25/9/09

Βάσεις στην Πολωνία θα εγκαταστήσουν οι ΗΠΑ


Οι ΗΠΑ σκοπεύουν να εγκαταστήσουν στην Πολωνία μια ή περισσότερες στρατιωτικές βάσεις, μετά την εγκατάλειψη του σχεδίου της αντιπυραυλικής ασπίδας στην κεντρική Ευρώπη, αναφέρει δημοσίευμα της πολωνικής εφημερίδας Gazeta Wyborcza επικαλούμενο πολωνικές διπλωματικές πηγές τις οποίες δεν κατονομάζει.


Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι ΗΠΑ σκοπεύουν να εγκαταστήσουν στην Πολωνία μια μόνιμη βάση πυραύλων μικρού και μέσου βεληνεκούς, αλλά και μετακινούμενες βάσεις.

Η μόνιμη βάση θα εγκατασταθεί στο Ρετζίκοβο, στο βόρειο τμήμα της χώρας, στην ίδια περιοχή στην οποία επρόκειτο να εγκατασταθούν συστήματα αναχαίτισης πυραύλων στο πλαίσιο της αντιπυραυλικής ασπίδας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, τη Δευτέρα θα επισκεφθεί την Ουάσινγκτον ο πολωνός υφυπουργός Εξωτερικών Αντρέι Κρέμερ.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

2 σχόλια:

  1. Περισσότερο μας ενδιαφέρει τι γίνεται με την βάση Camp Bondsteel.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ είπε (για βάσεις στην Πολωνία)Ας σκεφτούμε ότι η αντιπυραυλική ασπίδα ή οι βάσεις δεν στρέφονται απλώς κατά της Ρωσίας. Αλλά κυρίως διαιρούν την Ευρώπη (την ΕΕ)δημιουργώντας στο κέντρο της μια αμερικανοκρατούμενη περιοχή. Και ότι έτσι δυσχεραίνει στο έπακρο την προσέγγιση της ΕΕ (της Γερμανίας)με τη Ρωσία, κρατώντας την ΕΕ σε κατάσταση υποταγής. Ο πρώτος γραμματέας του ΝΑΤΟ λόρδος Ισμεϊ είχε δηλώσει: Στόχος του ΝΑΤΟ είναι να κρατήσει τη Ρωσία εκτός (Ευρώπης)την Αμερική εντός και τη Γερμανία υπό έλεγχο. Αυτό είναι το κλειδί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.