνεύει από κάποιους η Κρήτη είναι ο εγωισμός και η ρατσιστική νοοτροπία που επικρατεί στην πλειοψηφία του πληθυσμού!από αυτό κινδυνεύει η Κρήτη!Αυτή η ηλίθια νοοτροπία έχει οδηγήσει στις ανοησίες περί "ανεξαρτησιών"!
    Ας βρει ένας έστω και μία απόδειξη που να λέει ότι οι Εβραίοι θέλουν να πάρουν την Κρήτη!ο παραλογισμός σε όλο το μεγαλείο!
    Επίσης δεν απάντησε κανένας στην πρόκληση που έθεσα,για τους δικούς μας σε σχέση με τον νεοθωμανισμό και ειδικά την στάση του Πατριαρχείου (που εμπλέκεται στο θέμα της Κρήτης!) που με την στήριξη των ΜΜΕ κάνει πλύσει εγκεφάλου για τα καλά των Οθωμανών,και η τελευταία πρόκληση είναι κυριως για το ιστολόγιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  184. Ευχαριστω για την περεταιρω διευκρινιση σας κ. Καλεντεριδη (scal, 28 Αύγουστος 2009 9:31 μμ), και κ. Φωτιαδη (omiros, 29 Αύγουστος 2009 9:49 πμ):
    ## Για συμμαχία ούτε λόγος να γίνεται φυσικά, δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις...
΄Αλλωστε το Ισραήλ είναι ένα σοβαρό κράτος με ρεαλισμό και σχεδιασμό. Γνωρίζει πάρα πολύ καλά την Ελληνική πραγματικότητα, η οποία αποκλείει κάθε προοπτική μακροχρόνιας συνεργασίας, μιας και είμαστε τόσο αναξιόπιστοι που δεν αποτελούμε ούτε καν αντικείμενο ενασχόλησης στο ελάχιστο για τις σοβαρές Χώρες... ##

    Πολυ σωστα - μακαρι να ειχαμε τα κοτσια τους!

    Αντι να συμμαχισουμε με το Ισραηλ που ανηκει, μοιραζει και συμμετεχει, οπως ολλες οι χωρες που αποδεχονται την ηθικη του διαφωτισμου / enlightenment και του δυτικου πολυτισμου, προσπαθουμε να βρουμε υποστηριξη απο καθεστωτα και αντιπροσωπους του βαρβαρου, ισλαμικου “death-cult”!
    Κανεις δεν μας φταιει, οι ιδιοι βγαζουμε τα ματια μας!

    Χωρις διαπραγματευτικη ικανοτητα και στρατηγηκο σχεδιασμο (Ελληνο-Τουρκικα, ΝΑΤΟ, Κυπρο, Θρακη, Αιγαιο, FYROM, λαθρομεταναστευση κ.τ.λ.), θα τρεχουμε μια ζωη απο πισω.


    Ianus, One difference of opinion with many ramifications
    http://www.danielpipes.org/comments/80414

    Does Turkey Still Belong in NATO?
    (διαβαστε τα σχολια, προπαντος του Ianus)
    http://www.danielpipes.org/6269/does-turkey-still-belong-in-nato

    Noah, Have to disagree on a few points
    http://www.danielpipes.org/comments/68390

    Π. Ηφαιστος, Προκλήσεις στο Αιγαίο, αποτρεπτική στρατηγική - χειραφετημένη ανάλυση
    http://www.antibaro.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2090:0109-apotreptikh-strathgikh&catid=70:texts&Itemid=138

    Α. Σταλιδης, Η πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων και οι μόνιμες υποσχέσεις της Τουρκίας που δεν υλοποιούναι
    http://antibaro.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3683:0506-ellhnotourkika&catid=43:greekturkish&Itemid=83


    Dimokritos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  185. @ "Dimokritos"
    Μη μαγαριζεις το ονομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  186. "είναι δυνατόν με μηδέν πληθυσμό εβραίων στην Κρήτη να την πάρουν οι Εβραίοι;"


    Τότε πως εξηγείς το γεγονός οτι με μηδεν πληθυσμό εβραίων(όπως πολύ σωστά παρατηρείς)η Κρήτη γέμισε απο συναγωγές;Για ποιούς δημιουργήθηκαν εκ του μηδενός αυτές οι συναγωγές(και όλες τα τελευταία δεκα χρόνια);Για τσοι τουρίστες;


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  187. "Μίλα με στοιχεία και πηγές όπως κάνεις σωστά σε πολλές περιπτώσεις."


    Γιατί, τα παραπάνω δεν αποτελούν στοιχεία;Η μήπως δεν εχω παραθέσει και ενα σωρό βιβλιογραφία;Που εστιάζεται το παράπονο σου;


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  188. "Αν κινδυνεύει από κάποιους η Κρήτη είναι ο εγωισμός και η ρατσιστική νοοτροπία που επικρατεί στην πλειοψηφία του πληθυσμού!"


    Αποσαφήνισε αυτήν σου την θέση.Διαφορετικά θα με αναγκάσεις να χρησιμοποιήσω εις βάρος σου πάλι τον όρο που δεν σου άρεσε καθόλου.Που την είδες την "ρατσιστική νοοτροπία";Και πως την εννοείς;Βλέπεις οτι για τον εγωισμό δεν λέω κουβέντα, εφόσον γνωρίζω καλά την ιδιοσυγκρασία μας.



    "από αυτό κινδυνεύει η Κρήτη!Αυτή η ηλίθια νοοτροπία έχει οδηγήσει στις ανοησίες περί "ανεξαρτησιών"!"



    Απο αυτό και απο αυτούς που υποθάλπτουν αυτήν την νοοτροπία.Και αυτοί ειναι δυο φορές ένοχοι!



    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  189. Άσε τους χαρακτηρισμούς στους άλλους...
    Οι πιο πολλοί εδώ μέσα θέλουμε να μαθαίνουμε χρήσιμα πράγματα.
    Και οι χαρακτηρισμοί στους άλλους, και των άλλων προς εσένα, είναι χαμένος χρόνος ανάγνωσης για εμάς.

    Συνέχισε να μας προσφέρεις γνώσεις...
    Η άποψη σου, όπως και όλων, σεβαστή.

    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  190. Κύριε Καλεντερίδη, μήπως οι απόψεις σας δεν έλαβαν υπόψη τη δημιουργία του Κράτους του "Βορείου Κουρδιστάν" (διότι αυτό το όνομα θα επιλέξουν οι ΗΠΑ για να έχουν συνεχώς στο χέρι την Τουρκία;).
    Σε περίπτωση δρομολόγησης της ως άνω εξέλιξης,φρονώ ότι η Ελλάς αναγκαιοί όπως συνεργαστεί με Εθνικές οντότητες οι οποίες θα είναι ο αντίθετος πόλος της οικονομικής διείσδυσης της Τουρκίας στο διαλαμβανόμενο Κράτος ενδιαφέροντος.
    Και ερωτώ, είναι δυνατόν από τη μια μέρα στην άλλη να συναφθεί Στρατηγική Συμμαχία με το Ισραήλ;
    Αρκούν μόνο οι καλές προθέσεις;
    Όχι βέβαια.Αν γίνει κάτι τέτοιο θα έχει επιβληθεί εκ των πραγμάτων.Δηλαδή από αιφνίδια μεταβολή των συμφερόντων των εμπλεκομένων μερών.
    Το ζήτημα είναι να διαμορφώσουμε την υποδομή, ούτως ώστε να είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε άμεσα στις εξελίξεις και όχι να τρέχουμε την τελευταία στιγμή ως ουραγοί των άλλων.
    Αν θέλουμε λοιπόν να κάνουμε ζημιά στην Τουρκία, οφείλουμε σιγά-σιγά και μεθοδικά να την "ξεδοντιάσουμε".
    Το "θηρίο" είναι κολοσσός εν σχέση με μας και σε κατά μέτωπον επίθεση θα υποστούμε νέες ήττες.
    Οφείλουμε λοιπόν να το αποδυναμώσουμε, προσεγγίζοντας φυσικούς του συμμάχους,να το κουράσουμε δημιουργώντας του προβλήματα τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εξωτερικό του.Αφού λοιπόν κουραστεί πρώτος μας στόχος θα είναι οι κοπτήρες του.Θα αρχίσουμε να τους ξεριζώνουμε...πρώτα η Βουλγαρία, μετά η Συρία,το Κουρδιστάν,το Ισραήλ, η Αρμενία,η Γεωργία και αν μπορέσουμε και μεις καλό θα είναι.
    Σε όλες τις Κρατικές οντότητες υπάρχουν άτομα που υποστηρίζουν τις Ελληνικές θέσεις, όπως υπάρχουν άτομα που τις αντιμάχονται.
    Διαπιστώνω ότι έχουν εκλείψει από την Ελλάδα οι Εθνικοί Ευεργέτες, οι οποίοι θα μπορούσαν να εξαγοράσουν συνειδήσεις αλλογενών ή να "πείσουν" τους συμπαθούντες να συνεργαστούν με μεγαλύτερη προθυμία.
    Βλέπω τον Ανθέλληνα Σώρος να δαπανά ασυστόλως πακτωλούς δολλαρίων και να κατορθώνει να μας στριμώχνει συνεχώς,άσε που εμείς τον καλέσαμε και του κάναμε υποδοχή επαΐοντα!
    Εκλογές στο Ισραήλ έγιναν...οι σύγχρονοι Ισραηλινοί Πολιτικοί είναι ακριβώς όπως και οι δικοί μας.Μάλιστα το ζεύγος Θεοδώρου (=Νετανιάχου),τρόμαξε να ξεμπλέξει από δικαστικό αγώνα που αφορούσε σε μαύρο χρήμα και αγαπά ιδιαιτέρως τη χλιδάτη ζωή.Αν λοιπόν και μεις είχαμε την πρόνοια να ενισχύσουμε οικονομικά τα εκεί πολιτικά κόμματα,να κάνουμε κάπως ευκολότερη τη ζωή ορισμένων πολιτικών τους, εκτιμώ ότι θα είχαμε καλλίτερα αποτελέσματα.Στο "τζάμπα" δε γίνεται τίποτα.
    Η ομογένειά μας, με εξαίρεση ορισμένους πεφωτισμένους άνδρες, αποτελείται δυστυχώς από ανθρώπους που μετανάστευσαν από την Ελλάδα για πολιτικούς κυρίως λόγους και από μίσος προς το Νεοελληνικό Κράτος.Οι περισσότεροι,τσαγγάρηδες,ταβερνιάρηδες,αυτοκινητιστές και μικροεπαγγελματίες, φεσομένοι στα χρέη μέχρι το λαιμό, δεν έχουν την παραμικρή διάθεση να συνδράμουν οικονομικά στα Εθνικά ζητήματα και ακόμα χειρότερα τα Ελληνόπουλα 3ης γενιά στις ΗΠΑ,ούτε να ακούσουν για Ελλάδα παρά μόνο αν έρθουν 15 ημέρες το χρόνο για διακοπές.Δεν υποτιμώ κανένα επάγγελμα, είμαι εργάτης βιοπαλεστής, αλλά πρόθυμος να δώσω ανά πάσα στιγμή από το υστέρημά μου για Εθνικό σκοπό, παρόλο που ζω σε μια "τρύπα" σε σχέση με άλλους συμπατριωτες μου που κατοικούν σε επίγεια Παλάτια.
    Και που είναι όλος αυτός ο Αραβικός κόσμος τόσα και τόσα χρόνια, που μας υποστηρίζει δεν έχω καταλάβει.Η βενζίνη πέρασε το 1€.
    Λυπάμαι αν σας κούρασα, με απόψεις που είμαι σίγουρος ότι δεν αποτελούν κάτι μη συνηθησμένο,αλλά ως απλός πολίτης και με μέτρια μόρφωση,τόσα καταλαβαίνω και τόσα λέω.
    Επίσης θα ήθελα, αν είναι δυνατόν ο Μίνως να διαβάσει στο Κοράνι σελίδα 611, στίχοι 7 έως 13 την άποψη των Μουσουλμάνων Αράβων για μας τους Έλληνες (AL-RUM).

    ΥΓ: Στρατηγική Συμμαχία μεταξύ Ελλάδος-Ισραήλ θα επιτευχθεί τελικά, καθόσον το Ισραήλ επιθυμεί εξασφάλιση των ζωτικών αεροδιαδρόμων του προς τα Δυτικά Κέντρα Ρότερνταμ-Λονδίνο-ΗΠΑ.Εμείς οφείλουμε σε μια τέτοια συμφωνία να συμπεριληφθεί ως Κενρικός Κόμβος και η Κύπρος με αντάλλαγμα την επίλυση του Κυπριακού επωφελεία του Ελληνισμού και τη διασφάλιση της Εθνικής ακαιριότητας του Νησιού και της οικονομικής δραστηριότητάς του.
    Σας Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  191. @ 30 Αύγουστος 2009 5:00 μμ

    Αχ βρε ατομο "μαγαρισμενο" ...


    What ever ...!

    Dimokritos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  192. Δεν μπορείτε να είστε σύντομοι και περιεκτικοί; Είναι δυνατόν να διαβαστούν τέτοια σεντόνια; Και ωαρία πράγματα να γράφονται πάνε χαμένα. Τι έγινε το Λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν;
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  193. "αλλα και υγειους πατριωτισμου(ΟΧΙ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ που προσωπικα απεχθανομαι)"
    Αν παραγματικά δεν καταλαβαίνεις τι σημαίνει η λέξη "ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ" τότε μάλλον είσαι σε λάθος ιστολόγο.

    Hellenic_Republic

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  194. ποιες συναγωγές;εγώ για μία μόνο ξέρω που άνοιξε ξανά στα Χανιά,δεν είναι κακό,δεν μπορώ να καταλάβω γιατί είναι κακό,πάντως υπάρχουν πολλοί Εβραίοι τουρίστες στην Κρήτη,θυμάμαι φέτος ακόμα και στον Άγιο Μηνά είχα δει δυο οικογένειες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  195. @ Χαχαμικον (30 Αύγουστος 2009 10:33 μμ)

    Χαχαμικε, μη μολυνεις το ονομα του Ελληνα φιλοσοφου Δημοκριτου χρησιμοποιωντας το σαν ψευδωνυμο σου.
    Διαλεξε κατι αλλο. "Γιεχούντα" ας πουμε. Η "Χάϊμαν". Ξερουμε πουθε ερχεσαι και πουθεν πορευεσαι.
    Ουτε να μας προτρεπης να επισκευθουμε την ιστοσελιδα ενος τρισαθλιου εβραιου πρακτορα του ισραηλ, ονοματι Daniel Pipes.
    Εχουμε αρκετα ραμματα για τη γουνα του αλλα και για το συναφι του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  196. Ανώνυμε φίλε 30 Αύγουστος 2009 8:46 μμ
    Διάβασα με προσοχή το σχόλιο και τον προβληματισμό σου.
    Δεν είπε κανείς να μην έχει η Ελάδα σχέσεις και συνεργασία με το Ισραήλ.
    Μιλάμε για στρατηγικές σχέσεις και συμμαχία.
    Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να υπάρξει κάτω από τις παρούσε ςσυνθήκες.
    Αν αλλάξουν, εδώ είμαστε.
    Να μερικές από τις προϋποθέσεις.

    Επαναλαμβάνω, οι σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ είναι βαθειές και δεν έχουν μόνο πλούσιο παρελθόν, έχουν και μέλλον.
    Για παράδειγμα, είναι σε εξέλιξη δυο πολύ σημαντικά προγράμματα:
    Το ένα είναι η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Τζευχάν-Χάιφα και το άλλο η κατασκευή αγωγού μεταφοράς νερού, που θα στρωθεί παράλληλα με αυτόν του φυσικού αερίου.
    Οι αγωγοί αυτοί είναι υποθαλάσσιοι και θα πρέπει περάσουν από την ΑΟΖ της Συρίας και του Λιβάνου ή από την ΑΟΖ της Κύπρου.
    Ένας από τους λόγους που διαμελίστηκε η Κύπρος το 1974 και επιδιώχτηκε και συνεχίζεται η προσπάθεια για 'λύση' του Κυπριακού στη λογική του σχεδίου Αννάν ήταν-είναι ακριβώς αυτός, δηλαδή η άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου στα ζητήματα αυτά και συγκεκριμένα στο ζήτημα της εκμετάλλευσης των υποθαλλάσιων κοιτασμάτων και της αδειοδότησης διέλευσης των αγωγών από το βυθό της κυπριακής ΑΟΖ με βάση τα συμφέροντα του Ισραήλ, της Αγλγίας, των ΗΠΑ και φυσικά της Τουρκίας.
    -Εαν, λοιπόν, το Ισραήλ δεχτεί να ορίσει την ΑΟΖ μεταξύ Ισραήλ-Κύπρου και δείξει έμπρακτα ότι αναγνωρίζει τακυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου, τότε ναι, αξίζει να επανεξετάσει κανείς τη στάση του απέναντι στο Ισραήλ και να δει με άλλο μάτι το ενδεχόμενο σύναψης στρατηγικών σχέσεων.
    -Εαν το Ισραήλ αρνηθεί να συμμετέχει από κοινού με ΗΠΑ και Τουρκία στις άθλιες ασκήσεις που γίνονται στην ελληνική ΑΟΖ νότια του Καστελορίζου, χαρακτηρίζοντάς την μάλιστα τουρκική, τότε ναι, αξίζει να επανεξετάσει κανείς τη στάση του απέναντι στο Ισραήλ και να δει με άλλο μάτι το ενδεχόμενο σύναψης στρατηγικών σχέσεων.
    -Αν το Ισραήλ, αντί να παίζει κρυφτούλι και να παίζει με τις λέξεις, αναγνωρίσει τις γενοκτονίες των Αρμενίων, των Ασσυρίων και των Ελλήνων του Πόντου και της Ανατολής (αφού αποτελεί πρωταρχικό καθήκον του Ισραήλ και κάθε Εβραίου να μάχεται την αδικία και το ρατσισμό και τις γενοκτονίες που έγιναν κυοφορούνται ή βρίσκονται σε εξέλιξη) τότε ναι, αξίζει να επανεξετάσει κανείς τη στάση του απέναντι στο Ισραήλ και να δει με άλλο μάτι το ενδεχόμενο σύναψης στρατηγικών σχέσεων.
    Αν το εβραϊκό λόμπι στις ΗΠΑ και αλλού πάψει την άθλια συμπόρευσή του με τους Τούρκους και την Τουρκία, μια συμπόρευση που στην ουσία ενθαρρύνει την Τουρκία να ασκεί τις γνωστές απαράδεκτες πολιτικές της στη γραμμή Κύπρος-Αιγαίο-Θράκη και τηρήσει τουλάχιστον ουδέτερη στάση στα θέματα που απασχολούν τις ελληνοτουρκικ΄ς σχέσεις, τότε ναι, αξίζει να επανεξετάσει κανείς τη στάση του απέναντι στο Ισραήλ και να δει με άλλο μάτι το ενδεχόμενο σύναψης στρατηγικών σχέσεων.
    Τα ανωτέρω είναι μερικές από τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες θα μπορούσε να εξεταστεί το ενδεχόμενο σύναψης στρατηγικών σχέσεων με το Ισραήλ.
    Τα υπόλοιπα, ασκήσεις του τύπου 'Ένδοξος Σπαρτιάτης' και θολές φωνές για στρατηγική συμμαχία με το Ισραήλ, τη στιγμή που συνεχίζονται οι αθλιότητες του Ισραήλ και του εβραϊκού λόμπι εναντίον της Ελλάδος και της Κύπρου, είναι τουλάχιστον ακατανόητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  197. Σαββα τι να αλλαξη με το ισραηλ στο ισραηλ;
    Ειναι αποδεδειγμενα ενα απαρχαϊντ και θνησιγενες κατασκευασμα.
    Οτιδηποτε αλλαξη στο εσωτερικο του ή στη εξωτερικη του πολιτικη θα διαλυθη στο σημερινο μορφωμα του και το ξερουν πολυ καλα οι "φιλοι" μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.