17/9/09

Επερχόμενες επισκέψεις Μπακογιάννη και Παπανδρέου στη Νέα Υόρκη

Τη Δευτέρα, η κ. Μπακογιάννη θα συναντηθεί με το γ.γ. του ΟΗΕ, Μπαν Κι μουν, καθώς και με τους υπουργούς Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Ρωσίας, Χίλαρι Κλίντον και Σεργκέι Λαβρόφ, αντίστοιχα.
θα συναντηθεί και με τον ειδικό απεσταλμένο του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, Μάθιου Νίμιτς.Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, θα βρίσκεται στη Νέα Υόρκη την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου, για να προεδρεύσει συνεδρίασης της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.


Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, θα βρίσκεται στη Νέα Υόρκη την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου, για να προεδρεύσει συνεδρίασης της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, στο περιθώριο των εργασιών της 64ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Την ίδια μέρα, θα ξεκινήσει το πρόγραμμα των ομιλιών αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης, όπως του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

Η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, αναμένεται να αφιχθεί στη Νέα Υόρκη το απόγευμα της Κυριακής 27 Σεπτεμβρίου. Στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον ειδικό απεσταλμένο του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, Μάθιου Νίμιτς.

Τη Δευτέρα, η κ. Μπακογιάννη θα συναντηθεί με το γ.γ. του ΟΗΕ, Μπαν Κι μουν, καθώς και με τους υπουργούς Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Ρωσίας, Χίλαρι Κλίντον και Σεργκέι Λαβρόφ, αντίστοιχα. Η υπουργός Εξωτερικών θα μιλήσει την ίδια μέρα στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και θα αναφερθεί σε σειρά θεμάτων που αφορούν την Ελλάδα, την περιοχή μας αλλά και ευρύτερα τον πλανήτη. Το βράδυ, θα αναχωρήσει από τη Νέα Υόρκη, επιστρέφοντας στην Αθήνα.

Στις 22 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ειδική σύνοδος για τις κλιματικές αλλαγές. Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, θα προεδρεύσει ειδικής συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας στις 24 Σεπτεμβρίου, με θέμα: «Πυρηνικός Αφοπλισμός και Μη Διασπορά Πυρηνικών». Η συνεδρίαση αυτή σηματοδοτεί την αλλαγή πολιτικής από μέρους των ΗΠΑ, σε σχέση με την πολιτική που ακολούθησε επί του ζητήματος η προηγούμενη κυβέρνηση στην Ουάσιγκτον.

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ Προεκλογικά ταξίδια στις ΗΠΑ

Συνάντηση με την Αμερικανίδα ομόλογό της και εμφάνιση στην ετήσια Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Ν. Υόρκη, την τελευταία προεκλογική βδομάδα στην Ελλάδα, σχεδιάζει η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη. Για τις λεπτομέρειες της επαφής της με την Χίλαρι Κλίντον η Ντόρα Μπακογιάννη συζήτησε χτες με τον Αμερικανό πρεσβευτή στην Αθήνα που την επισκέφτηκε στο υπουργείο Εξωτερικών

Κατά τη συνάντηση, η οποία έγινε κατόπιν αιτήματος του πρεσβευτή των ΗΠΑ, συζητήθηκε η επικείμενη Συνάντηση Κορυφής του ΟΑΣΕ, που θα πραγματοποιηθεί σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών λίγο πριν το τέλος του έτους και με την οποία θα κλείσει η ελληνική προεδρία. Οι δύο πλευρές συζήτησαν επίσης οικονομικά θέματα, ενόψει της σύγκλισης, μέσα στο φθινόπωρο, της διμερούς επιτροπής οικονομικής συνεργασίας Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών, με σκοπό την ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων.

Στη διάρκεια του ταξιδιού της στη Νέα Υόρκη, για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, η Ντόρα Μπακογιάννη θα έχει μια ακόμα συνάντηση με το μεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ Μάθιου Νίμιτς. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της 27ης Σεπτέμβρη. Επίσης, η Ντόρα Μπακογιάννη θα συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό της Σεργκέι Λαβρόφ και τον ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν. Υπενθυμίζεται ότι και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου, θα επισκεφτεί προεκλογικά τη Ν. Υόρκη την ερχόμενη βδομάδα, για να συμμετέχει στη λεγόμενη «Επιτροπή Στίγκλιτς», την οποία έχει δημιουργήσει η Σοσιαλιστική Διεθνής στο όνομα της αντιμετώπισης της κρίσης.

kathimerini.gr,rizospastis.gr

9 σχόλια:

  1. στην εδρα του ΟΗΕ , την ουασιγκτον θα βρισκεται προεκλογικα το προθυπουργικο μελλον τη Ελλαδας για τα επομενα 10-15 χρονια ,

    αν και βρισκομαστε σε προεκλογικη περιοδο η 'εξωτερικη' μας πολιτικη δεν βρισκεται εν υπνωση οπως πολλοι ανησυχουν και κατηγορουν

    βρισκεται σε καλα χερια

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το μόνο που ακούμε από τα ΜΜΕ είναι ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα φύγει για τις ΗΠΑ αλλά δεν μας λένε γιατί πάει στην Νέα Υόρκη στις 22 του μήνα!

    Ιδού λοιπόν γιατί πάει.

    Κάνει την εκδήλωση του ο Μπίλ Κλίντον και είναι προσκεκλημένα επίλεκτα στελέχη, παράγοντες, επιχειρηματίες, πολιτικοί από όλο τον κόσμο. Μήπως γιαυτό...


    έχει δημιουργθεί ένας περίεργο θόρυβος με τους Ρώσους και τον αγωγό Μπούρκας - Αλεξανδρούπολης. Πολλά κολλητηλίκια με τους Αμερικανούς ο Γιωργάκης

    http://www.clintonglobalinitiative.org/newsmedia/newsmedia_pressreleases_91009.asp?Section=NewsMedia

    http://troktiko.blogspot.com/2009/09/blog-post_6230.html

    http://2.bp.blogspot.com/_BCsaeWGNwNI/SrFjdCDm7zI/AAAAAAACBBQ/dM8jyborXcc/s1600-h/%CE%BA%CE%BB%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%BD+%CE%BC.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Afoy sou leei tha proedreyei ths Sosialistikis Diethnous.. ti de katalabaineis ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Τουρκία συνορεύει με την… Ιταλία, είπαν σε λαθρομετανάστες.

    Image1

    Tου Νίκου Mπαρδούνια
    «Μα γιατί δεν απαντάει κανείς ιταλικά, στην Ιταλία αλλά μόνο στα αγγλικά;» ήταν η απορία ενός 30χρονου Αφγανού, ο οποίος συνελήφθη, μαζί με είκοσι ακόμη συμπατριώτες του, πριν από λίγο καιρό στη Σάμο… Εκπληκτοι οι λιμενικοί προσπαθούσαν να του εξηγήσουν ότι δεν βρίσκεται στην Ιταλία, αλλά σε ένα ελληνικό νησί.
    Προορισμός η Σουηδία.
    Οταν, βεβαίως, ο 30χρονος Αφγανός, συνειδητοποίησε ότι βρισκόταν στην Ελλάδα και όχι στην Ιταλία, κατέρρευσε! Ο ίδιος αργότερα, στην κατάθεσή του ανέφερε ότι οι άνθρωποι που τους παρέλαβαν στα τουρκοϊρακινά σύνορα, τους είπαν ότι θα τους έστελναν σε ιταλικό νησί και από εκεί, με δικά τους έξοδα και χωρίς ιδιαίτερους ελέγχους, θα έφθαναν έως και τη Σουηδία, που ήταν ο τελικός προορισμός τους.
    Ο 30χρονος Σαΐντ Χασέμ, από το κεντρικό Αφγανιστάν, μόλις πήρε την απόφαση να φύγει από τη χώρα του για τη Σουηδία, όπου ζουν συγγενείς του, άρχισε να μαθαίνει ορισμένες ιταλικές λέξεις (από Ιταλούς στρατιώτες που υπηρετούν στην περιοχή του) προκειμένου να διευκολύνει την πορεία του προς την… «Ιθάκη» του, τη Σουηδία.

    Σχολείο δεν είχε πάει και δεν γνώριζε ότι η Τουρκία συνορεύει με την Ελλάδα και όχι με την Ιταλία, όπως του είπαν ψευδώς άνθρωποι του κυκλώματος στη χώρα του. Επίσης, όπως ο ίδιος είπε, δεν είχε δει ποτέ στη ζωή του θάλασσα, παρά μόνο σε φωτογραφίες…
    «Ετσι ο Σαΐντ, μαζί με τους υπόλοιπους έπεσαν εύκολα θύματα κυκλώματος Τούρκων διακινητών που τους εξαπάτησαν υποσχόμενοι ότι θα τους βγάλουν σε ιταλικό νησί», ανέφερε στην «Κ» αξιωματικός της Ασφάλειας του Λιμενικού Σώματος. Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που Τούρκοι διακινητές λένε ψέματα σε λαθρομετανάστες σχετικά με τη χώρα που τους στέλνουν εκμεταλλευόμενοι την άγνοιά τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Ασφαλείας του Λιμενικού Σώματος, από τις αρχές του 2009 έως και την 31 Αυγούστου σε 422 περιστατικά συνελήφθησαν 7.009 λαθρομετανάστες και 128 διακινητές. Οι περισσότεροι λαθρομετανάστες προέρχονται από το Αφγανιστάν με 2.833 άτομα και ακολουθούν η Σομαλία με 1.603, η Παλαιστίνη με 1.368, η Ερυθραία με 320, ο Λίβανος με 268, το Ιράκ με 158 καθώς και από άλλες χώρες.

    ...........
    http://nationalpride.wordpress.com/2009/09/17/%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%BF%CF%81%CE%B5%CF%8D%CE%B5%CE%B9-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B9%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%AF%CE%B1-%CE%B5%CE%AF%CF%80/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κριτική στον Γιώργο από το Διαδίκτυο

    Η ηλεκτρονική διεύθυνση (www. bravoyorgo. com) και οι «πράσινες» ιστοσελίδες στις οποίες παραπέμπει εκ πρώτης μοιάζουν φίλιες προς το κυβερνών κόμμα και τον Γιώργο Παπανδρέου, στον οποίο και αναφέρονται αποκλειστικά οι δημιουργοί του site.

    Βέβαια η συνέχεια δεν είναι καθόλου κολακευτική για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Το bravoyorgo παραπέμπει σε πρωτοσέλιδο της τουρκικής εφημερίδας «Χουριέτ», η οποία επιδοκίμαζε τον πρώην υπουργό Εξωτερικών μ' αυτόν τον τίτλο, επικροτώντας τις προσπάθειες που έκανε για την ελληνοτουρκική προσέγγιση.

    Πρόκειται προφανώς για ακόμα μια επίθεση από αυτές που δέχεται το τελευταίο διάστημα ο Γιώργος Παπανδρέου. Το «www. bravoyorgo. com» δείχνει ότι η διεύθυνση της ιστοσελίδας καταχωρίστηκε σε δίκτυο στην Αμερική και φιλοξενείται σε υπολογιστή του Διαδικτύου στην Καλιφόρνια. Ο ιδιοκτήτης, πάντως, φέρεται να μένει μόνιμα στην Αθήνα.

    Το μεγαλύτερο μέρος των επικρίσεων που δέχεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αφορά τα ανοίγματα που έχει κάνει προς τη γείτονα χώρα.

    Οι ιστοσελίδες -εθνικιστικού περιεχομένου- περιλαμβάνουν σχόλιά του για την κατάσταση στην Τουρκία, επικρίσεις του Θόδωρου Πάγκαλου για την πολιτική που ακολουθεί ο κ. Παπανδρέου, άρθρα εφημερίδων, σκίτσα, επιστολές αναγνωστών, ανέκδοτα, φωτογραφίες του τέως υπουργού Εξωτερικών κατά τη διάρκεια επισκέψεών του στην Τουρκία.

    Οι σχεδιαστές της σελίδας, θέλοντας να εξηγήσουν τους λόγους για τους οποίους προχώρησαν σ' αυτή την κίνηση, αναφέρουν: «Η αντίθεσή μας στις πράξεις και τα "πιστεύω" του Γιώργου Παπανδρέου δεν συνίσταται στην ιδιότητά του ως προέδρου του ΠΑΣΟΚ, αλλά στην πολύ συγκεκριμένη πολιτική που ακολουθεί και το ρόλο που βλέπουμε ότι παίζει. Μπορεί να μη θέλουμε να βγει πρωθυπουργός και αυτό επηρεάζει την ψήφο μας, αλλά ούτε και θέλουμε να ακολουθήσει την ίδια πολιτική η Νέα Δημοκρατία, που θα κερδίσει τις εκλογές...».

    http://archive.enet.gr/online/online_text/c=110,dt=05.03.2004,id=34513436

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΔΙΕΡΧΕΤΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΗΣ ΝΕΩΤΕΡΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ"

    Σας παραθέτουμε αυτούσιο απόσπασμα από απότην ομιλία του Καραμανλή στις Σέρρες γιατί έχει την σημασία του...

    "Θέλουμε σχέσεις φιλίας και συνεργασίας με όλους. Αυτή είναι η στρατηγική επιλογή μας. Και η επιλογή αυτή, ισχύει για όλους τους γείτονές μας. Όμως! Η πορεία του καθενός εξαρτάται, πρωτίστως, από τις δικές του επιλογές. Εάν η ηγεσία των Σκοπίων επιλέγει, πράγματι, τους ευρωατλαντικούς θεσμούς, ένα έχει να κάνει:
    - Να κοιτάξει στο Χάρτη των Αρχών και των Αξιών της Ευρώπης.
    - Να βρει το δρόμο που οδηγεί σε σχέσεις καλής γειτονίας.
    - Να αποκτήσει διαβατήριο με πλήρη και οριστικά στοιχεία.
    Αυτή είναι η γραμμή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτή είναι η ομόφωνη απόφαση του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι. Άλλοι δρόμοι δεν υπάρχουν. Άλλα διαβατήρια δεν γίνονται δεκτά. Δεν περνούν - δεν πρόκειται να περάσουν - ανιστόρητες κραυγές. Συγχωροχάρτι στους εθνικιστές των Σκοπίων δεν μπορεί να δώσει κανένας. Καμιά Κυβέρνηση, καμιά Αντιπολίτευση. Τα μισόλογα που ακούγονται, τον τελευταίο καιρό, από το ΠΑΣΟΚ, πρέπει να διευκρινιστούν άμεσα. Αυταπάτες να μην υπάρχουν πουθενά. Στην υπόθεση αυτή τραβήξαμε ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές. Και από τις γραμμές αυτές δεν κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω. Οι Μακεδόνες, όλοι εμείς, το λέμε σταθερά, προς κάθε κατεύθυνση.

    Ζούμε ώρες εθνικής ευθύνης. Η Πατρίδα μας διέρχεται μια από τις πιο κρίσιμες στιγμές της νεότερης ιστορίας μας.

    Η Οικονομία μας...
    - δέχεται έντονη την πίεση της παγκόσμιας οικονομικής θύελλας.
    - Σηκώνει τεράστια βάρη από το δημόσιο χρέος.
    - Αντιμετωπίζει χρόνιες διαρθρωτικές αδυναμίες..."

    Το κείμενο που βλέπετε παραπάνω είναι αυτό που εκδόθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου και αναφέρεται ως "σημεία ομιλίας του Καραμανλή στις Σέρρες". Η φράση "Η Πατρίδα διέρχεται μιά από τις πιό κρίσιμες στιγμές της νεότερης ιστορίας μας" ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΝΟΤΗΤΑ όπου ο πρωθυπουργός εισέρχεται σε θέματα οικονομίας, αλλά στην προηγούμενη. Είναι αδιανόητο να χρησιμοποιεί ένας πρωθυπουργός μιά χρονική περίοδο τόσο μεγάλη και ταραγμένη και καταστροφική για να παραλληλίσει την μέλλουσα κατάσταση κι όλα αυτά αναφορικά με οικονομικά προβλήματα. Στη νεώτερη Ιστορία της Ελλάδος έχουμε αντιμετωπίσει δύο παγκοσμίους πολέμους, τη Μικρασιατική καταστροφή, τους Βαλκανικούς Πολέμους, έναν αδελφοκτόνο πόλεμο, την τραγωδία της Κύπρου και πολύ μεγάλες περιόδους φτώχιας και πείνας γι αυτό...

    ΑΝ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΕΙΣΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΞΕΚΑΘΑΡΑ...

    Αν με τα κομμάτια του παζλ που έχεις παραπάνω από τον καθένα σε αυτόν τόπο μπορείς να διαπιστώσεις το κακό που έρχεται... Τι είναι αυτό το κακό που μπορεί να μας βρεί και πού; Είναι η Θράκη; Είναι η Μακεδονία; Είναι η Κύπρος; Είναι όλα μαζί; Μην νομίζεις ότι με το να την "κοπανήσεις" δεν φέρεις ευθύνη...


    http://www.stoxos.gr/2009/09/blog-post_8170.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο ΓΑΠ όταν επισκέπτεται τις ΗΠΑ τι διαβατήριο χρησιμοποιεί; Μπαίνει μέσα ως Αμεραικάνος πολίτης ή ως πολίτης της Ελλάδας και της ΕΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σ΄αυτές τις εκλογές θα παιχτούν πολλά με τα εθνικά θέματα.Οι ΗΠΑ βρήκαν ποιοί θα τα ξεπουλήσουν?
    Αυτοί που τρέχουν προεκλογικά να δώσουν διαπιστευτήρια(Ντόρα-Γιωργάκης).Οι Ελληναράδες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ας τρέξουν να τους ψηφίσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Ο ΜΠΙΛ ΚΛΙΝΤΟΝ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.