30/9/09

Καλή ψήφο Έλληνα πολίτη!


του Σάββα Καλεντερίδη
Δεν θα κάνουμε ανάλυση της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, αφού έχουν γραφτεί και έχουν ειπωθεί πολλά κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου που διανύουμε. Απλά, θα κάνουμε μια προσέγγιση στο ζητούμενο των επικείμενων εκλογών, με κέντρο βάρους τα εθνικά μας θέματα και τα θέματα της εξωτερικής μας πολιτικής. Όσον αφορά τη στάση που τήρησε το ιστολόγιο κατά την προεκλογική περίοδο, εμείς, από την πλευρά μας, προσπαθήσαμε όλες αυτές τις ημέρες, να αναδείξουμε τα θέματα εξωτερικής πολιτικής και να τα διασυνδέσουμε-συσχετίσουμε με την προεκλογική περίοδο, χωρίς να παίξουμε κομματικά παιχνίδια.
Άς πάμε όμως στο θέμα μας.
Η Ελλάδα, που έχει ισχυροποιήσει τη θέση της με την είσοδό της στην Ε.Ο.Κ. το 1981, σωτήρια επιλογή που πολεμήθηκε με λύσσα από κόμματα και πολιτικούς που υιοθέτησαν αφρόνως το σύνθημα "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο", μετρά μια σειρά από αρνητικές εξελίξεις στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής τα τελευταία χρόνια, αρχής γενομένης από τη μη επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ., το Φθινόπωρο του 1994 (τότε τέθηκε σε ισχύ η σύμβαση για το διεθνές δίκαιο της θάλασσας), επιλογή που θεωρήθηκε από την τουρκική πλευρά ως αποτέλεσμα φοβίας και ηττοπάθειας που προκάλεσαν οι απειλές που η ίδια εκτόξευσε εναντίον της χώρας μας.
Ακολούθησαν τα Ίμια (1996), όπου η τότε κυβέρνηση στην ουσία απώλεσε τον έλεγχο εθνικού εδάφους. Στη συνέχεια (1997), η ίδια κυβέρνηση αναγνώρισε, κατόπιν πιέσεων της κ. Όλμπραϊτ, όπως εκμυστηρεύτηκε σε φίλο δημοσιογράφο ο αείμνηστος Γιάννος Κρανιδιώτης, "νόμιμα ζωτικά συμφέροντα" της Τουρκίας στο Αιγαίο, εξέλιξη καταστροφική για τα συμφέροντα της χώρας μας, αφού με την κίνηση αυτή βάζουμε την Τουρκία στο Αιγαίο και νομιμοποιούμε το απαράδεκτο Casus Belli με το οποίο απειλεί την Ελλάδα, για να μην επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στο Αιγαίο.
Το 1999 η Ελλάδα έπεσε στη δίνη της υπόθεσης Οτζαλάν, όπου προδόθηκαν τα ιερά και τα όσια της φυλής και καταρρακώθηκε η περηφάνεια και η υπόληψη του ελληνικού λαού, όπως καταρρακώθηκε και η διεθνής εικόνα και το κύρος της Ελλάδας, απαραίτητα όπλα και τα δυο στο ολποστάσιο και στη φαρέτρα κάθε χώρας, για να μπορεί να ασκεί αξιόπιστη και αποτελεσματική πολιτική. Να σημειωθεί ότι η χώρα μας, εκτός από το κύρος και την αξιοπιστία, έχασε ταυτόχρονα έναν σοβαρό και πολύτιμο σύμμαχο, όπως είναι οι Κούρδοι, ενώ εμπεδώθηκε για άλλη μια φορά η αρχή "η Τουρκία πιέζει και απειλεί και η Ελλάδα υποχωρεί ατάκτως".
Αντιστροφή στην κατηφορική πορεία υπήρξε η είσοδος της Κύπρου στην Ε.Ε., εξέλιξη που μπορεί να χαρακτηριστεί ως μια στρατηγικής σημασίας νίκη του Ελληνισμού και φυσικά της εξωτερικής μας πολιτικής, νίκη για την οποία θα πρέπει να απονείμουμε τα εύσημα σε εκείνους που τα δικαιούνται, με πρώτον και καλύτερο τον αείμνηστο Γιάννο Κρανιδιώτη, που έφυγε πολύ νωρίς.
Στη συνέχεια ακολουθεί και πάλι ο κατήφορος, με τις άφρονες και ακατανόητες προσπάθειες που κατέβαλαν κόμματα και πολιτικοί παράγοντες για την αποδοχή από τον κυπριακό λαό του καταστροφικού σχεδίου Ανάν, ενώ προηγουμένως έγιναν και άλλες προσπάθειες για την αποδοχή της διπλής ονομασίας των Σκοπίων, που αποφεύχθηκε επειδή δεν βρέθηκε εκείνος που θα λάμβανε την απόφαση και θα εισέπραττε και το αντιστοιχούν πολιτικό κόστος.
Στη συνέχεια, ο Ελληνικός λαός γεύτηκε τη χαρά άλλης μιας επιτυχίας, της άψογης τέλεσης των Ολυμπιακών Αγώνων, επιτυχία που πιστώνεται και σε εκείνους που προετοίμασαν και σε εκείνους που εκτέλεσαν την Ολυμπιάδα, για να ακολουθήσουν οι επιλογές της συνεργασίας με το ρωσικό παράγοντα στον ενεργειακό τομέα και η στάση στο Βουκουρέστι, όπου τα Σκόπια αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν μέχρι νεωτέρας, κινήσεις και οι δυο που κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση.
Θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθούμε στην συνεχιζόμενη και κλιμακούμενη προκλητική στάση της Τουρκίας στο Αιγαίο, την ίδια στιγμή που η Ελλάδα συνεχίζει να υποστηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, με τις γνωστές προϋποθέσεις, πολιτική που συνοψίζονται στο "πλήρης ένταξη σημαίνει πλήρης συμμόρφωση".
Είναι προφανές ότι στο ελληνικό πολιτικό σύστημα, σε κόμματα και στελέχη κομμάτων, μετά την αποχώρηση από την πολιτική σκηνή, το 1995-1996, του Ανδρέα Παπανδρέου, με την καθοριστική -και οικονομική- συμβολή ξένων πρεσβειών και ξένων πολύφερνων μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, έχει τεθεί υπό διωγμό η αγνή και παραδοσιακή έννοια του πατριωτισμού, που έχει καθορίσει την πορεία αυτού του έθνους για χιλιάδες χρόνια και έχει επικρατήσει μια "άλλη" στάση απέναντι στα λεγόμενα εθνικά θέματα, αποτέλεσμα της οποίας αλλαγής στάσης ήταν οι συνεχόμενες και συνεχιζόμενες αρνητικές εξελίξεις στα θέματα της εξωτερικής μας πολιτικής που αναφέραμε παραπάνω. Επίσης, θα πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η συγκεκριμένη πορεία των εθνικών μας θεμάτων δεν υπακούει σε κάποια μεταφυσική νομοτέλεια, αλλά είναι αποτέλεσμα σχεδιασμών που οδηγούν σε δορυφοροποίηση της Ελλάδας στην Τουρκία, υπό την καθοδήγηση των ΗΠΑ, με μοναδική διέξοδο από αυτή τη δίνη τον εξορθολογισμό των σχέσεων της χώρας μας με τις ΗΠΑ, την ισχυροποίηση της θέσης της Ελλάδας στην Ευρώπη και την ενίσχυση των δεσμών της με τη Ρωσία και τους άλλους παράγοντες που μπορούν αν επηρεάσουν τις εξελίξεις στην περιοχή.
Αυτό ακριβώς επιχείρησε μάλλον να πράξει με τις επιλογές του στο Κυπριακό, το Αιγαίο, τα Σκόπια και τα ενεργειακά ο Κώστας Καραμανλής, με υπουργό εξωτερικών τον Νέστορα της διπλωματίας κ. Πέτρο Μολυβίατη, επιλογές που αποδυναμώθηκαν, αν δεν ανατράπηκαν, με την τοποθέτηση της κ. Ντόρας Μπακογιάννη στη θέση του υπουργού εξωτερικών. Η επαινετικές αναφορές στην κυρία Μπακογιάννη και στον κύριο Γιώργο Παπανδρέου από τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ κ. Αναστασιάδη και τον πράκτορα των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών Ντάουνερ στα απόρρητα επίσημα έγγραφα του ΟΗΕ για το Κυπριακό και τα επικριτικά σχόλια που γίνονται στα ίδια έγγραφα στο πρόσωπο του Κώστα Καραμανλή, τα λένε όλα.
Εν πάση περίπτωσει, για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους, αφού στην πολιτική περισσότερο από τις προθέσεις μετράει το αποτέλεσμα, οι σε γενικές γραμμές σωστές επιλογές του Κώστα Καραμανλή στα κύρια ζητήματα της εξωτερικής μας πολιτικής, στην ουσία ακυρώνονται από την αναποτελεσματικότηα της κυβέρνησής του, λόγω της ανοχής που έδειξε σε πρόσωπα και πράγματα, αλλά και από την αποδυνάμωση του ίδιου του εσωτερικού-κοινωνικού μετώπου, αφού δεν νοείται αποτελεσματικη εξωτερική πολιτική χωρίς ισχυρή οικονομία και αρραγές εσωτερικό μέτωπο.
Εμείς, ως ιστολόγιο, δεν νομιμοποιούμαστε και δεν το επιθυμούμε να δώσουμε γραμμή για το ποιό κόμμα θα πρέπει να ψηφίσουν οι φίλοι μας, επιλογή που ούτως ή άλλως δεν είναι εύκολη, αν όχι αδύνατη.
Λέμε να ψηφίσει το κόμμα που θέλει ο καθένας με το χέρι στην καρδιά και να κάνει την επιλογή εκείνη που θα του δώσει εσωτερική ισορροπία και ψυχική ικανοποίηση. Γιατί, εν τέλει, στο παραβάν είμαστε μόνοι μας και η ψήφος είναι ακριβώς αυτό.
Θα θέλαμε όμως να κάνουμε έκκληση και να παρακαλέσουμε τους φίλους του ιστολογίου, άσχετα με το κόμμα που θα ψηφίσουν, να αποκλείσουν από τις επιλογές τους όλους εκείνους που όλα αυτά τα χρόνια πρόδωσαν την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού και των ψηφοφόρων, άλλοτε υποχωρώντας σε πιέσεις ξένων, άλλοτε κάνοντας τον ατζέντη αεροπορικών ή άλλων εταιρειών και άλλοτε λαμβάνοντας χρηματικά δώρα, οικόπεδα μέχρι και οικιακές συσκευές από ελληνικές ή ξένες εταιρείς, όπως για παράδειγμα από τη SIEMENS και από κάθε είδους προμηθευτή του πολύπαθου ελληνικού δημοσίου.
Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή άς είναι ο κυρίαρχος ελληνικός λαός που θα κάνει την πολυπόθητη κάθαρση και με τις επιλογές του θα διαμορφώσει το πολιτικό σκηνικό, τιμωρώντας τους ξενόδουλους και τους αργυρώνητους, όλους αυτούς που μας πρόδωσαν.
Όπως έχει διαμορφωθεί το σκηνικό και όπως έχουν καταντήσει τα κόμματα, όπου ο ένας που λάμβανε τα μαύρα εκβιάζει τον άλλον που τα έπαιρνε, μόνον εμείς μπορούμε να στείλουμε στα σπίτια τους όλους εκείνους του πολιτικούς που έκαναν τα κόμματα και την πολιτική επικερδή επιχείρηση, καθώς και εκείνους που εκθειάζουν οι ξένες πρεσβείες και ο "διεθνής παράγων", όσο ψηλά κιαν βρίσκονται στην ιεραρχία των κομμάτων τους, όποιο "ιστορικό" όνομα κιαν κουβαλούν.
Αν και υπό κανονικές συνθήκες στις εκλογές θα πρέπει να ψηφίζουμε θετικά, δηλαδή να επιβραβεύουμε εκείνους που αξίζουν και θα μας φέρουν και πάλι την ελπίδα, η κατάσταση στη χώρα μας είναι τέτοια, που τη φορά αυτή θα πρέπει να κάνουμε και τα δυο. Να ψηφίσουμε άφθαρτους πολιτικούς και να τιμωρήσουμε τους προσκηνυμένους και τους αργυρώνητους. Να κάνουμε εμείς οι ίδιοι την κάθαρση, γιατί αυ΄το επιβάλλουν οι συνθήκες.
Την Κυριακή, μπροστά στην κάλπη, ας βάλουμε το χέρι στην καρδιά και ας δείξουμε τη δύναμη που έχει ο λαός. Ας δώσουμε εμείς το μήνυμα που δεν κατόρθωσαν να δώσουν οι πολιτικοί στους νταβατζήδες. Αν δεν εκλεγούν οι δικοί τους ατζέντηδες, θα είναι πιο αδύναμοι και θα έχουν πάρει το μήνυμα.
Αν το πράξουμε, αν τη Δευτέρα βαρύγδουπα ονόματα της πολιτικής σκηνής, πολιτικοί-γόνοι μεγάλων οικογενειών και όχι μόνο, άτομα που κατήντησαν τη χώρα στην κατάσταση που είναι σήμερα αντιμετωπίσουν τη χλεύη του λαού, η Δευτέρα, 6 Οκτωβρίου θα είναι μια καινούργια μέρα για την Ελλάδα.
Ήλθε η ώρα να πάρουμε την τύχη της χώρας μας στα χέρια μας.
Καλή ψήφο Έλληνα πολίτη.

35 σχόλια:

  1. +1

    Να ξέρετε ότι οι βουλευτές έχουν τον αέρα των Σταυρών που πήραν.
    Οσο περισσότερους σταυρούς μάζεψουν τόση μεγαλύτερη είναι η δύναμξ και η επιρροή στο κόμμα τους.

    Και τα δύο μεγάλα κόμματα είτε λόγω αδυναμίας, είτε λογω σχέσεων, άφησαν μέσα ανθρώπους που προκάλεσαν το κοινό αίσθημα.

    Ας τους "περιλάβουμε" εμείς οι ψηφοφόροι. Να τους δείξουμε ότι δεν ξεχνάμε...

    Ας είναι ξεκάθαρο πιά στις ηγεσίες ότι αν θέλουν κάθαρση είμαστε μαζί τους...

    Το πάθημα των προκαλούντων θα γίνει μάθημα σε όλα τα κόμματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τουλάχιστον ας ψηφίσουμε αυτή τη φορά με χρώμα το γαλανόλευκο της σημαίας και κανενός κόμματος.

    Θαύμα είναι να πηγαίνεις να ψηφίζεις όντας σίγουρος ότι τίποτα δεν θα αλλάξει και να σε διαψεύδει το αποτέλεσμα..Μακάρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι ωραίο να είσαι ιδεολόγος και βάση των ιδεών σου να πράτεις ανάλογα αλλά δυστιχώς όσο και να προσπαθούμε μεμονωμένα, οι κομματικοί μηχανισμοί έχουν στρατούς (από τις τοπικές οργανώσεις, μέχρι τον κάθε μικροσυμφεροντολόγο) που ψηφίζουν σύμφωνα με τις γραμμές που περνάνε τα κόμματα. ΌΛΑ τα κόμματα, όχι μόνο τα μεγάλα.

    Ακόμα χειρότερα, οι τίμιοι πολιτικοί που εκλέγονται προτημούν να κάνουν μόκο και τα στραβά μάτια, σε όσα στραβά και ανάποδα βλέπουν. Σε αντίθετη περίπτωση κινδυνεύουν να μη ξανακάτσουν στα έδρανα της βουλής των Ελλήνων. Τα παραδήγματα είναι αρκετά.

    Δε μιλάμε λοιπόν για πρόσωπα αλλά για το όλο σύστημα. Ο κάθε Καραμανλής μπορεί να κάνει καλά πράγματα για τη χώρα στις διεθνείς σχέσεις αλλά θα "πέσεί" στα 2 χρόνια αντί για 3-4. Η ρευστότητα στο πολιτικό πεδίο φέρνει αστάθεια στη χώρα και στο τέλος θα έχουμε νομάρχη Θράκης τον ψευδομουφτή και θα "αναχαιτίζονται" τα τουριστικα φουσκωτά στην Άνδρο. Να μη αναφερθώ στις φωτιές καλύτερα...

    Η απάντηση ενάντια στη σαπίλα είναι η αποδυνάμωση όλων, γιατί όλοι φταίνε γι αυτή τη κατάσταση που έχουμε φτάσει.

    Ενάντια στη φασιστική κομματική πειθαρχία. Ενάντια στη μεγαλήτερη διαφθορά στην Ευρώπη. Ενάντια στις παρελθούσες και μελλοντικές μειοδοσίες. Ενάντια στα τζάκια των Αλαβάνων, Μητσοτάκιδων, Καραμανλήδων, Παπανδρέου. Ενάντια στα ιδεολογικώς απολυταρχικά κοκκινόμαυρα κόμματα.

    Ο τρόπος είναι ένας. Το κυβερνόν κόμμα να είναι η αποχή. Αποχή από τη σαπίλα σημαίνει ζωντάνια. Αποχή από τη παρακμή σημαίνει πρόοδος. Αποχή από τον μικροκομματισμό σημαίνει ελευθερία.

    Η σκλαβιά φέρνει σκλαβιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. +10000
    Συμφωνώ τόσο με την άποψη του γράφοντος το συγκεκριμένο άρθρο όσο και με τον ανώνυμο 30/09/2009 10:33πμ.
    Αυτό προσπαθώ τόσο καιρό να πω, σε γνωστούς και φίλους, να γράψω εδώ, να συζητήσω με διάφορους. Αυτό προσπαθώ να δώσω να καταλάβουν.
    Αν όλα αυτά τα "μεγάλα όνοματα" ή γνωστοί "ανθέλληνες" πάρουν ελάχιστες ψήφους, τότε ΝΑΙ θα ξημερώσει μια καλύτερη μέρα για την Ελλάδα. Ισως ίσως θα μπορέσουν να καθαριστούν και όλα τα κόμματα από τη σαβούρα και να φανούν νέοι άνθρωποι άφθαρτοι. Πρέπει να μαυριστούν όλοι αυτοί οι "γνωστοί", "μεγάλοι", τα "τζάκια", για να καταλάβουν ότι τέρμα τα....δίφραγγα. Οτι ο κόσμος δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του. Μπας και σοβαρευτούν επιτέλους και πάψουν να λένε μόνο ψέματα, πάψουν να μιλάνε με ίσως, με υπεκφυγές, με "ψήφισε με τώρα...και βλέπουμε".
    ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΞΗΜΕΡΩΣΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ. ΓΙΑΤΙ.....ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ. ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΠΡΟ ΤΠΥ ΑΥΓΕΙΑ. ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΑΨΟΥΝ ΠΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΡΑΚΚΩΝΟΥΝ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΜΑΣ, ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΕΡΗΦΑΝΙΑ, ΘΑ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΚΕΦΑΛΙ.
    ΓΙΑΤΙ ΚΑΛΑ, ΔΕΝ ΛΕΩ ΚΑΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΛΛΑ "ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟN ΕΣΤΙΝ ΠΑΤΡΙΣ"........

    ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΧΑΜΕΝΗ ΨΗΦΟ ΣΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ "ΛΩΠΟΔΥΤΕΣ", "ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ", "ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ" ΚΑΙ "ΠΟΛΥ-ΠΟΛΥ ΑΠ΄ΟΛΑ"
    ΟΧΙ ΣΕ ΝΔ/ΠΑΣΟΚ/ΚΚΕ/ΨΕΙΡΙΖΑ/ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ
    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγώ πάλι προτείνω να τους σταυρώσουμε στα αλήθεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σύμφωνοι στο εσωτερικό μέτωπο ο καραμανλής δεν έκανε όλα όσα απαιτούνταν. Στην εξωτερική πολιτική όμως διαφύλαξε στο ακέραιο τα εθνικά μας συμφέροντα αντιστεκόμενος στις ισχυρές πιέσεις των "συμμάχων" μας αμερικάνων. Σίγουρα ο παπανδρέου στο βουκουρέστι δεν θα είχε το σθένος να θέσει βέτο στους νατοικούς, ενδεχομένως να μην το πίστευε κιόλας. Σίγουρα ο παπανδρέου -το χει παραδεχτεί άλλωστε- θα δρομολογούσε "λύση" του κυπριακού.Σίγουρα ο παπανδρεου θα αρρώσταιναι στην ιδέα της στρατηγικής συνεργασίας με τους ρώσους . Το σημαντικότερο διακύβευμα των εκλογών είναι τα φλέγοντα ζητήματα που άπτονται της εθνικής μας ακεραιότητας, το μακεδονικό, το κυπριακό και το αιγαίο. Το πασοκ και ο παπανδρέου στα ζητήματα αυτά μας έχουν προσφέρει απλόχερα τα ίμια ,τη μαδρίτη το 97,το σχέδιο ανάν και πολλά πολλά ζειμπέκικα. Δεν μου αποπνέουν έμπιστοσύνη ούτε καν αγάπη και ενδιαφέρον για την πατρίδα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φίλε μου Alexandre
    συμφωνώ σε αυτά που λες όπως επίσης έχω γράψει σε πάρα πολλά σχόλια.
    Το αναγνωρίζω στον Κωστάκη. Στην εξωτερική πολιτική είχε θάρρος, θράσος και σωστή-καθαρή σκέψη.Εκανε πράγματα που δεν θα έκανε όχι μόνο ο Τζέφρυ (αυτόν δεν έπρεπε να τον αναφέρεις καθόλου, ξέρουμε πολύ καλά τι είναι) αλλά και άλλοι "μεγάλοι" πολιτικοί.
    Ξέρεις τι χαλάει ότι έκανε ; Το κομματικό κατεστημένο, οι Δρακουμέλ, οι λοιποί "μεγαλοδελφίνοι", όλοι αυτοί. Δεν γίνεται από τη μία να χτίζεις και από την άλλη "δικοί σου" άνθρωποι να έρχονται και να σου τα γκρεμίζουν ;
    Μόνο αν εξαφανιστούν, αν μηδενιστούν εκλογικά όλοι αυτοί, θα φανεί ο Κωστάκης. Σαφώς και έχει δυνάμεις για κάτι καλύτερο αλλά όχι με αυτούς τους υπουργούς......

    Ζήτω η Ελλάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συμφωνω σε όλα Σάββα, όμως και την Γιαννάκου με την ψήφο μας τη στείλαμε σπίτι της και ο Καραμανλής με το ζόρι μας τη φόρεσε Ευρωβουλευτίνα στο κεφάλι μας. Καλή η λαική κυριαρχία αλλά έχουμε πολύ δρόμο ακόμα για να εκδημοκρατιστούμε. Οι στοές και οι παράγκες κυβερνούν την Ελλάδα. Επιβάλλεται οι θεσμοθέτηση των λαικών δημοψηφισμάτων για τα μεγάλα εθνικά μας θέματα, την συγκίνηση και υπερηφάνια που ένιωσα μετά το όχι των Κυπρίων στο Αναν θα τη θυμάμαι χρόνια.
    Πραγματική Λαική Κυριαρχία ΤΩΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτές οι θέσεις, έτσι ξεκάθαρα διατυπωμένες, είναι ό,τι ακριβώς ενδιαφέρει τους έλληνες πολίτες που ψηφίζουν με εθνική συνείδηση. Γιατί οι ώρες αυτές είναι από τις κρισιμότερες που περνάει η χώρα κατά την μεταπολεμική περίοδο και η παραμικρή πλάνη, μπορεί να υποθηκεύσει το μέλλον μας πολύ άσχημα. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πώς είναι δυνατόν να χαρακτηρίζετε 'καταστροφικό' το σχέδιο Ανάν και ταυτόχρονα να επαινείτε την εξωτερική πολιτική του Κώστα Καραμανλή, τη στιγμή που και αυτός ήταν αρχικά υπέρ του σχεδίου;

    "Τα θετικά στοιχεία του σχεδίου Ανάν είναι υπέρτερα των αρνητικών στοιχείων και η ευρωπαϊκή προοπτική της Κύπρου μπορεί να βελτιώσει τις όποιες δυσκολίες, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής αμέσως μετά το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών."

    Πέμπτη 15 Απριλίου 2004

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ
    ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ.


    http://www.youtube.com/watch?v=KzFRXoovEbc



    ΝΗΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. μερικα τζακια , καμια 60 που συγγενευουν με αυτους και το κοινοβουλιο να συμπληρωνουν δημοσιογραφοι ,γυμνοστηθες (οπως ακριβοπουλου-τσιντικιδου ) ειναι λογικο και αναμενομενο τι απαιτησεις μπορουμε να εχουμε απο αυτους .

    ενα τσιρκο που θελει να κοψει οσο πιο πολλα εισητηρια μπορει ,
    προσφερει θεαμα κανει τα μαγικα εχει και τους κλοουν του και περνανε ευχαριστα μερικα χρονια στην υγεια των κοροϊδων που τους χειροκροτουν μετα απο καθε παρασταση

    θελουν και τους κοροϊδευουν ομως γιατι ολο και κατι περιμενουν

    βλεπω αισιοδοξια στους σχολιαστες οτι κατι θα αλλαξει σε αυτες τις εκλογες

    μακαρι ....

    εγω δεν περιμενω τιποτα τετοιο ,
    δεν ελπιζω σε τιποτα

    θα βρω να ψηφισω ενα μικρο κομμα ,

    ακου εκει "δε μπορειτε να με κατηγορειτε γιατι δεν εχω δοκιμαστει "

    που θα δοκιμαστει ?
    στην ψωροκωσταιινα ?
    ή στου κασιδιαρη το κεφαλι θα μαθει να κουρευει ?

    και δεν δοκιμαζω τον κασιδιαρη ?
    πρεπει να ειναι απο τζακι ?

    θελω ενα κομμα που να ειμαι σιγουρος δεν θα προδωσει
    ενα κομμα που τους προδοτες τους κρεμά

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμε 30 Σεπτέμβριος 2009 3:06 μμ
    Είπαμε με το χέρι στην καρδιά.
    Όπως διάβασες, δεν χαριστήκαμε στον Καραμανλή.
    Όμως, στο σχέδιο Ανάν, άσχετα με τη συγκεκριμένη δήλωση, στήριξε τον Τάσο Παπαδόπουλο και είπε ότι θα στηρίξει την απόφαση του κυπριακού λαού.
    Ο Παπανδρέου, λίγες ώρες πριν το διάγγελμα, έκανε άκομψη παρέμβαση, για να μην χρησιμοποιήσω κάποια άλλη φράση, υποστηρίζοντας το κατάπτυστο εκείνο σχέδιο.
    Και δεν υπάρχει κανένα θέμα μ' αυτό. Ετσι πίστευε ότι είναι σωστό, έτσι έκανε. Παληκαρήσια στάση.
    Ας βγει όμως σήμερα να πει στον ελληνικό λαό για ποιόν λόγο το έκανε, να καταλάβει ο ελληνικός λαός το γιατί. Επίσης να πας πει αν θα ψήφιζε και σήμερα αν επανερχόταν ένα ανάλογου περιεχομένου σχέδιο.
    Αφού, ούτως ή άλλως, κοντός ψαλμός αλληλούια. Θα βαρέσουν πάλι οι καμπάνες στην Κύπρο, οσονούπω!
    Τέλος, υπάρχει ένα θέμα με το Γιώργο και τη Ντόρα και τη στάση τους απέναντι στον αμερικανικό παράγοντα.
    Το ξέρουν και οι πέτρες.
    Ας ελπίσουμε να μας βγει σε καλό, πάντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν εχουμε πλεον Ελληνες πολιτικους.Κομματαρχες και προιοντα του κομματικου σωληνα μας κυβερνανε και θα μας κυβερνησουν και στο μελλον.
    Για τα Εθνικα θεματα ουτε λεξη.Το σκηνικο ειναι ετοιμο,χριστοφιας στην Κυπρο, Τζεφρυ στη Ελλαδα και ολα ειναι ετοιμα για το μεγαλο ξεπουλημα.
    Λιγες μερες πριν την καλπη και δεν ξερουμε τι να ψηφισουμε.
    Γλυτωσαμε απο την χουντα και....κατασπαραξαμε την δημοκρατια,στο ονομα της οποιας διαλυσαμε καθε εννοια κρατους δικαιου με τα δυο μεγαλα κομματα να φερουν την ευθυνη για το καταντημα της Πατριδας.
    Με μια Εθνικη τραγωδια περασαμε στην...δημοκρατια,με τι αραγε θα στειλουμε στο σπιτι τους αυτους που κατεστρεψαν την χωρα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. χαμένες υποθέσεις δέν υπάρχουν.χαμένα κορμιά υπάρχουν στά οποία επιτρέπουμε νά διαχειρίζονται τίς ζωές μας. Επανάστασις μπορεί νά γίνει.αρκεί νά προηγηθούν κάποια συγκεκριμένα πράγματα καί κάποιες Αρχές νά τηρηθούν απαρεγκλίτως.δέν μάς παίρνει γιά νέα λάθη.Επανάστασις τών 'λίγων καί εκλεκτών' συνειδητοποιημένων,τήν οποίαν θά ακολουθήσουν οι 'εν δυνάμει' καί τέλος οι 'πλείονες δειλοί'.έτσι 'δουλεύει' τό πράγμα μιά αιωνιότητα τώρα...τό πρόβλημά μας είναι νά βρεθούν οι 'λίγοι καί εκλεκτοί',οι νέοι 300 Σπαρτιάτες καί 700 Θεσπιείς.αυτοί πού θά είναι διατεθειμένοι νά 'φάνε τήν πρώτη σφαίρα'.τό δέντρο τής Ελευθερίας ποτίζεται μέ αίμα.Η ΝΙΚΉ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΜΕΝΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ.
    Περικλής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. THESSALE STIN PROTELEYTAIA PROTASI KSEXASES NA ANAFEREIS TO KOMMA LAOS.

    PAIDIA EGRAPSA AGGLIKA GIATI DEN MOY GYRIZEI SE ELLHNIKA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. "Επιβάλλεται οι θεσμοθέτηση των λαικών δημοψηφισμάτων για τα μεγάλα εθνικά μας θέματα..."
    από ανώνυμος 2:43

    κι ας μπούν στο "παιγνίδι" της επεξεργασίας δεδομένων κι άλλες εταιρείες πληροφορικής ΥΠΟ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ προς ελαχιστοποίηση της όποιας δυσπιστίας περί του αξιόπιστου της διαδικασίας καιεμπέδωση της αίσθησης του...αδιάβλητου ως προς την εξαγωγή του τελικού αποτελέσματος...

    ΥΓ: ...και το νου μας στη σύνθεση των εκλογικών καταλόγων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αγαπητέ μου Σάββα, εξαιρετικό το άρθρο σου και συγχαρητήρια.
    Προσωπικά δεν ξέρω κάποιον πολιτικό μας ο οποίος να ταυτίζεται με όσα γράφεις...
    Λές να ψυφήσουμε με το χέρι στην καρδία, αλλά εγώ θα έλεγα να ψηφίσουμε με το χέρι κάπου αλλού...
    Γεμίσαμε λαμόγια,που τα ψηφίζουμε και τα αναδεικνύουμε....
    Υπάρχει τεράστιο έλειμα πολιτικής αγωγής στον Λαό μας...
    Στερούμεθα πολιτικής παιδείας. Εαν δεν αποκτήσουμε πολιτική αγωή και παιδεία,μην περιμένετε να συμβεί ουδεμία ανάκαμψη και ένα καλύτερο μέλλον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. επειδη ολοι οι παραπανω ,στα σχολια σας λετε μεσες ακρες , οτι δεν εχουμε αξιους πλεον.......εγω λοιπον ευθαρσως δηλωνω οτι θα ψηφισω ΑΚΥΡΟ.θεωρω οτι ειναι η ψηφος που τους αξιζει ολους.η ψηφος που τους ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΟΛΟΥΣ!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ο λόγος που δολοφονήθηκε ο Κένεντι!!!
    Με ελληνικούς υπότιτλους, κάτι λέει και για τα κοινά.

    http://www.youtube.com/watch?v=BCIfoau91jM&feature=related

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πάντως η αλήθεια είναι ότι το μόνο πατριωτικό κόμμα που αξίζει την ψήφο του ελληνικού λαού είναι η Δημοκρατική Αναγέννηση. Ας ελπίσουμε να μπει στη βουλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Σημερα αν λεγαμε ναι στο σχεδιο αναν θα ειχαμε την καρπασια και την Μορφου ΒΩΝΗ ΓΕΡΟΛΑΚΚΟΣ Χαμίτ Μάντρες, Ομορφίτα, Νεάπολη , Μάρμαρα Κέρμια χωρια επαρχιας κερυνειας και τις συνοικιες λευκωσιας τωρα δεν εχουμε τιποτα αλλα δεν περιμενουμε απο κανεναν να το καταλαβει αυτο, ουτε απο τον skal ο οποιος ''διαβασε το σχεδιο αναν''
    Εσεις οι Ελληνες μενετε στην ασφαλεια της Αθηνας σας και οχι διπλα στην πρασινη γραμμη οπου μενω εγω διπλα σε ναρκες στρατ.φυλακια ,περιπολους εχοντας πηξει στο χακι και βιωνοντας τις συνεπειες της εισβολης.
    εσεις περιμενετε να γινει πολεμος; να κανετε πολεμο στην χωρα σας και να μας αφησετε στα χαλια μας να παρετε και τη ελδυκ σας απο τζιαμε ειναι ωραια να κανουμε αναλυσεις απο το σπιτι μας στην Αθηνα πισω απο τη ασφαλεια της θαλασσας του αιγαιου πελαγους.

    ο προεδρος χριστοφιας χαρακτηρισε ορθα την Ελλαδα ξεδιαντροπο κουρκουτα και δεν εχει αδικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμε
    ο πρόεδρος Χριστόφιας και το ΑΚΕΛ είπαν όχι στο σχέδιο Ανάν.
    Επίσης, το ΟΧΙ το είπε σχεδόν σύσσωμος ο κυπριακός λαός.
    Γιατί ρίχνεις προς τα δω τις πετρες;
    Δεν νομίζεις ότι είναι άδικο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. 11.09
    ...και που σταματησαν εως εκει...καποιοι γεμισαν ταφους με τα κορμια τους...και οταν επρεπε δωσαμε το παρων.....
    λοιπον ανωνυμε ...ακομα περιμενω το ταγμα της ε.φ να μου καλυψει την υποχωρηση μου απο το στρατοπεδο....
    αλλα μαλλον στο ταγμα ειχε πολλους ευελικτους...αντε πρωι πρωι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΚΑι αφού εμείς είμαστε ξενδιάντροποι γιατί δέχονται βοήθεια από εμάς σε όλα τα επίπεδα...Τελικά χειρότερο πράγμα από την αχαριστία δεν υπάρχει...Κρίμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ο μεγαλυτερος εχθρος της Ελλαδας ειναι η κυβερνηση των ΗΠΑ και τα διαφορα διευθυντηρια στην Ουάσινγκτον που συνεχώς απεργάζονται σχέδια να βλάψουν την Ελλαδα (πραξικόπημα κατά Μακαριου Τουρκική εισβολή και κατοχή, σχεδιο Αναν για επικυριαρχία της Τουρκίας σε όλη την Κυπρο, απροκάλυπτη υπόθαλψη της αλυτρωτικης προπαγανδας της ΠΓΔΜ. Και δυστυχως προφανως αυτό δεν αφορά μόνο στην παρούσα ή έστω στην προηγούμενη , αλλα όλες τις Αμερικανικές κυβερνήσεις των τελευταίων 40(τουλάχιστον)χρονων. Είναι στρατηγική επιλογή των Αμερικανών η "διευκόλυνση" με κάθε μεσο των Τουρκικών επιδιώξεων.

    Διορθώστε αν πιστεύετε ότι κάτι έχω αντιληφθεί λάθος ή αν κάπου υπερβάλω.......

    Από εκεί και πέρα έχει δημιουργηθεί ένας τεράστιος ιστός εντός της Ελλαδας γιά να προλειάνει το έδαφος για τις Αμερικανικές(Τουρκικές)επιδιώξεις

    Ας δείξουμε με την ψήφο μας ότι "γνωριζουμε" όλους όσους συμμετεχουν σε τέτοια παιχνίδια κατά της Ελλάδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ο μεγαλυτερος εχθρος της Ελλαδας ειναι η κυβερνηση των ΗΠΑ και τα διαφορα διευθυντηρια στην Ουάσινγκτον που συνεχώς απεργάζονται σχέδια να βλάψουν την Ελλαδα (πραξικόπημα κατά Μακαριου Τουρκική εισβολή και κατοχή, σχεδιο Αναν για επικυριαρχία της Τουρκίας σε όλη την Κυπρο, απροκάλυπτη υπόθαλψη της αλυτρωτικης προπαγανδας της ΠΓΔΜ. Και δυστυχως προφανως αυτό δεν αφορά μόνο στην παρούσα ή έστω στην προηγούμενη , αλλα όλες τις Αμερικανικές κυβερνήσεις των τελευταίων 40(τουλάχιστον)χρονων. Είναι στρατηγική επιλογή των Αμερικανών η "διευκόλυνση" με κάθε μεσο των Τουρκικών επιδιώξεων.

    Διορθώστε αν πιστεύετε ότι κάτι έχω αντιληφθεί λάθος ή αν κάπου υπερβάλω.......

    Από εκεί και πέρα έχει δημιουργηθεί ένας τεράστιος ιστός εντός της Ελλαδας γιά να προλειάνει το έδαφος για τις Αμερικανικές(Τουρκικές)επιδιώξεις

    Ας δείξουμε με την ψήφο μας ότι "γνωριζουμε" όλους όσους συμμετεχουν σε τέτοια παιχνίδια κατά της Ελλάδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ολοι εσεις οι χιλιαδες σχολιαστες και αξιολογοι Ελληνες, που αναμφιβολα υπαρχετε ακομα, γεματοι πατριωτισμο και ικανοτητα αναλυσης, τι περιμενετε για δημιουργησετε νεα πολιτικη εκφραση και οργανωμενες κοινωνικες και εθνικες αντιστασεις? Τοσες λαμπρες προσωπικοτητες και χιλιαδες φιλοτιμων και εργατικων ανθρωπων επιτρεπετε να αρκεισθε σε παρατηρησεις για τα κακως κειμενα? Ειναι αναγκη ντε και καλα να βιωσουμε καποια εθνικη τραγωδια γι να πραξωμε τα δεοντα? Τα προβληματα ειναι τοσο μεγαλα που καμμια ατομικη, η μικροομαδικη προσπαθεια δεν μπορει να λυσει...Η χωρα μας, η ζωη μας και το μελλον των απογονων μας εχει βλαβει ασυλλειπτα...ΓΡΕΙΓΟΡΕΙΤΕ
    Υ.Γ. Οι πολιτικοι του λεγομενου πατριωτικου χωρου εχουν τη μεγαλυτερη ευθυνη και αν εστω καθυστερημενα δεν πραξουν τα δεοντα, η ιστορια δεν θα τους συγχωρησει...
    Ενας Χανιωτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Μακάρι αυτό το άρθρο να το δούμε δημοσιευμένο και αλλού να το διαβάσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι.Καληή ψήφο σε όλουσ,φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους.

    Δημήτρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ασχετα απο την ιδεολογικη μας θέση, το πολιτικό μας στίγμα, τον κομματικό μας χώρο, σε αυτο το δυαδικτιακό τόπο έχουμε
    επιτυχει να μιλάμε απλά και να καταλαβαινόμαστε.ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ ΚΛΙΜΑ, μια εθνική ομοψυχία.Είναι μεγάλο το μάθημα πατριωτισμού που παραδίδεις Κε Σάββα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Αδελφέ μου Σαββα... Απεδειξες την Ελληνικοτητα σου για μια ακομη φορά... Φιλας τις Θερμοπυλες της Πατριδας μας...
    Με δάκρυα στα ματια διάβασα όλα όσα εγραψες... Εβγαλες τα εσωψυχα μας και πάλι... Εύχομαι όλοι οι Ελληνες να ψηφίσουν με το χέρι στην καρδιά... η γουλα·μ γομουτε λέγοντας ΙΤΕ ΠΑΙΔΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ!!! Ο Φιλος σου Ποντιος Ελλην ΚΟΥΤΟΥΝΙΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Αγαπητέ μου "Ανθυπίλαρχε" της Στρατιωτικής μου θητείας!
    Σε ευχαριστώ πολύ γιά αυτό που διάβασα!
    Ειλικρινά σε ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΚΥΡΙΕ ΣΑΒΒΑ,ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙ΄ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ,ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΣΑΣ.
    ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΕΙΧΑ ΠΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ,ΟΙ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ.
    Ο ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΣΑΣ ΣΚΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΥΛΟΓΕΙ ΠΑΝΤΟΤΕ...ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΣΑΣ ..ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ...

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΥΓ: ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ο Καραμανλής μπορεί να έκανε αυτή τη δήλωση έξω από τη σύνοδο αρχηγών, όμως αυτή έγινε για τα μάτια του κόσμου. Σκεφθήκατε ΠΟΤΕ έγινε η σύνοδος αυτή; 8 ημέρες ΜΕΤΑ το διάγγελμα του Τάσσου και 9 ημέρες πριν το δημοψήφισμα. Επίσης, 2 ημέρες μετά το χαστούκι στον ΟΗΕ όπου η Ρωσία έβαλε βέτο στο σχέδιο που ήθελε να περάσει η Αμερική από το Συμβούλιο Ασφαλείας. Είναι πασίγνωστο ότι ο Καραμανλής άφησε τον Παπαδόπουλο να παίξει την μπάλλα που ήθελε και να καλλιεργήσει κλίμα υπέρ του ΟΧΙ στην Κύπρο. Μίλησαν πρώτα όλοι μα όλοι οι άλλοι και τελευταίος ο Καραμανλής έκανε τη συγκερκιμένη δήλωση μέσα σε κανένα μισάωρο που μιλούσε μετά τη σύνοδο αυτή των αρχηγών. Άλλα λόγια ν'αγαπιόμαστε ήταν. μέσα στο μισάωρο έβρισκες ό,τι ήθελες να βρεις. Επί της ουσίας στήριξε ΕΜΠΡΑΚΤΑ το ΟΧΙ. Αυτό είναι που μετράει και αυτό το μήνυμα πήρε και ο Τάσσος.

    Να τα λέμε όλα.

    Εγώ παρά τις σοβαρές μου επιφυλάξεις (είχα ψηφίσει ΛΑΟΣ το 2007), θα κάνω πέτρα την καρδιά και θα ψηφίσω ΝΔ. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να κερδίσει ο Γιωργάκης τις εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. οτι και να κανεις ο χοντρος τελος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.