29/9/09

Καρατζαφέρης: Δημοψήφισμα για την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε.

Τη διενέργεια δημοψηφίσματος στον ελληνικό λαό - και αντίστοιχα στο λαό κάθε χώρας-μέλους της Ε.Ε. - για την ένταξη ή μη της Τουρκίας και κάθε άλλης υποψήφιας προς ένταξη χώρας στην Ε.Ε., ζήτησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κατά τη χθεσινοβραδινή ομιλία του στην Κομοτηνή, ασκώντας αφενός δριμεία κριτική στην Άγκυρα για τις πρακτικές της στις διμερείς σχέσεις και καλώντας αφετέρου τους Έλληνες μουσουλμάνους της Θράκης να σέβονται τη χώρα, στην οποία ζουν.


Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κατά την χθεσινοβραδινή του ομιλία στην Κομοτηνή, άσκησε αφενός δριμεία κριτική στην Αγκυρα για τις πρακτικές της στις διμερείς σχέσεις και καλώντας αφετέρου τους Ελληνες μουσουλμάνους της Θράκης να σέβονται τη χώρα στην οποία ζουν.

«Αν η Τουρκία θέλει τόσο πολύ να μπει στην Ευρώπη, πρέπει να δείξει την ανάλογη διαγωγή, ώστε να την εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός. Όσο καταπατά το Αιγαίο και τα ανθρώπινα δικαιώματα, όσο εδώ προσπαθεί το τουρκικό προξενείο να γίνει κράτος εν κράτει, η Τουρκία Ευρώπη δεν βλέπει», τόνισε χαρακτηριστικά.

Απευθυνόμενος, δε, στους Έλληνες μουσουλμάνους της Θράκης ο κ. Καρατζαφέρης τους κάλεσε να ευλογούν «αυτή τη χώρα που τους έκανε Ευρώπη» και να τη σέβονται, χαρακτηρίζοντας πρόκληση τον αυτοπροσδιορισμό υποψήφιας βουλευτού από την περιοχή στο προεκλογικό της prospectus ως «Τουρκάλα». «Εάν είσαι Τουρκάλα, πήγαινε στο Κοινοβούλιο της Άγκυρας!», δήλωσε σχετικά.

Όσον αφορά, δε, στο εσωτερικό πολιτικό προσκήνιο, ο κ. Καρατζαφέρης εκτίμησε ότι «δεν εκλέγεται ο Γιώργος Παπανδρέου, αλλά το βαθύ ΠΑΣΟΚ», κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ για «πιέσεις και εκβιασμούς» στο χώρο της Αστυνομίας από τώρα.

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

10 σχόλια:

  1. Πως αυτό που σε άλλες χώρες προσφέρεται ως ένδειξη δημοκρατικότητας από τις μεγαλύτερες παρατάξεις (να αποφασίσει ο λαός μέσω δημοψηφίσματος για ένα σημαντικό θέμα) εδώ δεν νοείται καν ως ενδεχόμενο από τις κραταιές παρατάξεις (και όχι μόνο τα κόμματα εξουσίας) και εκφέρεται από κόμματα που λογίζονται ως περιθώριο ή άκρα?
    Γιατί τέτοια διαστροφή των βασικών αρχών της λογικής?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν καταλαβαίνω κ.Κομνηνε.
    Ποιες χώρες θα κάνουν δημοψήφισμα για την ένταξη της Τουρκίας, εκτός ΙΣΩΣ από την Γαλλία;

    Για να κάνω το ερώτημα λίγο πιο πικάντικο, ποιες χώρες έκαμαν δημοψήφισμα για την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ το 1979;

    Όπως μόλις έγραψα σε μια γειτονική ανάρτηση, μόλις πριν από λίγο, ΔΕΝ βιώνουμε αληθινή δημοκρατία, αλλά το ρωμαϊκό υποκατάστατο της μια ρεπουπλικα.
    Την ίδια περίπου που βιώνουν και οι άλλοι λαοί της ΕΕ και Αμερικής, δλδ.

    Δημοψηφίσματα, σημαίνουν αληθινή δημοκρατία.
    Ας το ξεχάσουμε, και ας πέσουμε να κοιμηθούμε.
    Αύριο ξημερώνει μια νέα μέρα, και η νέα κυβέρνηση που θα εκπροσωπεί, σένα και μένα, θα βαλθεί με σκυλίσιο πείσμα, να πείσει τους ρατσιστές Γερμανούς και Γάλλους ότι οι Τούρκοι ... βέροι Ευρωπαίοι, πρέπει πάσι θυσία να μπουν στο club.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. «Αν η Τουρκία θέλει τόσο πολύ να μπει στην Ευρώπη, πρέπει να δείξει την ανάλογη διαγωγή, ώστε να την εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός. Όσο καταπατά το Αιγαίο και τα ανθρώπινα δικαιώματα, όσο εδώ προσπαθεί το τουρκικό προξενείο να γίνει κράτος εν κράτει, η Τουρκία Ευρώπη δεν βλέπει

    Δλδ κ. Καρατζαφέρη αν τα δείξει για να μπει μετά την εμπιστεύεστε ότι θα συνεχίσει να τ κάνει;
    ΚΑλά είναι δυνατόν να εμπιστευόμαστε έναν λαό που έχει την λογική όπου φυσάεί άνεμος πάω και όπου με συμφέρει γυροβολάω;
    Είναι δυνατόν να επιστευόμαστε το λόγο ενός λαού που το μόνο που κάνει είναι να καταλύει κάθε έννοια της λέξεως δημοκρατία , ανθρώπινα δικαιώματα,ισονομία κα
    Αν είναι έτσι τότε να πιστέψουμε ότι και οι Ταλιμπάν θα πάψουν να πιστεύουν αυτά που πιστεύουν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ gregoire

    >Ποιες χώρες θα κάνουν δημοψήφισμα για την ένταξη της Τουρκίας, εκτός ΙΣΩΣ από την Γαλλία;<

    Ιρλανδία, Αυστρία, Πολωνία, απ' όσες εγώ γνωρίζω. Ενδεχομένως και άλλες.

    Παλιό και σωστό το αίτημα του Καρατζαφέρη, διότι στις δημοσκοπήσεις εμφανίζεται μεγάλη διάσταση άποψης στο συγκεκριμένο θέμα μεταξύ κυβερνήσεως και εκλογικού σώματος. Οι Έλληνες, στην συντριπτική πλειονότητά τους, ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΗΝ ΕΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προφανώς, Χριστίνα, αυτό που λέει ο Καρατζαφέρης είναι εντελώς ρητορικό. Και είναι ρητορικό, διότι ξέρει ότι η Άγκυρα δεν μπορεί να συμμορφωθεί μέχρι βαθμού να αποσπάσει την εμπιστοσύνη των Ελλήνων. Η πολιτική του είναι η ίδια και σταθερή (και σωστή, κατά την γνώμη μου), εδώ και χρόνια και αφορά τόσο στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, όσο και στο όνομα των Σοπίων: Δ Η Μ Ο Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α !! Ουδείς έχει το δικαίωμα να υποθηκεύσει το μέλλον του ελληνισμού, ερήμην των Ελλήνων. ΟΥΔΕΙΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν είναι ρητορική NATIVIST το κατανοώ όμως επέτρεψέ μου να αμφιβάλω γιατι μέχρι τώρα πολλά ρητορικά έχω δει και όταν κάποια στιγμή συνέφερε γινόντουσαν πραγματικά.΄
    Οσο για τον κ. Καρατζαφέρη δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω την πολιτική του σταθεροτητα στο βαθμό που του επιτρέπετε ανάλογα με την θέση που έχει.
    Δεν γνωρίζω αν το ίδιο θα ίσχυε αν ήταν κυβέρνηση ή με ισχυρό ποσοστό αντιπολίτευση, βλέπεις nativist μέχρι τώρα αυτό που έχω βιώση είναι άλλα να λένε πριν και άλλα να κάνουν μετά.
    Οσο για το δημοψήφισμα συμφωνώ απόλυτα ας γίνει να δούνε και αυτοί που δεν θέλουν τι ακριβώς θέλουμε εμείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ούτε δημοψήφισμα ούτε τίποτε. Απλά, να μην μπει. Καρατζαφέρη, δεν μας τα λες καλά...μήπως βάλαμε λίγο νερό στα κρασάκι και το αραιώσαμε;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Νά μή λέμε ανοησίες.Ο Καρατζαφέρης γνωρίζει πολύ καλά ότι ή Τουρκία δέν αλλάζει καί ό Ελληνικός λαός ποτέ δέν θά συγκατατεθεί σέ κάτι τέτοιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 29 Σεπτέμβριος 2009 12:43 μμ

    Μέχρι εκεί φτάνει το μυαλό σου...Αν οι πολιτικοί δέχονται πιέσεις από χ,ψ κέντρα μπορούν να πετάξουν το μπαλάκι στο λαο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η Τουρκία ούτε μπορεί ούτε θέλει να μπει στην ΕΕ.
    Ο ντόρος που γίνεται μας αποσπά από άλλα σημαντικά.
    Μην κρούετε λοιπόν ανοικτές θύρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.