29/9/09

Τρεις μυστικές συσκέψεις για την τύχη του Οτζαλάν, μετά τη σύλληψή του


του Σάββα Καλεντερίδη
Όταν παραδόθηκε ο Οτζαλάν στους Τούρκους, άρχισε στην Ελλάδα μια εκστρατεία από φασιστικούς μηχανισμούς και κύκλους των εμπλεκομένων στην υπόθεση της παράδοσης του Κούρδου ηγέτη, για τη σπίλωση των υπηρεσιακών παραγόντων και κυρίως του υπογράφοντος, με σκοπό την επίρριψη ευθυνών αυτής της εθνικής τραγωδίας σε άλλους και όχι στους πραγματικούς ενόχους.
Στη συνέχεια, όταν γινόταν η δίκη του Οτζαλάν στο Ιμραλί, οι ίδιοι φασίζοντες κύκλοι, προσπάθησαν να σπιλώσουν την τιμή του ίδιου του Οτζαλάν, παρουσιάζοντάς τον ακόμα και ως πράκτορα της ΜΙΤ, διαδικασία στην οποία συμμετείχαν τότε, εκτός από δημοσιογράφους που εργάζονταν στην ΕΡΤ, διπλωματικοί και στρατιωτικοί παράγοντες της ελληνικής πρεσβείας στην Άγκυρα. Ο στόχος ήταν να παρουσιαστεί ο Οτζαλάν ως ένας ποταπός, τιποτένιος και δειλός Κούρδος, για τον οποίο δεν άξιζε η Ελλάδα να προσπαθήσει να κάνει τίποτα και άρα καλώς παραδόθηκε στις τουρκικές αρχές.
Σήμερα, ο τουρκικός τύπος αποκαλύπτει ότι μετά τη σύλληψη του Οτζαλάν, σε τρεις διαφορετικές ημερομηνίες (3 Ιουνίου, 2 Ιουλίου και 7 Οκτωβρίου 1999), οι αρμόδιες υπηρεσίες του τουρκικού κράτους και στελέχη της τουρκικής κυβέρνησης πραγματοποίησαν τρεις μυστικές συσκέψεις, στις οποίες συζητήθηκε εκτενώς το ζήτημα του χειρισμού του ίδιου του Οτζαλάν, αλλά και το όλο ζήτημα της πορείας του Κουρδικού μετά τη σύλληψη του ηγέτη των Κούρδων.
Από τον τρόπο με τον οποίο προσέγγισαν το θέμα οι διάφοροι παράγοντες, προκύπτει ότι η Τουρκία ήταν ανέτοιμη να χειριστεί την υπόθεση του Οτζαλάν και το Κουρδικό, κάτω από τις νέες συνθήκες που δημιουργήθηκαν μετά τη σύλληψή του, ενώ ο κάθε φορέας και ο κάθε παράγοντας εξέφραζε μια διαφορετική άποψη για το θέμα.
Το περιεχόμενο των συσκέψεων και των συζητήσεων αυτών που αφορούσαν την πολιτική που θα έπρεπε να ακολουθηθεί μετά τη σύλληψη Οτζαλάν, περιήλθε στα χέρια της δημοσιογράφου Μπελμά Άκτσουρα (Belma Akçura) της εφημερίδας Μιλλιέτ.
Ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν, ήταν το πώς θα μπορούσε να συμβάλλει ο συλληφθείς Οτζαλάν στο θέμα της πολιτικοποίησης του ΡΚΚ και του αφοπλισμού των ανταρτών του ΡΚΚ.
Όπως προαναφέραμε, η τελευταία σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι του Συμβουλίυο Εθνικής Ασφάλειας, του γραφείου του Πρωθυπουργού, του υπουργέιου εξωτερικών, του ΓΕΕΘΑ, της ΜΙΤ, της Ασφάλειας και της Γενικής Διοίκησης Στρατοχωροφυλακής, έγινε τον Οκτώβριο του 1999.

Δεν πήραμε πληροφορίες από τον Οτζαλάν
Με βάση τα απόρρητα πρακτικά της σύσκεψης της 3ης Ιουνίου 2009, ο εκπρόσωπος της ΜΙΤ κατέθεσε ότι η Ελλάδα, το Ιράν και η Γερμανία, που ήταν πολύ ανήσυχες από τις ενδεχόμενες αποκαλύψεις Οτζαλάν για την εμπλοκή τους στο Κουρδικό, μετά τις απολογίες του Κούρδου ηγέτη, στις οποίες δεν αποκάλυψε επιβαρυντικά στοιχεία για τις χώρες αυτές, ανακουφίστηκαν.
Ο εκπρόσωπος της ΜΙΤ, αναφερόμενος στην εξωτερική υποστήριξη του ΡΚΚ΄και στη σημασία των πληροφοριών και των στοιχείων που θα συλλεχθού για το θέμα αυτό είπε: "Όσο ο Οτζαλάν μιλήσει για την εξωτερική υποστήριξη που είχε, τόσο είναι δυνατόν να ανακοπεί η πορεία της πολιτικοποίησης του ΡΚΚ".

Ο Άπο δεν μίλησε για το ΡΚΚ
Όσον αφορά τις πληροφορίες που έδωσε ο Οτζαλάν στις ανακριτικές αρχές για το ΡΚΚ και την οργάνωσή του, αναφέρθηκε ότι ο Κούρδος ηγέτης δεν μίλησε ουσιαστικά και δεν έδωσε πληροφορίες για την οργάνωσή του, αν και από το 1978 ήταν ο αρχηγός της και γνώριζε τα παντα γύρω από αυτήν. Για το θέμα αυτό ο εκπρόσωπος της ΜΙΤ είπε:
"Ο Οτζαλάν, για να μη χάσει την υποστήριξη της οργάνωσης του ΡΚΚ στην Ευρώπη, δεν εδωσε και δεν θα δώσει σημαντικές πληροφορίες που μπορεί να βλάψουν την οργάνωση. Κάνει έκληση για ειρήνη, για να δείξει ότι είναι δυνατός. Δίνει πληροφορίες μόνο για εκείνα τα στελέχη που θεωρεί ότι είναι βάρος στο κόμμα του. Για παράδειγμα, η αναφορά του στην δολοφονία Πάλμε και η ενοχοποίηση της πρώην γυναίκας του Κεσιρά και της ομάδας Vejin, είναι σκόπιμη και εκτός πραγματικότητας".
Ο εκπρόσωπος της ασφάλειας στη σύσκεψη δήλωσε ότι το διάστημα της ανάκρισης, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι της ΜΙΤ και της Ασφάλειας, ήταν πολύ βραχύ και δεν κατέστη δυνατή η αποτελεσματική ανάκριση του κρατουμένου.

Η "έκκληση" του Οτζαλάν να βγουν έξω από τα σύνορα οι αντάρτες του ΡΚΚ
Στη σύσκεψη που έγινε στις 7 Οκτωβρίου του 1999, έγινε αναφορά στην έκκληση που απηύθηνε ο Οτζαλάν στους αντάρτες να αποσυρθούν από την τουρκική επικράτεια από την 1η Σεπτεμβρίου 1999, έκκληση στην οποία ανταποκρίθηκαν τα όργανα και τα στελέχη της Δυτικής Ευρώπης και του Βορείου Ιράκ, καθώς και τα τμήματα των ανταρτών του ΡΚΚ που ήταν στην Τουρκία.

Πάντα ζητάει κάποιο αντάλλαγμα
Τρεις μέρες μετά την 8η ημέρα της δίκης του Ιμραλί, στην οποία ο Οτζαλάν καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, έγινε ακόμα μια σύσκεψη. Στη σύσκεψη αυτή συζητήθηκε η δυνατότητα συνεργασίας με τον Οτζαλάν στο θέμα του αφοπλισμού των ανταρτών του ΡΚΚ. Με βάση τα πρακτικά της σύσκεψης της 2 Ιουλίου, ο εκπρόσωπος της ΜΙΤ είπε τα εξής:
"Εάν ο Άπο μπορεί να κατεβάσει από το βουνό τους αντάρτες, αν μας προσφέρει αυτή την υπηρεσία-ευκαιρία, τότε θα ζήσει όσο μπορεί. Σε αυτή την περίπτωση, ο Οτζαλάν θα είναι πλέον ένα μέσο για να φθάσουμε στο στόχο μας. Όμως, ο Οτζαλάν ζητάει πάντα κάτι ως αντάλλαγμα. Η όλη υπόθεση θα πρέπει να συνεκτιμηθεί με την επιρροή που υποτίθεται ότι ασκεί στην οργάνωση".

Στόχος είναι οι αντάρτες
Στις συσκέψεις, που συζητήθηκε και το θέμα του απαγχονισμού και της χορήγησης αμνηστείας, ο εκπρόσωπος του ΓΕΕΘΑ είπε ότι "είναι λάθος να συζητείται η αμνήστευση στελεχών και του ίδιου του Οτζαλάν. Η αμνήστευση θα πρέπει να αφορά μόνο τους αντάρτες".

Η διάρκεια της δίκης του Οτζαλάν
Οι εκπρόσωποι της ΜΙΤ, του υπυοργείου εξωτερικών και της στρατοχωροφυλακής, αναφέρθηκαν στην ανάγκη άμεσης περάτωσης της δίκης του Οτζαλάν, καθότι ενδεχόμενη παράταση της διάρκειας της δίκης για 7-8 μήνες, θα οδηγούσε σε πολιτικοποίηση το θέμα, με αρνητικές συνέπειες για τα συμφέροντα της Τουρκίας.
Μετά από τις ενστάσεις αυτές, η δίκη Οτζαλάν ολοκληρώθηκε στο χρόνο ρεκόρ των 8 συνεδριών.

Oι διάλογοι για τον απαγχονισμό του Άπο
Μετά την επιβολή της ποινής του θανάτου στον Οτζαλάν, συζητήθηκε εκτενώς το θέμα του απαγχονισμού του στη σύσκεψη της 2ας Ιουλίου.
Μερικές από τις απόψεις που ακούστηκαν:
- Εξωτερικών: Δεν υπάρχει κάποια δέσμευση της κυβέρνησης ή της βουλής ότι δεν θα υλοποιηθεί η ποινή της θανατικής καταδίκης.
- MİT: Η προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θα επηρεάσει την υπόθεση;
- Πρωθυπουργεία: Σε μεγάλο βαθμό ναι.
- ΣΕΑ: Εμείς έχουμε αρχίσει μια εργασία, στην οποία μετράμε τα υπέρ και τα κατά του απαγχονισμού του Οτζαλάν.
- MİT: Όλοι οι φορείς ζητούν αυτή την απάντηση. Αν μπορέσει να κατεβάσει από το βουνό τους αντάρτες, ας ζήσει όσο θέλει.
- Εξωτερικών: Θα πρέπει να μας απασχολήσει το πώς θα χρησιμοποιήσουμε τον Άπο. Μέχρι σήμερα δεν μας έχει βοηθήσει, δεν έχει πει τίποτα
.
- ΓΕΕΘΑ: Θα πρέπει να εξετάσουμε με προσοχή τί θα προκαλέσει ο απαγχονισμός του Οτζαλάν. Δεν μπορούμε να λάβουμε απόφαση για το θέμα εδώ. Η προσωπική μου άπψη είναι ότι η υπόθεση του απαγχονισμού του Οτζαλάν απομακρύνεται. Ο ίδιος ο πρόεδρος του δικαστηρίου λέει ότι είναι αντίθετος.
- Εξωτερικών: Τα τελευταία δυο χρόνια δεν έχει εκτελεστεί καμία θανατική καταδίκη σε ευρωπαϊκή χώρα.
- MİT: Αν το θέμα δεν λυθεί άμεσα, δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε τίποτα. Η οργάνωση ήδη έχει φθάσει σε ένα επίπεδο που μπορεί να διοικείται από μόνη της. Δεν θα αξίζει πλεον τίποτε ο Οτζαλάν.
- ΓΕΕΘΑ: Αυτό είναι μόνο μια εκτίμηση.
Πηγή: ΜΙΛΛΙΕΤ

38 σχόλια:

  1. Μου κάνει εντύπωση ότι δεν του πήραν πληροφορίες. Στο βίντεο μετά τη σύλληψη εμφανώς ήταν ναρκωμένος. Δεν χρησιμοποίησαν οι Τούρκοι φάρμακα για το σκοπό αυτό; Πάντως το άρθρο αυτό αλλάζει την εικόνα που έχουν περάσει πολλοί προς τα έξω, του άβουλου Οτσαλάν που συνεργάζεται με τους Τούρκους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Τουρκοι έχασαν τον πολιτισμό τους Ελληνες, έχασαν το κεφάλαιο τους Αρμένιους, καιρός να χάσουν και το στρατό τους τουςς Κουρδους. Αφιερωμενο σε αυτα τα φασιστοειδή στοιχεία που έσπειραν την έχθρα προς τους Κούρδους και στον Θεόφιλο Γεωργιάδη που ήταν απο τος λίγους Ελληνες που συνέλαβαν το Κουρδικό στην πραγματική του Διάσταση.Φυσικά και στον Κο. Σάββα.ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ ΚΟΥΡΔΙΚΌ ΠΡΌΒΛΗΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ καποτε πρέπει να το καταλάβουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτά να τα διαβάσουν, οι συμμετέχοντες στην προδοσία Οτζαλάν...
    Εγχώριοι «εφιάλτες» του Κουρδικού και του Ελληνικού Λαού!
    Ο ΄Από δεν λύγισε....ούτε και θα λυγίσει ποτέ!
    Αυτά να τα διαβάσουν επίσης, και κάποιοι που βρίσκονται «Πολύ Ψηλά» και γυαλίζουν τα 4 αστέρια τους στο Πεντάγωνο, που την εποχή εκείνη, για να γλύφουν τον προδότη τον Σημίτη, λέγανε το «Γεράκι του Κουρδιστάν» Πράκτορα της ΜΙΤ!!!!
    Ναι πολύ καλά διαβάσατε!
    Κάτι κατσαρίδες,ακρίδες,αράχνες και λοιπά ζωύφια, Τουρκοφάγοι του κώλου, δεν θα είχανε τώρα τα 4 χρυσά αστέρια εάν δεν δίνανε κώλο στον Σημίτη τότε...
    Πάνω στις πλάτες του Οτζαλάν φτάσανε εκεί που φτάσανε...

    Αρχηγέ....αυτό που έκανες τότε ήταν όχι μόνο αισχρό, και άτιμο αλλά είσαι και ηθικός συναυτουργός της προδοσίας Σημίτη...
    Την ώρα που βασανίζανε τον Οτζαλάν (ξέρεις με τι μέσα...) εσύ έλεγες πως είναι πράκτορας της ΜΙΤ και άδειαζες και τον Καλεντερίδη...
    Πως και δεν φωνάξανε οι Τούρκοι, που τόσο καλά τους ξέρεις (έτσι διαδίδεις τουλάχιστον και δημιούργησες τον μύθο σου...) να συμμετέχεις στο δικαστήριο...
    Βρέ κόπανε προδότη, γλύφτη του κερατά αν ήταν πράκτορας της ΜΙΤ ο Οτζαλάν θα τον είχαν φυλακή? Θα είχαν οι Τούρκοι 40.000 νεκρούς στρατιώτες?

    Κι αν έχεις «κάκαλα» πές πως λέω ψέματα...να δούμε ποιος θα γίνει ρόμπα...
    Εγώ δεν έχω να χάσω τίποτα, εσύ όμως?

    ΄Ομηρος Φωτιάδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επαμεινώνδας είπε...
    Μήπως ξέρει κάποιος φίλος να μου πει πότε υπέγραψε η Ελλάδα τη Συμφωνία Δουβλίνο ΙΙ

    2003 αγαπητέ με ΥΠΕΞ τον Γιώργο Παπανδρέου. Πάντως κανένα κόμμα δεν μίλησε για επανατροποποίηση της Δουβλίνο ΙΙ που μετατρέπει και με την υπογραφή της Ελλάδας την χώρα μας σε αποθήκη λαθρομεταναστών απο την Ασία και Αφρική και χώρο απόθεσης όλων των λαθρομεταναστών που περνούν απ την Ελλάδα στην Ε.Ε μας τους στέλνουν πίσω. Κάποιοι κάποτε έλεγαν ότι οι λαθρομετανάστες χρησιμοποιούν την Ελλάδα ως χώρα τρανζιτ για άλλες ευρωπαικές χώρες οπότε να μην ανησυχούμε που μπαίνουν κάθε χρόνο 120-150,000. Ας μην ξεχνάμε ότι και η Τουρκία που έχει γράψει και την Συμφωνία Επανεισδοχής το 2001 ουδέποτε την τίμησε. Οπότε όσοι μας έρχονται απο την Τουρκία είτε θα μείνουν και θα νομιμοποιηθούν με πλαστα δικαιολογητικά κατα βάση απο εφοριακούς αστυνομικούς δικηγόρους άλλοι θα μείνουν χωρίς χαρτιά και όσοι φύγουν αργότερα σε Ε.Ε και τους πιάσουν εκεί μας τους γυρίζουν πίσω...ο ανθρώπινος σκουπιδοτενεκες της Ευρώπης..η Ελλάδα μετατρέπεται σταθερά και σχετικά γοργά σε ένα τεράστιο ευρωπαικο στρατόπεδο λαθρομεταναστών Ασίας και Αφρικής χαρη και στην δική υπογραφή. Αλήτες πολιτικοί, ανενημέρωτοι πολίτες σημειώστε 1!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι Τούρκοι δεν θα τολμήσουν ποτέ να απαγχονίσουν τον Άπο. Δεν τους συμφέρει απο πολλές απόψεις. Πρώτον θα δημιουργήσουν σύμβολο εθνομάρτυρα και σημείο αναφοράς για τον Κουρδικό λαό. Δεύτερον με την κράτησή του στο Ιμραλί συγκρατούν τις πιο βίαιες αντιδράσεις του PKK, που δεν μπορούν να υπολογιστούν, αφού τα ανταρτικά σώματα δεν είναι "προβλέψιμα" όπως του τακτικού στρατού. Ο Άπο έστω και εκεί στη φυλακή, είναι ο ηγέτης του λαού του και όποιες συμφωνίες γίνουν πρέπει να έχουν την συγκατάθεσή του. Είναι άνθρωπος έξυπνος , με όραμα για το μέλλον των Κούρδων και οξυδερκής.
    Όσο και αν προσπάθησαν κάποιοι στην χώρα μας να τον σπιλώσουν, δεν έπεισαν κανέναν ούτε και τον ίδιο τον εαυτό τους. Ο Οτσαλάν γνωρίζει την τεράστια απόσταση του Ελληνικού λαού απο την εκάστοτε πολιτική του ηγεσία. Όπως γνωρίζει ότι ο λαός του πολύ σύντομα θα αποκτήσει και κρατική υπόσταση (σύμφωνα και με τα σχέδια των Αμερικάνων). Για τους τελευταίους, ο πλέον αξιόπιστος συνομιλητής και αγαπητός στον λαό του είναι ο Άπο. Οι Τούρκοι είναι υποχρεωμένοι να τον φροντίζουν (όχι μόνον για ανθρωπιστικούς λόγους), αλλά και άν αρρωστήσει ή πάθει "ατύχημα", θα ξεσηκωθούν οι Κούρδοι γνωρίζοντας ότι τον δολοφόνησαν και άντε να κλείσουν τους ασκούς του Αιόλου. Παραδέχονται ότι δεν μίλησε και ούτε θα μιλήσει. Η τελευταία παράγραφος έχει όλο το ζουμί :"η οργάνωση ήδη έχει φθάσει σε ένα επίπεδο που μπορεί να διοικείται απο μόνη της !" Ο Απο έδειξε τον δρόμο, σίγουρα έχουν την εμπειρία και όσο κι αν εκτιμά η ΜΙΤ ότι δεν αξίζει τίποτα πλέον ο Οτσαλάν, αυτά είναι λόγια του αέρα. Κανένας πρωτεργάρτης, κανένας εθνεγέρτης δεν μικραίνει στην συλλογική συνείδηση του λαού του.

    Όσο για τον Σάββα, οι "παντοτεπροσκυνημένοι" δεν μπορούν να τον αγγίξουν και να τον χαμηλώσουν, γιατί στην καρδιά τους οι Πανέλληνες γνωρίζουν ότι έχει ΚΑΚΑΛΑ και το απέδειξε όταν έπρεπε.

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγώ ξέρετε πως το βλέπω; ως την μεγαλύτερη προδοσία των τελευταίων ετών, δηλαδή να παραδώσουμε ικέτη στα χέρια του εχθρού. Αυτό τουλάχιστον εμένα αλλά και άλλους Έλληνες που εξακολουθούν να πιστεύουν σε αξίες και ιδανικά, είναι η χειρότερη ύβρις και μας περιμένει η νέμεσις όλους, κύριε Φωτιάδη όλους γιατί και εμείς ως πολίτες τι κάναμε; εξακολουθούμε να τους ψηφίζουμε και να μην τους έχουμε πάρει με τις πέτρες. Πιστεύω όμως ότι η τιμωρία δεν είναι μακριά και θα πληρώσουμε όλοι μας, εδώ είμαστε και θα το δούμε.
    Ελευθερία Αγωνιζομένη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. H ANAPTHSH AYTH KAI TA KAT'EPEKTASH SXOLIA MONO SAN APOLOGIA KALENTERIDI MOY MOIAZOYN KAI TIPOTE ALLO.OSO GIA TON ...APXHGO EKSAPGYPWSE THN PRODOSIA ME TO APXHGILIKI.OLA TA YPOLOIPA EINAI THEWRIES,DIOTI GIATI KYPIE KALENTERIDI EPANEPXESTE STO THEMA?E N O X E S?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αν έχεις αυτή την εντύπωση, κράτησέ την, σε χαρακτηρίζει.
    Το θέμα δεν το ανέδειξα, το ανέδειξε η Μιλλιέτ, την οποία όπως βλέπεις αναφαφέρω και ως πηγή.
    Τα περί αρχηγού και προδοσίας, έχουν όνομα και επώνυμο.
    Όσο για το αν έχω ενοχές, μπορείς να αναλογιστείς.
    Θα σου έλεγα πάντως ότι ακόμα δεν είδες τίποτα.
    "Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά" ανώνυμε και όλοι όσοι πρόδωσαν τα ιερά και τα όσια της φυλής μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. DEIKSE MAS THN OYPA KAI THA ZHTHSW E P W N Y M A SYGNWMH.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ...."Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά" ανώνυμε και όλοι όσοι πρόδωσαν τα ιερά και τα όσια της φυλής μας...

    ..μακαρι...ειθε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο Οτσαλάν πέρασε ή δεν πέρασε τουλαχιστον 2 φορες απο το κρατικό VIP Lounge, σto Αεροδρόμιο του Ελληνικού τότε? επι υπουργείας του Πάγκαλου.? αν ναι, και αυτό ειπώθηκε τότε, ο Πάγκαλος γνώριζε και έδωσε την άδεια στον υπευθυνο της αίθουσας, κυριο Ευαγ....να την ανοίξει. Τι μιλάνε σήμερα? τον Οτσαλάν τον έδωσε ο Σημίτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΤΟ PKK ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΓΓΥΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΗΓΕΤΗ.
    ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΕΝΑ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ PKK.
    ΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ.
    ΕΤΣΙ ΣΥΡΘΗΚΑΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΕΜΦΥΛΙΑ ΣΥΡΡΑΞΗ.
    ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΟΜΩΣ ΕΧΟΝΤΑΣ ΥΠΟΨΙΝ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΑΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΑ ΠΑΓΙΔΑ.ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΗΚΩΣΕΙ.
    ΤΟ ΠΚΚ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΤΟΥ ΠΟΝΕΜΕΝΟΥ ΚΟΥΡΔΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΞΕΦΤΙΛΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΕΜΑΣ ΤΑ ΚΟΘΩΝΙΑ ΤΟΥ ΛΑΜΟΓΙΟΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ.
    APO Σ' ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ.
    ΟΧΙ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΟΧΙ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΟΧΙ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ.
    ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμε 7:10 μμ
    Δεν ξέρω αν το γνωρίζεις, έχω γράψει ένα βιβλίο για την υπόθεση.
    Εγώ ό,τι είχα να πώ το είπα.
    Τώρα θα μιλούν οι άλλοι.
    Οι Τούρκοι και οι Αμερικανοί.
    Αυτοί θα ξεμπροστάσουν εκείνους που πρόδωσαν τα ιερά και τα όσια της φυλής μας.
    Έτσι γίνεται συνήθως.
    Πρώτα σε χρησιμοποιούν και μετά σε πετάν σαν λεμονόκουπα.
    Είπαμε, την προδοσία πολλοί ηγάπησαν, τον προδότη ουδείς.
    Πάντως, θα σου έλεγα να περιμένεις μερικούς μήνες μόνο.
    Τίποτε άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΟΣΟΙ ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΤΑ ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΣΙΑ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΜΑΣ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΟ ΤΡΟΠΟ.
    Η ΘΕΙΑ ΔΙΚΗ ΠΟΥ ΑΙΩΝΕΣ ΤΩΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΕΠΕΜΒΑΙΝΕΙ, ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΠΡΑΞΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΤΣΑΛΑΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΡΩΜΙΚΕΣ ΠΡΟΔΩΤΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΥΛΗΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ.
    ΚΑΙ Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ............
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΗΤΕ...
    ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ
    ΣΩΜΑΤΙΚΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
    ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ.....

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μιας και ξανάρθε η κουβέντα στο προκείμενο...

    Βρε Σάββα, να σε ρωτήσω για κάτι που άκουσα στα πέριξ του Ηρακλείου, πριν από κάμποσο καιρό, σε μια οικογενοιακή συγκέντρωση...

    Μια "μεγάλη φίρμα", είχε σκεφτεί λέει, να τον βάλει σε ένα τροχόσπιτο και να του κάνει βόλτες ανα την Ευρώπη επ' αόριστο. Πες μου στ' αλήθεια είχανε σκεφτεί τέτοιο πράμα οι μπαγλαμάδες;;;

    Λάμαχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αγαπητέ ανώνυμε με τα greeklish δεν νομίζω ότι ο Καλεντερίδης πρέπει να ντρέπεται για κάτι, και αυτός προδόθηκε όπως και ο Οτσαλάν. Χαίρομαι που σου απάντησε έτσι όπως σου απάντησε για τα ιερά και τα όσια της φυλής μας, και είθε όλοι οι προδότες που στον όνομα της Ελλαδας και των Ελλήνων ποδοπάτησαν και έφτυσαν την αξιοπρέπεια μας να βρεθούν εκεί που τους αξίζει, στημένοι στα πέντε μέτρα όπως αρμόζει σε όλους τους προδότες.
    Ελευθερία Αγωνιζομένη
    Υ.Σ. Και δεν νομίζω ότι θα βγεις ποτέ να ζητήσεις επώνυμα συγγνώμη, στην εποχή μας ξέρουμε μόνο να σπιλώνουμε και ποτέ να λογοδοτούμε γι'αυτό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εχω γράψει και παλαιότερα ότι είναι ντροπή να ρίχνουμε μομφή σε ανθρώπους που σήκωσαν τεράστιο βάρος στους ώμους τους και παρόλα αυτά κάποιοι τους πούλησαν και τους λοιδώρησαν.Ας είναι...Τα παραδείγματα πολλά στην ιστορία καθώς και μόνιμη εποδός η κατοπινή δικαίωση των αδικημένων, γιατί όπως λέει και ο λαός το ψέμα έχει κοντά ποδάρια....Μακάρι να αληθεύει η προτροπή του κυρίου Καλεντερίδη για λίγων μηνών υπομονή.Για να δούμε...Αυτό που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση στο δημοσίευμα είναι η σπουδή του Άπο να διαπραγματευθεί και να μην παραδωθεί αμαχητί στους δυνάστες του.Αν και στριμωγμένος στη γωνία παίζει πολύ καλά τα χαρτιά του και δυσκολεύει τους αντιπάλους του!!!Δεν είναι γνώρισμα αυτό πραγματικού ηγέτη και ανθρώπου που ξέρει να χειριστεί το τουρκικό κατεστημένο;Αυτός ηγέτης ενός εκτός νόμου κινήματος και τους στριμώχνει,ενώ εμείς χώρα μέλος της ΕΕ και τρώμε τη μια σφαλιάρα πίσω από την άλλη...Κάτι δεν λέει κι αυτό;Επειδή είμαι σίγουρος ότι καθόλη την θητεία σας κύριε Καλεντερίδη ενεργήσατε ως πιστός και φιλότιμος στρατιώτης και έχοντας διαβάσει προσεκτικά το βιβλίο σας θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι.Κατά την ταπεινή μου γνώμη η μόνη στιγμή κατά την οποία ο Άπο είχε ελπίδες να γλυτώσει ήταν στην Ιταλία με την ενεργοποίηση του σχεδίου Νηρέας αν θυμάμαι καλά την κωδική ονομασία.Νομίζω ότι η σκέψη σας ήταν ολόσωστη και με την Λιβύη σχετικά κοντά και με το καθεστώς της όλα ήταν δυνατά.Εκεί νομίζω πως χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία.Τώρα που όλα τέλείωσαν με αυτόν τον τραγικό τρόπο αν ο χρόνος γύριζε πίσω θα ενεργούσατε πάλι με τον ίδιο τρόπο(υπακούοντας στις εξόφθαλμα λαθεμένες διαταγές) ή θα ρισκάρατε να εμείνετε στο σχέδιο σας.Ξέρω ότι η ερώτηση είναι δύσκολη και ίσως άκομψη και ζητώ συγνώμη προκαταβολικά.Με τιμή,Διηνέκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αγαπητέ Σάββα Καλεντερίδη, αν και δεν σε ξέρω, μου είσαι πολύ οικείος και αγαπητός γιατί αν θέλεις για μένα είσαι ο Έλληνας 007 αν μου επιτρέπεις τον χαρακτηρισμό(Εννοώ τις επιτυχίες σου στην τουρκία).
    Είσαι γνήσιος Έλληνας πατριώτης.
    Στην υπόθεση Οτζαλάν, από τις δηλώσεις σου στις τηλεοράσεις αλλά και από όσα διάβασα στις εφημερίδες, κατάλαβα ότι και εσύ όπως και ο Οτζαλάν πέσατε θύματα του Σημίτη και των ευχαριστηρίων του προς τους Αμερικανούς.

    Ντρέπομαι πάρα πολύ σαν Έλληνας που φερθήκαμε έτσι στον Οτζαλάν, μακάρι να ήταν στο χέρι του λαού να κάνει κάτι αλλά δυστυχώς δεν γίνεται.

    Μας κυβερνούσε ένας πολύ μικρός σε ανάστημα πρωθυπουργός που πίεσε τον λαό με πρωτοφανή αντιλαϊκά μέτρα και που ξεφτίλισε τον Έλληνα και την Ελλάδα όσο ελάχιστοι εφιάλτες σ' αυτή την έρημη πατρίδα μας.
    Από εμένα τον ασήμαντο Έλληνα πολίτη: Συγνώμη Άπο.
    " Έλληνας"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Με τα σχόλια προσπαθούν να σου δημιουργήσουν πρόβλημα στο ιστολόγιο. Ο λόγος είναι ότι υπόστηρίζεις κάτι που πιστεύεις. Θα προσπαθήσουν αυτές τις μέρες να σε αναγάγουν σε αναξιόπιστο. Καλή τύχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Για την υπόθεση Οτζαλάν δεν έχει γίνει ποτέ πολιτική συζήτηση στην Ελλάδα.
    Πολιτικά πρέπει να συζητηθεί και όχι επιχειρησιακά.
    Το παιχνίδι χάθηκε σε πολιτικό επίπεδο.
    Αν υπήρχε πολιτική βούληση να μην υποκύψει η Ελλάδα στις πιέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ, δεν ζούσαμε τις τραγικές στιγμές που ζήσαμε ως χώρα.
    Τελευταίε ανώνυμε, ευχαριστώ για την προειδοποίηση και για την ευχή, αλλά να ξέρεις ότι αυτή την περίοδο δοκιμασίας την περάσαμε.
    Δεν θα τολμήσει κανείς να κάνει τίποτα, γιατί δεν τους συμφέρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ...φανταστητε ο Σαββας βουλευτης και να κτυπα τον παγκαλο στην βουλη για θεματα περι τουρκιας....
    να ζησω να το δω!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. "ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ."



    ΓΕΝΟΙΤΟ!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. "DEIKSE MAS THN OYPA KAI THA ZHTHSW E P W N Y M A SYGNWMH."


    ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙ Η ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΟΥΤΙΔΑΝΕ ΠΑΝΑΘΛΙΕ ΠΡΟΒΟΚΑΤΩΡΑ!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλημέρα,
    Εγώ το μόνο που θα ευχηθώ είναι να υπάρξουν άνθρωποι σαν τον κ. Σάββα να προφυλάξουν τους Ελληνες που βλέπουν για τις μαύρες μέρες που έρχονται και δεν εννοώ στα οικονομικά αυτό είναι η κορυφή του παγόβουνου ...Νομίζουμε όλοι ότι ζούμε μια περίοδο ειρήνης ενώ δεν είναι έτσι, επισκιάζονται εντέχνως τα ουσιαστικά προβλήματα με τα οικονομικά θέματα , τα οποία σημειοτέον είναι πολύ εύκολο να λυθούν απλά δεν βολεύει να λυθούν τώρα, ουτως ώστε να μην μπορέσει ο κόσμος να δει και να κατανοήσει το μέγιστο παιχνίδι που παίζεται.
    Λυπάμαι ειλικρινά που πρέπει η έννοια πατρίδα να γίνετε αισθητή και κατανοητή από ιστολόγια και να μη την έχει ο καθένας μέσα του.
    Αναρωτιέμαι παράλληλα γιατί αυτοί που απέδειξαν ποιοι και τι είναι θα πρέπει μέσα από ανώνυμους σχολιασμούς να δέχονται κριτική.

    H ANAPTHSH AYTH KAI TA KAT'EPEKTASH SXOLIA MONO SAN APOLOGIA KALENTERIDI MOY MOIAZOYN KAI TIPOTE ALLO.OSO GIA TON ...APXHGO EKSAPGYPWSE THN PRODOSIA ME TO APXHGILIKI.OLA TA YPOLOIPA EINAI THEWRIES,DIOTI GIATI KYPIE KALENTERIDI EPANEPXESTE STO THEMA?E N O X E S?

    Οσο για τον ανώνυμο αυτόν αν και ξέρω ότι ο κος. Σάββας δεν χρειάζεται υποστηρικτές ούτε δικηγόρους για να τον υποστηρίξουν άλλωστε πολλάκις έχει αποδείξει πολλά θα πω ένα και μόνο γιατί απλά η λέξη ενοχή είναι βαριά.

    Αν η επαναληψη ενός θέματος κύριε για σας είναι ένδειξη ενοχής ...Η ανώνυμη και χωρίς επιχειρήματα γραικύλικη κριτική είναι ένδειξη προβληματισμού η έμμεσης λάσπης;Ο,τι από τα δύο είναι θα μπορούσε σαν ένδειξη σεβασμού να είναι επώνυμη έστω και με΄ένα υποκοριστικό το οποίο κατα βάση θα μπορούσε να χαρακτηρίζει εσάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ!!!

    ΓΕΝΟΙΤΟ!!!!

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. συγγνώμη κύριοι καί κυρίες αλλά κάποια πράγματα δέν αντέχονται. γιά ποιόν 'σοσιαλισμόν' μιλάτε καί θέλετε νά τόν φέρετε επί όλης τής Γής;;;εκτός τού ότι ξενόφερτες αντιφυσικές γελοιότητες δέν θά έπρεπε νά υιοθετούνται καν από Έλληνες-τούς γεννήτορες ΚΑΙ τής πολιτικής σκέψεως καί μέγιστους οργανωτές κοινωνικών δομών καί θεσμών-άν εννοείτε τό όραμα τών Μάρξ καί συν αυτώ πέρα από μπρρρρρ(!) έχω νά σάς πληροφορήσω ότι ακριβώς αυτό είναι καί τό μεγάλον εβραϊκόν σχέδιον:ένας ομοιόμορφος κόσμος τόν οποίον θά κυβερνά 'τό κόμμα' γιά 'τό καλόν όλων μας'.εντελώς τυχαίως βέβαια τό κόμμα θά είναι η άρχουσα τάξις τών σιωνιστών καί ΓΓ ο Μέγας Βασιλεύς τού Ισραήλ.τέλος,άν κάποιοι άνθρωποι ώς 'σοσιαλισμόν' εννοούν τήν κοινωνική δικαιοσύνη,μέ όσα αυτή η έννοια περιλαμβάνει,τότε δέ θά διαφωνούσα ιδιαιτέρως.μήν δίνουμε όμως άλλο νόημα σέ κάτι παντελώς εχθρικόν τόσο πρός τήν Φύσιν όσο καί ώς πρός τόν Άνθρωπον.
    Περικλής.
    Υ.Γ.δηλαδή εσάς σάς κάθεται στραβά ώς σύστημα Πολιτείας τό Αριστοκρατείν καί Αξιοκρατείν;τόσο δίκαιοι είστε; άλλο πράγμα οι ίσες(ίδιες) ευκαιρίες καί άλλο πράγμα η ισοπέδωσις.είναι καλλιτέρα η ανάδειξις φανατικών τής όποιας ιδεολογίας ή τών Αρίστων-Φιλοσόφων οι οποίοι κινούνται υπεράνω συστημάτων ώς γνησίως ΕΛΕΥΘΕΡΑ πνεύματα;ο μονολιθικός δογματισμός ή η ΕΛΕΥΘΕΡΟΦΡΟΣΥΝΗ θά φέρει αληθινή πρόοδον στήν όποια κοινωνία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΨΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ.
    Ο ΜΑΡΞ ΦΙΛΕ ΒΑΣΙΖΕΙ ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ.
    ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΣΥΝΘΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΑ;
    ΑΚΟΥ ΛΟΙΠΟΝ:
    Η ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΠΑΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΙΝ Ο ΜΑΡΞ ΚΑΙ ΟΕΝΓΚΕΛΣ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΟΥΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΣΑΝ ΜΕΘΟΔΟ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΙΝ ΑΝΕΔΕΙΞΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΔΙΛΕΚΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟΧΑΣΤΕΣ.ΠΛΑΤΩΝ-ΖΗΝΩΝΑΣ-ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΛΥΟΥΜΕ ΘΕΩΡΙΕΣ ΕΔΩ.
    ΠΑΝΤΩΣ ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ.
    Η ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΣΣΔ ΕΓΙΝΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ ΧΡΙΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΟ ΟΤΙ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΗ ΕΝΟΙΑ ΤΟΥ ΟΡΟΥ.ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΤΟ ΔΙΟΙΚΕΙ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ.ΟΤΡΟΤΣΚΙ ΤΟ ΠΡΟΕΒΛΕΨΕ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΤΟ 1936. ΕΙΧΕ ΠΕΙ: "ΑΝ Η ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΣΕΙ ΠΑΛΙ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΛΙΝΟΡΘΩΣΗΣ.ΕΙΧΕ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΘΕΛΗΣΟΥΝ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ.
    ΠΡΟΕΒΛΕΨΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ.ΟΙ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΠΛΕΟΝ ΚΑΝΕΝΑ ΔΕΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΓΙΑΥΤΟ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΔΙΣΤΑΓΜΟΠΕΡΑΣΑΝ ΣΤΟΝ ΑΣΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΒΑΘΥΤΑΤΑ ΑΣΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ. ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΦΑΣΗ Η ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΤΩΝ ΟΥΚ ΑΝΕΥ.
    ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ ΤΟΥ ΜΑΡΞΙΣΜΟΥ ΩΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΛΕΚΤΙΚΩΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΣΩΣΤΕΣ.
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ Ο ΣΤΑΛΙΝ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΗΔΗ ΕΚΦΡΑΣΕΙ Ο ΤΡΟΤΣΚΙ.
    ΦΙΛΕ ΑΝΩΝΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ - ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ: "ΑΞΙΟΚΡΑΤΕΙΝ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΕΙΝ".
    ΘΕΛΕΙ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΡΕ ΦΙΛΕ.
    ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΤΡΕΛΑΝΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ.ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΣΤΟΧΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΛΙΜΑΚΑ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΟΤΣΑΛΑΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΔΥΚΝΕΙΟΝΤΑΙ ΕΤΣΙ ΣΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ. ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΤΥΡΟ ΣΤΟ ΨΩΜΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.ΤΟ 1904 Ο ΤΡΟΤΣΚΙ ΔΙΑΤΥΠΩΣΕ ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ. ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΛΙΓΟ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ.
    APO ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ.
    ΟΧΙ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΟΧΙ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΟΧΙ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΟ ΤΟΥ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΤΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ.ΤΟ ΠΚΚ ΞΕΡΕΙ ΠΟΙΟΣ ΠΡΟΔΩΣΕ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ.ΕΠΕΛΕΞΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΟΙ ΤΙΜΙΟΙ Κ ΑΓΑΘΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ.ΗΘΙΚΑ.ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΦΕΝΝΑΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΦΟΡΩΝΤΑΣ ΕΛΒΙΕΛΕΣ ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΟΣΑ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΤΟΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ Ν ΑΛΩΝΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Περικλή, μέχρι και ο Μεταξάς(που τόσο συμπαθείς)έλεγε το εξής περιγράφοντας το καθεστώς του:
    "ΤΟ ΜΕΝ ΦΡΟΝΗΜΑ ΕΘΝΙΚΟΝ, Η ΔΕ ΠΟΛΙΤΙΚΉ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ".
    Αν σε ενοχλεί τόσο πολύ αυτός ο ξενικός όρος, "Ελληνοποίησε" τον και μίλα για "ΚΟΙΝΩΝΙΣΜΟ".


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Σάββα, εύ γε για άλλη μιά φορά
    Δήμο Τσέλιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. από πού προέκυψε πώς συμπαθώ τόν Μεταξά φίλε Μίνω;;;μήν τρελλαθούμε κιόλας! σέβομαι τόν Μεταξά-σίγουρα περισσότερον από τούς πολιτικάντηδες κάθε εποχής- αλλά μέχρις εκεί.γιά μένα δέν έχει υπάρξει 'καθαρός' Έλλην κυβερνήτης μετά τόν Καποδίστρια.Επιμένω στά περί σοσιαλισμού,κομμουνισμού,μέ οποιοδήποτε άλλο προσθετικόν θέλετε νά τά δείτε(εθνικοσοσιαλισμός,εθνοκομμουνισμός,κτλ).Ώς Έλληνες δέν έχουμε ανάγκη αλλοφύλους 'φωστήρες' καί 'ταμπέλες'.ναί στήν κοινωνική δικαιοσύνη καί στήν εγκύκλιον Παιδεία αι οποίες θά οδηγήσουν στήν Αριστοκρατίαν-Αξιοκρατίαν.όσο γιά τόν φίλον πού μού έγραψε αναλυτικώς κάποιες ιδέες του πώς αντιλαμβάνεται τόν σοσιαλισμόν,φίλε δέν θά επιχειρήσω νά σού αλλάξω άποψιν.έχω διαβάσει αρκετά 'σοσιαλιστικά' βιβλία ώστε νά γνωρίζω γιατί διαφωνώ-καί σημειωτέον πώς στήν ιστορικήν πλευρά τού θέματος καί στά πολλαπλά εγκλήματα τού σοσιαλισμού/κομμουνισμού δέν έκανα αναφορά,παρά μόνον σέ επίπεδον ιδεών .καί όχι,ελαχίστη σχέσιν μέ τήν ελληνικήν Φιλοσοφίαν έχουν.ξέρω πώς τό αντιλαμβάνεστε αλλά αυτή σας η αντίληψις δέν είναι όρθη,όχι κατ' εμέ αλλά γιά όποιον έχει μελετήσει στοιχειωδώς τήν γνήσια φιλοσοφική παράδοσιν τών Ελλήνων. οι Έλληνες Φιλόσοφοι ΔΕΝ υποστήριξαν ΠΟΤΕ τόν Υλισμόν μέ τόν τρόπον πού ο μαρξισμός τό πράττει.μελετώντας κάποτε τόν Γιάννη Κορδάτο εξεπλάγην διαβάζοντας πώς όλοι οι μεγάλοι μας Φιλόσοφοι ήταν βολεμένοι αστοί καί εχθροί τού λαού!!!λυπάμαι αλλά δέν μπορώ νά συμφωνήσω μέ κανέναν τρόπον σέ αυτή τήν παρά φύσει σύνδεσιν.δικαίωμά σας βεβαίως νά πιστεύετε ό,τι αγαπάτε.εμένα μού αρκεί νά υπάρχει καλή πρόθεση,αγαθή προαίρεσις καί διάθεσις Δικαίου(γιά τό Έθνος πρώτα καί έπειτα γιά όλο τόν κόσμο).άν υπάρχουν αυτά ΕΜΕΙΣ θά τά βρούμε μεταξύ μας,μήν ανησυχείτε,όταν έρθει η ώρα τών αληθινών ευθυνών καί τών μεγάλων ΟΧΙ.
    Περικλής.
    Υ.Γ.α)Ακραίες καταστάσεις θά απιτήσουν ακραία μέτρα.
    β)Ομονοείν μέ κάθε τρόπον.
    γ)Προσεύχομαι,σκέφτομαι καί δρώ μέ γνώμονα τό Δίκαιον καί όχι τό ίδιον συμφέρον.
    δ)Ακόμη καί τήν υστάτην ώρα,εκεί πού δείχνουν όλα νά χάνονται,θά χρειαστεί νά βγάλουμε από μέσα μας όση ψυχή καί αλκή μάς έχει απομείνει.άν είμαστε δίκαιοι,ένθεοι,ταπεινοί,θά ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ξανά τούς υπεραρίθμους εχθρούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. "οι Έλληνες Φιλόσοφοι ΔΕΝ υποστήριξαν ΠΟΤΕ τόν Υλισμόν μέ τόν τρόπον πού ο μαρξισμός τό πράττει"


    Μάλλον θα πρέπει να ξαναμελετήσεις τον Επίκουρο.Εχει δίκιο ο φίλος.ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΑ ΔΥΤΙΚΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΑ ΡΕΥΜΑΤΑ,ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΕΚΤΥΠΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ.Αυτος ο ευλογημένος τόπος ενέπνευσε τους πάντες.Επίσης καλόν ειναι να "ξαναφρεσκάρεις" τα "πολιτικά" του Αριστοτέλους και την "πολιτεία" του Πλάτωνος.
    "ΠΑΝΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΜΕΤΡΟΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ".Και αυτή η φράση αποτελεί την πεμπτουσία του Σοσιαλισμού τουλάχιστον οσον αφορά το "δέον γενέσθαι".


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΟΤΑΝ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΥΣΚΕΥΗ (ΨΥΓΕΙΟ ,TV, ΚΑΜΕΡΑ ΚΛΠ)ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΥΗΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΔΗΓΕΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ.
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΧΕΙ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΕΣΤΩ ΑΠΟ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ...ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ!!!
    ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ.
    Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΜΑΣ ΜΑΣ ΕΠΛΑΣΕ ΚΑΙ ΕΜΦΥΣΗΣΕ ΠΝΕΥΜΑ!
    ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟΝ ΜΟΝΟΓΕΝΗ ΤΟΥ ΥΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΜΑΣ!
    ΤΟ ΠΙΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΑΦΗΣΕ "ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ" ΠΟΥ ΛΙΓΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΑΝΑΛΥΣΑΝ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΥΤΕΣ!! ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ,ΣΩΜΑΤΙΚΕΣ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ "ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ" ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ.
    ΑΣ ΜΕΛΕΤΗΣΟΥΜΕ...ΚΑΙ ΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ....
    ΟΣΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΕΦΑΡΜΟΣΘΕΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΤΥΧΕΙ.
    ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΤΥΓΧΑΝΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ!!!!!!

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Δεν γινόταν να πααρδώσουν τον Οτσαλάν στις Βρυξέλλες και να αναλάβει η ΕΕ το θέμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ο Επίκουρος ΔΕΝ θεωρείτο φιλόσοφος συμφώνως πρός τούς γεννήτορες τής εννοίας 'Φιλοσοφία'.τόν σέβομαι ώς διανοητή φυσικά.παρ'όλα αυτά, ο Επίκουρος δέν υπεστήριζε τόν υλισμόν-πνευματική καλλιέργεια πώς γίνεται νά κατατάσσεται στόν 'υλισμόν';.τό νά μήν πιστεύει στό 'παρεμβατικόν' τού θείου-αντίληψις ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΚΕΨΕΩΣ, βλέπε από Όμηρον καί Ορφέαν ώς τόν Πλάτωνα-δέν τόν κάνει 'μαρξιστή'-υλιστή!!!άν είναι ποτέ δυνατόν.ο Επίκουρος, αντιθέτως μέ όσα υποστηρίζουν οι διαστρεβλωτές του,υπήρξε άνθρωπος ενάρετος καί διόλου 'ηδονιστής' μέ τήν έννοια πού ο μέσος άνθρωπος τό αντιλαμβάνεται.η 'ηδονή' τού Επικούρου σχετίζεται μέ τόν 'έρωτα' τού Πλάτωνος,περιοριζόμενη στό υλικόν επίπεδον(άν εννοείς αυτό ώς 'υλισμόν' πηγαίνω πάσο.καμμία σχέσι μέ τόν μαρξιστικόν υλισμόν δέν βλέπω πάντως)καί τήν αλυπία,αταραξία τής ψυχής(υλισμός έ;!)στήν διάρκειαν τής ζωής.σταματώ εδώ τά περί Επικούρου.
    Περί Πλάτωνος καί Πολιτείας, σού προτείνω νά πιάσεις τούς Νόμους, διότι εκεί ο ώριμος, πιά, Πλάτων αντιλαμβάνεται αρκετά καλλίτερα τά πράγματα καί αναθεωρεί πολλά. δέν είναι κακόν νά αλλάζει εις άποψιν. τό αντίθετον.είναι υγίεια καί δείχνει δυναμικόν όν, Άνθρωπον καί εν δυνάμει Φιλόσοφον,όπως θά τό θεωρούσαν καί οι αρχαίοι ημών πρόγονοι,οι τής αληθινής πρωτογενούς Ελληνικής Σκέψεως( Ερμής,Ορφεύς,Όμηρος,Ησίοδος,Ηράκλειτος,Παρμενίδης,Αναξίμανδρος,Εμπεδοκλής,Πυθαγόρας,Σωκράτης,Πλάτων,Αισχύλος,Ευριπίδης,7 σοφοί).Φιλόσοφος γίνεται,ονομάζεται κανείς ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ,όχι έν ζωή.ο Πλάτων έγινε Φιλόσοφος χάρι σέ όσα παρέδωσε τελικώς.
    όσο γιά τόν Αριστοτέλη, ισχύει ότι καί γιά τόν Επίκουρον:ΔΕΝ γίνεται νά νοηθεί ως Φιλόσοφος μέ τήν πρωτογενή έννοια.δέν είναι εύκολον νά κάτσω νά παραθέσω εδώ τούς λόγους.ο Αριστοτέλης υπήρξε ο Μέγιστος Λογικός Επεξεργαστής.όχι όμως Φιλόσοφος. όσο γιά τά 'πολιτικά',τί θές νά πείς;γιά τά πανάρχαια 'σοσιαλιστικά' πολιτεύματα;δέν διαφωνώ πώς υπήρξαν-αλλίμονο!έκανες έναν έλεγχον όμως ιστορικόν νά δείς ποιά πολιτειακά συστήματα επιβίωσαν σέ βάθος χρόνου,καί,κυρίως,ποιά πολιτειακά συστήματα ωφέλησαν τούς Έλληνες στό σύνολον καί όχι τοπικώς;εμένα αυτό μέ ενδιαφέρει νά βρώ,γιά ένα αύριο πιό 'σίγουρον'.γιά νά επιβιώσει τό Γένος.
    τό 'πάντων χρημάτων μέτρον άνθρωπος' είναι τού σοφιστή Πρωταγόρα.καί μόνον τό γεγονός πώς μιλάμε γιά σοφιστή είναι ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΙΣ τής πρωτογενούς Ελληνικής Σκέψεως.σεβαστός ο Πρωταγόρας όχι όμως γιά νά υιοθετήσει μιά κοινωνία τίς απόψεις του,τίς πολλάκις αντιφατικές καί αντιφυσικές-όπως εν γένει τών σοφιστών.

    πάντως δέν μού είπες άν διαφωνείς στά περί ενότητος στήν ώρα τού μεγάλου ΟΧΙ. εμένα αυτό μέ ενδιαφέρει κι όχι τό νά κάνω επίδειξιν-παράθεσιν γνώσεων,πληροφοριών,κτλ.

    Περικλής.
    Υ.Γ.Δέν γινόταν,πάντως,νά μήν μπώ στόν πειρασμόν νά απαντήσω έστω αυτά τά λίγα!συμπαθάτε με!
    Υ.Γ.2 καί τό αγαπημένο μου δικό σου, ΩΩΩΩ ΔΙΙΙΙΑ,ΩΩΩΩ ΑΦΡΟΔΙΙΙΙΤΑ,ΓΛΟΥΓΛΟΥΓΛΟΥΓΛΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. εγω πιστευω οτι ενας ηγετης ο οποιος στελνει στη μαχη τους στρατιωτες πρεπει ο ιδιος να δωσει το παραδειγμα και να πεθανει με το οπλο στο χερι και οχι να προσπαθει να σωσει το τομαρι του περιφερομενος απο χωρα σε χωρα.Να μην ξεχναμε οτι οι κουρδοι βοηθησαν τους τουρκους στο ξεριζωμα του μικρασιατικου ελληνισμου.Βεβαια δεν συμφωνω με οσα εγιναν το 1999 απο την τοτε κυβερνηση.Νικηφορος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. 1 Οκτώβριος 2009 12:14 πμ , ενδιαφέρουσα η παράθεση σου αλλα υπερ το δεον ρηξικελευθη.Για παράδειγμα, ποιο διεθνές επιστημονικό συνέδριο για τον Αριστοτέλη(γινονται και τετοια ξερεις)απεφάνθη(δια της δημοσιεύσεως των πρακτικών του βεβαίως-βεβαίως)οτι αυτός δεν υπήρξε φιλόσοφος αλλα "Μέγιστος Λογικός Επεξεργαστής";Και αν δεν θεωρείς(ορμώμενος απο που άραγε;Απο το ένστικτο σου;) φιλόσοφο τον Αριστοτέλης(του οποίου το έργο σώζεται σχεδόν ολόκληρο και επι τη βασει αυτού οικοδομήθηκε ολόκληρος ο Δυτικός κόσμος),τότε ποιούς θεωρείς "φιλοσόφους"; Τον ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ(υπο την εννοια του φανταστικού προσώπου)Ερμή και τον ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ Ορφέα;Τώρα ειναι που σου χρειάζεται το "ΓΛΟΥΓΛΟΥΓΛΟΥ".Και μάλιστα σε "ενισχυμένη δόση".


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. τήν περίμενα τήν αντίδρασιν αυτή στά περί Αριστοτέλους.δέν σέ αδικώ.δέν θά εισέλθω στή διαδικασία νά τό εξηγήσω από εδώ όμως.θά σού θυμίσω μόνον τό 'αρχή σοφίας η τών ονομάτων επίσκεψις'.ερμήνευσε τί σημαίνει 'Φιλόσοφος',κάνε τόν 'έλεγχον' στά κείμενα πού πρότεινα πιό πάνω,καταλήγοντας στόν Πλάτωνα,καί θά βρείς ΓΙΑΤΙ δέν γίνεται κάποιοι,έστω καί τιτάνιοι, διανοητές νά λογιστούν ώς Φιλόσοφοι.όσο γιά τά 'ανύπαρκτα' πρόσωπα,ε,λίγος σεβασμός στούς προγόνους μας πού τούς θεωρούσαν ΥΠΑΡΚΤΟΥΣ καί μάλιστα παλαιοτάτους διδασκάλους τού Γένους δέν θά έβλαπτε.εκτός άν ήταν κι αυτοί γιά ΓΛΟΥΓΛΟΥΓΛΟΥ!
    φιλικά,
    Περικλής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.