9/9/09

"Θα μείνετε διχοτομημένοι"


Σε νέες απειλές κατά της Κύπρου προέβη ο υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας Καρλ Μπιλντ. Μιλώντας στη διάσκεψη των Προέδρων των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Εξωτερικών των κρατών-μελών της Ε.Ε., ο Σουηδός υπουργός υποστήριξε ότι η Κύπρος μπορεί να επανενωθεί εντός της Ε.Ε. ενώ χωρίς την ένταξη της Τουρκίας, η Κύπρος κινδυνεύει να παραμείνει διαιρεμένη. Αυτό, πρόσθεσε, δεν θα έχει μόνο επιπτώσεις για την Κύπρο, αλλά και στις σχέσεις Τουρκίας - Ε.Ε., στις σχέσεις ΝΑΤΟ και Ε.Ε. όπως και για τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.


Ο Καρλ Μπιλντ απαντούσε σε αιχμηρή παρατήρηση του Αναπληρωτή Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος τόνισε ότι δεδομένης της στήριξης που ορισμένα κράτη-μέλη της Ε.Ε. παρέχουν άνευ όρων προς την Τουρκία και την ενταξιακή της πορεία, η Κύπρος να μην κληθεί να πληρώσει το τίμημα αυτής της πολιτικής. Ο κ. Αβέρωφ υπονοούσε τη στάση που τηρεί η Σουηδία και αμέσως ο Μπιλντ συνέλαβε τον υπαινιγμό και απάντησε με όσα προαναφέραμε.
Να σημειωθεί ότι ο κ. Αβέρωφ μετέχει στη διάσκεψη ως Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών, εκπροσωπώντας τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Παρουσιάζοντας τις προτεραιότητες της σουηδικής προεδρίας στον τομέα της Εξωτερικής Πολιτικής, ο Καρλ Μπιλντ έκανε αναφορά στις διαπραγματεύσεις μεταξύ του Προέδρου Χριστόφια και του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, και στη δυνατότητα επίλυσης του κυπριακού προβλήματος. Χαρακτήρισε την επίλυση του Κυπριακού ως το πιο σημαντικό γεγονός που μπορεί να συμβεί εντός της Ε.Ε. μέχρι το τέλος του χρόνου, τόσο σε σχέση με την ενταξιακή προοπτική της Τουρκίας στην Ε.Ε. όσο και με την αξιοπιστία της Ένωσης, ως παράγοντα ικανού να συμβάλει στγην επίλυση συγκρούσεων ανά τον κόσμο.
Στην παρέμβασή του ο Αβέρωφ Νεοφύτου τόνισε ότι το κυπριακό πρόβλημα πρέπει όντως να επιλυθεί, αλλά σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τις ευρωπαϊκές αρχές. Σημείωσε, παράλληλα, ότι η Κυπριακή Δημοκρατία στηρίζει την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. εφόσον η χώρα εκπληρώσει τις δεσμεύσεις και υποχρεώσεις τις οποίες έχει αναλάβει έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι δηλώσεις του Καρλ Μπιλντ, σε συνδυασμό με την τελευταία φιλοτουρκική έκθεση των Ευρωπαίων πρώην αξιωματούχων, καταδεικνύουν ότι βρίσκονται σε έξαρση οι προσπάθειες της Τουρκίας και των φιλοτουρκικών κύκλων της Ευρώπης, ενόψει της αξιολόγησης της ενταξιακής της πορείας, τον ερχόμενο Δεκέμβριο. Άλλωστε το σύνθημα της γενικής εκστρατείας έδωσε πρόσφατα ο Τούρκος διαπραγματευτής Εγκεμέν Μπαγίς, ο οποίος κάλεσε τις τουρκικές πρεσβείες στην Ευρώπη να κινητοποιηθούν για τη δημιουργία του ανάλογου θετικού κλίματος.

ΚΩΣΤΑΚΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

8 σχόλια:

  1. "Θα μείνετε διχοτομημένοι"

    Αυτό είναι απειλή ή είναι υπόσχεση.

    Γιατί εάν η επανασύνδεση γίνει με όρους Ανάν και όρους Τουρκίας, τότε μακρυά και αλάργα.


    Α, και κατι σημαντικό, κανενας Τουρκος στην ΕΕ. Ουτε της Κυπρου ούτε της Τουρκίας.
    Οι Τούρκοι της Γερμανίας είναι αρκετοί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όσο δεν καταλαβαίνουμε και στην Ελλάδα και στην Κύπρο ότι τα στρατιωτικά τετελεσμένα ανατρέπονται με στρατιωτικά τετελεσμένα θα ακούμε τέτοιες «απειλές». Αν και δεν είμαι κύπριος... Αλλά αν ήμουνα θα απαντούσα: «Ε, ας μείνουμε διχοτομημένοι, αν είναι να παραδοθούμε στους Τούρκους. Τουλάχιστον θα διατηρήσουμε για τους εαυτούς μας το δικαίωμα της ανατροπής των τετελεσμένων που δεν αναγνωρίζουμε. Με στρατιωτικά μέσα όταν οι συνθήκες μας ευνοήσουν. Δηλαδή τι παραπάνω μπορεί να κάνει η Τουρκία απ’ αυτά που έχει ήδη κάνει στο νησί;».-

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Θα μείνετε διχοτομημένοι"

    Απειλή είναι...
    Μάθε κύριε Μπίλντ ότι ο Έλληνας από απειλές δεν καταλαβαίνει! Έχουμε κι εμείς ενα βέτο που θα σας το κοπανήσουμε στο κεφάλι να καταλάβετε...
    Μάθε κύριε Μπίλντ ότι όταν οι πρόγονοι σου κρέμονταν από τα δέντρα, οι Έλληνες μιλούσαν για Δημοκρατία, Ισονομία, Ισοπολιτεία, κάτι που στην πραγματική του έννοια, ίσως ακόμη να σας είναι άγνωστο. Είναι πολύ ωραία να μας λές τι πρέπει να κάνουμε στην Κύπρο από την ασφάλεια της Σκανδιναβίας.
    Θα έπρεπε να έχεις εσύ γείτονα τον Τούρκο να δεις ωραίος που είναι. Θα έπρεπε ο δικός σου πατέρας και αδερφός να είναι αγνοούμενος και να τον βρίσκεις μετά από 35 χρόνια σε ένα πηγάδι για να δεις τον "πολιτισμό" του Τούρκου. Ο Λαός λέει "οποιος ειναι έξω απο το χορό, πολλά τραγούδια ξέρει!". Ακριβώς έτσι ειστε και εσείς τώρα.

    Γι'αυτό λοιπόν η "Δημοκρατική" ΕΕ ας το κάνει με δημοψήφισμα. Να δούμε τότε πόσοι θέλουν τα μεμέτια στην ΕΕ!

    Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το θέμα νομίζω δεν είναι τί λέει ο Μπίλντ και ο κάθε Μπίλντ που έχει οικονομικό αλισβερίσι με τα μογγόλια.
    Η πραγματική ουσία της υπόθεσης είναι το ΤΙ ακριβώς κάνουν τα δικά μας ξεπουλημένα ξεφτέρια και γιατί δεν βάζουν τον κάθε βελανιδοφάγο επιτέλους στη θέση που του αρμόζει.Το Ελληνικό πνεύμα μπορεί να καυτηριάσει τους πάντες και τα πάντα ώς γνωστόν..έχουμε άραγε Ελληνικά σκεπτόμενους πολιτικούς;
    Και τέλος τέλος εμείς οι πολίτες φταίμε που αφήνουμε τους πουλημένους μας πολιτικούς να μας ξεπουλάνε για να κάνουμε εκ των υστέρων αναλύσεις της κακιάς ώρας για το ποιός φταίει.ΕΜΕΙΣ οι ίδιοι φταίμε που δεν τους σπρώχνουμε στη θάλασσα όλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμφωνώ απόλυτα με τον 11.58...
    Δηλαδή τι περισσότερο θα κάνει η Τουρκία στην Κύπρο??? Όλα...τα έκανε...
    Εμείς είμαστε τόσο ηλίθιοι και τόσο γραφικοί που περιμένουμε με διπλωματικά μέσα και "συμφωνιούλες" να κερδίσουμε πίσω ότι χάσαμε... απο την προδοσία μας και τις ερπύστριες των Τούρκων!!!!
    Καλά είμαστε σοβαροί???
    Ποιοί να μας βοηθήσουν? Οι Άγγλοι ή οι Αμερικάνοι ώστε να λυθεί το Κυπριακό?
    Αυτοί το "έστησαν"...εμείς κάναμε κάθε δυνατή βλακεία και άπειρες εγκληματικές προδοσίες ώστε... να τους διευκολύνουμε...και οι Τούρκοι έκαναν "αποβίβαση" στο Πενταμίλι...
    Μάς διέλυσαν το 1974!!! Και το χειρότερο είναι ότι ητηθήκαμε από έναν γελοίο στρατό και έναν αποβατικό στόλο που σχεδόν απέτυχε να κάνει προγεφύρωμα επειδή συνάντησε την λυσσαλέα αντίσταση κάποιων ελάχιστων Ελληνικών και Κυπριακών μονάδων!! Καμία οργάνωση...καμία βοήθεια απο την Ελλάδα...μια τρέλλα όλα!!! Φανταστείτε το κουράγιο των ανθρώπων που αντιστάθηκαν εκεί κατω ξέροντας και βλέποντας την κατάσταση!!!
    Οταν Τα Ελληνικά F-4e δεν χτύπησαν τον Τουρκικό αποβατικό στόλο τότε...λέτε να μην το πληρώναμε μέχρι σήμερα?? Οταν τα Ελληνικά υποβρύχια γύρισαν για Ρόδο...αντι Κυρήνεια...λέτε να μήν το πληρώνουμε ακόμα???
    Οταν οι καταδρομείς μας κατέλαβαν τον Πενταδάκτυλο...και μετα τούς έδωσαν διαταγή απαγκίστρωσης...λέτε να μην είχε συνέπειες έως σήμερα? Όταν η Ελδύκ την πρώτη μερα της απόβασης έκανε αντεπίθεση και έφτασε μέχρι την δεύτερη σειρά πολυβολείων στο Κιόνελλι (τον ισχυρότερο θύλακα τών Τούρκων-έδρα ΤΜΤ-Ντεκτάς)και μετά τους διέταξαν για υποχώρηση...λέτε να μην το πληρώναμε???
    Και καλά οι Χουντικοί τα έκαναν θάλασσα big time! Τα άλλα παλικάρια που ανέλαβαν πολύ πιό πρίν απο τον Ατίλλα 2...πώς βόηθησαν την Κύπρο???
    Η Κύπρος έπεφτε μακριά??
    Αν είχαν στείλει μόνο κάποιες επιλεκτες ενισχύσεις και πολλά αντιαρματικά όπλα...θα είχαν ανατρέψει πολλά...τόποτα δεν έκαναν! Τίποτα!
    Η Κύπρος απεχει από την Κάρπαθο 500χιλιόμετρα...όσο δηλαδή απέχει η Κάρπαθος απο την Πάτρα...Να αφήσουμε τότε απροστάτευτη την Κάρπαθο...γιατί εκπιπτει στο κανόνα των 500 χιλιομέτρων (μακριά απο "το Αθήνα!") Δεν πάμε καλά και αυτό φαίνεται παντού...
    Για αυτό αδέρφια Κυπραίοι...μην διαλύετε το στρατό σας...συνεχίσετε να παλεύετε με σθένος...μην περιμένετε τίποτα απο κανέναν...ειδικά απο αυτό το μαγαζί που λέγεται Αθήνα...Αγοράστε κανένα Pancyr s1...κανένα Cornet...θωρακίστε την Παιδεία και την Οικονομία σας...και μελετήστε τον αντίπαλο καλα πρίν κάνετε βήμα! Και να θυμάστε οτι τίποτα που πάρθηκε με τα όπλα δεν θα σας δωθεί πίσω αναίμακτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οτι ειχαμε να χασουμε το χασαμε κυριε Μπιλντ.Δεν τσιμπαμε.Να σας στειλουμε τους λαθρομεταναστες μας στην Σουηδια,και οσους τουρκους εχουν τα κατεχομενα μηπως και ξανασκεφθειτε τον τουρκικο σας ερωτα ? CHRISDOCK

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χίλιες, ένα εκατομμύριο φορές διχοτόμηση....και κάποτε ντου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Xaxaxa τα αιωνια λαμόγια της ευρωπης δεν θα αλλάξουνε ποτε!!!
    Αντι να πιεσουν τα mehmecik πιεζουν τους κυπριους παλι τσ τσ τσ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.