29/9/09

Δεν είναι 'δικαστήριο' οι εκλογές


του Γιάννη Δημητρούλα
Ο Καραμανλής με έχει απογοητεύσει.
Κι ο Παπανδρέου δεν με έχει κερδίσει…
Τα μικρότερα κόμματα ούτε που τα σκέπτομαι.
Όχι γιατί έχω κάτι εναντίον των μικρών κομμάτων.
Αλλά γιατί δεν πιστεύω στην ψήφο διαμαρτυρίας.
Η ψήφος δεν είναι για να διαμαρτύρομαι.
Είναι για να αποφασίζω το μέλλον του τόπου μου.
Δεν είναι για να "τιμωρώ" εκείνον, ή τον άλλο ηγέτη.
Δεν είναι "δικαστήριο" οι εκλογές…
Ίσως έχω κάθε λόγο να είμαι οργισμένος με τον ένα ή τον άλλο από τους ηγέτες των μεγάλων κομμάτων.
Για να είμαι ειλικρινής, και με τους δύο…
Αλλά αν "τιμωρήσω" αυτόν που με έχει ενοχλήσει περισσότερο – ας πούμε γιατί "πρόδωσε" τις προσδοκίες μου – και βοηθήσω έτσι να βγει ο άλλος, που δεν με έπεισε ποτέ, τότε δεν "τιμωρώ" εκείνον που θα ηττηθεί.
Μάλλον τιμωρώ τον εαυτό μου
.

* Δεν μου αρέσει η προσπάθεια που γίνεται από τα ΜΜΕ, να πειστούν οι αφελέστεροι ότι ο Γιώργος Παπανδρέου "κέρδισε" τα "ντιμπέϊτ"…

Όλοι όσοι έχουν στοιχειώδη κρίση γνωρίζουν, κατάλαβαν, ένιωσαν ότι ο Γιώργος ΔΕΝ κέρδισε.
Ούτε στις εντυπώσεις. Ούτε "στα σημεία". Ούτε πουθενά. Αυτό δεν σημαίνει, ασφαλώς, ότι δεν θα ήταν καλός Πρωθυπουργός. Δεν σημαίνει ότι θα χάσει τις εκλογές. Ίσως δεν σημαίνει τίποτε…
Αλλά όταν κάποιοι προσπαθούν να με πείσουν να μην πιστεύω στʼ αυτιά μου, να μην πιστεύω στα μάτια μου, να μην πιστεύω στην κρίση μου, και στην κρίση όλων γύρω μου, ότι ο Κώστας Καραμανλής κέρδισε "στα σημεία" την πρώτη τηλεμαχία των 6 αρχηγών, και "κατά κράτος" τη δεύτερη, τότε ξέρω ότι κάποιοι προσπαθούν να μου κάνουν πλύση εγκεφάλου!
Κι αυτούς ίσως θελήσω να τους τιμωρήσω…
Ίσως λοιπόν, αυτοί με ωθούν να ψηφίσω Καραμανλή, όχι γιατί έπαψα να είμαι απογοητευμένος μαζί του, όχι γιατί ήταν καλύτερος στις τηλεμαχίες (που ήταν, αλλά δεν είναι εκεί το ζήτημα), αλλά διότι για να τον βαράνε έτσι όλα τα συγκροτήματα κι όλα τα κανάλια, δεν μπορεί κάτι καλό θα έχει.
Για να είναι τόσο άδικοι μαζί του όλοι οι υποτιθέμενοι "αντικειμενικοί διαμορφωτές γνώμης", δεν μπορεί, κάτι καλό κρύβει μέσα του.
Αν τον "παίζανε" πιο δίκαια, αν δεν προσπαθούσαν να βγάλουν "το μαύρο άσπρο" εναντίον του συνεχώς, ίσως να ήμουν πολύ πιο αυστηρός με τον Κώστα Καραμανλή.

1. Που του πήρε 5,5 χρόνια για να καταλάβει ότι το άσυλο είναι αιτία πλήρους διάλυσης των Πανεπιστημίων και πηγή παρανομίας και εγκληματικότητας μέσα στην πόλη.
2. Που του πήρε άλλα 2,5 χρόνια να καταλάβει ότι η μεταρρύθμιση Γιαννάκου ήταν "μια τρύπα στο νερό», για τους λόγους που μας λέει σήμερα: διότι δεν μπορούν ο καθηγητές να αποφασίζουν άρση του ασύλου και την άλλη μέρα να πρέπει να «συμβιώσουν» στον ίδιο χώρο, δίχως αστυνομική προστασία, με εκείνους εναντίον των οποίων έφεραν την αστυνομία την προηγουμένη.

* Βέβαια, ο Καραμανλής αργά το κατάλαβε. Αλλά ο Παπανδρέου ακόμα δεν το κατάλαβε…
* Ο Καραμανλής έπρεπε να δει την Αθήνα να καίγεται για να ξυπνήσει. Αλλά ο Παπανδρέου ακόμα δεν ξύπνησε…
* Ο Καραμανλής έχασε πέντε χρόνια με τις ανοησίες της "ήπιας προσαρμογής".
Αλλά ο Παπανδρέου με το πακέτο παροχών που προτείνει μέσα σε συνθήκες υπερχρέωσης της χώρας, μας πάει κατευθείαν για "άγριο ξεχαρβάλωμα".
* Ο Καραμανλής δεν κατάφερε να περιορίσει τη σπατάλη του Δημοσίου ακόμα.
Αλλά ο Παπανδρέου πάει να μας ταράξει στους φόρους… Κι αν το κάνει, θα διαλύσει την αγορά, θα αποτελειώσει την μικρομεσαία επιχείρηση, θα στραγγαλίσει την οικονομία.
* Ο Καραμανλής δεν τόλμησε να σπάσει τα καρτέλ, ιδιαίτερα τα τραπεζικά.
Αλλά ο Παπανδρέου εκπροσωπεί το κόμμα που ανέδειξε, δυνάμωσε και επέβαλε την "δεσπόζουσα θέση" των τραπεζών.
* Ο Καραμανλής δεν μπόρεσε να τα βάλει με τη διαπλοκή, αλλά ο Παπανδρέου στηρίζεται σήμερα πλήρως, απολύτως και προκλητικά, από τα "μέσα" στη διαπλοκής.
* Ο Καραμανλής δεν μπόρεσε να καταργήσει την «πελατειακή λειτουργία» του κράτους.
Αλλά ο Παπανδρέου εκπροσωπεί το κόμμα που εγκατέστησε την πελατειακή λειτουργία του κράτους.

Σήμερα, όταν ο κ. Παπανδρέου επαναλαμβάνει κάθε τόσο τις καταγγελίες για την "πελατειακή λειτουργία" της Νέας Δημοκρατίας, όταν η συντριπτική πλειονότητα των μονίμων εργαζομένων στο Δημόσιο είναι ΠΑΣΟΚοι κι όταν η πλειονότητα όσων μονιμοποιήθηκαν επί Νέας Δημοκρατίας είναι επίσης ΠΑΣΟΚοι που τους είχε το ΠΑΣΟΚ συμβασιούχους, όταν τα λέει αυτά σε κάθε του δημόσια ομιλία ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, πολύ με εκνευρίζει.

* Τέλος, την επόμενη φορά που θα έλθει Σχέδιο Ανάν για την Κύπρο (παρόμοια ή αντίστοιχο), δεν θέλω η Κυβέρνησή μου να πιέσει τους Ελληνοκυπρίους να το αποδεχθούν, όπως έκανε ο Γιώργος το 2004.
* Ο Κώστας Καραμανλής είναι αδικαιολόγητος που τόσα χρόνια δεν μπόρεσε να σπάσει το απόστημα…
* Αλλά ο Παπανδρέου εκπροσωπεί το απόστημα
!

10 σχόλια:

  1. Σκληρή μα ρεαλιστική περιγραφή του αδιεξόδου, στο οποίο έχουμε ως πολίτες περιέλθει.
    Πολύ περισσότερο, μάλιστα όταν η λεγόμενη τέταρτη εξουσία, έχει καταντήσει ένα απροκάλυπτο εργαλείο των οργανωμένων συμφερόντων. Να διατηρούν δλδ στρατιές δημοσιογράφων-φερέφωνων, με μοναδικό σκοπό να κάνουν την "μπίζνα" τους!

    Προσωπικά πιστεύω βαθιά, ότι πρέπει να αναθεωρήσουμε την αντίληψη ότι ζούμε σε μια αληθινή δημοκρατία.
    Στην πραγματικότητα ζούμε σε μια ρεπούπλικα. Μια republic, λέξη που ΔΕΝ ισοδυναμεί με το democracy, παρά μόνο στα Ελληνικά!

    Η Ρεπούμπλικα ήταν ένα καθεστώς που είχαν επινοήσει οι Ρωμαίοι, προκείμενου να έχουν και την πίτα ολόκληρη (ο λαός πιστεύει ότι εξουσιάζει), ΚΑΙ και τον σκύλο χορτάτο (η αληθινή εξουσία βρίσκεται στα χέρια των ολίγων).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια συνοπτική ανάλυση της πραγματικότητας...Είναι η πρώτη φορά στην ζωή μου που δεν ξέρω τι να ψηφίσω...Αυτό που ξέρω είναι ότι τον Παπανδρέου δεν τον ψηφίζω για ένα λόγο και μόνο που δεν αφορά τα οικονομικά αλλά τα εθνικά συμφέροντα.Σαν Ελληνίδα δεν διαπραγματεύομαι δεν συζητάω δεν παραχωρώ ούτε πιθαμή από την πατρίδα μου και μόνο που μπήκε στην διαδικασία και το συζήτησε για μένα έσβησε όχι σαν πολιτικός αλλά σαν οντότητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραία, τότε ψήφισε Καραμανλή, ο οποίος είναι:
    α) υπέρ της ένταξης της Τουρκία στην ΕΕ, παρά τις συνεχείς προκλήσεις
    β) υπέρ της εκχωρήσεως του ονόματος "Μακεδονία" στα Σκόπια με σύνθετη μορφή (και είναι και ... Μακεδόνας, τρομάρα του!)
    γ) παρέδωσε την Ελλάδα στο έλεος των κουκουλοφόρων τα περασμένα Χριστούγεννα
    δ) επέτρεψε στον "Πάκη" να δώσει με το τσουβάλι άδειες στους λαθρομετανάστες και εγκατέλειψε την χώρα στο έλεός τους, δηλ. άφησε ΕΛΛΗΝΕΣ να γίνουν μετανάστες μέσα στην ίδια τους την χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τον Τζέφρυ, αυτόν τον ξενόφερτο αμερικανό κατά τον ίδιο, δεν πρόκειται να τον ψηφίσω για τον ίδιο λόγο που επικαλείται η Χρίστινα αλλά και γιατί είναι πολύ λίγος για πρωθυπουργός. Είναι χαμηλού IQ, δεν ξέρει να οδηγεί ποδήλατο, ούτε θαλάσσιο, δεν γνωρίζει καλά Ελληνικά (μηδέν στο πηλίκιο), χρωστάει στους Αμερικανούς (George owes us) και πολλά άλλα.
    Τον Καραμανλή ΝΑΙ θα το ψήφιζα, αλλά χωρίς Μητσοτακέικο (Ντόρες και κυριάκους), χωρίς Μειμαράκη-Βουλγαράκη, χωρίς Σουφλιά, χωρίς Αβραμόπουλο, χωρίς Σαμαρά, χωρίς, χωρίς. Και να ξαναβγεί ΔΕΝ πρόκειτα να δει φως η Ελλάδα. Αυτός θα χτίζει θέσεις και συμμαχίες και από πίσω θα έρχεται πρώτη και καλύτερη η Ντόρα και θα γκρεμίζει. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ κατάσταση που εγώ διαφωνώ από κάθε άποψη.
    ΚΚΕ και ΞΥΡΙΖΑ καλύτερα να μου κόβονταν τα χέρια. Κόμματα-ανθελληνικά όπως και ο ΤΡΕΜΑΜΕΝΟΣ δεν υποστηρίζω-ψηφίζω. Κόμματα που τον ιθαγενή τον Ελληνα δεν τον σέβονται, την Μακεδονία την ξεπουλάνε, θέλουν να μας γεμίσουν κάθε είδους Μετανάστη, εγώ προτιμώ και να με τουφεκίσουν παρά να στηρίξω.
    ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΟΜΑΙ κ. παπαρήγα, κ. τσίπρα, κ. τρεμόπουλε. ΟΧΙ-ΠΟΤΕ.
    ΤΙ ΝΑ ΨΗΦΊΣΟΥΜΕ ;;;;;;;;;;;

    ΖΉΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ Ανώνυμε 29/9 12:28 θα φοβόμουν πολύ να ψηφίσω κάποιον που αντί για κάλπες λέει θα τα πούμε στις κάλτσες , που θα αναπτυξη την ανάπτυξη και θα βρει στο πηλικό στο πηλίκιο και αν δεν τα κάνει όλα αυτά το πιθανότερο είναι να γλιστρίσει στο ίσιωμα.
    Πέραν τούτου όχι δεν μπορώ να ψηφίσω κάποιουν που για να κοιμάται ήσυχος τα βράδυα προτιμά να εκχωρίσει κάποια στρέμματα Ελλάδα αντί να κοιμάται με το ένα μάτι και πολλά πάρα πολλά άλλα.
    Οσο για τον Καραμανλή όπως λέει ο Thessalos χωρίς τον δρακουμέλ και το σόι του ναι θα το σκεφτόμουν.

    ΚΚΕ όχι ανωνύμε γιατί κάποιον που είναι με το λαό αλλά δεν επιτρέπει να του ελέγξουν το ταμείο ...Σιγά ρε Παπαρήγα εσύ να ελέγχεις και να λες αλλά οι άλλοι όχι.Ενα ΚΚΕ που πάει στις εκλογές αλλά λέει εμείς δεν θέλουμε την κυβέρνηση αλλά να ενισχυθούμε ;
    Πιο το ΞΥΡΙΖΑ με ποιον τον Τσίπρα έλεος ναι είναι νέός αλλά μόνο αυτό από κει και πέρα φερέφωνο είναι αλλά δεν ξέρει ποιανού
    Τον ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟ εεε αν είναι να ψηφίσω προδότη τότε ξέρω ποιον θα ψηφίσω ο Καραμανλής είναι νήπιο μπροστά σε αυτόν στα Εθνικά
    ΛΑΟΣ θα μου πεις ναι μπορεί και να το σκεφτώ αλλά δεν είμαι και σίγουρη...
    Ποιος άλλος έμεινε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. θεσσαλε τον καραμανλη τον θεωρεις ατομο υψηλης ευφυιας μην τρελλαθουμε.Ατομο το οποιο θα χασει απο τον γαπ πανηγυρικα ειναι τουλαχιστον ηλιθιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι δυο νωθα κόμματα.
    Δεν εχουν μια ιδεολογία , αλλά ειναι ενας συρφετος διαφορων ιδεολογιων.
    Η ΝΔ εχει μεσα απο ακροδεξιούς μεχρι κεντροαριστερούς, νεοφιλελευθερους κλπ. Τα ιδια και το ΠΑΣΟΚ εχει απο αριστερους μεχρι νεοταξιτες και νεοφιλελευθερους.
    Αρκετα πια με την πολυσυλεκτικοτητα που εξυπηρετει την αυτοδυναμια.
    Κυβερνησεις συνεργασιας με διαφορα κομματα, οπως γινεται σε καθε χωρα.
    ΚΟμματα με καθαρη κομματικη ιδεολογια.
    Επαναφορα των ιδεολογιών στον εκλογικο στιβο για να αποκτησει νοημα η πολιτικη ξανα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. >ΛΑΟΣ θα μου πεις ναι μπορεί και να το σκεφτώ αλλά δεν είμαι και σίγουρη...<

    Ναι, Χριστίνα, αυτός μόνο μένει. Δεν είναι κόμμα εξουσίας, αλλά τι να το κάνω το κόμμα εξουσίας, αν είναι σαν τα σημερινά; 35 χρόνια δεν σου έφτασαν να τα γνωρίσεις;

    Στην Βουλή μόνον ο ΛαΟΣ εναντιώθηκε στην ένταξη της Αλβανίας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, λόγω καταπίεσης των Β/Ηπειρωτών, ναι ή όχι;
    Είναι ή όχι ο ΛαΟΣ αιτία που κούνησαν τα χέρια τους για το μεταναστευτικό, που κάποτε ήταν ταμπού και ιδού πού καταντήσαμε;
    Είναι ή όχι ο ΛαΟΣ το μόνο κόμμα που ορθά κοφτά και χωρίς μισόλογα λέει έξω η Τουρκία από την ΕΕ;

    Πάμε, λοιπόν, για σπάσιμο του αναθεματισμένου δικομματισμού, που μόνο κακό μας έχει κάνει μέχρι σήμερα.

    Ενώνω κι εγώ την απορία μου με τον 2:18 μμ. Έξυπνος ο Καραμανλής; Έλεος, ρε παιδιά. Ίσως λιγότερο βλάκας από τον άλλο, αλλά με τα IQ του κάθε από κούνια πολιτικάντη θα παίζουμε τώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δυστυχώς, η επιλογή ΛΑΟΣ είναι μη πραγματιστική.
    Έστω ότι παίρνει πολλούς ψήφους και κερδίζει πολλές έδρες, σίγουρα θα εναντιώνεται κλπ, αλλά ρεαλιστικά τί πιθανότητες έχει να σταματήσει εθνικά επικίνδυνες επιλογές ΓΑΠ (ή ΓΑΠ + ΣΥΡΙΖΑ), όταν αυτή θα έχουν την πλειοψηφία στην Βουλή και επιπλέον θα μπορούν σε κάθε κριτική που τους ασκείται από το ΛΑΟΣ να βάζουν την ταμπέλα "εθνικιστές";


    Πέραν αυτού, και μόνο ότι το ΛΑΟΣ μέσω του προέδρου του συζητούσε με τον Ψινάκη να βάλει υποψηφιότητα (άσχετα αν τελικά δεν έβαλε), δείχνει έλλειψη σοβαρότητας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμε 10:15 λογική σκέψη, σε έναν προδιαγεγραμμενα χαμένο πόλεμο τι νομίζεις ότι πρεέι να γινει ;
    Τον δίνεις ή υποχωρείς;
    Τα δεδομένα λένε ότι αν τον δώσεις θα πεθάνεις εσύ και όλοι οι δικοί σου θα χάσεις την πατρίδα σου και μετά απο χρόνια δεν θα σε θυμάται (πιθανόν) κανείς.Επίσης μπορεί να σε πουν και εθνικιστή σοβινιστή και ρατσιστή
    Αν υπαναχωρήσεις θα ζήσεις και εσύ και οι δικόί σου θα έχεις την πατρίδα σου και θα λειτουργείς μέχρι να πεθάνεις σαν την ιστορία με τον γάιδαρο με το καρότο.
    Τι νομίζεις ότι πρέπει να επιλέξουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.