29/9/09

Σε νέα χρονική περίοδο η δράση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στο βόρειο Ιράκ, ο Ερντογάν επιδιώκει το τέλος της πολυετούς σύρραξης

Πηγή: ΑΠΕ 29/09/09-21:28

Η κυβέρνηση της Τουρκίας ανακοίνωσε επίσημα, σήμερα, ότι θα ζητήσει στο κοινοβούλιο μονοετή παράταση της έγκρισής του για στρατιωτική δράση στο βόρειο Ιράκ.

Στην τουρκο-κουρδική σύρραξη, που εκτυλίσσεται στη νοτιοανατολική Τουρκία μετά το 1984 έκτοτε δε και στο βόρειο Ιράκ έχουν χαθεί και από τις δύο πλευρές περίπου 40 χιλιάδες άνθρωποι.
Πρόσφατα, ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε στο κοινοβούλιο ότι η κυβέρνησή του "προτίθεται να δώσει ένα τέλος σαυτήν τη σύρραξη".
Μετά τον Οκτώβριο 2007, υπάρχει έντονη αεροπορική δράση της Τουρκίας κατά στόχων του PKK στο ορεινό βόρειο Ιράκ.
Αλλά από φέτος τον Φεβουάριο, η Αγκυρα έστειλε πέραν των συνόρων της με το Ιράκ και χερσαίες δυνάμεις.
Χιλιάδες είναι οι νεκροί από την πλευρά των Κούρδων σαυτή τη φάση των επιχειρήσεων, από αέρος και εδάφους πλέον.
Η Ουάσινγκτον ζήτησε από την πλευρά της από την Αγκυρα, πολλάκις, να "περιορίσει σε αριθμό και στόχους αυτές τις επιχειρήσεις".

Πηγή express.gr

1 σχόλιο:

  1. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ είπε: Ο Ερντογάν ζήτησε παράταση των επιχειρήσεων εναντίον των Κούρδων. Έτσι έγινε και με το Βιετνάμ.Πολεμούσαν και συζητούσαν. Έτσι και τώρα. Ωστόσο τις τελευταίες μέρες δεν βλέπω τίποτα για προώθηση των σχεδίων παροχής ελευθεριών στους Κούρδους. Η νεα οπτική και οι πρωτοβουλίες Ομπαμα (από τις οποίες εξαρτάται και η επίλυση του Κουρδικού) φαίνεται να στομώνουν. Ίδωμεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.